Борисов разора синята нива- на ход са сеячите

ТехнологиКата на оповестяването разкри още веднъж властовата връзка в несполучилия опит на ГЕРБ да се сдобие с президент за своя употреба, издигайки Петър Стоянов за съдия в Конституционния съд. Както промоцията, така и ревизията на това упражнение протече изцяло на терена на управленския контрол.

Винаги близкият до всички власти в. „Стандрат” съобщи изпреварващо в своя сайт новината, паралелно със също така откровено проправителствения BNews:

Петър Стоянов се отказа

23.11.2012
20:45

София. Петър Стоянов се отказва от номинацията си за конституционен съдия. В разговор с лидера на СДС Емил Кабаиванов той е казал, че има прекалено много ангажименти във фондацията си, базирана във Виена и не може да приеме поканата на сините.
„Тази ситуация доказа, че в последните три години представителите на Синята коалиция в парламента са били патерица на БСП. И общата атака на БСП, ДСБ и част от депутатите на СДС доказа, че Синята коалиция може спокойно да се нарече червена”, каза пред „Стандарт” Константин Арабаджиев, главен секретар на СДС.
СДС обаче няма да се откаже от това да издигне свой човек за Конституционния съд. Той няма да е политическо лице, а юрист, казаха от „Раковска” 134. (Стандарт)
Очаквайте подробности

Десет минути по-рано гербаджийският сайт вече беше разтръбил новината.
BNews:

петък, 23 ное 2012 г. 20:35 ч.
Край на залаганията
Петър Стоянов отказа на СДС
BNews.bgБившият президент Петър Стоянов е отказал номинацията на СДС за конституционен съдия научи BNews. В централата на синята партия е получено официално писмо от него
Бившият президент Петър Стоянов е отказал номинацията на СДС за конституционен съдия
научи BNews. В централата на синята партия е получено официално писмо от него, в което той обявява решението си. Очаква се отговорът му да бъде официално оповестен от лидера на СДС Емил Кабаиванов в предаването „Панорама” на БНТ по-късно в петък вечерта.
Именно в петък вечерта изтича тридневният срок, който самият Стоянов си даде,за да отговори ще приеме ли номинацията на партията си за престижния пост. Бившият президент беше издигнат след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще подкрепи кандидатура на СДС, която и да е тя. До този ход се стигна заради провалената клетва на Венета Марковска за конституционен съдия.
Номинацията на Стоянов стана повод за невиждано в последните години разцепление в СДС.
Сините депутати отказаха да издигнат кандидатурата му и така се противопоставиха на централното ръководство. Заради напрежението се заговори, че предстои изключване на депутати от партията.
Според запознати пък едно от изричните условия на Стоянов, за да се съгласи на номинацията, било да бъде издигнат единодушно от депутатите на СДС.”

Както се вижда, нечия ръка, която целуват в българските медии, се е погрижила за най-преданите си рупори да научат какво ще се случи час по-късно в „Панорама” на БНТ. Сред целуващите очевидно е и в. „24 часа”, който сколасва, въпреки късния час, да смести днес новината.

Едно е да сместиш, друго е да смелиш ( ако ти е позволено).

Защо Петър Стоянов не пожела лично да използва ( която си поиска, никоя нямаше да му откаже) медийна трибуна, а остави отново Кабаиванов от СДС да му бъде говорител, това трябва да обясни той. В края на краищата, когато го номинираха, застана до Кабаиванов и прие същият да лъже, че Бойко Борисов научавал в момента за номинирането му. Щеше да е добре сам да се извади за косата от това тресавище, но отново пропусна един шанс…

В цялата лакейска медийна ситуация обаче се промъква и нещо интересно: оценката за „ невиждано в последните години разцепление в СДС”.

В интервю за Би Ти Ви лидерът на ДСБ Иван Костов припомни преди два дни събитията в СДС отпреди 10 години, когато всъщност се състоя доста по-голямо разцепление, родило втори син субект в дясното пространство. Вероятно много от зрителите са се съгласили с констатацията на Костов, че сега става ясно защо онова разцепление се е наложило ( имайки предвид аналогията за центробежните сили в СДС спрямо тогавашния ГЕРБ, наречен по онова време НДСВ).

