Какви пожари ще гаси Борисов във Вашингтон

Имам собствена система за потвърждение на някое попадение в десетката: това е реакцията на засегнатите и задействаните от тях пружини на омразата срещу автора на попадението.

Изригването на омразата срещу мен в блога ми от коментатори, пишещи под индиго, ми показва, че онези, които ме следят от милиционерския щаб на ГЕРБ, са бесни след публикациите ми за странната покана, която дори не е покана, а е нещо друго към Борисов, повикан да се яви незабавно във Вашингтон , което се случва след близо две седмици пребиваване там на дясната му ръка Цветан Цветанов.

Не колекционирам словесни боклуци (по свой адрес) и ще ви спестя миризливия букет от герберопроклятия, с който от два дни заливат блога ми в коментарната му част. Само една малка илюстрация, която е сред най-безобидните в сравнение със заканите, че ме следят ( пишат „ние”, в множествено число, за да няма съмнение, че съм обект на колективно внимание) и че всеки момент трябва да очаквам резултата от това следене…

Изпратен на 30.11.2012 в 23:18

petq
petq@abv.bg
94.12.101.156

Ivo, v ada da gorish , chuma da te trushne ,nqm da stanesh mrasniko , da puknesh dano ,da puknesh govedo prosto !

Какво ли толкова е ядосало милиционерите?

Твърдя, че двуседмичното пребиваване на български министър на работно посещение в чужбина, който е отгоре на това и вицепремиер, е случай без прецедент от времето на Георги Димитров, който по начало е управлявал от Москва. Това е очебиен факт. Но няма да срещнете нито един коментар по темата в т.н. „важни медии”. Моя милост си позволи да наруши табуто и сега си „получавам заслуженото”- на този етап ”само” със заплахи.

Нещо става. И то е достатъчно важно, за да „изстреля” премиера Борисов на непланирано, светкавично предизвикано работно посещение за среща с президента Обама, който не го покани на официална визита през целия си досегашен мандат. В типичния за гербаджийската пропаганда стил смущаващата истина е обърната с хастара нагоре, обявявайки това привикване като „първа визита на европейски премиер” след победата на президента Обама- т.е. трябва да сме горди от тази чест.

Официалното съобщение на българската информационна служба е толкова лаконично, че „пропуска” да дублира важен факт от американската официална версия: че сред темите, които ще бъдат обсъдени в Белия дом, е и българската правосъдна система
Иначе казано, българският премиер ще трябва да обясни скандалите, свързани с правосъдната система.

И още нещо липсва в българското съобщение, но колегите от „Дойче веле” успяват да потвърдят логичното предположение, че ще бъде дискутирано:

В интервю с Цветан Цветанов от САЩ „Дойче веле” пита и получава потвърждение:

„Имахте ли някакви разговори по въпроси на енергийната сигурност? Имахте ли реакции за включването на България в “Южен поток”? Знаем, че САЩ винаги са изразявали критичната си позиция за този газопровод.
По принцип бяха маркирани и тези теми, защото те са част от сигурността на една държава, но водените от мен разговори не бяха с подобна насоченост. Така че не бих искал да навлизам в тази проблематика. Детайли предполагам ще бъдат дискутирани на срещата с президента Обама.”

На лъжата краката може да са къси, но скъсяването ( и „спестяването”) на списъка от събития, които повдигат въпроси (меко казано) сред съюзниците на България едва ли ще помогне на Борисов и компания да изпълнят мечтата им да си удължат управлението с втори мандат.

12 мнения за “Какви пожари ще гаси Борисов във Вашингтон”

 1. Браво!! Знам, че не могат да те уплашат. Сполай ти.

 2. Това нещо “petq” звучи като проста червена бабичка, но интересното е, че пише от Лондон. Не мисля, че е от платените клакьори. Нещо й липсва аргументацията (написана и одобрена от ръководството).

  Във всеки случай аз не бих се притеснявал от жалките клетви на пишещите, повече ме притесняват тези, които не пишат, а само четат (и си водят записки).

 3. Колкото по- бързо изметем болшевишката диктатура на ГЕРБ , толкова по- рано да се отървем от слугинажа ни към руснаците – двойни поробители

 4. Ако един простичък, заблуден човечец се информира за “политиката” само от вестници, телевизии и радио, сигурно ще реши, че Борисов отива в Америка да се “поскара” на Обама за огромния държавен дълг и да реши един път завинаги брадясалия проблем с визите за българи. Може между другото да постави въпроса за човешките права и проблемите пред американската правосъдна система, най-вече смъртните наказания. Ще обясни на кмета Блумбърг как се прави метро, на Линдзи Вон как се карат ски и на Мадона как се прави концерт, та поне малко да се доближи до блясъка на Цеца Величкович.
  Истината е доста по-тривиална – на Премиера ще му дърпат ушите. Дипломатично, но яко. Като на селско магаре.
  Добре правите, че триете писанията на дежурните драскачи. Гледам, че някои форуми са станали твърде нехигиенично място. Chocho, petq и останалите са готови за пари или от чиста глупост да избълват каква ли не мръсотия. Имаше едно добро правило – “Не спори с простак, ще те свали на своето ниво и там ще те бие с опит”. А влезте им и в положението – както се пееше в една песен “Да бъдеш гербер никак не лесно!” Особено днес.

 5. Задължително трябва да се чете Симеон Радев! Днес положението е нито по-лошо, нито по-добро от тогава. По- доброто е тази визита във Вашингтон. Имаме нужда от това посещение. Ще поживеем, ще видим.

  ПП Все пак, Борисов не го привикват в Москва, а във Вашингтон. Всеки може да си прави каквито изводи иска.

 6. ББ си е медиен балон и продукт на комунистите. Няма начин да станеш охранител на Тото Кратуньо без да си проверен до 10-то коляно.На него не може да му се вярва. Това е един имитатор на десен, който е верен само на Путин. Като всеки шмекер той е много страхлив и обтекаем, но поставен под силен натиск на Европа и САЩ да се надяваме, че ще спре това безумие “Южен поток”.

 7. Браво Иво! Дръж се! Аз и моето семейство те подкрепяме от сърце!

 8. pozdravi i komplimenti g-n Indjev! ne se ostawqite na 4erwenata agentura da wi pre4upi!

 9. Когато не могат да намерят никакво одобрение в България тръгват да се обясняват и прикичват ” виждате ли ние сме одобрени,това е уникално….”
  Точно “уникално” колкото и Барековото американско включване от официозната медия.
  Стига да прочетеш от Бивол американските грами да разбереш че Б.Б е ходил редовно до руското посолство и това им е било известно на Американските партньори, те не са толкова задухани колкото герберовци си мислят!

 10. А дали няма да се разиграе друг вариант: да им е дошло до гуша от “техния кучи син” и като извадят доказателствата за тезата описана навремето в куотърли и направо да го окошарят и го пратят да играе сантасе с Нуриега, панамският президент-мутра.

 11. Браво, г-н Инджев ! Това, което вършите е съизмеримо с делото на българските БУДИТЕЛИ от Възраждането. Не обръщайте внимание на гербобоклуците – бивши фуражка, и настоящи “десни”. Лично аз за десни милиционери досега не бях чувал, ама ще излезе, че в милата ни Татковина и такова нещо може да се пръкне. Все пак на тях затова им плащат, да създават впечатление във виртуалното пространство, че не са феновете на милиционерската партийка са повече от двама и че дори са наясно с компУтерO.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.