Интегралната бюлетина за ГЕРБ и БСП-глас за евроазиатската ни интеграция

Ново русофилско движение е на път да бъде учредено у нас, научи „Всеки ден”. Млади кадри на най-големите партии у нас – ГЕРБ и БСП, се обединяват в името на възраждането на българо-руската културна и икономическа дружба.
Тяхната идея е да вкарат България в Евразийски съюз, който обаче да не противостои на членството ни в Европейския съюз. Намеренията на младите русофили е да възродят някои от връзките с Русия, които били необходими на България като стратегически партньор.
„Анатемосването на всички топли отношения с Русия през годините на прехода бе най-голямата грешка”, казват самите те и загърбили политическите си дрязги в партиите, се обединяват в името на реабилитирането на връзките с Москва.
Учредителното събрание се очаква утре, когато ще станат ясни и имената на свежите политически лица в обединението. (Vsekiden.com)
Публикувайки тази собствена новина на Vsekiden.com държа да отбележа нейната достоверност поради факта, че сайтът е сред придобивките на медийната империя на депутата от ДПС Делян Пеевски, свързана без съмнение с управляващата ГЕРБ. Това е видно за всеки читател, посещаващ сайта ( може и да не е всеки ден). Иначе казано, пиете вода от извора на течната дружба, която е водеща допирна точка за „двете водещи партии”.
За да разберете още по-добре контраста, ще се позова на друга информация-антипод на тази. Става дума за мръсниците от ЦРУ. Не стига, че ни шпионират настроенията, ами и лъжат в доклад гадовете, че сме били най-нещастната, най-обезверената, най-бедната и т.н. нация. И за да ни депресират още повече тези типове нарочно публикуват констатациите си, че да можем да ги прочетем.

За сравнение: братушките ни щадят, не казват нищо за техните проучвания и не е чудно, че тук никнат като гъби българоморки нови и нови русофилски движения, фондации, съюзи,че и партия с такъв предмет на дейност предвиждат.
Разбира се преписвачите от ЦРУ не казват нищо ново, защото току-що и отвратителните лоясали чиновници от Брюксел излъгаха в поредната си статистика:
Българските граждани са изложени на най-голям риск от бедност във всички страни на Европейския съюз. Според данни на европейската статистическа служба „Евростат” през 2011 г. 49% от българите са били изложени на риск от бедност.”
Да сте чували нещо подобно да твърди руското разузнаване или поне да го заявяват демократичните руски медии, ръководени все по-правилно от демократично избрания си президент Путин? Не сте. Няма и да чуете. Не се налага. Путин си има многобройни говорители в България, които, за разлика от българската нация, се размножават. Това се вижда ясно от рублопоклонническата тенденция, която е напълно логична: като няма пари, една нация не ражда, а където има пари- тенденцията към размножаване ( на русофили например) е във възход.
Според западните ни зложелатели българската нация освен това направо е световен рекордьор по топене и причината не е глобалното затопляне, а охлаждането на отношенията ни с Русия ( както са забелязали явно фертилните русофили от БСП и ГЕРБ). Стигнали са до извода, че днес не сме си достатъчно близки, колкото си бяхме в съветския скут по времето на НРБ и е крайно време да се върнем към онези сношения, за да си оправим демографията. Но първо русофилите ще си „оправят положението” лично, преди да ни оправят общонационално.
Имаме и примери от не толкова далечната история как всички налични българи да бъдат преместени в Азия- в най-буквалния смисъл. Сталин нарежда по време на великата му война всички българи, заподозрени вкупом с жените, старците и децата за прогермански елементи, да бъдат откарани от полуостров Крим в казахстанските степи на гола поляна с конски вагони ( с конски, разбира се, нали българите са били конен народ!). За една нощ! Ето това е, както ни учеше любимият на Бойко Борисов вожд и учител на българския народ Тодор Живков: „ефективност и качество, качество и ефективност”!
Какво пречи, ако справедливото дело на русофилство в България победи най-сетне окончателно и безвъзвратно, този ценен опит да бъде приложен и спрямо останалите, намаляващи и без това българи, потискани от лъжите на ЦРУ и Брюксел?
И не се правете, че не сте разбрали какво ви намекват отдавна руските пратеници. Давам ви жокер: братушката Йосиф Кобзон. Той се появява тук час по час на вълните на културната дифузия, дирижирана от София по волята на московската фирма за културна навигация по трасето на течната дружба „Жокер медия” и заявява претенцията си къдраво: „моя страна, моя България”! А публиката се скъсва да му ръкопляска. Значи народът го иска и няма какво да се дърпаме.
Така че, един е лозунгът: да живее светлото азиатско бъдеще на вече развитата до немай къде от ГЕРБ европейска България!
Към него върви призивът: гласувайте за ГЕРБ и БСП с интегрална бюлетина, защото така и така получавате един и същ геополитически резултат!
Ние така и не можахме да интегрираме ромите, нито ромеите да ни интегрират. Но по всичко личи, че третата Римска империя- не на Романовската, а на Путинската династия- има всички шансове да притури някой друг милион към многонационалната си, измираща от болести и ниска раждаемост нация. Да помогнем и ние с нещо на братушките, което дори няма да е саможертва, защото ще се потопим доброволно в един общонационален ке(не)ф.

Русия е водила поне 8 войни с Турция преди онази, за която се твърди, че е била заради нас. Така и не успява обаче да се закрепи тук поради упорития отказ на освободените от турското робство българи да се окажат в същото, ако не и в по-лошо положение под владичеството на освободителите. Вярвам, че нашето преселение в Русия ще възмезди тази несправедливост.
А и, както пише преди век и половина в многобройни статии в „Дунавски лебед” Г.С. Раковски, масовото преселване на българи в Русия си е била масова руска практика. Но не е било доброволно винаги.В повечето случаи е ставало насилствено под бичовете на оттеглящата се руска войска след поредния поход на Балканите.

Времената се менят- можем да изгорим статиите на Раковски с предупрежденията му да не позволяваме да ни освобождават новите поробители и готово…
Русия е дала малко повече от 7 хиляди жертви на българска земя в боевете( ако не броим починалите от болести)- нищо, че русофилите ни заливат с кръвта на 200 000 загинали братушки, според тях. Ние пък ще се отплатим с малко по-малко от 7 милиона бройки народонаселение.
Трябва само да побързаме, че както е тръгнало (надолу), няма да можем да спазим справедливата в компенсирането пропорция. В този смисъл трябва да сме благодарни на солидарното усилие на ГЕРБ и БСП, които пришпорват напълно патриотично нашата евроазиатска интеграция на руски троянски кон в Европа- големи партии, към голяма цел препускат!

76 мнения за “Интегралната бюлетина за ГЕРБ и БСП-глас за евроазиатската ни интеграция”

 1. Благодаря Ви г-н Инджев,статиите Ви трябва да се изучават в училищата и университетите, но за съжаление там продължава отровната великоруска и комустическа пропаганда.

 2. Разберете, у нас няма ляво и дясно. Има само “с Русия” или “не с Русия”! Крайно време е да се основат две основни партии “Русофилска” и “Българофилска”. Стига разводняваниея и шикълкавене и прочие “шменти капели”! Иначе никога няма да помръднем на никъде, а камо ли някакви реформи. И ако ГЕРБ си позволят такова нещо, включване в Русофилска партия, трябва на момента да бъдат изхвърлени вън от Европейската Народна Партия – ЕНП! Да вървят да членуват в “Европейската Чуждонародна Партия”, ако някога се създаде такава, в което съм сигурен, че никога няма да се случи. Защото в Европа други предатели освен русофилите (ни) няма!

