Гербно модифицирани пеперуди пърхат край премиера-слънце

Твърдото ми намерение да не пиша без съществен повод за изгербването на СДС омекна под впечатлението на нещо впечатляващо днес. Неустоим повод за коментар днес е зрелищният телевизионен резил на овластения начело на организацията Емил Кабаиванов.

Твърдя, че от десетилетия насам няма друг политик от каквато и да било боя, който да бъде така драстично унизен в рамките на броени минути пред национална аудитория и да понесе това с издайническото спокойствие на човек, който си заслужава унижението.

Водещият на Би Ти Ви Виктор Николаев буквално го нарече лъжец заради продължаващите му опити да твърди, че Борисов не е бил информиран за кандидатурата на Петър Стоянов. Водещата Анна Цолова му припомни, че дори водещото заглавие на „24 часа” от деня на номинирането на Петър Стоянов го изобличава, а Николаев натърти, че в Би Ти Ви това също е било известно предварително от източници от ръководството на ГЕРБ- т.е. цяло село знае за забежките на Пена, само не и  (не)законнния й мъж .

Но и това не сломи решимостта на Кабаиванов да поддържа тезата си за „неинформираността” на Борисов по въпроса. Толкова е хлътнал, че и най-малкото отстъпление по този въпрос ще го изобличи окончателно.

В същото предаване Кабаиванов бе наречен в пряк текст глупак, какъвто никога не е имало начело на СДС. Каза го по телефона изключеният вчера депутат Ваньо Шарков. За илюстрация той посочи, че при цялата обсебеност на Кабаиванов да представя скандала в партията като битка срещу ДСБ и Иван Костов, призивите към Шарков да напусне сега Парламента означават на практика в НС да влезе …нов депутат от ДСБ, следващият в листата.

Намиращият се в студиото кандидат за изключване ( както се разбра), синият депутат Михаил Михайлов, определи седящия до него Кабаиванов като предател чрез каламбура „предаде Бойко дух”…

На определения едновременно като лъжец, глупак и предател карловски кмет, който управлява градчето с гласовете на ГЕРБ, но отрича да е зависим от управляващите, не му мигна окото и продължи да дава доказателства за основателността на обидните квалификации по негов адрес. Той не само излъга, че депутатите не представяли никого след изключването от партията ( макар по конституция те да са ДЛЪЖНИ да представят България до края на мандата си!), но интерпретира раздора като радостно събитие, защото в СДС имало прилив на симпатизанти.

В същото време цели ( а на места и „половинки”) организации на СДС вече напускат партията в знак на протест срещу сегашното ръководство.

В СДС – Свищов, която е най-голямата структура на партията в страната, има вълна от напускащи, съобщи общинският председател Емил Димитров, цитиран от БНТ. Той заяви, че нито един седесар от града няма да подкрепи, дори и с мълчанието си, поведението на това ръководство.

Във Велико Търново членовете на общинските структури на СДС в областта са около 500. Те единодушно изразяват несъгласие и разочарование от действията и решенията на националното ръководство, заяви местният лидер Мирослав Трифонов.

Решението колко души от Велико Търново ще напуснат партията ще стане ясно в понеделник, допълни още областният лидер. (Медиапул)

На всички е ясно, че напускането на духа, за което говореше Костов преди 10 години, както и заявлението на Надежда Нейнски, че СДС я напусна вчера, говорят за катастрофа на „марката” СДС, както търгашески я нарича Бойко Борисов. Само на юнгата, комуто е поверен капитанският мостик на потъващия кораб, това му се струва повод за веселба- усмихва се доволно човекът пред камерите, докато оркестърът на палубата свири погребален марш.

Все бяхме виждали разминаване на действителността с нейното вербализиране, но чак такава трагикомедия не беше разигравана досега.

А най-големият цирк предстои, когато Борисов, типично в неговия стил да захвърля употребените, проумее, че е заложил да шепа (само)убийци на и в СДС, поради което няма да има на кого да надпише проценти на парламентарните избори, какъвто е явно замисълът с изгребването на гербицата СДС. Тогава Кабаиванов и компания ще последват Румяна Желева, съдия Венета Марковска и други употребени от ГЕРБ жени, на които беше позволено да пипнат, а после и да изпитат мускула на Бойко.

След подигравките за синята теменужка на Костов, която той в пристъп на откритост пред медиите спомена веднъж като детайл от своя бит, този път идва време за посмешището със сините гербери. Но едва ли единствено забавата ще доминира: все повече гербно модифицирани субекти ще се научават да разпознават заплахата за своите пеперудени крила.

Желаещите да пърхат в орбитата на премиера-слънце ще намаляват.

60 мнения за “Гербно модифицирани пеперуди пърхат край премиера-слънце”

 1. Честита победа на Иван Костов. Излезе му напълно безплатно. Сметката я плати ББ, а парите ще си ги харчи доволно КабаБойков. Всички доволни?

 2. Господин ИНджев преди половин година написах във вашия блог една кратък коментара, който предизвика доста отзиви (предимно негативни). тогава, след напускането на Мартин димитров написах нещо в смисъл, че не е важно кой в СДС е лидера, нито дали СДС ще е в коалиция с ДСБ или не, а това че СДС е изгубило ценностите които изповядавваше. Поддържам тази своя идея и днес – дори още повече.
  СДС – партията която бе създадена в името на демокрацията – успя да превърне всички други партии – БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ, РЗС – в свои врагове. СДС/ОДС/СК/ДСБ – изключиха много от своите знакови хора – по комунистически – Йордан Цонев, Христо Бисеров, Евгений бакържиев, Димитър Абаджиев, Стойча кацаров, Прошко Прошкков, мартин Димитров…
  с лъвчето се разделиха също Ст.Софиянски, петър Стоянов, Йордан Соколов,Муравей Радев, найден Зеленогорски а журнолисти като Явор дачков и социолози като Мира радева “смениха вълната”.
  ЕДва ли има смисъл да обяснявам колко знакови бяха тези хора в дадени периоди за синята идея.
  Днес в СДС (ДСБ) се избират нехаризматични личности.послушковци, които няма да пречат на лидера. “Лидерите” не генерират нови идеи защото харизмата им се изхаби, а тези след тях не могат да направят това защото нямат нужните качества. Ако някой се изяви – унищожават го.
  последният шанс на СДС бе преди половин година – тогава заедно с Мартин Димитров трябваше да се оттегли Костов и новото ръководство да потвърди курса за обединение на двете партии – но на нова основа и по-ясни принципи. Явно отношенията между двамата лидери пречеха. те трябваше да се оттеглят (и двамата) – и то веднага след изборите, а не месеци след това.
  не мога да отчета като обсолютна грешка, че СДС избра вариант да продължи самостоялно (в крайна сметак и това е вариант) – но отчитам като РАДИКАЛНА грешка, че пир наличе на парламентарна група не се възползва от нея за да налага тезите си в обществото за реформите. Вместо това предизвика вътрешнопартиен скандал. Вместо да гони медиен пиар, си организира ритуално публично харакири демонстрирайки различия в партия.
  Дори партийните различия обаче не са най-страшното .Те можеха да бъдат преодоляни с търпение и дипломация. СДС си позволи (за кой ли път) ЧИСТКИ. Ето затова СДС намалява.Как би убедил Председателят на СДС (който и да е той) нас българите да гласуваме за него, ако знаем, че утре той ще гони непослушните с огън и меч.Това ли е “най-демократичната партия в България”.
  Смятам че отговорът е ясен. АВтентичните десни партии се самоунищожиха поради нисък морал и липса на ценности. На ход са неокомунистите на ГерБ, комунистите на Станишев и псевдодемократите на Кунева, както и останките от фашистите на Сидеров…Блазе ти Българио!