Разбира се, десет години по-късно могат само да се направят някои изводи, за да не се повтаря миналото. Една от разликите в днешния контекст е, че ГЕРБ, колкото и да „изкушава” мекушавите в СДС, е в залеза си, а не в зенита, в който се намираше по онова време формацията на изгряващия Сакскобургготски.

Ако за някои лидери на СДС се „оправдаха очакванията”, че ще се умилкват на НДСВ, то за други, като Надежда Михайлова, днес Нейнски, прогнозата не се сбъдна. Тя не се възползва от царското прелъстяване (макар да й предлагаха да бъде отново външен министър) и въпреки очернящата кампания срещу нея, сравнима по излятата кал само със сатанизирането на  Иван Костов, е сред най-ярките символи на противопоставянето на обезличаването в СДС.

Да, именно обезличаването е най-точния термин. Защото лицата, които представят днес формално някогашните магически три букви, са практически неразпознаваеми от симпатизантите, какво остава за масовия избирател. Обезличаването е характерно изобщо за всички, които виреят в сянката на Борисов- там лица със собствен облик не могат да се появят, камо ли да блеснат със своя светлина.
Сега разпознаваемите лица в СДС щели да бъдат изключени от онези, неразпознаваемите. За това настоя в петък от поверената му телевизионна трибуна неофициалният говорител на ГЕРБ Бареков. Пророческа е прокурорската му дума- когото е нарочил и посочил, непременно си има предречените от него проблеми. Човекът е упълномощен да прави телевизионна прогноза за бремето, очакващо вразите на властта.

Има обаче едно нещо, което ГЕРБ не могат да командват. Това е желанието на стотиците хиляди „разбити авари”, някогашни избиратели на СДС, а и след това на ДСБ, да намерят заедно формулата на обединението срещу разбивачите на тяхното автентично политическо представителство. Ако някога Костов говореше за духа, напуснал СДС, явно вече сме на етапа, когато и лицата на СДС ще бъдат принудени да последват този дух в същия дух.

Този път Борисов, обезличавайки ръководството на СДС,без да иска работи за обратното на неговия замисъл: помогна да се изясни кой кой е в дясното пространство. Изкуственото отглеждането на сини гербери се превърна в отсяване на плявата от зърното в СДС. Иронията е в това, че гробокопачът на дясното пространство, претендиращ да го е заменил със себе си, се престара и го разора.

На ход са сеячите.

48 мнения за “Борисов разора синята нива- на ход са сеячите”

 1. “… много ангажименти във фондацията СИ, базирана във Виена …”.
  Не знаех, че БГ президент СИ има фондация във Виена, стар “български” град, откъдето най-лесно се чуват проблемите на българските “пари”, пардон, граждани.
  Някой знае ли как СИ е кръстил фондацията и за кого ТЯ “фондира”?

 2. Браво Иво,
  Много точен и обективен анализ и коментар, за разлика от тези на “дежурните и известни клакьори” на милиционерската власт. Не зная дали някои е издържал преди няколко часа да изслуша “тирадите” подплатени с “крокодилски сълзи” на “нищожеството Кошлуков”, че депутатите от СДС са лишили техен представител да бъде фактор в Кон.Съд, което идеално пасва на физиономията на Коня Стоянов.

 3. Гениално,Иво!Изпълни ми душата.Благодаря!

 4. По–точно и вярно не може да бъде казано.Брилянтно,Г–Инджев!

 5. Бойко поръчал на Цветанов да му намери най-доброто място за гроб на света независимо колко ще струва.Цецо търсил дълго време,най-накрая намерил, отишъл при Бойко и му казал.Намерих място до Божи гроб но евреите му искат шест милиона.
  Еййй, тези евреи за само за една нощувка, искат толкова пари,възкликнал Бойко!

