За сведение

Blog Stats Summary Tables

Total views: 11,004,218

Това е статистиката към днешния 7 декември 2012 за посещенията в ivo.bg в 21.30 ч.

Премината е границата от 11 милиона посещения за около 4 години и половина.

67 мнения за “За сведение”

 1. По този повод поздравления и пожелания за още по-големи успехи в бъдещата ти работа!! Изразявам и “огромно съжаление” към всички твой “врагове”, зложелатели, завистници и “колеги”, които биха дали всичко това да не е истина. Искам да попитам още: има ли сведения, от тези 11 милиона посещения (може би рекорд за мащабите на България), какъв е броят на коментарите и становищата изразени в блога до сега?

 2. Aми като няма какво друго смислено да се прочете,евала Инджев!

 3. За този отличен резултат си има и причини. Пожелавам Ви още по-широка трибуна.
  Поздравления!

 4. Ами,браво!Добър си ИВО!Доволен съм!Повече!В неистова радост съм,защото,явно не съм(сме)сами!Даже,май,доста сме.

 5. Позволявам си да “пейстна” един коментар от dnevnik.bg
  Коментарът е ясно подписан и е даден телефон.
  Мисля, че има защо. А защо тук? Също мисля че е ясно!

  До членовете на Висшия съдебен съвет.
  До г-жа Цецка Цачева, председател на
  41-то народно събрание.
  До г-н Плевнелиев, президент на РБ
  СИГНАЛ
  от Димитър Николов Митев, живущ в гр. Пловдив, ул………………………….., тел. 0888/704984

  Уважаеми госпожи и господа!
  Пиша Ви това отворено писмо по повод на предложението, направено от трима депутати да бъде избрана за нконституционен съдия госпожа Галя Гугушева.
  Животът ме „ощастливи” с възможност лично да се запозная с работата на госпожа Гугушева в качеството и на заместник-районен прокурор в гр. Казанлък. Приложено изпращам Ви нейно Постановление от 20.12.1996 г. за прекратяване на наказателно производство срещу виновник за катастрофа, причинила ми сериозни телесни повреди, страдания на мен и семейството ми и материални загуби.
  Катастрофата се случи на 29.03.1996 г. След почти девет месеца „работа” по случая прокурор Гугушева издаде горецитираното Постановление. В него , позовавайки се на автотехническата експертиза, тя признава част от вината на обвиняемия за катастрофата и след това заключава:
  „При тази обстановка като вземем предвид добрите характеристични данни на обв., обстоятелството, че има три деца и не представлява деец с висока обществена опасност, считам, че спрямо него успешно може да се приложи административно-наказатела санкция на чл. 78 „А” от НК вместо търсене на наказателна отговорност”. Следва: ПОСТАНОВИХ: прекратявам наказателното производство срещу ……………………………….. и отменям мярката за неотклонение „Подписка”.

