Генно мумифицираната “караница” между ГЕРБ и БСП

В България човек и европейски партиен шеф да стане, пак ще робува на байганьовската си лустросана, но дамгосана същност. Това доказа вчера лидерът на БСП, на ПЕС и на реваншистката вълна в българската политика Сергей Станишев с тезата си, че хората не се интересували от миналото и конкретно от неудобните за него и партията му събития през 1997-ма година.
Станишев на практика повтори номера на своята ракета (в)носител на партийната му кариера Георги Първанов да остави враговете да се сблъскат без негово участие и да извади от това някакви еднодневни дивиденти.
„Не виждам защо да реагираме на едни или други изказвания. За онова време аз лично нямам никаква обективна информация”, каза вчера бившият шеф на тройната коалиция и неин премиер. А поводът е възкръсването на Жан Виденов в публичността, към което сегашният партиен елит на „Позитано” се отнесе с тревожна ревнивост. Защото Виденов, в свойствения му позабравен стил, раздаде категорични оценки наляво и надясно, без да пощади самия Станишев, с което привлече симпатиите на част от червените избиратели. Ами сега?
Ами сега-както и преди. Ще отричаме, другари! Ще правим както правехме от самото начало на контролирания от нас т.н. преход, свързан с прихода на олигархията, родена от червеното знаме ( нали си спомняте песничката от „На всеки километър”, в която родолюбиво се претендира: „нас червеното знаме роди ни”!).
Тактиката да се пренебрегват неудобните теми с претенцията, че те не са актуални, не е нова за върхушката на БСП в нейния инструктаж за другарите и другарките по места. След вътрешнопартийния преврат от ноември 1989 г. , който обаче при цялата му лукавост отвори все пак вратата и за „непартийни”, непланирани процеси в рамките на спънатата ни демокрация, преименуваната БКП бързо осъзна, че направените през първите месеци на временно зашеметяване от хода на историята самопризнания за фалит, апокалипсис ( буквално- това бяха думи на др. Петър Младенов) и изобщо за катастрофа на комунизма, трябва рязко да бъдат прекратени. И да бъдат заменени с печелившата, както си видя формула: „всички са маскари”.

Нямаше как насред пушилката от падащи отломки на рухналата комунистическа фасада да бъде похвалена кухата й конструкция. Така че байганьовското „всички са маскари” се оказа основно оръжие за отбрана, а после и за контранастъпление под мотото на партийния орган, откраднал безцеремонно от героя Христо Ботев названието на вестника му „Дума”: „Горе главата, мили хора”!
Тъкмо в „Работническо дело”, преди да узурпира през пролетта на 1990-та година названието „Дума”, се появиха първите ярки спомени и признания за зверствата на режима в Белене и в други подобни острови на антисвободата, създадени от рухналия режим. Беше наистина невероятно да се види в органа на същата партия разказът за свинете, хранени с плитко заровените трупове на концлагеристи на онзи остров, който в днешно време, поради същата тази забрава, отново е превърнат в знаме на другарките и другарите, но с атомния печат на преродената съветска империя в руския й вариант под ръководството на автократа Путин.
После обаче натиснаха рязко спирачката на забравата и забраната…
Разкритията практически спряха и много от проговорилите и готови да продължат разказа за миналото отново замълчаха. Знам го като главен редактор на в. „Демокрация”, където този запушен разговор се отпуши, но вече след като бяхме „изпушили” в условията на един изборен разгром и инерцията на разобличението беше забавена, а после и овладяна напълно.
Надя Дункин, последната дръзнала да говори свидетелка по делото срещу извергите от концлагерите,смачкано и забравено днес, беше също смачкана в буквалния смисъл: главата й беше смазана с тояга при инсценировка на грабеж в дома на бедната старица по същия начин, по който убийците са се разправяли с непокорните в концлагерите.
И последва тишина. Удобна днес за Станишев и компания тишина…
Резултатът е известен. България се оказа единствената бивша съветска колония, в която окопитилите се другарки и другари се легитимираха чрез първите плуралистични ( все пак, макар и манипулирани) избори в постсъветския период. Употребиха демокрацията за недемократичното узаконяване на мимикриралия комунизъм и последиците от тази пирова победа над здравия разум се усещат и днес в самохвалното самочувствие на БСП, наложила своя почерк в създаването на правилата на играта от зората на демокрацийката ни от позицията на силата, захранвана и в момента с нейните многобройни явни или прикрити сателитни структури и „спящи клетки” на влияние на всички нива на местната, и държавната администрация.

