Западът пак ни се се намеси в идеалното вътрешно положение

Спомняте ли си, че имаше един Уорлик, който си позволяваше да се меси във вътрешните ни работи? Например откровено лъжеше, че в България има проблеми с правосъдието и че се нуждаем от някаква си диверсификация в доставките на суровини при положение , че сме братски обгрижвани по трасето на „течната дружба” от братушките ни. Явно искаше да ни откъсне от тях и не случайно биваше наричан „клоун” от моя съмишленик Румен Петков, според когото мястото на американския посланик е на гей парада.

Оказа се, че и Марси Рийс, която смени Уорлик, е същата стока. В първото си слово на публично място тук откакто пое поста посланик на САЩ тя ни се намеси днес с препоръка да си разнообразяваме източниците на природен газ. А пита ли ни дали искаме и дали не ни е хубаво да сме си добре с братушките, и да не се караме за нищо с тях в непрекъснатия процес на преговори ( авторът на тези възмутени редове лично бе уведомен по телефона от Бойко Борисов на 28 март тази година, че премиерът ни не иска да дразни Путин с някава публична позиция за паметника на съветската армия в София заради преговорите за газа с Русия).

Марси Рийс трябва да знае, от мен да го чуе хубаво, че на българските патриоти им е важно преди всичко да има работа за българите. Приоритетни са ни работните места на преговарящите. Какво да правят горките хора ако преговорите секнат- на улицата ли да отидат като някакви жалки журналисти, които много дрънкат и си получават заслуженото!?

От Уорлик и подобните му глашатаи на гнилата западна разпасаност се възмущаваше също толкова справедливо и (уж) сдържаният ни президент Първанов, който не криеше и възмущението си от посегателства, като филма на Би Би Си ( не онзи, в които заловиха Батето да кълве на подкуп а) за някакви си ужаси в българския дом за изоставени деца в Могилино. Съответно държавният ни глава достойно защити правото ни да си държим децата в каквито си искаме мъки и каза, че филмът не е правен с любов към България ( после отиде да гушка същите недъгави дечица пред обектива на любимия си в. „24 часа” и др. подобни, но това е друга истерия).

Ето, че злостните нападки на тези западняци продължават обаче. Днес германският посланик Матиас Хьопфнер си позволява да се меси в най-съкровената ни тайна, като бърка в ранимата душа на българската деликатна цензура.

Германецът ни придиря за това, че ние българите сме му цензурирали думи, които не са ласкави по отношение на медийната ни действителност. И взел, че написал на сайта на посолството писмо с претенцията, че в. „Монитор” не отразил правилно мисълта му в интервю, в което критикува концентрацията на медии в едни и същи (отрудени) български ръце.

А когато германският ВАЦ „концентрираше” тук не протестираше, нали! Хем същите началници, като Венелина Гочева, ровеха тогава в неудобни текстове ( извинявайте, но авторът на тези редове, проявявайки глупостта да пише за в. „24 часа”, биваше посичан от зорката й защита на Зорка и Георги Първанови от моите посегателства). Айде, холан!

Като казах „холан”, се сетих и за Холандия, където направо цензурираха правото ни да сме в Шенген, за което правилно и напълно патриотично българските медии не отделиха място на първите си страници при поредното отлагане на нашето приемане в техния клуб на държави с граници, признати за сигурни.

И вижте, моля ви се, какво е написал германският посланик. Обърнете внимание само кого цитира:

Като гражданин на Европейския съюз и с това член на ценностна общност, която категорично се застъпва и ангажира за свобода на медиите, не мога да толерирам опити за потискане на критика. Тук споделям мисълта на Джордж Оруел: “Ако изобщо свободата означава нещо, то тя означава правото да кажеш на хората нещо, което те не искат да чуят.”

