Борисовият буркан с кадри, които не решават нищо

След като емблемата на гербаджилъка ( да се разбира като шуробаджанащина по герберски) Андрей Иванов подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ в София, неговото място беше предложено на Йорданка Фандъкова. Но тя, комай за първи път ( поне пред публиката), се противопостави на началника си, като отказа да се възползва от високата чест.

С риск да се обидят някои хора, пристанали на Борисов, обобщавам още в началото на този текст: кадрите не решават нищо при това управление. Защото ГЕРБ няма такива. Причината не е в младостта, на формацията, изтъквана като предимство от самия партиен шеф, а в свръхцентрализацията при взимането на решенията в партията и държавата в ръцете на един човек.

Прието е да се говори за „банка кадри” в орбитата на една партия и в този смисъл Борисов се изрази много цветисто, говорейки за това как няколко имена на кандидати за върха на правосъдната ни система трябва да бъдат сложени в един буркан и да бъдат вадени по жребии, а не по азбучен ред.

Бурканът като банка кадри! „Гениална” метафора нали. Само, че за да имаш какво да вадиш, трябва преди това да си сложил нещо- това го знае всяка домакиня, която приготвя зимнина с мисъл за бъдещето. Докато домакинята начело на държавата изконсумира каквото можа и сега изпитва глад за кадри, озъртайки се безпомощно в предверието на политическата зимата. Предстои да видим що за българска пролет ще ни доведе тя.

Не само , че Борисов не търпи около себе си личности със собствено мнение, но и отблъсква кадрите с достойна лична биография и с безспорна професионална репутация. Отгоре на всичко кадровата криза в и край ГЕРБ се задълбочава от още два фактора: залезът на герберокрацията и струпването на „трупове” на все повече посечени от Борисов и джелатите му грешници, допуснали да бъдат употребени, а след това захвърлени бързо за запушване на пробойните в управленския кораб.

Да се хванеш днес на борисовото хоро все повече прилича на авантюра от отчаяние- т.е. на това са готови само хора, които не стават „за чеп” ( а само за запушване на споменатите пробойни). Добрите професионалисти, освен, че като правило си тежат на мястото, имат и достойнство на доказали се в своята област хора. Как да застанат до един физкултурник и един пожарникар и да им козируват като на цар и генерал!

Отчаяният, макар артистично да прикрива душевното си състояние, е самият Борисов. Откъде да намери кадри за Конституционния съд и за върха на прокуратурата, които да изтърпят ефекта на бухалката при допира с неговия пръст, който ги е посочил?

С близо 4 години закъснение Борисов се „присети” за банката кадри на разбитите от нахлуването в политиката на неговия ментор Сакскобургготски сини „авари”, но в буркана напипа само отгледани от самия него синеещи гербероподобни бледи копия на личности. Под изкуственото осветление на премиера-слънце, само такава реколта може да се роди. Това е мутацията на мутризацията, наложена още в зората на демокрацията.

Ако е вярно, че ракетата-носител от Мадрид е разбила успешно двуполюсния модел, то сега наблюдаваме „интересна” многополюсност: монолитен ляв полюс и многобройни отломки в дясно. Иначе казано, Сакскобургготски разби десния полюс, който ГЕРБ претендира да представя еднолично по наследство от падналата комета НДСВ, но лъжата за тази самодостатъчност се пропука, както се вижда от счупения буркан с кадрите.

23 мнения за “Борисовият буркан с кадри, които не решават нищо”

 1. Г-н Инджев, нашите управленци само ако четат вашите статии и леко коригират /умишлено пиша леко/ своите действия и бездействия при управлението на страната ни, убеден съм няма да сме на този хал /мизерия/, като пиша това имам пред вид не само ГЕРБ, а всички които са ни управлявали през последните петнадесетина години.

 2. И аз мисля, че няма умен и достоен професионалист, който би приел да работи с Борисов и Цветанов. С риск да повторя отдавна казано мнение – кадрите на ГЕРБ са нереализиралият се втори ешалон на БКП. Друга част от кадрите на ГЕРБ са рекетирани хора, поставени пред избора: или да бъдат дадени на прокурор, или да се превърнат в послушковци.

 3. Много добре казано!

  ” кадрите не решават нищо при това управление. Защото ГЕРБ няма такива. Причината не е в младостта, на формацията, изтъквана като предимство от самия партиен шеф, а в свръхцентрализацията при взимането на решенията в партията и държавата в ръцете на един човек.”

