Един е Бойко, но не само Вежди е неговия п(р)орок

Олекна ми!
Натежа логиката в обяснението за лековатата, но не и лековита като оправдание за предишните глупости в управлението, кадрова политика на премиера Борисов.
Чудех се как е възможно Бойко, такъв интелектуалец, да назначи за министър на културата откровено прост и неук човек. Все си мислех , че причината е политическа. Например, въобразявах си, че Му е важно да има скаран с Доган български турчин за министър, за да печели гласове на скараните с демокрацията българи, гласуващи първосигнално по сигнал на Генерала.
Но след поредното доказателство вече знам: Борисов е назначил приятеля си Рашидов за министър ( на антикултурата) поради това, че на Вежди му липсва елементарната култура.
И поради това, че е по-прост, дори от Борисов.
И поради това, че чупи глупомера, опровергавайки ласкателите, според които шампионът (и) в тази дисциплина е самият Борисов.
Иначе казано, за Бойко е важно, че приятелят му Вежди го засенчва, с което е много полезен за управлението.
Ето една малка вербална пластика по случая, при който Рашидов (предполагаемо мюсюлманин) си прави кумир (противно на забраната в десетте божии заповеди) от началника си и го пробутва на обществения тезгях:

Министърът на културата Вежди Рашидов.сподели лични впечатления от съвместната им вечеря с гостувалите наскоро у нас Траволта и Де Ниро. Министърът, автор на репликата, че “подмазвалите се на Борисов” са успели в живота и който преди половин година предложи премиерът да бъде отличен с почетно членство в Съюза на българските художници, защото рисувал хубави картинки по време на правителствените заседания, обясни в понеделник преклонението на звездите пред шефа му.

Разказвайки пред бТВ за вечерята си с двамата актьори, Рашидов обясни присъствието на Борисов на нея с думите: “Дойде да поздрави тези велики мъже, пък и той им е кумир. Какъв е проблемът? Много готини”.

Борисов намерил много общи теми с Де Ниро и Траволта, по-специално по отношение на авиацията и самолетите. Знаменитостите пък показвали снимки на децата си и от поведението им проличало колко земни и обикновени хора са дори най-големите имена в световния шоубизнес.

“Показваха си децата, бебетата… Прекрасна кухня, отпуснаха се. Бебетата си показваха. Пък бащата на Робърт де Ниро е художник и майка му е художничка и поетеса. Имахме общи теми. Зарадваха се. Това са хора, които се държаха по-обикновено от нашите обикновени хора, които имат комплекси за малоценност”.

Скулпторът Вежди Рашидов посочи, той като министър на културата нямало как да не се види с прочутите актьори в София. “Нима чакате да съм на пазара за зарзават”, попита риторично той.(Медиапул)

Реториката на културния ни министър попада като семена в подходящите бразди в телевизията, чийто началник Красимир Гергов оприличи телевизионния си бизнес на „плод и зеленчук”…

На пръв поглед подвигът на Вежди в подмазвачеството и глупотевенето е недостижим, но не и за академичния гений на угодничеството у нас. Научно е доказано това, както научаваме от същия източник.

В понеделник премиерът, който е пожарникар и доктор на науките със защитена дисертация на тема “Психо-физическата подготовка на оперативния състав“ във висшия институт на МВР, получи и друго високо признание. Това стана при връчването на договори за финансиране на висши училища и институти към БАН по Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”.

Директорът на института по роботика акад. Чавдар Руменин му благодари с думите: “Искам да ви каза нещо интересно, д-р Борисов. Вие днес прекарахте нова магистрала – магистралата на духа. С тези пари, които ние получаваме, ще имаме възможността да развием роботиката, системното инженерство в направление, което да е хармонизирано с европейските критерии”.

22 мнения за “Един е Бойко, но не само Вежди е неговия п(р)орок”

 1. Ньистина е абсолютен простак.Прост простак.

 2. Може би, уважаемата г-жа ТАНЯ СТОЯНОВА по точно от мен може да цитира гениалните афоризми на великия сатирик, поет, хуманист и демократ РАДОЙ РАЛИН: “Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра!” и “На мястото където е седял гениалният ИВАН ВАЗОВ, сега седи някой си П….ов” (Рашидов). Тези мисли идеално пасват на сегашният ни “културен” министър.

