Телевизионната прокуратура ни намекна кой е убиецът на Луканов

Когато направиш филм под мотото „кой уби Андрей Луканов” очакванията са той да даде отговор на този въпрос. Оказа се обаче, че целта на ТВ 7, която излъчи в насипно състояние серия от интервюта с лица, свързани със събитията от 1996 г., е съвсем друга…

На пръв поглед съпоставянето на различни гледни точки на близки роднини, приятели, партийни врагове и съратници, следователи и потърпевши по веригата на причината и следствието по казуса с минимум, практически отсъстващ коментар на автора на филма, е супер обективен подход за изясняване на случая. Само че случаят си остана неизяснен, а от авторската позиция остана само едно единствено внушение.

Практически първият и почти последен свързващ интервютата коментар в целия филм на автора Валерия Касиян се вклинява някъде в средата на филма след като повествованието на интервюираните стига до самото убийство на Андрей Луканов на 2 октомври 1996 година. Едва тогава Валерия Касиян маркира важното внушение като последица от убийството, според което премиерът Жан Виденов подава оставка, а Иван Костов идва на власт.

Как не се бяхме сетили за толкова очевидно доказателство!?

За незнаещите и непомнещите, „спестяването” на два месеца от историята до оставката на Виденов и повече от половин година до идването на СДС на власт чрез избори (все пак) е някаква подробност от пейзажа, за да се нагнети изводът кой в крайна сметка е имал интерес да бъде убит Луканов- ако не и направо да го е гръмнал!

Евтино и напълно в духа на сатанизирането, но не на мъртвия Луканов, за чието убийство зрителите не научиха абсолютно нищо ново, а на шаващия все още в политиката Костов, дефилиращ според пропагандата на ГЕРБ този път направо като убиец ( в сянка) на бившия премиер Луканов.

Можем вече да очакваме телевизионният прокурор Бареков да поиска за пореден път от екрана на телевизията прокуратурата да се задейства и след разкритието да арестува най-после убиеца, който нагло се разхожда на свобода, въпреки успешното разследване на ТВ7.

21 мнения за “Телевизионната прокуратура ни намекна кой е убиецът на Луканов”

 1. как казваха пази боже сляпо да прогледне та ако вземем някой вестници по времето 44-49 г ситуацията как прилича на сегашната една такава с р започваше обаче си мисля оптимистично по добре да си покажат магариите сега та да могат децата ни да ги отсвирят когато му дойде времето а то идва и ние проявихме слабост някаква висша форма на мазохизъм да оставим предишните да ни спасят от себе си е не става на зло се дава зло на добро добро средно положение няма получава се като сега гротеска

 2. Oтдaвнa твъpдя, чe aкo Бългаpия бeшe нopмaлнa дъpжaвa, Kocтoв щeшe дa e милиapдеp oт cпeчелeни дeлa зa клeвeтa.
  Ha вaшe мяcтo, г-н Инджeв, щяx да oзаглaвя кoмeнтapa: “Бългаpия изглaди мoзъкa на Baлepия Kacиян!”.

 3. Хм, намирам странна връзка – напоследък виждаме Костов все по често на екран, но същевременно и атаката се засилва. Та парадокса е: ако искат просто неговото тотално унищожение, защо го канят въобще, а не го правят в негово отсъствие? Така придобиват мъничко повече автентичност ли? В ДСБ трябва да си назначат един човек да следи медиите специално за личността на Костов и да прави колаж с всичката помия – нещо в забавен стил.

 4. Какво е пуснал г-н Краев във ФБ от вашия “любимец” Александър Симов…

  Здравейте,г-н Краев! С голямо НЕудоволствие чета бисерите,които публикувате във фейсбук. помня и помията,която изляхте в блога си върху мен. Искам да Ви кажа,най-учтиво,че когато БСП вземем властта догодина…ще използвам всички методи-по линия на МВР и на МВнР и ще съжалявате,ако стъпите на българска земя. 🙂 .Заради такива като Вас си заслужава да се борим за нов Девети септември…А тази вечер ще отида и ще се изпикая върху мемориала на шибаните жертви на т.нар. комунистически режим.

  Read more: http://www.bulblog.com/?p=4488#ixzz2AX0cGDZe

 5. Тези кретени са наистина болни. Повръща ми се.