  Това дава яснота за “успехите” на това управление. Единствените кадр(овиц)и на ГЕРБ са… Цветанов и Борисов, които приличат на “лекари”, лекуващи всяка болест с аспирин. За настинка един, за счупен крак – десет, за рак – сто аспирина! Или оздравяваш, или умираш!
  СДС получи сто, от новият си Каба-санитар, по рецепта на Борисов и… се спомина.

 4. В случая с пълна сила е валидна поговорката “Дай на простака власт и му гледай акъла.”

 5. Истини от коити би трябвало много да боли, ако все още имат сетива.Жалко, че стрина Пена няма как да прочете този анализ,а идали ще го разбере?

 6. Няма за Бойко проблеми с кадрите. Само трябва за малко да прекъсне мачлетата и да застане на околов/м/ръсното на София. Той навремето там срещна бъдещ министър, колко му е сега да намери някакъв си координатор. Пък и конституционен съдия и главен прокурор може да минат – ако почака малко повече. То, на така подредената от Симо-царя, Доган-баши и Серж държава, за какво са й кадри? Я, с Борето Велчев как цял един мандат си изкарахме без главен прокурор?
  Важното е, че си имаме баш-юнак Бойко и СПолуката не ни мърда.

 7. Както се казва в един дълбоко закопан от комунягите в архивите на ДС лозунг, на който те са се натъквали всеки път, щом са пробвали да пропагандират гнилата си идеология на Запад, гласи следното: “Better dead, than red!”
  “По-добре мъртъв, отколкото червен!”/”или гербуван” можем да добавим в наши дни…/

 8. Да се хване човек на Борисовото хоро е както казват , все едно да си купиш фабрика на 9 септември 1944 г.
  А статията си е, както пък аз съм казвал десетки пъти, СУПЕР и от супер готин и начетен журналист.
  Кефим се/с извинение за турската дума/ като чета такива статии.
  Готин си, /извинявам се за фимилиалното обръщиние/ Иво!

 9. Г-н Инджев, ужасно сте прав! Аз си мисля, че отломките от управлението на тези малограмотни, но много безкрупулни хора, трудно ще се съберат, за да се изгради от тях нормална държава. Душата ми се бунтува – защо сме такива българите – търпим, търпим – до безкрайност. Измират възрастните хора от глад, оскотели цигани убиват децата си – и няма отглас в обществото! Какво трябва да се случи още, за да се събудим!

 10. Г-Инджев,имам усещането,че вашата статия се е родила от моята болка-да живея в държава,където знаещият и можещият е смачкан, унижен и то не от друг, а от пълни некадърници и природни простаци.Финансовата криза засяга хляба ни, но за мен по -страшна е духовната ни криза.Мога да огранича храната си ,но НЕ мога да приема това,което се случва с достойнството ми .Само то ми остана.Благодаря Ви,че не съм сам в мислите си и разбираниятаси.

 11. Какво трябва да се случи ли ???

  Ами вие ако чакате да се случи
  скоро няма да го дочакате 🙂

  Стига сте чакали като пасажери на гарата да ви вземе влака за Париж!

  Никой от вас няма смелостта да излезе и извика Махайте се Боклуци от Родината !!!

 12. Не си прав, Иво! Кадри, колкото искаш от школата в Симеоново и ВИФ. Богати, високо ерудирани и образовани.

 13. Иво,има много достойни пожарникари и физкултурници.Няма школа за политици.Аз смятам,че не професията на ББ и ЦЦ е виновна за да са такива политически аматьори-авантюристи.Те квото можаа нъпраиха,бре и то никак ни е малко,чи и ощи ши напраят зъ дъ ги помни тоз нароТ наивен,дето се спасители чека дъ гу упраят!Те са чисто и просто едни шмекери,които за жалост, успяват все още да баламосват природонаселението.

 14. “Под изкуственото осветление на премиера слънце
  само такава реколта може да се роди.
  Това е мутацията на мутризацията,
  наложена още в зората на демокрацията”.
  Е, това ще го запомним, като най-подходящо за епитаф на гроба на ПП
  ГЕРБ.

