Синият харем е харам т.е. срам

Русия се управлява от векове на принципа „бий, за да те уважават”, но в русофилска България, в която властта ни лъже най-безсрамно, че имала намерение да „пляска руснаците”, Борисов не бие- той направо уважава наред. Сега уважи СДС като стара партия.

Не, това не е партиен въпрос и тъкмо по тази причина има смисъл да бъде коментиран преди да е ясна развръзката с (не)съгласието на Петър Стоянов да участва лично в срамната сценка. Нищо лично, наистина!

„Марката СДС”, както се изразява търговски Бойко Борисов, е подложена на неговото публично уважение на подиума на общественото любопитство. Зяпачите в лявата ложа похотливо потриват ръце, възбудени от гледката как техният човек от милиционерското училище поругава тази пущина СДС, отказваща сама да пукне толкова години.

Тече екранизация на документалния филм по сценария на Вуте, който заплашил Пена, че ако не може сам, „човек че наеме” и пак ще я насили.

За да няма съмнение откъде идва поръчката в осветяването на сцената се включи тази сутрин и телевизионния канал, в който прелюбодействието лъсна без задръжки. Водещият Бареков постави разграничителната линия: който не подкрепя кандидатурата на Петър Стоянов за КС е ляв. И призова няколко пъти сините депутати, които отказват да я еректират, да бъдат скопени от парламентарната група.

Е, този път, след груповото изнасилване, пущината СДС може наистина да пукне. От срам.

С такива „защитници” не й остава друго, освен хората с остатъчно достойнство да му лепнат марката СДС на Борисов и престанат да позволяват да бъдат употребявани като смокинов лист за срамотиите в т.н. дясно пространство, като той нарича своя харем ( думичка, която идва от арабската дума „харам”, т.е.„срам”).

14 мнения за “Синият харем е харам т.е. срам”

 1. От километри се вижда с просто око, че завоюването от страна на Борисов, на т.н. “марка СДС” е негова отколешна цел и своего рода индулгенция за пред най-голямата група в ЕП – тази на ЕНП, поради доста позахабеният му напоследък, имидж на “десен” човек и ръководител на партия и държава. А що се отнася до заявилите своята вътрешно-партийна опозиционност, чрез идейно фракционерство, депутати от СДС, или по-точно от СК, която съществува вече само като абревиатура, отколкото като автентичен политически фактор, тяхното по-нататъшно присъствие /оставане/ в СДС е абсолютно неприемливо след всичко случило се дотук с т.н. “кандидатура” на Петър Стоянов, лансирана отново от ужасно безличната и неразпознаваема, но определено силно кариеристична клика на “седесарите” около новият провинциален възкресител на СДС – Кабаиванов! Среден път няма и бъдещето е или в постъпване на тези хора в редиците на ДСБ, или в създаването на нов политически субект, отново с основно ядро – ДСБ и отново начело с доказаният политик Иван Костов! Всичко друго са пак приказки от Женския пазар, колкото да мине време, но проблемът е, че време вече почти НЯМА, изборите са след по-малко и от година!

 2. СДС не е “марка” и никога не е била такава. За да се възприема като такава, трябва произведеното от нея да се радва на отлично качество. А така ли е, какво “произведе” СДС ? В по-голямата си част – ментета: то не бяха сини мравки,Ст.Гайтанджиев, Румен Воденичаров, Ал.Каракачанов, С.Ганев, Венци Димитров, Г.Марков,Ст.Софянски, Николай Младенов, Найден Зеленогорски, Елеонора Николова, Прошко Прошков и цяла кохорта млади лъвове, прескочили от СДС в ДСБ и после под крилото на Кунева. Мога да изброявам от София до Варна без да се повторя. Всичките тия бяха безрезервно подкряпени от нас, макар и да имахме наши си резерви.
  Пришиха на реверите си “марката” ей така за разкош и ни теглиха по една майна.Какво още да чакаме от този котилник – още веднъж /или повече пъти/ да ни направят на глупаци. Наистина, само глупак се спъва два пъти в един и същи камък. Аз съм се спъвала многократно,но и глупакът има предел на насищане. За мен този предел настъпи с горната номинация и от тук нататък отказвам да бъда поклонник на каквито и да било “марки”.