 3. А Петър (каба)Стоянов се крие с някаква своя “ангажираност” и си трае – ни лук ял, ни лук мирисал. Нещастен политически покойник!

 4. Razbiram kak takiva kato Kabaivanov idvat na vlast v BG v sledstvie na maloumnostta na elektorata. Ne mi e iasno kak obache tova se sluchva v edna ot nai-demokratichnite i nai-dobre organizirani partii kudeto rukovodstvoto se opredelia ot edna motivirana da pridvizhva partiinite si celi napred chlenska masa. Smiatam che tova samo po sebe si e dostatuchno skandalno za da slozhi krai na partiata SDS, a ne samoto izbirane na Kabaivanov zashtoto izbora na tretorazriaden material za rukovoditel na uzh purvorazriadna partia e nedopustimo.

 5. Как да бъде коментиран един ПОЗОР на какъвто е свидетел не само БГ общественост,но на който ще обърнат внимание и европейците.Надявам се че такава оценка и произтичащо от това поведение ще дойде от ЕНП,не само по отношени на СДС но и на ГЕРБ,като членове на тази партия.Вярно ,че в БГ политически скандели винаги е имало,но сътворения такъв последен от Борисов и Кабаиванов с основание държи палмата на първенството.При създалата се ситуация две неща правят впечатление:1.Че скандала вече се пренася и в провинцията,от която днес идват сигнали за напускане на СДС и 2.Че от него,традиционно,ще се опита де извлече полза Яни Янев,който е обявил ,че съвместно с Марешки ще издигне кандидатура за конституционен съдия.Готов съм да се обзаложа,че тя ще бъде ПРЕДЛОЖЕНА от Б.Борисов /разбира се не по дебелашко-просташкия начин използван при случая П.Стоянов/и одобрена от “мнозинствота” на ГЕРБ в Н.С.Мекеретата винаги са намирали поприще в Б.Г.действителността!

 6. “Русенските сини: Откъснахме опашката на гущера” – no coment

 7. Г-н Инджев и аз гледах сутринта този резил на така нароченият за ликвидатор на СДС-Кабанезнамкойси.Дали този човек е прост или глупав аз не знам, но така твърдят бившите му съпартийци и съм склонен да им вярвам, защото той изглеждаше много тъпо на екрана.Така безпомощно изглежда човек, който е дал някоя част от тялото си под наем.Сега му се полага един мощен седесарски шут, който да го запрати обратно в Карлово и от там в забвение.Колкото по-бързо действат истинските седесари толкова по-бързо ще приключи техния кошмар.Ако нямат сили да го шутират, да си стягат багажа и дим да ги няма:по-личните при Костов, по-безличните при Кунева-Пръмова, а по-двуличните по техен избор при Станишев или при Борисов.

 8. Борисов захвърля употребените и предвиденият цирк се случва: “Кабаиванов уточни още, че не се надява някой да помага на СДС за изборите или да сглобява коалиция с ГЕРБ, каквато не изключи в понеделник.” (Медиапул). Май ГЕРБ вече е поопърлил крилцата Кабанечии. Като молец на лампа.

 9. жорка жорка, гоше, александров.
  Ти май сега си кацнал в България.На кого още не му е ясно че само и единствено Иван Костов, депутатите от СК и ДСБ са единствените хора които спират бойковци, куневици кукувици, яневци, сидеровци, всички производни на комунягите да творят простотии. И ако те не успяват напълно в това си начинание за това сме виновни само ние. тоест не ние а вие защото не гласувате за тях а гоните Михаля с някакви измислени продажни псевдо демократи.

 10. B излoжeнието ти имa eдин cъщecтвeн error in reasoning: нямa дecница бeз Ивaн Kocтoв. Toвa вaжи днec cъc cъщaтa cилa кaтo пpeди 15 гoдини.

 11. Вече няма място за съмнение, че тези дни селският кмет безвъзвратно превърна “Раковски” 134 в селсъвет/по Змей Горянин/, а за какво първонаначално е ставало дума в цивилизованата десница, днес може да бъде чуто в ДСБ /който иска, сам да се увери/.

 12. @ Жорката. Я недей дава акъл от ремаркето, ами просто влез в час!

 13. Както се казва в песента на Фреди Меркюри и легендарните Куин – шоуто трябва да продължи! Не по-малко легендарната коалиция Марешки и Магарешки ще издигне своя кандидатура за конституционен съдия. Тези хора не се уморяват? За глупостта няма ли почивен ден?

 14. Жорката, толкова глупости на куп не бях чел напоследък.

 15. Нека тези, които така компетентно говорят против ДСБ да посочат алтернативата – партия и лидер.
  Мяма начин да не се по4устват жалки!!!

 16. @ ЖОРКАТА Гошето е продавал вестници, ама не ги е чел!

  “Първанов и кукловодите около него мислеха, че Б.Борисов, като по-прост човек, ще бъде управляван по-лесно.
  Т. Дончева*
  Аз пък смятам, че изживяващите се като кукловоди, мекерета на Софиянски, г-дата Марков, Сотиров, Христов си мислеха, че като поставят начело на СДС един прост човек, надскочил многократно нивото си на компетентност, ще го управляват по-лесно. Какви са резултатите, когато хора, с дефицит в мисленето, се помислят за мислители, се вижда от състоянието на страната и на СДС.
  * цитирам по памет

 17. Специални благодарности на Syneidesys!

