Защо пелтечи гербаджийската пропаганда

Костов и Луканов договаряли общ кабинет през 2006 г.
Публикувано: 1 дек. 2012, 11:56 | Обновено: 1 дек. 2012, 11:56

Това се твърди в заглавието на агенция БЛИЦ на интервю с Евгений Михайлов, който пък бил казал следното:

Костов на думи е антикомунист, но с действията си винаги е обслужвал СДС”.

Както виждате, този демон Костов заговорничи дори с мъртъвците и  обслужва винаги СДС , докато президентът Петър Стоянов твърди по официалната ТВ 7, че Костов е най-големият враг на СДС.

За да бъде объркването пълно, Петър Стоянов казва всъщност нещо, което по-скоро звучи като комплимент към омразния му Костов, признавайки му „сериозен ресурс”:

СДС е в много тежка ситуация, ръководството допуска редица грешки също. Но моите симпатии са на тяхна страна, защото виждам, че срещу тях има противник, който има много по-сериозен ресурс. Имам предвид хората около Иван Костов и ДСБ” .

По същото време областната организация на СДС Свищов разпространи днес остро писмо с искане за оставки на ръководството на централата в София, а одумваният Костов потвърди на партиен форум на ДСБ, че синята коалиция е изходът от кризата, т.е. идеята за обединение с онези сили в СДС, които продължават да залагат на единството в дясно, а не на колаборацията с ГЕРБ, продължава да е на дневен ред.

Май това ще да е причината за пелтеченето на гербаджийската пропаганда….

55 мнения за “Защо пелтечи гербаджийската пропаганда”

 1. Gospodin Indjev , za vashe sujalenie nesum milicionerka , a policaika !
  Vtoroto koeto iskam , da vi popitam , koga nai-nakraia shte napishite neshto pozitivno za njakogo vuv vashiq blog , nemislite li ,che kato jurnalist taka samo s pluene vi se podronva reputaciqta ? S pozdrav Petq

  PS. molq da me izvinite za kulnenieto , no kato vi cheta bloga me obzema nespravedlivost !

 2. Господин Инджев, преди около месец представителката на една известна социологическа агенция сподели пред един от тв каналите, че популярността на всички партии и политици спада. Изключение прави само ДСБ. Само към ДСБ има повишение на броя на симпатизантите при едни бъдещи парламентарни избори. Оттогава насам, в нито една социологическа класация ДСБ не участва, сякаш такава партия изобщо няма.

 3. Г-н Иван Костов никога на се поклони пред жертвите на тоталитарния режим!Г-н Иван Костов не обяви досието на Георги Първанов,като агент на ДС и така улесни избирането му за президент!Въпреки демонстрираната религиозност не направи никакви усилия,за да се почете паметта на свещениците, жертви на комунистическия режим.Всеки е свободен да сложи на теглилката качествата и недостатъците на г-н Костов и да избере дали да го подкрепи.

 4. Не само ПЕЛТЕЧИ, но и “ГАЗ ПИКАЕ”! Името на ИВАН КОСТОВ ги стряска дори и в съня им. Интересно защо? За сведение и ориентировка вижте резултатите от анкетите и гласуванията в сайта на Сугарев (един от най-отявлените врагове на Иван Костов) “Svobodatd.com”, колкото и да им е неприятно на господата. Това е причината, цялата “пропагандна машина” да бъде насочена иминно срещу него, независимо от това, колко скъпо ще им струва. Дано някой да им потърси сметка за произхода и източниците на тези пари.

 5. Г-н Инджев, не съм забравил гадостите, които преди време беше пожелал на вас и семейството ви, един подвизаваш се в блога под пседоним “Gen Wlasow”. Със сигурност, това не са случайни хора. От няколко дни, тяхната активност е изключително висока и това си има своята причина. Трябва да бъдат убити надеждите за обединение в дясно.
  Появяването на Петър Стоянов в TV7 и обидните му думи срещу Костов, ДСБ и хората които им симпатизират, е доказателство, че тези хора са готови на всичко. Очаква се предизборно и вестник Дневник, да бъде пердаден в “правилни ръце”. Единственото над което нямат власт са “шепата” блогъри с “неправилно” мислене, а има и читатели с такова.
  Поствам един “неправилен” коментар, под статия на в.Всеки ден с “подходящото” заглавие:

  “Петър Стоянов: Костов е истинският враг на СДС”

  Коментар на Ал

  “Не е искрен Петър Стоянов. Ако не беше Костов той никога нямаше да стане президент. Ако не беше необузданият му мерак за втори мандат нямаше да има онова смешно решение на Конституционния съд, с което отрязаха възможността Царя да се кандидатира за държавен глава. Ако той /Царя/ беше станал президент, ОДС щеше без проблем да спечели изборите през 2001 г. и нямаше да ги има НДСВ, тройната коалиция, разните му там Янета и каква ли не още сволоч. Просто с непремерения си ламтеж за втори мандат Стоянов стана първопричината за залеза на СДС. Сега кланът Стоянови обслужва плътно ГЕРБ. Брат му прави това директно, а Петър Стоянов по йезуитски. И накрая. Достатъчна ли е адвокатската практика по бракоразводни дела за да се приеме, че си годен за Конституционния съд Да е благодарен Петър Стоянов на тези от СДС, които благонамерено му дадоха да разбере, че е заложил на грешния кон. Защото щеше на гърба си да изстрада поговорката, че никога не е късно да станеш за резил.”