  Не знам дали за да прекрати наказателното производство и да предложи само административно-наказатела санкиция на виновното лице тя е била по някакъв начин облагодетелствана от него или не. Не мога обаче да отмина без внимание следните обстоятелства:
  1. В мотивите за прекратяване на наказателното производство липсва съществения факт, съдържащ се в преписката по делото, че обвиняемият вече е бил осъждан ефективно за виновно причинено от него ПТП с жертви и пострадали лица и е бил лишен от право да управлява МПС в течение на три години. Тоест пропуснато е обстоятелството, че става въпрос за рецидив на опасно управление на МПС..
  2. Виновникът за катастрофата е посочил в показанията си, че е тръгнал от Пловдив в 17:10 ч. и че около 18:10 часа е чул удара от откаченото полуремаррке в моя микробус. Това става на 100 км. от Пловдив на около 10-12 км. от гр. Казанлък..Госпожа Гугушева не разсъждава по въпроса с каква скорост е карал въпросният водач за да измине за около 60 минути 100 км. като при това пътят му минава през повече от 10 населени места и през серпентините на калоферската седловина!! Вместо да приеме това обстоятелство като доказателство за опасен начин на кормуване на виновника, тя приема за вярно неговото твърдение , че се е движил с около 70 км. в час и не е преценила, че при такава скорост той не би могъл да стигне до мястото на катастрофата в посочения час.
  3. Прокурор Гугушева е приела за вярно твърдението на виновника за катастрофата, че времето било сухо, топло и с добра видимост и е игнорирала моите показания, че. времето беше студено, мъгливо, с чести превалявания от дъжд и сняг, асфалтът беше мокър, видимостта – чувствително намалена, светлината на фаровете се губеше на мокрия асфалт. (Че твърдението на обвиняемия за сухо, топло време с добра видимост е абсолютно невярно се вижда от справката за времето в този ден и в този пътен участък от хидро-метеорологичния институт – филиал Пловдив която изисках и приложих по делото) При тези пътни и климатични условия несъобразената скорост, с която се е движил обвиняемият е още по-фрапираща, но прокурор Гугушева не счита това за обществено опасно поведение.
  4. Прокурор Гугушева е счела че не е обществено опасно лице, което, видно от автотехническата експертиза, не е сложило осигурителния палец, който да не позволи разкъсване на връзката между влекача и полуремаркето.
  5. Автотехническата експертиза посочва липсвата на автоматична блокировка на спирачките на полуремаркето в случай на разкъсване на връзката му с влекача. Вследствие на тази неизправност полуремаркето след като връхлита върху микробуса ми и го преобръща на 180 градуса спира далеч от пътното платно в полето. Съдейки по заключението за прекратяване на наказателното производство за прокурор Гугушева очевидно не е обществено опасно управлението на грамадната композиция с тази съществена неизправност.
  6. Прокурор Гугушева не се е впечатлила и от това, че лицето, управляващо грамадния ТИР не е имало сключена застраховка Гражданска отговорност.
  Тя посочва факта, че обвиняемият е баща на три деца, но не се поинтересува от това, че аз също съм баща на три деца, към този момент и трите студенти и че те останаха за продължително време без издръжка поради продължителния период на лечение и възстановителни процедури, на които трябваше да се подложа. Липсата на застраховка гражданска отговорност у виновния водач попречи да получа обезщетение от ДЗИ за претърпените вреди. Прокурор Гугушева е „забравила”, че за да се приложи разпоредбата на чл. 78 „а”кумулативно е издигнато искането виновното лице да е репарирало причинените щети на пострадалия или да е осигурило надеждно обезпечаване за тяхното възстановяване. Нищо подобно не бе направено от виновника за катастрофата, но за прокурор Гугушева това очевидно е било нещо, което може да бъде пренебрегнато и тя с „чиста съвест” издава Постановлението за прекратяване на наказателното производство.
  Воден от горепосочените съображенпия аз се опитах да говоря с прокурор Гугушева, но разговор високомерно ми беше отказан с мотив, че не съм юрист и следователно нямало смисъл да бъда изслушван.
  Като имам предвид горепосочените обстоятелства стигам до извод, че госпожа Галя Гугушева не притежава професионалните и морални качества да бъде избрана за член на Конституционния съд на Република България. При необходимост съм готов да представя допълнително и други документи освен приложеното Постановление за прекратяване на наказателното производство..

  С уважение: ……………………………

  Пловдив, 04.12.2012 г. тел. 0888/704984

 6. 61 245 бр. коментари означава, че за една година те са около 13 500 бр., над 1 100 бр. месечно, или коло 40 бр.ежеденевно, с което не зная дали биха могли да се похвалят и други блогъри. Тук не искам да споменавам и за качеството на тези коментари в сравненеие с други такива, в други сайтове, които “блестят” с простащината си. Благодаря ти Иво!!

 7. Честни поздрави за изключително честен човек! Колкото и ниско да стои честността в стълбицата на човешките достойнства в България, колкото и скъпо да Ви струва това, на Вас, и на Вашето семейство, продължавайте все така честно напред! Защото сте надежда в родната информационна и медиина безизходица.

 8. Искрени, сърдечни поздрави. С много респект и уважение към всичко,което пише Иво. Високо професионално, емоционално и винаги в десятката. Изборът да си свободен сигурно е труден, но си струва да бъдеш алтернатива на купищата жълта хартия, която се продава по РЕП-овете.

 9. Споделям радостта и удовлетворението от постигнатия успех! Той е повече от заслужен.
  Гордея се, че съм частица от него!
  Бъдете здрав и нека радостта никога не напуска Вашия дом!
  С дълбоко уважение!

