“Течната дружба” ще ни дави в “Южен поток” със собствен камък на шията

Румънските служби за сигурност са задържали на международното летище в Букурещ руски гражданин, когото подозират в икономически шпионаж, предаде БГНЕС.
Румънското управление за борба с организираната престъпност и тероризма (DIICOT) съобщи, че в багажа на задържания са открити документи и географски карти с информация за залежите от редки метали и мед в рудодобивните райони на страната.
По данни на румънските правоохранителни органи, арестуваният е мъж на 42-годишна възраст. Арестът е станал на 19 октомври от Службата за информация.
Следствените органи вече са започнали дела срещу редица сътрудници на компанията SCIPROMIN, които са обвинени в разгласяването на икономически тайни.( Actualno)

Ако има бивша колония на СССР в ЕС и НАТО, в която такава новина да е невъзможно събитие вече трето правителство поред, това е България. Но не бързайте с изводите- не е (само) поради някакво нежелание на българските служби да се закачат с братушките, на които вчера премиерът Борисов (почти) се врече във вярност чрез интервю за ИТАР-ТАСС в навечерието на очакваното ново триумфално посещение на Путин тук.

Причината е „много проста”: руснаците нямат нужда да шпионират в България защото има достатъчно българи, които да им услужат, за да не си цапат ръцете с тази уронваща господарското им достойнството работа. Само трябва да си разтворят лапите от постоянната мечешка прегръдка и с пълни шепи да поглъщат необходимата им информация-досущ като онези мечки гризли в Аляска, които причакват с отворена паст скачащата нагоре по течението, заслепена от нагона сьомга, плаваща в обратна на обикновената логика самоубийствена посока, за да си хвърлят по навик хайвера.
Ето какво припомня днес ( извън тази новина, но напълно в контекста й) читателят на ivo.bg Николай Христов:
Николай Христов

Изпратен на 26.10.2012 в 14:52

„Малко е в страни от темата, но за каквото и да става дума, никога не трябва да забравяме, че сме под руско иго и докато не се освободим, мечтите ни трудно ще се сбъднат.
Днес е националният празник на Австрия. Формално, на този ден е гласуван неутралитетът на страната. Фактически, и това изрично се уточнява, това е денят, когато руснаците са си отишли.
Германците празнуват на 3ти октомври. Това е денят на обединението, но поводът е същия. Нашите национални празници са все денят в който руснаците са дошли. Ясно е защо не сме като немско говорещите, а все за техния начин на живот бленуваме. Не е ли време да поработим за нашият си национален празник?”

Към написаното от Николай Христов мога да добавя, че руснаците със съветските униформи си бяха отишли от Румъния доста преди комунизмът да си отиде от северната ни съседка. Тук те дори нямаха нужда от униформи, сливаха се със съветизираната до крайност обстановка и никой не следи точните количествени измерения ( камо ли да ги признае за тревожна величина!) на тази мимикрия към днешна дата, ако не броим русофилските събори край язовир Копринка- нещо като военни паради на русофилската мощ в една отделно взета бивша европейска колония.

Откакто Путин дойде на власт в Русия и започна демонстративното стягане на редиците на русофилството в България, на годишните прегледи на русофилите в околностите на Казанлък, според хвалбите на организаторите, се строяват между 10 и 20 хиляди защитници на „вечната дружба” с бившите ни колонизатори. И това са само мобилизираните явни сили на русофилство тук, а колко ли са всинца в действителност?

Ако добавите последните данни, буквално от вчера, за нарасналия до половин милион руски туристи в България, прибавени към онези 300 000 руски имота на поне още толкова техни стопани в България, картинката става все по-прекрасна(я) в нашата руска губерния.

Омразното ( на русофилите и техните началници в Москва) синьо правителство ( 1997-2001 г.) дръзна да посегне на парадигмата на дружбата с руските шпиони и прогони трима от тях през март 2001 г. Предишният август пък от България бяха натирени „руско говорещи”, занимаващи се с разни забранени, макар и неразобличени публично, дейности.

В книгата си „Течна дружба” посочих, че българските служби са прекъснали опити да бъде създадена проруска политическа сила в нарушение на българските закони. И до ден днешен, година и половина след това разкритие в книгата, никой не ме е опровергал.