 6. Синият харем става все по-голям харам!

  Честно казано, очаквам в началото на новата година да се случат неприятни за Борисов неща. Тонът в каба-ивановото СДС толкова загрубя, че “опознаваемите” ще трябва да вземат своето решение много скоро. След последните задкулисни игри, в които главна роля игра силуета на Петър Стоянов, неговият каба-довереник е загубил всяка мярка за реалност и благоприличие. Очаквам от него, в израз на безсилие и първата псувня в “правилна” посока. Неприятното в случая за Борисов е, че водата в дясно се избистря и то опасно бързо.

 7. На ход са сеячите – хубаво, ама де ги, че време не остана, ни нерви да слушаме и гледаме ББ и Туй.

 8. Господин Инджев,и аз мисля като Вас,макар,че тайничко се надявах Петър Стоянов да приеме,за да лъснат нещата още по-ясно,но и така е добре.

 9. Това е нащата истина и трябва да се повтаря.
  Благодаря ти Иво!

  Има обаче едно нещо, което ГЕРБ не могат да командват. Това е желанието на стотиците хиляди „разбити авари”, някогашни избиратели на СДС, а и след това на ДСБ, да намерят заедно формулата на обединението срещу разбивачите на тяхното автентично политическо представителство. Ако някога Костов говореше за духа, напуснал СДС, явно вече сме на етапа, когато и лицата на СДС ще бъдат принудени да последват този дух в същия дух.

 10. Сеячите и будителите не са ли едно и също?
  И имат ли глас и чуваемост в балканската кръчма, забранила тютюна но оставила казаните?
  Май първо ще трябва да преживеем и махмурлука?

 11. Ясен, кратък, перфектен анализ.
  Още на първия митинг, като видях хората на трибуната разбрах, че ще ни излъжат комунягите.Гласувал съм с отвращение както за Ж. Желев, така и да Петър Стоянов, след като разбрах, че купи с поставени лица огромен апартамент на познати зад Централната поща с пари донесени в “мешки”. Каква е разликата между този “честен седесар” и бракоразводен адвокат с комунистката Емилия Масларова, която направи същото?

 12. Има ли още хора ,коита да вярват на лицемерните думи на Костов.Че той участва в правителството но ГЕРБ:Е.Манева.зам.министър;К.Димитров -зам.министър ,сега посланик в Лондон;Ю..Николова -съветник на ББ в МС.Но ,ако СДС излъчи свой представител в неполитически орган като КС-това и го прави открито -това е много страшно !Хайде де !

 13. От Ивовия блог в Божиите уши както се казва. Дано! Дано! Дано!

 14. Цитирам Ви г-н Инджев:
  „ Има обаче едно нещо, което ГЕРБ не могат да командват. Това е желанието на стотиците хиляди „разбити авари”, някогашни избиратели на СДС, а и след това на ДСБ, да намерят заедно формулата на обединението срещу разбивачите на тяхното автентично политическо представителство. Ако някога Костов говореше за духа, напуснал СДС, явно вече сме на етапа, когато и лицата на СДС ще бъдат принудени да последват този дух в същия дух.”
  За човек с Вашият опит не само в занаята журналистически, а и с информацията, която имате, понятието ОБЕДИНЕНИЕ е мечтата на онеправдания, който не разбира, че обединението между хората се прави в името на някакъв интерес. Може би искахте да използвате друг термин „предателството разделя хората с различен от християнския морал, обединението е шаблонен израз за двуличие” Духа на Костов е този, който сам той познава. Сигурен съм че и Вие не го познавате. Вярно е, че след Луканов, той беше осъзнал накъде да тръгне България. Но е бил наясно с „реформаторството” на този образован и информиран човек, който упорства и не може да израстне в личен план : „…трябва ли да приемем този начин на приватизация, …планът ранъп или нещо подобно…да, защото…ние ще бъдем капиталистите.”
  Тези са хората, независимо, че могат да говорят на езика на враговете-англо-саксонски, които не се отричат от провалената „лява идея”, не защото тя няма потенциал, а защото не осъзнават или не искат да разберат, че е провалена от техните бащи, в името на фамилната толерантност и „ние сме пак тук”.
  Лично към Вас г-н Инджев, който за мен сте персонално, лично и принципно изключително лоялен и почтен отправям моята тревога, не за злепоставяне на Партии и личности, пази ме Боже от компромати в името на личен интерес.
  Спомняте ли си тези личности в зората на надеждите ни:
  Софиянски, Добрин Митев, Е. Бакържиев, Тагарински, Желев, Кошлуков, Л. Павлов, Й. Цонев, Хр. Бисеров, Б. Бонев, К. Тренчев, А. Каракачанов, Д. Луджев, Ст. Ганев, Г. Марков, П. Симеонов, П. Берон и другите…
  хора, които трябваше да ни измъкнат от блатото на перманентната измама.
  Къде са тези т.н. БУДИТЕЛИ? Аз не съм запознат с метаморфозите, които те не преодоляха. Знам, че е изпитание, от което те не излязоха с чест. СИНЯТА идея беше компроментирана от тях. Но по причини от непубличен характер, те останаха във властта. Властта на парите.