Забравата и дори забраната, наложени над неудобните теми от миналото, изиграха ключова роля за това България да е това, което е днес: най-нереформирана бивша колония на СССР в Европа с всички нерадостни последици от това, видни от „рекордите” ни в международните класации по общонационално нещастие. БСП, както се вижда отново, адски държи тази исторически доказана връзка с нейната роля да бъде скъсана в умовете на хората досущ като „опашката гущера”, каквато претенция имаше акушираната от нея държава в държавата „Мултигруп” в навечерието на онези събития от 1996-97-ма година.

Очевидно е, че в днешно време пропагандата на БСП посяга пак към изпитаното оръжие за оневиняване на онова минало, което тя предизвикателно приема за свое, но само в онази част, която смята за саморекламно ( поне в очите на онези, които са склонни да й вярват).

Това щеше да е пренебрежима проява на традиционното лицемерие на лидерите на БСП, ако не беше дразнещата претенция, че те говорят от името на „хората”. Тъкмо това каза вчера Станишев: хората (вече) не се интересували от събитията през 1997 г., заяви той, представяйки се в позата на говорител на „хората”. С което не изневери на себе си, трябва да се признае. Защото като премиер претендираше например, че хората не се интересували от темата за досиетата, която била важна само за „ненормалните”. Ето точния цитат от изказването му, регистрирано на 6 септември 2006 г. във в. „Сега”:

“Кой нормален човек извън т.нар. политически елит се вълнува от темата с досиетата?”, запита Станишев, след като регистрира партията си за вота в ЦИК. Според него обществото се вълнува от много по-интересни и важни теми. Отварянето на архивите на бившата Държавна сигурност имало по-скоро историческа стойност. Смисълът на разсекретяването е да се извадят карти от ръцете на хора, които са злоупотребявали с тях и са ги използвали за шантаж и рекет, обясни той.”

Без да измествам темата, ще вметна все пак, че отварянето на досиетата по идея на самия Станишев и неговия кръг съветници целеше да закове на позорния стълб ( в очите на мразещите ДС) онези, които ще се засрамят, но в огромната си част да възхвали съпартийците и другарите по оръжие, които се гордеят с това минало. Операцията беше 100 процентов успех в това отношение! Пожелалите да подкрепят искрено демократичните промени и да се откъснат от бившата орбита бяха върнати в калта за назидание на „предателите”, а гордеещите се с тази кал стъпиха върху тях в позата на последователни борци, които не изменят на „каузата”. Лустрацията, доколкото тя си остана предимно морална категория, фактически засегна истински само доказаните политически врагове на БСП.

Сега, като в цитата от „Сега”, Станишев отново иска да ни прави на ненормални, опитвайки се да манипулира днешния ден с оръжията на пропагандата от миналото. При това залага не толкова на късата памет, колкото на дългата сянка на апатията, легнала над обществото, управлявано практически от другото крило на БСП, наречено ГЕРБ- „цвете за мирисане”, но само заради парфюма, който да прикрие познатата миризма на живковизъм, която се разнася напоследък все повече от гробищата на комунизма у нас.

Този театър силно напомня на бурната 1989-та, когато едни другари смениха други във властта, за да си остане тя в техните ръце. Съответно Станишев играе ролята на Луканов, който трябва да свали от власт новия „Тато”, бившия охранител на Тодор Живков, горд с близостта си до диктатора от Правец в последните години от живота му, от който, по собствените му признания, самият Бойко Борисов е научил много.

