Ядреният атом е секретна тайна за явната очевидност на двупартийния тандем

Някогашният комунистически лозунг „Атомът за мирни цели” оживява пред очите ни за целите на една бутафорна война за отвличане на вниманието от факта, че две крила на една и съща корупционно захранена лакомия се борят с обвинения кой е по-виновен, че не се случва осъществяването на идеята за втора атомна централа, насадена по заповед на първата цигулка в енергетиката ни, в която музиката поръчва Кремъл.

Пред предполагаемо неразбиращата публика се развихри люта имитация на битка на думи, която трябва да ни убеди, че БСП и ГЕРБ са се хванали гуша за гуша, хващайки се всъщност за думата.

Дали да е „ядрена” или „атомна” енергетиката, това бил днес въпросът за референдума. Което е все едно да се „скарат” дали да има референдум или допитване. Съответно от БСП вече плашат гаргите, т.е. нас ( каквито явно изглеждаме в техните очи) с втори, някакъв само техен референдум или дори, че щяло да става „все по-горещо”, ако ГЕРБ не признае, че да се пита за атомна централа не било същото като да се зададе въпрос за ядрена такава.

И „по-страшни” неща се случват. Яне Янев щял да проверява за далавери в ядрената енергетика!

Да бях Жорж Ганчев, да се провикна в неговия стил: „абе, аланкоолу, кого заблуждаваш, бе маскара”! Но понеже не съм, ще предложа един прагматичен лакмус: докато не видите привлечен като експерт в неговата комисия Георги Котев, единственият ядрен специалист в България, опълчил се на далаверите в ядрената енергетика и платил за това с дългогодишна безработица,смятайте този фарс със заканите на Янев за една от най-вероломните лъжи, които му е вменявал да вербализира досега началникът му Бойко Борисов. Само че Янев не иска и да чуе за Котев, който е видял, чул и написал доста, включително в книгата „Ядреналин”( на която имам честта да съм съавтор), от чието споменаване българските медии бягат като дявол тамян, разнасян под сурдинка от „атомно-ядреното” лоби.

Не е случайно, че добре осведоменият за задкулисието на този пошъл спектакъл бивш вътрешен министър Румен Петков е толкова категорично убеден в невъзможността Янев да постигне каквото и било „разкритие” да далаверите. Затова той спокойно се хвана на бас, пое днес риска да направи нещо ужасно, ако бъде опроверган: щял да тръгне пеша за Плевен. За човек с приятели като Георги Първанов и неговия олигархичен кръг от ядрени лакомници, такъв по(д)ход е заявка за нечувано и невиждано приключение, което наистина няма как да му се случи. Но Петков с основание е сигурен, че, както и досега, няма да му се наложи да изтърка чифт обувки, камо ли пък да търка наровете по заповед точно на Бойко Борисов. Така че и аз се басирам солидарно с него.

Ето така двутактовият мотор за произвеждане на пушилка в рамките на двуполюсния модел с буталата на БСП и ГЕРБ заработи на пълни обороти с гърмежите и трясъците на трабант.

Логиката на безвъзвратно заметените далавери движи двутактовия мотор на БСП и ГЕРБ в съгласувано възвратно-постъпателни движения встрани от същината на проблема с руската зависимост и генерираната от нея корупция. Едното бутало уж ще бута ГЕРБ от властта, а пък другото направо се заканва да брани Европа от БСП и лично от нейния лидер( оказал се такъв и на европейско партийно ниво) до степен, че вчера Бойко Борисов се примоли в Букурещ за международна помощ за справяне с очилатия злодей от София. Молбата му към ЕНП е обаче доста нахална в момент, когато й пробутва отново провалената в България и на континентално ниво Румяна Желева, направила за посмешище собствената си страна и „родната” Народна партия в Брюксел в качеството си на заместник председател, лансиран от същия Борисов ( вероятно със същата неизвестна на повърхността мотивация, която намирисва на подземие в лобирането за нея).

Значи така, Борисов ще пробутва на ЕНП отново същата развалена стока, а после ще иска ЕНП да му помага да се отърве от любимия си удобен враг, който пък трудно сдържа ликуването си, че България има такъв Бай Ганьо начело, за да го ползва като плашило за червените бабички с цел да подхранва бригадирския им партиен електорален ентусиазъм и за поддържане на традиционния боен дух на столетницата?

Вярно е, че в ЕНП явно не са много придирчиви, щом приеха Бай Бойко барабар с мускулите и мускалите му в редиците си, но чак пък такъв мазохизъм не вярвам да проявят, че да жертват и малкото им останал авторитет пред българската публика ( учудена от тяхната всеядност), за да преливат съмнителен авторитет на съпартиеца си тук.

Вербализацията на имитацията, с която захранват гладните за лъжи български медии, никога преди не е била толкова щръкнала- направо стърчи като монументален паметник на глупостта и издава вътрешния интериор на тайните секрети в престрелката с ядрени атоми между две глави на една и съща туземна ламя, що бозала бая десетилетия от руската мечка.

