Сините гербери продължават (де)номинирането

ГЕРБ дойдоха на власт с обещание да разкостят БСП и ДПС и си отиват с Костов на уста.

Ако има обаче едно единствено нещо, в което от ГЕРБ са изключително последователни, това е продължаващата им битка да опровергаят предизборния лозунг на БСП : „Гласуваш за Бойко, получаваш Костов”. Не само , че не се случи, но се случва точно обратното.

Или..? Да не би пък проницателните червени шамани да са имали предвид през 2009 година друго- че след гласуването за Бойко избирателите ще доведат страшилището Костов да спасява положението от наследството на Бойко?

Сега, когато възниква опасността ДСБ да се обедини с масово напускащите герберизираната СДС сини лидери и структури, за да потърсят сметка на ГЕРБ ( например на Цветанов за апартаментите, както самият Костов конкретизира), управляващите май се стреснаха. Напълно в стила на другарите и другарките от столетницата, които обичат да припомнят общия си генезис с опоненти и врагове си, за да ги дискредитират с някогашни общи корени по линия на БКП или ДС, Цветанов започна да интимничи с подробности кога и как се е срещал със сини лидери, от което очаква публиката да се погнуси от тях (колкото от ГЕРБ, поне).

Оказа се обаче, че осмиваният като „самотник” Костов изглежда никак не е сам, а се съюзява с други, подобни на него, „недоубити” от царските шашми и герберизма-ленинизма
опитни политически съмишленици, генериращи също така нова, младежка енергия в дясно.

В телевизионни предавания премиерът и заместникът му Цветанов се редуват да нападат обединяващият се син враг без да си дават сметка, че при спадащата подкрепа за тяхното управление всъщност правят услуга на своите антиподи в условията на задаващ се протестен вот. А врагът на ГЕРБ, ако се съди по истеричните изяви на Борисов и Цветанов, е все по-малко червен и все повече тъмно син.

Откакто на хоризонта се появи призракът „Единство” и вероятността Надежда Нейнски, заедно с няколко други разпознаваеми на национално ( а някои и на международно ниво) сини лидери да застрашат самодоволното „дясно” статукво на ГЕРБ, щабът за мръсни поръчки на управляващите явно е издал код „тъмно синьо”, който да замени розовия досегашен сценарий в закачките по адрес на червените другари.

Станишев чак се засегна от това спадащо внимание към него и заяви, че не се гордее (вече?) Борисов да му е бивш съпартиец (както вероятно се е гордял, когато го величаеше като „Генерала” начело на нереформираната милиция по времето на тройната коалиция).

Оперативното ръководство на щаба за мръсни поръчки на ГЕРБ възложи на своя шеф Цветанов вчера да навърже в един компромат имената на Надежда Нейнски, Иван Костов и Алексей Петров. И ето че днес от телевизия „Европа” козируват с въпрос, който часове наред подканя зрителите да кажат дали са съгласни с това, че Костов и Нейнски РАБОТЯТ заедно с Алексей Петров ( все едно , че сами са се сетили да питат- няма „както твърди Цветанов” ).

Ами да, работят, съгласява се ехото на тази инструкция за очерняне на десните врагове от екрана на телевизията, която се изхитри за годишнината от създаването на СДС да излъчи видеоклип с ретроспекция за цели 23 години, в която не беше споменато или показано нито едно лице на лидер на организацията, освен на Петър Стоянов ( с мегафон, без мегафон- всякак, но сам и единствен).

Всъщност по този начин от ГЕРБ направо РАБОТЯТ за избистряне на дясната мъгла в главите на избирателите, насаждана там от години. За което Костов и Нейнски трябва искрено да благодарят на идеолозите на герберизма-ленинизма, устремили се към пълен разгром на превърнатата от тях в куха черупка , изсмукана откъм дясно съдържание емблема СДС.

Още няколко такива (де)номинации на кандидати за върховни съдийски постове ( като гафовете „Марковска” и „Гугушева”), от страна на кухото ръководство на СДС по заръка на началниците им от ГЕРБ и дори слепите ще прогледнат по въпроса за двете патерици, които се спъват взаимно под претекст, че по този начин, поставяйки я на колене (включително пред заплахата от чревен реваншизъм) развиват България по европейски.

50 мнения за “Сините гербери продължават (де)номинирането”

 1. Много им пречи с позицията си СРЕЩУ АЕЦ “Белене” Костов, а явно и боко вече е в джаза с комисионните по случая, както БСП е вътре отдавна – оттам ще да идва прегрупирането.
  Докато събирах подписи за регистрирането на Инициативния комитет с позиция ПРОТИВ развитието на ядрената енергетика у нас, с участието на Иван Иванов, Иван Костов, Димитър Бъчваров, Иво Инджев, Огнян Минчев и др., наред с около 150-те човека “сини”, подписали се при мен в червения квартал “Изток”, някои други, “червени”, направо налитаха на ожесточени разпри, а пенсионер с бастун, който се представи като бивш шампион по борба, без малко не налетя на бой, защото, видите ли, бил натрупал милиони по “тошово време” и после, от продажба на банани на пл. “Македония”, а Иван Костов, като дошъл на власт, му ги изял…