 10. 11 000 000!!! Това е грамадна цифра за блог от типа на “и сам войнът е войн”;)))) Поздравления, Иво! Имам само една забележка! По някой път пишете по-бързо, отколкото ние можем да четем;))))

 11. И каква излиза тя, господин Инджев? Вие имате повече читатели в този скромен блог, отколкото цялата тумба драскачи от верноподаническата преса на Борисов, Станишев, Доган и придружаващите ги лица. Сърдете се сам на себе си, че некадърните русофили и герберските чиновници Ви мразят от сърце!
  Бъдете здрав и весел!

 12. Чудесен резултат! Както и за тиража на книгите Ви.
  И въпреки демографските и поколенчески “гапове”.

 13. Поздравления от мен и семейството ми за Иво и за авторите на хубавите коментари.
  Не поздравявам авторите на коментари от типа “mrastna mishka”. На тях пожелавам да не показват така гордо простотията и завистта си.

 14. Поздравления и повече успехи!

 15. Честитo и продължавайте в същия дyx! България имa жизнeнa нyждa oт шeпaтa cи xopa, заcлyжaвaщи дa ce нapичaт жypналиcти!

 16. Искрени поздрави, с надежда да доживеем този свят, за който се борите с достойнство и чест!

 17. Поздравления!
  Ще чакам с интерес интервюто Ви днес – в студиото на ДСБ web TV.

 18. Браво Иво , продължавай в същия дух ние сме с теб !

 19. Виждам и добре осъзнавам непосилното бреме, с което сте се нагърбили. Моите почитания за това, че имате волята и силата да останете прав!

 20. Поздравления Г-н Инджев,
  Това прави средно по над 7500 посещения на ден във вашия блог! Това говори много! Не вярвам някой друг у нас да може да се похвали с нещо такова! Желая ви здрави и сили за да продължавате все в същия дух! Вие сте не само извор на новините такива, каквито са, без призмата на пречупване на корпоративни и други подобни задни интереси. Но по тази причина, както и поради тов, че никъде другаде у нас не могже да се намери такава информция, сте и извор на познание! А и коментарите тук са на ниво несравнимо с другите медии и не само у нас, което още повече добавя към стойността на блога. Този блог се превръща в медийна институция у нас, която да ни представи и по света и да поизмие гурелясалите очички на масовите ни медии!
  Честито и успех!

 21. Към GB:

  Сметката от около 7500 посещения дневно се получава от целия период,но всъщност от доста време дневната “бройка” е почти двойно по-голяма, някъде средно между 12 и 15 хиляди…
  Държа обаче да подчертая, че за мен това не е водещ критерий, нито пък е цел. Ако търсех максимален ефект, щях да прибегна до някои изпитани средства за умилкване на масовата публика, характерни за българските медии. Предпочитам обаче да се придържам към авторския си стил с пълното съзнание, че това далеч не е по вкуса на всеки и всички- само че нямам намерение да се нагаждам…

 22. Поздравления!
  Ако върви така до референдума, може да стане чудо с едно голямо “НЕ” на ядрената енергетика у нас!

 23. Poseshteniata sa zasluzhena ocenka za dostoinstvata na avtora na bloga i negovia prinos za sushtestvuvaneto na istinski opozicionno mnenie v inache bezalternativnoto informacionno prostranstvo na tradicionnite medii. Pozdravlenia G-n Indzhev!

 24. Поздрави и от мен и семейството ми, г-н Инджев!
  Съхранете дързостта си и дано да успеем да се
  “Множим”с още по-голяма скорост! Поклон !
  Сърнева

 25. Tejko e da “oresh” i “seesh” nivata narodna.Mnogo e kamenista i burenyasula…A Vie durjite zdravo “Raloto” i orete li orete…Dali nie mojem da budem
  dovolni ot sebe si v tazi “Oran”?!?Eto tova e,koeto me izmu4va…Blagodarya Vi za kuraja!!! Dano ste Jiv i Zdrav!!!