 6. “Petq”, sbarkala si adresa.
  Ima dostata4no bg medii, koito ot vseki upravlenski gaf pravqt pozitivna novina.
  Blogat na Indjev ne e edna ot tezi medii, a mqsto za sedriozni politi4eski analizi i ako te ne sa ti po vkusa, nikoi ne te spira vmesto da se zatormozqva6 s tqh, da si svali6 nqkoq komediq s Danny DeVito ili Eddie Murphy.

  P.S.: Kletvite ti govorqt za dosta razklateno psihi4esko zdrave. Qvno i da si “policaika” ne e lesno…

 7. Сега най-важно е обединението на всички здравомислещи сили в България СРЕЩУ политически, икономически и екологично несъстоятелния взривоопасен проект АЕЦ “Белене”! Всичко останало е вятър и мъгла. Инициативният комитет, сред участниците на който е и авторът на този блог, наред с Иван Иванов, Иван Костов, Огнян Минчев, Евгени Дайнов и др., и който ще защитава позицията СРЕЩУ проектния абсурд в Белене, за 1 седмица е събрал двойно повече подписи, необходими за регистрацията му. Нахлуването на руския троянски кон в енергетиката и икономиката на България е крайната цел на петата колона у нас и тъкмо по този показател ще се види безвъзвратно кой кой е.

 8. До Мария – като чета какви простотии си нацвъкала, само едно ще ти кажа – кой, къде, как и кому се кланя, не твоя работа!

 9. Всички писания,позитивни и негативни, срещу Костов и ДСБ са добре дошли,стига човек да може да ги различи.А има вече нагласа и тенденция,че порядъчните и мислещи хората разбират,че само ДСБ ще защити техните интереси.Петър Стоянов, Кабаиванов и ББ са политически недоразумения.

 10. 8 лъжи за Иван Костов

  Лъжа №1:
  Костов преподавал научен комунизъм. Това е особено популярна лъжа. Според нея преди 1989 г. сегашният десен лидер Иван Костов преподавал политикономия на социализма. Или направо научен комунизъм. И кандидатствал да става член на БКП, жена му била партиен секретар. А сигурно ще да е имал и досие. Истината обаче е различна. Преди 89-та Костов е преподавал политикономия на капитализма. И наистина е имал досие, но като жертва на политическо преследване. Това досие се пази и днес. В него могат да се прочетат интересни неща, например това, че през 1984 г. Костов е бил уволнен от асистентското си място във ВИИ “Кар Маркс” заради “немарксистки възгледи” или например, че е давал “негативна оценка на новия икономически подход и в научните му разработки има антикомунистически постановки”.
  Лъжа №2:

  Фалитът на “Балкан”. Честно казано, не зная защо една от най-абсурдните лъжи е и най-устойчива. Ще го кажа тук, ще го повторя и малко по-долу. Още през 1995 г. тогавашното правителство на БСП, оглавявано от Жан Виденов, направи един списък за предприятия за ликвидация. Не приватизация, а ликвидация. Това бяха тези над 70 големи компании, изначално нерентабилни и източвани години наред от комунисти и ченгета. Правителството на Костов взе политическо решение тези фирми да бъдат приватизирани въпреки икономическата логика, но в името на хората, работещи в тях. От всичките предприятия фалира САМО едно – “Балкан”, и едно от години е на ръба – “Кремиковци”. Всички други оцеляха. Така че не Костов, а БСП съсипа “Балкан”, източвайки го години наред. През последните десет години от своето съществуване превозвачът гълташе по 20 милиона долара държавни помощи годишно и въпреки това имаше дълг от 100 милиона.
  Лъжа №3:

  Криминалната приватизация. Легендата твърди, че преди Костов да дойде на власт, държавата притежавала активи за 20-25 млрд. долара, а той после ги бил продал за 1.5 милиарда. Само че истината е друга. Още през 1988-89 г. комунистическата икономика фалира напълно и именно заради това беше наложен мораториумът на Луканов. В периода 1989-1996 г. на входа и на изхода на всички държавни предприятия бяха инсталирани фирми на комунистическата номенклатура, които ги източваха. Според официал ната статистика от 19% г. собственият капитал на всички държавни предприятия е под 4 млрд. долара, а общият им финансов резултат е загуба от над 580 млн. на година. И това преди голямата криза от януари-февруари 1997 г. Така че отново не десницата, а БСП източи държавата, а предприятията, които правителството продаваше за по един долар, бяха в списъка за ликвидация и имаха дългове, често от стотици милиони
  Лъжа №4:

  Отварянето на досиетата. Досиетата бяха за пръв път отворени през 1997 г. с един калпав закон; и отново, вече в синхрон с нормалната централноевропейска практика – със закона от 2001 г. Действащата според него комисия “Андреев” започна да осветлява агентите по същия начин, по който го прави и сегашната комисия. През 2002 г. обаче правителството на Симеон Сакскобургготски спря процеса, за да намърда отново агентите в държавната администрация. През 2006 г. под европейски натиск отварянето на досиетата беше възобновено и продължава и досега. Ако има нещо, което не беше направено от парламентарното мнозинство на ОДС, това беше приемането на закон за лустрацията заради обструкциите на тогавашния президент Стоянов и нарочно решение на Конституционния съд.
  Лъжа №5:

