Последен валс, наистина

Едва ли някой от хилядите българи, които пееха от сърце по площадите „Последен валс” на изпроводяк на комунизма, е предполагал, че този рефрен ще прозвучи надгробно за самия СДС. Но днес, 26 ноември 2012 г., това се случва в изпълнение на хора на хората на ГЕРБ в СДС.

Кого точно изключват за несъгласие с курса към пълно обезличаване на синята партия и кого не ( Надежда щяла да бъде „спасена”, прогнозира ехидно един от пропагандистките сайтове на ГЕРБ, внушавайки, че тя едва ли не се умилква), няма значение. Факт е обаче, че на практика това ръководство на СДС се самоизключва от списъка на самостоятелните политически субекти, за което вече напълно откровено намекна и ликвидаторът на партията Емил Кабаиванов пред телевизионната служба за разгласяване на официалната пропаганда, наричана за краткост ТВ 7 .

Ето какво си призна от тази подходяща трибуна сегашният шеф на СДС Кабаиванов, който и без това управлява като кмет по волята на ГЕРБ:

По повод предстоящите парламентарни избори лидерът на СДС каза, че целта на сегашното ръководство е да влезе в следващото Народно събрание с повече депутати, отколкото сега имат СДС и ДСБ взети заедно. Запитан за възможни коалиции след изборите изключи сътрудничество с ДПС, БСП и крайните националисти, но не и с ГЕРБ. “България се нуждае от дясно управление, от глътка въздух за икономиката и ръст на жизнения стандарт без недъзите на сегашното управление“, коментира той. ( Дневник)

Глътката въздух, която поема СДС на Кабаиванов и компания, е всъщност изкуственото дишане уста в уста с дъх на гербери. Въздухът е под такова налягане, че надуването на балона СДС, което цели да помогне на ГЕРБ да се издигне поне малко над собственото блатото след казуса „Марковска”, ще го спука.

Последният валс в този танц, който прилича повече на публично изнасилване, е съпроводен с бравурни обещания за бъдещи успехи на изнасилената покойница.

Ако е вярно, че „власите се давят на края на Дунава”, то краят му се вижда. Кой ще пожелае да бъде последния „влас” на Дунав мост, за да обслужи докрай Борисов и веселата му компания, е статистика без практическо значение. Никой не може да попречи на самоубиеца, ако той е достатъчно решителен в намерението си.

Животът обаче продължава. Макар че последният валс отнася на Изток пожълтелите страници на синята история, тя е поучителна с финалните си акорди, които дават шанс да бъде преодолян фалшът на скрибуцането по тънката струна на носталгията.

Няма да е марш, но новата музика ще е в крак с времето!

56 мнения за “Последен валс, наистина”

 1. Г-н Инджев ,коментирайте необявената среща на Ек.Михайлова и Борисов в Министерския съвет преди гласуване кандидатурите на НС за Конституционния съд.И защо е разговаряла с премиера , а не с парламентарната група на ГЕРБ?

 2. Браво, Иво! Моите категорични уважения и възхита!
  Очаквах да коментирате и безпрецедентната наглост на Кабаиванов в предаването на Кеворкян. Както и отвратителната омраза към ДСБ и Костов на самия водещ.

 3. Г-н Инджев явно днес ще бъде изпълнен “Последен валс” на Каба-гайда.За всички пропъдени от СДС ще се намери партия, която да ги приюти: за искрено десните-ДСБ, за либерално-центристките-Кунева, а пък за истински левите-Станишев.Кабагайдов заключва Централата на “Раковски”134, предава ключа на Бате си Боко и се прибира на село.Ей тази карловска анасонлийка не прощава на никого!

 4. Към staneva:

  Не приемам заповедни форми на общуване- а и щом това Ви се струва толкова важно, поискайте думата в някоя от многобройните гербаджийски трибуни, ще Ви се зарадват!

 5. Съвременният Херостат,Иван Костов,след като разби всичко що можеше,след като създаде ен брой червени/предимно/ олигарси,догодина ще получи и заключителната присъда от електората.