Схванахте ли? Германският посланик се позовава на бившия комунист Оруел. А би трябвало да се поучи от истинския антикомунист Бойко Борисов. В присъствието на държавния секретар по вътрешна сигурност на САЩ Джанет Наполитано и американския посланик Марси Рийс, (която при встъпването си в длъжност в началото на месеца определи за свой основен приоритет спазването на свободата на словото у нас, наред със съдебната реформа, борбата с корупцията и енергийната диверсификация), нашият премиер, който винаги говори истината и само истината, заяви следното на 10.10. 2012 г. ( ето това е достоен цитат – да си го запише германският посланик):

Самият факт, че всеки може да дойде в сградата на Министерския съвет (МС) и да зададе какъвто иска въпрос на г-жа Наполитано, показва не само, че демокрацията е в пълен разцвет, не само, че правата на човека са гарантирани отвсякъде… и колкото и да се опитвате, и да се стараете, поради определени поръчки, да ни изкарате недемократични или непублични, няма как да успеете по простата причина, че щом Вие сте тук и никой не режисира това, което ще питате… е повече от показателно”.

След това разни провокатори, напълно в духа на западните глашатаи на лъжи за България, написаха следното за констатацията на Бойко Борисов:

Констатацията му стана факт в същия ден, когато британският в. “Гардиън” цитира изследване, според което България се нарежда на второ място в ЕС по нарушени права на защита. Само преди седмица пък немският посланик Матиас Хьопфнер изрази безпокойството си, че страната ни се намира на последно място по свобода на словото в Европа в ранглистата на “Репортери без граници”. През май пък американската неправителствена организация “Фрийдъм хаус” нареди България на 78-о място в света по този показател след страни като Бенин, Гвиана, Намибия и Източен Тимор.
Министър-председателят бе провокиран да анализира за пореден път отношението на правителството към основните конституционни принципи от въпрос, зададен към Наполитано, с който тя бе помолена да посъветва управляващите как да се справят с постоянния проблем с неспазването на човешките права от страна на властта.
Свободата у нас – гарантирана по-добре от някои страни в ЕС

“Има държави, и то в Европейския съюз, където предварително си задават въпросите – един, два или три, и се пита… В България можете да кажете, да говорите, да напишете, да питате, каквото искате! Това е висша степен на демокрация и свобода на медиите и хората”, продължи мисълта си премиерът.( Медиапул)

И накрая, ако някой не е разбрал, нека да дам за контраст пример за достойно дипломатично и дипломатическо поведение спрямо нас. Примерът (не) е пред очите ни.

Да сте виждали и чували руският посланик Юрий Исаков да се възмущава от някакви недъзи на демокрацията в България? Нима ги няма, след като онзи ден Кремъл се ангажира с позицията, че американската изборна система ( и демокрация) е направо боклук, спрямо руската?

Сигурно и руският посланик може да изчопли нещичко срещу нас, но ни обича и мълчи. На чист съветски език и дума не обелва.

Снощи го гледах във филм на БНТ, посветен на величието на съветско-руската ядрена енергетика, как си трае достолепно на фона на подписването на разни договори с България. Няма нужда да се обажда изобщо защото на руската дипломация няма как да не й харесва (не)ставащото на европейското дъно- колкото по-зле и по-бедна е България, толкова по-лесна е за пазаруване с руски петродолари.

А и в килията на обесения ( руски народ) за въже не се говори…

12 мнения за “Западът пак ни се се намеси в идеалното вътрешно положение”

 1. “толкова по-лесна е за пазаруване с руски петродолари. ”
  А когато не ни купуват-просто ни изнасилват.

 2. Ето така трябва да се пише – с унищожителна ирония! Та такива, неизлечимо болни от болшевизъм, като Станишев, Петков, Симов и компания, както и хамелеони като Бойко Борисов объркани да се чудят: “Какво пък сега иска да ни каже авторът?”

