Цацаров он лайн, в целофан!

По случая „Цацаров” управляващите се държат като досегашния шампион в дисциплината „бягство от отговорност” Георги Първанов: спринтират далеч от сянката си, която не остави у никого съмнение за манипулацията при избора на главен прокурор.

След като президентът Плевнелиев побърза да сложи точка с указа си за назначаването на Цацаров и така попари надеждите да повтори принципното си поведение по казуса „Марковска”, фасадната демокрация на герберокрацията продължи замазването на пукнатините по нея в духа на политиката на „свършените факти”.

Предполагам, че мотивът му е в това да се избира между две злини: да се легитимира Главен прокурор със съмнителна репутация или да се бламира управлението, което несъмнено си отива и без това.

Това е дилема, напомняща на безпринципното затваряне на очите на ВСИЧКИ през октомври 2006 г., когато насред президентските избори се появи информация с подробни данни на какъв адрес да се търси доказателство за корумпираността на (кандидат) президента Първанов. Вместо НЯКОЙ да провери истинността на сигнала, ВСИЧКИ избраха да бъде избрано все пак по-малкото зло, вместо на престола се възкачи и така да ни разкачи от Европа Волен Сидеров.

Цената беше пренебрежимо и дори незабележимо малка: „изгоря” някакъв си телевизионен идиот, който взе, че развали идилията на общонационалната избирателна слепота за царската голота на действащия държавен глава. Телевизионният идиот беше натикан в…не, не в миша дупка, като се надяваха, а в нишата на свободата, толкова несвойствена за живуркането в нашата държавица, ръководена от законите на целесъобразността, но не и на честта, и честността.

Карай да върви! Важното да сме добре днес, тук и сега, а че това е конструкция, която утре може да се срути върху главите на всички, защото е подкопано доверието в съдебната система повече от всякога, това не тревожи нашите велможи. За тях е по-важно да спасяват кожата си  в утрешния ден – лично и чрез лично благодарни хора.

Тон (из)даде самият Цацаров със следното изявление по горещите следи на стореното:

“Няма нито от какво да се притеснявам, нито да се срамувам от начина, по който бях избран. Аз не определям избора, не съм изготвял правилата”.

Замислете се за миг що за нагласа се крие зад пилатовското измиване на ръцете с процедурата, която други ( разбирай не лично Цацаров, а организаторите на манипулацията в негова полза) са измислили! На какво ви напомня?!

Макар и като хипербола в сравнението, но в същия смисъл така се оправдават и обвинените в Нюрнберг, и осветените официално след епохата на ДС в България: „аз само изпълнявах чужди нареждания”.

По същата логика в Нюрнберг успяха да осъдят едва шепа нацистки престъпници, а огромната част от свързаните с ДС българи дори заявиха, че се гордеят с миналото си, защото са служили на държавата, каквато ( и да) е била. Нищо лично…

Този манталитет, както се вижда, е жив и здрав ( като здрав дух в здравото тяло на пожарникар и физкултурник), пренесен по време на „прехода” като факел с вътрешно го(во)рене от хора с „олимпийското” самочувствие на национални водачи в бягството от отговорност.

С лека ръка под червения килим, постлан пред Цацаров, бяха заметени неопроверганите от него съмнителни сделки с участие на съпругата му, както и несъмнените му „топли отношения” с изпълнителната власт , която в лицето на Борисов и Цветанов издаде пристрастието си към него като към свой фаворит с многобройни похвали, на базата на които цял свят (или поне онази част от него, която изобщо се прави труда да забелязва България), разбра за предизвестената новина за издигането на пловдивския съдия до най-важния пост в държавното обвинение.

След като това се случи и никой не се изненада, извънредно словоохотливият иначе премиер Борисов изведнъж загуби „дар слово” и отсече, че повече никой няма да го накара да каже и дума по казуса. „Тури му пепел” е заповедта по гарнизона!

