Нов шамар на аванта за Борисов- този път не е от Мишо

Удариха външен шамар на Борисов, ГЕРБ и България.

Макар да е очевидно, че без външна помощ не можем да се оправим нито с наследството на комунизма, нито с настъплението на популизма у нас, не влагам никакво злорадство в реакцията си относно провала на Румяна Желева в опита й да повтори мандата си на заместник-председател на европейската десница. Пише се на гърба на България и в това няма нищо радостно!

Какво показва обаче (не)трезвия анализ- ако не за пиянството на един народ, то за махмурлука от бабаитлъка на един нашенски вожд, за когото изглежда „механите” в Букурещ се тесни, та реши да номинира Желева напук на всякаква логика и едновременно с това от трибуната на конгреса на ЕНП да се зъби наляво и надясно.

Надясно се зъби със самочувствието на отличник по бюджетен дефицит. Румънците, в чиято столица Борисов „изнесе лекция” по спестовност на оставачите по този показател в ЕС с назидателен тон (заставайки дори в позата на съчувстващ на Германия пред многобройните просители за финансова германска подкрепа), със сигурност са си спомнили мрачните дни и нощи по време режима на тока и на Чуашеску, който маниакално се беше запънал да върне на всяка цена до последния цент външните заеми на страната и доведе народа си до невиждана на континента мизерия от Втората световна война насам.

Наляво пък Борисов се зъби на ПЕС. И лично на Станишев, който инкасира личен успех с издигането си на върха европейската левица тъкмо в момент, когато Борисов се провали с гръм и трясък ( отново) с кандидатурата на Румяна Желева. Нещо повече,напълно в духа на другите български негативни международни класации, Желева остана на последно място сред номинираните за заместници на ЕНП и изпадна зад борда заедно с и без това доста изпадналото реноме на България- вечният отличник по какви ли не инфаркти в европейските класации.

Да допуснем за верен слуха, пускан явно от средите на ГЕРБ за оправдание за шамара, че всъщност шефът на партията Вилфред Мартенс много искал Желева за свой заместник. Тогава излиза, че Борисов е постъпил освен нелепо спрямо себе си с неизбираемата Желева , също така и угоднически спрямо началника си по европейска партийна линия. Ако беше такъв принципен член на семейството на ЕНП, за какъвто се представя иначе в самонадеяните си приказки от трибуната в Букурещ и пред медиите след това, трябваше да каже на Мартенс, че той лично, както и неговата България, не биха искали да рискуват ново унижение, като онова през януари 2010 г., когато Желева, упорито тикана напред до последната крачка преди пропастта, практически беше прогонена в Европейския парламент с камъните на масовото презрение на депутатите заради лошото й представяне на изслушването.

Не се съмнявам обаче, че подобно на констатацията си за успех на провалилата се на олимпиадата в Лондон българска спортна делегация, Борисов отново ще извърти някое обяснение, с което и този път ще нарече шамара аванта.
Апропо, понеже плесницата все пак, освен лична за най-личния левент в ГЕРБ, е и за останалите унизени в партията, включително за онези, които имаха повече шансове да топлят мястото на ГЕРБ там до следващите избори, питам все пак: няма ли някой от унизените да стане на крак като един презрян парий или Борисов е прав дори да греши, подобно на учителя си Тодор Живков?

16 мнения за “Нов шамар на аванта за Борисов- този път не е от Мишо”

 1. Е, ясно е, че злите комунистически врагове на другаря Борисов, живеещи в малката му, но затова пък достатъчно простовата пожарникарска вселена са налазили и Европа. Провалът на Желева, разбира се, е режисиран от тях – едно вероломно нападение над доживотния вожд на Тиквостан, подготвено и извършено с отвратителна наглост от декадентски елементи, и целящо отмяната на тиквокрацията от банкенски тип.

 2. Дали с наистина унизителното за България изритване на ЗЪБЛЕЗЪБАТА ЗЪБЛА в ЕНП се възражда някакъв инстинкт за самосъхранение? Кой знае… Ще видим. Но факт е, че има нещо тъмно в толкова напористито лансиране на тази абсолютно посредствена, при това- червена по манталитет женица и правешко-ТИМаджийска мутреса към постове, за които няма милиграм компетенции.
  Възможни въпроси по случая:
  Само нашенска, или и някаква чужда интрига стои зад поредния провал на Румиту?
  Само кеф и инат на ББ ли е това, или има и някакъв друг фактор?

 3. Tърся да закупя и наизустя докторската дисертация на Д-р Бойкo Борисов “Моралната устойчивост на ортака при гола деветка и капо при игра на белот”.

