Да паднеш от срам или обратно- от Марс

Борисов се моли на Марковска.
Борисов:МОЛБАТА ми е Марковска да се оттегли
„МОЛБАТА ми е да се оттегли, след като се създаде такъв огромен шум и да продължи да си бъде съдия. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по повод на избраната за конституционен съдия Венета Марковска, предаде репортер на БГНЕС”
МЕДИАПУЛ:
“Аз я ПОМОЛИХ да следи внимателно това, което казват колегите от Брюксел. Не бива да се омаскарява един човек, ако не е виновен за нещо, но ако има нещо, от което тя би се срамувала, и се окаже, че е така, аз я помолих тя да се оттегли”, обясни в понеделник премиерът.
В неделя – близо седмица след като бе поставил това условие на Марковска, Борисов продължи, като заяви, че тя е в правото си да продължи да бъде съдия, но “така или иначе около нея много се говори, има напрежение и в случая най-достойно би било тя сама да не отива да се закълне”. Полагането на клетвата на новоизбраните конституционни съдии е на 15 ноември.
“ПОМОЛИЛ съм я преди една седмица и надявам се да го реши”, настоя още Бойко Борисов, който се надяваше въпросът “Марковска” да бъде решен до изтеклия петък.”

Медийните слуги на Борисов обаче направо го цензурират. Явно не могат да понесат мъката и да повярват, че техният кумир може да се моли на когото и да било и по какъвто и да било повод. Ето защо в сайта на Бареков, телевизионен говорител на властта, се появи следната слугинска интерпретация:
„неделя, 11 ное 2012 г. 18:31 ч.
Точка на кипене
Борисов каза на Марковска да си ходи
BNews.bg”
Борисов не моли, той винаги заповядва!
Пропагандата на ГЕРБ се вкопчи във всякакви други теми, „пропускайки” още една седмица. Тя така и не „забеляза” огромния скандал, който изправи на противоположни позиции президента Плевнелиев и премиера Борисов по принципен въпрос.

Явно конфузът е толкова голям, колкото самият Борисов вече признава. А без заповед т.н. важни медии, особено оседланите телевизии, не си позволяват взиране в неудобните на началника теми, по които също толкова издайнически за мимикриращата симбиоза с властващия популизъм мълчат и съзаклятниците на ГЕРБ от БСП и ДПС.
За сметка на това един европейски посланик проговори, следвайки инициативата на германския си колега Матиас Хьопфнер, разобличил само преди седмица в. „Монитор”, един от рупорите на ГЕРБ, заради цензуриране на критиката му срещу мизерията на българските (медийни) гласове..

Този път на ход е британският посланик Джонатан Алън.

Изборът на кандидата за Конституционния съд е доста голям срам след прекрасните, прозрачни условия при избора на Висшия съдебен съвет (ВСС)”, заяви той в студиото на радио К 2 във връзка със скандала около избора на съдия Марковска в Конституционния съд на България.

Срам?

Този Джонатан май е любител на фантастиката като съименника си Суифт с неговия „Гъливер в страната на лилипутите” и се е заблудил в страната на путинистите. Направо е „паднал от Марс”, разчитайки названието на тази планета наопаки.

18 мнения за “Да паднеш от срам или обратно- от Марс”

 1. Негово превъзходителство, мистър Джонатан Алън не е отбелязъл, че червените човечета докато падаха от червената си планета изпуснаха срама си някъде в Тихиая океан. За жалост те там изпуснаха и акъла си, доколкото са имали такъв!

 2. Г-н Инджев,
  отново сте убийствено точен!
  Находчиво, остроумно, с неотразим сарказъм! Така трябва.
  Тъпанарите станаха за смях, самозабравиха се, оляха се, издъниха се. Сигурно трябваше да се стигне до тук, за да прогледне най-после Западът и да проумее, че след като ни е приобщил, ставащото у нас пряко го засяга.
  Радвам се, че ви има! Горд съм, че Ви познавам!
  С уважение!