 6. Борисов подхвърли този път не кокал, а цяла кълка на сините, знаейки за склонността им да се самоизяждат. Част от разочарованите сини симпатизанти ще посегнат към бюлетината банкянския тарикат

 7. Маршът за ликвидиране на СДС като значителна политическа формация ,започнат от Кобурготски с неговото “ликвидиране на двуполюсния модел в БГ”достига днешния финал ,с фанфарите на нещастен/дори по външния си вид/индивид наричан “лидер”на СДС.В този почти 12 годишен период бяхме свидетели на различни похвати,емблематичен от които бе появяването на Петър Стоянов като НЕЗАВИСИМ във втората му президентска кампания ,довела до “възкачването” на Гоце на президентския стол!!В същия този период,все пак не се намери човек,който публично да си свали гащите и се наведе пред силния на деня/с извинение за не много приличната ,но вярна моя метафора/.Този човек и онези около него подкрепящи го,ще си вземат своите 12 сребърника,с които ще останат в българската история,защото в нея се вписват имената не само на героите ,но и на ПРЕДАТЕЛИТЕ!

 8. Staneva, s toia zapovedni4eski ton moje6 da se razporejda6 samo vka6ti.

  Kolkoto za sre6tata – za parvi pat 4uvam ot teb, 4e e imalo takava i ako tia e fakt, triabva da pozdravim Borisov, zadeto:

  1) nai-setne se e setil, 4e e desen i

  2) podkrepia edna dostoina kandidatura.

 9. По какво си прилича сегашното ръководство на СДС с БСП? – Очевидно това е невероятната омраза към ДСБ и личността Костов. Като се замисля по какво се различават от столетницата, единственото за което се сещам това е готовността им да служат вярно на ГЕРБ и нейния тартор Борисов. Тези “десни” хора са обединени единствено от стремежа си да клъвнат с отворените си човки някоя трошица изпаднала от трапезата на господарите им от ГЕРБ.

 10. Ех, господин Инджев, да бяха всички персони с досиета като вас, щяхме да гласуваме за парията на “ченгетата”!Почти единствен имахте доблестта да го признаете,за което предизвиквате уважение и респскт и имате такъв верен нюх, оастрота и прецизност на перото, че само можем да Ви завиждаме (но и да се радваме и изпитваме удоволствието да четем убийствените Ви коментари). Жив и здрав да сте и все така активен и остроумен!

 11. Абе, г-жо Андреева. Как г-н Инджев да ви коментира омразата на Кеворкян към ДСБ и Костов. Иво Инджев е публицист, не е доктор психиатър!

 12. Характерното за каба гайдите е тяхната по-ниска тоналност и възможността да се съчетават по-лесно с другите инструменти.
  Но това добре ли е за политическия мегдан на балканите?

  Все пак, когато говорим за политици най-важните качества за избирателите са им техните ценности и волята за реализиране на политиките за които са избрани. Ако разбира се самите избиратели не свирят в същата гама.

  23 години фасадна демокрация само оформиха и затвърдиха образа на българския политик като овчар с кални опинци, свирещ чалга на каба гайда, продаващ двайсе годишни изрезки с европейски произход.

  Вече сериозно се замислям – да не би за това да са толкова толерантни в Европа към нас? Ако ни няма нас, кой ще ги изкупи тези изрезки, дупета, коли, дрехи и обувки втора употреба?

 13. От тук нататък тази абревиатура, СДС, потъва в небитието. Наистина жалко!

 14. Изглежда никой и нищо не може да спре бившия комунист Борисов да си прави каквото си иска. Не е за вярване, че в Европа може да съществува такава отвратителна диктатура. Това е отчайващо просто.

 15. То бива бива, но цял вол за мезе не бива. Ако изключат всичките си депутати, СДС престава да бъде парламентарно представена партия. От това положение СДС губи и то МНОГО – държавна субсидия, начин на участие в предизборна кампания /телевизионно време, поредност на представяне,подредба в листи/, възможност за осъществяване на политиките си и още и още. Ако момъците от “Раковска” не си дават сметка за щетите, то те наистина не са “в час”. Ако обаче добре знаят за какво иде реч и въпреки всичко настояват на своето, тогава ангажиментите им към Височеството са толкова неотменими, че въпросното харакири за тях си е просто порязване на пръст. В противния случай си порязват главите. Аз отдавна не съм емоционален седесар, но за останалите такива остава да си решат дали да се присъединяват към това масово самоубийство или да се спасяват както всички давещи се.