 15. Благодаря, г-н Инджев! Ти направи това, което исках да припомня в дните след посочването на Петър Стоянов за конституционен съдия. Исках да си спомним неговия колаборационализъм със Симеон Сакскобурготски, защо беше създадена партията ДСБ и как времето на ГЕРБ доказа състоятелността на това създаване. Само политически дебил може да произнесе думите “Костов е патерица на БСП” или “Който не е за Стоянов, е ляв”. Впрочем първата фраза е папагалско повторение на умозаключението на неговия благодетел, Бойко Борисов, от времето, когато ДСБ свали доверието си към ГЕРБ и се случваше управляващите да получават критики едновременно и от БСП и от ДСБ.

 16. “Изкуственото отглеждането на сини гербери се превърна в отсяване на плявата от зърното в СДС”… Все по-ясно личи, че Кабаиванов стана председател с помощта на Герб. Видя се, че Герб се опитва да свърши това, което “прогресивните сили” не успяха толкова години.:)
  Верна и точна оценка. Браво!

 17. Ако по всички медии имаше такъв критичен подход към този и други злободневни проблеми, разните им там Тиквеници и Р.Овч.-овци нямаше да имат тази благодатна почва за лъжите си, онези условия, при които за да вземат някой и друг милион комисиона, забиват страната с милиарди и даже разиграват каквито си искат циркове, като референдуми за атомна или ядрена енергетика, загърбвайки проверени и действащи закони! И тук възниква въпроса – ЩЕ НАМЕРИ ЛИ СИЛИ И НАЧИН ОБЩЕСТВОТО ДА ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ОТ ЛАКЕЙСКИТЕ МЕДИИ, ЗА ДЪЛГОГОДИШНИТЕ И ДОКАЗАНИ ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ?! Като начало би могло да се въведе рейтинг за лакейщина и манипулативност и той да се обявява ежеседмично. Би могло да се въведе и единица мярка за горните величини – напр. 1 барек – количеството лъжи, манипулации и подмазвачество, които могат да се излеят от телевизионен канал за половин час и т.н. И всеки петък излиза класация: Пъво място – ТВ7 – 20 барека
  Второ място – бтв -12 барека и т.н.

 18. Г-жа Станева е объркала понятията и блога в който да изразява изкривените си представи за демократично развитие на страната ни. Може би ще намери съмишленици другаде, но не и тук.

 19. Само дето в дясно всички са прекалено ярки индивидуалности, което е добро, за разлика от еднаквите безмозъчни комуняги, но всеки десен сее своите идеи, после покълналото у едни е от едни лидери, у други – от други, и ефектът пак е разединение на дясното. Днес на протеста пред Парламента едни призоваваха да не се гласува изобщо, други – да се гласува масово, за да се неутрализира корупцията в гласуването; едни величаеха Костов, включително и затова че стои последователно зад протеста СРЕЩУ АЕЦ “Белене”, други – не знаеха и т.н.

