Рецидивизмът на плевелите сред герберите

Опълченците на загубени каузи в ГЕРБ за пореден път хвърлят камъни и дърве срещу грешния „враг”: този път спорят с ЕК за оценката й от вчера, че в избора на конституционни съдии няма прозрачност- безспорен факт, върху който е поставен акцентът на европейския гняв във връзка с обстоятелството, че изборът наистина протече против изискването за поставяне на въпроси към кандидатите.

Вероятно под „прозрачност” от ГЕРБ разбират излъчване на нещо по телевизора, а не спазване на логиката в препоръката да се изясни навреме какво представляват кандидатите чрез съответната парламентарна процедура. В ГЕРБ, както в Москва на Путин, където излъчват пряко по телевизията неговите нагласени пресконференции, така схващат „прозрачността”.

Вместо да възприемат сериозно заплахата за извънредна процедура по наблюдение на правосъдните ни неразбории от страна на Брюксел, както впрочем ги посъветва президентът Плевнелиев, днес гербаджиите отново се репчат.

В писмо на председателката на правната комисия в НС Искра Фидосова до ЕК се твърди, че ябълката на раздора Венета Марковска имала „безукорно поведение” като магистрат.

Това малко ми напомня на един виц, който обаче е нецензурен и затова няма да припомня онази сръбска „мъдрост” за една жена, която била …, но като …била супер.

Историята, извън всяка шега, прилича много повече на нещо видяно и преживяно като срам за България.

Повтаря се инатът от януари 2010 г., когато до последния момент от ГЕРБ твърдяха под строгия поглед на Бойко Борисов, че кандидатурата на Румяна Желева за еврокомисар е отлична, макар да се беше провалила вече на изпита на евродепутатите.

Ден преди окончателния резил при назначеното второ изслушване, шефката на парламента Цецка Цачева така се престара в подмазването на Борисов, който демонстрираше мускули по въпроса и не даваше признак за отстъпление, че нарече Желева „най-добрата кандидатура, която България може да предложи”. С това направо обиди българския народ и съответно, когато часове по-късно все пак управляващите се предадоха и оттеглиха Желева, Цачева никога не се извини на сънародниците си.

Сега Фидосова също измества темата, като си мисли, че в Брюксел „пасат трева” по същия начин, по който това се случва с доста преживни граждани и гражданки в България. За целта Фидосова брани репутацията на Марковска с „аргумента”, че срещу  избраната в КС Марковска няма образувани дисциплинарни или наказателни производства.

Ами нали точно в това се състоят съмненията: че би трябвало да има, но няма!

Има обаче уволнени полицаи, които са си свършили работата да арестуват човек, съжителствал с нея години наред ( от когото тя сега се отмята).

Има също и журналистически разследвания, които никак не са анонимни, както не са анонимни и полицейските констатации по случая, за който споменавам по-горе…

Но не конкретиката в този задочен спор е толкова важна, колкото обобщението: управляващите така са се самозабравили от своята безнаказаност в действията си в нарушение на българските правила, че си въобразяват, че могат да газят по същия начин и през брюкселското зеле. Рецидивизмът, който проявяват след случая с Румяна Желева, която дори се опитаха да пробутат за втори мандата на висок пост в ЕНП и отново опозориха България с нейното  бламиране, явно е неизкореним.

Не че правя игра на думи с Плевен, заради плевенската връзка по случая, но вече знам, че герберите трябва да бъдат оплевени, ако не искаме да бъдем задушени от тях при новата реколта бюлетини на следващите избори.

След като и Плевнелиев се разграничи от тях, явно няма надежда да бъде култивирано сред герберите друго поведение, освен характерната за плевелите агресия срещу всичко, което е култивирано на полето на честта, здравия разум и националния  интерес на България.

20 мнения за “Рецидивизмът на плевелите сред герберите”

 1. хм от Брюксел ни критикуват, че процедурата за избор на съдии е непрозрачна ние обясняваме че съдя еди кой си бил идеалния кандидат. работа много замирисва на “гузен негонен бяга”.
  явно въпросната персона е с доста проблемна биография след като толкова се стараят да ни убедят че е жираф.
  по-интересно е обаче кой ще защитава законността в България. след като за трима от конституционните съдии е повече от ясно че са лесно контролируеми колко ли от останалите вече избрани съдии, почти напълно анонимни за широката общественост, са кукли на конци?

