Уфологиката громи американските земни злодеи

Изглежда психясването на телевизионния зрител е вече целенасочена политика в държавата, в която нищо, освен насочването на корупционните потоци, не е целенасочено. В това се убедих и тази сутрин, плувайки в националния ефир от канал в канал сред бурните страсти на разпенявени професори.

В тази битка на титаните ( срещу нашето здравомислие) вниманието ми завладя на абордаж един мой „стар познат” ( виждал съм как му се подмазваха, направо не можеха да си го поделят български студенти в Москва по времето, когато баща му Гриша Филипов беше премиер на НРБ).

Да, това е същият, за когото на 11 ноември в статията си „Ексмилиционер търси балами…”, написах следното:

„ В ТВ 7, слушаме от Лъчезар Филипов, сина на бившия член политбюро на ЦК на БКП и премиер на НРБ Гриша Филипов- без реплика от водещата Кулезич – че онази НРБ е била „трета сила в онази система СИВ“, съизмервайки българския соцправал с провалите на останалите от соцлагера …”

Но…”хайде да не политизираме”, почти чувам да ми опонират. Ок, връщам се на темата за психясването като такова…

В ранната утрин уфологът Лъчезар Филипов, утвърден вече като водещ специалист в България по въпросите на извънземните, ни беше представен с напълно сериозната си длъжност заместник-шеф на Института за космически изследвания на БАН. Поводът е участието му в конференция, за която първо се разчу като спонсорирана от католическата църква във Ватикана, но сега научихме, че просто е била в Рим. Филипов загадъчно намекна за ръката на италианските тайни служби като инициатор и приносител на страховитата информация за пъклените американски планове, оставяйки ни да гадаем дали пък Италия не е напуснала тайно ( от нас) НАТО и това да е причината за този „приятелски огън”.

От БАН не пожелали да командироват за научната конференция Филипов, но това не го е спряло: „реших този проблем”, сложи точка той на опитите да бъде попитан как се е озовал в Рим и на чии разноски се е борил там за разобличаването на смъртната американска заплаха за човечеството.

Темата на конференцията, с която Би Ти Ви реши да ни запознае, е очаквана „огромна манипулация” на американските военни, които щели изкуствено да се борят с несъществуващи нашественици от друг свят, за да утолят многомилиардния си милитаристичен апетит.

Филипов вметна, че това му приличало на нов план за „междузвездни войни”, т.е. някакво прераждане на онази хитрина от времето на Рейгън, която амбицира СССР да се впусне в нова оръжейна надпревара и в резултат на това империята на злото беше погълната от черната дупка на собствената си икономическа неадекватност. Др. Филипов мрази в червата др. Горбачов, който се хванал на американската въдица и погубил хубавия комунизъм, както стана ясно в онова предаване на ТВ 7… Но това са банални неща- да не се отклоняваме от сензацията, която ни поднасят с новия пъклен план на империализма.

В интернет могат да се прочетат някои насочващи мисли на Филипов по въпроса, които той спести от екрана:

Щатите приключиха една война с терористите след 11 септември, убиха Бин Ладен, изчерпаха се мотивите им и сега си търсят нови оправдания за военните харчове. Има опасност от тази голяма манипулация, която е инспирирана от олигарсите”.

Олигарсите, според друг цитат, никак не са анонимни- те са от кръга на Рокфелер ( „любим” сатана на антисемитите у нас и по света) . Освен това са намесени и масоните, включително в Европа, където те финансират държавите. ”В момента САЩ и ЕС са пред разпад, а тайните общества се надяват да осребрят страховете на обществото”, предупреждава ни загрижено ученият уфолог.

Защо най-гледаната телевизия решава да подхване най-сериозно тези прозрения, това трябва някой друг да каже. Дали пък това не е поредният експеримент с населението колко лудост може да понесе, измерено този път не в бекерели, като беше с телевизионната „закачка” с взривяването на АЕЦ „Козлодуй преди повече от 20 години?

Най-известният в историята на масовите медии „социален експеримент” от подобно естество, който явно има своите последователи днес у нас, е случаят с радиопиесата по едноименния роман на Хърбърт Уелс “Война на световете”, когато актьорът Орсън Уелс, четейки по радиото художествената измислица, предизвиква (буквално) убийствена паника в няколко щата на САЩ – на самия Хелоуин на 30 октомври 1938 г.

Разликата , все пак, е в това, че там е ставало дума за недоразумение, предизвикано от една фантастична измислица за нападение на марсианци, схваната като факт от слушатели чули-недочули ( като правило пропуснали анонса, в който се обяснява фантастичния характер на пиесата). Докато сега сме нападнати от напълно сериозно говорещ коскоджамити български професор и неговите също толкова сериозно възприемащи го телевизионни домакини. А професорът никак „не пада от Марс”- той е известна „телевизионна звезда” ( за да не кажа „петоЛъчка”)!

