ЕНП е (но)минирана отново от ГЕРБ с Румяна Желева

Ако щете вярвайте, но мнозина могат да потвърдят, че навремето в редакция Международна информация на БТА някои колеги обичахме да се шегуваме ( да не кажа „подиграваме” защото съвсем няма да повярвате, че е било възможно през онези съветски времена ) с клишетата на съветската пропаганда, с които ТАСС ни заливаше. Сред любимите заглавия на подбив между нас беше „Бряцают оружием”. Веднага ставаше ясно, че в текста се заклеймява американския империализъм, който непрекъснато „дрънка оръжие”- защото нямаше как това да се отнася за СССР с всичките му военни паради и демонстрации.
Друго любимо за зевзеците между нас заглавие, което едновременно нищо не значеше, но и беше достатъчно за „разгадаване” на поредната словесна канонада срещу капиталистическите врагове, беше универсалното за всякакви случаи „ Не унимаются”. Това „Не мирясват” ставаше както за германския ревизионизъм, така и за японския реваншизъм или войнолюбието на Южна Корея ( която все провокираше миролюбивия си северен съсед). Но най-вече прилягаше за ненавистните американски проклетници, които просто не се отказваха от вечните си планове да победят непобедимия комунизъм и неговата татковина СССР, кроейки непрекъснато пъклени планове в името на тази неосъществима, но крайно подла американска цел.
Бяхме си измислили игра на думи за познаване на продължението на ключова фраза чрез въпроси и отговори. Например: „ Какво прави американският империализъм”? Следваше светкавичен дружен отговор, понякога в хор: „дрънка оръжие”. И т.н.

Както и да е…Не целя да правя внушения със задна дата, само ми хрумна аналогия с информацията на сайта Kafene.net за това, че от ГЕРБ са но(минирали) отново Румяна Желева, провалила се с гръм и международен трясък на изпита за еврокомисар в Брюксел, но предложена отново за международен партиен пост. Не се отказват!

Явно от ГЕРБ са непоправими. „Не унимаются”- не мирясват и никакви международни подигравки, които се пишат на гърба на България, не могат да ги спрат да дават нови поводи със стари, доказани лица, достойни за този кикот.

Румяна Желева е номинирана от ГЕРБ за втори мандат като заместник-председател на ЕНП.

Румяна Желева беше избрана на постa с тригодишен мандат през декември 2009 година – само месец преди злополучното изслушване в Европарламента.

Прогнозите бяха, че сега ГЕРБ ще издигне някой от евродепутатите си, а за фаворити бяха сочени Андрей Ковачев и Мария Габриел.

След като стана ясно, че номинацията, подадена в секретариата на ЕНП, е за Румяна Желева, двамата отказаха коментар по темата.

От централата на ЕНП също отказват подробности с аргумент, че процедурата е конфиденциална. Оттам обясниха, че не могат да съобщят общия брой на кандидатите и имената им и, че те ще бъдат обявени на самия конгрес, като в четвъртък предстои делегатите да определят с гласуване 10 нови заместник-председатели, предаде БНР.

Според запознати кандидатите са повече от заместник-председателските места, а за номинацията на Желева е настоял лично председателят на ЕНП Вилфред Мартенс, който неведнъж е давал високи оценки за работата на Желева.

76-годишният Мартенс, който оглавява партията от 1990 година, обяви, че има желание да остане на поста и занапред. Алтернативни кандидатури няма, няма”. Kafene.net

13 мнения за “ЕНП е (но)минирана отново от ГЕРБ с Румяна Желева”

 1. Тази женица явно има някакви особени заслуги към ББ и ГЕРБ, за да я тикат така агресивно към високи постове, вместо никой нищо да не чува за нея след шумното й сгромолясване на кандидатурата й за поста на еврокомисар… Не им ли стига, че веднъж вече достатъчно окепазиха репутацията на България?!?!? Толкова ли нямат хора, които поне английски сносно да поназнайват?!?!?!

 2. Дъртият пръч Мартенс сака да обязди кобилата Желева.

 3. Ами Плевнелиев, който номинира Ирина Бокова, дъщеря на комунистически убиец живяла в привилегии, за втори мандат шеф на ЮНЕСКО.

 4. Нито е по-добра, нито по-лоша от хилядите евробюрократки – аерогарен английски, очила със скъпи рамки, овладяни жестове, елегантно костюмче, език пълен с клишета, щастливо и благополучно семейство**, равни бели зъби /в случая малко по-големишки/, многоговорене- нищонеказване, докторат по нещо си*
  …сущий Сергей, ама с пола и не ПЕС, а ЕНП…

  * май беше социология . От специалността “дружинен ръководител” в СУ стават страшни доктори по соцшология.
  ** при това съпруг, работещ в правилна групировка – ТИМ …

 5. “76-годишният Мартенс, който оглавява партията от 1990 година, обяви, че има желание да остане на поста и занапред. Алтернативни кандидатури няма, няма”
  Бачо Кольо ,то по добре да се обединят барем другарите ПЕСЕН-Пъ шъ чакаме.След другаряТ “Брежнев”,може пък на към “перестройка” да тръгнат работите ССЕР.

 6. За съжаление и ЕНП са почти толкова смехотворни колкото ПЕС-овете. Така, че оная зъб-авата, си пасва на мястото. Та няма да им пратят някой интелектуалец, я! Откъде да го вземат? “…трагичния човешки потенциал на ГЕРБ”. Освен това Румяна беше най-големият ( от официалните) спонсор на ГЕРБ за парламентарните избори ’09г.

 7. Не се чудя на безумията на Борисов.Той е достоен ученик на Симеон.Припомнете си само с каква жар Симеон защитаваше кандидатурата на Бриго Аспарухов в продължение на два месеца,въпреки протестите на Европа и САЩ.

 8. От доста време се питах с тъга и носталгия
  “Къде ли е ЗЪБЛЕЗЪБАТА ЗЪБЛА?”
  Но вече мога да спя спокойно-намерило се е място и за нейния дипломатически талант, експертна ерудиция по въпросите на Сомалия и управлението там, перфектния й английски с новозаарски акцент и граматични конструкции…
  Но Живко Боев е напълно прав. Каквото е Румиту, същото е /на друго равнище, разбира се!/ и баронесата Ащън.
  А “дясното” в ЕНП след великия Конрад Аденауер отдавна е само във факта, че шлиферите на разни лидери като Мартенс, Путер.., пардон Пьотеринг /ярък фен на гоцэ!/ и пр., имат и десни ръкави.
  Затова и ЕС е на това дередже- защото все повече затъва в левичарските идиотщини на бивши троцкисти, маоисти и криптокомунисти.
  Та нищо й няма на Румиту.
  Баш си е за там.

 9. @ ИВО ИНДЖЕВ Позволявам си, г-н Инджев да се обърна директно към Вас, по въпроса за руската пропаганда, като напълно ви вярвам за шегите и сарказма на професионално журналистическо ниво към публикации в съветската преса. Още повече, като човек който е прочитал по нещо от “Правда” И др. Но, винаги съм смятал, че пропагандата, по начина и по смисъла, значимостта, която се придава на това понятие в тоталитарните общества, далеч надхвърля словесните достойнства на вестникарска публикация. Силата на това явление, феномен или психологически разработки най ясно се виждат като се анализират пораженията върху съзнанията на хората от тази пропаганда.А те са огромни!

 10. Каквато Румиту, такива и останалите Румита, или Калинки, все тая и цялата държав(ичк)а с целият й колорит от политически драски и шарки, краски, дрешки и форми.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.