 18. @ жорката (Георги Александров)

  ” СДС – партията която бе създадена в името на демокрацията – успя да превърне всички други партии – БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ, РЗС – в свои врагове. СДС/ОДС/СК/ДСБ – изключиха много от своите знакови хора – по комунистически – Йордан Цонев, Христо Бисеров, Евгений бакържиев, Димитър Абаджиев, Стойча кацаров, Прошко Прошкков, мартин Димитров…
  с лъвчето се разделиха също Ст.Софиянски, петър Стоянов, Йордан Соколов,Муравей Радев, найден Зеленогорски а журналисти като Явор дачков и социолози като Мира радева “смениха вълната”.
  ЕДва ли има смисъл да обяснявам колко знакови бяха тези хора в дадени периоди за синята идея.”
  Доста неверни и неуместни твърдения.
  1.С партии от посоченото мнозинство начело с БСП ли искате да има приятелски отношения? Естествено, че партии от ляво са политически противници. А това, че те и вие разглеждат дясното като врагове, показва , че са левичарски , а не леви. Надявам се знаете разликата.
  2.Изключените хора, са отстранени по приети от устава процедури. Това се случва във всяка партия. Но хора като Цонев, Бисеров, Абаджиев , Софиянски…не са били в дясно като споделена философия, а защото в момента е било печелившо, изгодно. Прошков е напуснал сам. Соколов и Радев се оттеглиха от политиката, А за Дачков и Мира едва ли някой съжалява. Използвате понятието “популярни” за известни обществени фигури и политици, Това е невярно и манипулативно.
  Изобщо не се опитвайте да говорите от позицията на седесар .Личи, че не сте били.
  Ако бяхте такъв трябваше да говорите за комунистически изключвания , а за комунистически назначения. Защото обявяването на номинирането на Петър Стоянов за КС , без негово знание, е чиста проба рецидив от онова време, когато партията знае повече и решава без присъствието на човека. И решава кой къде да бъде “спуснат” или УПОТРЕБЕН. Защото тази номинация беше опит за употреба на ПС. Ако пък ПС е бил уведомен, а Кабаиванов лъже, е хептен комунистическо! И това, че ББ не знаел, но ще поддържа кандидатурата, коя и да е – също. А най-комунистическо е назначаването на Кабаиванов за председател на СДС. Така БКП назначаваше председатели и постоянно присъствие на БЗНС. И ги избираха по тъпота, да не засенчват другарите. Досущ както назначиха “издигнаха” Кабаедикой си на мястото на Димитров. Това си беше избор с комунистически трикове и зареди това тези, които излизат сега от СДС, няма да гласуват нито за Кабаиванов, нито за Герб, на което сте се надявали.

 19. Точно пък коментара на Жорката е най – точен и реален. И поне за разлика от останалите се аргументира. Вярно, че само да плюеш е черта на българите, но не става винаги така… За да не се повтарям, само ще кажа, че мнението ми е същото като неговото + http://mrpavlov.blog.bg/politika/2012/11/28/siniata-mechta-koiato-stana-istoriia.1025306

 20. Харизмата и сладките приказки,г-н Жорко,не правят вътрешна и външна политика.Българският проблем ,според мен,е липсата на образована и патриотична политическа класа.Много политически тарикатлък на парче,да грабнат властта.Балканският манталитет е родил виц-американският президент обяснява на гръцкия ,колко лесно се управляват десет милиона и колко трудно двеста милиона.Гръцкият политик отговаря-ти управляваш много,но всеки си знае мястото,а аз управлявам гърци,всеки от който си мисли,че е по умен от мен.

 21. След всичко случило се, след 10 години оплюване, изводът е, че Костов е бил прав да напусне СДС и визията му за дясното е най-точна. В момента ДСБ е най-коректната дясна партия.

 22. Крайно време е да престанете с мировата си печал! Вечна им памет на мъртвит, Бог да ги съди! За тях или добро или нищо. В случая по-добре нищо. Мислете за живите! Тоя свят е за тях! Не мислете само за оня свят, и без друго един ден пак там ще се озовем! Тук от това нито има смисъл, нито ползаа. И така системата катастрофира. Щом сте тук значи поназнайвате компютрите. Толкова усилия и толкова надежди и сега какво? System crashed! И какиво да правим? Пием една студена вода (Може бира или кола) и ФОРМАТИРАМЕ системата. И не мислете, че всичко е напразно! Човек никога не започва втори път от нула. Най-малко пък когато става дума за система (в нашия случай политическа). Имаме ли back up? Да имаме, ето го:
  http://www.svobodata.com/page.php?pid=10431&rid=132
  Ние в чужбина сме вашия back up. Не се колебайте! ФОРМАТИРАЙТЕ!

 23. Мартине,ако все още не си разбрал,ще Ви обясня,според мене по темите,които засягаш в блога си.1.Не е допустимо м-р председателя прави задкулисни сделки за КС /членовете на КС са надпартийни/;2.Уверението му,че ГЕРБ ще гласува за когото и да е,предложен от СДС и ще бъде избран /твърдение,което само по себе си говори,че мнозинството в Парламента гласува по сигнал/;3.СДС е парламентарно представена партия чрез Синята коалиция /ето и провокативния ход на Борисов-той разговаря с по-глупавия от партньорите.Защо не разговаря с Костов,при положение,че в последствие призна за достойната кандидатура на Ек.Михайлова/4.Според мене не ББ отговаря за постъпките си,а ген.Гоцев /кръгът Монтерей/,чиято цел е унищожаване на дясното пространство.И нещо от кухнята /не е една жена каза-ЕЖК/,същият монтереец през 90-те години създава група за поръчкови убийства,в чийто състав е ББ,Маджо,Пашата и пр.Те плащат и на Симеон,за да го направи гл.секретар на МВР /на симеон са необходими средства за погасяване на комарджийските му дългове/.Бих могла да Ви напиша още много неща,но си мисля,че и това е достатъчно за един умен човек,макар и млад!