Вероятно проверката на земния ни разум тества мазолите на нашето мислене, обръгнали на всекидневни психоатаки, срещу които единственото лекарство е традиционното българско недоверие спрямо онова, което му плямпат публично. Наричам това „синдрома на „Работническо дело”- четеш и си превеждаш смисъла обратно на онова, което ти внушават. Иначе казано, жива е традицията да се отглежда българския скепсис спрямо пропагандата в една държава, в която никой на никого няма доверие и на тази почва в мъглата процъфтява спасителният за големите крадци принцип „всички са маскари”.

Ето за илюстрация малко автентична атмосфера от дискусията в студиото, която ще се опитам да пресъздам без маска и без грим:

„Лъчезар Филипов :

До една година ще се организира огромна манипулация…
Начи, начи…вие вече виждате, че в медиите се просмукват информации…
Начи, подобно на това, което се случи с войната с тероризма…за да направи едно превъоръжаване вече на нивото на междузвездни войни…
Начи, аз първо, докато не вида документи, не мога да повярвам..
Начи ние имаме факти, че те ( извънземните- бел. ivo.bg) са ни посещавали…
Начи те ( извънземните – бел. ivo.bg) са могли многократно да ни унищожат…
Начи, доказателства няма…
Начи едно от нещата, за да поискаме ( от извънземните –бел. ivo.bg|), ние трябва да сме наясно със себе си…
Начи, що се касае до пряк контакт, това ше бъде едно стотина години…
Начи, до момента кръговете не се разчетени еднозначно..
Начи, ако военните могат да ги чертаят кръговете…
Начи, тая година се появиха изключително много…
Начи, колегите англичани са разчели думичката „мир”…
За мене, ако не съществуват извънземните, е нещастие за човечеството..Просто ше се самоунищожиме..
Начи, варианта с ограничението на човечеството не е нормално…”

Начи и аз това казвам, не е нормално!

22 мнения за “Уфологиката громи американските земни злодеи”

 1. Тази телевизия ТV7 въобще не я гледам, бойкотирам BTV, а след като Калина Крумова стана водещ в Нова телевизия, спрях и техния сутрешен блок да гледам.

 2. много от децата на другарите и особено висшите членове на ЦК на БКП страдаха от шизофрения вкл и Лудмила.Отдавна забелязвам,че за тези 23 год с помощта на дизайнери от вън са превърнали конструкцията на шизофренния тип мислене-присъщ със цялата му конспиративна генерализация и ажитирани срещу невидими врагове във видима пропаганда.Т. е психо-патологията и шизофренията извзе мястото на старата идеология някак уж невидимо,деликатно и като природно бедствие ,а всъщност си е психотронен дизайн за промиване на мозъци и война с Нормалноста и резултатите са на лице.Освен престъпниците като пуснеш и лудите със подходящи доминантно конспиративни мисли,подобаващо подхранвани 2 деситилетия в медиите по улиците и ето ти саморазправа с нормалността .Почти всеки шизофреник вярва във световния заговор на рептили ,типично е да ”изобличава Злото” въобще и като срещне това във медийни конфабулации от от болните деца на другарите преекспонирани в медиите ето ти Ново ”Учение” и ”Теория ”и голяма маса от електорат със психични заболявания озъбени срещу всеки който е нормален и не би се съгласил с Новата Идеологическа Налудност.Последната може да минава както за крайно ”Дясна” така и за ”Лява” и за” Зелена” ,”Православна” и за каквото си щеш.Резултатите от това облъчване чрез луди в медиите вече са на лице.

 3. Докато още не сме приели закон за лустрацията на ДС-агентурата по нашите земи, за разлика от Румъния, скудоумните деца на уж прокудените членове на ЦК на БКП плъзнаха в медиите като някакви “месии” да баламосват хората с извънземни и прочие уфологии. Дъщерята на друг тошист се писала сеизмограф, защото регистрирала земетресения и се изказва вещо в предавания, в които между другото наричат Людмила Живкова “голям държавник”

 4. След СДС-драмите, това е наистина разтоварващо и забавно четиво. Идеално за петъчния ден.

 5. След като плочата за американците и Костов се изтърка, сега има нужда от нови врагове. Те ти извънземни! Комунистите не могат без врагове, та си ги правят и такива с партиен билет. Важното е да има с кого да се борят. Това е нормална за тях ситуация, колкото и не нормално да изглежда от нормална гледна точка.

 6. Аз си мислех,че съветският “академик” Ажажа е куку, но ние сме си имали достоен негов последовател!