 2. Плевен, Плевнелиев, Цачева,македонско-български алгоритъм за промиване мозъците подобно компютърен софтуер,сръбско-съветска инвазия спрямо податливия, недостатъчно образован индивид, независимо от географската ширина-що е това?
  Безнадежно огромна дистанция от “запада”, сътворяваща абсурди -В. П. Марковска + Б. Велчев,/виж Плев../ Софиянски + Кадиев, Б. Борисов + К. Йорданов, Зеленогорски-Кунева…и т.д./ru/
  Не се е разграничил Плевнелиев от никого г-н Инджев, това, въпреки брилянтните понякога анализи, които правите е Ваша ФАКТИЧЕСКА грешка. Твърде въздействаща върху инфантилните, знаещи да четат, но не и да съпоставят. Не понасям процесите, които нагло се “конструират” от атеисти и неморални бездарници в обичаната ми България.

 3. “Който много лъже,много се и оплита,като пиле в кълчища,докато накрая така се оплете,че само рита и се затяга още повече” – народна умотворица по “Бог си знае работата”.А нещо и “бащицата” кремълски,нещо съ сецнал в “кръста” !
  А речено е,не да не и на камък писано даже,ама пустата му пара,като се залепи на зъркалите и…”закъшмер стане работата” – по народному речено и “стомашни проблеми” се получат тежки !На скъпата ми Майчица рождение днес трябваше да съм състояние ,поне да я почета,но ….Нищо де,то Бог всеки Му…

 4. Вече не мога да преценя кой повече вреди на държавата БСП или ГЕРБ!

 5. Emi za takovane sa EU. Ne im li omrazna da gi bazikat i da gi praviat na balami. Pak li shte minem s nomera che ne biva da se barkame v delata na suverenni darjavi. E da, ama parite na danakoplateca se razpredeliat ot EU i otivat v tezi suverenni darjavi po nevedomi patishta bojii… E aide stiga s tezi dokladi i poricania. Ne razbrali g-n BArozu che komunisti ot duma ne razbirat. Da nemeriat niakakvi po seriozni sankcii. Che i tiah veche nikoi ne gi vzima na seriozno v taiz nasha BG.

 6. PS
  Drugarkata Fidosova e zavarshila Montanskia (ne v stata Montana, a v bishia Mihailovgrad) universitet, Ouaou…. a pak Drugarkata Tetka e bila prieta po liniata na OF, RabFac…. E verno ako tova e kriteria za “dobro kachestvo” to Jeleva e napravo kato ot Cambridge.

 7. До Доко
  А да видите писмото, което Нели Крус е изпратила до ББ за мерките с прозрачността на медиите. Щяла да Му съдейства да се справи със ситуацията. Сигурно не знае женицата, че изказването ѝ звучи направо нелепо. Ние тук чуваме как ББ се справя със ситуацията.
  Гьонсурат, който директно не напсуван се брои за похвален.

 8. Ето натам ни тикат неоплевените чугунени комунисти, разцъфнали като гербери )честно казано, на мен ми настръхна косата, като го четох, защото ясно си представих контекста, който е много близък на тукашния, особено на манталитета на мнозинството българи):

  Спасени имигранти – роби в Москва

  Възможно е в руската столица да има десетки хиляди имигранти, дошли от Централна Азия, които живеят като истински роби при неописуеми условия

  12 души от Централна Азия, които били държани като истински роби в мазето на московски хранителен магазин, са били спасени днес от руски правозащитници.

  Агенция Ройтерс съобщи от руската столица, че доброволци, активисти на правозащитни организации, журналисти и роднини, специално пристигнали в Москва, на 30 отомври са атакували магазин в покрайнините на Москва и са освободили граждани на Таджикистан, Узбекистан и Казахстан, държани в робство в продължение на десетилетие.

  Твърденията, които се разследват от властите, засега не са потвърдени от независим източник, но според активисти на младежкото движение “Алтернатива” и на Ассоциацията за подкрепа на жени-имигрантки има сведения за 50, а може би и за 100 хиляди хиляди такива роби.