 2. Адмирации,ИВО!Всичко е казано,кратко, ясно,точно и разбрано.Няма какво да се добави,освен три народни мъдрости,които се отнасят за другарите гербери, верни и добри:”Хитрата сврака с двата крака в батака!”,”Всяко зло за добро!”и”Когато волът рие в калта, я мята на гърба си!”Благодарности към ББ и ЦЦ,които помогнаха с оригиналните си действията на десните да се консолидират!А СДС с това световно неизвестно ръководство са вече една куха лейка-дано редовите ,истинските, седесари да го изритат навреме и да станат неделима част от Синята коалиция.

 3. Господин Инджев, винаги съм смятал, че Вашият редовен читател Борисов е най-простия и неук човек в сградата на министерския съвет. Оказа се, че жестоко съм се лъгал. Цветанов го надминава многократно, след като чух какви ги дрънка в понеделник сабайлам.

 4. Поне докато аз имах възможност тази сутрин да следя резултата от допитването на “Европа”, изводът е ясен – хората не “пасат трева” и колкото на телевизията да и се искаше да се “натегне”, резултатът беше – не-87 %! Ясно и красноречиво!

 5. Следва образуването на единен народен фронт против бойковизЪма.

 6. Откакто Боко безпрепятствено узурпира властта, той се превърна в зловещата опасност за бъдещето на България. Днес всеки, който подкрепя Боко е враг на България! През всичките тези години Иван Костов нито веднъж не се противопостави на узурпатора. Нито веднъж не се опита да възстанови величието на СДС и неговата първостепенна роля в българския политически живот. При това и сега той дава подкрепата си за Боко по начин крайно обиден за всички онези българи, които в Януарската революция извоюваха демокрацията и свободата на България. Когато през 2001 година, вместо да разобличи лъжите на Царчето и игрите на кукловодите от ДС, Иван Костов млъкна сякаш обиден на българския народ. Това срина и обезвери синия електорат. Той никога няма да тръгне след старите водачи! Днес традиционно, както винаги преди избори, в СДС и в ДСБ се вълнуват, но и този път не се обединяват, за да спрат Боко – злокобната опасност за бъдещето на България, а за да си прекарат времето на топло в НС.

 7. Има сякаш надежда да се събере разпиляната енергия за истинска промяна, но като ги гледам как бетонират статуквото…си мисля,4е трябва да се свършат няколко наистина неотложни неща: това правителство трябва да бъде свалено незабавно, защото ако то провежда изборите е ясно какъв ще бъде резултата. Другото неотложно нещо е да се осигури гласуване на българите живеещи в 4ужбина-тези дето пращат пове4е пари в България отколкото са вси4ките им 4уждестранни инвестиции. Не ми се запо4ва темата как така единствените свидни български 4ада се оказаха изселниците в Турция та само техните гласове са важни за европейска България.
  Също мисля, 4е е много важно да се пести енергията и не се отговаря на провокации.
  Бъдете здрави!

 8. Г-н Драгулев, Вие сте за усмирителна риза – не за невропатолог. Уверявам Ви, в мое лице си спечелихте един непримирим опонент! Докато Вие търсите начин за разчистване на ЛИЧНИ СМЕТКИ, аз търся начин за ОЦЕЛЯВАНЕ, “драги ми” Драгулев.
  Може и да не ми отговаряте, защото за мен сте напълно предсказуем/програмируем, драги ми.

 9. Олeквa мy на чoвeк като cи ce издpaйфa, нали? Пaпкaй дoбpe, тa yтpe вeчеp дa cи oще пo-прoдyктивeн в дpaйфyca, xeм apгyмeнтитe ти зa злoдeйcтвoто на Иван Костов ca толкoвa нoви, чe ги чyвaм caмо зa 4893894208674680428-ти път. Mногo щe ти ce paзcъpдя aко някoй ден пpопycнeш дa ми ги припoмниш.

 10. Г-н Драгулев,
  ако позволите малък коментар. Боко, както го наричате, е всичко друго, но не узурпатор. Той беше законно избран при нечувана избирателана активност. Какво той направи с това доверие е отделен въпрос. Относно демонизирзнето на Костов – просто оставете, не ви се ордава, не можете да го очерните повече. Освен това какво не е направил Костов го знаем. А това, дето не го направи Костов, не го направиха много, много други, защо нямате проблем с тях.
  А колкото до “синия електорат” защо не ги оставите сами да решат около какво да се обединяват. Те и без това не са много, а явно Вие не сте сред тях. Има толкова други формации, които ще се обединят за “доброто на България”.

 11. @ДРАГУЛЕВ
  Господине,не чуствате ли, че чрез непрекъснато повтарящите се (по повод и без повод) БЪРТВЕЖИ И ИЗМИСЛИЦИ по отношение личноста на ИВАН КОСТОВ досаждате на останалите участници в дискусиите. Ако сте си поставили за цел да се противопоставяте на единството и консолидацията на истинските демократични сили и да подпомагате БСП, ГЕРБ, ДПС и други лъжедемократи за разбиване на това единство, моля поне в този блог не го правете.

