Въпреки Обама в Кремъл пак питат американците защо “бият негрите”

Четвърта година на власт в САЩ е Барак Обама, но в Кремъл още не са „разбрали”. Там все още питат на чист съветски език американците „защо в Америка бият негрите”. В което ще се уверите от следната информация:

Руските власти разкритикуваха изборите в САЩ в доклад от 40 страници, публикуван от Централната избирателна комисия на Руската федерация /ЦИК РФ/.

В доклада се прави сравнителен анализ на избирателните закони в САЩ и Русия и се прави извод, че в американските избори не се спазва тайната на гласуването и те не са преки, съобщиха руски агенции.

От таблиците на ЦИК РФ следва, че изборите в САЩ не са всеобщи, равни, преки и не се спазва тайната на гласуването, отбелязват от руското ведомство по повод предстоящите президентски избори на 6 ноември.

Руската комисия се е заела да оценява избирателното законодателство в Съединените щати след проведените в парламента слушания на тема “Спазването на правата на човека в САЩ”.

ЦИК РФ е била натоварена от парламента да състави таблици, като сравни законите в двете страни. Документът и изпратен до председателя на Думата Сергай Наришкин.

От 29 октомври докладът и таблиците ще бъдат публикувани на официалния сайт на ЦИК в раздела “Актуални теми” и “Ние за тях”.

Шефът на ЦИК РФ Владимир Чуров заяви, че “няма по-лошо организирани избори от американските” и се учуди на факта, че в САЩ “малцинството избира президенти”.В същото време те /САЩ/ се опитват да учат света, как се прави демокрация, заяви Чуров.

Той похвали руската избирателна система, като отбеляза, че Русия е една от най-демократичните държави в Европа с най-либералните закони за свобода на словото и изразяването. Кафене.нет

31 мнения за “Въпреки Обама в Кремъл пак питат американците защо “бият негрите””

 1. Имаше нещо за повторението на историята и фарса :))))

 2. Защо ли ми напомня тази “история” на един познат/с инициали бб/, дето ходи по международни форуми на най-високо равнище да се кара на цивилизованите народи, че не живеели като собствените му скотове…

 3. WTF!!!

  И само като си помисля, че тези анти-човеци ни теглят с всичка сила към себе си, и че най-вероятно няма да им се отскубнем, защото си имаме маса “русофили”, които им помагат отвътре, ми иде да….

 4. Цитат от съобщението:
  “Шефът на ЦИК РФ Владимир Чуров заяви, че “няма по-лошо организирани избори от американските” …
  Той похвали руската избирателна система, като отбеляза, че Русия е една от най-демократичните държави в Европа с най-либералните закони за свобода на словото и изразяването”.

  Тук оркестърът свири “туш” и Путин се появява в бяло!
  Както се казва: No Comments.

 5. Който гледа снимки от САЩ ще каже, че често се виждат негри в скъпи коли. Ще кажат, че всички работят заедно с негри наравно, и че в полицията и администрацията има много негри. Хората ги виждат на телевизията всеки ден. Хиляди негри идват и сега в САЩ от Южна Африка и други области. Но къде са негрите в Русия? Колко от тях, след като опитат, изтрайват да живеят там? Колко негри можете да срещнете по руските улици? Ако е толкова добре в Русия, защо негрите ги няма? Нали всичко е свободно и всички имат еднакви права. Изглежда старите песни на комунистическата пропаганда сега се пеят на нов глас.

 6. za rusia e iasno… ;), iskam da kaja za usa che naistina mnogo malyk procent glasuvat, interesno mi e kolko sa, zashtoto tazi informacia ne se kazva, po moi nabliudenia glasuvat ne poveche ot 20-30%, no moje i da gresha, shte sym blagodaren ako niakoi mi kaje 😉

