Реваншистите говорят, от нас обаче искат да пазим тишина

Думата в България отново имат приоритетно бившите господари от времето н НРБ. Почувстваха се наскърбени, че им попречиха да си развяват предизвикателно носталгията по времето на своето лично господство и веднага получиха съчувствието на пропагандата.

В предаване на Нова телевизия водещият Карбовски не сметна за нужно да покани някой от студентите, инициирали протеста в СУ, но отново, за хиляден път, на екран се появи „потърпевшата“ внучка на диктатора Евгения Живкова, за да отговори на въпроса на домакина: „какво Ви причиниха вчера“?!

Гостенката, с дългогодишно упражнявана надменност в позата и гласа, увери аудиторията на телевизията, че протестиращите са били поканени да останат на конференцията, но само ако пазят тишина- т.е. да станат част от онова, срещу което протестират.

Тишината, толкова удобна и манипулирана в полза на победителите на интерпретацията на историята в България, които обаче се представят за жертви, беше нарушена от няколко десетки души по инициатива на български студенти. Позволиха си да не пазят тишина във връзка с откровена реваншистка провокация в Софийския университет, където беше организирано честване на 70 годишнина на члена на Политбюро на ЦК на БКП и министър на културата на НРБ Людмила Живкова – семейно тържество и тържество на победилата комунистическа пропаганда, замаскирано по твъре разголен и разгулен начин като „ научна конференция“.

От всичко, което чухме като аргументация на кого дава думата ( отново),трябваше да останем с впечатление, че Карбовски защитава слабите и унизените- фамилията Живкови. А опонентите им? Е, ПЕСове ги яли! Те бяха наречени „щурмоваци“, „примитиви“, „ бабички и парцалеси“ и разбира се- фашисти. Без право на защита останаха оплютите протестиращи. Изключително загриженият за плурализма водещ беше поканил заместник-председателя на ДСБ д-р Москов да търпи нападките и упреците за нещо, към което няма отношение като участник и организатор, но пък в негово лице по този начин се създаде впечатление за основанията събитието да бъде приписвано на една партия заради факта, че тя зае остра позиция срещу реваншистката изява в СУ.

Няма да споря с обвиненията във…фашизъм, в които някак лично бях намесен от дежурния (вече) коментатор в студиото на Карбовски по Нова телевизия по въпросите на все по-актуалния днес живковизъм бивш съветник на Живков и настоящ лидер на една от комунистическите формация в България Костадин Чакъров.Това направи Петър Москов, споменавайки моето присъствие на протеста като антитеза на обвиненията в примитивизъм на протестиращите, които Чакъров сипеше безнаказано, уточнявайки отново, че ставало дума за „фашизъм“, а в аудиторията на СУ имало „бойни викове“, каквито …наистина имаше: имаше иронично скандиране на бойните викове „КПСС-БКП“ от времето на Людмила Живкова.

Вече веднъж зададох въпроса към „истинските комунисти“, който Карбовски, застанал в позата на храбрец и телевизионен ятак на онеправданите, упорито не им задава: защо не се опълчиха на свалянето на Тодор Живков в духа на собствените си легенди за своята жертвоготовност, а сега, десетилетия по-късно, когато това е напълно безопасно и дори вече изглежда шик да си в контраатака „на щик“, се зъбят на отсъстващия от диспута Костов ( както и Инджев в случая) в студиата, които обаче са тесни за техните опоненти, но са все по-широко отворени тъкмо за техния закъснял героизъм.

Ще си позволя да напомня превантивно, за да не си хабят усилията желаещите да ме провокират с аналогични въпроси с по-стара дата ( и да очакват отговор от мен), че съм участник в единствената протестна демонстрация срещу режима на Живков в София, състояла на 3 ноември 1989 г. Защо обаче този факт, за които има десетки свидетели, така упорито се пренебрегва от съставителите на злобно украсени биографични справки за мен в интернет и защо той е старателно заличен от съответните досиета, оставям без коментар до момента, в който нещо се промени по въпроса.

А междувременно имам отговор: за да могат днес, когато въпреки всичко името ми има някакво значение ( защо иначе ще се гаврят с него в мое отсъствие така упорито и безнаказано?) да ме наричат „фашист“ и това да предизвиква в студиото единствено благосклонно многоточие, тишина…

Старият лозунг в обичайната заповедна форма от времето на НРБ “пазете тишина”, който висеше по стените на учрежденията, възкръсва избирателно със съскането на спуканата кауза, защитавана пропагандно с казуистиката на демокрацията под мотото за правото на съскащите да изискват тишина, поощрени от съучастническото мълчание на властта.