Ярка илюстрация на този факт е подаването на топката между ГЕРБ и БСП по генетично важни за тях теми, като руския проект АЕЦ „Белене”, за който се карат кой е по-виновен в контекста на неговия неуспех. Години наред ГЕРБ атакуваше БСП не заради самата прозрачна същност на прокарването на линията на Кремъл чрез опита за увековечаване на българската зависимост от Москва, а заради това, че БСП не са си свършили добре работата навреме, оставяйки ГЕРБ да я доизкусурява. Сега пък се „карат” как е най-добре да извадят от кома този съветски жив капан в Белене, излизането от който, ама окончателното, а не циркаджийското, е равнозначно по значение на влизането на България в НАТО. И стигнаха до кон(сенсенсус) за референдум- нонсенс, натрапен на троянския кон на Русия в Европа.

Това е история, започнала в рамките на този текст с изказване на Станишев, но завършваща тук с (не)очакван финал. Може би е такъв за някои. Само че тя има своята динамика през годините и опитът да бъде покрита с камуфлажа на голямата бутафорна караница между БСП и ГЕРБ трябва да бъде изобличаван. Защото ГЕРБ не се появиха от нищото. Те бяха активирани заради пасивността на парализираното общество. Разказът за Станишев и номерата на неговата партия е свързан с разчитането на генома на прехода, който е генно мумифициран в България, но по заръка от чужбина. Изваждането на тази свещена за колониалните ни владетели мумия от мавзолея в Белене ще бъде знак за крачка към така систематично пренебрегваната ценност у нас, каквато е Свободата.

27 мнения за “Генно мумифицираната “караница” между ГЕРБ и БСП”

 1. Случайно да знаете каква е причината да блокират afera.bg?

 2. Перфектен анализ на г-н Инджев!
  Питам кой нормален българин може да уважава субект като др. Станишев? Ясно е по време на драматичните събития в България 1996- 97г какъв се е чувствал този субект с чуждо гражданство и най малко затова няма право да говори от името на българските граждани!
  Станишев е обикновен манипулатор и национал(ен) соц. Пред(сед)ател.

 3. До г-н Инджев:
  Г-н Инджев, в понеделник 15.10. се опитвах да напиша коментар по темата – “Да приложим руския опит в борбата с чуждото (руско) влияние” , която е продължение на предишен коментар на Guns & Roses , пробвах да поствам комментар 3-4 пъти , НО НИЩО , никакъв резултат.
  Ако ,все пак сте го получили, се извинявам за това ,че съм го поствал 3-4 пъти, но индикация ,за това че сте го приели нямаше ! Писах 1,2,3,4 пъти ,а коментара ИЗЧЕЗВАШЕ , без следа!
  На какво се дължи това?!?!?!?!
  Слухтене?!?!?! И ,ако е така,ЗАЩО?!?!?!?

  Ако все пак желаета да поствате моя понеделнишки коментар, който засяга и темата на тази статия – “ГЕННО МУМИФИЦИРАНАТА “КАРАНИЦА” МЕЖДУ ГЕРБ И БСП”, ще го препоствам по-долу:

  “GUNS & ROSES, не сравнявайте Путин и Хитлер, Хитлер е “УЧЕНИК” на СТАЛИН, Путин СЪЩО!
  Най-малкото ,НАЦИНАЛсоциализъма ,както и фашизъма са възникнали ,като КОНТАтеза на ШОВИНИСТИЧЕСКИЯ , ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИ , КОЛОНИЗАТОРСКИ “ИНТЕРНАЦИОНАЛсоциализъм” в СССР!
  По-достоверно е ХитЛИН (ХитАЛИН) , и съответно сталинисткия кагебистки последовател ПУСТалин или ПуЛИН !
  Ако бяхме в Русия, там Хитлер е най-големия сатана ,и ако някой недолюбва Путин му е простено , да го нарича ПутЛЕР.
  Но като го наричат така все пак показват и своето подсъзнателно стахопочитание към Сталин.
  Защото по-големия виновник за апокалипсиса на Отечествената война в СССР, е СТАЛИН!
  Но сталинистко-кагебистката пропаганда анатемосва само Хитлер, а възвеличава Сталин!
  ОТРОВНА ДЕМАГОГСКА ПРОПАГАНДА!
  Не бъдете неин последовател!!!
  Правилното е ПУСТалин !!!