17 мнения за “Ядреният атом е секретна тайна за явната очевидност на двупартийния тандем”

 1. Опитват се по всякакъв начин да ни набутат в “зоната на смъртта” с БеляНЕ – докато си играят на кой е по-по-най пред баба Гицка, всъщност отдавна са се споразумели да строят ядрения/ атомния самовар. Борбата май е кой да прилапа комисионните.
  Строят си я – ето поредното доказателство:

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/10/18/1928202_siniata_koaliciia_aec_belene_se_stroi_zad_gurba_na/

  НАГЛОСТТА НА ТЕЗИ ЯДРЕНИ ТЕРОРИСТИ НЯМА КРАЙ!

 2. И всички медии услужливо поемат тези закачки между ГЕРБ и БСП, уж има някакъв конфликт за този напълно безсмислен референдум. В същото време строителството на АЕЦ Белене продължава, то въобще не е спирало. Истината е, че с правителството на ГЕРБ България се провали. ЗАКЪСАХМЕ и то много.

 3. “Ето така двутактовият мотор за произвеждане на пушилка в рамките на двуполюсния модел с буталата на БСП и ГЕРБ заработи на пълни обороти с гърмежите и трясъците на трабант.”
  Малко е да се каже в десетката!
  На времето имаше големи хладилни камиони ИФА на ГДР и на покрижа на кабината този прословут мотор на трабанта въртеше с ремък компресора на хладилната инсталация. Ха сега познайте (въпрос, като за олигофрени), чия инсталация обслужва българският политически трабант! Ама и кой лапа пък пушилката, а?

 4. За експертните оценки на ядрени специалисти и икономисти, които говорят зле за “Белене” и руската ядрена енергетика изобщо, вече и дума не се обелва, но се чака на народа да си каже тежката дума, макар да е най-затъналия, мързелив и оглупял в цяла Европа, че и отвъд.

 5. “Явната очевидност на двупартийния тандем” вече ни избоде очите!

  Вж. [1], сканирано копие на оригиналното писмо от 08.10.2012 г. на НЕК до кмета на Свищов Станислав Благоев по повод изграждане на високоволтова линия, необходима
  “за осигуряване на връзката на бъдещите мощности, които ще бъдат изградени на площадката на АЕЦ”Белене”

  [1] http://www.mediapool.bg: “Синята коалиция: “Белене” се строи зад гърба на парламента”

 6. Майсторски написано, както винаги. Само дето не е вярно, че въпросът бил дали да е Атомна, или Ядрена. Няма я думата Белене, затова реват по всички телевизии. Май няма да се веят знаменца, да летят балончета, на длъж и на шир, и какво беше още, а да, пред нас са блеснали житата…

  И като не е Белене, какво ли може да е. Ами всичко друго.

 7. Най-популярният виц по време на кулоарните приказки на конгреса на ЕНП в Букурещ вчера и днес след провала на кандидатурата на тимаджийската снаха Румяна Желева е бил следният:
  “Бойко Борисов е на посещение в Англия и е поканен от кралицата на чай. По време на срещата Борисов пита кралицата каква е тайната на успешния политик.
  Кралицата му отговаря:
  -Много просто, трябва да е обграден от интелигентни хора!
  Бойко пита:
  -А как се разбира дали някой е интелигентен или не?
  -Много просто – отговаря му кралицата – трябва да се зададе адекватен въпрос, ето сега ще Ви покажа. …Кралицата взема телефона, натиска копчето, за да може и Бойко да слуша разговора и звъни на Дейвид Камерън.
  -Г-н Камерън, ще Ви задам един въпрос. Майка Ви има син, баща Ви също има син, обаче този син не е Ваш брат. Кажете ми, кой е този син?
  -Очевидно е, че това съм аз, Ваше Величество – отговорил Камерън.
  -Правилно, благодаря Ви – казва кралицата, затваря телефона и се
  обръща към Бойко:
  -Разбрахте ли сега, г-н Борисов?
  -Да, Ваше Величество, разбрах!
  Прибира се Бойко в България, вика Цветанов и го пита:
  -Абе, Цветанов, баща ти има син, майка ти има син, обаче този син не е твой брат, кой е той в такъв случай?
  Цветанов се затруднява да отговори и казва, че ще си помисли добре, за
  да отговори правилно. След това излиза и започва да разпитва министрите и депутатите от
  ГЕРБ, да му отговорят. Никой не съумява да отговори, затова след няколко часа мъки Цветанов
  се обажда на ректора на Софийския университет и го пита:
  -Г-н ректор, може ли да Ви задам един въпрос?
  -Разбира се, г-н Цветанов!
  -Майка Ви има син, баща Ви има син, но този син не е Ваш брат, кой е тогава?
  -Естествено, това съм аз – отговаря ректора.
  Доволен и щастлив Цветанов търчи при Бойко и казва:
  -Знам отговора на въпроса ти, това е ректора на Софийския университет!
  -Не бе, идиот такъв, това е Дейвид Камерън!”