 7. Опазил ме Бог да заявя , че президентските изборите в Русия са по-демократични и честни , отколкото в САЩ. Но избирателната система е по-съвременна и демократична без съмнение.Съвсем друг въпрос е начинът , по който се прилага. Избирателната система в САЩ е архаична , непряка и наистина позволява да бъде избран президент с малцинството от гласовете.Организацията също е проблем, защото всеки щат и дори всеки окръг има собствени правила за провеждането на изборите. Много добър пример са президентските избори през 2000 г.
  http://lubamanolova.info/sviat/2006/368-da-si-pripomnim-kak-bush-specheli-izborite-pouchitelno-e
  Представете си , че в оспорвани избори , със съмнения за множество манипулации побеждава кандидатът , чийто баща е бил държавен глава , а преди това шеф на разузнаването.Същият кандидат е губернатор на щат , в който има най-много изпълнени смъртни присъди и т.н. , ще стане много.Побеждава благодарение на архаична избирателна система , след няколкократно ръчно преброяване на гласовете в щат , на който губернатор е брат му , с разлика от 536 гласа при повече от 6 милиона гласували…
  Как мислите , дали ако това не беше в САЩ , а в друга страна , нямаше мощно да издигнем глас в защита на свободата и демокрацията ?

 8. Убеден съм, че и в САЩ, както и в Русия, персоналният избор на държавен глава не е от особено значение. Зад избраната фигура стоят мощни структури, които управляват всъщност страната. Всичко опира до изградените с много десетилетия: философия на държавно устройство, ценностна система, отношение към глобалната общност и национални приоритети.
  Колкото по-стабилна е изградената система, толкова по-малко вероятни са всякакви обрати и катаклизми /революции, перестройки и пр./, толкова по-ясно изразена е тенденцията към трайна приемственост. На преклонна възраст съм, но не си спомням нечий президентски мандат в САЩ да се е отличавал драстично от предходните. Всички налагани промени се извършват “степ бай степ”, внимателно, след задълбочени проучвания и обмисляне. Като че ли основната отлика в управлението по време на отделни президенти се състоеше в отношението към глобалното мракобесие /в частност към комунистическата система/ и степента на търпимост към глобалните свинщини на руснаците и техните идеологически сателити!
  От там възникнаха и понятията “гълъби” и “ястреби”.
  Във всяко друго отношение идеята в САЩ е “лодката да не се клати” излишно.Амплитудата на махалото на Дарендорф е сведена до оптималния минимум.Това обяснява и понижената избирателна активност в САЩ и превръщането донякъде на предизборните кампании в шоу.
  Колкото до Русия – там нещата стоят по-иначе. “Гювечът” от имперски амбиции, ксенофобия, идеологическа обремененост и непомерна алчност на новосъздалата се нова капиталистическа /домарксова/ класа, съчетани с комплекс за малоценност, славянско суеверие /православие/, азиатско безхаберие и пренебрежително отношение към човешкия живот, държат управляващата върхушка, състояща се от фрагменти на разпадналите се КПСС , КГБ и ГРУ, както и цялата държава, постоянно на ръба на срива!

 9. Колкото до мнението на “другаря Чуров” – то е ясно:
  “Руският болен е най-здравия болен”
  “Руското джудже е най-голямото джудже в света”

 10. Господин Инджев, напълно съм съгласен с доклада на ЦИК РФ. Ами вземете за пример следния факт: в САЩ докато не се преброят гласовете на избирателите, не се знае кой ще бъде президент. А в Русия е тъкмо обратното, името на новия президент (в случая Путин)се знае години преди изборите. Както се вижда, в Русия изборите са културни и гражданите се разотиват доволни. А в САЩ избирателите се терзеят до последния момент, което при всички случаи оказва влияние върху тях, те стават нервни и като отдушник на напражението бият негърчетата. Елементарно е!

 11. Имаше едно време един съветски филм (май Цирк се казваше) от Сталиново време където някакво американско негърче беше дошло да живее в Рая – СССР (…где так вольно дишит человек…), където по същото време Сталин изтребваше най-свястната част от собствения си народ и разни зомбирани интернационал-комунисти (не без съдействието на свои “другари” като Тито, Г. Димитров – готови на всичко заради “идеалите”… и собствената си кожа).
  Е, какво може да се очаква от днешните властници на Русия-КГБисти – наследници на Сталин и Берия – бият и понякога убиват по-свестните си сънародници защото им пречат! А преобладаващото мнозинство в Русия подкрепя и гласува за тези “Пути-демократи”…
  Не знам кой нормален чужденец би уважавал такъв народ и да иде да живее там. Аз нямам никакво желание!

