Бдение със свещи пред българската Берлинска стена

По традиция, създадена от нас през последните 2 години, ще отбележим довечера годишнината от падането на Берлинската стена пред нейния все още непокътнат български еквивалент.

Желаещите да почетат паметта на жертвите на комунизма и да покажат, че не са забравени, са поканени да участват в мълчаливо бдение със свещи от 18.30 пред паметника на лъжата, че България е освободена от окупационната червена армия.

Бдението е официално разрешено.

То не само не е в разрез с официалния траур, но и съвпада по форма с него чрез мълчаливото палене на свещи с траурното настроение на българските вярващи ( в справедливостта).

9 мнения за “Бдение със свещи пред българската Берлинска стена”

 1. Аз не живея в София и, за съжаление, няма да мога да присъствам, но духом съм с вас.

 2. Ще запаля свещ. След това ще подкрепя Биволите.

 3. Поздрави и благодарности към инициаторите !

  PS: Обаче нищо не се чува и вижда по т.нар. медии !?!?

 4. Да, ние имаме повод да тъжим за все още невъзкресената демокрация у нас и непремахматия атеистичен тотем от центъра на София, дори 23 години след падането на Берлинската стена.

 5. Мило гражданско общество, имахме среща в 18:00 ч. на Ариана, за да кажем на Марковска да си върви. Ти не дойде. Какво чакаш, за да се стреснеш – Цецо да ти звънне на ЕГН-то?

  Но мило гражданско общество, все пак с теб се видяхме при “Сталин с шмайзера”, за да отбележим 23 години от падането на Стената. Надежда има!

 6. Хубавото беше, че имаше и млад народ…

 7. Разкажете малко повече за срещата,за тези,които не са от София ,защото по обществените медии няма да покажат нищо. Да сте живи и здрави, радвам се ,че ви има.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.