 4. Според мене истината е малко по-различна. Както неотдавна се разбра ДС е била 30 000. Ако приемем, че на всеки са останали по 10 “верни” вербувани – стават 300 000. Това е АРМИЯ, тази армия победи България и я превзе по всички възможни фронтове. Мотото наистина е “всички са маскари” и наистина успеха е 100%. Т.е. проблема не е БСП като партия, проблема е октопода на ДС / контролиран от КГБ /. За съжаление се оказа, че тези мафиоти не могат да произвеждат, те могат единствено да крадат и манипулират

 5. Благодаря на Господ, че съществува интернет и че имам достъп до свободни материали като Вашите.
  По повод на създаването на ГЕРБ и мнимата игра с БСП бих добавила следните разсъждения:
  – ГЕРБ за кратко време създаде структури в цялата страна и спечели изборите. Това не е по силите на неук човек като Цветанов. Някои доста могъщи сили отгледаха и реализираха Бойко и ГЕРБ.
  – Да бъде поставен начело на държавата неграмотен и прост човек като Бойко, при това с много тъмно минало, се прави с цел да бъде лесно управляван. Буташ му пари в джоба и след това му разпореждаш, ако не изпълнява, куршумът е готов.
  Без да съм любителка на конспиративните теории, правя извода, че има сили, които държат да фалират България, да вменяват на правителството действия, защитаващи олигархични и властови интереси. Това вече е видно от всички бездействия на Б.Борисов. Логично е това да са бившите неумиращи структури на ДС заедно с руските мутри, но да не забравяме, че този подход използват и американците в други страни. Смятам, че и партията на Кунева е също такъв проект, имащ за цел да подпомогне Борисов на следващите избори и да има нова коалиция.

 6. И вече не се споменава и дума, че площадката в Белене е сеизмично опасна за АЕЦ, а с референдума си измиват ръцете по-страшно от Пилат Понтийски, тикайки народа от “Разпни”, към “Осанна!” за ядрената централа.

 7. @Възмутен
  Силно се интересувам от подобни опити, от самата afera.bg – не. Моля кажете кой интернет доставчик ползвате. В моя знам, че не е блокирана. Само да отбележа, че Булсатком имат подобна практика, преди време ги хванахме че блокират по DNS bivol.bg .
  Ако типа на блокиране наистина е по DNS, не по ip, можете да пробвате да си сложите DNS-са на гугъл с ip адрес: 8.8.8.8, трябва да отцъкнете получаване на DNS сървъри по dhcp и да въведете горния адрес в полето за DNS Server.

 8. Господин Инджев, според мен, комунистическите простаци много се изживяват като велики “демократи”. Най-напред, защото демократ и в същото време и комунист е нещо невъзможно, нещо което не може да съществува в природата и в живота. Вземете за пример мераците за референдум за АЕЦ Белене. Та нима за АЕЦ Козлодуй са ни питали чрез рефередум какво мислим?! А дори и да са ни питали чрез референдум, помня как гласувахме за живковата конституция. Тогава бях в “родната” казарма. Шпецът стоеше до единствената стаичка за гласуване, в поделение от 1500 човека и си пушеше цигарата. Разбира се, никой от нас не ползва стаичката, направо ни раздаваха бюлетината с “Да”. Това им беше цялата демокрация на комунистическите простаци! – Шпецът пред стаичката! Колкото до обратната страна на медала, Бойко Борисов ( двете страни медалът, не само в този случай, а изобщо в цялата политика в България, са Станишев, а на обратната Борисов ), той просто си измива ръцете по пилатовски, демек нямал нищо общо. Нищо подобно, лъже като комунист! Има, искат двамката със Станишев да си мерят оная работа, като дечица в детска градина.