 24. По мое скромно мнение, още от самото си възникване, СДС пропусна да атакува т.нар. “социализъм” в неговия най-слаб пункт – че това не е онзи комунизъм, проповядван от Маркс и Енгелс, представен като цел на това управление, заради което България претърпя толкова жертви. Това си беше чиста проба специфично продължение на руския империализъм, което бе подготвяно дълги години със селективно “прочистване” на комунистическите партии в целия свят под най-различни форми. Факт е, че комунизмът на Маркс и Енгелс е една утопия, особено “дошъл” чрез т.нар. революция. Но руският болшевизъм си беше начин да се спаси една обречена от историята империя, своеобразен “тунелен ефект”. Марксовото учение беше един параван, зад който се сътвори най-голямото мракобесие в историята на организираното човечество. Много хора наивно видяха в това “светлото бъдеще” на света. Погледнато от такъв ъгъл, много “спорни” моменти стават безспорни и, най-вече, нашият статус като реална съветска колония – един статус, който дава траен отпечатък върху съвременното състояние на България.
  И още дълго време ще дава. Би станало пределно ясен и фундаменталния за характеристиката на нашия народ факт, че от незначителна маса хора БКП бързо придоби 1 милион членове, повечето от селата и нямащи нищо общо с пролетариата (т. нар. хегемон). В този смисъл защо и от кого е създаден стана неизличима характеристика на СДС, въпреки началното упование на множеството българи. Напр. всеки е наясно как плавно ДС овладя цялостно БКП преди 10.11.1998, как останалите без шанс за постове при комунистите членове на БКП наводниха новосъздадения СДС, как самото партийно строителство в СДС следваше каноните на градежа в БКП, в каква, формално вярна, но абсурдна посока, беше насочен т. нар. антикомунизъм, как формалистично беше решен проблемът на хората, чийто дългогодишен труд бе ограбен от Национализацията (на този подход дължим презрителното “реститути” към хора, чиито надежди бяха използвани в политическата борба и след това захвърляни).
  С други думи, ако не беше изгрял въпросният Кабаиванов, щеше да бъде друг, екземпляри от този тип колкото щеш. Но същественото е, че СДС, върху платформата, върху която бе създаден и се разви, не бе в състояние (и никога няма да бъде) да реши изключително сложните проблеми на пост-колониалната страна и естествено сви по посоката “интересчийска” партия, независимо от магическото въздействие на трите букви. И ако трябва да се страда, то е за това, че потъвайки в това блато, СДС замукна в него и онзи невероятен импулс на народа ни, който можеше да направи от страната ни нещо впечатляващо. Сега това ЧАКАМЕ да го направи изплувалия от никъде Бойко!

 25. Имам едно питане към тези, които твърдят, че Костов е разбил СДС, като го е напуснал: щом го е разбил с напускането, значи той е бил най-състоятелното нещо там; щом тези, които останаха, не успяха да го закрепят и изправят на крака, значи не могат; защо е трябвало Костов да слуша тях (а не те него), след като те могат по-малко от него; според мен състоянието на сегашното СДС ДОКАЗВА, че Костов е бил най-състоятелното нещо там. Не ли?(както казва д-р Тони Филипов:)))))

 26. знаех, че ще срещна много жлъч ама чак пък толкоз. ОБяснявам с ясно, за да не стават грешки. (най-вече до господин С.Борисов, който много ме засегна)
  1. Всички тези имена които изброих без изключение В различни периоди бяха лансирани като много успешни и знакови фитури на синята идея. По време на синьото правителство личон Иван Костов (премире на България и лидер на СДС и ОДС) заставаше зад Стефан Софиянски и Петър Стоянов – После си развалиха отношенията. пак той стягаше за свой заместник димитър Абаджиев в ДСБ – развалени взаимоотношения. Бисеров бе силна фигура в СДС през 1997 -1999. Тук не говорим за вътрешни убеждения. Тук говорим, за това че те заемаха големи постове и бяха известни личности. Ако тези хора са имали както твърди леви убеждения тогава какво са търсели в СДС хора като Ст.софиянски, петър Стоянов , Евгений бакърджиев,Христо бисеров и кой ги е допуснал там? нали за да има в СДС хора с комунистическо мислене някой трябав да ги назначи? – самият вие казвате – тов са комунистически назначения – чуднесно нека говорим с имена – кои са комунистите в СДС, довели други комунисти, довели трети комунисти.
  относно Прошко Прошков – човек за когото Костов призоваваше да гласуваме като правилен кандидат – след 6 месеца, каза отвратен съм, Костов ми попречи….не искам да изброявам всички имена отново… с две думи какво говори това –
  Или в синьото пространство са се събрали хора без капка морал (това поне и вие го признавате защото казвате че тези хора нямаха морал а те са много -не са един и двама) които само гледат да докопат властта.
  ИЛи са се събрали хора които не могат да търпят чуждото мнение.
  Или и двете.
  Викате против БСП – и на мен не ми харесва тази партия, ама колко души са изключили досега (БСП – не БКП.Не сравнявайте партията на Спасов с тази на Сергей).Аз ще ви кажа – нула. И сега запазват единство, при борбите между Се. А СДС се цепи – веднъж на ССД. Втори път на ДСБ. Трети път на Радикали. сега – на Единство. А това всичко е една партия.
  по нататък – кое е дясно и кое – ляво?
  за уставите даже не си заслужава да говорим, те се сменят като носни кърпички. за чий устав говорим – за уставът на СДС от 1990, за устава на СДс от 1997, за Устава на СДС напетър Стояно, за УСтава наСДс на Юруков, за УСтава или з днешния устав? Или може би за УСтава на Синята коалиция?
  Много ви моля изяснете се. те уставите вече са нещо нетрайно. може би пропускам някой устав. Въпросът не е в това. Колкото председатели наСДс – толкова устави (догодина следизборите чакайте нов устав -и нови изключени хора)
  Дали е лява партия БСП с плския данък, застъпването за НАТО и американските бази
  или е дясна партия Герб на който всеки министър е син(внук, дъщеря) на партиен секретар (генерал от ДС) – хайде да не изреждам министрите. но сред тях НЯМА изключения – всички са комунисти.
  Самата идея дясно-ляво в българия е мноог размазана. Тя се роди не на базата – социалан държава – бизнес среди (по това време нямаше бизнес), а на базата комунисти-антикомунисти. От което следва, че всяка партия с антикоминистическа риторика е дясна. И понеже никой не иска да прави съюз с БСп освен ДПС десните партии в България ще се роят. никой не иска да признае че атака като неофашистака партия е вляво и обра най-твърдия електорат наБСп – този наБКП Спасов – следавателно е лява партия. Трябва цялостна преформулировка що е ляво и дясно. Иначе излиза че СДС може да се коалира със почти всички други партии освен БСП и ДПС, защото всички които ползват антикомунистическа риторика (ГЕРБ, Кунева) са десни – смешно.
  3. не виждам защо мен обвиняване за неща които вече са се случавли – в миналото СДС на Н.Михайлонва гласуваше заедно с БСП. Това не е изключение.
  4. Значи ако поставяме въпроса така -всички са ни врагове – някой би казал – ами то всиччки партии – без НДСВ и Герб – са родени от една – БКП. Всички в началото в СДС – желев, Петко Симеонов, Ст.ганев, Берон – си бяха доказани агенти. не това се опитвам да докажа.
  мисълта ми че след като СДС и ДСб се обособиха като ДЕМОКРАТИЧНИ парит в един определен период от време
  а) не може да защитаваш тезата че си демократичен и да не търпиш чуждоот мнение в собствената си партия.
  б) за да налагаш своите ДЕМОКРАТИЧНИ тези на обществото им два общоприети начини – или имаш мнозинстно в парламенат или ако нямаш си сътрудничиш с друга\и партя\и, което предполага известни компромиси за двете страни. Не е възможно да имаш 4-5-6 процента и всичик партии, които ще влязат освен теб в парламенат да са ти врагове. В такъв случай ти не исакш гласът ти да се чува.
  нормалното поведение е – ние искаме такава и такава реформа в здравеопазването (или по образованието). Или в енергетиката. Ако някой е съгласен с нас да ни помогне да я проведем, или има по-добра идея, нека излезе и ние ще си говорим по същество.
  Трябва ясно да се каже в името на какво СДС няма да отстъпи (човешки права, права на лекари и учени, права на младите, преферепнции за бизнеса) и от какво може да отстъпи (повишване на пенсиите пенсионери, плосък данък, референдуми по тази или онази тема, начин на провеждане и прочие). Т.е. предварително трябва да е ясно с кого ще се Сдружаваш и В ИМЕТО нА КАКВО. Властта не е самоцел – тя средство.
  За съжаление сините шамани забравиха тази истина и я превърнаха в самоцел.
  Накрая за Костов – за него може да се каже много – някои го превръщат в Господ – други в Сатана. ще се въздържа от крайни оценки. Костов направи много, през 1997-2001 (даде стабилност на странат), но за съжаление се създаде усщането че някои негови министри са компреметирани личности (по-късно за определени хора -Бонев, Бакърджиев – тези неща се оправдаха). няколокс месеца по- рано костов ги хвалеше. Ак е бил заблуден – ебати и премиера да не е нясно какво правят основните му министри.АКо ли пък е знаел но си е траел за да не навреди на Партията – толкоз по-зле. в крайна сметка, въпреки че той помогна много на Държавата, това че останаха съмнения в почтенноста на СДС и неговата почтеност навреди на синята идея, защото той заемаше най-отговорният пост.
  Безспортно -интилигетен и уважван човек, който винаги знае какво говори, но ако навремето се бе оттеглил от политиката хората щяха да го уважват много, защото лошото за него щеше да се забрави с времето. Вместо това остана при проложение че върху него постоянно се бълва нова помия, която му вреди на екранния образ… не го разбирам, честно. При това положение доверието в него ще намалява, незавсимо от добрите му намерения.
  П.С.
  пояните СДС е много условно – ако под него разбират Чевък гласувал за пертър Стонянов излъчен от СДС, за неделчо Беронот – от СДС, за Стефан Софиянски – всичките пъти, за Синята коалиция – грешите аз съм седесар дори повееч от вас.
  обаче ако търсите човек с партийна книжка – прав сте не съм СДС-ар.