 4. Яяяяяяяяя, наистина ли я наритаха тази достойна представителка на породата кифла…

 5. Я ги виж пък старците от ЕНП-то! Наритаха зъб-авото РУМИ! Е, то така е. Европейците и те са хора. Разглези ги ти с миловидното и милок–есто снаше на Пръмовите, с особените му езикови умения и “YES”-безотказност, пък после им пробутвай разни Румита.

 6. Забравих. Боко, като човек демократ, осигуряващ възможности за избор, искаше да им изпрати и Фидосовата, ама нема’ кой да поеме транспортните разходи.

 7. Желева не е ли предпоследна? Така вече бибитко има за какво да се хване:))

 8. ау,ужас не ги е срам тия от ЕНП,те ся ще видят като се ядоса батко,нама повече да гушка Барозоу,ахахах ся ще иде до Гърция батката,и ще каже цоцайте Меркелсия бюджет,,поскарал се на форума на ЕНП,тези хора не са от нашия парламент на всяка глупост да пляскат,а и са достатъчно дипломатични за да МУ го кажат в прав текст,дават му сигнал с тоя избор,и сигна е ВЕЧЕ НЕ СТАВАШ 😉

 9. За мен обяснението с тъпото и упорито налагане на Румето, нали са на малките им имена в обкръжението на Премиерът-Слънце е само едно. Тиквоний е прибрал комисионата на Желева още при изстрелването в публичното пространство в битноста й на външен министър. Трамплин за позицията на еврокомисар. Междувеменно я “уредиха” за пост почетен но изпразнен от съдържание, зам.председател на ЕНП. Пусто обаче мандатност. И понеже в момента е само “човек” на вездесъщия ББ се издъни на изборите. Бек граунда й провал до провал. Въпросът на въпросите е, дали сега РЖ ще е склонна да иска връщането на “инвестицията”. Боцката познава само две финансови операции в битноста Му на средностатическа мутра. Имат да ми дават и имам да вземам. Ще да видим.

 10. Все си знаех, че някъде по Света не всичко е загубено, като у нас – освен спинозните/БСП/, останалите да са хепатитни/ГЕРБ/, заразени от ръкуване с боко-рапона.

 11. Срам! Голям срам и Руми Румбата, и нелепите назидания на Бойко. Наистина с кого и с какво ще се оправдае за този провал или ще замълчи и подмине темата, както прави, когато не му изнася.

 12. Господин Инджев, много се надявам, че на парламентарните избори “ТОЙ” ще си получи шамарите и от народа, или поне от тази част от хората, които можем да мислим със собствените си глави и да ползваме правото си на общуване със свободните медии!За да не останат надеждите ни напразно и да не търсят някои хора поредния месия е необходимо политиците от “СИНЯТА КОАЛИЦИЯ” да се обединят и дори да разширят формата на “СК-++”!

 13. Според мен в ГЕРБ просто нямат кого да предложат.И понеже тук номерата им минават-спокойно се пробват навън.Да ама не,както казва сегашният им поддръжник Петко Бочаров/дали не го е срам?/

 14. Много важно, че от ГЕРБ били унизени! Като не искат да ги унижават, да си сменят лидера, ако им стиска. За да попадне човек в тази партия е сигурно, че като входен тест е направил доста метани на вожда, така че колкото и да ги унижават им е малко. След като приемаш престъпник да ти е шеф, значи сам си си определил колко струваш.

 15. Тази история с настояването на Мартенс за кандидатурата на Желева ми се струва повече от съмнителна,на фона на нйният гръмоглесен провал като кандидатка за еврокомисар!Много по-вероятно ми се струва,че Борисов по някакъв начин е направил такова внушение ,срещу може би-още по-голямо послушание.А номинирането на тази персона си е лично дело на Б.Борисов,който с типичния на най-консервативните комунисти хъс да правят всичко което им е угодно,си вкара АВТОГОЛ с международен отзвук.Защото на фона на избора на Станишев за ПРЕДСЕДАТЕЛ на ПЕС,издънването на последно място в кандидатите за ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ на ЕНП е личен шамар з Б.Борисов,ГЕРБ и България.Самата Желева едва ли приема случилото се за щамар,защото такива боклуци нямат усещането за реалност и са готови на всичко ..Мартенс също едва ли е впечатлен .Даже,ако се окаже моята хипотеза вярна,вероятно потрива ръце от удоволствие от удара върху самочувствието на Б.Борисов,който през последно време съвсем се разгащи,раздавайки съвети на ляво и надясно,как трябва голяма часто т ЕС управници ,да ГО ГЛЕДАТ В ОЧИТЕ И СЛУШАТ СЪС ЗЙПНАЛА УСТА.

 16. Според мен на Б.Б му пука,че Румито не е избрана лошо е,че ще се казва българката Р.Ж не бе
  преизбрана за зам.председател на ЕНП за което се срамувам като Българин.Партия ГЕРБ е съставе-
  на от голям брой ченгета и КАЛИНКИ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.