 3. Journalismus heißt, etwas zu veröffentlichen, das jemand anderes nicht veröffentlicht haben möchte. Alles andere ist Public Relations. George Orwell

 4. Той тоя посланик ще излезе много прост. Мисли си, че може да плаши един такъв уважаван вестник като Монитор с отказ на интервюта, прекъсване на връзките. Кой си мисли че е тоя бе? Посланник .. на кого? На някаква си Германия, дето руснаците я направиха на нищо през ВСВ. Дето още продължава да им се моли и умилква за евтин газ. Германия – пропаднал народ, пропаднала държава, щом има такъв посланник. Само шепа лумпен-националисти от Атака я уважават и то най-вече миналото и, и то сравнително рядко – когато др. Путин не може да им отдели време. Този пишман-немец да се взима в ръце и да се учи от цивилизованите източни демокрации Русия, Беларус. Това са примери за развито общество и свободни и национално отговорни медии.

 5. Браво!

  Другарят Инждев много правилно е посочил истината за злостните нападки на вражеските посланници.

  Време е обаче и родолюбивите организации като МВРо (това е Македонска вътрешна и т.н.организация, вие какво си помислихте)в едно с “чистите българи” на Болен Лидеров да организират “спонтанни” протести на трудещите се срещу посегателствата над “свободата” и “демокрацията” у нас.

  В тази връзка се сещам и колко ‘демократично” и “свободно” се отнесе милицията във Варна ( разговори, беседи, актове, арести – ха, така!, но не и бой, електоршок и т.н.)със “селкия глупак” дръзнал да снима “органа”, докато последния си почива.
  Ето още едно доказателство за развитието на “демокрацията” и “свободата”, на което другарят Живков…. ъ-ъ-ъ другарят Борисов, може да се позове, когато отговаря на необоснованите западни критики.

 6. Търпението на едни от най-търпеливите свърши! Посланик Матиас Хьопфнер е изразил не своето, а на страната си възмущение, от демагогията на обслужващия Борисов медиен харман.
  Надявам се да не се спрат до тук, а да подкрепят(поне морално) малкото все още “живи” журналисти(макар и на свободна практика), защото противното би означавало подкрепа за Борисов и Цветанов, в успешните им действия по овладяване на неДОСТЪПНОТО медийно пространство. Пожелавам на посланик Хьопфнер да каже и “Б”, след като е казал вече “А”!

 7. И ако макар и най-малък проблем наруши тази идилия на наша територия, той непременно ще да се е появил не за друго, а вследствие тази безвременна нелепа намеса на Запада.
  🙂

 8. Дано не се лъжа, но очаквам в близко бъдеще госпожа Рийс да започне да ни начуква канчетата. Крайно време е да ни напомнят по един не съвсем любезен и безболезнен начин, че като страна-член на ЕС и НАТО имаме определени обезателства, че “троянски коне” нямат място в тези алианси!Надявам се, че ще настъпи времето, когато лекета като Р. Петков с носталгия и умиление ще си спомнят за кротичкия и търпелив Уорлик.

 9. Запада може много лесно да му сложи юзди на Боко Тиквата – имат си доказателствата за наркотрафика, предполагам знаят подробности около приватизацията на Булгартабак и последвалия разцвет на контрабандата с цигари, но ” ЩО ФАЙДА”? Най-много да Му го вдигнат (рейтинга,де) сред целокупното тъпанарско природонаселение в БГ. Те, западняците, знаят, че истинската полза за България ще дойде ако ние му сложим юздите. В този смисъл високо оценявам правеното от г-н Инджев. От неговите статии, както и от чудесните коментари след тях ние проглеждаме за истината, такава каквато е, а не такава каквато искат да ни я представят крупни мошеници, купени с държавни милиони или просто медии с високата цел на магазин за ПЛОД И ЗЕЛЕНЧУК.

 10. Тези американци, пардон германци, (почнах да ги бъркам, както Плевнелиев бърка чехите с поляците) за какви се мислят? Та това е България! Тя е може би единствената страна в света, която успя да направи “трипъл–трипъл”: издържа диктатор, който да я управлява еднолично повече от тридесет и три години; единадесет години след което избра на неговото място своя бивш цар, детрониран от същия този диктатор; и за същото това място, и то почти в реално време (разбирай четири години по–късно), избра именно бодигарда на същите тези горепосочени многогодишен диктатор и бивш цар на българите. Нито германците, нито американците, са сънували някога такава чудновата приказка!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.