 3. Ами то май нещата се очертаха. Следва пререгистрация в два формата:
  – СДС-антикомунисти и
  – СДС-ББ.
  След това нещата стават от ясни по-ясни – на предстоящите избори СДС-антикомунисти се явява като партия от състава на СК, а СДС-ББ … както намери за добре, т.е. за по-далавероизгодно.
  По мое скромно мнение, крайно време е авторитетни представители на СК и в частност на ДСБ да поставят пред ЕНП ребром въпроса с членството на ГЕРБ! Дори мисля, че закъсняха! Според мен членуването на ГЕРБ – квазидясна, отявлено русофилска, посткомунистически ориентирана и безскрупулно обслужваща интересите на червената олигархия и ъндърграунда в ЕНП е безпринципно и граничещо с нонсенс! Така, че в ЕНП или те или автентичните антикомунисти!

 4. За СДС вече,добро или нищо!

 5. Хубаво, ясно е, че ББ е решил да оноди насила СДС. Както във всичко досега, решил е да спечели чрез отвращение. СДС ще се превърне в поредния бутафорен кръжок по демокрация, ако се подложи на ББ. Сега е моментът да се използват зъби и нокти, да се крещи силно и да се пази едната чест.
  Защо обаче водещи фигури в СДС се правят, че им харесва? Или наистина им харесва?? Нали уж човек не можеше да бъде победен, а само унищожен?

  Подозирам, дори съм готов да се обзаложа, че ББ чрез отвращение ще спечели предстоящите избори. България все повече се превръща в едно отвратително място…

  Зомби!

 6. Много се радвам и искренно се възхищавам от достойното поведение на всички депутати представители на СДС от Синята Коалиция, които категорично се противопоставят на действията на сегашното марионетно ръководство на СДС. Дано това да доведе и до разширяване и укрепване на Синя коалиция за следващите парламентарни избори. А лицето Петър Стоянов, след провала на президентските избори през 2001 г., сега окончателно се провали, като представител на демократичните сили.

 7. Ще изразя оптимизъм:Петър Стоянов ще откаже. Останалото е позор.

 8. Има новина: Петър Стоянов отказа да е кандидат за КС! Но РЕЗИЛА му щеше да е пълен, ако беше приел тази кандидатура…!!

 9. Добре стана, че П. Стоянов отказа да се кандидатира за КС,ама защо въобще се съгласи. Ами защото е зависим,според мен,но не само.

 10. Субституцията! Субституцията (заместването) е добре познат и удобен метод в много науки. Навярно и в социологията. Да заместиш неудобно за теб обществено събитие – в случая скандала “Марковска”, с друго такова. Трябва ти само малко въображение, провинциален простак, по непонятна причина взел се за политик, медии, които се правят на просташки, и които раздухват угоднически и безкритично всяка прищявка на Тиквоний и… готово! Цялата публика забравя насирането на Тиквоний, а един провинциален подмазвач на ГЕРБ, “РЕШИЛ ДА КУПУВА ИЗГОРЯЛА ФАБРИКА НА 9-ти СЕПТЕМВРИ”, се сдобива с популярност, която не заслужава.
  ЕВАЛЛА, РУМЯНА! ЕВАЛЛА БЪЧВАРОВА!

 11. За 23 години СДС “еволюира” от идея до марка. Казано по-модерно до бранд. Каво означава “бранд”? Ето едно определение: “Име, знак или символ, използван за идентифициране на продукти или услуги на продавача(ите), за да ги разграничат от стокитe на конкурентите”. Мисля, че услугите които предлага бранда “СДС” не се различават много от услугите, предлагани от бранда “Яне Янев”, бранда “Независими депутати” или бранда “Бареков”. Жалък финал! От надежда на милиони българи до дребен “труженик” в политическия бардак.
  Вчера случайно загледах д-р Кабанезнамсикой в “Панорама”. Пълна простотия! Накрая дори и Бойко Василев попита не е ли смешна вече приказката “За всичко е виновен Костов?”.
  Крайно време е всички “сини” депутати и граждани да намерим форма на обединение за следващите избори, защото не остана никакво време! Да зарежем бранда “СДС” като синьо петно на ревера на Бойко Борисов, преди да се превърнал в кафяво на панталона му! Отзад!

 12. До Иванова: Г-жо Иванова,никой не Ви кара да бъдете “поклонник на каквито и да било марки”.Казвате,че само глупакът се спъвал два пъти…А аз ще кажа,че само глупакът не е рзбрал,че хората,които сте изредили и още много такива,не са създадени от СДС,а бяха внедрени в него с цел да го разбият и за жалост успяха,защото глупаците са МНОГО!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.