 9. Благодаря, г-н Инджев! Още една чудесна статия, която може да се използва като инструмент за затваряне на гласовите органи на покорните поданици (противно ми е да ги наричам сънародници) на московските ни колонизатори! Забелязвам, че точното определение “България – съветска колония” ги стряска. Може би, защото до скоро това обяснение на фактическото състояние на страната ни е било в мъглата на псевдопатриотизма, псевдославянство, демагогството на комунизма и интернационализма. Все повече се уверявам, че няма друг народ по света с такова “национално” чувство! После недей се чувства чужденец в собствената си родина… Знаете ли приятели, сега ми се ще да споделя своето прозрение, че една от основните черти (а може би и основната) на нашата нация, черта, която ни отличава от останалите народи, е способността ни безропотно да се поддаваме на колонизация, да коленичим пред силния, който пожелае да ни владее. Спомних си изнесените факти от Иво в “Течна дружба” за историческата истина относно падането на България под Византийско владичество. Тогава сме предпочели да ни “колонизира” Византия, пред “братския” кръвопиец-киевският княз Светослав.Често съм се питал защо, все пак, толкова лесно сме паднали под османско владичество. “Историческите” обяснения в учебниците преди 10-ти ноември не ме задоволяваха. Ето, че наскоро колегата и адаш на Иво Инджев – Иво Беров, публикува в блога си статия, плод на дълго проучване на османското владичество (робство, както неправилно го наричахме до скоро). Оказва се, че сме приели турците за наши покорители много по-рано отколкото сме си си представяли. Така и конниците на цар Иван Шишман са яздили заедно със султанските (помним “От кога се мила моя майно льо зора зазорила…”), а най-голяма съпротива срешу османските турци на Балканския полуостров са оказали … албанците (нищо, че после са приели исляма)! Е, после ни идват Русия и великият Съветски съюз. Наистина, като че ли чувството за свобода и независимост е закърняло в нашия народ! Много съжалявам и никакви патриотарски изблици (аз ги наричам избиване на комплекси за малоценност) на псевдо историци, като Божидар Димитров, Пантелей Пантев, агитаторът Гоце не могат да скрият истинската ни история. Те все пак знаят, че ще се намерят достатъчно хора да повярват на историите за това, че нашите земи са родоначални на египетските фараони, например, или че пътят на келтите започва от долината на тракийските царе, че мощите на св.Йоан са точно в Созопол и т. н. и т. н. Не случайно археологията е най-процъфтяващата ни “индустрия” напоследък. Опитват се господата да докажат, че сме пъпа на земята, само дето не могат с това да ни отклонят от ежедневието на най-мизерстващата страна в ЕС. Простете ми, пак започвам да се увличам (явно идиотщините, свързани с “референдума” ми идват в повече)! Ще замълча, нека Иво говори, той го прави супер!

 10. Ето тук можете да си свалите една програма, която разблокирва всякакви блокировки. Сетнете я при инсталацията на “ръчно” (не автоматично) отваряне, защото бави скоростта, когато се ползва.
  http://download.cnet.com/hotspot-shield/
  Поздрави!

 11. Ех, ако можеше тази статия да бъде изчетена по основните телевизии! Щеше да стъмни цялата лъчезария на онези политически мошеници, които правят нов преразказ на по близки или по далечни събития от обществения живот.

 12. @ ЕКАТЕРИНА Не е нужно човек да има конспиративно мислене, за да разбере дългосрочните намерения на руския империализъм.Погледнете само историческите факти, където е доказано, че от векове лигите на руските самодържци потичат само при споменаването на “топлите морета”, а в днешно време за руснаците България е това, което е Калифорния за американците, при всичките му условности. Погледнете още и някои статистически факти – при анкета една трета от руснаците са изразили готовност да живеят в България, а руските собственици на недвижими имоти у нас са около 300 000.Заедно с членове на техни семейства и други с право на постоянно пребиваване прибл. 500 000 души. ЕДНА ПРОМЯНА В ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЗАКОН И… СБОГОМ ДЕМОКРАЦИЙО !

 13. Комплименти!!! Пълна и подробна дисекция на труповете ГЕРБ и БСП!

 14. Oshte predi godini Edvin Sugarev napisa, che Ataka e proekt nomer 1, a Boiko Borisov i GERB proekt nomer 2 na KGB. Gornata statia go prepotvarjava.
  Svaliam shapka na Ivo Indjev za neimovernite usilia koito polaga da se protivopostavi s kompetentnoto si i talantlivo pero na jurnalist na Ruskite kolonizatori i savremeni porobiteli na Balgaria, v zashtita na “пренебрегваната ценност у нас, каквато е Свободата.”