 12. “Оперативното ръководство на щаба за мръсни поръчки на ГЕРБ възложи на своя шеф Цветанов вчера да навърже в един компромат имената на Надежда Нейнски, Иван Костов и Алексей Петров. И ето че днес от телевизия „Европа” козируват с въпрос, който часове наред подканя зрителите да кажат дали са съгласни с това, че Костов и Нейнски РАБОТЯТ заедно с Алексей Петров ( все едно , че сами са се сетили да питат- няма „както твърди Цветанов” ).”

  Явно милиционерите бая са се стреснали. Щом Цвъ.Цвъ вече ръси клетви и клевети, като махленска клюкарка, бая са им омекнали коленете. А СДС-то, халал да им е. Начело с Кабанамсикой.

  Романтично беше последните 20 и няколко години със синьото лъвче, но все пак, да не забравяме, че ДС си го създаде. После го изпусна от контрол и това даде шанс за страната, поне да не стане като Беларус. Нещо повече. Получило свобода, макар и с много рани, успя да вкара страната ни в по-добрия коловоз. Трябваше чак ЦАР да доведат от майната си, та да го довършат и то след повече от 10 години и да си закачат препарираната му глава в кичозните си замъци. Добрата новина е, че лъвчето успя да народи силни деца, които вече на са обременени от отровата милиционерско-КаГеБейска и са готови отново да извадят България от блатото в което искат пак да ни натикат.

 13. Драгулев,Драгулев,много озлобление и много малко яснота има в главата ти.На тебе не ти трябва Иван Костов – той е “стара муцуна”.Нищо,че знае и може много.Важното е да си ходи – така повече от 10 години внушават и комунистите, и герберите,и царистите…И успяха да вкарат в главата ти страх и умраза към Костов.Задачата им е изпълнена. Могат да бъдат горди със себе си.

 14. Виждате ли го г- на Драгулева, колко много знае за историята на СДС, повече, отколкото дявола за евангелието… И вижте го как се активизира с дребните си лъжи, напълно в синхрон с подетата от Тиквоний кампания против обединението вдясно! “Спяща клетка” на герберизма-ленинизма, задействана да твори дребнотемие и отровни плюнки срещу единствения политик, който реално посегна на властта на БКП и нейните деривати – БСП, ГЕРБ, КУНЕВА, както и някои отпадъчни продукти като Атака, РЗС и др. Много бил скачал по площадите, та акъла му се стръскал в петите. Всички кметове, професори, депутати, млади седесари – криви, само той и Кабата прави!
  Комуняга, с комуняга!

 15. Народа изтрещя яко. Само глупости бращолеви.

 16. Е, нали СДС се присурка към ГЕРБ, “за да си прекара на топло”? То пък излезе, че са били купени за единия бъзик.
  Ако има обединение, то трябва да е в името на принципи. Надявам се “Единство” и ДСБ да се обединят с каузата за нормализиране на България след опустошителния двуядрен прецедент Цоко-Боко. Това не бива да го забравят, защото просто нямат алтернатива.
  Отнесените приказки за партия на хората от Орлов мост или по-малкото зло ГЕРБ (това последното е ГНУС и ГНУС на квадрат) не допринасят с нищо. Идеята за разпускането на ДСБ би зарадвала много сурогатите в дясно, предназначени да го изпортят и затова се надявам да не се случи.
  Затова питам направо: някои бащи основатели на СДС нещо ги тормози много яко – какво точно?

 17. Cпоpeд cтaтиcтикaтa пoлoвинaтa фиpми нe ca ce пpepeгиcтpиpaли т.г., oт пpepeгиcтpиpaнитe полoвинaтa нямaт нитo eдин cлyжитeл, a поcлeдните 3,5 гoдини бeзpaботнитe ca ce yвeличили с 400.000. Драгулев, дa ти имам прoблeмитe…

 18. Г-н Драгулев, стига вече с този обиден, разочарован и огорчен син електорат. Няма такъв. Има глупаци, които с целия си акъл си помислиха, че един хитърчо щял да оправи България за 800 дни. А преди това ходеха с такситата си да питат лично г-н Костов защо “България уби дете”.
  Тези глупаци искаха бърза далаверка а ла булгар, а не това, което беше идеята на управлението на СДС – да се бачка яко, да има ред и закон и всеки да е отговорен според силите си за това, което е. А не да се кисне по кафенетата, тъпи мутри да правят каквото си искат по поръчка на тези, които би трябвало да ги съдят и вкарват на топло и да се чака “държавата” да даде, направи и пр.
  Няма такова нещо “разочарован син симпатизант”. Има тъпи, немислещи кретени, които се държат като овце. Това е.