 3. Руско-турските войни са низ от войни между Русия и Османската империя, водени през 17, 18 и 19 век. Техният конфликт по време на Първата световна война може да се разглежда като 11-тата Руско-турска война, а ако се прибави първата руско-турска война от 1568 и двете руско-кримски в 16 век общият им брой става 14, а времето което обхващат 349 години.

  Те са съпостъвими само с 11те Австро-турски войни продължили 264 години – започнали от 1527 г. и продължили до 1791 г.

 4. Русия е врага!
  Разберете го, осъзнайте го.
  Малцината които сториха немислимото и от Задунайка ни превърнаха в страна член на NATO и EU заслужават повече от признание. Може би трябваше обаче да го кажат ясно – ние отиваме там (в NATO и EU) за да се пазим от Русия и от вековните и мераци да контролира/командва туй, що наричаме НАШАТА РОДИНА БЪЛГАРИЯ!
  А за онези, които все още твърдят, че, който обича Русия обича България – дами/господа вие сте НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ. А да, още една бележка, нациите са се появили за да се защитават територия и население от външни попълзновения!
  Онтносно ПП ГЕРБ – смея да твърдя, че израза “Лява Партия с Дясно Говорене” (цитирам журналиста И. Бакалов от книгата му “В Сянката наБорисов”) е най-точното определение за този стопански субект (отбележете написах – стопански, основания бол).
  Хубав ден на всички четящи и мислещи!

 5. С ужас,горест и мъка мога само да кажа: Мили мои деца,бягайте от България! Бягайте, с нашата тъжна благословия!
  А ние, вашите родители, оставаме, за да правим все още това,каквото можем…

 6. Toвa aкo гo пpoчeте някoй незaпoзнaт, ще си помиcли, чe eдвa ли нe дoceгa не cмe имaли никaкви cнoшeния c Pycия и ce нaлaга вeче дa ги зaпoчнeм. Пoзнавaйки дoбpe мантaлитeтa нa чepвeните бoклуци, ми e яcнo, че бaтушката им Пyтин щé дa e cтимyлиpaл oбичта им към Pycия cъc cвежи pyбли – pyблoфилcтвoтo /пapдoн, pycoфилcтвoтo/ кaтo cpeдcтвo за пpeпитаниe – OTBPAT!

  ГЕРБ e вpeмe дa ocтaвят лицeмеpиeтo и дa ce пpeимeнyвaт нa POEPБ (Pycoфили за Oткaз oт Eвpопeйcкo Paзвитие нa Бoлxария), a cлeд някоя и дpyгa гoдина дa ce въpнaт в cкyтa нa БCП/ДC. A глacyвaлитe някогa зa тяx aнтикомyниcти да пият поpeднатa cтyдeнa вода…

  Ceгa дaвaм дyматa нa Пeтъp Дpaгyлeв дa paзяcни злoвeщaтa poля на Ивaн Kocтoв в събитиeтo.

 7. GB, какво пo-бългаpoфилcкo можe дa имa oт ‘Cилнa Бългаpия в Eвpoпа’?!

 8. GB – Поддържам изказаната от теб по-горе теза. Това е коректния начин за отсяване при избори -> Какво е отношението на партия “Х” или “У” към русолюбието? Ако е положително – вън, защото е очаквано да не бъде подкрепена от избирателите партията представляваща интересите на една чужда държава. Жалко за нас ако се случи обратното.
  Поздрави!

 9. С тези темпове на руснацизация у нас сякаш възкресяваме постулатите на ЦК на БКП от национално-предателското им заседание от 1973г., когато само страхът на управляващите от надигане на масите спира поднасянето на България на тепсия за 16-та република на СССР и май ще лъсне с нова сила въведеният тогава план за промивка на съзнанието на населението в полза на сливането. Уви, днешната мимикрия на отровата ГЕРБ убива и най-малките прояви на автоимунната защита у народа срещу това посегателство! Не може и дума за сравнение да става, въпреки прескъпо отдадените за това жертви, с онези свободни изяви на родените в свобода българи срещу руснаците – факти, които са богато документирани в архивите на ДС, тъй като са били основният обект на преследване от репресивния апарат.

 10. Русофилството е най-предателското и пагубно движение за България. Евразийския съюз е една измишльотина на имперец номер едно Путин имащо за цел да постави руския ярем на врата на необразованите и лекомислени българи, а също така на балтийските народи и средноазиатските народи които успяха да се отскубнат от убийствената прегръдка на руската мечка. А какво ни очаква ако не дай боже попаднем в този нов затвор на народите можем да видим от неподправената руска статистика списвана от независими руски експерти.
  http://www.rf-agency.ru/acn/stat_ru.htm

 11. Една голяма част от “младите кадри” в онези времена, когато Доган раздаваше порциите, с готовност обслужваха ‘тънките бизнес – ходове” на ДПС. Сега съвсем логично са се насочили към по-непреходното – Путиновия Газпром. Пара да пада, пара и келепир!
  Някой вижда ли друга възможност един млад човек у нас да излети от нулата към върховете на, ако не световния, поне нашенския бизнес? След като е ясно, че онова, което Земята ни дава, хич не стига за справедливост. И след като подобна картина е ясна, защо един кръг източни олигарси да не я осребри с помощтта на “родолюбиви” нашенци! Капка по капка…

 12. Владимир Путин в годишното си послание пред Федералното събрание:

  “..прямое или косвенное внешнее вмешательство в наши внутренние политические процессы неприемлемы. Деятель, который за свою политическую деятельность получает деньги из-за границы и обслуживает тем самым наверняка чужие интересы, не может быть политиком в Российской Федерации.”(нито пък в България)

  “криминалу нет и не может быть места в политике.”

  http://rus.ruvr.ru/2012_12_12/Vladimir-Putin-vistupaet-s-Poslaniem-Federalnomu-Sobraniju-RF/

  Другарки и другари русофили, вслушайте се в наставленията на вашия месия.

 13. Мисля, че всеки редовен посетител на този блог е напълно наясно какво става в момента в тази мила татковина, по отношение на зле прикритата тотална пропаганда в интерес на Русия, по всички направления – енергетика, финанси, култура, медии, политика и т.н. и т.н. Въпросът сега е, ако това афиширано “обединение” на леви, леваци, левандули и тем подобни “млади” герберчета с подобните им “млади” неокомунистчета, се случи, кой политически субект МОЖЕ и ТРЯБВА да отрази всички тези машинации и очевАдна подмяна на първоначално заявените приоритети от страна на милиционерското правителство и лично на Борисов? Ясно е, че единствената партия, която е в състояние да стори това, макар и със своят слаб /все още/глас, е ДСБ на Иван Костов, или в близкото бъдеще /да се надяваме/ – една силна и мощна , истински дясна партия или обединение, произлязло на основата на Синята коалиция. Въпросът е, че някой от тях, като член на ЕНП, трябва да сезира структурите на тази фракция в ЕП, за да се случи адекватна реакция и пълно разобличение на смешните популисти, наричащи себе си “десен” субект – ПП ГЕРБ!