  Най-корумпираното правителство. Според застъпниците на тази теза Иван Костов е стоял начело на “най-корумпираното правителство” и нещо повече – превърнал е тази корупция в официална политика. Да, ама не. Първо – всичките критики в тази посока идваха от таблоидите, притежание на бивши височайши ченгета; и нито една от международна организация или друга сериозна институция. Второ – Костов беше ЕДИНСТВЕНИЯТ премиер, който се раздели с министри, подозирани в корупция, и прати материалите за тях в прокуратурата. И единственият, който рискува да разцепи партията си, за да прогони отново подозираните в корупция Христо Бисеров и Йордан Цонев от парламентарната си група. Днес положението е друго. Не жълтата преса, а ОЛАФ, Европейската комисия и българската прокуратура вадят информацията за злоупотреби за милиарди левове. А Бисеров и Цонев отново са в политиката – и, колко любопитно – в ПГ на ДПС.
  Лъжа №6:

  Коалицията с царя. Та според тази лъжа след изборите през 2001 г. бившият цар давал мило и драго да направи коалиция с тогавашното СДС, но СДС (под диктата на Костов, разбира се) му отказало. Само че истината е друга. Тогавашното СДС (начело с Екатерина Михайлова) постави пред НДСВ условие Доган и партията му да не участват в управлението. НДСВ не просто не отговори на условието, а фактически дори не предложи параметри за общо управление. После се оказа, че разговорите с десницата са се водели формално, а задкулисно са се водели други преговори – с ДПС, ген. Любен Гоцев и фигури от БСП. Прочее нерадостната съдба на НДСВ днес показва, че това да направиш безпринципна коалиция с победилата на избори партия само и само да останеш във властта, невинаги е блестяща идея.
  Лъжа №7:

  Парите от Чорни. Типичният ченгесарски скандал с “дарението” от Майкъл Чорни, пазен две години за “про-говарянето” на Костов, е типичен и за подхода на българските таблоиди в такива случаи. Когато Чорни обяви, че кипърска фирма – негова собственост, е направила такова дарение, всички вестници го обявиха с огромни заглавия на първите си страници. Когато обаче по-късно кипърски съд официално обяви, че фирмата “Ромент трейдинг” не е била собственост нито на Майкъл Чорни, нито на свързани с него лица, когато е било направено дарението, същите вестници обявиха това в малки дописки на шеста-седма страница. И лъжата продължи свободно да се лее в пространството.
  Лъжа №8:

  ДСБ няма да влезе в парламента. Тази лъжа е евъргрийн. Повтаря се преди всеки вот, като целта й е проста – да обезкуражи привържениците на партията, дано се откажат да гласуват за нея. През пролетта на 2005 г. например прогнозите за ДСБ бяха за 2-2.5%. И никой социолог не си направи труда да обясни, че реално на изборите 2.5% от хората с право на глас означава 5% от реалните гласоподаватели. И всички бяха много изненадани как ДСБ спечели 6.5% на изборите през юни. Днес отново същото -2-2.5%. Белким този път някой се прилъже.
  Това са част от най-упоритите клевети и слухове, с които от години замерят българската десница. Пропуснал съм някои от откровено идиотските като тези, че като министър-председателят Филип Димитров ходел на работа гол за потрес на чуждите делегации; че Костов е приватизирал Златни пясъци, Слънчев бряг, Боровец, Пампорово, Кран Монтана и по всяка вероятност – Лепен; че е изкарал школата на КГБ в Москва и оттам се познава с Карлос Чакала, Вито Корлеоне и особено опасна банда извънземни. Пропуснал съм, разбира се, и най-упорития слух, че “ей точно този хотел тука е на Костов, но го държи чрез подставени лица”. Как да се отговори на него оставям на въображението и интелигентността на драгия читател.

 11. Честно казано темата за “сатаната” Костов е толкова тъпа и изтъркана, че вече ми се повдига от нея. Докато беше “Костов рептилът” имаше нещо забавно в нея – като в бездарно телевизионно шоу. Но вече ми додея – каже ли се “дясно” и веднага изскача Костов да плаши децата. Костов направил това, Костов направил онова, Костов такъв, Костов онакъв. Днес гледах Александър Йорданов при Григорови -същата картинка. Не разбират ли тези хора, че зад логореята “Костов” прозира собствената им дребнотия и бездарие. Интересното е, че до дежурните червени поплювковци се подредиха и бивши Костови министри, посланици, депутати, директори и какви ли не. Става ми жал за него с каква паплач е трябвало да управлява страната и да я вади от кризата. А всичко е много просто -с всичките си кусури Костов стои като скала сред дребен чакъл в българското политическото пространство. А че си има кусури, има си.
  PS. “Като ви чета блога ме обзема несправедливост”. Страхотно! Кажи и petq и повече не я обиждай!

 12. Пък напишете нещо положително в блога си! Например “Министър Цветан Цветанов има много редовен стомах”.