 3. А театъра по предаването на властта и смяната на караула пред вечния руски интерес в България продължава. Как пък изведнъж точно рейтинга на Бойко почна да пада – от нищото, за 2 месеца. Не мога да се откажа от идеята, че мача не просто е договорен, ами си има и предварително изготвен сценарий дори. Как толкова време Борисов приказва и върши глупости ежедневно и изведнъж, това почна да води до някакви последствия? Много е прозрачен кукления театър, господа кукловоди. Виждат ви се черните ръкавици и още по-черните усмивчици.

 4. Простете, г-н Инджев, че не е съвсем по-темата, може би вече съм стигнал поредната си граница на търпимост, но знам ли, сигурно след нея ме чакат още безброй за преминаване.

 5. Вариациите на тема угодничество са поредното доказателство,че развитият/зрял/социализъм не си е отишъл нито на йота,а доузрява и презрява.Вездесъщото Любомирлевчево–”Другарю Живков,дори Вие не можете да ми забраните да Ви обичам.”- е трасирало перспективни пътеки за съществуването на член първи от предишната конституция в други,уж демократични условия,най-вече в средите на т.н.ни творци.Жалка държава,без принципи,без морал,без елит…Чудно,изобщо как съществува!Това няма да продължи дълго-все ще избие нанякъде,както неведнъж е ставало в историята ни.

 6. Едно нещо може да се признае на Мишо Шамара, успява винаги да изпревари конкуренцията:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_AgalqAYD1U

  http://www.musicspace.bg/hiphop/big_sha_i_sarafa_kazvame_istinata_v_ochite_zatova_sme_neudobni_na_vlastta

  Дано се събуди “заспалата” ни музикална индустрия. Ако искат да са В Крак С Времето!

 7. Така е, дори по световните медии вече се пише, че другаря-тиква ще бъде нает за консултант във втората част на пожарникарския филм с Робърт де Ниро “Обратна тяга”, но великия пожарникар, изгасил хиляди пожари за 6-месечната си кариера все още не бил дал съгласието си, за да има съспенс.

 8. Господин Инджев, щом бащата на Робърт де Ниро е художник и майка му е художничка и поетеса, нормално ли е да се предполага, че бащата на Джон Траволта е пожарникар и майка му да е пожарникарка и поетеса по съвместителство? Мен ето туй ме вълнува и нощеска не съм мигнал.

 9. @ MDAM Според мен Боко просто изгуби съревнованието със Сергей Дмитриевич за благоволението на Путин. Предполагам, заради невъзможността Му да откаже определени неща на американците, по причина, че имат конкретни доказателства за мутренското Му минало на наркотрафикант и контрабандист, както и възможности за дискредитацията Му. Това е разбрал и Путин, предполагам след врътката, която направи Боко за АЕЦ-а. В горното ще се убедите, като наблюдавате посоката на внушенията на руската телевизия в България – “плод и зеленчук”.

 10. Хе-хе. Много интересно на какъв език са си намерили тези “общи теми”. Доколкото е известно единствената обща тема на Борисов на чужди езици е “Кънгречулейшън”

 11. Майка и жална на роботиката! Иначе нашата “академична роботика” екстра зомбита произвежда!

 12. За сведение на незнаещите, въпросният академик е сред новоизлюпените. Подобно говорене с властимащите е типично за ръководството на БАН и унизява редовите научни работници. Впрочем, в последния конкурс за академици, който се проведе само преди броени дни, имаше и номинации на български учени, работещи в чужбина, които се представиха с научен актив на порядъци превъзхождащ средния български академик, но тези номинации не получиха подкрепата на сегашното Академично събрание.

 13. Добре казано – “магистрала на духа”, но недоуточнено: на духа на простотията, на лъжливостта, продажността и на безумието от “тошово” време, до наши дни!