 26. Господин Инджев, хубаво би било ако от статистиката която показвате би могло да се разбере броя на вашите и нашите читатели-противници.
  Вярвам, че ще се съгласите че тяхното чисво е твърде голямо, което е добър показател за вашата работа.

 27. Поздравления и от мен г-н Инджев!!!
  Бих споделил и аз две-три думи за ПРИТЕГАТЕЛНАТА СИЛА на блога, но не само като статистика и цифри а и като ЕМОЦИЯ.
  Представете си човек който е заминал от България с мисълта че това е ЗАВИНАГИ, смачкан, унизен и озлобен до такава крайност ДА СИ САМОНАЛОЖИ ЗАБРАНА да се интересува от нея, ограничил контактите си до минимума на няколко най-най-близки роднини и приятели и спазил същата в продължение на 20 години, след като се натъкне на БЛОГА (по препоръка на приятели от още по-далечната чужбина), да се случи така че сега, от почти 4 години да няма ден в който да не влезе по няколко пъти в него да чете (и коментира понякога) и той да стане най-ценния, авторитетен и полезен източник на информация за Родината за него и го превърне в един от най-горещите му фенове. И в резултат да си обърне главата назад към България.
  Ето това се случи с мен ( и си мисля че е така и за много такива като мен) за което ще изкажа моето огромно БЛАГОДАРЯ на Вас и на всички коментиращи(без надничащите) за това което получавам от БЛОГА.
  Тъй като сега живея в родното място на един велик съчинител на музика, често съм си мислел да оприлича Вашия труд с неговия но съм се въздържал да го правя (има даже физически и много други прилики), но този път ще го кажа, като добавя че това не е глорификация (против която възнегодувах онзи ден в един коментар), а е според мен една ЗАСЛУЖЕНА ОЦЕНКА.
  Г-н Инджев, Вие сте за мен един МАЕСТРО на българската журналистика и ще Ви четат още дълго-дълго !!!

 28. Много често и винаги с удоволствие посещавам блога на Г-н Инджев.Радвам се и на интелигентните коментари на съмишлениците.

 29. Честито, г-н Инджев!
  С Вашето неуморно и остро перо ни вдъхвате вяра и надежда, че могат да се случват чудеса! С Вас сме! Пожелаваме на Вас и семейството Ви здраве, творческо вдъхновение,късмет!

 30. Поздравления!!! Аз съм един от тези, който влиза всеки ден!

 31. Вашите успехи са и наши! Бъдете здрав! Блогът и коментарите със сигурност редовно се преглеждат и от тези, които искат да разберат какви са настроенията на “другите” българи, на тези, които не са почитатели на “Банкянската камасутра” и желаят нещо повече от “хляб и зрелища”.

 32. Здравейте, г-н Инджев и Поздравления!

  Мислили ли сте да “отворите” секция на блога на английски? Съдържание на английски би дало възможност на доста чужденци /не непременно такива, който живеят в България/ да четат написаното от Вас. А и така отзвукът в чужбина би бил още по-голям? /дори и в момента той е впечатляващ/!

  Поздрави,

 33. Към Rossen Iordanov:

  Уважаеми господин Йорданов,

  Вероятно забелязвате, че избягвам да благодаря за хубавите думи по мой адрес и Ви уверявам, че единствената причина за това е желанието ми да не изглеждам самодоволно.Смятам, че това е нормално- така правят всички хора, които стоят здраво на земята и не се смятат за центъра на вселената. Това, че отстоявам позицията си, не означава, че в себе си нямам колебания и съмнения, а още по-малко- че се смятам за непогрешим.
  Бих могъл да Ви отговоря и по мейла, за да остана верен на това правило за собственото ми публично поведение,но признавам, че с Вашето откровеност обезоръжихте самозащитното ми мълчание. Защото ме наградихте с “Пулицър”, който не мога да приема безмълвно- и аз съм човек ( противно на някои други мнения).
  Чрез Вас искам да благодаря и на всички останали невидими за мен мои работодатели,които ме мотивират като читатели и коментатори.
  Заедно извършихме една също толкова невидима интелектуална революция: опровергахме вкупом вярната доскоро парадигма, че не може да има напълно независима журналистика, защото всеки журналист зависи от работодателя си.
  За мен това е върховно постижение в живота- не само в професионалния…Казвам, че го направихме заедно, защото подкрепата, която получавам, определено е част от едно общуване, което ни обогатява духовно.
  Така би се почувствал вероятно професионален авиозпитател, който си има не само собствен изтребител, но и свое небе!
  За което, бидейки вече богаташ, благодаря искрено!