 7. ЕТО СРЕЩУ ТОВА Е МОЯТА ИДЕЯ. НЕПРЕКЪСНАТО ИЗПЛУВАТ РАЗНИ ЛУМПЕНИ АТ МИНАЛОТО,ЖИВЕЕЩИ И ДОКАЗВАЩИ,ЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ Е ТЯХНА СОБСТВЕНОСТ И ИМ ПРИНАДЛЕЖИ ПО ПРАВО.ТЕЗИ МЕДИИ,КОИТО НЕПРЕКЪСНАТО НИ ГИ ПРЕДЛАГАТ И РЕКЛАМИРАТ,КАТО ПРЕТОПЛЕНИ МАНДЖИ, ЗАСЛУЖАВАТ УДАР В СЪРЦЕТО. ПРЕСИЧАНЕТО НА ФИНАНСОВИЯ ПОТОК КЪМ ТЯХ ИЛИ ЩЕ ГИ ИЗХВЪРЛИ ИЛИ ЩЕ ГИ ЗАДЪЛЖИ ДА СЪТРУДНИЧАТ НА ОБЩЕСТВОТО,А НЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ И КРАДЦИТЕ.ЩЕ ЗАБРАВЯТ МНОГО БЪРЗО “КОЛКО ХУБАВО БЕШЕ ПРИ ТОШО”….
  Поздрави.

 8. Към chocho_sexa
  strahil.vasilev@abv.bg:

  Ех, другарю Страхил Василев, обаждайки се от миша дупка с твоето мръсно подсъзнание, личен опит ( и псевдоним), като се напънеш, не можеш да родиш друго, освен планина от глупост.

 9. Струва ми се, че този професор е психясал и не знам дали е компенсирал поне с лев излапаните пари от бюджета.
  Нормално е военните производители в САЩ да се стремят към по-голямо финансиране в т. ч. и със заплаха от извънземни.
  А в Русия главатарите никакви поводи не търсят – просто харчат огромна част от скромния бюджет за военни цели. А народа им живее бедно… и в болшинството си е доволен!
  И за очаквания “край на света” му предлагат бутилка водка…и въже за обесване!

 10. Здравейте! Наблюдавам форума от няколко месеца. Искрено се забавлявам с коментарите на моменти. Личи, че икономическата криза е ударила сериозно лудниците в България, лудите са разпуснати щом се появяват коментари като на Страхил Василев (прякора ме е срам да го изпиша)!
  Към Страхил Василев: Господине, по-добре, че не коментирате по-темата! С този правопис на латиница читателя не разбира повече от две изречения. Добре Сте направил да напишете само две!
  Много успехи с развитието на блога! Наталия.

 11. Лъчко уби коча с лопата.
  Спомням се точно в навечерието на “голямата промяна” 10.10.1989г. как разни психари, запомнил съм само фамилията Кашпировски ни облъчваха с тайната надежда да се “разсеем” и да не се включим и ние в започналото вече рали на демокрацията в Полша, Унгария и ГДР.
  ЧССР, Румъния и Албания имаха друг график.
  Дежа вю.

 12. За сведение на публиката, въпросната личност беше аспирант не на кого да е, а на световно известния физик-теоретик Зельдович, Яков Борисович. Най-вероятно баща му има пръст в тази история, но по-странното е,че колегите му от БАН все-още го търпят, доколкото изявите му удрят по авторитета на учените. Впрочем, в USA, например, е пълно с такива учени-мошеници, но на фона на голямата наука те остават незабелязани.
  По повод на тези “шменти-капели” с професорски титли, един известен руски физик казваше, че колкото науката в една страна е по-провинциална, толкова те са по-почитани, естествено и от журналистите. Ако следите редовно, например, водещите немски телевизии ще установите, че щом възникне актуален световен или локален проблем, веднага се търси мнението на известни специалисти в научните среди. У нас медиите нямат подобна практика: учените, които биха могли да дадат компетенто мнение обикновено или не се канят в студиото, или не се знаят от журналистите, или просто няма такива, защото склонните да се занимават с наука в България са на изчезване.

 13. Не е луд този дето яде зелника.
  Психопати от “първи, втори и трети вид” винаги ще има. Шарлатани – също. Проблемът, според мен, е в това, че “мъдрото” природонаселение, дето ужким говорело с глас Божи, с охота приема обработката. Защото, мисля си, абсолютно неграмотно да беше природонаселението, понятие да нямаше от времепространство, Универсум, тъмна материя, теория на струните и пр., стига само наистина да се състоеше в мнозинството от вярващи християни /както претендира/, цялата тази проповядваща идиотизми измет или щеше да бъде изтрепана с камъни или да пукне от глад.
  Не ги виня комунягите – пазарна стратегия. Ако нямаше търсене, предлагането отдавна да се е спихнало. Не случайно един техен гуру беше писал “……и има ли той почва у нас?”