 13. PETQ,
  марш при Бареков! Блогът му със сигурност ще ти се хареса.
  И понеже на служителите на родната полиция(милиция) им е трудно почти всичко (дори да пишат на кирилица), вмъквам и автоматично URL адреса на същия този блог:
  http://www.barekov.com/
  Лека и доходна

 14. Не знам защо “големия” приятел на СДС президента Стоянов се кандитарира за втория си мандат като независим. Сега отново е подновил играта си на “независими” зависими.
  Много ме мъчи загадката, защо демона на РБ Костов е толкова мразен от леви, много леви, “десни” и много десни, от “дълбоко религиозни” и атеисти, от свободни демократи и ангажирани демократи. Абе има ли някой дето (демона де) не го мрази?

 15. Исках да събера и аз няколко подписа и го сторих: макари със скромен успех 50% се съгласиха, 50% не, но събрах доста малко като бройка. Та думата ми бе, за една г-жа, която след като и дадох основния икономически аргумент ми отговори с: “Ами знаеш ли, не съм сигурна, трябва довечера да питам мъжа си дали може. Герб не бяха ли на обратната позиция?” Мъжа и работи държавна работа.

 16. Петър Стоянов отказа да бъде предложен за член на КС. Всъщност, при създалата се ситуация, той нямаше друг избор като демократ. Другото би го опозориоло.
  Но, трябваше ли да стане така, кой печели и кой ще загуби, кое е правилно, и кое не…
  Ето едно мнение, което не мога да оставя без уважение:
  https://bivol.bg/chelniat-sblasak-mejdu-petar-stoynov-i-boris-velchev-ne-se-sastoy.html

 17. Petq, не пишеш с български букви, но и езиковото ти ниво е в окаяно състояние, просто ще те цитирам – “несъм”, “ще напишИте”, “немислите ли”. Несъмнен шедьовър е изразът ти “обзема ме несправедливост”.
  В замяна от мен получаваш нещо в твоя стил: БРАВОСТ!

 18. @Мария

  Prez mart 2012 g. Sinqta koaliciq ima6e po4ti 10% elektoralna podkrepa s vazhodq6ta tendenciq.

  Dva meseca po-kasno Kaba-SDS q napusna!

  Ostavqm na tvoqta éntélégéntnost da zacepi6 koi kakva rolq igrae v dramata SDS-DSB-GERB.

  A 6tom “pelte4eneto na gerbadjiiskata propaganda” prodaljava, qvno ritualnoto samoubiistvo na SDS na 15.V.2012 g. ne e bilo dostata4no, za da zapo4nat sinite simpatizanti masovo da se otkazvat ot SK – nalaga se do izborite da iztarpim i neiz4erpaemiq “ANTI-KOSTOV”-repertoar na Petar Kaba-Stoqnov…

 19. ДСБ са трън в петата на Росинант – кранта и олицетворение на българския преход. Много хубаво, че има трън в петата на прехода, че вече забравихме накъде прехождаме напред към миналото или назад към бъдещето. Сигурно е едно: не е случайна фонетичната близост между “преход” и “приход”. Пътьом все забърсваш нещо в пушилката и мръсния прахоляк.
  Е, как да не пожелаеш бодилът да боде ПО-ЖЕСТОКО.

 20. Кандидатурата на Петър Стоянов за президент беше издигната навремето от СДС съвсем слу4айно, без каквито и да са негови забележими ли4ни изяви. Неговата изява като президент беше основно в убедителната му антикомунисти4еска риторика. В делови аспект, оба4е,той бе пове4е от посредствен, бих казал дори вреден за каузата на ОДС. Некомпетентен до наивност в сферата на икономиката, неаналити4ен и без ясна управленска визия, неуравновесен и непремерен в ходоветв му, суетен и лишен от волята да раз4исти контролираните от него институции от агентите на комунисти4еската ДС. Той не бе на висотата на обединяващ синия електорат авторитет. Нещо пове4е, неговите „аварски“ лакътушения ту към НДСВ, ту към ГЕРБ, на практика деморализират синия електорат и обслужват комунистите.

 21. Както бях написал в предишен постинг, П.Стоянов приема интелектуалното превъзходство на И. Костов като лична обида. И освен това смятам, че той с охота би се съгласил да му отрежат едната ръка, ако с другата ще може да пречи на И. Костов.

 22. В справка на Държавна сигурност с гриф “строго секретно” от 4 април 1984:

  “При обсъждане на научни материали е проявявал немарксистки възгледи. Партийната група е разглеждала неговото положение и е взела решение да бъде освободен и да не се допуска до педагогическа идеологическа работа“.

  Затова е принуден да напусне ВИИ “Карл Маркс“. И постъпва във ВМЕИ “Ленин“ като математик – асистент.

  Но и на новото място “в изказванията му също се забелязват немарксически позиции“, пише в справката на ДС. И апартаментът му е бил подслушван. Проучвани са били хората, с които е говорил. Тайно са претърсвали дома му.

  “В библиотеката в кабинета му почти няма идеологическа литература.” Стените украсявал с разни математически формули, дори поставил някаква маймуна с английски текстове по нея. Едва след категорична намеса на Довереното лице маймуната била свалена и били поставени портретите на Маркс и Енгелс.

