Бай Бойко цъка с телефон- не разбира езика

Председателят на Европейската комисия, Жозе Мануел Барозу, чиято впечатляваща с ораторското майсторство реч по повод връчването на Нобеловата награда за мир на ЕС изгледах и изслушах в пряко предаване на телевизия Евронюз от Осло днес, като че ли се пошегува с нашия премиер Бойко Борисов от високата трибуна със следното изречение:

Днес един от най-видимите символи на единството ни е в ръцете на всеки.”

Барозу сякаш акцентира върху факта, че невъзпитаният и недоучил шеф на българската партия за ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ Бойко Борисов, който думичка не разбира и се държи като дете по време на досаден, направо противен за него симфоничен концерт, държи в същия момент в ръцете си мобилен телефон, на който си „цъка” нещо.

На първия ред!

Това се вижда от търкалящите се в интернет видеосвидетелства за поредния гаф на нашия вожд.

Макар Борисов да седи с телефона срещу оратора, редом с озадачения от простотията на българския си съсед холандски премиер Марк Руте, Барозу се прави, че не го забелязва и говори всъщност за еврото като символ на европейското единство.

Продължението на изречението му за символите на единството е :
„…Това е еврото, валутата на нашия Европейски съюз. Ние ще го подкрепяме”.

Защо обаче по партийна линия в ЕНП подкрепят Борисов, който очевидно е чуждо туловище ( и още повече духом) в ЕС, това е въпрос към европейските оценители на ползата от приносителя на популистки български гласове в изисканата им Народна партия.

Срамът е за сметка на България по една още по-проста ( от Борисов) причина: българите са го изпратили (да ги) с(р)ами.

31 мнения за “Бай Бойко цъка с телефон- не разбира езика”

 1. На бас, че бб/макар и туловищем на официалната церемония/ се рови в коментарите на този сайт да види иска ли му някой оставката за всички селянии, продажничества на българските енергийни, икономически и геополитически интереси в полза на Русия и – не на последно място – официално огласено пред присъстващите тъмно минало.

 2. Всъщност “услужливи” медии пуснаха кризисно версията, че тиквоний си играе с GSM-а. Всъщност този направо си спи.

 3. Какви SMSи, какъв телефон! Всички се заблуждават, че държи телефон, а Той си гали мускалчето с розово масло.

 4. Ако някой гледа интервюто в предавнето на Диана Найденова “Опасно близо” (БТВ, 9 декември, 18ч.) ще види простотии, които не е виждал дори при комунизма преди рухването на Берлинската стена. Ще разбере, че българските пенсионери няма да получат коледни добавки. Не им се полагали, защото в годините след сриването на Стената “миличките те гласуваха за БСП”. Ще чуе неща, които не е чувал дори от устата на Правешкия престъпник. Ще разбере, обаче, нещо много странно и много страшно! Ще разбере как Иван Костов ни е предал! Иван Костов – човекът в чиито ръце, на “10 януари” ние, антикомунистите от улицата, поверихме съдбата на България, съдбата на СДС и своята лична съдба. След като веднъж официално е заявил по телевизията, че Главният секретар на МВР Бойко Борисов е оставил след себе си 130 неразкрити убийства, Иван Костов пръв от всички политици отива в болницата, за да честити успеха на “мотора на дясното”. Цветанов даже се подигравал, че Костов го е изместил на вратата, за да поднесе първи поздравленията си за изборната победа в 2009 година. В коя програма Костов е записал, че политическият кръжок на верния охранител на лидера на БКП (обявена със закон за престъпна) е съюзник на ДСБ. На кой конгрес или форум е взето такова решение? Как стана така, че милиционерският партиен кръжок ГЕРБ стана член на ЕНП и колко дясна е последната щом в нея членува партия с лидер замесен в политическо убийство?

 5. Лоши хора са тези в ЕС!Не МУ осигуриха симултанен превод на човека.Пък и дали не са му повярвали,че знае 2-3 езика,както се изцепи.

 6. Ама той, милото и с GSM ли … такова… може?!
  Умница ми е той – сигурно и джобен калкулатор си има! И му вика Елка.
  Простак бил, безскрупулен и популист?! Хайде холан! И в европейска партия го приемат /и го ценят/ и Обама го хвали!
  Пък и “народен глас Божи” го е избрал да управлява /и да го оправи/. А както е известно народите никога не са виновни /и отговорни/. Ако ще и най-голямата свинщина да натворят. Винаги се намира един “Костов”, едно чудовище също, което да се окаже виновно.

 7. Винаги съм смятал, че ние българите сме народ, който цени образованието като необходимо условие за просперитет – личностен и национален. Що за компромис сме направили и правим всеки ден?