Само дясната му ръка Цветанов, отпечатъците от която остават на „местопрестъплението”, повдигна още малко завесата, разчитайки, че гледката отзад е в негова полза с аргумента, че в миналото имало само по един кандидат за Главен прокурор, а сега били трима. Обаче и в НРБ се говореше най-официално и тържествено, че има две партии на власт, но няма(ше) малоумник, който да не знае(ше), че тогава БЗНС играеше ролята на СДС ( Кабаиванов) днес- подставено мюре за употреба на еднопартийната власт и отстрелване на наивниците, които повярват в крякането на вързаната патица.

Най-яркото доказателство от местопрестъплението беше фактът, че застъпниците на дяволито подсмихващия се в националния телевизионен ефир „алтернативен” кандидат за прокурор Борислав Сарафов вкупом са гласували за Цацаров и така се предрешили невъзможността изобщо да се гласува за „техния” кандидат. И петимата!

Гениално? Не, просто е нахално. Защото ни правят на идиоти, каквито очевидно сме в техните очи, щом си въобразяват, че такава брутална имитация на плурализъм в началната фаза на заблуждаващата маневра, може да остане незабелязана при нейния предрешен край. Което с немигащ поглед на заклет комарджия Цветанов обясни по следния начин пред БНТ:

“В правото си е всеки един от ВСС да гласува по съвест на база това, което чува в последната фаза на изслушването на тези номинации”.

Цветанов се опита по този начин да внуши, че една петорка кадровици най-напред е кривнала от собствената си съвест, но после се е вразумила вкупом и се е самокоригирала в още по-правилна посока по някакви незнайни и доста тайни причини.

Иначе голямата работата беше свършена модерно: он лайн. Направо в целофан от гледна точка на прозрачността!

21 мнения за “Цацаров он лайн, в целофан!”

 1. Господин Инджев, аз съм костовак, както мнозина в този форум. На последните президентски избори на втория тур гласувах за Плевнелиев. На първия тур гласувах за Кунева.
  Да гласуват по тази схема, аз лично убедих много мои близки и приятели. Сега разбирам, че съм сгрешил. Не биваше да допускам компромиси. Съжалявам за това!

  Може би пък господин президентът Плевнелиев няма телевизор в сградата на президенството. Само така мога да се оправдая пред себе си, пред моите близки и приятели.

 2. През 2006 един телевизионен “идиот” “изгоря” (много кавички, но не приемам този човек нито за идиот, нито за изгорял). Останаха телевизионните негодници, чиито заслуги за сегашното ни дередже особено ярко изпъкнаха вчера. Който не е разбрал да прочете великолепния текст на Полина Паунова. През 2006 демократично мислещите журналисти Татяна Ваксберг и Кин Стоянов много се разсърдиха на Костов, че не е призовал симпатизантите си да гласуват на втори тур за Първанов. Дано тези хора вече са разбрали,че костовистите за разлика от герберистите не гласуват по заповед, а по съвест.
  И тъй като вчера нещата не се развиха по лесния начин (имам предвид несбъдналото се предсказание на маите, а не указа на ефирния ни президент), явно сами трябва да си свършим работата и да покажем на герберската клика, че тези неща в целофан, които ни сервират от близо четири години не са ни по вкуса. И мястото им не е на показ пред всички, макар и в целофан, а в едно друго санитарно-битово съоръжение от порцелан. Римата е случайна. А Бог изглежда не е склонен да върши работа, която е по силите на хората.

 3. Кратко, ясно и брилянтно точно ! Както винаги.

  Г- Инджев, желая на Вас и любимите Ви весела Колеада и щастлива Нова Година ! Дай Боже да Ви има такъв, какъвто сте дълги, дълги години още.

  Използвам възможността тук да пожелая весели празници и добра Нова Година и на всички съмишленици и коментатори във Ваши

 4. … моля за прошка. Натиснах грешен клавиш 🙂

  Та, Весела Коледа и на четящото и пишещо тук братство !