 12. Американците не могат да се оплачат от липса на доброжелатели по целия свят. За съжаление нямат навика да се вслушват в полезните съвети. Помня преди няколко години един голям титан на демократичната мисъл ги бе посъветвал в пряко обръщение, че ако наистина искат да са свободни и да имат истинска демокрация, а не такава само на думи, трябва да си свалят правителството и да построят народна джамахирия. Не помня какво стана с този велик демократ, доколкото помня миналата година имаше някакви здравословни проблеми. Дано се е оправил.

 13. ХаХа Ха, това виц ли е? Абсурдни , дебелашки и смешни твърдения на самозабравили се хора, загубили всяка връзка с реалността. Просташко чувство за хумор са проявили тия руски бесове.

 14. Може би сте прав за някои архаични остатъци, но когато са правени американските закони в Русия е имало абсолютен монарх!
  А ако смятате , че и сегашните руски закони ,макар и “по”-демократични от американските от 18век, са направили Русия по-демократична си направете справка, кой е бил руски президент преди 13 години и кой е сега, и дали архаичните американски закони от 18 век позволяват разгула на путинския произвол от 2 президенски , 1 премиерски и СЕГА пак поне 2 президентски мандата, ….. n-на брой премиерски , и ако на това му казвате демокрация , то други с по-голямо основание му казват несменяем ТОТАЛитаризъм(АБСОЛЮТизъм)!!!

 15. Комплексарщината на кагебистите е безкрайна ! Щеше да буди единастено смях и подигравки, ако не беше за пряка вътрешна употреба. Както и омразата, която се опитват да насадят у хората в Русия към всичко западно и американско. На фона на материалната мизерия, който цари, това май им се удава. Впрочем, преди 1989г. нас също ни убеждаваха, че живеем в най-демократичното общество, а руснаците – директно в демократичния комунизъм се отзовали. Само дето не можеха да пътуват повече от 20км от жилището си, без разрешение на милицията, т.е. на КГБ. ( В България можеше да се пътува вътре в страната поне. Без да е разрешено да се живее и работи навсякъде в страната, освен по местожителството. Което все пак беше нещо, различно от СССР. ). Дали днес руснаците имат повече права оттогава ? Съмнително, особено в относителен план. Лошото е, че май ще трябва да изчакаме те да се надигнат и махнат неокомунизма на Путин, за да се промени нещо и в съзнанието ни тук.
  А най-лошото е, че Империята на злото, макар и доста посмачкана, продължава да трови наоколо. И е видно като бял ден, че един Обама няма да промени това състояние около нас. Как да не се влюби човек в Мит Ромни и в Републиканската партия на САЩ ?

 16. Напротив – точно това че всеки щат се счита за един глас прави различните щати равнопоставени. Съединените Американски Щати са петдесет отделни държави, някои от които в близък контакт една с друга, други – крайно противоположни.

 17. На времето баща ми казваше: Господ да пази от Американска авиация, Българска организация и Руска демокрация!
  Историята се повтаря първи път, като трагедия и втори път, като фарс! И ако на 29 Август 1949г с взривяването на първата Съветска атомна бомба от Сталин и Берия на полигона Семипалатинск в Казахстан беше обявена Първата Световна Студена Война, то сега с такива опити, като доклада на Централната Избирателна Комисия на Руската Федерация, сравняващ размерите на демокрациите (обърнете внимание на аналогията с атомните бомби)се цели запалването на Втората Световна Студена Война! Но този път това си е именно фарс! Както Путин е фарсово копие на Сталин- “демократичният” му вариант, така и условията сега са далеч по-други. Вместо манипулирани, зомбирани, екзалтирани, “магнетично очаровани”, опианяни, направо опиянчени в истинския и преносния смисъл хистеризирани и безпросветни болшевишки тълпи сега има все по просветена, осведомена и организирана, непрекъснато нарастваща и набираща скорост опозиция. А и едно е да си мерим бомбите (атомните), а друго е да си (ги) мерим демокрациите! Звучи, като епизод на “Мистър Питкин” Мистър Пит… пардон Путкин, ох из извинете, пак се обърках! “Мистър Путин в тила на врага”!