 15. Много хубава статия. Всяко изречение е пълно със съдържание. Благодарност!
  Относно формулата “всички са маскари”: с тази формула всяко що-годе преопаковано и преобуто политическо недоразумение може да бъде трапосано на избирателите – доволно оглупени, ослепени, опиянени от телевизорите. Които гласуват. Има и негласуващи непукисти, които смятат, че нищо не зависи от тях.
  Явно с глад се отрезвява и това близката ни история го онагледи. Но не може ли и по друг начин? Какви са механизмите, с които демократичните страни устояват демокрациите си?

 16. Предлагам всчки комунисти, подписали петицията за референдум (700,000 или колкото са) да станат частни акционери на АЕЦ Белене. Да внесат от собствените си пари за строежа и или заеми да вземат, а не с чужда пита помен да правят!

 17. Значи, Станишев е шеф на ПЕС. А как се транскрибира ПЕС??? Има ли нещо Европейско в ПЕС-а?? Защото ако има, ТЕ би трябвало да знаят “Кой, кой е??”.. при избора МУ за шеф! А те знаят!! И са го избрали, и държат 1/3 от гласовете в парламент, наречен Европейски, който БИ ТРЯБВАЛО да създаде условияТА за ЕДИННО ИКОНОМИЧЕСКО ПРОСТРАНСТВО.. ПО ПОДОБИЕ НА САЩ..!! Ако някой българин сега отиде до една банка и се опита да преведе 100 евра в “единното икономическо пространство” наречено ЕвроСъюз, ще му кажат “учтиво”, че “swift”-a ще му струва още 60 евра. Каква единна Европа, при положение че фактите показват, че само се събират КОМИСИОННИ ЗА КОМИСАРИ. По дрехите ще ги познаете, едно време са ходили в дълги “черни кожени шлифери”, а сега са в “черни рокерски якета”, made in EU…

 18. мда,аз се чудя само,след като великите сили ….имат интереси към нашата тоалетна,как става така че-Русия налива пари,иска да строи АЕЦ-и,тръби потоци,,,купуват имоти,а другия Импер-САЩ,само искат Про,бази,контингенти за война,аз си мисля,че ако искат да ни избавят от дядо Иван,ще стане за супер-кратко време,строят 2 АЕЦ-а,пускат тръби от Арабскята част с ГАЗ и готово,Руската ни не-зависимост е готова,ама….замислям се що не става,а струва некви си към 30милярда долара тва,някъде,за 1 месец ги харчат за бомби,,,тва си мисля,ако имат някакви намерения да ни помагат-да покажат,не само да кажат освободете се…да ама как?От къде газ,ток,а и бензина е Руска компания,демократично продадена от Ваньо-демократчето на…кой Лукойл-ахаха,,,,,и аз искам независимост,ами да ни помогнат малко,,не само посланника да казва нещо си,,и да му даваме орден?

 19. А ,защо да не поискаме от американците да пострят полигон за ядрени оръжия в вашето населено място, или хранилище за ядрени отпадъци във вашия дом, така хем ще печелите от “наема” на хранилището за милиони години напред , хем директно ще се наслаждавате на чуждоклониалната си зависимост от поредния колонизатор.
  Явно сте с чуждоколонни отклонения с предимно СЕВЕРОИЗТОЧЕН уклон, но нищо не пречи да се на(ду…)клоните и на WESTern, стига КЕЛЕПИРец да пада, и ганьовизма да пребъде.