 16. @Арсен Люпен

  Ti Mira Radeva li si ili vra4kata na Berlusconi? /Pitam ne za drugo, a za da si napravq smetka dali prognozata ti e 98% ili 99% vqrna/.

 17. Г-жо Станева, явно ви терзаят много въпроси, чийто отгово може би бихте намерили тук: http://www.facebook.com/messages/100002000646874#!/UpravlenietoNaIvanKostov

  Все пак не ми става ясно кое е толкова притеснително в срещата между Бойко Борисов и Екатерина Михайлова. Един път я наричате тайна, друг път необявена. Чак започва да изглежда мистериозна. Нещо обезпокоително ли виждате в тази среща ? Любопитен съм да науча. Пък и г-н Инджев нещо се опъна на заповедта да коментира, така че направете го Вие.

 18. “Последен валс” е най-тъжното от всички тъжни до този момент събития, свързани със СДС. Че дължим това на конспирациите на комунистите и ченчегетата е вярно, но само до някъде, според мен. Защото един Васил Левски или един Стефан Стамболов никога не би се продал за няколко сребърника, никога. Нашият проблем се корени в липсата на морал, почтеност, достойнство, патриотично чувство. За 45 години комунистите ни превърнаха в страхливи и безлични и недостойни люде. /Има и изключиния, но явно недостатъчно./ Да се надяваме, че измежду родените след комунизма, ще се намерят повече достойни и умни люде, които да се противопоставят на рубладжиите и подлеците.

 19. МНОГО Е ТЪЖНО ВСИЧКО! КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ СТРАХА, КОЙТО НИ Е СКОВАЛ, ПРЕЗ ПОЯВАТА НА ДИСИДЕНТИ, АРЕСТУВАНИ ЗА ЕДИН ДОМАТ, ЖАЛКОТО ТРЕПЕРЕНЕ ЗА ПРИСЪСТВИЕ В ПОЛИТИКАТА НА ХОРА ОТ СДС, ТОТАЛНИЯ АВТОРИТАРИЗЪМ, НАЛАГАН ОТ ЕДИН ВДЕТИНЕН, НЕСЪСТОЯТЕЛЕН КАРАТИСТ, КОЙТО Е В СЪСТОЯНИЕ ДА СЕ ВБЕСИ ОТ ФАКТА, ЧЕ НЯКОЙ НЕ СИ Е СЛОЖИЛ ПОРТРЕТА МУ НА БЮРОТО СИ. 23 ГОДИНИ НА НАДЕЖДА, КОЯТО УМРЯ, УМИРА И БЪЛГАРИЯ!

 20. Преди няколко дни някой умен човек беше написал във форума на Медиапул, че Кабахерострат изгори моста между СДС и ДСБ. Блатото ГЕРБ изпусна вонлив мехур заради Марковска и се намери кабаизмекяр да се впрегне в почистване на мръсното. Даже Волен Сидеров разбра за какво става дума: “Бяхме свидетели на една открита сделка, в която Борисов каза на СДС: „Изхвърлете Костов – аз ще ви тегля на теглич.”
  Гледам на случилото се като възможност най-после да се разбере кой колко струва. Опортюнистичните свине в тинята все по някое време ще разберат, че потъват. Другите да се заемат с това, което обещаха – “фронатално и поименно”. Отдавна им се крои капа, дано разберат, че само истината ще ги спаси. (Вж. коментара на Ирина.)Иначе и от тях полза няма. Да прибираш разрастващо се блато оттук-оттам не си е работа.