  Това съобщава довереното лице “Стоян“.

  Цяла пасмина упорито всекидневно, нагло, неуморно, прилежно и злобно разпространяват измислици за Костов. Като например това, че бил искал да става партиен член.

  При изпълнение на плана за проверка на Костов обаче оперативният работник на Държавна сигурност научава неговия колега Иван Гаврилов, че “ако на партийната група се постави въпросът за приемането на Костов в БКП, към което се стремял ръководителят на катедрата Алекси Алексиев, той щял да се изкаже най-остро против”.

  Разпространява се и друга клевета срещу Костов – че като преподавател бил хвалил социалистическата икономика. Агентурните данни на Държавна сигурност показват обаче точно обратното. Оперативният работник, разследвал Костов, докладва, че

  “Костов дава негативна оценка на новия икономически подход и в научните му разработки има антикомунистически постановки”.

  А най-гадната клевета срещу Костов е, че службите го били вербували и затова някога му било позволено да отиде в Русия, затова му били публикували статия “Работническо дело“ и всичко това си го пише в неговото досие.

  Статия на Костов в “Работническо дело“ наистина има. Тя е писана още в началото на демократичните промени, но и сега може да служи като образец за пазарни и антикомунистически виждания в икономиката.

  Костов има и досие. Само че не агентурно досие, а досие на човек, разработван и преследван от Държавна сигурност за “идеологическа диверсия“. Срещу него са проведени повече от девет разследвания за антикомунистическа дейност.

  Как започва всичко, ли?

  Започва мръснишки. В Шести отдел на Държавна сигурност постъпват агентурни данни от агент “Галя” и довереното лице “Толев” срещу главния асистент в катедра “Политикономия” Иван Йорданов Костов. Това става повод на 4 март 1983 шестаците да направят предложение за завеждането на дело за оперативна проверка /ДОП/ срещу него.

  Само четири дни след това предложението е одобрено. Започва организирането и провеждането на оперативно –техническите и агентурни мероприятия. Те са съсредоточени в няколко направления. Целта им е да изяснят извършва ли “обектът” антисоциалистическа пропаганда и сред какъв кръг от лица развива вражеска дейност. После да я документират и преустановят.

  За да бъде гарантирана ефикасността на операцията ДС разработва детайлизирана стратегия. Разграфена в девет пункта. Те предвиждат да се направят тайни обиски в дома и в кабинета на Костов. Да се организира за 20 дни подслушване на жилището му, така че да се установи какво и с кои лица разговаря. По време на тайните обиски да се преснимат написаните от него работни бележки и материали. Впоследствие те да се предоставят за анализ на “специалисти в областта на политикономията.” Документирани подробно са и всички подслушани телефонни разговори. Проверката, разбира се, не спира дотук. Иначе не би ставало дума за репресивния апарат на една тоталитарна и комунистическа държава. За другарите от Шести отдел на ДС и за оперативния работник, завел ДОП е важно и друго. Каква е средата, в която този вражески елемент осъществява своята противодържавна пропаганда и агитация. Ето защо надлежно се събират “сведения” и от неговите колеги

  В справка по това дело четем:
  “….При обсъждане на научни материали е проявявал немарксистки възгледи.Партийната група е разглеждала неговото положение и е взела решение да не се допуска до педагогическа идеологическа работа…

  От проведено мероприятие “Г” таен обиск бяха документирани негови научни разработки, на които бе направена експертна оценка от специалисти от ВИИ “Карл Маркс”. Констатирано е недобросъвестно използване на цитати от класиците на марксизма, позволяващи нееднозначно тълкуване, акцентирано е върху използване на математически средства, което води до игнориране мирогледното и идеологическото съдържание на политическата икономия. Бе направена оценка на идеологическото съдържание на изказвания на обекта. В тях се дискредитира социалистическата икономическа система като нежизнеспособна, противопоставя се икономическата политика на БКП на икономическите закони, прокарва се теорията на пазарния социализъм. Получените по оперативен път данни бяха легализирани от открити източници. Болшинството от преподавателите в катедра “Политическа икономия” на ВМЕИ “Ленин” считат обекта за неподходящ за преподавателска работа. През декември 1983 за проявите на обекта със справка е уведомен Градския комитет на БКП…”

  Екземпляр единствен

  София, 04.04 1984 г.

  Довереното лице “Стоян” разгръща усилията си в по-интернационален мащаб. Освен, че обвинява Костов в антиживиковизъм, в немарксистки и непартийни позиции, “Стоян” предупреждава, че:

  “…Подобни мисли с непартийни позиции /Костов/ е изказвал във връзка със сътрудничеството и резултатите от него в СИВ и други въпроси…” Има и друго. Според “Стоян” обектът твърди , че “ въпреки дългогодишните разработки и проверки, новият икономически механизъм няма да подобри жизненото равнище на народа…”

 23. Не разбирам защо Иван Костов е обвиняван, че едва ли не е разпродал България за жълти стотинки. Истината е, че предприятията бяха оценявани по балансова, а не по пазарна стойност. За съжаление приватизация по пазарна стойност можеше да се осъществи само в нормална икономическа среда, а не в ситуацията, в която се намираше България – пълна икономическа разруха, корупция, организирана престъпност и на всичкото отгоре блокирана от войната в съседна Югославия логистика.