 6. към nqkoi:

  Същият не пропусна да “ощастливи” интернет и с маниакалната си омраза срещу протеста срещу сборището в СУ в памет на Людмила Живкова, макар самият той да беше сред хулиганите, който ни псуваха на фашистки п..ки, крещяха закани за концлагер, замеряха (чучело, изобразяващо моя милост) и т.н. на неразрешен контрамитинг, целящ да провали законната ни акция пред съветския окупационен паметник в центъра на София на 9 януари преди две години…След това написа свинщини по адрес на възрастните участниците в нашата демонстрация и това ме провокира да ги публикувам, коментирам и дори да ги “увековеча” в книгата си “Течна дружба” като пример за това, как един млад човек продължава традицията на агресивната злоба от комунистически позиции в наше време.

 7. Несъм го видял тогава,благодаря за даденият съвет тогава,но аз немога да си позволя анонимност,такава ми “задачката” от Бог дадена !На ясно съм с всички “опасности”,но “опасните” неса наясно с “огледалните работи” на “Бог си знае работата и си я върши”.
  “Г-н.Бърцов,
  Това което се случва с Вас е изключително сериозно, и е доказателство за съществуването на държава-мафия, служеща си с криминални методи. Вие сте допуснал груба грешка, като сте обявил фамилията си в нета, която освен всичко е и рядка и специфична! Такава наивност може да Ви струва скъпо! Научете някои правила за секретност и ги спазвайте стриктно! Някои от тях дори не мога да ги напиша тук, така че се заинтересувайте сам. Има много разбиращи материята хора…..”
  Posted by martin | октомври 5, 2011, 11:41
  https://ivo.bg/2011/10/04/срамнителен-анализ-и-срам-за-окончате/#comment-56438
  А иначе пак някъде бях писал за “пилето и кълчищата” и “за някои да се гледа,как си затягат сами примка около врата”, А пък Геберите като са се засилили с триончето и режат ли режат клончето на което са с бясна неудържима скорост,ама и мен много ми повредиха “битието и страдание”,ма то от всички така,а пък нали казано е …! !

 8. А за убийството на другарят Луканов…аз нали пък не гледам телевизия (стомаха ми е увреден много),то и за подпалването на парти. дом филм имаше (лъжлива работа).Много работи се четат и представят като дявола как евангелие…А Илко Ешкинази така ми рече “нети трябва да знаеш повече,казвам ти само колкото да не се въвлечеш в опасни …,а мен за това дето знам за Луканов,рано или късно ще ми спретнат някой “нещастен случай”,така ми каза приживе,но неми казал достатъчно,но то нали пък Бог рано или късно изкарва от някъде по “несведуми пътища,неочаквани” Истината.Щото нали на лъжата като се оплете в кълчищата и все вземе та лъсне от някъде задната зачервяна истина ! А истината по законите на гравитацията винаги излиза отгоре,в крайна сметка,като светлината по “всеобщата относителна теория”.

 9. Утре се очакват поройни дъждове, придружени с потопи. Поръчал ги е Костов. Поръчал е и края на света, очакван в края на годината.Та няколко руснака ли няма да намери да пречукат Луканов. Нужни ли бяха толкова много брътвежи на втръснали особи. Колко пъти се повтори, че семейството на Луканов мизерува. Сестра му има галерия в идеалния център на Виена, а съпругът й и Карло имат неясен бизнес в Москва. Знам го със сигурност, защото имаме общи познати. Ако ТВ 7 е наистина проправителствена, с каква цел напоследък ни заливат с червени мумии? То не бяха Живков, Живкови – майка и дъщеря, малък Тошко, че сега и Луканов. Губи ми се Иван Славков. Бойко явно е решил да прави коалиция с червените. Идва 9-ти септември. Горко ни! Децата ни избягаха. Ще трябва да се преселваме и ние. Терминал 2 е все още отворен.

 10. Разваля им държавния рахатлък, затова им етолкова омразен Костов.