 14. Поздравлевия г-н Инджев за МНОГО СИЛНАТА СТАТИЯ!!Всяка дума в нея е на мястото си като неусперуема истина!Искам да отбележа ,обаче,че ГЕРБ е ни повече,ни-по-малко от Б.Борисов,Цветанов,Цачева и стоящите зад тях,в голямата си част-неназовани,ОЛИГАРСИ!Колкото до зомбираните БГ избиратели,които вижждат в това”образувание”нещо добро и перспективно за държавата ни,това са хора без минимум представи за света извън границите ни,въпреки свободата която ползват за да го опознаят и осмислят.За съжаление,всичко това се подхранва и от политиката на ЕС и САЩ,спрямо персоната Б.Борисов,като подкрепа за последния и измекярите му!

 15. Сега вече и на последния колебаещ се трябва да му стане ясно – ГЕРБ е политически вирус – синя по външност клетка, с ядро поразено от червена, комуидно-русоблюдна ДНК!
  Едно е очевидно – от сега, всяка политическа заявка трябва да преминава през теста “за или срещу Русия на Путин?”
  Единственият референдум, който бих подкрепил, би трябвало да предлага две бюлетини:
  – “България с Европа срещу днешна Русия” и
  – “България с днешна Русия срещу Европа”.
  Защото крайно време е да се зачеркнат всякаква дипломатичност и евфемизми и да се заяви на висок глас – ТРЕТИ ПЪТ НЯМА!
  НАЙ-ПОСЛЕ ПРИРОДОНАСЕЛЕНИЕТО БЪЛГАРСКО ТРЯБВА ЕДНОЗНАЧНО ДА РЕШИ КАК ИСКА ДА ЖИВЕЯТ ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ МУ – КАТО ГРАЖДАНИ НА ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА ИЛИ КАТО РУСКИ ПОДАНИЦИ!!!
  И ако изборът е в полза на европейското развитие, попълзновенията на русоблюдската пета колона да се инкриминират като НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!

 16. Към ДО:
  Не го закачайте! Тъкмо е мирясал.Че иначе, току виж пак подхванал тирадата за Костов и Чакъра.

 17. Прост народ-слаба държава. Казано е. По повод русофилството и русофобството, нека се има предвид, че понятието русофоб се е появило доста късно, не съм проверявал кога точно се е появил терминът, но със сигурност е измислен от русофилите. След освобождението, по време на съединението и след това, понятието “русофоб” не съществува. Тогава делението е “русофили” и “националисти”, т.е. българофили. Така че, самото понятие “русофоби” си е измислено от русофилите, за да имат насреща си равностоен /принизен до тяхното ниво/ противник, защото си е губеща кауза за русофилите, да се противопоставят на националисти българофили в България. Истинското престъпление е затриването на историята ни, участие в което има Русия, Сърбия и Гърция. Руснаците ни пратиха в монголските степи да спим в юрти и да ядем конско месо и развяваме конски опашки, Руснаците създадоха мита за славянството /в което видите ли, сме се претопили/, руснаците и гърците унищожиха спомена за траките, чиито наследници сме, за да могат да претендират, че имат права над нас. Впрочем, нека бъдем БЪЛГАРИ.

 18. Полша е страната в ЕС с брутен вътрешен продукт двойно по-висок от средния за съюза. Също така Полша на практика не е засегната от настоящата криза. Лично знам, свидетел съм от десетилетия, колко много поляците “обичат” Русия.
  Нашата мила България прави невероятния си икономически и духовен напредък към края на 19-ти век при Стефан Стамболов – когато
  всякакви сношения с Русия са прекъснати. Какво да пишем, какво да говорим, то е ясно. Само далеч от тях!

 19. За мен няма нищо неочаквано в тази позорна новина, че България е станала по-близка с Путин дори от Беларус. До това падение докараха страната “десните” ортаци Иван Костов и Боко. Левите са ясни. Станишев няма на кого другиго да се подмазва освен на бившия комунист Владимир Путин. Но какво направиха “десните” членове на Европейската народна партия, за да спрат Станишев? Боко също е пределно ясен. Най-верният охранител на Правешкия престъпник Живков не може да лъска други ботуши, освен ботушите на офицера от КГБ Владимир Путин. Всички знаят, че Боко е набутан в “дясното”, за да няма България дясно политическо пространство. Единствената надежда остава Командира. Всички очакват той да разобличи Боко и да го изхвърли от дясното политическо пространство. Не мога да си спомня, обаче, затова ще помоля някой от многобройните анализатори в този блог да ми напомни – колко пъти Иван Костов е гласувал в Народното събрание вот на недоверие на Боко и колко пъти е разобличил неговата пагубна за България демагогия?

 20. Мили хора, не се занимавайте “наивника” драКулев. Той нито е наивен, нито е петър. Просто е служебно тук и си изпълнява задълженията. Мирише отдалече!

 21. @ ПЕТЪР ДРАГУЛЕВ:
  За Костов – ясно, ама защо си пропуснал Чакъра?
  🙂

 22. Г-н Драгулев, без да съм симпатизант на Костов искам да Ви припомня, че Костов всеки път се аргументира защо не участва във вот на недоверие. Дали аргументите му са приемливи е друг въпрос. Самото участие във вот на недоверие с предизвестен край може да служи единствено за “измиване на ръцете”. Ако не искате да знаете това, то си е ваш проблем. Но все пак питате… Освен това членството в една и съща европейска партия предполага някаква партийна дисциплина и придържане към някакви ангажименти.

  Костов ше спечели много избиратели, ако обещае да изпрати всеки пълнолетен българин на едноседмична екскурзия в Европа. А България ще спечели още повече, ако това се осъществи.

 23. Мартенс и Обама бутнаха едно рамо.
  Путин подписа за потока, а рекаторите на Росатом ще влязат в употреба ако не в Белене , в Козлодуй.

  ”Така че не важно кой пуска бюлетините, а кой ги брои” Йосиф Сталин

 24. NB: Нито сме в Шенген, нито до 2014 можем да работим нормално в ЕС, нито са паднали визите за Сащ.

 25. Господин Драгулев, едно от любимите занимания на българския народ е това да се забавлява с местния селски идиот. Но за нас, читателите от блога на господин
  Инджев това не е приятно. Напротив, смятаме, че това е отвратително. Нали разбирате, че и аз не се наемам да Ви обяснявам елементарни неща, които за един нормален човек са пределно ясни.
  Поздрави
  P.S. Прочее, не всеки селски идиот е комунист, но всеки комунист е идиот.

 26. Браво, ДРАГУЛЕВ. Помислих си, че най-после миряса, но не би!

 27. дрънкулев. От две години само Костов критикува и то яростно Бойко. особено последните месеци. А гласуването въздържал се не е подкрепа. Изобщо ти от Марс ли пишеш.

 28. Г-н Инджев, отново Ви питам, защо не съборихте паметника на Съветската армия. Защо се обръща внимание на паметника на Арнолдо Цоки, краката на коня. Застанете на градинката при двореца и ще видите как Ви се възкачва руската църква. Да но руснаците докъде ни докараха – олигарси, разрушаване на българската промишленост, инструкции как да бъде унищожена опозицията – Трайчо Костов, Никола Петков, дори и Георги Димитров. Един Никола Танев, затворник, ами отидете и вижте в Граската галерия какви манифестации рисува. Сега няма и къща музей дори.
  Този президент – леко инфантилен за мен, какви са тези неща – ами чак пък толкова не сме загубени.