 21. До АРСЕН ЛЮПЕН:
  И едва тогава ще можем да си отдъхнем. И тогава “мъдрият електорат” ще въздигне твоята политическа сила отново, а Премиер ще стане гениалният Станишев, беден, но благороден, истински патриот-русофил. И ще поеме в умелите си политически ръце държавното кормило и с опит и професионализъм ще ни поведе към сияйните върхове на СПолуката!
  Той и единствено Той ще въздаде справедливост! Аз вече виждам как “предимно червените олигарси”, като Валентин Златев, Георги Гергов, Румен Овчаров, Тодор Батков, Васил Божков, Димитър Гущеров, Димитър Джамов, Тихомир Иванов, Иво Георгиев, Марин Митев, Сашо Дончев, Богомил Манчев и още стотина, начело с петромилионера Седефчов, всичките до един – творение на гадния Костов, потеглят към затвора! /пропуснатите нека ми простят!/
  Приятелю, имам една забележка към теб – зарежи тази упадъчна, буржоазна отрепка АРСЕН ЛЮПЕН. Преименувай се например като ФЕЛИКС ЕДМУНДОВИЧ или АВАКУМ ЗАХОВ.
  Някакси по-евросоциалистически е – в духа на ПЕС.
  🙂

 22. STANEVA, колко са гадни! Ама какво искаш – Костовисти и долни ДСБ-ари!
  Че и този Инджев – и той те отряза!
  Не ти дават да ползваш трибуната, да пропагандираш позицията си! Питаш ги “Защо бият негрите”, а те си траят и не отговарят!
  Не се коси. Аз ще ти кажа – аз бях там /на необявената среща/. Екатерина е наш човек. От ПЕС отдавна сме я вербували. Бойко я извика да съгласуват действията си по свалянето на оня “циганин” Костов! Тъй де, ние го свалихме още навремето с помощта на Симо-царя и бат Петьо, ама още пречи! Трябва да го изхварлим с цялата му тъмно-синя пасмина от Парламента!
  Та така. А ти ако имаш още други въпроси – питай мен. Остави ги тия Костовисти!
  Твой Сергей
  🙂

 23. След изключването на тримата депутати от СДС,г-жа Неински си е подала оставката и напуска партията.За мене това е достойна постъпка на истински принципен демократ.В СДС останаха само хората,които през 2001 г. поискаха да направят коалиция с НДСВ.

 24. Във всяка организация,партия и т.н. има стойнностни членове и хора,а така също мърши,ка-
  риеристи,подлезурковци и т.н.От създаването на СДС съм член и съм работил за утвърждаването
  му до създаването на ДСБ.Когато някой реши да си сложи край на живота,да отиде има много на-
  чини да го направи,но да посегнеш да закриеш вярата,надеждата борбата за по добър живот,ред,
  законност,справедливост на много хора това най меко казано е кощунство,недалновидност и поли-
  тическо самоубйство.Жалко за стойностните членове и подръжници на СДС. ПО ЗДРАВ!

 25. Жалко за пропилените 23 години. Но имаше и нещо хубаво в тях. Тези митинги, усмихнати лица, сълзите от радост,песните, бденията,прегръдките от непознати хора, побойте на милицията, а нас не ни болеше и какво ли още не.Сега да изпеем “Последен валс”!Имаше много продажници и предатели в СДС, но този Кабаиванов и бургаската не доучена мутра надминаха всички.След като са сигурни, че ще търкат банките в следващия Парламент се сещам за казаното от Йосиф Сталин :Не е важно какво има в урните, важното е кой брои бюлетините. Обещано им е.

 26. “На 16.11.2006 г. инициативен комитет от 60 души приема учредителната декларация на политическа партия ГЕРБ. В нея се казва, че новата формация ще работи “за премахване на корупцията и утвърждаване на демократичните свободи и социалната отговорност”.”

  “Към времето на провеждане на 5-ия конгрес на БКП в края на 1948 г. партията се е превърнала в несменяема властваща партия в страната. На този конгрес тя приема името Българска комунистическа партия.”
  …………………………..
  “През 1949 г. парламентарните избори са проведени в отсъствието на каквато и да било опозиция. ОФ печели 97,66% от гласовете. От тази изборна кампания нататък изборите са превърнати във формалност. Държавният и партийният апарат се срастват.”