17 мнения за “Реваншистите говорят, от нас обаче искат да пазим тишина”

 1. Да наречеш малцината останали трезво мислещи граждани в тая държава щурмоваци е нетърпима арогантност.

 2. че съм участник в единствената протестна демонстрация срещу режима на Живков в София, състояла на 3 ноември 1989 г.

 3. Прав сте, г-н Инджев, че това в СУ беше “семейно тържество” – както в смисъла на биологично (родово) семейство, така и като “политическо семейство” (по Никола Георгиев).

  Людмила Живкова, Жени Живкова, Тодар Живков – биологичното семейство, което е във властта у нас от 1944 г. и досега!

  Още едно биологично семейство (“Ректорът” Иван Илчев, син на Илчо Димитров – един от най-близките историци в кръга около Людмила Живкова, член на ЦК и завеждащ отдел “Наука и образование” на ЦК на БКП, министър в правителствата на Георги Атанасов(1986-1990) и Жан Виденов (1994-1996), академик, зам.-председател на БАН, ректор на Софийския университет (1979-1981), е част от “политическото семейство” на клана “Живкови”, наред с мега-номенклатурчиците Левчев, Светлин Русев…

  Всички тези имат особено чувство за собственост върху историята – те (да) я пишат, те (да) я тълкуват, те (да) я правят!
  И затова за тях е саморазбиращо се, че Историческият факултет (гнездо на всякакви червени семейства), на който беше декан И.Илчев преди да стане ректор, трябва да организира демонстрация на това кой прави, кой пише, кой тълкува историята у нас. За да няма съмнения. У никого.

  Е, нямаме съмнения за тези “попълзновения”. Но нямаме и намерение да бъдем пасивни наблюдатели на такава идеологическа вакханалия на отдавна преялите с власт “семейства”.

 4. Искат да заличат повторно жертвите на режима като комунистическата каста се жалва, кой от кого е по-гонен, а останалите, избитите от съвкупните им престъпни дружинки, все едно не са съществували и не е трябвало да съществуват.
  Мръсници!

 5. Слушах ги днес и недоумявах. Гневът ми обаче е насочен не срещу Карбовски и Чакъров, а срещу собствениците на медията, дала подслон на това словоблудство…Не разбират ли, че секат клона, на който седят? Не мислят ли, че вече става гнуснава – както би казал Л. Каравелов – пропагандата, правена от човек – или хора – които би трябвало да бъдат лекувани в специализирани заведения. Знаете кои са те…
  Налудното им поведение вече прехвърли нормалните граници – ако може въобще да се говори за нормалност.
  Според мене, крайно време е малцината останали нормални хора в тази страна /по Ф. Димитров/ да започнем с медиите. Иначе ще започнат нас да настаняват там. Имаме в ръце едно важно оръжие – Интернет и изкуството.

 6. Страхуват се от Вас, г-н Инджев. Трън в очите сте им. Страхуват се от хората, които мислят и чийто капитал са културата и познанието.
  Тишината трябва да се наруши вече. И то зрелищно! Отдавна му е време. Докато разумът пазеше тишина, а смислените хора се приютяваха в единични оазиси на смели блогъри, платените оглупители като Карбовски кряскаха (и кряскат все още) на всеослушание. Помислиха си, че е дошло времето да отпразнуват успеха на мисията си с честване на Живкова- честване на Людмиловия мистицизъм и мистифицираната демокрация.
  Старите договорки не са валидни поради безсрамието на червената аристокрация – онази с дизайнерски прикритите цървули.

 7. Карбовски е достоен ученик на учителя си Кеворкян – истински негодник. Като прибавим Кулезич и Кошлуков става цяло каре медийни вампири. Дори за момент можем да забравим одиозния Бареков – и без него картинката е доволно пошла и гнусна. А храбрата шивачка Жени е ясно какви може да ги наприказва – живковият ген не прощава на никого. Апропо, спомням си как завърши кратката любов между Кеворкян и Карбовски – менторът изригна в ефир “Ти си един посткомунистически запъртък!”. Както се казва “И неработещият часовник е верен два пъти в денонощието”.