 8. Няколко пъти съм припомняла това – и във форуми, и във Фейсбук – но ще си позволя и тука да напиша, че персоналната вина за членството на ГЕРБ в ЕНП носят Ханс Герд Пьотеринг и Вилфрид Мартенс /за него ще напомня пък, че в Белгия беше разследван за далавери/…
  Когато ГЕРБ стана партия и подаде документи за членство в ЕНП първия път представителя на ДСБ гласува “против”, но втория път бяха притиснати силно и Даниел Митов – сега при Кунева – гласува “въздържал се”.
  На първите избори за български представители в Европарламента ГЕРБ бе приветстван от Пьотеринг, който , на въпрос защо припознават ГЕРБ за дясна партия отговори, че представителите в ГЕРБ “му трабвали” за да закрепят крехкото мнозинство на ЕНП в Европарламента, да осигурят председателства на комисии и т.н. Извода си го направете сами…
  Вилфрид Мартенс пък се появи след парламентарните избори, за да притиска – главно – ДСБ и Иван Костов “да помагат”, защото вече им беше горе-долу ясно какво ще да се случва, как ще се издънят. Тогава, на срещата Иван Костов отказа да отиде – изпрати Екатерина Михайлова и – както си спомняте – с много уговорки “помагаше” на ГЕРБ!
  Аз горекшо се моля на Дядо Коледа и на Господ Бог дано не са ни клели – да получат втори мандат.

 9. Г-н Драгулев, и двамата с Бойко сте за лечение! Той – за патологичната си манията да лъже, а Вие – за патологичнчта си манията “антикостов”.

 10. На мен пък ми е странна неистовата радост и обреден танц, която изпитват и извършват някои към “грешки”, които са си естествени, като го знаеш този човек, и слепотата, с която се отминават съществените неща. Впрочем заради които бива “ухажван” от страна на ЕНП.

 11. Господин Инджев, искам да ви благодаря специално за това, че не говорите против Иван Костов в момента.С ясното съзнание за тежестта на думата ще кажа, че е ПРЕДАТЕЛСТВО в сегашния момент да ни обясняват някои блогъри и журналисти в е-вестници колко е лош Костов, как е разбил дясното, как се е отмятал – ту подкрепял ГЕРБ, ту – не, как точно когато на България й трябвало, нямало кой…Изобщо да се съсредоточим върху грешките на сините, да не би случайно някой от колебаещия се електорат да чуе, че се обединяват и да гласува за тях.Аз вече чета само в интернет, и то хора, минаващи за опозиция на ББ, и съм потресена от това как някои не могат да си потиснат личното в името на оцеляването на България.Мисля си, че докато Костов участва в политическия живот, има с кого да сравним управляващите и преди тях управлявалите и да видим, че ИМАМЕ политици и когато на България й трябва, ИМА кой….

 12. По повод на есемеса, който пише ББ по време на церемонията, би било хубава ирония, ако е този, с който нарежда на парламентарната си група да не представят кандидатурата на Гугушкова (или както й беше името)…

 13. Няма да се учудя, ако Борисов се оправдае, че е чел съобщение от Костов, който нарочно му го е пратил точно в този момент, за да го дискредитира пред ЕС. И ако това стане, съм готов да се обзаложа, че Сугарев ще му повярва 😉

 14. Съпричастен съм към думите на Една българка “Господин Инджев, искам да ви благодаря….”, но е тъжно и показателно докъде сме стигнали самите ние, да благодарим на някой, който не се държи цинично с Иван Костов. Защо е така, защото комай не остана друг, освен Иво Инджев, който да не си прави “упражнения” върху гърба на този човек. И да искаме да не е така, докато парите и медиите са в ръцете на хора като Цветанов и Борисов нещата трудно ще се променят. Важното е да не губим надежда, а и сега имаме повече от всякога основание да вярваме, че обединеното дясно е истинска заплаха за монопола на ГЕРБ. Доказват го самите те, със засилване на атаките си срещу Костов и Неински, а това е само началото.

 15. @Мирослава Симеонова:
  Благодаря ви за коментара. Скоро се зарекох, на нищо против Костов да не вярвам. Но все пак е добре да има малко debunking на митовете, че постоянно нови се пускат и се рециклират стари.

 16. @ TOCHKA:
  В представата си визирате онзи българин, когото пролетарщината, селяндурщината и русоблюдството отдавна унищожиха.
  Никога не забравяйте, че андрешковата максима: “Учи мама, че да не работиш!”, се роди по времето на “проспериращия” вълкочервенковски болшевизъм в зараждащата се “чантаджийска” България!
  Винаги съм смятал, че най-страшното престъпление на комунягите е моралната деградация на народа ни!