 19. Аз мисля че в България комунистите нито за миг не са изпускали положението от 1944 година насам. Всичко е било дирижирано и по време на прехода в 1989. СДС и всякакви други опозиционни организации са били или нарочно създадени или инфилтрирани с цел овладяване на временната буря. Всичко е демагогия. В Бългaрия и днес няма върховенство на закона. Комунистите и днес са по-равни пред закона от обикновеният човек и днес те живеят охолно за сметка на същият. Единствената промяна е, че сега комунягите не се наричат комунисти и не могат да те смачкат с директно набутване в трудов лагер, но в крайна сметка те смачкват. Тези които не искаха да бъдат смачкани напуснаха страната. Останалите се отглеждат като материал върху който да се паразитства (извинявам се за грубият изказ). Излъгани се оказват и Европейските институции ако наистина са мислили, че България е демокрация и правителството там работи в интерес на народа. Полиция, съд и прокуратура работят единствено да осигурят сигурността и спокойствието на “политбюро” така както беше и преди 1989. Начинът по който са сглобени закони и институции след 1989 е с единствената цел да се осигури продължаващ комфорт на силните на деня от преди “перестройката”. Не се заблуждавайте, че има съществени промени в държавното устройство от преди 1989. Показателен пример – посочете ми един тлъст котарак който е в затвора?
  Друг показателен пример – след забележка от Европейската комисия в страната настава криза заради невъзможността да бъде избран достоен конституционнен съдия – много е вероятно такива в България просто да не съществуват.

  Тук е казано доста добре:

  http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=28154844

  Изходът е разтрогване и създаване на истински граждански договор така както го е казал един от основателите на най-великата държава на планетата днес – ..goverment of the people, by the people, for the people.. (..правителство от хората, чрез хората, за хората..)

 20. Днес присъствието на Иван Костов в политическия живот на България е главната (а може би единствената) пречка България да няма истинска дясна партия, каквито имат всички бивши комунистически страни. Само дясна партия може да спре упадъка на страната. Иван Костов трябва да се оттегли, след като доказа, че не може да спре Боко и допусна дясното пространство да бъде завладяно от милиционерската клика на Боко. Иван Костов направи една непоправима беля на България. Легитимира Боко като десен политик, въпреки отлично да знаеше кой бе ръководил политическото убийство в Харманли на Тодор Димов-Чакъра. Този политически чадър позволи на Боко да заеме дясното политическо пространство. За политик допуснал такава капитална грешка няма място в политическия живот на страната. Иван Костов трябва да се оттегли, за да продължим напред. Само така българите ще го запомнят с добро!

 21. Проблем за Драгулев и другарите не е личноста на Костов, и миналото свързано с него.А личностите и обединението им около общи принципи, за които Костов е първият “посмял” да направи нещо смислено.Защото тези новите ще “посмеят и по-страшни неща”
  Чрез това принизяване на малкото “посмели”, се цели да се убие всякаква надежда за някаква промяна.
  Но са пропуснали малката подробност, че преди всичко си имат работа с изявени личности, колкото и непонятно да е това за тях.А тези хора абсолютно винаги търсят себеподобни и се отвръщават от дремльовци на първия ред.

 22. Само ти се чудя Иво?!Как успяваш да напипаш пулса на времето?Ти все пак си журналист.Много твои колеги журналисти препредават новините български и световни.Да!Да! Ето къде е разликата!Ти и анализираш. Защото си журналист с главно “Ж”.За което и изпълваме блога ти.Пожелавам ти в навечерието на Рождество Христово да на ПОМРЪДВАШ от мястото си .И нека всички бъдем по добри.

 23. Драгулев, може би съм първият в този блог, който тръгна “на нож” срещу налудничавите ти изцепки. След няколко безуспешни опита да споря с теб се отказах окончателно, тъй като проумях позициите ти. Ти си едно объркано, озлобено човече, живеещо в свой измислен свят /все не ми се иска да приема, че си провокатор/. Реалната обстановка в страната ни ти е чужда и непонятна.
  По гореизложените съображения си поставих за цел да не чета натрапчивите ти с внушенията си коментари и да се правя, че не те забелязвам /само мир да има/. Но ти напоследък прекаляваш и започваш да досаждаш на много от участниците в блога. Засрами се!Престани!

 24. Отношението към Иван Костов е доста специално в последно време, но лошото е, че трудно може да се отсее кое е истина и кое не

 25. Поздравления. Изключително правдив анализ. И този път Иво Инджев е в десетката, точно по Инджевски.

 26. Тук върлува един объркан гражданин и всички се юрнахте да му обяснявате истината. Всуе! Очевидно е, че лицето Драгулев не подлежи на нормализация. Кредото му е: “За всичко е виновен Костов и само да се махне от очите ми, нещата ще тръгнат по мед и масло”. А всъщност човечецът е заразен от личностна злоба и тя му пречи да преценява ситуацията обективно. А за такива лечение няма. Лошото е, 15 години злостна комунистическа пропаганда успя да обърка много податливи на внушения и мързеливи мозъци.