 8. Защо тия господа не дискутираха кой написа научните разработки на Людмила? Можеха да поканят Валерия Фол да каже какво знае по въпроса. Да се види каква “интелектуалка” е Татовата принцеса. И що за конференция е това, след като няма алтернативни гледни точки? Това си е точно честване. Нищо академично няма в каканиженето на Евгения Живкова и на Светлин Русев. Срамно е най-авторитетното висше учебно заведение в България да участва в този фарс.

 9. Станишев ПЕСът бил се срамувал за много работи.

  “Форумът се организира от Делегацията на българските социалисти и Делегацията на ДПС в Алианса на либералите и демократите за Европа в ЕП. Станишев заяви, че допреди две години не е могъл да си представи, че в България ще се проведе такава конференция, с такова съдържание.”
  Ми комент,копи понеже пък то навякъде все са тематични тез октомрийско революционни дни ,”залпът на Аврора” май съ чува все така неувяхващо актуално.
  http://www.svobodnoslovo.eu/станишев-срам-ме-е-от-много-неща/?replytocom=3117#respond
  Румен Бърцов
  20.10.2012 – 22:37
  Гледам заглавието „Станишев: Срам ме е от много неща“ и си викам „ооу чудо,стана невъзможното,комунист да каже,че го е срам,я да излизам и да чакам слънцето дали ще изгрее от към запад“.Те,няма страшно ,грешка,пак ще си изгрее от изток.Ма пък няма ли кой да каже „що е срам“,че да не ме стряска другарят ПЕС така.О Европа ,Европа „броди сянката на комунизма“,а казвал съм не един път „либерал – комунист в ремисия“,но май неуспешно лечението….СПИН ли,нее по най нелечима болеста.
  Отговор
  Румен Бърцов
  20.10.2012 – 23:08
  „В България добре знаем, че няма закон срещу беззаконието. Колкото и добро да е законодателството, ако няма воля да се спазва законът, тогава могат да се случат всякакви безобразия и те се случиха..“ – Ама напълно съм в кон сен сУс бре ! „могат да се случат всякакви безобразия и те се случиха“ и още се случват,и ще се случват докато не се яви на бял свЕт „закон срещу беззаконието“ на другарите БКП в скоби(Бие Си Песове) интернаци(онали)сти „демократи либерални“.
  “Отговор”
  Може пък по Коледа да се случват и чудеса,Бог знае !

 10. По онова време жената-огън, (пламък и син камък) и славолюбива Людмила си присвои авторство на книгата “Казанлъшката тракийска гробница” като го открадна от истинската авторка. Такъв “учен” беше тя.
  Ех, през първите месеци след Преврата 1989г как се бяха снишили и трепереха Живков, живковистите, номенклатурите в очакване на “народната любов”! Това злобно същество Е. Живкова си го призна…

 11. Може пък по Коледа да се случват и чудеса,Бог знае !
  Срамни работи,мани,мани !
  “Когато през 2005 г. Сергей Станишев стана премиер, направи Карадимов свой съветник по въпросите за присъединяването ни към ЕС. За изборите през 2009 г. той се опита да влезе в парламента като мажоритарен кандидат от Добрич, но не успя.
  В едно свое интервю Весела Лечева каза, че в края на управленския мандат на Станишев
  двама управлявали държавата – Росен Карадимов и Делян Пеевски

  http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1016185
  “Ивайло Калфин първо
  опитва в бизнеса”
  Един от комент пос статийката,да не пиша понеже…
  Понеделник, 16-ти Януари 2012
  ФИЛИП: ЧЕ КЪДЕ Е НОВИНАТА? Най големия буклук беше в комсомола – от там плъзваха всички кариеристи. Може ли нормален човек да лиже задници още от ученическа възрзст? А повечето си вървяха и по наследственост. Я не се дразнете – БКП винаги си е била мафия. Хвани Калфин, та удари Сергей. Ами че то във Висшия им партиен съвет всички са крадци, мошеници и олигарси. Не си ли спомняте, как Кирил Добрев беше заловен със сакове с валута на сръбската граница – от контрабандата по време на ембаргото. И какво – станала грешка, не знаели че е син на Николай Добрев. Извиниха се и го пуснаха. Няма спасение от тази паплач кръвопийци – това е!”
  То и “бат Серго” предизборно викаше “на всеки километър” по “радиоточката ” “срамувам се това,срамувам се онова”,а пък този дето му син,пък не му син рече “парите или Бог”.Ма нещо май бат Серго не бил искрен в срамуването,та Бог дето си знае работата и рекъл ” не лъжи” защото работата с ВИП брадъра се оплеска и закъшмер станаха нещата с “пилето в кълчишта дето се оплело” и стана “З Богом Мария…”.
  “Комсомолски Марш (2) Комсомол, комсомол, ти летиш като сокол!”
  http://www.youtube.com/watch?v=SMGkxNRHK_M
  Амин !