 20. @ Staneva:
  Понеже се чудите дали все още има хора дето “вярват на лицемерните думи на Костов”, ако позволите да отговоря – да, има, аз съм една от тия, дето вярват на Костов. Дори да остана единствена, която му вярва, ще го правя, докато това, което казва, има смисъл. За съжаление не мога да повярвам на искрения и нелицемерен Бойко Борисов… другите да не ги изреждам, все чисти, безгрешни, високо морални и етични, а пък компетентни… накъдето и да се обърнеш, пълно с такива.
  Още веднъж, вярвам на Костов и си мисля, че все повече хора ще му повярват – той остана на мястото си за да не изгубим посоката.

  Ето едно интересно четиво…http://faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/3990-petar-stoyanov-imperiya-ot-lichni-i-biznes-vrazki.html

 21. Г-н инж.Симеонов , ако обвинявате г-жа Станева в лъжа бихте ли посочили по-конкретно кое от посочените от нея обстоятелства не приемате за достатъчно вярно?

  Не знам дали съм и съмишленик или не , но знам горе-долу същите неща , знам също че и Вие ги знаете , знае ги почти всеки , който се интересува . Освен това намирам за справедливо и логично да се сложат на една везна участието на ДСБ във властта и несбъднатото участие на СДС в Конституционния съд .

  Между другото , някой чувал ли е скоро г-жа Евдокия Манева например ? Жива ли е ?

 22. Днес горкото Кошлуче се показа страшно изненадано от факта, че никой от истинските десни политици (тези от ДСБ, тези от “Единство” в СДС + всичките депутати от СИНЯТА КОАЛИЦИЯ не е пожелал да подкрепи предложението на новия лидер на СДС Кабанезнамкойси да предложи Петър Стоянов за член на КС.
  Кошлуков цитира изявления на Мартин Димитров, Надежда Нейнски, Радан Кънев, Иван Костов, Йордан Бакалов, Петър Москов… Слушам цитатите, чета ги и на екрана и си мисля “Ами разбира се, прави са всичките, на 100% са прави!” Но Кошлучето не мисли така. Кошлучето тръгна да ги залива с помия. А и как иначе, нали работи в ГЕРБ-авата телевизия ТV7?! Това, видите ли, било предателство, каквото никой досега не бил извършвал в българската политика. Защото Петър Стоянов бил десен политик. Нищо, че преди няколко месеца беше казал на Мартин Димитров “Какво като СДС не влезе в следващото Народно събрание?! Важното е и Костов и ДСБ да не влязат!”
  Недоумява Кошлуков как така Станишев не бил казал лоши неща за Стоянов, останалите комунисти – също, а гореизброените скочили против него. Ами Кошлуче, задай си пък другия въпрос – защо ли пък комунистите не са зле настроени към бат` Петьо? Сещам се едно време Татарчев колко глупаво се похвали, че никой от престъпния свят не бил казал лоша дума за него.
  Спомням си и аз за една “врътка” на 180° на един друг пишман политик. Той, завалията, беше избран за депутат с листите на покойното вече НДСВ за периода 2001 – 2005 г. Само че беше напуснал парламентарната им група към края на мандата и беше оглавил една фракцийка, наречена “Новото време”. По време на дебатите около един от вотовете на недоверие към правителството на Мадридския олигофрен, той обвини министрите от правителството в нечувана корумпираност и заяви, че крадели като за световно. Очертаваше се падане на правителството с помощта на гласовете на “Новото време”. На следващия ден, с гръм и трясък всички от “Новото време”, начело с лидера им, НЕ подкрепиха вота на недоверие и спасиха нареченото от него “корумпирано и крадливо” правителството. Кой беше лидерът им ли? Ами същият този Емил Кошлуков, който сега напада политиците от СИНЯТА КОАЛИЦИЯ. Как за 24 часа смени така мнението си ли? Ами споменаваше се тогава някаква цена от 1 милион лева…
  Ама как пък Кошлуков днес не се сети от екрана да запита Росен Плевенлиев “Абе г-н президент, защо пък точно Борис Велчев беше твоята номинация за КС, а не предложи достойния Петър Стоянов?”
  А колко е достоен Пешо Коня, може да прочетете тук:
  http://faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/3990-petar-stoyanov-imperiya-ot-lichni-i-biznes-vrazki.html
  Този материал съм го чел поне преди 3 години в интернет. Един от читателите, които тогава коментираха отдолу, във форума, беше написал:
  “Да допуснем, че това е изфабрикувано от ченгетата. Но няма начин всичко вътре да е 100% невярно. А поне 5 % от написаното да е вярно, просто нещата са отвратителни! А аз подозирам, че не 5% са истини, а доста повече.”
  И аз мисля като него. Ето това е отговор към “безпристрастния” Кошлуков – защо десните са против Петър Стоянов и защо комунистите не са против него.