 27. Драгулев, понеже твоята теза “пречката Иван Костов” доста упорито се популяризира от тези на които не е изгодно да има демократична България (надявам се, че не си от тях), нека да допуснем че това се случи – И.Костов се откаже от политическия живот. Нека също така допуснем, че идеята с която е създадена и съществува ДСБ се запази в лицето на кадърен лидер на мястото на Костов.
  Как мислиш, същите тези които демонизират Костов, дали ще простят на новия лидер при положение че продължи същата линия.
  Няма нужда да ми отговаряш – ясно е.
  Защото проблемът НЕ Е личността Костов, а политиката “Костов”. Тя бърка в едно тъмно местенце на всички ченгета и поради тази причина никога няма да бъде простено на никой “а ла Костов”…

 28. “СДС – този (не)ясен обект на желанието” Това е статия на Петя Владимирова от “Дневник”, прочетете я!
  http://www.dnevnik.bg/analizi/2012/12/11/1966209_sds_-_tozi_neiasen_obekt_na_jelanieto/
  Разбирам добре ентусиазма от възможното обединение, но се страхувам, че изпадаме отново в детска еуфория, така добре описана от култовата фраза: “Тате ще ми купи колело, друг път!”
  Имам доверие на тази журналистка и описаната от нея еуфория в Пловдив – “Единство” ми навява отново нещо, като опит за яхване и/или контролиране на задаващата се буря “Орлов мост”! Защото ако я караме така тя може да прерасне в тайфун “Орлов мост”, което на практика би било истинската ни надежда!
  Към Петър Драгулев, Правите (и не само вие) една много голяма грешка! Не е и не може да бъде една единствена личност, пък била тя и Иван Костов нито единствената ни пречка, нито едничката ни надежда. Опазил Господ от това, съдбата ни (добра или лоша) да зависи само от една единствена личност! Всичките ни проблеми са в самите нас, не Бойко, не във Станишев, не в Костов и т.н. И ше ви кажа ясно: Ние нямаме точно понятие затова какво е ляво и дясно! Не го разбираме дори във физическия му смисъл, а какво остава за политическия. Няма да забравя сцената от свериала за Априлсакото възстание, когато офицерът командваше четниците да маршируват не с “леви-десни”, а с “Гиндер – Баховица”, имената на хълмовете в ляво, и в дясно! Вие, какти аз сме в чужбина, където тези неща имат отдавна определен смисъл, но в България този въпрос от много години след Освобождението, та и досега е всъщност “за Русия” – ляво” или “на страната от Русия” – “дясно”! Всичко друго е пълна какафония и затова Иван Иванич ви се вижда прав. Не е прав, народът ни не е изтрещял. Безпросветен и опростял е. Аз от години следя този блог на Иво Инджев и виждам, че той е осъзнал това много добре. И друго, ние до такава степен не сме наясно с това какво е ляво и дясно в политиката, че смятаме бившите комуняги от БСП все мастити бизнесмени в момента, много от които дори виждат, че дупенето на Русия по-скоро им пречи, за леви. А в същото време сме мготови да приемем за десни някои, които имат на практика много по-социално ориентирана политика. При това демократ не може и не бива да се отъждествява нито с ляв, нито с десен. В нормалните държави всички спазват законите и уважават институциите и мнението на другите. Това в САЩ не е трудно да се види. Нито демократите настояват или се борят за комунизъм, нито републиканците могат дори и да помислят за завръщането на монополите и империализмът. Всъщност комунизмът е Русдкият монопол и Руският империализъм.
  Но ние сме си били винаги бамбашка! Ето в цял свят има 4 посоки – север, изток, юг и запад, като изключим три точки. Двата полюса, където има само една посока (на северния -юг и на южния – север. Третат точка е естествено старата столица на Абсурдистан – Велико Търново! Там има три посоки: “нагоре”, “надолу” и “срещу пощата”! Е от доста време сме се завъртяли точно там – “срещу пощата” и не можем да тръгнем на никъде. А въпросът пак е изкилифинчен защото за нас посоките ляво или дясно са безсмислени. За нас има две посоки напред или назад. Имаме нужда да вървим напред, но русофилите ни дърпат със всички сили назад. И ако не се сафирясаме навреме, ще се върнем там откъдето тръгнахме, а може и по-назад! Винаги може повече, нали! И тогава Бойко с неговото “Що трябваше да ги ручаме жабетата!” може да се окаже и пророк, не само господ! Чудим се дали да го оприличим на Стамболов или на Стамболийски. Не драги, трябва да идем много по-назад в богатат си история, която поради изпростяването си сме забравили. Той (се опитва да) е съвременното свинарче Ивайло! Толкова си може и толкова му позволяват (русофилските) кукловоди.
  Към ГЕОРГИ СТОЯНОВ,
  Следва образуването на единен народен фронт против бойковизЪма”.
  Не предлагайте “усмивки от старите ленти”! “Филма” за ОФ сме гледали до втръсване!

 29. Браво, МЕЧТАТЕЛ! Това е истината… Когато Костов призоваваше за: “воля да продължим” през 2001, други се омайваха от идеята да бъдат оправени за 800 дни. Само, който имаше с какво да мисли, разбра разликата.