  Защо ли ми се струва,че събитията и особено тези напоследък се явяват източник за забавление у голяма част от хората!? И в коментиращите, разбира се.
  Имаше една..”то кораба потъва, те знамето спасяват”.
  Кораба, че потъва-потъва ама знамето трябва да се спаси. С лъвче или без. С карловсия кмет или въпреки него трябва. Иначе трябва да прочетем или предпочетем Джордж Оруел. Колко ли от забавляващите се знаят какво е “1984” или “Фермата на животните”. Не много, предполагам. А и не им е необходимо да знаят за нещо, което ще започнат да усещат много скоро. Все още нищо не са видяли.
  А Вас г-н Инджев и останалите пишещи призовавам. Громете говедото и телетата около него. Громете го и не му оставяйте и ден покой, защото иначе той -нас!
  Тъпо е животното и може да се озапти. Но е и упорито, нещо като троскота. Свалете му маската на този клоун. Маската!

 27. Чудесен анализ,ужасно тъжен, но верен, г-н Инджев! Дано “Последен валс” да е за новия председател на СДС, а не за привържениците на синята идея,които, надявам се, ще намерят за кого да гласуват! В момента слушам т.нар. председател на СДС и просто се учудвам, кой е избрал този човек за този пост (може би хора от така нар. приятелска партия от ЕНП – ГЕРБ)?

 28. СДС отива там, където му е мястото – в историята. Където са полската Солидарност, чехословашкият Граждански форум и другите антикомунистически движения в източна Европа, които свършиха мръсната работа по ликвидацията на комунистическото наследство и след това кротко се стопиха. Жалкото е, че СДС не успя да изреже докрай метастазите на Живковия социализъм и сега всички страдаме от това.
  Хитроумния ход на Борисов да прехвърли горещият коституционен картоф в устата на Кабанезнамсикой и компания може да му скрои много лоша шега. Ускорявайки разпада в СДС, той притиска депутатите и останалите нормални хора в партията да вървят бързо към обединение на автетичната десница. Обединение не на кухи структури и жалки кариеристи, а на доказани личности с принципи, убеждения и ценности. И дано успеят да покажат, че могат да работят заедно и истински за едно по-добро бъдеще. Тогава и стотиците хиляди истински десни хора ще разберат, че имат шанс за силно и честно политическо представителство.
  Тъжно ми е само за Филип Димитров -умен, ерудиран и почтен човек. Бяла врана сред ято проскубани свраки.

 29. Трудно е да се формулира по-точно.

  Sans changement:

  “Свалете му маската на този клоун! Маската! ….и не му оставяйте и ден покой, защото иначе той -нас!”

 30. Не искам да злорадствам, но потъването, изчезването на СДС, си е закономерен процес. Щом изчезнаха “СДС”-тата в Полша, Чехия, Унгария, ясно е, че ще изчезне и нашето СДС. Грозното в случая е, че символа на прехода, най-красивата политическа емоция, умира не от естествена смърт, а по волята на тъпунгера Тиквоний.

 31. Draga °Staneva°, dragi °Arsene°, ne se 4uvstvaite izgoneni ot foruma! Prodaljavaite v sa6tiq duh!
  Predi 6est godini i polovina razni podobni na vas ABPIK* me napraviha simpatizant na DSB.
  Blagodarsko!

  *Aktivni Borci Protiv Ivan Kostov

 32. Какво лошо има в това, СДС открито да покажат какви са всъщност? Нима преди, когато до последния момент лъжеха коалиционните си партньори от ДСБ, че заедно ще участват на президентските избори, а в последния момент подло се отметнаха и се съюзиха с ОДС на Бакърджиев и Софиянски, беше по-добре?

 33. син

  Аз не мога да разбера наистина защо се прави трагедия от последните изключвания.

  – Отлюспванията не са нещо ново за СДС – колко отлюспвания се случиха в миналото. Като че ли като няма изключвания от СДС именно тогава на човек му се струва че нещо не е наред.

  – Нито пък напускането на Надето. Не беше ли точно по нейно време и заради нея дето Костов напусна СДС.

  – Или пък конфликта СДС – ДСБ заради Петър Стоянов. Не бяха ли последните президентски избори пак причина Мартин Димитров да извърти номер на ДСБ.

  Не е проблем това което става сега в СДС, проблемът е че такива неща са ставали винаги, защото … това е СДС и винаги е било такова … такова каквото го моделираха Костов, Сугарев, Михайлова … с много пара в свирката и слабо във всичко останало. Може би най-добре е ДСБ/СДС да си отидат. Те и двете не можаха да надрастнат стереотипа си на загниващи вождистки партии на костов и и не можаха да станат нормални демократични партии.