 27. Моля да бъда извинена за грешките,допуснати от бързина!

 28. на мария – харизмата не прави политиката съгласен съм. Но харизмата дава възможност да наложиш собстеното си виждане. мартин димитров например бе един млад, интилигетен човек, с неопетнено минало, добър експерт в енегетиката… но той нямаше харизма ил ако щеш – излъчване. не беше убедителен за избирателите си, а какво остава за неговата партия.
  Същата работа с Неделчо Беронов – честен, интилигентен, надежден…но нямаше излъчване. не може да застане, да те грабне, не бе речовит, твърде стар за да президент, говори бавно, имаш усещането че ще падне мъртъв.
  В това отношение Костов има голяма харизма – той може да говори много добре, да е спокоен, да е наясно с икономическата материя, да не се гневи, но да е твърд в същото време и да излъчва опитност, нито прекалено стар, нито твърде млад е…. – това са важни неща.
  иначе като цяло това което ще ни спаси са не отделните политици, гражданското самосъзнание. Трябав да се научим че като нещо не ни харесва имаме правото да протестираме – в Цяла европа правят така. ние обаеч сме овчедушно. 3000 души се оговарят във фейсбук на протеста идват 30.

 29. @GB
  Блaгодapя зa линка, нo нe ми сe чaкa Mиxaля. Ocвeн тoвa, дoкaтo има ДCБ, имa зa кого да глacyвaм. Ocнoваването на лявa пapтия, нeoбвъpзaнa c ДC, e paбoтa нa бългаpитe B Бългаpия, a нe извън нея. Eто, ДCБ e тaкaвa пapтия вдяcнo – зaщо дa нe ce пoлyчи и влявo? И тo в cтpaнaтa c най-мнoго пaртии нa глaвa нa наcелeниетo!

 30. вие ме познавате – Стефан Софиянски – кмет на София.
  Петър Стоянов – ТОЙ Е!

 31. Големият проблем на България е как да се впишем така в живота на света и в частност в Европа, та да придобием общочовешка значимост подобно на страни като Холандия, Белгия, Финландия, Швейцария, Австрия и т.н. В това е стабилността, сигурността и независимостта, а не в празни националистически приказки! Как, на основата на едно застаряващо население, на капитали в ръцете на доказали се като посредствени и непродуктивни хора (най-тежкото наследство от социализма), на изгубените практики и навици в земеделието, на убитата в зародиш техническа изобретателност на много българи, при абсурдното политическо разделение на хората в страната, при дълбоката бедност, безперспективност и липса на елементарни параметри за лично планиране, да се осъществи, стъпка по стъпка, година след година, едно такова вписване?
  Политиката и съпътсващия я бранш сигурно са важни при това решение. Тогава кому е изгодно политическият ни спектър непрекъснато да се размива? Не се ли вижда, че покрай това загиват цели технически браншове, изгубва се цялостният поглед върху невероятно сложната ситуация в страната? Нищо ли не говори на никого фактът, че единствения ни сертифициран продуцт в ЕС е Горнооряховският суджук и, смея да уверя, той масово липсва в магазините на другите страни в Евросъюза, както и каквито и да е български стоки? Не се ли притеснява нашата политическа класа, че скоро единственият начин да си придаде значимост ще е силовия?
  Смята се за ерес да се говори, че освободителите ни от 1877/1878 г. са си извоювали Заддунайска губерния, а после историческите събития са прехвърляли губернията ту в ръцете на алчни родни политикани, ту бащицата си я възвръщал под различни форми. Не е ли резултатът от тази фатална акробатика единственото, което ни извежда стабилно извън контекста на всяко време? И не е ли време реално да се даде шанс на обикновените, желаещи да живеят от уменията си българи? Тежкият проблем е как да стане това, нали, г-н Кабаиванов? Жокер: Не е чрез присламчване към практически объркани хора по моста на измислени каузи!

 32. @ жорката Тоя ЖОРКАТА, опасен, бе! Само дето не е подвластен на закона на Хегел, за преминаване на количествените натрупвания в качествени изменения. Той се движи от някакъв свой си закон, за преминаване на количествените натрупвания в некачествени изменения!