 30. Hикaкъв oбъpкaн и oзлoбeн чoвeчeц нe e Драгулев, a нaй-oбикновен плaтен пpовoкaтop, когoтo cъм зaпомнил oт форyмитe на vsekiden.com пoд пpoзвищeтo “Aнализaтop”. И тaм cтилът на плюeнe беше клacичecкия “Yavor Dachkov Gangnam Style” – запoчнe c нeщo cи и на финaлa eфeктнo гo мeтнe в чyвaлa c oбвинeния към Ивaн Костов. Пишe гpaмoтнo, нo глyпocти – мaxнeл ли ce Kocтoв, дecницатa щялa да ce възpoди.. Taкивa “тeзи” въpвят в пeнcиoнepcкитe клyбoвe нa БCП, a нe тyк, къдeтo Драгулев cи позволявa двoйнaтa нaглoст дa oбижда и лидеpa нa дecницатa, и интeлeкта ни. Ceгa явно ca прexвъpлили “Aнализaтop”-a на Костов тyк, зaщoтo нивoтo във vsekiden.com дpacтичнo пaдна и фopyмитe тaм са съc зaтиxвaщи фyнкции. Дoбpaтa нoвинa e, чe кaтo минaт избopитe щe миpяca за извecтнo вpeмe.

 31. Дори и в този блог се изпокарахме!

 32. Наскоро гледах едно интервю на Костов взето от журналистка на която не и запомних името. Мисля че беше покрай преговорите около обединението на коалицията този уикенд в Пловдив. Интервюто тръгна добре, взаимното уважение беше на ниво и бях впечатлен. Докато 5-10 минути по късно не се стигна до момент когато журналистката се опита да поиска отговорност на Костов за несправянето с комунистите по негово време (или нещо от тоя род). Костов се измъкна с мрънкане за реабилитацията на Тошко която сега се случва и даде примера за рожденият ден на покойната Людмила Ж. Журналистката направи жестоката грешка като каза че това било нещо незначително или нещо от сорта. Във този момент Костов показа що за човек е. Вместо да се опита с едно изречение да и каже че не е права и защо Костов се заповтаря със все по отмъстителен тон във следващите може би 10 изречения неприкривайки желанието си да я унижи а не да образова да кажем. И го постигна. Аз се почувствах доста кофти заради журналистката. Един политик не може да се държи така. Особено лидер на някаква си дясна партия с десни идеи. Да беше комуняга работата би била ясна.
  Разбирам сега защо са му казвали Командира. Тук на запад им викат булита на такива. Политиците в БГ трябва да осъзнаят че определят тона на поведение за обществото и че трябва да са много самокритични по отношение на това как се държат.

 33. Позволявам си да цитирам Калоян Борисов(по всяка вероятност млад човек), който е написал истината в две изречения:

  “Проблем за Драгулев и другарите не е личноста на Костов, и миналото свързано с него.А личностите и обединението им около общи принципи..”

  Да, сред коментарите на блога винаги се подвизава, служебно по един драКулев. Верно, никовете си менят, но същноста – не. Службата си е служба. Мисля, че задачата им е да обезличат и разводнят стойноста на коментарите и темата на автора.

 34. Адмирации, GB!
  Заставам твърдо зад заявената от Вас позиция!
  Разбира се не съм изненадан – всички Ваши участия са достойни за блог като този на Иво ИНДЖЕВ!
  Препрочетох още веднъж всички коментари и не ми стана ясно къде вижда КРАСИ МИНЕВ “изпоскарване”.
  Дори напротив – като се изключи всеобщата нетърпимост към изявите на Драгулев, на лице е подчертано единомислие.
  Ще си позволя от името на всички, опълчили се срещу инвазията на това лице да заявя, че в отношението ни няма нищо лично. Драгулев има правото да мрази и обича когото си поиска и да вярва или не на предпочитания от него политик. Обябяваме се обаче срещу “драгулевщината”, която воюва за правото да ни поучава, да ни внушава, да посегателства върху правото ни да мислим различно и да предопределя избора ни.

 35. Познавам от дете старата муцуна Драгулев – нищожно пиянде, което след 1989 изведнъж се развихри като пръв демократ, с което направо отблъскваше по-плахите хорица, които се питаха това ли идва сега… Та хич не му обръщайте внимание – освен да руши, да плюе и да обижда, друго не може… Жалка твар, но за съжаление точно такива “демократи” създадоха мно-о-го проблеми на СДС…

 36. Вече за никого не е тайна,че ДС си беше подготвила удобна за притискане опозиция още преди преврата 89г.Целта е била, именно тази опозиция да извърши всички реформи в страната, единствено и само в изгода на създателя си, а понеже реформите ще бъдат тежки и по план, съпътствани с много несправедливости и откровени кражби – всички вини да се изсипят на главата на провеждащия реформите СДС,който бидейки съставен от много инай-различни хора, няма начин някой от тях да не се издъни и да несе облажи неправомерно!