 8. Г-Н FLO
  Прочете отговорът, който дава ректорът на СУ по повод протестите за организирането на конференция по повод 70 годишнината на “Незабравимата” Людмила Живкова и ще се замислите дали да го използвате като умен и интелигентен персонаж във вица си.

 9. Гарантиран фарс. Който гарантирано ще установи, че вие (със съавтора в съучастие:) сте си измисляли басни, а доставките в Козлодуй миришат на момини сълзи…

 10. Не знам къде точно съм го чел, но ставаше въпрос за проекта International Thermonuclear Experimental Reactor – ITER, където се казваше, че има разлика между атомна и ядрена централа.
  При АЕЦ се използва енергията, отделяна при разпад на атома (тежки елементи). При ЯЕЦ се улавя енергията, получена при синтез на атоми (леки елементи). На практика това са противоположни процеси, като при втория енергията е хиляди пъти повече.
  Това са някакви общи познания, но мисля, че има причина да се прави разлика между ядрена и атомна елекрически централи. Фактически това са диаметрално противоположни технологии.

  ….

  А в Литва на референдум отсвирили строеж на нова АЕЦ. Де го чукаш, де се пука…

 11. Ето така двутактовият мотор за произвеждане на пушилка в рамките на двуполюсния модел с буталата на БСП и ГЕРБ заработи на пълни обороти с гърмежите и трясъците на трабант.
  Театър. Колко енергия, пари и време само и най-вече да не се говори за глад, мизерия, безработица и други всекидневни и болезнени за хората неща. А нещата са болезнени, защото много се краде а някой не си е свършил работата, някой си затваря очите или пък толкова могат.
  Бойко Борисов няма да е следващия премиер. Вече са се разбрали никой няма да го закача след изборите аз мисля, че ще ни става все по трудно с устата ще плещи и ще лъже а с ръцете колкото може. Идва някакъв нов крадец след изборите.

 12. Въпросът, който е бил зададен на подобен референдум в Литва е бил: “Подкрепяте ли строителството на нова атомна електроцентрала в Република Литва?”
  Не виждам никакъв проблем да бъде използвам същия въпрос, само вместо Литва да пише България. За мен е необяснимо да се спори за запетайки, народа не е чак толкова опростял колкото им се иска да бъде на политическата клика. И резултата ще бъде подобен както и там – 60% – против, 30% – за. Не може да бъде друго при толкова много нездрави интереси около този противоречив проект, включително и международни. Ако крайния резултат се окаже различен, то той е бил манипулиран, както манипулираха миналите избори и се готвят да направят същото и със следващите.

 13. Г-н Ганев , и двете реакции са ЯДРЕНИ, защото се РАЗПАДАТ или СЛИВАТ ЯДРА на атоми ,и се ОБРАЗУВАТ НОВИ ЯДРА и при двете реакции.
  И сливането се развива по така наречената ТЕРМОядрена технология , ТЕРМО идва от топлина необходима за протичането на реакцията, което засега я прави НЕефективна и НЕустойчива, ЗАСЕГА?!?!?!

 14. От Afera.bg :

  Вестник „19 минути” информира, че лявата ръка на Андрей Иванов, бивш председател на ОбС – София – Валя Чилова е поела още един отговорен пост, след като вече е шеф (освен на собствената си фирма) и на Столичната агенция за приватизация. След доставчика на храни за детските градини Валентин Николов, който оглави АЕЦ Козлодуй, сега пиарката Валя Чилова е влязла сред директорите на Водно-електрическата централа към Първа атомна.

  Понеже имала много ангажименти като шеф на частна пиар агенция, на Столичната агенция по приватизация, като международен секретар на Предприемачи – ГЕРБ и не на последно място като общински съветник в София, Валя Чилова нямала време дори да отскача до дунавския град. Това означава, че подчинените й се налага да минават стотици километри до столицата и обратно, за да й носят документи за подпис и да й пращат изкараните с пот на чело пари.

  Интересно е обаче как успява да изпълнява отговорната си работа, която е жизнено важна за АЕЦ Козлодуй, за енергийната система, а оттам и за цялата държава. Когато човек хем не е експерт, хем няма и време да отдели за поста, на който е назначен и за навлизане в работата, чудно е защо точно на него се пада честта да управлява подобен стратегически, а на всичко отгоре и опасен обект, питат се колегите от „19 минути”.

  На всичкото отгоре и резултатите на СОАП, управлявана от Чилова, били плачевни. Агенцията била превърната по нейно време просто в хранилка за общински съветници от разни цветове, които получавали по 3 бона на месец за нищо и половина. Сделките са около нулата по брой и недостатъчни по стойност, а програмата не се изпълнява.

  От „19 минути” анализират, че набутването на Валя Чилова на този пост означава, че Андрей Иванов, когото иначе всички смятат за отстранен от властта, не просто се завръща, но и придобива нови лостове във властта.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.