// Борисов иска да си говори сам за Станишев

В БЕСЕДКАТА

Борисов иска да си говори сам за Станишев

Не знам дали каквото и да било, казано от Борисов трябва да бъде коментирано сериозно след като обяви напоследък, че социалистите управляват България от 100 години.

Знам обаче поне едно изключение от всичките му декларации, което се доказа във времето като изключително сериозно: това беше забраната му в неговата партия да говори за Георги Първанов друг, освен него. В резултат на което Борисов мълчи, а солидарно с него за наследството на Първанов мълчат протежетата му по всички етажи на властта.
Освен в парламента,мълчат в следствието, в прокуратурата, в МВР и в медиите. Съответно Първанов си кара уютно младините ( обявявайки, че млад и тепърва ще си развива проекта АБВ) , като си почива комфортно от десет годишните сафарита и гуляи- някои от които в компанията на Борисов, полегнал в сянката на мълчанието, наложено от приятеля му Борисов.

Борисов оповести тази забрана за говореното за ( а всъщност срещу) Първанов преди 6 години на самото учредително събрание на ГЕРБ. Заповедта му се спазва стриктно.

Днес дочух за нова забрана, оповестена от нашия премиер по адрес на друг виден социалист.

Ето какво е казал пред журналисти министър-председателят, режейки поредната лентичка в неделния ден.
Предишния ден Станишев беше казал, че сме изяли фискалния резерв и пет милиарда сме „опоскали” или подобни думи (нали той сега има пиари в къщи, и му слагат думите в устата, за да ги каже). Само че като му сложиш двата листа с извлеченията и се вижда, че лъже. Само че това мен ме кара да ставам по-рязък. Затова съм забранил да ми се говори, нито от пресцентъра, нито от моите колеги”.

Спестявам ви целият цитат, от който е видно, че уж не иска да чуе за Станишев, но всъщност го коментира надълго и нашироко. Няма как да спестя обаче една прогноза: мълчанието, наложено от Борисов, който беше обещал на висок глас да не мълчи за безобразията на тройната комисия, вече помогна на Сакскобурготски да се оттегли мълчаливо с дивидентите от премиерското и коалиционното си царстване. Млъкването на Борисов превърна словоохотливия преди Доган в абсолютен политически мълчаливец , вместо в подсъдим, както ни намекваха предизборно от ГЕРБ.

Ред е на Станишев да се възползва от протекцията. Борисов вече не ще и да чуе за него. Това вероятно означава същото както за останалите лидери на тройната коалиция: пълно измъкване от отговорността за миналото. С което Борисов разчиства пътя към бъдещ реванш на социалистите.

Discussion

9 коментара for “Борисов иска да си говори сам за Станишев”

 1. С АЕЦ “Белене” и “Южен поток” вече видимо за обществото яко си омешаха капите БСП и ГЕРБ и срамно им лъсват някои части…

  Posted by Таня Стоянова | ноември 25, 2012, 20:09
 2. Значи имаме нов вид олимпийска дисциплина “синхронна политика”. Борисов се отказва да се заяжда със Станишев, Станишев – също няма да се заяжда: “Г-н Борисов, честно казано, вече не ме интересува какво говори. Не искам да се занимавам с него.” (vesti.bg)
  Рапорт предаден, рапорт приет, мисия осъществена, десните – разбити, механичните “независими” човечета – действат, фидосовия конституционен кашкавал – изяден…

  Posted by Veselka | ноември 25, 2012, 22:18
 3. В случая, Борисов се държи като прилъгана и изоставена тийнейджърка, а Станишев е в ролята на вероломен селски Казанова.

  Posted by Сотиров | ноември 25, 2012, 22:43
 4. Бойко се държи като Премиер,какъвто България никога не е имала.Не е случайно,че месеци преди изборите рейтингът на одобрение не пада под 45%.Всички други премиери досега,по-това време ,имаха около 25%.А като знаем,че всички “социолози” са червени,вероятно и го ощипват с 5-10%.Но и така,лесно може да се сметне,при 65% гласували ,колко депутата ще има Борисов.

  Posted by Арсен Люпен | ноември 26, 2012, 04:24
 5. @Люпен
  А като знаем,че всички “социолози” са червени
  Няма червени основно са купени.
  Като го харесваш вземи си го в къщи и му бърши/лижи лъжливия задник.
  За договорката им съм писал от преди месец Боко здава и никой няма да го закача както и той нищо не направи.

  Posted by ангел ангелов | ноември 26, 2012, 10:53
 6. @ АРСЕН ЛЮПЕН Червените социолози също са хора и е доказано, че много са привързани към Златния Телец, особено оная сотаджийката* Мира Радева. Така, че Тиквоний не го ощипват, а напротив щедро го субсидират с проценти.
  А статията си е златна политическа находка. Де да можехме да я разпространим по телевизиите, щяхме да имаме чудесен цяр срещу “кокошата слепота”, придобила измеренията на епидемия в РБ.

  * сотаджиики наричат момичетата на повикване

  Posted by Живко боев | ноември 26, 2012, 13:15
 7. Г-да Ангелов и Боев,щом ви е удоволствие да се храните от цветни сънища,правете го.Но реалността е коренно различна.Не “социолозите” му победиха в 75% от градовете на общинските избори есента.И всички от ТОП 8,където живеят близо 3 млн.граждани.С празнодумие, г-да, нищо не се постига.

  Posted by Арсен Люпен | ноември 27, 2012, 09:46
 8. Люпен-недолюпен, прав си – не “социолозите” на Рапона победиха на изборите, а “социологът” му Цецо.

  Posted by Дончо Тонев | ноември 27, 2012, 21:37
 9. Разликата между Тайната коалиция е само теоритична.

  Чрез пощата си получих следното писмо за това кой ни управля
  ва:

  1.Бойко Борисов – комунист, син на полковник от МВР.
  2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.
  3.Цецка Цачева – партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.
  4.Николай Младенов – син на служител на ДС от високо засекретено ниво.
  5.Сергей Игнатов – син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
  6.Росен Плевнелиев – платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.
  7.Симеон Дянков – стипендиант на фондация Людмила… още Живкова.
  8.Нона Караджова – дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
  9.Лиляна Павлова – внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП,
  10.Вежди Рашидов – удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
  11.Ивайло Московски – първа щатна работа в Мултигруп.
  12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП…
  Та дотук за антикомунистическата реторика на слабоумника!

  Posted by Rumyana88 | ноември 30, 2012, 12:51

Post a comment

Иво Инджев още във

Архив