 18. Loshoto za nas bulgarite e che tozi ruski politicheski oligofrenizum e na moda u nas i che Rusia, ne America na koiato Bulgaria e suiznik, “komandva parada u nas” razbira se s posredstvom vernite si mestni podlogi.

 19. Руснаците все още не са направили доклад за падането на Съветския Съюз и комунистическата диктатура,а се занимават с Щатите. Явно комунистическите стереотипи не са се променили в Русията.

 20. Ох, Боже, Боже… Да се смееш ли, да плачеш ли ?…

 21. Всички вие се смеете, но си помислете, че тези думи са насочени към 149 милиона от 150-милионната държава. Те, за разлика от читателите на този блог, вярват че това, което казват управляващите е вярно. Много българи може да са впечатлени и удивени от абсурдността на текста, но повечето руснаци са изключително щастливи от това, че живеят в “най-великата страна в света”. Няколко стотин хиляди може и да се броят за опозиция на Путин, но останалите милиони са негови защитници. И при нас има много защитници на “най-великата страна в света”.
  И там и тук това е електората!
  Да не забравя да напомня – за ситуацията с избирателната система на САЩ е виновен Иван Костов! Той, както се знае, за всичко е виновен!

 22. Може би като отговор на EDI. САЩ са представителна демокрация. Представителна в смисъл, че има Електорална колегия, т.е. представители. Различните щати, според броя на населението си дават различен брой гласове в Колегията. Най-много дават Калифорния и Тексас – по над 50, Ню Йорк и Флорида – по 29, Илинойс – 21 и т.н. Понякога, при много оспорвана надпревара (както през 2000 г. между Буш и Гор) се случва популярния вот (всички подадени гласове) да е различен от Електоралния. Гор имаше повече на брой гласове, но Буш спечели Електоралния вот и то с гласовете от Флорида. По население САЩ са над 300 милиона, но гласуват обикновено между 170 и 2оо милиона, не съм смятал какъв процент е това. Преди около година популацията на латиносите (при последното преброяване) надмина броя на афроамериканците (над 50 милиона). Изборите винаги се провеждат първия вторник на ноември по традиция с решение на Конгреса. Член 1 на Американската Конституция гласи: “Цялата законодателна власт принадлежи на Конгреса на Съединените щати.” Член 2 гласи: “Изпълнителната власт се осъществява от Президента на Съединените американски щати”. И Член 3 е: “Съдебната власт принадлежи на Върховния съд.” Впрочем, само като интересна подробност да отбележа, че идеалът за държавно устройство на Бащите Основатели е бил Римската Република по времето на сенатора Гракх.

 23. Замислете се добре над думите на Тео! Тезата на шефа на ЦИК РФ Владимир Чуров може да е абсурдна и нахална. Да звучи смешна и глупаво. Но какво значение има това, ако се приема за абсолютна истина от мнозинството?
  Лошото е, че се приема не само от мнозинството там, а и от огромна част от нечии партийни електорати тук. Но още по-лошо е, че това се разбира от твърде малко хора в ЕС! Ръководителите им се отнасят и кам такива като Чурков и като разните ислямисти така, както предшествениците им са се отнасяли към диктаторите през 30 те год на 20 век. Това изказване на Чурков не е толкова смешно колкото опасно. Ако лоша дума за изборите в РФ каже някой от ЕС или САЩ, щяха да проглушат медиите с викове за намеса във вътрешните работи. Сега това се премълчава и подминава. А може би има значение кои са западните лидери?

 24. Смях се до сълзи, но си е за плач. Демокрацията уви не е само закони, тя и начин на мислене на обществото, а това уви в Русия го няма( както и у нас). Още дълго „диктатурата на пролетариата“ ще тегне като воденичен камък. Въпреки това уважавам руснаците, защото 200 години управляващите им методично избиват интелигенцията на държавата, но все се намират свободомислещи хора.

 25. Новина от днес, свързана с урагана Сенди. Новината е от WSJ в Twitter: “Police have reported ZERO looting or crimes of opportunity in Newark. And ceaseless reports of acts of kindness abound everywhere”
  Не знам чия избирателна система е по-добра, но знам къде е по-добре да се живее.

 26. И пак смях, смях, смях, смях, смях, смях, смях!

 27. До автора – в САЩ терминът “негър” не се използва, звучи обидно и отдавна е заменен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.