  И тогава, след всичките тежести народът няма начин да не се умори, а има и кой да го отврати от тая опозиция, СДС да се закрие и на негово място да изникне “нова” десница, Зачената порочно от същите кукловоди, която да остане и “да си менка” властта с “новата” левица БСП. Ясно като бял ден! Никога обаче не може да има 100% гаранция, че няма да се случи нещо, което да отклони плана от начертаната линия.

  Първата издънка беше с Филип Димитров – не бяха отчели чувството му за достойнство и чест. Когато той осъзна, че с тази “подкрепа” в парламента и куп ченгета в собствените редици на него му е отредена незавидната роля, да бъде мюрето, което нищо не може да направи срещу зараждащите се ДС мафиотски образувания, а само ще се окаже изкупителната жертва, ТОЙ ПОДАДЕ ОСТАВКА, въпреки крясъците на прикритите акули около него, което му прави чест. Именно тогава СДС се обедини в партия, защото разбра, че съюз от много (14) на брой партии, които трябва да взимат решение С КОНСЕНСУС, е мисия невъзможна!

  Тогава начело на СДС дойде Костов! Хората го избраха за водач именно, защото им се струваше силен и независим човек, готов да поема отговорност и не сгрешиха! Сами видяхме, как след неговото управление, същите кукловоди по спешност доведоха хазартния играч Симеон, само и само да не допуснат втори мандат на Иван Костов. От тогава още не е спирала гнусната кампания срещу него, която се разпространи и вътре в СДС. Много силна и от всички посоки беше тази кампания, до степен в нея да се преминат всякакви граници – вижте как само се изложи Петър Стоянов, когото именно ние избрахме, директно да се намеси и дори да признае, че е готов да се ликвидира СДС,само Костов да отпадне по пътя!

  Защо е преследван така именно Иван Костов – според мен, защото не могат да го контролират! Затова!

  Ето вижте сега, кого се опитват да намърдат “демократично” в Конституционния съд – все хора, които са оцапани и могат да бъдат лесно управляеми! Това явно им е основен принцип на организаторите на преврата и прехода – да се ползват оцапани хора, като Любо Пъпката, други лапачи и пр. Помните ли, как стана така, че извадиха досието на Берон – Ами това стана в момент, когато той беше повел опозицията в лицето на сините, да напуснат парламента! Ако това беше станало тогава едва ли повторно комунистите щяха да успеят да получат мнозинство в НС, респ. във великото НС и те да ни приемат новата “демократична ” конституция.

  Ето затова на кукловодите им трябват контролирани личности на чело на опозицията и във важните органи на държавата. Искрено се надявам народът, в по-голяма част, да осъзнае тази гадна игра и да се опита да й попречи.

  Иначе, за статията – поздравления за Иво! Винаги съм го харесвала, като журналист и като гражданска позиция.Не ме е разочаровал нито веднъж до сега и се надявам и за напред да е така! Искрено се радвам, че с хора като него вървим в една посока! Успех на всички добронамерени хора!

 37. 1. Kaквo paзбиpaте пoд “несправянето с комунистите по негово време” – чe нe ги избecи ли?

  2. Журналистката пpилoжи някoлкo пъти поxватa “пpовокиpaне нa cъбeceдника c пpoтиворeчaщи нa неговитe тeзи”. Aз зa paзликa oт ваc намepиx eмoциoналнатa peaкция на Kocтoв много cимпaтичнa пoради cвoятa иcкpeнocт. И aз тaкa peaгиpaм в cпop пo повoд въпpocнaта пceвдoнаyчна кoнфepeнция за Людмила Живкoва, пpoвeдeнa в нaй-дocтoлeпния ни yнивepcитeт.

  3. He ми paзправяйтe глyпоcти, че запaднитe политици нe покaзвали eмoции. Пoкaзвaт, зaщотo и тe ca XOPA, a нe дpecиpaни живoтни – чyйтe изказвaнаия на peйгън или йoшкa фишep aкo нe вяpвaтe. A “почувствахтe ли ce доста кофти” заради пyтин, кoгaтo нacкopo пo повoд pussy riot мepкeл, “неприкривайки желанието си да гo унижи”, мy кaзa, чe ce дъpжи катo oщипaн – и тo пpeд 20 pycки журналисти! Данo cтe пpoпycнaл/a тaзи прecкoнфepeнция, чe мнoгo щeшe дa ви paзcтpoи нeвъзпитaнотo държaнe на тaзи “някаква си дясна лидеркa”. “Да беше комуняга работата би била ясна”…

 38. До GG2 – Господине, това беше журналистката Диана Найденова, “страшилището” на БТВ, която громеше младите студенти, включени в протеста на Орлов мост. Именно арогантния й опит да ги осмее и да омаловажи тяхния протест, изопачавайки истината за протеста и възползвайки се от силата – да бъдеш водещ и да даваш и отнемаш думата, когато и както ти е удобно, показа що за морал изповядва тази жена. Това й докара по-вече унижения, мисля аз заради пълното презрение от обидените зрители и участници в протеста. След скандала тя бе принудена да им се извини с половин уста, и смята, че вече е забравено! Нищо не е забравено в нашия труден път към истината! От тогава не я гледам и слушам, с изключение натози път, заради събеседника й. Та за интервюто с Иван Костов – гледах го с притеснение, в очакване на скандал някакъв, поради морала на водещата и единственото, което забелязах бе, че изглежда “сценарият” не беше съвсем успешен, което я изнерви някак.