 15. Още откакто седна в столичното кметство, кадровата политика на Борисов следва желязно правило – “Неподходящия човек на неподходящото място”. След като напълни общината с недоразумения, той пренесе “безценния” си опит в държавното управление. Но тук нещата вече са много сериозни – управляват ни хора не само некомпетентни, но и с тежки психически проблеми. Премиерът страда от Наполеоновско его, неподплатено от необходимите качества. Дянков е превърнал юношеските си комплекси в трагикомична мания за величие. Цветанов има манталитет на ВИФ-аджия средняк и речник на недоучил семинарист. Да не говорим за Рашидов, Найденов, Фидосова и останалите представители на гербаджийския “елит”. Всяко действие на властта напомня за една позабравена детска пиеса -“Страшни смешки, смешни страшки за герои със опашки”. А дали още тази зима на “драгите зрители” няма да им писне от бездарната постановка и нелепите актьори да отнесат по един здрав ритник под опашките. Въпреки водометките.

 16. Баш кадърът е казАл следното:

  “Не коментирайте нищо вместо мен. Само снимайте, показвайте това как откриваме – пътища, театри, библиотеки и спортни зали. Няма нужда от думи!” Това посъветва премиерът Бойко Борисов репортерите, които безуспешно го следваха днес по време на няколкочасовото му посещение във Варна……..

  Без коментар…
  Защото ВЕЧЕ не може – така е казАла тиквата, ашладисана с микрофон.

 17. Боят пак настана, пак тупкат сърца им!

  “Партия на националното достойнство „Гранит”. За председател Съюзът на командосите, в който според устава му членуват „специалисти, които са работили в специализираните подразделения на МВР, МО и другите спецслужби в Р България”, е номинирал Румен Леонидов.”

  Текста, който четете е стар, но главното му действащо лице е отново на барикадите. Да, става въпрос за следващият кадър-санитар Румен Леонидов, който преди години оглавяваше партия на червените ченгета от запаса.

  Трибуната за неговите “аспирини” е огромна. От червено-жълтия парцал 24часа……до блога на Сугарев. Причината е породилата се временна опасност от съживяване на автентичното дясно. Темата е отново “Бой по Иван Костов”! Кой с каквото може! Това е само началото. Фронта е пак открит, пак тупкат сърца им!

  Линк към “бойният вик” на леонидов няма да давам, за да не изцапам блога, но всеки от вас ще бъде със сигурност конфронтиран с него от многобройните “свободни” медийни парцали в родината на Бойко.

 18. Има един много важен момент от българската политика-ролята на евродепутатите.Кои са те,какво правят и трябва да правят,кои са техните сътрудници?Те са връзката ни с европейските политици,а много рядко има информация за тях в медиите.Изпращаме ли в ЕП,хора които няма да ни правят за смях?Има един принцип-по добре отсъстващ,отколкото зле представен,не важи ли той за някои от нашите евродепутати?

 19. @ Николай Изобщо с няколко думи: “…трагичния човешки потенциал на ГЕРБ”!

 20. Буркана ще се окаже малък или целта пак оправдава средствата. Санитари с добри сърца, се преливат в буркана! Ей така, само и само да спасят Бойкария.

  Чета при Иван Бедров : “От днес Огнян Тетимов, Валентин Иванов и Димитър Карбов са НОВИТЕ депутати на СДС, според обясненията на председателя на партията. Тримата са в парламента не с гласовете на сините избиратели, бяха избрани от листата на “Атака”, после се обявиха за независими, гласуват заедно с ГЕРБ…

  И да ви издам, този каба-израстък, носи внушителното име “Патриот”. Както казва чудесният писател с български произход Илия Траянов “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”!

 21. Браво, г-н Инджев. Изключително точен анализ. Само се чудя, кога ще се намери някой “журналист” (визирам тези от казионните медии), който ще се осмели да извика “Царят е гол”.

 22. Как се подбират кадрите за държавната администрация у нас и как в чужбина?Искам да споделя информация за Великобритания.Всяко министерство,държавно учреждение обявява свободните си места на сайт.Има условия,за да подадеш документи-образование,бакалавър или магистър,съответна специалност и успех над 5.00,езикова подготовка,тест по английски,при необходимост от владеене на чужд език,съответно тест и т.нСлед като подадеш документи започват тестове он лайн,след 3-4 такива текста,някои от които с 200 въпроса, се стига до интервю.Всички тестове се съхранявят,за да може при проверка ,да се аргументират,защо са се избрали съответния кандидат.А как става в България-Искра Фидосова се обажда на Ваньо Танов и нашето момче трябва да бъде назначено!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.