ТВ 7 се провали с американците и пазарува българчета

Не знам за края на света, но в края годината телевизионното „братство” отново се „революционизира”. Всеки се спасява от края на договора, който е сключил, според възможностите си и тези на пазара. Което обаче ни се сервира превратно под формата на поредното информационно менте по отношение на „подробностите”.

понеделник, 17 дек 2012 г. 21:17 ч.
Изненада
Иван и Андрей напускат Нова тв
BNews.bg

Продуцентска компания“Междинна станция” е взела решение да не подновява договора си с Нова телевизия
за предаването „Станция Нова” през следващата 2013 година.
Собствениците на “Междинна станция”, Иван и Андрей, разпространиха съобщението си късно в понеделник и
обещаха повече подробности във вторник, след 9.30 ч.”

С това и с други подобни „сензационни съобщения” ни засипаха съгласувано по късна доба снощи, на 17-ти декември, сайтовете от медийната империя на депутата от ДПС Делян Пеевски, който с парите на Корпоративна търговска банка (КТБ) продължава да пазарува медийно влияние на управляващата ГЕРБ.
Уреченият час отмина и освен изброяването на имена на нови и нови журналисти и продуценти, привлечени от ТВ 7, зад кулисите се прокрадват някои„подробности”, каквито обещах да съобщя след намека ми, че се е разсъхнала сделката на ТВ 7 и Си Ен Ен, разтръбена на 6 декември като окончателно сключена.

Малка подробност, която научавате тук и сега, е че продуцентите Иван и Адрей всъщност са получили отказ от Нова телевизия за подновяване на договора им, който изтича тази година.

Малка подробност, която също научавате тук и сега, е че Иван и Андрей, достатъчно добре ориентирани в обстановката и йерархията, са контактували директно с Делян Пеевски и началника му от КТБ Цветан Василев.

Малка подробност спрямо голямото его на Бареков, на когото е разпоредено от собствениците да изпълни решението, е фактът, че това лице ( на телевизията ) е вбесено поради това.
Малка подробност е, че за замазване на напрежението Иван Христов днес го гали успокоително по главичката с изявление, в което дипломатично го ласкае колко много се е развил през годините…
Малка подробност е, че в ТВ 7 далеч не посрещат с целувки и прегръдки промените- там сега е кошер, разбунен от нашествието на пришълци, което води до размествания в програмната схема и компромиси от страна на журналисти и предавания, които са принудени да се съобразяват с парашутния десант.
Много голяма подробност обаче е болезнената тайна на банкерската медия, че от Си Ен Ен са се отдръпнали от сделката с ТВ 7, според която „през първата половина на годината” през 2013 г. официозната телевизия в България трябваше да получи право на ексклузивен достъп до видео и новинарските ресурси на Си Ен Ен, включително с извънредни включвания в извънредните новини на живо, репортажите и коментарите.

Тази голяма подробност, която научавате от ivo.bg, не е сред „сензационните” новини от тържището на журналисти и предавания, на което банкерските пари се опитват да компенсират страхотния провал на опита проправителствената пропаганда в България да се скрие зад гърба на световната новинарска институция Си Ен Ен.

Съответно, като не могат да си купят американски престиж, пазаруват за компенсация каквото могат на местния пазар.

Очаквайте още „подробности” за далаверите на властта в медиите и чрез медиите, които я обслужват. Защото, както казват в братската на нашите другарки и другари Русия, „дяволът е в подробностите”.

За да не прозвуча „сатанински” на финала с позоваване на дявола, макар именно той да командва медийния водевил в България, на колегите от ТВ 7- новодошли и заварени, се изкушавам да припомня известния цитат от Библията:

„Истината ще ви направи свободни”.
/Св.Библия, Нов завет, Ев. от Йоан 8:32/

11 мнения за “ТВ 7 се провали с американците и пазарува българчета”

 1. Но шампанско в Сен Тропе ги прави доволни…

 2. На тия двамата мястото им е точно при Дудука. Но за Вито мислех.че е по- различен.

 3. Г-н Инджев, много Ви уважавам и харесвам всичко което пишете, затова искам да Ви кажа, че думата “страхотен” по-скоро се употребява в добър смисъл, за нещо, което се е получило добре. Затова мисля, че тук “се опитват да компенсират страхотния провал” може да се замести със “сериозен, неочакван провал” и др. Отдавам го на високата Ви продуктивност в писането.Бъдете здрав!

 4. Към Иванова:

  Позволявам си да не се съглася по принцип , а и конкретно по отношение на “страшния сладур”, който е в центъра на коментара ми!

 5. Добре, че Си Ен Ен не се е поблазнила по лесните пари на КТБ. Голям позор щеше да бъде.

 6. Хм, с тея горни разкрития си спечелихте още “духовити” врагове по форумите и може би фейсбук. А иначе въпросните 2-ма господа ги видях/чух скоро да проявяват хлъзгаво отношение спрямо премиера. Какво да се прави – мисля или в новото им предаване по канал 1 или в представянето му някъде.

 7. Новината за CNN e сигурно наистина разстройваща за ТV7, но не мисля, че би имала отражение върху масовия зрител, облъчван от въпросната (под)купена телевизия. За масовият (чалга)зрител, който за съжаление ще определя вота догодина, е много по-ценно да гледа глупостите и плоските шеги на Иван и Андрей отколкото политическите интервюта и коментари на CNN.

  Сменяйки темата, г-н Инджев, какво мислите за интервюто на Явор Дачков с Григор Лилов : http://www.glasove.com/grigor-lilov-borisov-i-tsvetanov-sa-suuchastnitsi-v-atentata-v-burgas—24206 ? Как е възможно никой да не коментира поне очевидните разминавания, като редакциите по видеото с “камикадзето” – дори и аз ги видях като пуснах забавени кадрите, всеки може да ги види.

 8. Господин Инджев, целият текст на “От Йоана свето Евангелие 8:32” е: “и ще познаете истината, и истината ще ви направи свободни”. А къде истината г-н Инджев? В Божието слово. Всичко друго е елементарна алабалистика и игра на думи – празнословие.

 9. Да цитирам пък аз “евангелието” на ДС, оформено като “Служебен информационен бюлетин” с яркочервена корица: през 70-те години в специален материал за “истината” пише: “истина е само победата на Великата октомврийска социалистическа революция”, останалото се нагажда според случая. През 88-ма , с обявяването на “перестройката”, пристигнал “другар от КГБ” леко актуализира този постулат, като се въвежда частично и контролирано пропускане на истина. Оттогава май няма промяна.

 10. Хехе, ТВ7 става все по-неудържимо интересна…

 11. Г-н Инджев, страхотен сте!!! Развеселихте ме с премеждията на Бюрека:-) Весели празници!

  Sent from my HTC

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.