Гереберистиката не прощава и в статистиката

Скандалите в СДС вдигнаха неодобрението към лидера Емил Кабаиванов. То е скочило с 18% (от 17% на 35%), това се казва в най-новото проучване на НЦИОМ, според което остатъците от СДС под командването на командвания от ГЕРБ Кабаиванов не ги хваща статистическата грешка, докато Синята коалиция набира скорост и има всички шансове да бъде парламентарно представена.

На фона на този доказан вече и от държавната статистика провал, който дори и официозното мерене на моментното влияние на партиите не може да скрие, на Емил Кабаиванов му е „смешно”. Раздава интервюта в медиите, свързани с ГЕРБ. В едно от тях днес той заявява, че Иван Костов водел разговори със себе си и това било смешно.

Смешното обаче е друго: че като го обгрижват пропагандно, управляващите го закопават лично, а и себе си, като негови ментори. Просто се издават, потвърждавайки своята съпричастност на дело с онова, което иначе отричат на думи.

Борисов би трябвало да забрани на своите пропагандатори да дават думата на Кабаиванов и да го остави да се пребори за трибуна другаде, щом се мисли за неотразим, че да се види, дали ще го „отразяват” медиите. Така ще премери тежестта му.

Кабаиванов вече напакости достатъчно на СДС и на Синята коалиция, но явно има потенциал да завлече и ГЕРБ надолу като камък, който на конспираторите в операцията по овладяването на СДС им се виждаше скъпоценен, а се оказа вързан на шията им вреден товар.

Как ли ще се отърват от този баласт?

В популизма ГЕРБ са силни, но в конспирацията има още много да учат от батковците и какичките си от БСП.

10 мнения за “Гереберистиката не прощава и в статистиката”

 1. Дано Кабанезнамкойси има действително потенциал да завлече и ГЕРБ надолу като камък!

 2. От всичко, свързано с днешното СДС, най-интересно ми е официалната, категорична позиция на “лидера” Кабанякой си дали е “ЗА” или “ПРОТИВ” АЕЦ “Белене” и как ще призове отломките от електората да гласуват на референдума на 27.1.
  Останалото се навръзва като свински черва към съответната позиция!

 3. “…В популизма ГЕРБ са силни, но в конспирацията има още много да учат от батковците и какичките си от БСП…”

  Да не ги подценяваме. Нека си спомним онова “Абе днес ми се обади Мишо Бирата пак…” и как завърши неговата сага. Та за сърдечния мускул на Кабагайдата намеквам…

 4. Г-н Инджев, кой стои зад News.bg? Май вашият стайт, както и сайтовете на Mediapool.bg и News.bg, останаха единственете, които стват за четене и в интернет….

 5. Ха сега да ги видим “старите майстори”, както сами се назоваха – Бакърджиев, Софиянски и техните чираци – Марков, Сотиров и тук таме по някой и друг “юноша бледен”, според акъла си, а не според напредналата си възраст, да ги видим как ще спасят остатъците от СДС. Колкото направиха Р.Христов президент, толкова ще спасят и СДС, особено в задушаващата пегръдка на октопода ГЕРБ. Без отговор стои въпроса към Кабата – тези 21млн. лв. отпуснати от Тиквоний за софииския боклук, складиран на територията на община Карлово, дали се понаместиха, и дали не са истинския “афродизиак” за внезапно пламналата “мъжка обич” от страна на ръководството на СДС към ГЕРБ?

 6. Герберистиката и стъкмистиката са невъзможни без дежурналистиката

 7. “Как ли ще се отърват от този баласт?”

  Могат да намерят начин да подновят заметеното под килима дело срещу Кабайганьо за кражба на евро-средства.

  През 2010 той е оправдан по делото подозрително бързо, предвид, че тогава е бил опозиционен лидер и кмет, че делото е гледано от иначе строгия съд на Цацаров, и че към него е имало интерес от ОЛАФ.

  Новината от 11 декември, че са запорирани сметките на община Карлово, може да е знак, че ГЕРБ започва маневриране за откачане на този камък от шията си.

 8. Кабаиванов си го сложиха на поста Борис Марков, Иван Сотиров и Румен Христов. Те да си му берат гайлето сега. Всички те станаха “прелъстени и изоставени” от Борисов. А срещу “колко” даже не ме интересува.

 9. @БЕЗПАРТИЙНА
  Нали си спомняте, че преди години в Китай, когато започна “културната революция” се появи и “бандата на четримата”. Сега в нашата ситуация, Вие много точно посочвате тази “банда на четримата” ГРОБОКОПАЧИ на СДС, като към тях може да се причисли и “НАШИЯТ” президент Петър Стоянов.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.