 33. @ Живко Боев – Такъв закон на Хегел НЯМА. Хайде да престанем да бъдем “духовити”, когато нямаме вътък, т.е. екзистенц минимум знания!
  С най-добри чувства

 34. @ Живко Боев – Сори, погрешно насочена язвителност! Сори!!!

 35. Не ми силата във философията, но мисля, че Маркс го е преписал този закон от Хегел, което обаче не променя същността на забележката. Набиваха ни нещо насила в главите едно време. Обещавам да проверя как в действителност стоят нещата.

 36. Уважаеми форумци,които поддържате г-н Костов,искам да ви кажа какво не харесвам у него.Всеки значим в своята област човек,голяма личност се заобикаля с млади хора,създава кръг около себе си.Големият политик и държавник трябва да подготвя наследници,хора които да му помагат и при необходимост да го заместят.През тези 20 години,особено когато беше на върха,г-н Костов не подбра такива хора.Точно обратно,по неизвестни за мен причини,той залагаше на кариеристи със съмнителни качества и професионализъм,с малки изключения.Кои бяха Прошко Прошков,Ангеличин,Петър Николов и др.,та Костов им гласува огромно доверие и ги тласна нагоре,за да изпие после горчивата чаша?Г-н Костов няма чувствителност,няма усет за хора,а това е огромен недостатък за политик.

 37. “Трагедията е, че в момента в дясното пространство няма политическа партия, на която десният избирател би могъл да гласува доверие.”
  Горното е цитат от интервюто на Едвин Сугарев в “Дневник” от днес. Там написах следния коментар:
  Не е това цяклата трагедия, само половината е. Другата половина на трагедията е че, не само в момента но и открай време в лявото пространство няма политическа партия, на която левият избирател би могъл да гласува доверие!
  И да не съм чул някой да ми пробутва комуняжките мафиоти и псевдобизнесмени от БСП за лява партия! Истината е, че у нас няма нито ляво, нито дясно в политиката. Има само мафиотски крила на грабители, които ту са в “управление”, тоест режим на голямо нагушване, ту са в “опозиция” тоест период на “малката пица” в изчакване на следващия период на гушене. Но това няма нищо общо с ляво и дясно в политиката. Строго погледнато всъщност леви би трябвало да са демократите (сиреч СДС и ДСБ според, както се самоопределят – да обясня тук за някои, че разпределението на властите и спазването на законите еднакво от всички са приоритет на левите партии, и това е в основата на демокрацията. Консервативните десни се стремят повече към някакъв вид лидерство, на личностна или религиозна основа. Това вече е централизирана форма на управление и е противиовес на принципите на демокрацията. Вметвам го тук за да поясня някои илюзии за платформата на ДСБ и това, че била дясна. Само демокрацията може да доведе до справедлива социална политика, като форма на управление), а десни би трябвало да са някои консерватори, ама такива у нас няма. Ето в нормална страна, като САЩ леви са Демократическата партия, а десни са Републиканците и те са по-консервативни. Синия цвят е цвета на лявото, а червения на дясното! Но в Абсурдистан всичко е с главата надолу! А мафиотите комуняги по тертипа на Сталин са всъщност ултра десни, граничещи с тоталитаризъм. Путин е десен, та чак бесен! И затова си обичат червения цвят.
  Към OТ 3AЛЦБYPГ
  Че кой ви казва да чакате? Нали точно това ви писах! Не чакайте! ФОРМАТИРАЙТЕ системата!
  The system crashed because it is corrupted.
  Не се страхувайте, а форматирайте! Ако закъсате посочих ви къде имате back up.
  Поздрави!

 38. @ GB Ще си позволя забележката, че правите сериозна грешка като твърдите, че десни са само консервативните партии от англоезичните страни. Да, те са десни, разбира се, най-истинската форма на дясна политика, бих казал, не по възможностите на континентална Европа, неотърсила се докрай от националсоциализма, с неизживян комунизъм, с афинитет към “предимствата” на социалната държава. Правилно отбелязвате, че такива партии у нас няма. Не би могло и да има. ДСБ е по-близо до модела на европейските народни партии, които поради особености на своето историческо развитие, не могат да претендират за същата степен на “дясност” като консервативните. На този етап, обаче, при властващата профанизация, успешната комунистическа мимикрия, ДСБ е единственият ориентир, който бележи посоката на българското спасение. Всичко друго тласка този древен народ към небитието!

 39. @ МАРИЯ Право в десетката. Това е големия недостатък на иначе завършения държавник Иван Костов. Това беше и основната грешка на неоспоримо успешното му управление. А винаги е готов да даде път на млади хора. Те пък гешефтарчета, кариеристчета, откровени циници, способни да изтъргуват душата си, за неясна вероятност за депутатстване. Ама май през крив макарон…

 40. GB,цвета на партиите в други страни както и кой как се определя не ни интересуват. Нас ни интересуват партиите и политиката тук и сега. Ако ще агитирате за нови полит. проекти, закъсняли сте. 🙂
  А за Сугарев? Защо не са го избрали в ръководството заедно с Христов и Кабаиванов? Вместо да пее реквиеми за СДС, което прави отдавна, вместо да сочи кой им бил крив, да помисли и предложи какво може да се направи. … за дясното. Няма нужда от оплаквачки, а от работа!
  ————-

  Жорката, когато ми отговарят с напоително дълги постинги и се търсят доводи от преди Христа ми е ясно че се цели разговорът да се вкара в друго русло. Говорим за сегашното ръководство на СДС, за това дали ръководството му заслужава да остане такова. Не говорим за други лидери, на което отделяте прекалено много внимание. Както и Кабаиванов… , което е признак на липса на доводи!
  Ако изказването на ББ “не ставате” е верно, това е скандал, защото означава и потвърждава че е имало договорка на новото ръководство с Герб зад гърба на парламентарната група и чл. маса! Косвено и потвърждава тезата че Кабаиванов е “подпомогнат” в избора си от ББ. Пита се срещу какво? И последно щом сте такъв твърд седесар, се замислете над факта имаше ли и има ли смисъл това обслужване на Герб след като веднага се намериха по-усложливи които да се презложат на Герб – май РЗС ще влезне в ролята на съюзник. След като това е вече факт се замислете дали да акцентирате върху историята на СДС или за бъдещата политика. Кои според вас са потенциалните съюзници на СДС? Опитайте да отговорите смислено, вместо да се оплаквате от язвителен тон.