  Правозащитниците заявиха, че са предали свидетелски показания по случая на разследващите органи, но все още никой не е арестуван. Силите на реда се отнесли към случилото се с демонстративно нежелание и извън всяка логика, пише руският информационен сайт Lenta.ru.

  Очевидци разказаха, че едно от четири деца е сред спасените от магазина в покрайнините Москва, град, който привлича много гастарбайтери от бившите съветски републики в Централна Азия като Таджикистан и Киргизстан.

  Три деца, пет жени и четирима мъже са били освободени при акцията, която се е провела във вторник. Друга жена обаче не била освободена, а 14-годишно момиче и петгодишно момче, които били избягали по-рано, все още се издирват.

  Две от освободените жени казаха, че повече от 10 години са държани като затворници и са били принуждавани да работят в магазина. Редовно са били бити и заплашвани, за да не бягат.

  Видеозапис на акцията в магазина, направен от активистите, показва как 35-годишната Бакия Касимова е изведена навън от плачещата й майка, която каза, че не е виждала дъщеря си от десет години.

  “Те ме биеха и биеха. Те ме биеха с ръце, палки, с ролки метално фолио”, каза за Ройтерс Касимова. Била примамена в родния й Казахстан с обещание за работа в Москва, но вместо това била принудена да работи без заплата в магазина.

  Касимова каза на пресконференция, че им давали по една минута да ядат развалена храна и са им забранявали да говорят с клиенти или да напускат магазина. Ако не се подчинявали, ги биели и никога не получавали пари, разказатя.

  Лейла Аширова каза, че според нея много хора знаели за съдбата им. “Мисля, че в района всички бяха замесени. “Мисля,че са ги подкупили, за да си мълчат”, заяви тя.

  Пленниците няколко пъти се опитвали да избягат и молели клиенти за помощ, хората ги лъжели, че ще им помогнат, но вместо това се обаждали на похитителите, заявиха освободените работници.

  Касимова призна, че е била изнасилена и твърдеше, че са видели как една жена е била пребита до смърт, след като опитала да избяга.

  Активисти обясниха, че сред жертвите е имало роднини и деца, родени по време на принудителния труд. Според твърденията им похитителите са отвели две деца, за които после казали, че са умрели. Не е ясно какво е станало с тях.

  Правозащитничка заяви, че властите в Русия не желаят да се изправят пред факта, че е възможно в наши дни в страната да има роби.

  “В Москва може да има 50 000 или 100 000 такива роби, но тъй като нашите правоохранителни органи тотално цензурират думата робство и отричат за съществуването на проблема, не знаем какъв е действителният им брой”, коментира тя.

 9. Цялата история с тази съдийка е много компрометираща.Единствения правилен ход беше нейното оттегляне.Фидосова с това писмо ще размирише още повече вонята,която се носи около българските магистрати.Кога тези селянки ще се научат,че манталитета на хората от Западна Европа, много се различава от техния?

 10. За съжаление отново сме изправени пред работеща хипотеза. Всяко чудо за три дни. Тиквоний си “пази” хората и ги пробутва до последно. Не знам още какво трябва да се случи за да го разберат в Брюксел но съм убеден, че първата тиква на република и антуража му се присмиват вече и явно на чиновниците от ЕС. Какво друго на практика означава случая Венета Марковска. Решили сме и ще я сложим там където може да е най-вярна на партията ГЕРБ. Точка.
  Колкото до Плевналиев плахите му опити да играе “доброто” ченге са част от постановките на назначилият го за Президент Премиер-Слънце. Явно последният го държи, де да беше само той с “железни” компромати и мърдане няма.

 11. Нека им видят резилите на международната политическа сцена и на какво са способни, няма само ние тук да им “берем гаялето” и да им гледаме – на всичко отгоре – грозните мутри.

 12. КОМУНИСТИЧЕСКА ИСТОРИЯ,та дрънка!Какво може да се очаква друго от ІІ ешалон на БСП-БКП!Така наречените ЗАПАДНИ ПАРТНЬОРИ изглежда че още не могат да осъзнаят това за което пиша.Вярно,ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА,но последиците от БГ чудото ще се усещат все по-силно в ЕС.Таралежа който ЕНП вкара в гащите на ЕС чрез припознаването и подържането на Б.Борисов,ще се заплаща от всички!