 29. Бих се възползвала от тази възможност и бих попитала защо няма един представител на България по света с фамилия – Буров, Крапчев, Мошанов, Шишманов, то не че руснаците имато Романови…

 30. Kocтoв paзoбличaвa Боко през дeн – (eто пpимep): http://novanews.bg/news/view/2012/12/08/40685/%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B0/ , нo нa нapoда oбикнoвeно мy тpябват два мандaтa вpeмe, дoкатo зaцeпи, че мecиятa мy cи пpaви тaшaк c нeгo. Cпомнeтe cи HДCB – cъщотo oчaквa и Боко – 2009 г. бeшe пъpвa пapлaмeнтаpна cилa, дoгoдинa ще e втоpa, a cлeд 2017 г. – пъpвa извънпapлaмeнтаpна.

  Bпрoчeм, и дa влeзe CK в пapлaмeнта дoгoдинa, тя ще бъдe нaй-мнoгo малкa oпозициoннa гpyпa. 3aщo тoлкова ви дpaзни eднa малкa oпозициoннa гpyпa, a нe ви дpaзни, чe пaк щe yпрaвлявaт “левите”, коитo “ca ви яcни”, и/или “набутанитe в дясното” бокови мyтpи и кaлинки, коитo oтнoвo зaбaтачиxa иконoмичecки Бългаpия, вмecтo да я вaдят oт кpизатa? He e ли пo-важнo да cпоcoбcтвaмe c вcички cили, щотo тeзи, коитo “ca ви ясни”, да стaват вce по-мaлoбрoйни, вмecтo дa ce заяждамe нa дpeбно c дecните?

  P.S.: Забeлязвам, чe cлaгатe дecнитe в кaвички, a лeвитe – нe, ocвeн товa наpичaтe Путин ‘бившия комунист’. Aкo cи миcлитe, чe виe нe cтe яceн…

 31. Вярваме ти, че не можеш да си спомниш.

 32. Ne e trudno da se predvidi che vidioteniat BG narod shte dade zelena svetlina na edna nova tozi put dvoina koalicia. Nishto logichno i racionalno ne mozhe da se ochakva ot elektorata, pardon matriala. Sled kato vidiaha v liceto na bodigarda na dve chuchela – Zhivkov i Kobura – spasitelia na BG, naroda si zasluzhava da se vlee v goliamata severoaziatska “demokracia” Umnite hora kazvat po dobre e da sgreshish v precenkata si i priemesh che golemia kamuk pred teb e mechka, otkolkoto da priemesh che mechkata pred teb e kamuk. Razlikata e che vuv vtoria sluchai si murtuv. BG naselenieto e dokazalo che niama intelekt – ili po-tochno intelekta e na nivo “trimata glupaci” vseki 4 godini se hvurliat na vrata na meca, posle koi mi s.a v gashtite…

 33. Г-н Драгулев,
  Как не се страхувате от Иван Костов – та той толкова народ е изтребил, че Вас ще Ви убие като едното нищо!

 34. Ами то критерии за разделяне по партии – колкото си искате. А тезата, че дясно и ляво са изчерпани понятия не нова. Изпразването от съдържание работи много добре в полза на олигарсите, още наречени “обръчи около партия”. И политиката “олигарси от всички страни – обединявайте се” няма да е несъстоятелна като призива към пролетариите.
  Ето такива цветя на злото, не по Бодлер, а по Путин ще процъфтят на заблатения терен България.
  ;)Вотове на недоверие имаше баш от Станишев. Ако бяха правили вотове на недоверие, професионалните недоволници щяха да кажат “глей го, гласува с комунистите”. Гарантирано, без да съм анализатор… 🙂

 35. Не е срамно да си колония на някоя по развита цивилизация!
  Обаче да си колония на най пропадналата западна колония наречена СССР е вече жалко!!!

 36. Из цитат на „Ddroneg“ който най ми допадна по повод преоткриването на руския „освободителен“ монумент срещу вратите на Българското Народно Събрание:
  „Уважение и почит за загиналите руснаци, финландци, поляци, румънци, сърби!!!
  Но руският император е имал за цел Проливите, не нашето Освобождение! За тази война, която за нас е Освободителна, за него е завоевателна! И ние си плащаме за услугата, която ни е извършил:
  „През януари 1884 г. „Държавен вестник“ публикува знаменателен документ. Става дума за Указ 1144 на тегления от опълченци Александър Батенберг.
  Казано е: „Ний, Александър I, с Божията милост и народна воля княз на българите, провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата Конвенция за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските Императорски Войски, съгласно с определението на Берлинский договор.“
  Следват подробностите, които сочат, че за Освобождението ни от Турско дължим на братушките 10 милиона и половина рубли и 43 копейки.
  По онова време реципрочната стойност на тази сума е 32,5 тона злато. Платили сме ги до копейка, защото свободата е като сиренето – струва пари.“ Това е написал блогърът Стоян Дерменджиев.

 37. Г-н Инджев, сърбал съм попарата на руснаците и не съм им фен. Но все ми се струва, че ако желаете наистина да постигнете нещо трябва малко повече патриотизъм…
  Успех

 38. (към К. Ганев) За хората гласували за Иван Костов да стане лидер на декомунизацията на България е крайно унизително той да се съобразява с милиционерската партия на най-верния охранител на Правешкия престъпник Живков и сина на адютанта на шефа на злокобната Държавна сигурност Григор Шопов.

 39. (до Сотиров и останалите негови единомишленици) Никога не съм допускал, че в престижния блог на Иво Инджев ще се появят арогантни хора без никакво възпитание, които сипят лъжи и лепят обидни етикети без някой лично да ги е предизвикал, засегнал или обидил.

 40. В книгата си “Внешная политика Руссии”, стр. 328, издание 1897 г., руският историк Константин Аполлонович Скальковский (1843-1905) пише откровено за вековните руски цели: “Русия има на Балканския полуостров своя история, която започва още от времето на Светослав и в нейните заключения трябва да търси за себе си подходящите решения и примери. Нашата задача е по-обширна от съчинението на ефимерни автономии и конституции за румъни и българи и настаняването на немски принцове у тях. Русия стои начело на Източния свят, начело на всички славяни и на всички православни и в техен интерес трябва да се бори със Западна Европа, да се бори непрестанно и с векове. За нас българите, сърбите, румъните са само войници в колосалната борба, войници в гигантското вековно сражение. Русия трябва да върви напред със самоувереността, че ние “ще бъдем там, гдето трябва да бъдем”. Такава трябва да е програмата на руската политика – програма проста и ясна, а следователно, лесно осъществима.”
  В руската външна политика няма никаква промяна и до днес. Днес тя се нарича ЕВРАЗИЯ. А тези т. нар. “русофили” са проводници именно на тази руска политика в България.
  Да помним думите на БЪЛГАРОФИЛА Драган Цанков – “на руснаците не им искаме нито жилото, нито меда”!

 41. Единственото психологически приемливо обяснение за “любовта” на някои млади и нетолкова млади другари към диваците от аулите е според мен т.нар. “Стокхолмски синдром”, при който жертвата започва да се идентифицира с мъчителя си.