 34. Благодапя Иво,че ми давате възможност да се ориентирам в джунглата от манипулатори.Вие сте като светлина в тунела.Поздравявам Ви за космическата цифра на посещенията.Това е изключително признание за Вашия професионализъм и изключителна гражданска позиция.Надявам се тези резултати много скоро да дадат плодове към по-добро на обрулената ни държавица.

 35. Поздравления, г-н Инджев.
  Толкова много истина на една място, просто не и истина.
  Ваш верен читател.

 36. Мда, парите са важни, но без талант и трудолюбие, без ценности и морал, могат да купят само Бареков. Лоша новина сте постнали за много хора. Продължавайте в същия дух, че инак с малки изключения, няма кой.

 37. Жив и здрав да сте, г-н Инджев! Вашият блог е оазис в пустинята.

 38. Благодаря Ви, г-н Инджев!
  Някога като студент със затаен дъх слушах заглушаваните Задочнирепортажи на Георги Марков.Сега всеки ден с нетърпение нлизам във Вашия блог. Вие сте сеятел на надежда и светлина в това мрачно настояще. Вашето жизнеутвърждаващо перо ни дава надежда, че ще успеем да превъзмогнем тази унизителна апатия и отново ще възродим синята идея.

 39. Присединявам своите поздравления и дълбоко уважение към нашия ИВО.
  Нека бъде жив и издрав, той и
  многолюдното му семейство, за да бъде талантливо му перо и самият той наш морален ориентир.

 40. Честито! Чета Ви и се радвам, че журналисти като Вас ни дават кураж

 41. Няма какво да добавя към казаното във всички, до едно заслужени, поздравления. Четат ви много, защото хората имат необходимост от вашите есета. Колцина могат , или си позволяват да пишат така? Благодаря! Пожелавам Ви все по широка аудитория …и все повече проумяващи истината читатели.
  Пишете както ви е на сърце, да се възмущават колкото си щат! 🙂

 42. Pozdravi za tezi rezultati!Chte se uvelitchavat tchetiachtite tozi blog zachtoto horata tarsiat istinata!Jelaia ti mnogo zdrave i novi po/chitateli/!

 43. Към Росен Йорданов

  Очарован съм от хубавите, емоционални думи, които сте намерили за нашият писател, журналист, редактор, коректор и издател на ivo.bg – медиа.
  Трябва много да се лъжа, ако Маестрото, който сте посочили за сравнение(страхотно попадение), не е авторът на “Die Walküre” и “Tannhäuser”. Ако това е така, приемете сърдечни поздрави от родния град на Бундеспрезидента Joachim Gauck!

 44. Поздрави за г-н Инджев,
  Чета публикациите почти всеки ден. С някои мнения съм съгласен, с други-не. Но стилът е ненадминат в България и винаги гъделичка интелекта. Обичам да научавам различните гледни точки. Обичам да чета мислите си. Не мога да преценя дали блогът щеше да е толкова интересен ако на власт не бяха тези които бяха, а бяха тези които искаха, но не можаха. Също не мога да си обясня защо г-н Инджев сподели с нас тази статистика… на времето имаше една кампания “не сте сами” – може би това е посланието?
  За съжаление и аз пиша от чужбина,
  Сполай Ви

 45. Поздравления и от мен господин Инджев! Великолепен труд от велик Човек. С този блог започва деня ми през последните 4 години.