 41. @ ANTROPOS

  Исторически аспекти [редактиране]

  Терминът диалектически материализъм не е измислен от Маркс. За първи път е употребен от Джозеф Дицген (Joseph Dietzgen), немски социалист и марксист, през 1887 година. Среща се и в писанията на Каутски за Фридрих Енгелс.
  Основният аспект е трансформирането на идеалистическата диалектика на Хегел (известно като изправянето ú на крака), а другият е идеята на Хегел за класовата борба. Използван е и преработеният философски материализъм на Фойербах.

  P.S Без никакви претенции, но все пак за екзистенц минимума…

 42. Прочетох статията на Едвин Сугарев
  http://www.svobodata.com/page.php?pid=10449&rid=8
  Цитирате от нея(ГБ) само отделно изказване(известно е търкатнето на Едвин с ИК) но като цяло тя има съвсем друг оттенък и звучене. Основното, че Кабаиванов е просто “глупак” е казано по малко по завоалиран начин, но е казано. А огромната част от анкетираните го отхвърлят като надежда и ще дадат симпатиите си на СДС. Май това е единственият начин да се спаси СДС, според Еди и според 70% от читателите му! Към Герб и Кунева клонят едва 7 %.

 43. Извинявам се! Написаното “го отхвърлят като надежда и ще дадат симпатиите си на СДС. ” да се чете:
  “отхвърлят СДС като надежда и ще дадат вота си за ДСБ”

 44. GB, България е посткомунистическа държава, в която по комунистическите времена на национални празница се вееха чужди (съветски) ЧЕРВЕНИ знамена. На къде биеш сега? Какво искаш да кажеш? Защо се пениш, сякаш само ти познаваш широкия свят? Аз помня как се появи в този блог като бойкоподдържец. А сега демонстрираш някакъв собствен вид многословна “еволюция”, системно наблягайки на унисона ви с Едвин Сугарев – все пак възгеч.
  Realy sorry, be happy!

 45. Aнгeличин, Пpoшкo и ocтaнaлитe нe ca лoши xopa, нo ce oкaзаxa cлабopaxaктepни – прoдaдoxa cи пpинципитe зa гapaнтиpaни дeпyтaтcки мecтa. Kaквo им e винoвeн Kocтoв за това?
  Aз ce yбeдиx, че Kocтoв e пpaвилният чoвeк, кoгaтo нayчиx, че прeз 1999 г. мaфиятa e налялa 20.000.000 лeвa caмo в пapцaлa “Tpyд” за диcкpeдитиpaнeтo мy. Kaктo ce викa: кажи ми кoи ca вpaговeтe ти, зa дa ти кажa кoй cи ти.

 46. “GB”, в USA или GB Mитю Гecтaпoтo и ББ щяxa дa нocят paиpaни пижaми, a в BG ca cъoтвeтнo пpeмиeр нa cянка и пpeмиeр-Cлънцe. B BG ДС кoнтpoлиpa най-влиятeлнитe мeдии, coциoлoзи и пapтии. Пpoyмeeтe ли тoва, щe ви cтaнaт яcни мнoгo нeщa, a нaй-вeчe, чe бaзa зa cpaвнeниe нa BG c GB или USA нямa никаква. Ще имa тaкaва, когaтo ДC и БCП ocтaнат в историятa.

 47. “No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.”

 48. Към ДОНЧО ТОНЕВ
  Какво искам да кажа ли? Много неща и повярвайте ми никак не ми е лесно. Не ми е лесно защото и аз изпитвам същите чувства, като вас. Вижте сега разбирам ви добре. Това е, като любовта към твоето дете, с което си играл на двора и по поляните или си се разхождал в парка, но сега то е пораснало и е станало далеч не това, което ти си искал и мечтал да стане, а нещо доста по-различно и в много отношения лошо. И какво, ти продължаваш да си го обичаш и да се тровиш и притесняваш за него, но си безсилен да направиш неyо повече. Но разберете, че къщата гори! И какво, хвърля ме се в пламъците и спасяваме любимата си картина, геройски изнасяйки я навън. Само че когато къщата е България, къде да отнесем СДС, ако България изгори? И “бойковизмът” ми в който ме обвинявате се заключава в това. Да не допуснем България да изгори. Всичко друго е второстепенно, дори и “любимата картина”. Ако толкова много сте следяли постингите ми през годините припомнете си стихотворението ми “Пътят към маймун дере”, което посветих на Бойко Борисов! Не помня някой друг тук освен Г-н Инджев да е критикувал толкова жестоко Бойко Борисов или Доган (Свинкщина – доколкото си спомням), колкото съм го правил аз. Но когато става въпрос за спасяване на горящата къща България, ако трябва смятайте ме за бойковист! Няма да се обидя. А тука специално, нито съм искал да агитирам за нов политически проект, нито съм искал да критикувам Костов. Признавам, че относително той е направил най-много за гасенето на пожара. Много повече от професионалния пожарникар, дето само раздухва жарта. Но дори и така не загаси пожара. И тъй като предпочитате да се дискутират въпросите от прагматичната им страна ви предлагам да се замислите какви са шансовете на СДС и ДСБ, поотделно или заедно да управляват. Не да се домогнат до парламента, а да управляват. Домогването до парламента е просто срамно ниска цел и подигравка с чувствата и желанията на нас членовете и симпатизантите. Но най-големият проблем за България е, че няма никаква поло9жителна алтернатива от всички кандидати (все познати “играчи” от миналите управления). Разберете, че никой от тях не можe и няма да промени нищо. Опазил ме Господ пък да припознавам такива, като Кунева-Пръмова или новоизлюпващото се ДАНО, за “нови лица”, “свежи идеи” и т.н. Всичко това, както и “Новото време” навремето са само кукловодски ГМО изчадия. Никакъв нов политически проект не предлагам, а и от далеч и немога да направя нищо. Само агитирам вас да го направите и изразявам пълната си подкрепа за това. Заигравката на тем “Ляво-дясно” беше само да илюстрирам една от многото ни заблуди дължащи се именно на това, че “България е посткомунистическа държава, в която по комунистическите времена на национални празница се вееха чужди (съветски) ЧЕРВЕНИ знамена.” – цитатът е ваш. Точно затова нямаме добра представа за истинското значение на ляво и дясно в политиката. Комунистите винаги са се самоафиширали, като леви, макар, че единственото ляво при тях е, че когато седнат в парламента седят в лявата част на залата. Толкова. Всичко друго е не само ляво, но е по-скоро крайно дясно! Но поради тази историческа обремененост смятаме за дясно всичко, което се бори срещу комунистите. И това е, което много ни пречи. Поздрави!

