Референдумът за колониалната ни зависимост тече отдавна

Навързаните с властта български медии ни съобщиха вчера, че на 9-ти ноември пристига Владимир Путин. Така им казали „правителствени източници в София и Москва“. Това беше първото признание за пряката колониална зависимост на България и в медийната област, а не „само“ в енергетиката и по веригата- в икономиката изобщо. Защото руски правителствени източници не бяха наредили на собствените си медии да пишат нищо подобно, но в неоколониална България се появи такова твърдение. За сравнение, в. „Комерсант“ дискутира днес темата, но не добавя нищо ново за руската позиция.

Днес твърдението, напълно в персоналния стил на властелина ( включително на медиите) Борисов, беше променено. Този път същите медии ни осведомяват, че не се знае нищо за благоволението на Владимир Владимирович да ни пусне по течението на „Южен поток“ лично и на българска територия. Нищо не било решено, подготвят ни те за обратното на онова, което писаха вчера за готовността на премиера Борисов да покаже на руския си гост къде ще излиза тръбата за „Южен поток“ край Провадия. Обаче външното ни министерство нищо не знае още, както и държавните охранители били на тъмно, просветляват ни сега осведомените от когото трябва нашенски медии.

Всъщност Путин във всички случаи се кани да ни покаже „къде зимуват раците“. Правил го е няколко пъти с презрение, за което нито веднъж не получи упрек дори, камо ли пък адекватна българска официална реакция. Припомням, че премиерът Станишев прие унижението да чака аудиенция като крепостен селянин пред дома на дворянин- веднъж в Крим в резиденцията на Путин и втори път в Москва в Кремъл, където Путин беше поставил Медведев да му топли мястото за следващия президентски мандат.

Ако не броим периодичното „дипломатично“ оприличаване на България на руски троянски кон в Европа, премълчавано с мазохистично удоволствие от София, най-звучен беше шамарът на самия Путин за Георги Първанов. Унижи го, като така и не дойде на енергийния му форум в София през април 2009 г., замислен от българския президент като трибуна за изявление на самия Путин по енергийните му планове в региона и в света ( да, в света, форумът беше анонсиран като „световен“).

Поощрен от тази предистория, Путин май го сърбят ръцете отново. Борисов вероятно разполага с информация за намеренията му, поради което изпреварващо заяви нежелание за преговори по „Южен поток“ ако Путин не дойде да преговаря. Как точно ще осребри евентуалния шамар и дали пък няма да бъде потупан пред строя покровителствено по генералското рамо от полковник Путин?

Както в онзи виц за партизаните, които си мечтаели „ веднъж да дойде 9-ти септември“ и аз се пренадах: веднъж да дойде 9-ти ноември, за да разберем всичко за себе си като държава, народ и избиратели, излъчили тъкмо тази власт. Защото 9 ноември 2012 г. се очертава като денят на истината в новата ни неоколониална история.

Това е истинският референдум за бъдещето на България, в който всъщност участваме отдавна, но мнозина просто не си дават сметка за него. Повече от милион българи гласуваха с краката си, ориентирайки се на Запад. Гласуващите за проруска ориентация обаче упорито си стоят тук, макар в необятните руски степи да има място за всинца им. Така относителната тежест на българските граждани с мислене на руски поданици се увеличи. Предстои да видим как ще се отрази тя на енергийния кантар, на който са ни ни качили и ни мерят патриотизма- вчера от БСП по време на президентските избори, днес и от ГЕРБ в солидарната им акция в абсурдното допитване за абсурдния проект АЕЦ „Белене“.

8 мнения за “Референдумът за колониалната ни зависимост тече отдавна”

 1. Господин Инджев, май настъпват лоши времена за великите български “патриоти”, по-известни като рубладжиите. Рублите вече са кът, не стигат за всички. По технически причини. В смисъл, руската икономика върви към колапс под мъдрото ръководство на КГБ во главе с др. Путин начело. Русофилството в България, освен че ползва човешката глупост като тор за да вирее, нужно е да бъде поливано обилно и с рубли. Щото само със слънцето и въздуха на българо-съветската дружба, която, както знаем, е от векове за векове, не става. Всеки млад мичуринец ще потвърди тази теза.
  Комунистите, макар да се пишат идеалисти, остават най-меркантилните създания на този свят.

 2. Междувременно, както се полага за колониално завладени, народът затъва в небивала мизерия, търпи върху себе си беззакония от всякакъв род, а броят на самоубийствата изплува на няколко пъти видимо пред пътниците в градския транспорт, въпреки строго засекретените данни за истинските размери на явлението и уволненията за всеки член на Асоциацията на психиатрите в България, дръзнал да проговори по този въпрос, докато боко-рапона/май го е страх само от рап/ си играе на велик енергетик с обществени средства и вече е милиардер.