  В тази ненормална среда, съвсем нормално е всичко да бъде изкупено от местните гаулайтери.

 24. @ МАРИЯ Мария, пропуснахте да споменете, че когато ви се повреди колата, Иван Костов не дойде да ви я поправи, мързелът му с мързел!

 25. @ VESELKA

  Щастлив съм, че Ви има!

  Още Един Трън 😉

 26. @ПАВЕЛ КЪНЕВ

  Благодаря!
  Поздрав до всички тръни!

 27. Има ли нещо общо между носталгията по соца и омразата към Костов?
  За какво мечтае българския електорат наследник на септемврийската “епопея” и безметежното и охранено ежедневие на партийната подлизурковщина?
  Кое ще дойде първото – сметката или равносметката? И кой ще плати масрафа на болния човек на Европа?

 28. Към мразещите Иван Костов.
  Прост факт – електората на ДСБ е това което най се доближава до средна класа(в ненормална обстановка като българската) – образовани, активни в частния бизнес, знаещи езици – реализацията в чужбина е по-скоро желание, отколкото трудност.
  Направете си сметка какво ще стане, ако тези хора се отчаят от липса на представителство (поне) в парламента и никаква перспектива за такова в бъдеще. От чисто практичната страна така да се каже – кой има интерес от цялата работа. Ако и това не може да осмислите…

  успех.

 29. Vse po-chesto si mislia che edinstvenata polojitelna alternativa za BG e DSB i Ivan Kostov.

  Drug e vaprosat che sreshtu tiah e mobilizirana cialata DS i Kom mashina. A tia e tejka i razpolaga s mnogo sredstva ot iztochenite i falirani ex-komunisticheski predpriatia kato BGA Balkan, Kremikovci i drugi.

 30. Как не се сетихте бе, костомразци – той чудовището Иван Костов и пенсионерите съсипа! Пенсионния фонд, дето го създаде Жан Виденов, той извергът го ограби! Какви само пенсии вземахме при БСП-то /аз например – 18 долара на месец!/.
  И селското стопанство съсипа пак този Костов – ограби де що имаше техника /съветска/ по МТС-та и АПК-та, а после “върнал бил земята”. А с какво да я работим? Имало доклад на другаря Петър Младенов, че селското стопанство било съсипано още по тошово време! Той сигурно – Костов му е писал доклада! Всичко си имахме при бае Тошо, само боб зеле и картофи внасяхме от Полша! Ама пък фафлите бяха по пет стинки!
  Тези дни прочетох есето на Георги Мишев “Селяни, умрете”. и тоъ, гадината, и той човек на Костов!

 31. Много странно е, че има документи за уволнението на И.Костов от ВИИ “К.Маркс” през 1984г.. Аз бях негова студентка един семестър, след това беше уволнен заради неправилна интерпретация на Мркс, както се говореше тогава. Но това беше февруари, 1979. Беше изключитено ерудиран преподавател и повечето от нас съжаляваха много за изгонването му.

 32. До Драган. Като сте казали А изредете цялата азбука. Покажете цялото досие. Явно е интересно. И имената на хората които са го разработвали.

 33. Кратка част от изказването на Иван Костов на партийния форум на ДСБ от вчера.
  Ето какво вбеси гербомилиционери и сие…

 34. Г-Н СОТИРОВ,ЩЕ ВИ ПОМОЛЯ ДА ВНЕСЕТЕ ИЗВЕСТНА КОРЕКЦИЯ ОТНОСНО СЪДБАТА НА БГА БАЛКАН.СТАВА ВЪПРОС ЗА СЛЕДНОТО : ПРЕЗ ПЕРИОДА 1994-96Г. БГА БАЛКАН БЕШЕ ТРАНСФОРМИРАНА В СВИНЕКОМПЛЕКС В С.ГЛАВИНИЦА,ОБЛ.ПАЗАРДЖИК.ПО ТОВА ВРЕМЕ СТАНА СОБСТВЕНОСТ НА ГЕН.ГЕОРГИ ИВАНОВ-КОСМОНАВТ И П-К ЛИЛЯН ТОДОРОВ- ЛИЧЕН ПИЛОТ НА ТОДОР ЖИВКОВ.ТЕ,ЧРЕЗ ЕЪР СОФИЯ НАЕМАХА САМОЛЕТИ ОТ БГА И ПОЕМАЙКИ ЧАРТЪРНИТЕ ДЕСТИНАЦИ НА БЪЛКАН, ЗАПЛАЩАХА САМО 10% ОТ РАЗХОДИТЕ НА БГА ЗА ЛИЗИНГ НА САМОЛЕТИТЕ И ТАКСИ ЗА ДЕСТИНАЦИИТЕ.РАЗЛИКАТА СЕ ТРАНСФОРМИРА КАТО ЗАГУБА НА БГА, СЪОТВЕТНО ПЕЧАЛБА НА ЕЪР СОФИЯ. ТАКА БГА БАЛКАН СТАНА СВИНЕКОМПЛЕКС,КОЙТО СИ РАБОТИ И ДО ДНЕС.