 34. Павел Тинков,тези всички,които си изброил са сериозно инжектирани от н.в.Костов.Някои по-малко,но други много яко.А съветския школник,за да седне пак ухилен на престола,разчита основно на т.в.Доган и Костов.Вторият май по-активно работи…..

 35. Задаваме ли си въпроса защо дейците на всяка кауза у нас, на която хората са се уповавали или се уповават, различна от тази на великата и мимикрираща известна кауза с червено-азиатски оттенък, се раздират непрекъснато от противоречия: Църквата, СДС, конституционната монархия и т.н? Чисто човешките амбиции, взаимна нетърпимост и лакомия мотор ли са в тези случаи, или гориво за мотора, произведен някъде?

 36. Нормален завършек на една партия затънала в корупциони схеми, лъжи, устройване на едни и същи хора на депутатските столчета последните петнадесетина години, реализация на схеми за кражба, извинете приватизация на обшинска и държавна собственост на посочени от шефа на партията бизнесмени.Вършейки подобни глупости пред очите на всички българи нормално е и края да бъде такъв.

 37. @син

  Tova, koeto “modeliraha” DSB i poslednoto rakovodstvo na SDS, se nari4a Sinq koaliciq i be6e seriozna zaqvka za sazdavane na silna obedinena desnica, nepodvlastna na DS.

  Pi6e6, 4e bilo dobre SDS da si otide – ami toi naistina si otiva… pri GERB (koaliciqta s DSB mu be6e bezprincipna, a tazi s GERB – principna… no comment).

  A DSB prodaljavat da sa grabnaka na SK (na obedinenata desnica).
  Oba4e ti predlaga6 i te da si otidat.
  Za6to da si otivat?!
  I po-vajnoto: koi da doide na tqhno mqsto?!

 38. Арсен Люпен, ама вие сте сал един същий КабаБойков, МАЙ?

 39. Между борбата за запазване на СДС като дясна партия, свързано с всички трудности и обезличаването му чрез обслужване на силният ДНЕС Герб, Кабаиванов и Христов предпочетоха второто. Предпочетоха слугуването.
  Като слуги на знам колко работа ще свършат,но като ръководители и партия положително ще минат в графата на безличните съграшатели.
  От слугуването си няма да сречелят нищо, но ризила ще им остане! Казаното от Надежда Неински, “къде бяха днешните големи в Герб, когато СДС се бореше за дясното? Бяха от , другата страна на барикадата!” трюбва да си го запомни добре всеки, който е син! Но за тия двамата и новото ръководство май важи същото. Те са били духом от другата страна на барикадата, сега минаха открито!

 40. Аз искам да кажа следното:
  Няма нужда да се коментират декларациите – кой бил десен и кой бил ляв. Кой кога подкрепял ГЕРБ и сега не бил подкрепял. По делата ще се познаят.
  Антикомунист и десен е този, който прави десни неща – грижи се хората да могат със собствени средства и сили да пробият и да осигурят достоен живот за себе си и децата си. Лош е този, който не го прави!
  ГЕРБ не са направили нищо за хората! НИЩО! Дори имитацията на Тодор Живков от Борисов има най-лошите неща само от Живков!
  Кое е дясно? Гладни пенсионери, гладни безработни ли? Дясно ли е да е държавата изградена само от връзкари, където е важно кой на кого е приятел или роднина и уменията нищо не струват?
  Това не е дясно! Аз не съм искал 90-та година България каквато е сега. При ГЕРБ не се е случило нищо от нещата, които съм искал, даже напротив!
  Следователно ГЕРБ е лява партия! Ляво е да не можеш да си намериш раябота, защото не си на някой човек! Ляво е държавата да не ти помага за да започнеш свой бизнес, ляво е и вместо пари за майчински да предлага хипотетични детски градини.
  Тогава какво му е дясното на съюз с хора, които правят леви неща и то некадърно?
  Да, синята коалиция подкрепяше ГЕРБ – докато имаше надежда, че не са това, което се оказаха. Сега какво да му подкрепя точно?
  Аз не виждам нищо дясно в ГЕРБ. Не виждам и смисъл да ме управляват те. Каква е разликата между Антон Кутев и Искра Фидосова, между Румен Петков и Цветан Цветанов? Кажете ми…

 41. Към: син,
  Ако за теб ДСБ/СДС са загниващи вождистки партии на костов, то какво са според теб БСП, ГЕРБ, ДПС, АТАКА, РЗС. Предполагам че са навярно проспериращи и гледащи към светлото бъдеще на България партии или пък навярно са нормални демократични партии, след като за теб ДСБ/СДС не са такива.