 3. Ето и моя кратък коментар по случая, ако някому е интересно, да може да го види: Невиждана сензация и излагация: доживяхме да видим как титанът Бойко се моли!!!. От коментара си искам да изведа един акцент, на който, чини ми се, никой няма да обърне внимание, та затова го извеждам и тук, отделно:

  Друг е въпросът за какъв се мисли той, та именно като Премиер моли вече конституционната съдийка Марковска да се оттегли: за диктатор ли, за божество ли се мисли, за що се мисли, ако смея да запитам? В какво качество той моли една конституционна съдийка да се оттегли, той над Конституционния съд ли се поставя с туй свое действие? Тя е избрана от Парламента, ако някой трябва да я моли да се оттегли заради гафа, то Парламентът трябва да стори това – ако у нас изобщо Конституцията все нещо значи. А не Боко. Боко с това свое молене нарушава и Конституцията, щото се меша в работи, за които няма прерогативи, няма пълномощия. Той се държи в държавата като Кръстник на мафията или като “баща на нацията”, ето това е най-скандалното, на което обаче никой до този момент не обръща капчица внимание!

  Затова аз бих си позволил да посъветвам десницата в Парламента да го захапе Боко по тоя пункт: за това, че с моленето конституционната съдийка Марковска да се оттегли от Конституционния съд Боко по фрапантен начин нарушава Конституцията! Това е намеса, нищо че е молене; той се опитва да въздейства на конституционен съдия, упражнява натиск, а за такива неща няма никакво право даже само да ги помисли, камо ли пък да ги направи. За такива неща се напуска всякакъв държавен пост: само при минимално съмнение, че някой е склонен да не зачита Конституцията, в нормалните държави политиците изгарят, и то завинаги. Но кой ти зачита в една мутренска държава разните му там лигавщини като конституции, закони, правосъдие и прочие?!

 4. Цялата тази работа с въпросната мома напомня на приказката, в която един таковал мечка, и после тя цял живот му носела мед. А самата приказка пък е показателна за нашите политици, които винаги ще са длъжници на някого и винаги ще имат да си връщат услуги. С други думи – България – страната, в която непотизма е повсеместен и задължителен.

 5. И мен ме е срам от милионите наши червенотиквеници напълзяли или зомбирани от радиацията на червената “планета” на злото създадена от Ленин, Сталин и вся остальная сволоч!
  Какъв е този народ който не проумява как едни “другари” го яхнаха след като унищожиха най-активната част от него а след 89-та ограбиха и държавата и този народ? Но това не събужда дремещите овце и те блеят, не чуват малкото истински българи които се мъчат да ги събудят и гласуват за “другарите-вълци”…
  Как да се излекува такъв народ?!

 6. Самата Марковска продължава да нахалства, вместо да се оттегли. Иска от МВР да намери кой е подал сигнал до нея. Цветанов обещава веднага да го намери. И какво като го намери? Какво значение има? Ще го бият в полицията ли?
  Марковска нахално декларира, че ще положи клетва, след като прокуратурата провери сигнала срещу нея. Какво има да проверява? Тя лъже и маже, това е достатъчно. По закон в Конституционния съд трябва да влизат съдии с високи морални качества. Това е едно от изискванията.
  А тук управляващите се запънали да вкарат в съда една лъжла. Те са толкова късогледи, че не проумяват какъв автогол си вкарват, ако наложат тази жена в Конституционния съд.
  И в ГЕРБ са наясно колко струва Марковска, щом се погнусиха да я издигнат официално за член на Конституционни съд и накараха марионетките им независими депутати да я издигнат. Но после гласуваха за нея заедно с ДПС и още 8 от БСП. Така тя събра най-много гласове от всички кандидати.
  Сега оттеглянето на Марковска е тест. Ако управляващите имат малко разум, ще си приберат посраната мома. На тях може да им мирише на нещо свое и да не усещат, но Марковска умириса цяла България, та чак в Брюксел усетиха.