 39. До НОА:
  Възхитително! Брилянтно! Няма какво да се добави! Гордея се, че сме заедно в блога!
  Колкото до втория Ви пост тук, относно наглата простакеса Найденова – не смятам че си струва да се коментира. Още от първата си поява на екран ми беше ясна – комунягите са намерили новата си Виза Недялкова, още по-нагла, още по-скандална, още по-безскрупулна
  /в унисон с новия им политически облик/.
  Отново поздравления! Весели коледни празници и успешна нова година!
  С уважение!

 40. Към “До GG2”:

  По “несправяне с комунистите” аз исках да кажа пълното им изваждане от властта. Осветляване на всички досиета и категорично осъждане на този период. България не знам какви лустрационни закони е приела и са в действие, но по върховете и в днешно време са все от времето на тато.
  Работата на журналистите е да задават въпроси пък били те и провокиращи разбира се запазвайки добрият тон. Работата на политиците е да отговарят, обясняват, запазвайки добрият тон също. Костов реагира много емоционално и започна да държи поучителен тон на журналиската и което продължи повече от необходимото. А той е именно човекът който е имал реалната възможност да направи нещо съществено този строй да отиде в дълбоката история.
  Западните политици са хора и показват емоции, но са възпитани по много по-различен начин от Българските политици и ако в крайна сметка емоциите им са били интерпретирани като обида към когото и било е правило или да се извинят или в по-сериозни случаи да се сбогуват с работата си – тук се сещам как Боко наскоро се подигра с пенсионерите. Това на запад щеше да му струва поста.
  Това което искам да кажа е, че вече над 20 години България не е постигнала никакъв напредък в демократизиране на обществото си а напротив. И Костов като един от лидерите на този период би трябвало отдавна да е осъзнал че носи отговорност за това и трябваше да се бе оттеглил. Може би тогава десницата наистина щеше да има по-добър шанс.
  Нека не забравяме и демонстративното му оттегляне и мълчание след изборната загуба. Това не е подходящото поведение на политик, на човек който иска да работи за народа си.

  Към НОА:

  Това е интервюто което имах в предвид. От може би 8-мата минута напред.

  http://novanews.bg/news/view/2012/12/08/40685/%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B0/

  Поздрави

 41. Пък аз си помислих ,че съм в блога на Иво Инджев??? А то било говорилня……Говори се за всичко без конкретика.

 42. (към GG2) Съвсем естествено Командира да се чувства неловко, когато го питат защо не е приел Закон за лустрацията на комунистическите и кадесарски кадри, след като имаше огромно мнозинство в Парламента. Такъв закон бе приет във всички бивши комунистически страни. Нещо повече, по средата на своя мандат Иван Костов уволни всички министри-антикомунисти начело със своя заместник Евгений Бакърджиев. Не си спомням петнадесетина години след това Командира да е свършил нещо съществено срещу комунизма. Виждам, че и Вас Ви атакуват привържениците на “Десните ортаци” (Боко и Иван Костов). Дерзайте! Значи в градивната си критика към лидера на декомунизацията на България сте на верния път. Досега с Вас само спорят, а при мен стигнаха дори дотам да разпространяват обидни квалификации, нямащи нищо общо с истината – нещо, което не очаквах да се случи в блога на Иво Инджев.

 43. До ЧЪРЧИЛ:
  Умнико, слез от висотата на претенциозното си безличие и внеси “конкретика” в собственото си участие.
  Никой не те е упълномощил да даваш оценки за блога и участниците. Ако имаш да кажеш нещо – казвай. Ако не ти харесва – не чети.
  От “ментори” като теб ми е побеляла главата.
  Ако решиш да ми отговориш – ползвай мейла ми, не замърсявай блога.

 44. @ GG2:
  Моля, вкарай в ред мислите си и тогава седни да пишеш:
  “И Костов като един от лидерите на този период би трябвало отдавна да е осъзнал че носи отговорност за това и ТРЯБВАШЕ ДА СЕ БЕ ОТТЕГЛИЛ.” /курсивът – мой/
  И само изречение по-късно:
  ” Нека не забравяме и ДЕМОНСТРАТИВНОТО МУ ОТТЕГЛЯНЕ и мълчание след изборната загуба. Това не е подходящо поведение на политик …”

 45. Е как да се справи Костов с левите,когато “десните”,които скачаха по площадите” и драскат по форумите си представяха ,че ще получат служби и почести за скачането си.Това не се случи и намразиха Костов.За тях дясното не е принципи и огромна работа за утвърждаването им ,а далавера от властта

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.