Междувременно проруският проект „Атака” проби в парламента 4 години по-късно и днес в България се смята за напълно в реда на нещата да никнат нови инициативни комитети за нови русофилски формации, които не само не се крият, но и гордо си развяват русофилството като основна политическа характеристика и платформа.

Тази предистория предопределя новините днес по доста по различен начин, от румънските: в България текат страхотни скандали кой е по-виновен за неосъществения руски стратегически проект АЕЦ „Белене”. ГЕРБ, БСП, „Атака”, „ВМРО” направо са се хванали за двойните гуши, кълнат се в любов към претендентите за „тройни освободители” (от турско, фашистко и живково робство, според собствените им легенди) и се оправдават, че повече няма да им спъват победния ход на българска земя. Обещават да положат усилия да няма други провали на руските планове в България.

За умилостивяване им организираха и всенароден русофилски събор под формата на седенки, сказки и препирни за съдбата на родената ни от „дружбата” ядрена енергетика. Това е подтекстът на първото допитване, след референдумите за утвърждаване на съветската окупация под формата на република и нейното продължение с конституцията от 1971 г.

За компенсация, че руската атомната база „Белене” още не е изградена, победителите в тази надпревара се канят да подпишат споразумение за друг подобен по своята обвързваща значимост руски проект, наречен „Южен поток”, в който предстои да се удави българският суверенитет върху собствеността на газопреносната система.

Както е казал ( по друг повод) съветският шегаджия Остап Бендер: „спасяването на давещите се е дело на самите давещи се”- а не е на ДАНС, примерно, бих добавил аз във връзка с шпионския скандал на север. От което произтича, че надменната нашенска поговорка, според която „власите се давят на края на Дунава” всъщност се отнася за края на собствената ни национална независимост пред онези, които обичат да минават Дунава и – от тях да мине- да ни освобождават от каквото си поискат и от каквото им позволим.

13 мнения за ““Течната дружба” ще ни дави в “Южен поток” със собствен камък на шията”

 1. Само да добавя,че в БГ по супер официални данни има 30 000 рускини женени за българи,те самите имат поколения умножено по 2-3 става 300 000,още 300 000собственици на имоти руски граждани ,електората на БСП,Атака и т н -почти милион и като нищо готови за диверсия от всякакъв тип,ако пожелаят.

 2. А в предаването “Вяра и общество” на БНТ от 20 октомври: http://bnt.bg/bg/productions/44/edition/26133/vjara_i_obshtestvo_20_oktomvri_2012 проф. Калин Янакиев събщава за създаването на паравоенна казашка организация от предстоятеля на храма игумен Филип Василцев. С атаманите му, с есаулите му, които нещо нямало друго да правят, само щели бранят православната вяра. В течната дружба предполагам.

 3. И какво излиза?!
  Преди 89-та бяхме в соц. лагера, бяхме във Варшавския пакт, в СИВ, управляваше ни Единствената Комунистическата партия, натискахме се да станем 16-та съветска република, докато днес сме
  съответно: в ЕС, в НАТО, във валутен борд /и се готвим да приемем еврото/, радваме се на плурализъм, управлява ни дясноцентристка партия – член на ЕНП и в резултат…
  СМЕ СТОКРАТНО ПО-ЗАВИСИМИ ОТ БОЛШЕВИШКА РУСИЯ?!
  И ДОРИ ПРОВЕЖДАТ СЕРИЯ ОТ УСПЕШНИ АКЦИИ ЗА АСИМИЛИРАНЕТО НИ, ЧРЕЗ МИРНА И ТИХА РУСКА ИНВАЗИЯ!

 4. Наистина е бил глупак правешкият селяндур, а полит-котилото му – сборище от тъпанари!
  Искало им се да станем 16-та… и то напъни, то чудо!
  А трябвало е само да спретнат едно референдумче и целокупното българско природонаселение, онова “патриотичното”, “мъдрото”, дето скандира по стадионите “бъл-га-ри – ю-на-ци!”,дето говорело с “глас Божи” би тръгнало само към мъртвите сибирски полета! И то по своя воля, с радост и възторг, с развети знамена, с тумби и данании!
  И познайте от три пъти, коя дата щеше да ни бъде национален празник днес?! Като че ли се сетихте!