 7. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в понеделник пред БНТ: ”Венета Марковска е зам.-председател на Върховния административен съд (ВАС), ако погледнем – обемът работа и компетентността й като зам.-председател на ВАС е много по-голяма и много повече вреди могат да настъпят след нейни решения от дейността й като зам.-председател на ВАС, отколкото като конституционен съдия” – Това означава, че Венета Марковска ще прави по-малко бели като конституционен съдия, та затова я махат като зам.-председател на Върховния административен съд (ВАС). Ето пък думите на министър-председателят Бойко Борисов:” Молбата ми е да се оттегли, след като се създаде такъв огромен шум и да продължи да си бъде съдия.”
  Интресно е сега какво ще кажат колегите на Бойко Борисов от Брюксел? И кои са му колегите там? Може би брюкселските пожарника ли? Или брюкселските милиционери?

  Според мен, прав е Евгений Дайнов който казва:”Брюксел не е Банкя, обаче.”

 8. Г-н Инджев след като прочетох този материал и аз си зададох за пореден път въпросът който и г-н Грънчаров си задава, а именно :Какъв си ти бе Бойкo, как точно да те титулуваме, как да се обръщаме към теб? Има в историческа ретроспекция данни за един френски монарх-слънце, за който е било валидно, че “Държавата това съм Аз”. Може би и за този самозабравил се български “Луи-Бойко I” трябва да проведем едно всенародно допитване, как да го наричаме-все пак Той е който строи магистралите, той реже лентички всякакви, той лично изплаща пенсиите на хората, той назначава в Митницата, той казва кой ще се вози с правителствен самолет за един футболен мач, той е който говори просто с простите хора защото и той е прост и така комуникацията е перфектна и популизмът е на ниво. И така ТОЙ ТОЙ ТОЙ, от сутрин до вечер по всички правилни медии, от тук до края на света…..

 9. За съжаление, проблемът на нашата мила татковина не е в политиците ни, които са такива каквито си ги изберм, а в декапитираните ни журналисти, които като папагали повтарят и доукрасяват безумните изказвания на първите. Ще си позволя да дам още един пример, който мина незабелязано за общественото мнение покрай обсъждането на бюджета за 2013г.
  От няколко години в общественото пространство, от политиците и техните говорители се лансира идеята за извеждане на децата от институциите и отглеждането им в семейна среда. За целта беше впрегнат целият интелектуален потенциал на медиите за реклама и популяризиране на тази идея, в което няма ништо лошо само по себе си. Не остана новинарска емисия, токшоу, публицистично предаване, печатно издание, където да не е засегната тази тема.
  До тук добре, само че политиците ни изведнъж решиха да намалят отпуската по майчинство, а въпросните 30мил. лв. вместо на майките да ги дадат за изграждане на детски ясли (нали се сещате, че майките източник на комисионни за разлика от обществените поръчки), защото по време на криза с разтяща безработица държавата има нужда от работна ръка и трябва да върне майките на работа. И веднага услужливите журналисти започнаха да ни убеждават колко е важно да изведем децата от семейната им среда и да ги вкараме в институциите (яслите), където да ги възпитават по казармен принцип.
  И това е само един от многото примери на българската безпринципна, безмозъчна и слугинажна журналистика. А така никога няма да се изгради информирано и мислещо гражданско общество, което да е коректив на политическата класа.

 10. Всички коментарии са стойностни.Мисля,че този на г-Ангел Грънчаров е забележителен,защото освен по конкретния казус Марковса,заостря внимание по теми,които не са останали незабелязани от ЕС,но по които няма как да се подходи ,освен с вежливо пренебрежение или с дипломатични намеци.СТАВА ДУМА ЗА БЕЗКРАЙНО ПРОСТАШКОТО ОТЪЖДЕСТВЯВАНЕ НА ВСИЧКИ ВЛАСТИ С СОБСТВЕНАТА СИ ПЕРСОНА!Това че нарцисизъма му има болестни прояви,вече не е тайна за никого,но надхвърляйки именно по тази причини препрогативите си спрямо поведението на Марковска допълнително ще му вгорчи живото ,погледнато от към Брюксел.Питам се на “много дългата скамейка от специалисти на ГЕРБ”няма да се намери един,който да жертва положението си но съветник,да каже на последния ,че е недалече от момента ,когато на него може да му се каже че”Царя е гол”