 49. Не смятах да пиша по темата, защото част от коментарите покриват и моето виждане по нея, но виждам, че посоката е леко изместена към статията на Сугарев от вестник Дневник. Бих използвал думите на Дончо Тонев “многословна еволюция” и за промяната на Едвин към правителството на Борисов. Блогът му се бе превърнал в платформа за обругаване на Костов и съответно на тези хора, които вярваха в политиката на ДСБ. Разбира се темите ги задаваше той. От вечното недоволство спрямо поведението на Синята коалиция, през “несправедливото” отношение на Костов към Цветанов, до липсата на истинска критичност към правителството на Борисов(до преди година). Днешната му позиция към това правителство е съвсем променена и ако не е написаното( което остава), човек би си помислил, че тя е била винаги такава. Непроменено през годините остава непрекъснатото неглижиране на работата на ДСБ и личната неприязън към И. Костов. Бих казал, че е помогнал на много хора да се “ориентират” в обстановката. Иначе не е лош човек.

 50. “Ангеличин,Прошко и останалите не лоши хора,но се оказаха слабохарактерни-продадоха принципите за гарантирани депутатски места”Какво искате да ми кажете?Не разбирам?Живея в Лозенец,където Прошко Прошков беше кмет-пълен провал!Кварталът западна до гето.Лозенчани виждаха това.Какъв беше мотива на ръководството на ДСБ да издигне за кмет на София,един провален районен кмет?Лозенец беше бастион на синята идея,винаги гласувахме за сините,после подкрепихме кандидата на ДСБ-Прошков,а сега след неговото лошо управление имаме кмет от ГЕРБ.Нямам никакво намерение да хуля г-н Костов,напротив опитвам се да бъда полезна за ДСБ,защото грешките трябва да се поправят,а не да се замазват,ако искат да продължат.

 51. Мария,очевидно не се интересувате от дясното пространство!Нима не са млади д-р Москов,Радан Кънев и прочие.Освен младостта им като предимство според Вашето изискване за политик,те са и много ерудирани и почтени,според моята представа за политик.Аз се гордея с факта,че съм от ДСБ и никога не съм променяла убежденията си.Дори през 2001 г.,когато НДСВ спечели изборите.Тогава много от хората се бояха да коментират в положителен аспект управлението на ОДС.

 52. “…Тогава Кабаиванов и компания ще последват Румяна Желева, съдия Венета Марковска и други употребени от ГЕРБ жени, на които беше позволено да пипнат, а после и да изпитат мускула на Бойко…”

  Тея хора не разбраха ли че срещу мутрата трябва да се действа само с неговите методи: методите на бухалката. На него не му трябват съюзници, той отдавна се е съюзил с дявола, други не му трябват. Всеки опит на разни продажни душици да изкярят нещо за себе си покрай него завършва фатално.

 53. Мария, в Лозенец имате кмет от ГЕРБ не защото Прошков се провали , а защото районните кметове се назначават от ОС/след промяна на закона от ГЕРБ/.За един активен ДСБ-ар това е учудваща некомпетентност

 54. GB, пишетe: “[…] нито съм искал да агитирам за нов политически проект, нито съм искал да критикувам Костов. Признавам, че относително той е направил най-много за гасенето на пожара.”

  Toвa e paзкoвничeто! Дa зaлoжим на тoзи, който знaе кaк ce гаси пожар, a нe нa някaкви хипотeтични нoви лицa и пapтии.

  A “какви са шансовете на СДС и ДСБ, поотделно или заедно да управляват” – завиcи от нac. И aз кaтo ваc cъм в чyжбинa, нo тoвa нe ми пpeчи дa aгитиpaм близките си зa нaй-дoбpoтo. Дocтaтъчнo e вceки oт нac дa гo прaви, пък aкo щé peзyлтaтът дa e caмо влизанe нa CK в парламента. Cинитe и c пeт дeпyтaтa правят пoвeчe зa Бългaрия oт вcички ocтaнали пoлитичеcки cyбeкти, взeти заeднo. 3aтoвa и тoлкoва прeчaт на нaдyпeнитe в ceвepoизтoчна пocoкa кyклoвoди, че пocлeднитe пpaвят вcичкo, зa дa yнищoжaт вceки oпит зa дяcнo oбeдинeниe в зapoдиш. Tpябвa дa ги cпрeм!

 55. Не съм член на ДСБ,но симпатизирам на някои личности в тази партия.Много добре знам,че кмета от ГЕРБ е назначен,защото г-н Прошков се провали на изборите за кмет на столицата и Фандъкова спечели изборите.

 56. Ето сега съвсем кратка реплика – Никога не съм отричал че това ръководство на СДС е поначало сбъркано. Но крушката си има опашка – За да се проследи историята на зобавянането на СДС трябав да се замислим защо преди те бяха по-добре, а сега не са.
  Отговорът е прост – През длъгите години на прехода СДС се компорметира като партия. В нея влязоха много хора с нисък морал. Няма тук да лепя етикети (комунист, фашист, крадец), но факт е че последните лидери на СДС -П.Стоянов, Юруков, мартин Дмитров, и сега -кабаиванов – не бяха на висота.
  мисля че на-всички става ясно, бе бойко борисов произведе скандала с Петър Стоянов за да отклони вниманието от себе си и Марковска.
  Самият П.Стоянов призна че е размислял с дни. Значи е знаел, че са го предложили.
  Относно съюзниците на СДС – всички истински десни партии, които са склонни на реформи. И само не ми казвайте, че няма десни партии защото по-принцип дясно и ляво у нас са сбъркани понятия. Но от чисто формалан гледан точка може винаги да се направи една коалиция с ВМРО – БНД, ВМРО-НИЕ,ДП или друга дясна организация стига да е на принципна основа.
  дори в това да си самостоятелен – пак няма лошо – но да имаш принципи и да ги отстояваш с чест.
  в момента никоя политическа партия – не само в дясно, но и в ляво, а и в центъра – няма прииципи. Ей оттук идва проблема на десните (СДС,ДСБ,ВМРО, демократическа партия и сие)

 57. а по въпроса дали съм сдс-ар мога да кажа следното – баба ми е репресирана (прадядо ми е бил депутат в 38-то народно събрание от страна на демократическата и два пъти са искали да го разстрелват през 1945 и 1949).Изселвали са ни.не са давали на баба ми да работи.
  Аз съм гласува Петър Стоянов, Беделчо Беронов, Ст.софиянски (всичките пъти), синята коалииця за парламент и европаламент, за общински съветници на СДС и за Прошко Прошков – като регионален кмет, на предварителин избори на СДС и ДСБ и накрая – на местни избори. С
  на 14-15 години съм скачал по полщадите за да бутнем Виденов.
  мятам се за десен избирател. но съм отвратен от многа неща, които десните направиха.
  Не мога да ги изброя в кратък постинг – не са едно и две. За повече от аз съм на 30 години, от 23 години съв преход. Уморен съм от този дълъг преход.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.