Да (не) риташ срещу ръжен

Неновините са водещи новини в България.

Не е новина например, че една институция, като обсерваторията на връх Рожен, е закъсала финансово поради липса на пари в бюджета. Пред, след и в процес на закриване е какво ли не наоколо.

Не е новина също и решението на звездобройците, заплашени от безработица, да се обърнат за съдействие лично към премиера Борисов. Това е стандартна процедура у нас, както знае всяка баба ( изразът „ и баба знае” получи актуализация напоследък).

Не е новина, че Борисов е обещал да помогне. Просителите са спазили процедурата и това е важно за Борисов.

Не е новина, че част от процедурата е да се изиграе едно благотворително мачле между отбора на звездобройците, кръстен вече „Роженските мечки” и „Бистришките тигри” , прочути като приют за футболните страсти на самия Бойко Борисов, разгорели се дотам, че той ги вози с правителствения самолет, а след това нарежда разчулия се скандал да бъде прикрит с покриване на сметката за сметка на футболния съюз.

За останалата част от света „светът е футбол” е новина веднъж на четири години по време на световно първенство. У нас обаче гоненето на топката с участието на премиера е всекидневие и (не) е новина като за световно.

Не искам да си мисля само как биха си решили проблемите, ако закъсат финансово от Съюза на куците или на слепите, или на престарелите. Като не могат да ритат, да ритат камбаната и това е…

Което няма да е новина.

6 мнения за “Да (не) риташ срещу ръжен”

  1. А знаете ли, какъв хотелски комплекс може да се построи на мястото на обсерваторията, а в имотите на БАН в София какви молове само могат да станат. А пък вие наука ще ми правите.

  2. Дано звездобройците от Рожен да получат достатъчно пари, че са спрат да развалят с коментарите си хубавите предавания по Нешънъл Джиографик. Смешни са!

  3. “Просителите са спазили процедурата…” Е, те така се дресират учени! Напълно в съгласие с една тексаска поговорка, която гласи: колкото е по-прост ездача, толкова повече го слуша конят.

  4. Гледах ТВ-предаване с изявлението на Премиера по роженския въпрос.
    Мили, Боже!!! Вопиюща наукообразна неграмотност и простотия! То не бяха “избухващи звезди”, “термоядрен синтез” и “звездички на нащата Земя”, объркани в отчайващ словесен таратор! И този човек има висше техническо образование?! И ако не греша беше хабилитиран дори!
    Смеехме се на Бай Тошо Правешки за “полупроводниците и целите проводници”… Този го надминава!

  5. Прав сте г-н Тинков Боко наистина го надмина!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.