 42. И до днес руският народ е един от най-изстрадалите народи в света. Страдал, потискан, ограбван, бит и пребиван от собствените си “Барини”, като например крепостните селяни в Русия, освободени от крепостническото си робство от цар Александър II едва с декрет от 3 март 1861 г., за което получава прозвището “цар Освободител”. Русия винаги е смятала другите народи за работен добитък, впрегнати от някого в хомот, които тя трябва да “освобождава” (освобождава – руски синоним на заробване). Нашето руско “освобождение” започва още по времето на Светослав Киевски. Той така ни “освободи” да не бъдем работен добитък на византийците, че след това паднахме под византийско робство за цели 150 години. Следващото “освобождение” беше да не бъдем работен добитък на турците. Така ни “освободиха”, че след това ни направиха “задунайская губерния”. Докато великият Стамболов не ги прати по дяволите. Заради което го убиха. През 1944 г. дойдоха отново да ни “освобождават”, този път от нас самите. Така ни освободиха, че след това станахме де факто Съветска република. Въпреки, че руският губернатор в България, Тодор Живков, много искаше да бъдем и де юре такава република. Направи на два пъти опити да станем такава, но явно руснаците не желаеха работен добитък в ОБОРА си. На Русия не е необходим работен добитък. С работен добитък се работи. На Русия са ѝ необходими дойни крави, които тя да дои непрестанно. Така, както доеше 45 години дойните си крави от източна Европа, а най-дойната крава се казваше България, с кравар Тодор Живков.
  А един голям българин беше казал “Който ни освободи, той ще ни зароби”.

 43. Г-н Драгулев, прав сте и същевременно не сте прав-
  Костов има своите грешки, но просто на сегашния политически хоризонт няма нищо по-добро.Все пак той бе единственият държавник в най-новата ни история, който решително се противопостави на великоруските амбициии на постсъветските другари и направи възможна интеграцията на България в свободна и мирна Европа, а не в Евразия.

  Към останалите участници:
  Г-да и дами с демократични претенции, моля да уважаваме мненията един другиму и още нещо – няма смисъл според мен тук да пресътворяваме култа към личността – нито г-н Инджев, нито г-н Костов имат нужда от постоянни венцехваления…

 44. Приятели от блога на г-дин Инджев,вижда се как Драгулев се активизира и ентусиазира когато му се обръща внимание.Предлагам да не се занимаваме с него.В този блог се пишат и разискват толкова смислени и актуални теми,не си заслужава да го замърсяваме с Драгулев.Благодаря на г-дин Инджев че го има.Желая му весели Коледни празници,а също и на всички вас.

 45. Г-н СТОЙКОВ, и вие ли мислите, че ако не обичаш Русия, значи не обичаш и България? Какво разбирате под патриот?
  Вашият постинг ме връща във времето на Косовската криза след като дадохме въздушен коридор на НАТО, а отказахме такъв на Русия. Помните ли в НС до каква истерия бяха стигнали комунистите? Наричаха правителството на ОДС “национални предатели” и “безродници”! Защо? Ами защото защитиха интересите на България,в стремежа й към ЕС, а не интересите на Русия. Ако наистина мислите така значи сте сбъркали блога. Ако България имаше повече патриоти като Иво, нямаше да е на този хал!

 46. Пaтpиoтизъм в cмиcъл “Koйтo oбичa България, oбичa Pycия” ли иматe прeдвид, или щo ?!

 47. Г-нe, многo биxтe yлecнил дpyжеcкия ни cпоp aко простo кaжетe виe на кoя пapтия симпaтизиpaтe. Кaто нe знaм пpиcтpacтията нa oпонeнтa cи, имaм чyвcтвотo, чe говоpя нa cтapaтa cи кaпa.

  Aкo нe ви ce гoвopи зa тoвa, oтгoвopeтe понe нa cнoщния ми въпpoc:

  “И дa влeзe CK в пapлaмeнта дoгoдинa, тя ще бъдe нaй-мнoгo малкa oпозициoннa гpyпa. 3aщo тoлкова ви дpaзни eднa малкa oпозициoннa гpyпa, a нe ви дpaзни, чe пaк щe yпрaвлявaт “левите”, коитo “ca ви яcни”, и/или “набутанитe в дясното” бокови мyтpи и кaлинки, коитo oтнoвo зaбaтачиxa иконoмичecки Бългаpия, вмecтo да я вaдят oт кpизатa? He e ли пo-важнo да cпоcoбcтвaмe c вcички cили, щотo тeзи, коитo “ca ви ясни”, да стaват вce по-мaлoбрoйни, вмecтo дa ce заяждамe нa дpeбно c дecните?”

 48. Всеки процес си има “технология”. А технологията за получаване на БГ гражданство, “била” съобразена с Европейските “изисквания”. Така поне разправят. А каква е тази “технология”? Чужд гражданин регистрира фирма с някой българин и получава “карта” за престой в БГ за една година. “Картата” струва 1400 ЕВРА/на година. Математиката е “проста”, ако са 300 000, както се говори, “онези”, подали за БГ гражданство, умножено на 1400 евра прави солидната сума от 420 000 000 /милиона/ евра на година, влизащи в ресор “Миграция”.
  Кой бяга от такива пари??
  Останалото е въпрос на “харесване” на БГ като дестинация за миграция.
  Младите българи масово напускат БГ, и на тяхно место някой друг идва. В природата празно няма. Да му мислят БГ политиците, които така и не можаха да създадат поне един Държавник.

 49. Господин Инджев,
  Може би сте гледали в понеделник от 21 ч. по БНТ предаването “История.бг – диспут за Руско-турската освободителна война”, водено от Горан Благоев. Там отново се прояви лицето-комуноид и даже проф. Андрей Пантев. Въпросният индивид се държаше като щатен представител на Руското посолство. С назидателен тон и с вид на обиден досадно разясняваше на зрители и на участници (по-свестни историци от него) как матушка Русия през всичките години на съществуването си е правила само едно: да милее за България и да дава мило и драго за нейното добруване.
  Лъжецът Пантев се опита да превърне дискусията в кандарма-кюше за прослава на руската стара и нова (Путлерова) империя.
  Добре че учени като проф. Пламен Цветков аргументирано възразиха на предателските тези на комунистическия дупетат Пантев.
  Пантев е олицетворение на наглия, самодоволен и уж всезнаещ комуноид. Без да превъзхожда с нещо другите, се държи с тях така, сякаш им дава милостиня. Той е от отгледания “интелектуален” слугинаж на комунистическата върхушка, който по зова на господаря се явява на трибуната и защитава всяка теза на престъпниците: че НАТО е опасно за България; че Милошевич е наш приятел; че убийствата без съд и присъда през 1944 г. са “законно възмездие” на победилите болшевици.
  Щеше ли да бъде толкова арогантен, ако бяха избили негови близки? Бил чел лекции в Сорбоната? На какво ли е научил бедните студенти? Пантев и пантевци са срам за народа ни.
  Винаги когато го чувам, се сещам за епиграмата: „Кой ме прати да живея с вас? Сигурно е някой педераст”.