 11. Срам ме е и като слушам как тази сутрин шефа на ВМА Стоян Тонев се изказа, че Ботев и Ст. Стамболов също били писали чалга!
  Стиховете на Стамболов “нещем ний богатство, нещем ний пари, а искаме свобода, човешки правдини” също били чалга.
  Леле-е-е, какви “интелектуалци” имаме!!!

 12. Овсякъде в България се носи непоносима смрад. Защо ли толкова се засегнахме, че когато ни изобразиха точно като WC?

 13. Не виждам какво може да се коментира. Словата и деянията на г-н премиера са достатъчно ясни. Сега колегите от Брюксел като му се обадят лично по телефона да го уведомят и гле’й к’во хвалене ще настане.

 14. Съгласен съм с г-н Грънчаров.Излагацията на Боко е по-голяма от тази на Марковска,но тези които са длъжни да се изкажат мълчат!

 15. (към Ангел Грънчаров) Браво! Сочите единствения правилен път за предизвикване на импийчмънт за Боко! Неговото искане един конституционен съдия да подаде оставка, дори и да е направено във вид на молба, е недопустимо нарушение на Конституцията! Човек нарушил Конституцията повече не може да бъде премиер! Следва парламентарната опозиция да внесе въпроса в Народното събрание, където да бъдат разгледани всички нарушения на Боко и на първо място престъпленията извършени при предумишленото убийството на Чакъра в Харманли, което както твърди Съдът по човешки права в Страсбург, е било ръководено от Боко. Ако това не стане, значи в посткомунистическа България царуват беззаконието и хаосът. Дано Брюксел го проумее!

 16. Защо ли не се изненадваме! Боко Тиквата, на галено Тиквоний, отдавна е над законите. Само си спомнете за лекотата, характерна за един самодържец, с която той разпореди на ген. Танов да изкара данъчните от складовете на Мишо Бирата, защото “…човека си плаща”, след което простосърдечно си призна и… к’во от това. Просто мекотелото Борис Велчев от главен прокурор, стана член на ВСС. А Тиквоний продължи да се развива и да нарушава включително и основния закон на страната и …к’во от това?

 17. @ ПЕТЪР ДРАГУЛЕВ Г-н Драгулев, ДСБ настоява ББ да се оттегли от поста си заради решението на съда в Страсбург по повод убийството на Чакъра в Харманли. Сега просветна ли Ви? Или трябва да се съмне още два пъти.

 18. Българи,

  Вие трябва да се организирате и действате. Казвам го така защото живея в чужбина и не мога да го направя. Управниците никога няма да се самореформират. Системата, баланса между управляващи и управлявани във всеки един момент отразява вашата активност. Колкото сте по активни толкова системата ще работи по във ваша полза.
  Днес излезнаха две новини които са абсолютна подигравка..

  http://frognews.bg/news_49008/Deloto_sreshtu_Zlatko_Baretata_se_otloji_zaradi_protsesualni_prechki/

  http://frognews.bg/news_49009/Tarsi_se_aktualen_adres_na_Galevi/

  Що за глупости са това?
  Галеви не могат да бъдат открити и затова няма да им се взима имуществото?!

  Адвокатите на баретата и други подсъдими не се явили и делото се отлага!?

  Що за идиотщини? Що за закони?
  Вие трябва да излезнете и да поискате от държавата да си свърши работата защото вие ги храните всички тия в администрацията и те трябва да работят за вас и тая държава а не за престъпниците.

  И всичко това зависи от вас и вашата гражданска позиция която вие можете да изразите единствено с плакати пред министерският съвет и народното събрание.

  Съдбата ви единствено от вас зависи!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.