 14. Дали ще ни забавляват все така до изборите, как мислите? За който няма хляб, ще има смях. Който не може да си позволи да пътува, ще се движи по магистрлите им на Боковия им дух.
  А тук откривам нещо като алтернативна рецепта:
  “Показваха си децата, бебетата… Прекрасна кухня, отпуснаха се. Бебетата си показваха.” То имало бебета, къде ти ще ходи за зарзават!
  Това дори и матрЯла не мож го смели… Не и без печени чушки.

 15. “Един е Бойко, но не само Вежди е неговия п(р)орок” – тотално !
  “Директорът на института по роботика акад. Чавдар Руменин му благодари с думите: “Искам да ви каза нещо интересно, д-р Борисов. Вие днес прекарахте нова магистрала – магистралата на духа. “. А това е върхът наистина ! Човек загубва образ и картина.
  Това е елементарен пилешки мозък. Не може човек чак толкова много да се принизи. Това е някакво животно, кой знае точно как проговорило с човешки глас и се обърнало към друго такова. Зле сме, безкрайно зле, след като не ги съсичаме веднага !

 16. @Jordan, @Живко Боев
  Мишо Шамара е “червен” рапър, показван по шоуто на слави, със зададената от водещия лява плодородна почва. Това което казва отчасти(в тази си част за Борисов) е вярно. Само че, ме съмняват намеренията му. Просто е платен в момента от комунистите. А преди, както той сам припомни, е имал публични изяви с Борисов. Тази повратливост, е възможно и да е “автентична”, но шанса е малък. Просто навремето Шамара е бил своеобразен капитал инвестиран от някого в Борисов, сега капитала се изтегля и се реинвестира обратно във фирмата майка.
  Живко Боев е прав. Но се чудя дали тези които сезираха институциите за парчето на Шамара, не хлъзнаха Борисов и то съзнателно. А той милия или участва в кръводаряването за БСП или е глупав.

 17. До SIN
  “Не може човек, чак толкова да се принизи.” Може, може! Спомнете си Тодор Живков и службогонците около него, които по вертикалата стигаха до ниво партиен секретар на първична организация. Това е култура умишлено култивирана повече от 40 години. В по-ново време си спомнете царя и телешкия възторг от особата му на неговите “царедворци”. Така, че нека да не се правим на изненадани, има още какво да видим.

 18. @ MDAM Само искам да Ви припомня едно изказване в сутрешен блок (не мога да уточня телевизията и датата, даже ще цитирам по смисъл) на Татяна Дончева, която каза горе долу следното: Първанов и кукловодите около него издигнаха Б.Борисов, като се надяваха, че тъй като е по прост, лесно ще му дърпат юздите. Ако цитата не е съвсем точен, смисъла е напълно коректен. Докато имаше пари за харчене в хазната, Боко като че ли се изплъзваше от контрол, но сега…, нали си е “чудовищно неграмотен”.

 19. Тези хора ме карат да се чувствам млад – в осемдесетте, когато бях юноша. Ама няма да им благодаря.

 20. Прaв cтe мaй. Hа мeн ми ce чини, чe Шамара щe cтaнe Cвeтлъo Bиткoв No.2…
  A Борисов “милия” участва в кръводаряването за БСП. Koeто нe пpeчи да e и глупав – глупав, нo yдoбeн. 3aпочнa вeчe да cдавa влacттa нa фирмата-майка, a зa нaгpaдa мy тoплят пpeзидeнтcкия тpoн. 3a 10 гoдини…

 21. “Дойде да поздрави тези велики мъже, пък и той им е кумир”

  След като ТОЙ им е КУМИР, значи те са му ФЕНОВЕ, така ли да разбирам? Веждю сериозно ли го казва това? Или просто се е изразил погрешно, имайки предвид че Боко им е почитател, а ТЕ са му кумири? Ако е така, Веждю (министър на културата!) бие по неграмотност предшественика си Данаилов с неговото “збогом”…
  А да не би пък “грешката” да е съзнателна — просто Веждю е решил да последва собствения си съвет и да се подмаже за пореден път на Шефа?

 22. Отвратена съм от простотията на Рашидов и Б.Б.Пази Боже сляпо да прогледа….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.