Извънзимната пролет на ГЕРБ

„Не можем да искаме кой знае колко съвършени духовници. Ние не можем да бъдем извънземни, обяви в ефира на bTV отец Боян Саръев.”, апелирайки за снизходителност към „мат’ряла” на върха на БПЦ .

Така повелява неговият духовен пастир ( т.е. светски ориентир) Бойко Борисов, автор на въздишката за злощастно наследения от ГЕРБ електорален калпав „мат’рял” сред остатъчните българи в България. Това беше усмихната съучастничестки реплика, изпусната подмазвачески от него пред българи в Чикаго, от които явно очакваше да се поласкаят на сравнителна основа.

С призив за снизходителност към „мат’ряла” сред народните избранници от мнозинството се изяви със същите изразни средства днес и друг виден ( макар и не толкова масово разпознаваем) проповедник на герберокрацията.

В интервю за в. „Труд” от 18 ноември четем в заглавие:

Красимир Велчев, шеф на депутатите от ГЕРБ в парламента: В ГЕРБ не сме извънземни”
После:
„…Адски неправилно задавате въпроса си”,
ядосва се Велчев на констатацията в интервюто, че депутатите от ГЕРБ не ходят на работа.
Следва нов въпрос:
– А как трябва да го задам?
„- Най-малкото да попитате и представителите на опозицията защо не идват на работа. Впрочем аз имам отговор – наскоро един депутат от ДПС в интервю по телевизията на въпрос какво работи отговори – нищо, депутат съм. За съжаление това е мисленето на повечето колеги от опозицията. Не казвам, че в ГЕРБ сме идеални, че са ни пораснали крилца, не сме извънземни, имаме си и ние проблеми, правим и грешки. Още повече парламентът не е казарма, а аз не съм старшина на рота. Но все пак има ли в най-новата ни история, през последните 23 години, друга политическа партия в управление, която да не се е разцепила до края на мандата си в парламента? Няма!”

Интересно, нали!
Вие какво си помислихте- че е интригуващо заради сходството в оприличаването на владиците и на владетелите на парламентарното мнозинство на „извънземни” с обратен знак?
Не, интересно е заради обобщението, че няма партия, която да не се е разцепила до края на мандата си в парламента. Звучи направо като сензационна прогноза.
До края на мандата на ГЕРБ остава малко, но достатъчно за приземяване, за доказване на закономерностите време.
Освен ако, извън всяка земна логика, герберите не се окажат извънземни.

10 мнения за “Извънзимната пролет на ГЕРБ”

 1. Проста сметка:
  БСП-23%,АтакаВмроНФСБ-6,ОДС-4,ДСб-5,ДПС-9,Кунева-15,Рзсмарешки-5,Ндсвидруги-2, и ако бсп дръпне с още 2-3 процента,дпс с 1-2 и сините се обединят с 2-3 , остават 23-28% са гърбавите.

 2. От четиринадесетте висши духовници на Православната ни църква единадесет са агенти на комунистическата Държавна сигурност! Какво доверие можем да имаме в тези, които оглавяват църквата?

 3. От гербера се късат тихомълком листо по листо – защо ли напускането на един техен успешен евродепутат ми се струва емблематично – докато остане сам подутият шкембак на тартора, захванат здраво само за луковицата, от която е израсъл.
  А в БПЦ и другаде из средите на БСП и ГЕРБ, като със сигурност не защитават интересите на родните си земи, да не се позовават на извънземни, а да спрат да лансират руските интереси, защото Русия не им е Вселената, обработени от там, да се правят на паднали от Марс. Закономерно и “митрополит” Кирил /агент “Ковачев”/ звучи със силно руски акцент?

 4. От гербера се късат тихомълком листо по листо – защо ли напускането на един техен успешен евродепутат ми се струва емблематично – докато остане сам подутият шкембак на тартора, захванат здраво само за луковицата, от която е израсъл.
  А в БПЦ и другаде из средите на БСП и ГЕРБ, като със сигурност не защитават интересите на родните си земи, да не се позовават на извънземни, а да спрат да лансират руските интереси, защото Русия не им е Вселената, обработени от там, да се правят на паднали от Марс. Закономерно, и “митрополит” Кирил /агент “Ковачев”/ звучи със силно руски акцент!

 5. А, Г-н Инджев! Как да не са управляващите извънземни? Ние всички сме извънземни. В България де, за мат’ряла ми е думата. Ето и на “Редута” Седларска пише по въпроса, че стават едни работи на оня свят и по някои места на тоя свят, демек у нас в Абсурдистан. Пише там:
  „На оня свят пари няма.” Така зам. министърът на финансите Владислав Горанов отговорил на предложението да пощади от данък върху лихвата пенсионерите, които спестяват за погребението си.
  И изразява протест за тази цинична реакция на зам. министъра. Тя реакцията, че е цинична – цинична е, aма там е работата, че и предложението е цинично. Щото пенсионерите нямат пари за да живеят, пък събирали за погребение! Събират грънци! Събират някои, като Слави Бинев. Той щял да строи Хеопсова пирамида – гроб достоен, като за архонт! Като да не се знаем ние що за мат’рял сме! Веднага всички по-големи “спестители” ще станат пенсионери дето само за едното погребение спастрят париците си, както навремето всички станахме инвалиди първа група! Е, как да не сме извънземни? Извън земни сме та дрънка! На тоя свят си трябват пари иначе човек от глад умира! А мат’рялът пари няма, ама и не умира! И даже гласува, все за извънземни естествено!

 6. “Адски неправилен въпрос… А, сега питайте ме правилно, че отговорОт трЕбва да биде “да”. Я знам, дека е плАтено, питам дека е рестото…” Щеше ми се да попитам кой от тези цитати е нещо наистина казано и кое е плод на народно остроумие. Открийте разликите! Когато едни хора започнат да се държат като герои от епос – бил той митологичен или хумористичен, тя работата очевидно е опряла в имагинерното. Все в този контекст, какво по-имагинерно от извънземните. Ма те не били извънземни. Поради что се срамите да се наречете такива, питам пък аз.

 7. Така, така, …
  Такъв е “матряла”, какъв друг да изберем за премиер освен някой квартален “мъжкар”.

 8. Встрани от конкретната тема, но… прочетохте ли или чухте ли поредното “супер изказване” на ББ по въпроса за цензурата в медиите. Човекът очевидно няма представа какво точно е цензура – да вземе да отвори гуглето и да се “изпракса”, че е срамота.

 9. Отец Саръев почти цитира “духовния си пастир”,като нарече народните представители “240 готованци ,които нищо не вършат,а пречат” и вземат “огромни” заплати .Защо тогава,попита той,”духовният ни елит” да няма право да се вози в луксозни коли.Неговото говорене по нищо не се отличава от това на много “политици”.Как се изповядват такива хора ,като не признават своята вина а обвиняват другите!

 10. И тука има тея дето внушават ,че Гроб нямали алтернатива. Абе ей има достойни българи- Йордан Йовчев,Иво Инджев,Васил Иванов-журналиста.
  Има толкова мениджъри , It-ta избягали навън.
  А ние сме седнали и коленичим пред двамата човекоподобни-Цветанов и Борисов.
  Ай сиктир.Стига.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.