 23. Г-жо Станева, аз също съм от тези, които вярват на г-н Иван Костов. Как и защо е отделна тема, не мисля, че ще мога да убедя такива като Вас, че ДСБ олицетворява единствената правилна визия за бъдещето на България.
  Г-н Караиванов, не виждам някой в комнтар тук да е обвинил г-жа Станева в лъжа. Все пак има неточност в написаното от нея, а именно, че “той” бил участвал в правителството на ГЕРБ. Цитираните от нея имена не са ни г-н Костов, ни ДСБ. И това, че службогонци-еднодневки някога са се лепили за него, а после са се отлепили (слава Богу), не го прави отговорен за техните глупости.
  Но този диспут се води вече години и се питам всеки път защо се връзвам на глупави номера. Може би ме учудва непрекъсващият ентусиазъм, с който се правят опити за очерняне на ДСБ и г-н Костов в частност. Сега бил проводник на интересите на бкп и участвал бил в правителтвото на ГЕРБ. Старата песен “Всички са маскари”, композитор Бай Ганьо, в нов чалгаджийски аранжимент. Да, но не. Номерът ви не минава.

 24. За мен през всичките тези години на политическа мимикрия и измами, отношението към Иван Костов е единственното по което мога да се ориентирам и да знам кой кой е в българското политическо блато. Нещо като лакмусова хартия един вид. Познавам свестни хора от левицата(да, има такива там, малко са, но ги има), които също уважават Костов дори и да не са съгласни с него. Последователен политик, който единствен дръзна да посегне на хегемонията на петата колона на Москва.

 25. Брилянтен анализ. По-добре късно, отколкото никога, колкото и банално да звучи.
  За мен, то колата като се обърне, пътища много на сеячите не им остава нищо друго освен ежедневно, ежечасно, ежеминутно да разобличават мутрата ББ. Той е мутра и точка. Да поискат от ЕНП да го изключат от редовете си. Доказателства колкото им душа сака, че няма абсолютно нищо което да е “дясно” при него. Пълна мешавица, разнобой и див популизъм. Всичко останало не работи.

 26. До Сия, Тодор Тодоров…

  Госпожо/Госпожице, Господине, имате се за демократи и може би повече- баш демократи. В същото време за да охулите друг един демократ, използвате компромат на Д.С. срещу самия него. Трудно ли ще ви е, да приемете, че ако Петър Стоянов е успешен агент на Д.С. най-малкото те щяха да направят това, което направиха за Гоце – два мандата като президент.

  Създавате представа, че познавате мн.добре Иван Костов. Знаете ли тогава, защо Костов след като прочете досието на Гоце си затрая, не каза нищо за неговото наличие?
  Аз смятам, че това е и една от причините, десет години на върха на държавата, да е един ортодоксален комунист, посредствен, злобен и най-вече задкулисен.
  Ще приемете и ли това, като заслуга на И. Костов?