 42. Последен валс,сбогуваме се с мечтите си,за “победителите”,пир по време на чума!Има крещяща нужда от анализ,почтен и откровен,професионален и интелигентен,за събитията в СДС.Имам кученце,чета книги за възпитанието му,там пише,че тези животинки,никога не повтарят грешките си.Трябват статии,книги ,предавания,какво се случи със СДС,за да може да направим поуки и да станем по мъдри.Задавам си въпроси,един от тях е-кой направи Волен Сидеров гл.редактор на в-к “Демокрация”,защо СДС остана без печатен орган?Въпроси,които трябва да получат отговор.

 43. Акo ДCБ cи oтидaт, oткъде Бoкo и Myнeва щe прeпишaт пpeдизбopнaта “cи” прoгрaмa ?

 44. Колкото по-бързо духът напусне тялото, толкова по-добре. Трите букви на надеждата за милиони българи за по-добро бъдеще и едно по-добро общество всъщност бяха заченати с грях в кулоарите на държавна сигурност.

 45. @ ОЛЕГ
  Не искам да ме смятат за човек, който си присвоява правото да раздава оценки, но не мога да се въздържа да не изкажа удовлетворение от логиката и точността на вашите мисли!

 46. @ АРСЕН ЛЮПЕН
  АЙ СИКТИР, БЕ! Отровихте медииното, а сега сте се захванали да тровите и интернет пространството!

 47. Към Росен,
  Волята на човека за свобода и отхвърляне на робството и потисничеството (турско, руско-съветско или комунистическо) не се зачеват в никое изкуствено създадено формирование, пък било то и държавна сигурност. Тя винаги е живяла вътре в хората откакто свят светува и така ще бъде и занапред, независимо от опитите да се притъпи чрез периодически провежданите чистки и изтребления на по будната част от народа.

 48. Нещо друго ми направи впечатление което е извън темата. Новинарския сайт Днес+ е започнал все повече да заприличва на Bnews и на останалите контролирани от властта медии. Да не би и там да има нов собственик?

 49. До АРСЕН ЛЮПЕН:
  Да бе, прав си! И всичките тези олигарси, дето ги “инжектира” и създаде Костов, барабар с тези дето се изтрепаха, начело с Илийчо Павлов, с Емел Кюлев – всичките все от неговата партия, все тъмно сини ДСБ-ари, а бащите им – все гадни реститутки от СДС-то. Абе – фашисти! Той май Емел Кюлев даже му беше съветник на Костов, когато “България уби дете”!
  Същият този сатана Костов съсипа и нашето момче Жан Виденов и му провали хубавото управление!
  И “съветския школник” Станишев, пак гадният Костов го издигна за министър-председател. За да си отмъсти на добрия цар. Пак той – Иван Костов сформира и тройната коалиция, за да пробута във властта Доган!
  Приятелю, бъди нащрек – Костов дебне зад всеки ъгъл! Внимавай, когато затваряш вратата да не си затиснеш главата!

 50. Към СИН:
  Друго си е БК/С/П формирано от Живков, Луканов, Виденов, Седефчов, Серж и Р.Овч. /отбелязвам само знаковите фигури от 89-та насам/. На тях хем свирката им силна, хем СПолуката им в кърпа вързана. И друго – не са вождистка партия! И никога не са били – още от времето на другаря Ленин /и Сталин/.
  🙂

 51. към Димитър К | ноември 27, 2012, 17:45

  Точно това имах предвид. Тялото е заченато в грях, не духът. Затова последният трябва да го напусне възможно най-бързо, за да се материализира в нещо истинско.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.