 14. Към chocho_sexa!
  Ей, Кочо!То и за секса се изисква малко акъл, но за анализ “кой, на кого плаща” се изисква много повече.
  По рекламите трябва да ги разпознаеш.
  Опозиционните К-2 на Беновска и Канал 3 на Сашо Диков, пълни с реклами, които носят много пари. При Иво Инджев и “Бивол” няма нищо. Те са опасните за мутрите и властта.Както и виновният за всичко Костов!!!
  Помисли, ако можеш.

 15. Точно в десетката господин ИВАНОВ!
  Точно, кратко и ясно.
  До РУМЕН:
  Ами като не може ?!
  🙂

 16. Bчepa PUHCHO, днec cи CHOCHO_SEXA, yтpe викaм и пoла дa cмeниш – LYUBOV_FRENSKA. Имaм, начи, и един инвecтигaтивeн въпрoc към тeб:
  кaквo знaчи дyмaтa ‘мpacтнa’ и нa кaкъв eзик?

  “А професорът никак „не пада от Марс”- той е известна „телевизионна звезда” (за да не кажа „петоЛъчка”)!” xaxaxaxaxaxaaxaxaxaxaxaaaaaaaaa (мaкap чe тeмaтa нa мaтepиaлa xич нe e за cмяx…).

 17. Ето защо не достигат парите в БАН. Такива агитатори с титли, ходят с “научна” цел в Рим и къде ли не по света. Утре благодарение на участието си ще стане и чл. кореспондент, та и академик. Ще получи правото на доживотна заплата и ще ползва от парите на БАН за “представяне и издигане на авторитета на българската наука”. Ще живее блаженно и почетно (медиите се грижат за това) и естествено ще агитира в полза на системата която му е дала тези превилегии. Ще агитира от научни позиции но с език достъпен “до масите”, а не академичен!?…
  Разбира се, че преди 89 г. всичко е било много хубаво. За такива като него беше, и тогава и сега. Само дето тогава клеймяха кибернетиката и генетиката,а сега само тази част от тези изследвания, които се правят на запад.
  Пука ми, че говори и агитира, но е срамното, че става за сметка на държавният бюджет по време на уж дясно управление и при непрекъснатите протести за недостиг на пари за наука.

 18. Здравейте г-н Инджев,
  Пиша Ви с една искрена молба. Тъй като съм българин живеещ от години в чужбина, за мен Вашият блог е изключително важен от гледна точка на това, че мога да бъда информиран правдоподобно за събития, които никога не влизат в официозното представяне на информацията в България. Много държа да Ви има! Затова, искрено Ви моля да подавате жалби в съответните институции във връзка с всички тези лумпени заплахи отправени към вас. Спомням си случаят с Пим Фортен, който беше убит на излизане от радиостанция след интервю от на пръв поглед изкукуригал левичар, зад който така и не се разбра кой стои. Също така си давам сметка, че особено комунистите в България, притежават достатъчен ресурс от луди подръжници и откачалки, които надали си дават сметка за това колко е важна свободата на Словото в една Демокрация. И тъй като напоследък забелязвам, че публикувате не една и две такива заплахи, то ще Ви помоля да информирате полицията. Живеем в 21 век и проследяването на интернет ползватели е достатъчно лесно, а доколкото знам в България има и такава ресорна служба. Тъй че, никак не се колебайте да ги потърсите. Крайно време е да се спре с тия отявлени простотии, които, във Вашия случай, защото ми е важно какво пишете, приемам като заплахи и срещу моето право да бъда информиран както искам.
  С уважение:
  Тодоров

 19. Към Тодоров&

  Благодаря Ви, но това би означавало да се жалвам на Цветанов от цветановите хора…
  Ако те искаха да направят нещо по въпроса, щяха да си усмиряват платените слуги, наети да сплашват по форумите противниците на властта или дори да реагират, когато давам гласност на някои от излиянията им, публикувайки мейла на поредния агресор.
  Да напомня, че когато искат, го правят. Справка: гл. прокурор Борис Велчев нареди проверка на сигнал за заплаха срещу живота ми по анонимна дописка в жълт вестник, който твърдеше, че се готвело убийството ми заради книгата “Президент на РъБъ”. Какво точно е предизвикало реакцията му е друг въпрос, но е факт, че когато желаят, могат да вземат някакви мерки.
  Само че как да “желаят”, когато лично премиерът Борисов ме посочи поиминно като свой главен враг на заседание на кабинета на 16 юни ( без никаква конкретна причина)…Посочи ме с пръст и слугите действат по личното му указание.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.