 27. @Генко Гешев

  Адмирации за коментара.

  @Станева
  Госпожо, ще се изправя пред танкове като китаецът на площада Тянанмън, за да защитя ИВАН КОСТОВ!

  IN KOSTOV WE TRUST!

 28. Благодаря ви , г-н Инджев, че успавате да осмислите дните на половин България. Говоря за синята половина от България.

 29. Инж.Симеонов, само комунистите забраняваха на хората да изказват личното си мнение.Аз съм почитател на г-н Инджев и с много от неговите тези съм съгласна.Ужасяващо е ,когато хора претендиращи за демократи не позволяват да имат мнение различно от тяхното.

 30. Към Станева

  Всеки може да има собствено мнение, лошото е, че вашето завършва с едно “Хайде де!”, което звучи като “я си е…. майката”, към хората с мнение различно от вашето.

 31. Добре , аз Костов го видях на една маса с Корумбашев на сладка приказка.
  Не мога да разбера , като го харесвахте толкова защо той не отвори икономическите досиета и защо не започна лустрация?
  Щото трябваше от себе си да почне, професорът по политикономия на БКП.

 32. Г-жо Станева,отново нещо не сте разбрала!Не съм адвокат на инж.Симеонов,но не забелязах нещо да Ви забранява.Имайте си каквото си искате мнение,но мястото Ви наистина не е тук.Заради хора с разни ТАКИВА мнения държавата ни е на това дередже.

 33. @ STANEVA:
  Моля Ви се, нrкой нищо не Ви забранява, никой не посегателства върху различното Ви мнение. Защо скачате като ужилени, само щом някой си позволи да го оспори и да защити своето? Или поведението Ви е продължение на принципа “Който не е с нас е против нас”? Чий беше той, че забравих?
  Аз, за разлика от двете спорещи страни, нито харесвам Г-н Костов, нито го обичам /харесвам Уитни Хюстън и обичам внучката си/. Дори не вярвам в него на кредит. Но в едно съм категоричен – в рамките на моя съзнателен живот, България не е била управлявана от по-подходящ премиер! Фабрикуваните от комунягите атаки срещу него, които кой-знае защо уж интелигентни хора, уж с дясно мислене, подемат и мултиплицират с охота, за мен са тъпи и смешни. Имам и своите резерви към неговото управление /кадрова политика, приоритети/, но си давам ясно сметка, колко ограничена е информацията, с която разполагам и колко много са били затрудненията, рисковете и опасностите пред които е бил изправен, за да вземе едно или друго решение. Затова не налитам да го съдя. Смятам, че нападки от вида “Балкан”, “Кремиковци” и “България уби дете” са израз единствено на простотия и безсилие.
  Мисля, че господин Инджев няма да се засегне ако си позволя да определя блога му и като поле за аргументиран сблъсък на идеи и позиции. Така, че доказвайте се, вместо да хленчите като ощипана госпожица.
  Нищо лично.
  🙂

 34. Доколкото следя блога на г-н Инджев, той не е само за привърженици на ДСБ. Позволете и на други да го харесват и дори да изказват несъгласията си негови тези.Аз не хленча , а продоставям факти ,които Вие не коментирате.Иначе по принцип всички са демократи , но когато се казват нилицеприятни истини за ДСБ ,някакси лежерно ги подминавате. На държавата ни не са нужни клакьори , а мислещи хора ,които да си казват кривиците!!!

 35. Нови факти към моята теза за тайни договорки и срещи:Преди гласуването на конституционните съдии в парламента ,г-жа Ек.Михайлова се е срещнала и разговаряля с ББ, днес той го потвърди .Защо нищо не чухме за тази среща?

 36. Г-н Мечтател , вероятно съм изтървал изключването на г-жа Е. Манева и г-н К. Димитров от редиците на ДСБ , а уж съм от ония дето се интересуват . Ако така съм направил – моля за извинение .