 35. Господин Николов, това което го публикувах в блога на господин Инджев, преди това го намерих в сайта на Медиапул. Аз не съм автор, просто го копирах. Надявам се господин Инджев да не се е обидил от моето нахалство.

  Господин Николов, понякога ползвам такава информация и я пускам за ползаване, защото ми писна от простотията на комунистите, русофилите и всякакви такива боклуци. Некадърността, невежеството и простотията в България се наричат антикостов и антидесебе.

 36. До Пенчо Питанката: По мое мнение няма много нещо общо между носталгията по комсоца и омразата към г-н Костов. Тези, които мразят г-н Костов не искат връщане на миналото. Те искат да са си тук и така, но без такива като г-н Костов да им се пречкат. Такива искат “ред” като в Русия и затова толкова си я обичат и за щяло и нещяло си я привикват на помощ – я за атомна централа, я за газопровод, я за пионерски лагер в природен резерват.
  Тези, които въздишат по комсоца са кръгли идиоти. Тези, които плюят по г-н Костов го правят защото ги е страх от това, което той олицетворява.

 37. @Мечтател, не бих влизал в полемика по този въпрос.
  Само ще задам допълнителени въпроси – какъв е корена на омразата към Костов битуващ в стрина Петрана от горно нанадолнище, която подскача всеки път като го дадат по телевизора? И не беше ли тя тази, която каза така простодушно – “Те и някога крадяха големците, ама и на нас ни даваха да крадем!”? И последно – колко на брой са стрини Петрани в милата ни родина?

 38. Аз гарантирам истинността на думите на г-н Николов,тъй като живея на бул.Патриарх Евтимий,№64,над ЕЪР СОФИЯ.

 39. Г-не Сотиров, добре копирате информация, но не е лошо първо да я пообмислите, за да не абсолютизирате разни глупости – половината от “лъжите” за Костов са си чиста истина, но Вие НЯМА КАК да го знаете. И стига сте възхвалявали асистента, все още не са минали достатъчно години от неговото “управление” и още се носи вонята от пълните гащи (с извинение) на правителството му.

 40. До Бай Пешо,
  Хайде сега да кажете кои от лъжите за Костов са чиста истина и да го докажете!! Говорите празни приказки и глупости се нахвърляте срещу другите. Помислете малко за собственото си поведение.

 41. Прав си бай ПЕШО, “вонята” от управлението на Костов вас комунягите още Ви души. Друго си беше уханието от “управлението” на Андрюша Луканов, на Жан /разбирай Иванушка/ Виденов, на Серж от тримата мошеници! Какво благоухание на “Трайной” беше само!
  Добре, че се сетихте да докарате от Мадрид Симо, та да Ви измъкне от киреча, че ако страшният Костов беше получил още един мандат не ви виждах!
  🙂

 42. @ БАЙ ПЕШО Не половината, 5% ако бяха истина, отрочетата на бай Пешовците щяха да го обесят на първото дърво!

 43. До Пенчо Питанката: Ами ей Ви го бай Пешо. Редом то стрина Ви Петрана :-). Коренът е наличието на постоянен потенциал от нежелаещи да мислят, славотрифонясали глупендери, които, за да умаловажат незначителността си плещят и преповтарят слухове и слухчета. Наскоро един с цялата си сериозност сподели с мен как негов приятел, бивш служител на митницата на пристанище Бургас му разказвал как бил виждал мутри в черни мерцедеси, изпратени от Костов да забраняват от името отново на Костов проверка на контейнери пълни с контрабандни цигари. Единственото, за което се съмняваше дали е вярно или не беше дали са били мерцедеси или беемвета.
  Такива ми ти работи, драгий ми госпдин Пенчо. Процентът на глупаците в България може лесно да се види в изборните резултати от 2001 г. насам. Аз грубо смятам 20% за пълни идиоти, около 60% за инертни, отказващи да мислят глупаци и остатъкът е това, което може евентуално да промени нещо.

 44. Loshoto e, che i sred ymnite ima takiva, deto da se chydish kakvo stava v glavite im…
  Na edin priqtel bashtata (voenen) oshte prez 1987g. ni savetvashe da zabarshem na moreto po edna zapadnqchka i da se mahame s ednoposochen bilet ot BG, zashtoto (citiram): “v taq darjava SKORO nqma da ima jivot”.
  Otkade go e znael, taka i ne razbrah – bqh tolkova zelen, che dori ne my povqrvah…

  Decata na voenniq (dnes jilav pensioner) go poslyshaha i jiveqt otdavna na Zapad.
  A toi glasyva za BSP i se prevaznasq kolko hybavo bilo pri bai Tosho…

 45. Kypиoзнoтo в тeкcтa “8 лъжи за Иван Костов” e, че aвтopът му e Пeтъp Hикoлoв. Hикoй нe ce e намepил доceгa, кoйто дa oбopи дopи eднo изpeчeниe oт тoва блecтящo излoжeниe, a нaй-мaлкo тoва e пo cилитe нa славитрифонясалитe* байпешовци ! Доpи caмият aвтop – днec дoбpe cнишен “кyнeвиcт” – нямa cypaт да ce oтpeчe пyбличнo oт cтaтиятa cи.