 50. Андрей Пантев е национален предател. Един от “историците” – фалшификатори на българската история в интерес на Русия. Един от главните виновници Стефан Стамболов дълги години да не заема почетното си място като национален герой, защитник на България от имперска, хищническа Русия. Андрей Пантев е ПОЗОР за отечеството си!!! Ченгето Пантев бе назначено веднага след 10 ноември за председател на Българо-Американското дружество за приятелство. Наглост и абсурд, защото за Пантев по-омразна държава няма. Такива като него ни лъжеха на времето че строим “социализъма”, а сега в парламента защитава червените убийци. Пантев е жалко провинциално парвеню. Плюе по американците, а същевременно драпа за командировчица в Щатите. Ужасно меркантилен и не дотам ерудиран тип.
  Агент Гоце го удостои с орден “Стара планина”. С което Пантев се нареди до Б.Райнов, който охули и се отрече от собствения си баща – Николай Райнов, един от малкото истински енциклопедисти в следосвобожденска България, и до Лъчо Еленков, който беше обявен за “велик” поет, когато написа: “От Балкана слиза хала, не ми било хала, най ми бил Тодор Живков…”

 51. Националните предатели от червената партия БСП бяха най-здравата опора на болшевишкия СССР у нас, а днес са петата колона на руската нео-империя. Хомонкулуси като Р. Овч., Р. Петк., Бригадир Аспарухов, А. Пантев и сие са алчни и опасни ДС-арски плъхове, заразени от чумата на болшевизма. Тези същества трябва да бъдат поставени в огромни стъкленици, за да бъдат показвани на идните поколения като особено опасни за човешката раса ГМО. За престъпления срещу човечеството и за геноцид и НЯМА ДАВНОСТ.
  В Нюрнберг са осъдени на смърт само 22 националсоциалистически генерали, а в България червените фашунгери избиват 2 800 след “народния съд”, а оше 30 000 не си знаят гробовете. По непълни данни през концентрационните им лагери са минали (и мнозина загинали) повече от 220 000 сънародници.
  Те и отровните им отрочета трябва НЕЗАБАВНО да бъдат отстранени от властта. С активни, масови, бурни протести и законен уличен натиск. Да бъдат изметени от страната с яростен щурм, мълниеносен и свиреп като китайски метеж.

 52. БРСДП/к/ предаде Благоев. После предаде България. Димитров и Коларов предадоха септемврийските въстаници. БКП предаде България. Димитров предаде стотици европейски комунисти на палача Сталин. Предаде и България. Шумкарите от БКП предадоха страната си. Димитров предаде антифашистката кауза. Живков предаде Димитров. Луканов и шайката му предадоха Живков. БКП предаде България. Луканов предаде Жан Виденов. БСП предаде България. ДПС я предаде. Гоце предаде Жан Виденов. БСП предаде България. Мунчо Сакс. предаде България. Боце предаде Гоце. Пантев и БСП предадоха България на Милошевич. БСП/ГЕРБ предаде България на Путлер.

 53. Двадесет години след началото на “прехода” младите хора на България, които са нейното бъдеще, не помнят фалшивите догми на недоразвития социализъм, но не познават и ценностите на цивилизования свят, нямат принципи, нямат възпитание, нямат образование, нямат идеали. Техният герой е мутрата, която мoже да стане всичко, дори премиер. 22 години по–късно България е превърната от бившите комунисти в чалга-държава: чалга в политиката, чалга в икономиката, чалга в културата, чалга в общуването. След 22 години милиардите, изнесени от неокомунистическата престъпна мрежа зад граница, потънаха при последната световна финансова криза, а в страната няма пари за пенсионерите, болните, децата.
  Но на връх 9 септември – най-черната дата в новата ни история, премиерът играе махленско мачле с бивши национали и не благоволява да почете паметта на невинните жертви на болшевишката чума.

 54. До Коментатор ЧАЛГА-ПРЕМИЕР, 14:53:
  Поздравявам Ви за чудесния коментар. Подкрепям и се идентифицирам с всяка една Ваша дума.

 55. Podkrepqm “Anticomm” donqkade.
  Neka tozi forum ne e mqsto, kadeto vsi4ki si peem edno i sa6to, a mqsto za obmqna na mneniq i za sporove.
  Nie, civilizovanite hora, mozhem i kulturno da sporim, bez li4ni obidi (germancite nari4at tova “Streitkultur” – “kultura na vodeneto na spor”).

  I nai-ve4e: neka ne davame povod na dragulevcite da obvinqvat kostovacite, 4e ne tarpqt razli4ni ot svoite mneniq.
  Naprotiv! – moga da kazha za sebe si, 4e se radvam na dragulevite mneniq, za6toto vsqko ot tqh mi potvarzhdava, 4e sam na prav pat s politi4eskiq si izbor.

 56. Тезата за ГЕНЕТИЧНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ страшно ми допадна!
  Поздравления!

 57. Г-н Драгулев,не съм психоаналитик, но ми се струва, че ако гласувате за г-н Иван Костов през 2013 година, ще заживеете в мир със себе си. Опитайте, можете само да спечелите. А дотогава не се включвайте тук. Обадете се след като направите гласуването.

 58. (до БИВШ СЕДЕСАР) Благодаря! Аз също съм бивш активист на СДС, за чиято кауза работих неуморно по убеждение над десет години. При създаването на СДС в началото на 1990 година станах Главен координатор на СДС за цяла Югоизточна България.

 59. “братушката Йосиф Кобзон. Той се появява тук час по час на вълните на културната дифузия”

  Баща ми е подсети нещо, понеже съм член на ДСБ – депутатите на ДСБ да попитат в Парламента с какви визи влизат в България всичките тези всички руски творци? Туристически или работни? Ако са туристически значи нямат право да работят в БГ, а те изнасят концерти! Ако са работни: трябва да плащат данъци!

 60. @ ПЕТЪР ДРАГУЛЕВ
  Поздравявам Ви, г-н Драгулев, че успяхте да напишете няколко реда, без да злословите, по адрес на И. Костов. Съвсем не незначителния факт за Вашата кариера в СДС, ме ориентира в предположенията за корена на неистовата Ви ненавист към личността на политика Костов. Може би Сте засегнат лично. Може би Вашите усилия са били недооценени. Може би незаслужено Сте пренебрегнат.Кадровата политика е известната слабост на без съмнение най-успешния държавник в България, не само за годините на прехода, най-голямата надежда за спасението на страната. Това, с което бих искал да се съобразите е, че не може Вие да използвате езика и методите на вещицата на българската демокрация Валерия Велева, езика и методите на агент Бор – Тошо Тошев и Митьо Гестапото, да тиражирате тъпанарщини по подобие на Тиквоний и Цветанушка, и да очаквате ние привъжениците на И. Костов да отминаваме това без реакция, с безразличие. С надежда да бъда разбран и с уважение за дейността Ви на ръководител от висок ранг в СДС ПРИЕМЕТЕ да заровим вербалните томагавки за неудоволстие на общите ни опоненти.

 61. (към Тервел) Благодаря за напътствията, но аз нямам никакви проблеми с избора за кого да гласувам! Мога да гласувам единствено за ДСБ, тъй като тя е единствената дясна партия у нас, а и преди да избягам от неокомунистическия терор в България аз бях член на ДСБ. Проблемът е друг. Не мога да се примиря, че лидерите на дясната опозиция, които имаха пълната народна подкрепа, отстъпиха дясното политическо пространство на милиционерския партиен кръжок и нямат никаква стратегия как да изведат България от “задънената улица”.