  Г-н Тинков , хич ли не Ви е направил впечатление фактът , че всичките нападки срещу г-х Костов ( без тези на личностна и лична основа ) бяха и продължават да са от вида “Балкан” и “Кремиковци” , т.е за приватизацията на предприятия от списъка за ликвидация , наложен от МВФ като условие за отпускане на кредити . С една дума – лесни въпроси с прости и ясни отговори – материал за локуми вече трета петилетка .
  Но как през всичкото това време успя да се оварди от въпроси за приватизацията на печелещата държавна рафинерия в Бургас? Едва миналата година май , се наложи да коментира темата , а отговорът му беше…направо обиден (за завършилите 8 клас) .
  Без да имам каквато и да е информация , няма начин да е минало без затруднения , рискове и опасности . Обаче след повече от десет години е време да разберем за тях , вместо да ни баламосват – нали .

 37. @Емил КаБаиванов 🙂

  Истината е една: “Нефтохим” е проектиран за доставка на руски нефт с танкери през Черно море. И само при спазване на тези условия може да е печеливш.

  Как “Нефтохим”-ът получава нефта? По вода. И кой ще е тоя западен или арабски малоумник, който ще прави завъртулки по Средиземно море, след туй през и без това задръстения Босфор, за да влезе в далечното и затворено Черно море с нефтените танкери? Ами само от това себестойността се вдига дотам, че освен да си завираш продукцията на бургаската рафинерия известно къде, друго приложение няма.

  Който разбрал, разбрал…Точка!

 38. светлосин: тъжно е това което става в СДС. Аз не мога да разбера и защо Петър Стоянов да не можеше да стане добър конституционен съдия. Всички в един глас се оплакват от съдебната система. Немало казват честни съдии. Ако си помислите кой би бил по-добър съдия от бившият СДС президент?

  Имам чувството че това което става е показателно за причините за кризата при сините – гледа се не на резултата от едно действие а се действа от гледна точка на лични интереси и лична омраза. Сините отдавна са загубили връзка с външния свят. Затънали са в блатото на конюнгтурни войни и интриги между себе си. За тях изглежда най-важно е кой ще е “отгоре” на потъващата синя лодка, а не дали и колко бързо ще потъне.

 39. staneva, не забравяйте и една широко отразена в медиите постъпка на Костов: свежи пролетни цветя за Борисов поднесени от Костов в болницата, където Бойко лежеше със счупен крак.
  После четох в едно интервю на ББ че освен цветя имало и банани.

 40. @Staneva i Kabaivanov

  Ima edin site, v koito Ivan Kostov e dal otgovor na vsichki nai-chesto zadavani mu vaprosi.
  Niamam informacia drug nash politik da e v tolkova otkrit dialog i sas simpatizantite si, i s politicheskite si vragove.
  Ako se razrovite v tozi site, sas sigurnost shte namerite otgovorite, koito vi interesuvat.

  Prostete liubopitstvoto, no vie na koia partia simpatizirate?

 41. Г-н Караиванов, не е нужно да се извинявате. Не сън твърдял, че някой е бил изключван откъдето и да е. Това, което казвам е, че “той” не участва в правителството на ГЕРБ. Но дори и да има представители на ДСБ в това правителство, може би е по-подходящо да се анализира и критикува, ако има защо, работата на тези конкретни хора, а не да се подмята ядно как “той” бил в това правителство. Или мислите, че трябва да се говори за правителство на ГЕРБ-ДСБ ? Не ми се струва основателна такава трактовка на ситуацията.
  Г-жо Станева, ако искате да се дискутират факти, то би било по-добре не да се коментират клюки и инсинуации. Какво тайно има в това, че Бойко Борисов се е срещал с Екатерина Михайлова след като той публично го заявява ? И смятате ли, че политиците трябва да се отнасят един към друг както запалянковците на Левски и ЦСКА – не само да не си говорят, а може би да си бият шамари като се срещнат ? Уместно ли е да обсъждаме факта, че Иван Костов е пожелал добро утро на Румен Овчаров като го е срещнал в кулоарите на Парламента ?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.