 17. Щом в България някй се оплюва, то е заплаха за жадните за власт. Плюха комунистите, плюха, царистите, плюят герберите, защото ги е страх от Костов. Дано стане обединението в дясно, само там ни е спасението. В противен случай сме обречени поне още 80 год на комунизъм, защото не сме евреии да ни стигат 40 години

 18. Статията е кратка и ясна – от Боко и за Боко нищо ново не можем да научим. А изненадите са винаги отвратителни. Затова и аз ще се включа с 1-2 изречения в коментарите.
  От предаването по бТВ разбрах едно – сделката с АК “Балкан”, която извършил “престъпният” Костов, всъщност минала през някакъв американски съд (не следя проблема от близо) и нямала проблеми. Добре де, питам се аз, къде са тогава клетвите по негов адрес? Или трябваше да суркаме компанията по подобие на “Кремиковци” и “Белене” като плащаме големите печалби на фирмите около тях. Това си бяха милиони долари от джоба на държавата, които бяха спестени от държавния бюджет и то във времена, когато в цялата държавна хазна имаше пари, колкото годишния доход на Майкъл Джордън. Но това не беше срамно за червените. Те за пореден път доказаха, че са прът в колелото на историята!
  Още нещо – от предаването разбрах и за някакво посещение на Иван Костов при ББ. Но честно казано, като гледам Боко, някак не му хващам вяра – или лъже яко, или изкривява нещата. Просто не мога да му имам доверие. И като аргумент за това мое отношение имам молба към този, който не би се съгласил с мен – нека да каже едно единствено нещо, което Боко е заявил и което е направил. Само не ми вкарвайте темата с магистралите, защото около обсъждането на европейския бюджет се оказа, че средства за нови магистрали няма да има – т.е. нещата около проектите на ГЕРБ зависят от Европа, а не от Боко. Така че без магистрали!
  И да не забравя да напомня – за всичко е виновен Иван Костов!

 19. Както казва Марио Варгас Льоса “…без висока култура няма нито свобода нито демокрация…” Лошо е за каракачанско куче да попадне между лъвове, но още по-лошо е когато в същото време си чати по мобилния телефон.

 20. Не се учудвам, че г-н ПАВЕЛ ТИНКОВ се учудва, че Тиквоний може да пише есемеси. И аз се учудвам. Защото го гледах по телевизията как бившата шефка на Информационно Обслужване, мисля Му натискаше “пръстчетата” по клавиатурата на компютъра за да си пусне данъчната декларация.

  А,тоя безсрамен лъжец ПЕТЪР ДРАГУЛЕВ пак се е появил! Тоя си мисли, че като омеша лъжите си с малко истина,има кой да му повярва. Сигурно е фен на Кабата.

 21. Борисов е събирателен образ на новобогаташите-далавераджии в България. Жалко за умните хора. Като гледам по улиците кой избира народните ни представители и ми става мъчно.

 22. Е какаво толкова недоволствате всички ? Гледайте позитивно бре , хора ! Добре е поне , че на фона на Барозовите думи бай Бойко не си е драпал срамотиите . А можеше . Представете си само – не е трудно , нали .

 23. Може би “злодеят” Иван Костов е виновен, че е насочил камерите на операторите и режисьорите на предаването, които показват нашият премиер в спяща поза. А в същност, той “разсъждава” и крои планове за “светло бъдеще” на страната си и на народа, който “успешно” води към това бъдеще.

 24. Г-н Инджев, бихте ли дали линк към някое от тези “търкалящи” се в мрежата клипчета?

 25. О, аз отдавна (за мой срам) не бях влизала в блога на г-н Инджев, и потресена виждам как се е развилняло тук лицето Драгулев. Този … няма ли трибуна, нали беше шеф на разни дружества, партийки, комитети? Или пак са пуснали парици новите господари да се плюе Костов? Жалка история…

 26. @ ПАВЕЛ ТИНКОВ:

  Колко сте прав господине!

  Комунистически морал,
  лява десница,
  ведра безнадеждност,
  жив умрял…

  Оксиморони.

 27. До ЖИВКО БОЕВ:
  За съжаление не само Драгулев си мисли така. Действително е така. По този повод – сентенция от сериалчето “Досиетата Х”, което гледам от време на време:
  “Лъжата се прикрива най-успешно между две истини.”
  Това е тактиката на Драгулев за лов на лековерни “шарани”.
  🙂

 28. към Павел Тинков:

  Бих могъл да го направя в отговор на едни от многобройните отговори на Вашия опонент Драгулев, с когото не съм съгласен, но това може да се възприеме като опит да го “заглушавам”- нали не искате подобно “героизиране” на “жертвата”?
  Но понеже полемиката напусна всяка граница на разумното, се обръщам чрез Вас към участниците в нея с молба да бъде прекратена. Дори няма на обяснявам защо ( тъй като е много очевидно, за да бъде посочвано изрично и това би било обида за интелигентността ви, която Драгулев и без това обижда вкупом).
  Съжалявам наистина, но ако това не стане, ще бъда принуден да влезна в ролята си на нещо повече от автоматичен одобрител на коментари.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.