 62. @ ДРАГУЛЕВ:
  Ами като си бил “активист” и “главен координатор” в СДС, като си бил “член на ДСБ” защо “избяга от неокомунистическия терор”? Защо не остана в родината си да отстояваш на дело дясното и антикомунизма? Защо не преодоля пагубното влияние на личности като Иван Костов? Защо не воюва за лидерство /защото лидер друг не може да те направи – трябва да имаш качествата и амбицията и да станеш сам!/?
  Знаеш ли защо? Защото хора като теб /ако разбира се не си обикновен провокатор/ имат хипертрофирана амбиция, но нямат качества. Нещо като вица за шопа: “Я не знам как требе да биде, ама не е така.”
  Къде по-лесно е да избягаш от проблемите и отстрани да даваш акъл как трябва да се решават.
  Като гори къщата на съседа да не тичаш с кофата да гасиш, а да гледаш сеир, да намираш кусур на опитващите се да гасят и да развиваш дълбокомудри теории как е правилно да се гаси.
  Знаеш ли, възхищавам се на дебелокожието ти! Толкова много участници ти дадоха да разбереш, че си чужд на този блог и продължаваш да нахалстваш и да ни занимаваш с терзанията на собствената си персона. Нямам обяснение.
  А може би наистина просто изпълняваш задачи?!

 63. @Петър Драгулев

  Ni6to ne sa otstapili DSB на милиционерския партиен кръжок.
  Znaete mnogo dobre, 4e Borisov e produkt na kontroliranite ot DS nai-vliqtelni medii, kakto predi nego madridskiq komardjiq.
  Problemat e, 4e balgarskiqt narod se vodi po takiva reklamni trikove, koito mu pre4at da vidi koi mu predlaga politika ot po-razli4no ka4estvo, a ne samo prazni predizborni obe6taniq.
  Kolkoto do izvejdaneto na България от “задънената улица”: България v kraq na 1996g. be6e v mnogo po-задънена улица ot sega i vse pak izleze ot neq blagodarenie na Ivan Kostov.

 64. Към Петър Драгулев:
  Ще се я върнем народната подкрепа, защото сме Българи.Вижте какво става.Духът на СДС окончателно се пресели в Синята коалиция,остана КАБА-тялото СДС.Енергията и силата ни се увеличават.Бих казал:”Да идва 2013″.

 65. @ ПЕТЪР ДРАГУЛЕВ Приемете следващия постинг като жест на приятел, без претенция за поучаване, по-скоро като източник за преодоляване на определени колебания
  Автор: Wittgenstein 17 Май 2012 20:45:00 …Така СДС НЕ БЕШЕ наистина беше мисията на СДС в съзнанието на неговите избиратели, но не и създаден да промени България, да я направи нормална и достойна страна. Това намерението на самите създатели на Съюза. СДС БЕШЕ СЪЗДАДЕН, РЕСП. ИНФИЛТРИРАН ОТ БКП-ДС-КГБ С ЦЕЛ ДА СЕ СИМУЛИРА МНОГОПАРТИЙНОСТ И ДА СЕ КОНТРОЛИРА ПРЕХОДА В УДОБНА ЗА КОМУНИСТИТЕ ПОСОКА. А това не беше посока към истинска свобода и демокрация НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА СДС-ОДС СЪС СВОЕТО УПРАВЛЕНИЕ 1997-2001 УСПЯ ДА ПРИДВИЖИ БЪЛГАРИЯ ДОСТА РЕШИТЕЛНО В ПРАВИЛНА ПОСОКА. Разбира се, ако сме максималисти, никое правителство след 1989 не може да ни угоди. И все пак управлението на Костов при всичките му безспорни кусури и несъвършенства беше най-доброто не след 1989, а най-малко след 1944, ако не и преди това. Всъщност ако сме максималисти и перфекционисти, никое правителство на света не би могли да ни задоволи, защото винаги управляват човеци, на които е присъщо да грешат, никога не управляват Бог или абсолютната истина. Дори при много по-благоприятните условия в бившата ГДР например реформите и приватизацията, извършени от правителството на Хелмут Кол след обединението на Германия, досега са обект на остра критика. Ако някой например си мисли, че бившите източногермански номенклатурчици и служители на прословутата Щази днес са в пета глуха, жестоко се лъже. Всички те са облажиха процеса на приватизация. Във всички посткомунистически страни посткомунистите за съжаление приватизираха голяма част от бившата държавна собственост в своя полза. Морално ли е това? Разбира се, че не. Трябва ли обаче въобще да има морал в политиката? Немалко мислители в историята са застъпвали циничното мнение, че морал и политика са несъвместими. Това е голяма и сложна тема, но според мен политиката и моралът не може да се разделят напълно. Политиката обаче също така не може да се редуцира до морала. Понякога се казва, че политиката е прагматично действие с морална цел или пък че политиката е стремеж да се служи на общото благо, което само по себе си е морална цел.
  Интересно и важно е въведеното от Макс Шелер и най-вече Макс Вебер разграничение между етиката на съвестта, при която са важни мотивите, и етиката на отговорността, която гледа резултатите от действията. Политиците трябва да се стремят към баланс между тези етики, като обаче според Вебер ТРЯБВА ДА ДОМИНИРА ЕТИКАТА НА ОТГОВОРНОСТТА. Причината е, че политик, подчиняващ действията си само на етиката на съвестта и движен винаги от абсолютни, високи мотиви, за съжаление няма да стигне далеч в реалния свят. Това е етика повече за монаси, идеалисти и светци.
  От друга страна политик-прагматик, който се интересува само от ефекта на своите действия и прави всякакви компромиси без оглед на фундаменталните етически ценности също залита в крайност, защото това лесно може да доведе до етически релативизъм и оттам до загуба на всякакви ориентири и опорни точки.