 12. Като прегледам различните форуми и най-вече от житейския си опит,не виждам добри дни за България в обозримо бъдеще.
  1.Мързеливи сме.
  2.Русофили сме.
  3.Неграмотни сме.
  4.Не сме мислещи,т.е.първосигнални сме.
  5.Завистливи сме.
  6.Физически и духовно сме нечистоплътни.
  7.Недостойни сме!!!

 13. Изказаното преди години от Ф. Боков безочливо откровение: “обичаме да поемаме вината само с мезета”, днес е добило абсолютна реалност. За “мезетата” се грижат цяла армада от въртящи се около софрата “политици” и “журналисти”. Изцепките на татовият фен Борисов и неговото протеже-президент Плевнелиев от една страна и Карбовски(и подобните му не-случайни)от медийна такава, легитимират “мезетата” в пълното им многообразие.
  Появата на г-н Инджев между “позволилите” си протест студенти и острата нота срещу “милото и невинно” носталгично празненство, от страна на ДСБ е разбира се нежелан, страничен ефект на тази другарска трапеза, който им присяда в иначе широките гърла.
  От никоя друга партия, включително и Петърстояновото СДС не се чу ни вопъл, ни стон срещу мазно пробутаното на територията на СУ пране на Жиковизма, чрез прослава на червената “принцеса”.

 14. Людмила Живкова е била просто една разглезена принцеса, която по силата на това, че е дъщеря на балкански диктатор е обикаляла на издръжката на българския народ света със самолет, който е използвала като частен и се е забавлявала на чужд гръб. Финансирала е псевдо-научните и псевдо-духовни занимания на Рьорих, който е най-обиктовен окултист със силни ментални проблеми, пак на гърба на българския народ. И всичко това е представено като “културен принос” в една стара държава с многовековни християнски традиции.
  Жалки хора. Жалки претенции и самомнение.

 15. Днес предаването Неделя 150 бе предоставено на Е.Живкова от водещия Конакчиев ,за да заяви своите позиции по Скандала и бъдещите си планове.За сега,те не са свързани с политиката/преди това тя подробно бе разпитана за двата си депутатски мандата/,а на дизайнерските си намерения в областта на Висшата мода.От нея,Е.Живкова,научихме че дядо й бил демократ по разбиране и поведение и.тн….Да плаче ли човек,да се смее ли или да тегли една дълга и тлъста българска попържня на ума на зомбираните българи,които не намериха сили да кажат едно гръмогласно НЕЕЕЕ на цялата този пасмина ,която владее България ,през последните години от такива негодяи като Кобургодски,Статишев,ци и Бойко Борисов,ци и подкрепящите ги на всички нива в държавата ни.За предходните години-да не говорим,защото те са модела на следовниците им,споменати по-горе.

 16. С българската конституция бе установено, уж само за 45 години, че държавата принадлежи на световната комунистическа система в лицето на българската компартия, която изпълняваше стриктно заповедите на съветските съветници. Живота, имота, образованието, мисленето, културата, движението в и извън страната, се управляваше от партийните решения. Даже семейните връзки се регулираха. Културата специално се ръководеше от Партията в установените казарми на пропагандата наречени творчески съюза за нетворческа работа. Всяка свободна творческа дейност бе забранена, преследвана и наказвана.Даже на бръснарите и художниците бе забранено да упражняват професията си извън казармените „колективи”, където дейността на всеки се следеше и „оправяше”. В партията решенията се вземаха формално от политбюро, но фактически тя се управляваше от семейство Живкови. За целта те поддържаха своето самодържавие, с може би една десетхилядна армия с инициалите УБО (документи не се публикуват), състояща се от пазачи като ББ, доносчици, шпиони в всяка брънка на държавата, армията, партията, икономика, информация, култура и всякаква дейност. Според ректора на СУ Илчев, с тези факти няма нужда да се запознава българската младеж, защото са всеизвестни и ако не те, то техните родители са ги изтърпели на собственият си гръб. Историците според него трябва да разкрият “величието и смелостта” на семейство Живкови да провеждат всичко това, защото това е Живковата „истина” в науката и българската младеж трябва да я знае.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.