 13. Господин Инджев, на това народът му казва комунистическа наглост и дебелоочие. И до каква степен човек трябва да е простак, за да твърди такива простотии, че мадамата имала „безукорно поведение”? А тя, мадамата де, се е оакала от всякъде. И така се е оакала, та чак у Брюксел вони на комунистически изпражнения. Обаче пък, това е животът. В живота няма случайни неща. Всичко си идва на мястото. В царството на простаците хора като Бойко Борисов са царете. Нищо случайно няма в това!

 14. Към Мария:/без злоба/
  Съгласен с теорията Ви. Но оттегляне от власт, при нас е най-малко неприлично, независимо от безкрайно грешните стъпки на ТАЗИ, а и не само, ВЛАСТ. Изразът на Хр. Бойчев на времето, онагледен със знака “Ш”, е перманентна демагогия на много правителства до сега , преди и след 89- та година. Тези власт-тарикати ни приспиват , но не само нощем, а и през деня. Поддаваме се.
  Дали са селяни? Да, от ония с които е пълен и ГРАДЪТ. Понятието селянин не е обидно. Между 1932 и “великата” 1944 година българския селянин е превърнал лева в конвертируем. С труд, разумност и морал, различен от този на на “гражданите”. Не противопоставям едните срешу другите, но познавам селото, /”защото излязох от него, но то не си отива от мен”/. Което е чудесно, наистина.
  Не са изминали много дни от скандала с говорителката на областната дирекция на МВР във Варна, използвала този израз неадекватно. Не се сърдете, но и Вие се изразихте по “селски”.

 15. Г-н Тодоров,нищо лично относно селяните,аз съм потомствена гражданка и имам мнение по въпроса за отношенията град-село и тяхното равитие 1944-2012.Българският лев не е станал конвертируем благодарение на българските селяни!Заслугата е на образованите в европейските университети,икономисти,финансисти,индустриалци и т.н.,както и на българските правителства в този период.Българските селяни живнаха след 1939г.,когато започна износ на селскостопанска продукция зя германската армия.Определено смятам,че насилственото пролетаризиране на селяните е трагедия за нацията.Нали не смятате,че едно или две поколения са достатъчни за създаване на политически,духовен,културен елит?Пенчо Славейков каза-“От фасул и армея (зелева чорба)не изниква фея!”Заслужава си, човек да помисли над неговите думи.

 16. Сега и в Брюксел ще се затвърди впечатлението за “трагичния човешки потенциал на ГЕРБ”. А у нас все повече хора ще се убедят, надявам се, че ГЕРБ са по-лошата част от БКП.

 17. Можете да се смеете и да се подигравате колкото си искате, но в нашето развито комунистическо общество, умело и самодейно ръководено от другаря-тиква Борисов, думата на свинете-майки на ГЕРБ – другарката-шампионка по водоизместимост Искра Фидосова и другарката с проскубан чар – 300-килограмовото свинско обезкосмено Лили Павлова е закон и не подлежи на съмнение.

 18. Отново-към Мария.
  Ето отговора ми, с помощта на един
  икономист, финансист,индустриалец-
  Атанас Буров, човек с ясна представа за живота, учил в ъв Франция, Швейцария, Англия, с усет за основата и устойчивостта на едно общество, стремящо се към развитие и благоденствие. Банкер, политик и дипломат – с изключително добро образование, в разказите си, стенографирани от М. Памукчиев, той непрекъснато акцентира върху това – колко е важно българският селянин да не бъде лишаван от земята си, да не го отчуждават от нея, да не го лишават от радостта и смисъла му в живота. На свободния селски труд той гледа с уважение и възхищение. Затова казва, че го връхлита смут като си помисли какво ще стане след като умре „последният селяк, орач или жътвар.”
  Така разсъждават големите, образовани личности.Въпреки европейското си образование, те имат поглед върху достойнствата на селянина, защото знаят, че ако не бащите или дядовците, то предците им са произлезли от селото.
  Уважавам вашите аргументи, но моля Ви, по-добре излейте презрението си чрез ругатня в която липсват социални определения .Множко стана по темата, но като потомствена гражданка отивайте по-често в село. Дори и англичаните го правят – да, в българското село.
  Мнението ми за Фидосова е още по-лошо от Вашето.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.