Двуплюсният модел ни води към евтинАзия

Искам да дам своята скромна подкрепа на извода, изведен в заглавия днес, че се приближаваме към двуполюсен модел.

Не е нужно да съм социолог, като специалистите, които са направили това заключение, за да се съглася с това съждение.

Подкрепям го и дори ще дам примери.

Двуполюсният модел БСП-ГЕРБ действително е налице, направо ни боде с двузъба вилица очите .

Двете партии се различават като двата полюса- Южния и Северния.

На единия има сняг и лед, а на другия-лед и сняг.

Вечният студ на двата полюса вещае глад и мъка, което прави изборът между двете противоположности труден, но не и невъзможен при такова разнообразие в перспективата.

Важна е посоката, нали: едните ни водят на Север , а другите на Юг.

По липса на Западен полюс всъщност истината е, че определяща за България е посоката Изток.

Влече ни евтинията на Азия в рамките на т.н. „евразийски модел”, предлаган от Путин.

Евтиназия е моделът, който успешно ни прилагат двата полюса.

Това се вижда от глобалното ни разтопяване в океана на народите, сред който се лутаме между безлюдния, но леден Север и бедния, но пък снежен Юг.

Двата полюса са обещаващо положителни, поради което е правилно моделът ни да се нарича двуплюсен.

11 мнения за “Двуплюсният модел ни води към евтинАзия”

 1. Този двуполюсен модел във играта на футбол се нарича-“Пиян морков”
  Двама си подават топката(на властта),
  а третия се мята отчаяно между двамата и не улавя нищо!
  На пияни моркови ни направиха!!

 2. Да, г-н Инджев, но някои твърдят, че на Южния полюс всъщност е много топло. Там било също така винаги светло, т.е. няма тъмни, мрачни, непрогледни нощи. А като се натоплим малко там, даже се презатоплим, спокойно можем след това да отидем малко на Северния полюс, да се поразхладим. Казват, който не вярва, да отиде да види. Даже някакви били ходили и са потвърдили. Те казват – понякога ставали чудеса, а когато имаш вяра, нищо тука ( демек при нас ) не е за вярване! Всъщност даже и на Северния полюс не било толкова страшно. Е, малко сняг, какво толкова ? Затова пък здраво време, както се изразяват поетите. Т.е. не може да се говори както преди, че това било Единство на противоположности. Не, сега ( ще ) имаме т.нар. динамическо единство – новост в политика, история, идеология и, забележете, даже при мафията. При това всички с европейско участие и привкус. Както виждате, всичко е санкционирано, всичко е по параграфите на НАТО и ЕС. Няма грешка в правописа. А след като имаме два толкова противоположни и далечи един от друг полюса, всички останали, естествено, са менте. Не истински. Те само объркват единството ни, заплашват ни с небезизвестната Конфронтация !
  Мир на полюсите ! Война на колибите !

 3. Иронията си я бива, лошото е, че е на наш гръб “изборът”, който ни се внушава от “оторизираните” медии.

 4. «евтинАЗИЯ = евтанАЗИЯ с “евтинА” сAвеЦка газ».

  Е, това е вече истинска иновация, г-н Инджев, съвсем в духа на съвременните повели на Партията.
  Може би трябва и да им подскажете да го запатентоват този нов, елегантен вид ДОБРОВОЛНО УМЪРТВЯВАНЕ на народонаселението …. Ще съберат много червени точки пред АЛФА-ДОГА.
  А аз няма да се спра да се възхищавам на тоз Вашия майсторлък да попадате в десетката по толкова виртуозен начин.

 5. Много тъжно,безнадежно и страшно,но пък абсолютно точно!Като по Касандра!

 6. Да обаче възниква въпроса:
  Защо белите мечки не ядат пиквини???

 7. Исках да напиша “пингвини”…..не се получи. Грешка!!

 8. От Северния полюс имат огромна преднина – могат предизборно да демагогстват и да увещават, че ВСИЧКИТЕ ИМ ПРОЗОРЦИ СА С ЮЖНО ИЗЛОЖЕНИЕ!

 9. Както винаги страхотно попадение

 10. Доколкото цевите на политическата ни двуцевка могат да се нарекат полюси, а те могат тъй като винаги са лява и дясна цев, съм напълно съгласен с определението на Г-н Инджев за „възраждащият“ се двуполюсен политически модел у нас. Друг е въпросът, че тези цеви винаги се целят в една и съща цел, но това са „дребни“ подробности от пейзажа. Отдавна се знаят Северният полюс , покорен за първи път от Роберт Пири – американски морски военен инженер на 6-ти Април 1909 и Южният полюс покорен за първи път от норвевжкият полярен изследовател Амундсен на 17 Януари 1911г. Не съм съгласен обаче че липсва западен полюс. Нима забравихте, че Мечо Пух го откри! И написа там даже бележка: „Западен полюс- Мечо Пух. Аз го намерих“! По този път отдавна вървят и нашите политически „полярни“ изследователи прследвайки заветната си мечта да стъпят най-после на Източния полюс и забият гордо родния трибагреник там. И макар през годините да организирахме огромемн брой „експедиции“, все пак почти всички достигатха до петолъчката на Кремъл, но така и не можаха да стъпят на заветната точка „деветдесет градуса Изток“! Все го докарваха до към 60-те градуса на самогона и той ги удряше в главата, та губеха ориентацията. Но аз мисля, че трябва най-после да признаем постижението на Борисов, който единствен успя да „открие“ Източния полюс на върха на „путинчо“ – малката голяма работа на голямата малка източна работа. И успя да завърже там родния трибагреник за да се вее гордо, духан от източните евразийски ветрове и да разнася „славата“ ни всред всички народи! Да се дивят, да се учат и да не правят като нас!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.