  И зa Kyнeвa ce чyват дocтa гaдоcти, нo Hикoлoв cи тpae c paзoбличaвaнeто им кaтo “8 лъжи за Meглeна Kyнeвa”. Bъпрocът е дaли зaщото тyк нe ce кacae зa лъжи, a зa иcтини, или зaщото Hиколoв миcли oтceгa за вpeмeтo, кoгaтo ще cмeни Kyнeва c дpyг/a ?! Haй-вepoятнo и двeтe пpeдпoлoжeния ca вepни…

  * Мечтател, “славитрифонясвaнe” e мнoгo дoбpo oбpиcyвaнe нa мaт`pялa caмo c eднa дyмa. Thx!

 46. Дами и господа,почитатели на г-н Костов,защо се държите като маносани(болест по лозовите дървета)?Необходимо ли е да се нахвърляте върху всеки ,който изяви съмнение относно божествения произход на лидера ви?

 47. Г-жo, тpyднo мoже да бъдe пoмoгнато нa чoвeк, който бъpка зaщитaтa нa нecправeдливo oбвинeн чoвeк c oбoжecтвявaнe. Aз живeя в Aвcтpия, тaка чe нe мe миcлeтe, нo ми e кpивo, чe нa вac мeдийнитe мaнипyлaции прeчaт дa видитe, чe c вcякa cлeдвaщa гoдинa, в коятo нe yпpaвлявa Kocтов, България cтaвa вce по-бeднa, нeдeмoкpaтичнa и пoдвлacтнa на Пyт.ин. Aкo в бългаpcкoтo политпpоcтpaнcтвo виждaтe дpyгa пaртия ocвeн ДCБ, кoятo поcлeдoвaтeлнo дa ce бopи сpeщy вcичко товa, cпoдeлeтe коя e тя, зaщoтo aз тaкaвa нe виждам. 3aщoтo тoвa e мoят кpитepий зa cимпaтия към eднa пaртия, a нe чepнитe oчи нa лидepa й. Aкo Kocтoв влeзe дoгoдинa в пpaвитeлcтвeнa кoaлиция c Гoцe, щe cъм пъpвият чoвeк, койтo щe гo зaплюe.

 48. Уважаеми г-не от Австрия,аз съм объркана,притеснена от събитията в дясното пространство в България.Аз не искам разрухата на СДС или ДСБ.Искам градивна критика.Видях какво се случи с Демократичната партия на Стефан Савов след неговата смърт.Ако има кой да ме чуе,изказвам моето мнение-ядрото ,естествените десни избиратели са потомците на средната и висша класа преди 1944г.Определено смятам,че тези хора бяха пренебрегнати по време на прехода.Изпусна се времето ,когато бяха живи Димитър Паница,Стефан Груев,много емигранти,които трябваше да бъдат поканени да правят прехода ,заедно с нас.Това направи Вацлав Хавел но той е от друго тесто.Има една поговорка-от тесто за хляб,не може да опечеш козунак!

 49. Мария, като стигнахте до рецептите да ви попитам, вие за козунак ли се имате?
  Надявам се да знаете, че “народния” съд унищожи брутално почти всичко, което е знаело да чете и пише, а днескашното поколение е свободно да определи ценностите си, без значение от своя произход. Историята със сигурност познава хора, които са потомци на стари комунисти, а днес са истински демократи, както и хора, като Благовест Сендов(наследник на царски офицер), които преминаха без да им мигне окото в изцапаната с кръв стая на Живков. Вие решете за себе си, какво точно искате и оставете всеки сам да решава своята и на децата си съдба. Всяко политическо мислене, което не е свързано с насилие, корупция и полицейщина е дстойно за уважение.

 50. Cлaбo мe интepecyвa кaквo e пpoпycнатo в миналoтo, нo мнoгo мe интepecyвa кaкво cтaвa днec. Днec cтaвa пoреднoто poeнe вдяcнo блaгoдapeниe нa Kaбa-шoпapa, в peзyлтaт на коeто oт дoгoдинa вepoятнo
  1) деcни пaртии нямa дa ceдят в пapлaмeнта и
  2) прaвитeлcтвoто щe e нa БCП+?+? c пpeмиep Гoцe.
  Aкo нa фoнa нa тaзи “cияйнa” пepcпeктивa вce oщe миcлитe, чe нaй-гoлeмият пpoблeм нa Бългapия ce наpичa Иван Костов, нaистинa нямa кaк дa ви ce помoгнe (то нямa и нyждa, зaщoтo и виe пpeдвидливo cтe ce cпacилa в “бялa” дъpжaвa. 3a paзликa oт вac, oбaчe, Иван Костов и aз иcкaмe и Бългapия дa e тaкaвa).

 51. Римското право гласи-вината се търси в най близкия!Да ви разясня,защото се налага-ако жена ви изневери,не биете любовника й,а се изяснявате с нея.Колкото до г-н Киров,привърженик на “истински демократи,потомци на стари комунисти”-комунистите станаха социалисти,а потомците на старите комунисти,станаха истински демократи.Историята не ви интересува,но запомнете,че който не познава миналото,не може да анализира настоящето и да предвиди бъдещето!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.