 5. Г-н Тинков, абсолютно прав сте за руската инвазия. Българската Конституция забранява продажба на земя на чужденци, само че българско гражданство се раздава на руснаци без абсолютно никакви ограничения.Ще ни асимилират и скоро на територията на РБ ще останат само цигани, натурализирани българи и комунисти, т.е. по-руснаци и от натурализираните българи. 🙂
  А по отношение на референдум за 16 република, не е имало нужда от такъв, защото Хрусчов на два пъти отказва на Тодор Живков да ни приеме в СССР, защото не е искал проблеми с ФАЛИРАЛА държава. И въпреки че предствителите на Министерството на Истината по Оруел сега се опитват да ни внушат, че Тошо е построил две Българии, положението на българската икономика е било толкова катастрофално, че даже и съветите са избягали от нас като дявол от тамян.

 6. Борисов не е премиер на България.
  Борисов е камериер на Путин.

  Това обаче прави всички нас крепостници на азиатците.

  Има две решения – бързо и бавно.
  Но за бързото липсва смелият човек, героят на Кърт Вонегът.
  А докато бавното се осъществи, вече ще сме продадени на помешчика.

 7. В интервюто си ,Борисов перефразира исказването на Гурото си Тодор Живков,относно дружбата мужду НРБ и СССР :”ОТ ВЕКОВЕ ЗА ВЕКОВЕ”.Май че няма спсение от тази отровна любов,осъдена от възрожденците ни Ботев,Левски,Раковски,Стамболов,обилно захранвана с рубли и местна валута!

 8. До ИМИГРАНТ:
  Добре де, но нима днес сме по-богати от тогава, та путинци ще си съдерат задниците от напъни да ни имат?!
  Не би могло единствената причина за днешните им щения да е членството ни в ЕС и НАТО. Такъв “троянски кон” е безпредметен, защото е “прозрачен” и в търбуха му от спътник се забелязват путинци. Или и западноевропейци и натовци така са зинали за сибирските благини и кървавите червонци, че са ослепели?!
  Ако пък приемем, че отново са ни спазарили с азиатците, за какво им беше да не приемат в ЕС и НАТО?
  Има нещо гнило в цялата работа!

 9. Г-н Тинков,въпросът Ви е много интересен. Мое лично мнение е, че руснаците разбраха след срутването на СССР, че процесите не са необратими както си въобразяваха. Хрусчов не е искал България за 16 република по простата причина, че това е означавало нова голяма финансова тежест за така или иначе колабиралия икономически СССР. Хрусчов обаче никога не е предполагал, че ще дойде време, когато България или която и да е било друга страна от Източния блок ще бъдат управлявани от про западни правителства и народите на тези държави ще имат правото на избор. Не ме разбирайте погрешно…далеч съм от мисълта, че Сакскобургготски, Станишев или днешен Бойко са с прозападна ориентация, но България имаше и правителството на ИВАН КОСТОВ и именно от това се страхува Путин. Политиката на асимилация, вливането на пари в петата колона прави процесите в България необратими, т.е. прозападния и проевропейски Костов, Костов или един нов Костов, чийто основен приоритет са единствено интересите на България никога да не се завърне на власт.

 10. Причината е „много проста”: руснаците нямат нужда да шпионират в България защото има достатъчно българи, които да им услужат, за да не си цапат ръцете с тази уронваща господарското им достойнството работа. Tova e oste ot Vtorata Svetovna voina vij tozi material – http://artofwar.ru/g/gawrjuchenkow_j_f/text_0030.shtml

 11. Triabva da se pribaviat i 200,000 Ruski Grajdani koito imat ve4e Bulgarski Pasporti i 4akat Bulgaria da bade dopusnata do Shengen!

 12. Като гледам доста истини се казаха тук, но искам да обърна внимание на един малък факт за който не много хора са се замисляли предполагам, мака че го виждат почти всеки ден ако живеят в столицата. Точно пред парламента има един конник. Много хора виждат това и нищо друго. Аз пък виждам как всички решения взети в нашия парламент се взимат под копитото на коня отпред и смирено се донасят на оседлалия я с брадата. Срамота! В коя държава има такова видно ежедневно национално предателство? Ние рапортуваме на руснака и токоз. Ето това виждам аз като символ на нацията ни. А къде са Ботев и Левски? или Вазов или Раковски?! Защо да не ги сложим отпред и на тях да се отчитаме? Да не говорим за всички други ключови места в София и страната на които има руски конници или руски войници държащи пушки. ДЕМОНТАЖ !!! Солидарен съм с момчетата които го написаха!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.