Куче ш(ам)пион

Кучето на премиера Бойко Борисов – Лазар стана световен шампион в породата българско овчарско куче. Това е водещата новина за българските медии и макар да е доста естествено българско куче да спечели конкурс за българско куче в самата България ( Пловдив), все пак имаме основание този път да сме напълно радостни от факта, че поне в едно отношение най-после си имаме куче, безспорен национален водач с международно признание.
Но българският скепсис винаги пропълзява между редовете и в този смисъл, и в духа на поговорката „много хубаво не е на хубаво”, си позволявам, без да оспорвам кучешкия триумф на Лазар и неговия стопанин, да задам няколко хапливи въпроса.
Ето, имаме си премиерско куче шампион. Внедрили сме дори негов роднина да души задния двор на ядрения властелин Путин, пък после всички се чудят, откъде Борисов знае със сигурност, че той ще дойде на 9 ноември без това да е потвърдено от Москва. Дано не съм издал държавна тайна с това журналистическо разкритие, което правя в стила на прокурорската телевизия, изявяваща се като един Лазар на каишката на Бойко.
Имаме си и президент, отгледал вълчица- с присъщата му скромност Първанов дори твърди, че е първият човек, опитомил вълк в човешката история.
Станишев оглави направо ПЕС.
Защо, по дявалите, при толкова изявени национални лидери в този кучешки свят, България ( шампион в ЕС по нерешени проблеми с бездомните кучета), е „куче марка” държава, а в очите на сънародниците и на брюкселските писачи на критични доклади за корупцията положението тук е „куче влачи, диря няма”?
Понеже моя милост отглежда само някакви си 5 деца и се комплексира от това прозаично занимание на фона на световния рекорд на Лазар, реших да предложа на Бойко Борисов да започне да селекционира човеци. Като гледам как предано му служат медиите, изглежда вече е родоначалник на порода журналисти, които чупят всички български рекорди по кучешка вярност към властта.
Извинявам се на кервана за този лай, ако случайно съм попречил на нечия дрямка покрай гарантирания кокал в телевизионната или вестникарската колибка.

.

6 мнения за “Куче ш(ам)пион”

 1. Ха, каква минавка за ПЕС! Назначиха си Станишев. Да бяха изчакали киноложката ни изложба и щяха да грабнат най-доброто, Лазар! Горкошинчета! Ама пък от социалист и професионализъм!

 2. Макар и да не е по темата искам да обърна внимание върху нещо важно:
  http://www.bivol.bg/aec-igneada.html
  Това е информация от сайта “Биволъ” отнасящя се за намеренията на Турското правителство да строи атомна централа на 3-4 километра от Резово! Интересно и много поучително за нас е да научим и за начина по който реагират обществеността, местните хора и местните власти. Молят и за подкрепа от Българска страна и вече са потърсили съдействието на кметовете и общините в Бургас и областта. На 31 Октомври там в Инеада предстои обществено обсъждане. Трябва да ги подкрепим Страндажа, лонгозните гори и морето са едни и същи и за нас и за тях. Г-н Инджев, моля обърнете внимание!

 3. Няма нищо чудно.Рабфаковият Доктор хонорис пожари и да клекне в двете нули,ще пишат,че е снесъл златно яйце.Но всичко това се диктува от висшата мафия в потвърждение на това,че мафията си има държава.

 4. Г-н Инджев, вие напоследък сте оставили агент Гоце да мине в нелегалност, и той ,кой знае какви може да ги надроби, все пак нали следва подписването за
  строежа на един от проектите от Големия кремълски ш(ч)лен – Южен паток, а сирищнишкия селяндурски ш(ч)леноносец на путинския енергиен колониализъм ,се сврял в някъде ,въпроса е КЪДЕ?
  Продължава ли със сричането – А, Б, В ……..
  Вие добре познавате подмолната му същност , както и вредите ,които може да причини със своята ш(ч)леноносност!

 5. Гласувах за Боко,дори направих и агитация,преди всичко заради един от най-добрите ми приятели.Не вярвах,но
  се надявах да свърши нещо.Само разход
  на гориво и штракане с ножици като бръснар и толкоз.
  Дано,моето присъствие в нета, не е причина кучето му да носи моето име

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.