 11. Уважаема Виктория, какво Ви изненадва? Нима не беше ясно още в самото начало, че т.н. Бойко , за когото полковниците във Виена стискаха палци “тяхното момче да стане премиер”, имаше задачата да продължи делото на уж бившите “цар” и на комунистите…
  Както всички виждаме – справя се блестящо, а ние продължаваме да търпим 🙁

 12. При такива “FUCKтори” като Кошлуков, Кеворкян, Кулезич, Бареков и т.н. нищо чудно, че българската журналистика е родила и това агресивно недоразумение Симов. Толкова млад, а вече завършен негодник за усмирителна риза! Очаквам някоя “национална” телевизия да го забележи и да му спретне някакво публицистично предаване или поне рубрика. Не може такъв уродлив талант да цъфти само червения парцал “Дума”. А какво да кажем за медийната Пепеляшка Гайтанджиева и нейната нова посестрима Касиян. Като чувам (не гледам!) какви ги вършат тези девойки в името на кариерата, представям си на какви неща са способни. Няма да споделям представите си – неприлични са. Но си обяснявам защо някои свързват журналистиката с една древна професия.

 13. Господин Инджев, както знаем, Иван Костов е демона на републиката. Всички помним как Иван Костов собственоръчно закла невинното детенце Пепи насред София. Колко му е този демон на републиката да заколи такъв стар и заслужил комунист като Луканов, без да му мигне окото.
  А колкото до авторката Валерия Касиян, такива като нея има доста по шосетата и магистралите на нашата скъпа татковина, управлявана мъдро от Бойко Борисов. В смисъл, Бойко Борисов управлява скъпата ни татковина, а не Валерия Касиян. Тази мадама е управлявана от друго ведомство което е със смесена управа – БСП и ГЕРБ – петдесет на петдесет – фифти фифти.

 14. Имам сигурни сведения, че Иван Костов има пряка вина за убийството на Авел, за библейския потоп, както и за престъпленията на Борджиите!
  🙂

 15. Знаете ли кое е най-отчаяващо?
  Щом комунягите продължават да плюят по Костов и да перат с него насраните си гащи /тук моля за извинение/, значи проучванията на мозъчния им център показват, че “мъдрият”, “говорещ с глас Божи” електорат продължава да вярвa и приема с охота тъпите им лакърдии!
  🙁

 16. Павел Тинков “… проучванията на мозъчния им център показват, че “мъдрият”, “говорещ с глас Божи” електорат продължава да вярвa и приема с охота тъпите им лакърдии!”
  Не е съвсем точен изводът Ви. Това показва, че има И достатъчно голям брой, които му вярват или се съмняват във верността на помията. И точно за това – за да ги върнат в лоното на “правата вяра”, са въпросните лакърдии!

 17. Не господин БОРИСОВ – на хората със здрав разум пропагандните трикове на комунягите просто не действат! Няма такова нещо като “връщане в лоното на правата вяра”! “Помията” е насочена единствено към увредените, инфантилните,късопаметните, първосигналните, опростачените,чалгализираните, зомбираните, маргинализираните и пр. мозъци!

 18. Иво, нам възрастните е простено да не се очудваме от идиотщините на “младия Бареков”.И той като “младия Маркс” иска единство и борба на противоположностите.Ама кеш, веднага и ако може с повече пенливо вино. Карай да върви…Лошото е, че млади момичета като споменатата мидинетка за едното показване в телевизора биха изяли и собственото си канарче, или любимата си баба.Тяхна си работа на еднодневките, колко ли не се изредиха пред смутените ни погледи. Лошото е, че някои тунквани и не туинговани бабички подържат същото пионерско поведение.Важното е тук и сега. Ами утре? Е, за това могат да мислят само такива личности, като Симеон Радев, Владо Василев, Асен Христофоров.Пък и нали в една дебела книга пише:”И това ще мине…”Не, не е библията, но дяволът чете всички дебели и исторически четива еднакво.Днес, хонорар и после:”Ама, времето беше такова.ИзвИнетИ.”.А, този който застреля Луканов днес едва ли ни вълнува със същата острота с какъвто хъс бе направен този филмов комикс.Страшно е, когато някой се вземе много сериозно за голяма работа, а тъпанарите му ръкопляскат и му поръчват за благодарност кебапчета с лютеница. Извини за дългото присъствие в медията ти.

 19. На всичко отгоре Иван Костов е и руски агент, така че господа-другари от БСП, ГЕРБ, АТАКА и др. подобни, внимавайте срещу кого говорите!
  Боже, ние живеем във фейлетон!

 20. А може би истинските /тези които не се показват/ социологически проучвания показват, че вярата и надеждата в Костов сред умните хора РАСТЕ и защото се плашат от това и от него е тази помийна кампания.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.