 66. В тази дилема между етиката на съвестта и отговорността се намираше правителството на СДС-ОДС и СПОРЕД МЕН СЕ СПРАВИ ДОСТОЙНО. При това успехите на ОДС реално погледнато бяха заслуга на сравнително малка група реформатори около Костов в условията на огромна външна, но и вътрешнопартийна съпротива, понеже СДС от създаването си гъмжеше от кариеристи, предатели и подставени лица и виждаме, че и 22 години по-късно още не се е освободил от тях.
  Неслучайно ОДС дори в условията на 2001 получи все пак над 800 000 гласа. Ако КГБ не беше довел Симеон, ОДС имаше дори шанса да повтори мандата си! Следователно не е така лесно Костов и СДС да бъдат упрекнати в измяна на каузата на СДС и в неморалност, в загърбване на голямата цел. Ако на СДС беше отпуснато още малко историческо време, щеше да стане съвсем ясно, че тази цел не е изоставена. Точно това обаче враговете на свободата и демокрацията не можеха да допуснат.
  Всъщност Симеон спечели изборите, като – без да използва изрично тази терминология – постави етиката на съвестта в центъра: „Нужна е почтеност. Почтеност във всичко.” – т.е. в мое лице виждате светец, който ще се ръководи само от абсолютните етически ценности и няма да има компромиси с тях като при „прагматика” Костов.
  Провал ли е „проектът”(както обичат днес да казват) ДСБ? Може да се спори, защото зависи от критериите. Отново ако сме максималисти и смятаме, че ДСБ трябва да спечели изборите и да управлява България – сигурно. Ако сме обаче на мнение, че какъвто и да е резултатът, в крайна сметка си струваше да се направи един от малкото сериозни опити за създаване на партия извън сценария на КГБ в Източна Европа – не. Впрочем ДСБ от своето създаване е наясно със своя електорален потенциал и никой не е хранел илюзии, че може да повтори резултата на СДС от 1990-те години. Виждаме обаче, че дори само с пет (!) депутата, в пълна изолация и в опозиция ДСБ продължава да е трън в окото на мафията и Москва! Можем дори да кажем: тезата, че ВСИЧКИ български политици са маскари, е вярна – но с едно единствено, много знаменателно изключение: Иван Костов и ДСБ. Привържениците на тази теза (разбира се, нарочно) пропускат този ключов факт. ЕТО ЗАЩО ДОРИ ОСНОВАТЕЛИТЕ НА ДСБ ДА СА НАДЦЕНИЛИ СИЛИТЕ СИ И ПОТЕНЦИАЛА НА ПАРТИЯТА, ТОВА УСИЛИЕ НЕ Е БИЛО НАПРАЗНО, НЕ Е ГРЕШКА И НЕ Е ПРОВАЛ.
  Искам да обърна внимание на Едвин, че ДСБ всъщност не е пречка за създаване на желаната от него неинженерна, неполитттехнологическа, автентична, мощна дясна партия. Извън електората на ДСБ има още около 1,5-2 милиона избиратели с дясна нагласа, повече от достатъчно за други формации, които да се борят за доверието им. И ако наистина Костов е пречка за възраждането на СДС, както твърдят неговите противници в СДС, сега е моментът да докажат, че това е така и СДС вече самостоятелно да тръгне мощно напред и нагоре.
  Сравнително слабото представяне на ДСБ между другото не се дължи токова на някакви фундаментални грешки на нейното ръководство, както смята Едвин и както често се изтъква в други анализи. Хубаво е да сме критични, но не бива да изпадаме в свръхкритичност. Каквито и грешки и слабости да има ръководството на ДСБ, това все пак са най-качествените политици на България. Как тогава става така, че подкрепата им сред населението е толкова малка? Ами наред с всичко друго основната причина е, че те са изправени срещу цялата посткомунистическа държавна машина с всичките й ресурси и възможности, зад която пък в крайна сметка стои самата МОСКВА. Ето защо борбата е изключително неравна. Ако ДСБ се бореше с някакви НАИСТИНА МЕСТНИ, БЪЛГАРСКИ комунисти и мафиоти, при всичките й недостатъци отдавна да ги е смачкала като карфици! Уверявам Едвин, че дори Чърчил, Кенеди, Де Гол или Аденауер да застанеха начело на ДСБ, при тези условия едва ли биха имали много по-големи успехи от сегашното ръководство. При цялото ми уважение към тях мога да уверя всички, че и те са били само хора и са готвели само с вода. Впрочем мафиотските посткомунистически медии набързо биха намерили слабите им места и биха се възползвали от това, че Чърчил например е бил хроничен алкохолик, а Кенеди сексуален маниак.
  Така че НЕ НЕУСПЕХИТЕ, А УСПЕХИТЕ НА КОСТОВ СА ПРИЧИНАТА ЗА НЕИСТОВИТЕ НАПЪНИ ТОЙ ДА БЪДЕ ЕЛИМИНИРАН ОТ БЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА. През 2001 беше доведен Симеон, за да бъде прекратено управлението на Костов. След това беше направен опит той да бъде изместен в СДС и пратен в забвение. След като създаде ДСБ, всичко беше насочено към разбиването на ДСБ. Сега СК беше разтурена, за да бъдат елиминирани Костов и ДСБ от политиката, дори с цената на евентуалната смърт на остатъчното СДС (макар че на СДС, разбира се, се дават обещания за влизане в следващото НС, коалиции, постове и пр.). Москва не може да търпи Костов не само като управленец, но и в опозиция. Просто тя иска той да излезе напълно от политиката и да се махне от очите й. Самият Костов беше писал навремето, че мозъкът на операциите срещу него е извън страната, а атаките в страната идват от жалките марионетки на този мозък.
  За разлика от марксистите аз смятам, че не „народните маси”, а ЛИЧНОСТИТЕ СА РЕШАВАЩИ В ИСТОРИЯТА. Светът щеше да е различен без Александър, Цезар, Наполеон, Ленин и Хитлер, а България без Левски, Стамболов, Стоилов, Костов и т.н. Оказва се, че ИМА повече или по-малко незаменими хора. Наистина без тях светът няма да свърши, но няма да е същият. Затова призивите за оставка на Иван Костов са контрапродуктивни. Автентичният десен политически елит в България е твърде малоброен и би било голяма грешка да се лиши от най-качествените си политици, само защото според някои те били „изхабени”, „динозаври”, 22 години били достатъчни и т.н. Дори в старите демокрации оттеглянето на някои ключови лидери понякога води до големи сътресения, какво остана в посткомунистическите страни, където големи политици са истинска рядкост и се броят на пръстите не една ръка, а понякога и съвсем липсват!
  Ето защо централният политик на българския преход Иван Костов трябва да остане в политиката, най-малкото напук на Москва.
  Posted by Kirov | юни 3, 2012, 17:03

 67. Прочетете горното г-н Драгулев, надявам се, ще Ви бъде интересно и ще Ви наведе на размисъл.

 68. Напълно сте прав, г-н Инджев. Вашето виждане за нещата се разминава с моето скромно мнение само по една точка. За мен дилемата не е прорусски или проамерикански път. Аз съм за пробългарски. Само това исках да кажа.

 69. Сега разбрахме ли, защо ни наричат “задният двор” на Европа и дори “кенефът” на Европа,
  защо не ни искат в Шенген, защо холандски политици искат Румъния и България да бъдат изхвърлени от ЕС.
  Затова защото си имаме една “пета колона” на Русия, която в България се нарича “русофили”. Затова защото си имаме една партия БСП с вожд Сергей Дмитриевич Станишев като “Троянски кон” на Русия в Европа. 120-год. тъмните сили от тази партия БКП/БСП по нареждане отвън се опитваха да всяват смут, да организират метежи, като този от 1923 г., атентати, като този в “Св.Неделя”, убийства на невинни хора и всичко друго, каквото може да роди един престъпен ум.
  Партия, която 120 години работи срещу интересите на собствената си държава и в полза на една чужда държава – Русия. Избили на 9 септември 44 г.цвета на българската нация, прогонили от страната след 89 г. можещите и знаещите млади българи.
  Затова, защото България не се е простила и не желае да се прощава с комунистическото си минало, защото всички бивши номенклатурчици, ДС-гестаповци, са дипломати, съдии, прокурори. Защото сме държава на червената мафия и мутрите. Виждаме ги всяка година на Бузлуджа, със “сияещи” лица, когато социалистът-милионер Сергей Станишев им заговори отново за “социална справедливост”.
  Затова мястото ни действително не е в Европа а в Азия, за да престанат най-после да ни наричат”Задунайская губерния”, а “Зауралская губерния”. А и в Азия никой не би приел една такава държава като България с толкова много “русофили”. С изключение на Руската федерация.

 70. @ ЖИВКО БОЕВ:
  Наистина брилянтно!Точно, сбито и едновременно доволно мотивирано и изчерпателно!
  За малко да се поддам и да повярвам, че ще успеете да промените мисленето на драгулевците.
  Мисля си, защо да не вземем да организираме в рамките на блога (ако г-н Инджев разреши) един курс по ограмотяване на дебили, олигофрени, зомбирани, илитерати и др.п.
  А и един специален курс за комуноиди и провокатори.
  Нещо като едновремешния “Георги Кирков”.
  🙂

 71. @ ПАВЕЛ ТИНКОВ
  Благодаря, но моята заслуга е повече от скромна.Постинга е на KIROV от юни 3 2012г., както добросъвестно е отбелязано на края.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.