 3. Цитат: “Всъщност Путин във всички случаи се кани да ни покаже „къде зимуват раците“.”

  Ще ни покаже също кукиш, среден пръст и всички други подобни знаци на “приятелство и братство”…
  Както сме свикнали през последните 60 и няколко години.
  “Вечна дружба!”, “Вечна дружба!” и “ръкопляскания които преминават в овации…”.

 4. Господин Инджев,
  В подкрепа на написаното от Вас имам следното градивно предложение: в чест на предстоящото посещение (или на светлите планове за него) на др. подп. Путлер, предлагам да подредим списъка на неправителствените организации (НПО) у нас така, както по указания на др. Путлер вече ги ПРЕПОДРЕЖДАТ в “братска” Русия.
  Ето какво пишат родолюбиви сайтове във великата енергийна държава: “В Ингушетия бяха закрити 20 неправителствени организации”. Съгласно новия закон, послушно гласуван от Държавната дума, всички НПО, които получават средства от чужбина, трябва да се пререгистрират като “чужди агенти”. Което обрича дейността им на преследване, на позор, на забрана и забрава. Резултатът е очевиден. В самата Ингушетия са останали да функционират само 3 (три) НПО, отговарящи на новите, завишени изисквания на др. Путлер и компания.
  Подобно разчистване на пейзажа още преди 80 години е приложил друг красив ум – националсоциалисът, патриот и интернационалист др. Адолф Алойзович Шикългрубер, по-известен като Хитлер. Тогава врагове на народа като евреите са били записвани в специални държавни регистри, задължително са носили жълти звезди, а мнозина са посетили с еднопосочни билети курортни селища като Освиенцим, Треблинка, Бухенвалд и др.
  Без да бъдем жестоки като др. Хитлер и толкова строги като др. Путлер, предлагам да бъдат регистрирани като чуждестранни (сиреч руски) агенти следните “независими” неправителствени организации:
  Български антифашистки съюз,
  Национално движение “Русофили”,
  Форум “България-Русия”,
  Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД,
  Дружество “Александър Невски”,
  Българо-руска търговска промишлена палата,
  Българо-руски клуб “Шипка”,
  Славянско дружество в България,
  Дружество “Найден Геров”,
  Федерация на съотечествениците,
  Фонд “Устойчиво развитие за България”,
  Съюз на ветераните от войните,
  Съюз на военноинвалидите в България,
  Съюз на сержантите и офицерите от резерва и запаса,
  Съюз на българските писатели,
  Съюз на архитектите в България,
  Съюз на филмовите дейци,
  Съюз на българските журналисти.

 5. КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА
  или
  НОВО ДВАЙСЕТ
  Депутати-родолюбци от руската Държавна дума предлагат желаещите да обменят информация в интернет да се регистрират и да получават достъп до мрежите САМО след записване на паспортните им данни. (“Депутаты предлагают требовать паспортные данные при регистрации в социальных сетях”).
  “Я другой такой страны не знаю…”

 6. Напълно съгласен съм с Guns & Roses! Тези филиали на руската агентура, освен че са обидни за нормалния българин, трябва да бъдат, ако не забранени, поне под надзора на специалните служби, защото основната им дейност е шпионска и подривна. Нно това си е чиста илюзия, като знаем какъв казачок тресе главите там и как им кънтят залповете на АВРОРА. Повтарям нещо писано преди-нищо не е известно като каква държава разглеждат въпросните БГ- служби Русия? В сайта на чешките служби например ясно може да се прочете, че Русия е враждебна страна. А за нас- ами то националният предател №1 Жоро Тарабата хорошо си го е казал- “въздух, слънце” и пр.?

 7. Предвид крайно обтегнатите отношения между Турция и Русия великоруския проект Южен поток става все по нереалистичен. Отношенията бяха олтегнати до краен предел още август месец когато се разбра от турските служби, че двамата свалени турски пилоти в Сирия са катапултирали успешно и ставайки военнопленници са били ликвидирани от сирийците и то по указания на Москва. Като отзвук на събитията от лятото беше ареста на сирийския граждански самолет натоварен с руско оръжие преди няколко дни. Така че идването на Путин в България да преговаря за някакъв Южен Поток е съвсем безсмислено. Но ако дойде все пак то целта на това посещение ще е да поощри петата колона към още по големи предателства, като ги увери че тяхната дейност у нас ще продължи да бъде все така ненаказуема и ярко афиширана.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.