 20. Много се надявах, че поне драматургът Бойчев ще изкоментира “балконската сцена” в Букурещ. Б.Б.говори от трубуната, Станишев крещи оставака на Площада на нацията.Цирк и буфонада господа.Не им вервайте. Ни на Б.Б., нито на Сергей.Те просто не могат да се занимават с нищо друго освен с кухи пропаганди по всичките им разрешени мегдани.При това не за своя сметка. Видяхте ли що български ЕНП-та се навърволиха в Букурещ?Хъшове същи… А полза никаква.Преди време, като отидеш някъде командировка, поне представиш някой благародна халтура за печат и си вземаш мангизите.Сега всички бръщолеват халтури сами за себе си, за да платят на огласяващите ги.Честно, въобще не ми пука дали озъбената Желева ще командва кенефите из кулоарите на ЕНП, а Станишев ще я продкрепя или не? Споменаването на Бокова е достатъчно ярък фарс от личната ни срамна история на България.Сега се правят панихиди за Людмила Живкова. Вера Ганчева изнася доклад за “незабравимата”.Що Боковица не включи “Мила” в списъка на защитените мумии? Май ходеха заедно на море и на Чамкория? Как Борисов ще се опъне на Станишев или на малък Тошко, нали има получени хонорари от “семействата”.Пунт и пластика.И много гимнастика…За жалост върху моя гръб.Върху вашите.Може би трябва да се обяви тотален бойкот на всичко, което се извършва на територията-тепих на феода.Един калтак пък спомена, че пренасочването на Борис Велчев в съдебната власт е много разумно, щото той друго не умеел да върши. Те всинца нищо не умеят. Те са риби прилепала. Нека някой им дръпне шалтера на заплатите,да им прибере таскеретата за пътуване и гореказаните мигом ще се пренасочат към кофите за смет около бившата Баня Баши градинка.Тогава вече и Путин и Лукашенко ще помогнат. За топлолюбивите натури и Чавес ще свърши работа. Нека по-добре да си обменяме вицове и снимки на младата Лили Иванова, щото по тоя начин ние ще се скомкаме преди тях. А това не е хубаво за “Българската демокрация”.Пък и за нас…в частност

 21. Господин Инджев, когото Вие говорите/пишете за неща, които истински ме интересуват и вълнуват, след Вас обикновено нямам какво да добавя. Какво по-хубаво от това! И какво по-лошо от фактите, които изнасяте и коментирате.

 22. Искрени поздравления за статията. Помня като слон,как се бяха снишили всички от БКП след промените,страх ги беше да кажат чии членове са,правеха си нелегални събрания,досущ като партизани.Тогава беше пропуснат момента да бъде изпратена тази партия в историята.Колкото до разправиите около референдума,народа е достатъчно мъдър и просто няма да отиде да гласува.Язък за парите,които ще се похарчат.Не,че не искам да ме питат за важните неща,но толкова малко хора имат ясна представа от тази сложна материя като атомна енергетика,че отговорите ще са чисто политически,а не дали са от полза за държавата.
  А г-н Станишев просто не трябваше да си отваря устата дълго,дълго време,след като беше наречен публично “демагог” от бивш премиер и съпартиец.

 23. до този който ми говори за полигони в двора,вижте сега,аз писах затова че,Вие не искате Руска АЕЦ,искате независимост от Русия,ок и аз също,но кажете как,ясно е че сме 5 колона,троянски кон,и каквото се сетите,НО само констатирате,аз имах впредвид че като чичо Сам дойде тук и каже-зависими сте-освободете се,аз питам КАК???От къде газ,ток,бензин,а и друго има една камара бензиностанции-НЕ РУСКИ,защо бензина е на една цена?Това ми е идеята и аз мога да Ви давам акъл,но дайте идеи как да стане,затова писах това,а Вие ако сте против като цяло срещу каквито и да е АЕЦ,предлагам да подкрепите протестите на ВЕИ -сектора,в момента го удушват,не мислите ли?Но всички мълчат……..

 24. Само едно ще ви кажа, който иска да направи нещо, го прави , който не иска, търси причини , за да не го направи!
  И не слагайте вашите думи в моята уста, вие предлагате , НЯКОЙ да ви ОПРАВИ ,и в преносен и БУКВАЛЕН смисъл!
  Алтернативи винаги има , аз за себе си имам някакви в предвид, въпроса е вие да ги намерите за себе си, иначе все някой ще ни ОПРАВЯ , ама винаги в оня ,другия смисъл, и разбира се за НАША сметка, като винаги има и вътршни “помощници” в ОПРАВЯНЕТО!
  Надявам се вие да не сте един(“помощник”) от тях , или да не желаете да сте един от тях, НО поста ви по-горе не вдъхва такава надежда!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.