 46. За мен е чест всеки ден да се докосвам до великолепните Ви коментари и мисли за живота в съвременна България! Четях Ви навремето-още като кореспондент в Бейрут, чета Ви с удоволствие и сега!Вашата журналистическа дейност ми носи известна утеха…..че не всичко е загубено в тази нещастна страна!Радвам се , че живея по едно и също време с Вас. Това ми помага да се примирявам с простотиите и идиотщините в Родината ни.Бъдете жив и здрав, дано и други от младата журналистическа смяна следват приmера Ви! С уважение: samson

 47. Вероятно за радост на всички,които разбират откъде идва вдъхновението в блога на ivo, е важно да се отбележи ,че той е креативен български журналист ,което го прави различен от поръчковите журналисти у нас.Наградата ,която получи по този своеобразен начин от свой читател е още едно доказателство за споделените емоции,които преобразяват блога и го правят толкова неповторим и у ни кален ,че привлекателната му сила ,действа на разстояние ,което може да се измерва по-скоро в кванти и повярвайте ми съвсем не зная какво точно означава за нас българите ,че имаме в лицето на ivo един истински пример за човек ,който умее да отстоява каузата на свободата.Ivo ни поднесе с внимание своите книги ,сред които Президентът на РъБъ и всеки ,който не е успял да получи автограф от него има за какво да мечтае 🙂 ,но със сигурност му предстои да напише още хубави книги с интересни герои и заглавия като тези,да речем : Бо Бо/ Бо-гатия Бо-дигард / ,а защо не и Бъ Бъ /Бъ-дете Бъvгари!/
  Бъди здрав,приятелю !
  С обич ,Елена 🙂

 48. DO IZBORITE VI POJELAVAM 12,000,000 !DVE BALGARII VI CHETAT! BADETE ZDRAV, TOCHEN I BEZKOMPRISEN!

 49. Поздрави и от мен- редовна читателка, но рядко коментираща. Толкова съм впечатлена от виртуозното Ви слово, че не смея често да прибавям нещо след него. Чета с удоволствие и коментарите към темите- винаги всички коментари, защото добивам куража, че не съм ” бяла врана”- а и други хора виждат нещата по подобен начин. БЛАГОДАРЯ!

 50. Впечатлен съм!
  11 милиона посещения!

  Поздравления за това, че има защо да се чете Вашия блог.

  Неща, които няма къде другаде човек да прочете.

  То е все едно, да имаш потребност(ментална и емоционална) да прочетеш или поне да чуеш: “Платформа на модерната десница на българите”.

  Благодаря Ви г-н Инджев

 51. Поздравления Г-н Инджев! Чета Ви всеки ден с най-голямо удоволствие.

 52. Г-н Инджев,радвам се,че Ви има!Редовно Ви чета.Вашите статии и коментари ми служат за ориентир.Бъдете жив и здрав!

 53. Смятах се за глупак, защото смятах че ще рухне огромната банда впила се в тялото на България вече близо 70 години, но милионите на Иво скоро ще ме накарат да си променя името. Всичко най-добро за Иво.

 54. Koлкотo повече бългaри чeтат Инджев, тoлкoвa пo-мaлки ще стaвaт шaнcовeтe нa pyблaджии, мyтpи и кaлинки дa yзypпиpaт пoлитичеcкия тepeн. Paбoтa нa нac, peдoвнитe читaтeли на тoзи блoг, e дa пoпyляpизиpaмe cлoвoтo на Инджев ocoбeнo cpeд тeзи cи близки xopa, кoитo cтaват c aгeнт “Бop” и лягaт c yчиндoлcкия Бacтyн. Пoжелaвам нa нaшия дoмакин cледвaщите 11 000 000 пoceщeния нa блoгa мy дa ce cлyчaт за 1/10 oт вpeмeтo, кoeтo бe нyжнo за пъpвитe 11 000 000.

  “Koйтo ce бopи, мoжe дa зaгyби. Koйтo нe ce бopи, вeчe e загyбил.” /Б. Бpexт/

 55. За мен денят започва с ivo.bg,това са лъчите на истината, която излиза на светло и довежда до ярост, неистово виене и зъбене на Глутницата…Не случайно, Иво, си номиниран за МЪЖ НА ГОДИНАТА (бих казал през всичките ГОДИНИ на пре-(и)хода) МЪЖ-достоен и смел!Гордея се, че те познавам!

 56. Всеки ден срещам човека Иво по софийски булевард и журналиста Иво в този блог. Големи, мнооого големи са!!!

 57. Едно голямо БЛАГОДАРЯ и от мен, г-н Инджев ! Чудесно е да знам къде мога да потърся истината ( или поне тази част от нея, която ме интересува ) при положение, че на медии у нас отдавна не вярвам . Успех !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.