 5. След поредния “избор” и назначение започвам да си мисля, че разликата между преди и сега е само наличието на интернет. И слава Богу, че шепа смелчаци със своите блогове се опитват да ни вдъхват оптимизъм. Благодаря Ви господин Инджев! Желая Ви весела Коледа и дано през новата година имате 20 милионния посетител!

 6. Дано има повече телевизионни “идиоти” като този изгорял през 2006! Аз го предпочитам пред всички телевизионни “не изгоряли умници”, които бих могла да видя, ако отворя телевизора.

 7. Всичко овладяват до най-гнусни “висоти” – и “прозрачния” вот, дето всичко е предрешено; и “многопартийната” система, дето сто ченгета начело на сто партии вкупом са за Русия и за “Белене” и “Южен поток”; и “частни” фирми, дето по ДС-братска линия все се домогват до субсидии от държавния бюджет, включително и изкупуване на “авторска” продукция, правена от ченгета/защо ли все им залежава…/, а останалите са оставени на произвола на злата бездържавност.

 8. Сега ще чакаме изкрейзилите от Еврокомисията да ни скърцат със зъби и онзи изкопания Марк Грей да ни се репчи. В крайна сметка чисти в съдежната система в България няма и не е имало. Като почнем от Татарчев до Филчев- психични отклонения и убийства и стигнем до сегашните тикви. Разходете из общините и вижте как живеят съдии и тем подобни като местни феодали и паши. Накрая пенсионирани като Марковска с 20 заплати и осигурено бъдеше.
  Съдебната система е един магазин плод-зеленчук, където за точната цена всичко може да си купиш.
  Къде го има това да няма присъди по 20 години и да чакаме Страсбург,където сме рекордьори и парите от присъдите пак идват от нашите данъци.
  Вижте обаче как няма и свидетели.Не знам , не чух , не видях.Липса на доказателства, слаби дознатели и прокурори , които не могат да си нашишат името вярно, само претенциите им големи, няма лаборатории , та се налага ДНК експертизи на майната си и се протака и се влачи.
  Да си изгорят дипломите и тези, които им ги изфабрикуваха и напечатаха, защото в правото , освен професионални качества, трябва и морал,и самокритичност, които лиспват у хората в България и само най-алчните влизат в тази система.
  Вижте Ковачева и Фидосова.Едната пуйка с 2 грама мозък, другата Джаба Хътинянина наглост и безхаберие.
  Нямам думи и сили.
  Понеже Господ наказва ,но не е сигурно, е време да се накажат всичките тези с физическа саморазправа за назидание.
  След като ги пребием и обезобразим трябва да страдат, за да са пример и да се тръгне изначално.

 9. Още когато двамата сиамски близнаци,първо физкултурника Ц.Ц ,а покъсно и пожарникаря Б.Б
  преди официялно да бъде издигната кандитурата на Цацаров за гл.прокурор се изказаха какъв про-
  фесионалист,морално чист е Цацаров аз писах във форумите които влизах,че новия прокурор ще е
  Цацаров,тоест избора беше предизвестен,то така и стана.От всичко случващо се в бедната ни дър-
  жава след идването на власт на ГЕРБ/граждани за европейско разграбване на България/се ВЪРНА чл.
  1 на старата Конститъция от преди 1989 г. една партияБКП/ГЕРБ един ръководител Тато/телоохрани-
  теля му сега.Използвам случая да пожелая на вас и семейството Ви г-н Инджев и на всички ваши
  читатели на блога Ви весели коледни празници приятно посрещане и новата 2013 г.,здраве,късмет и
  успехи.

 10. Явно този път кукловодите пипат много здраво и никакви тън-мън, редствата оправдаваха целта. Аз в един момент си мислех, че тоя Цацаров е димка, за да обере отрицателната енергия и в последния момент ще изкарат правилния човек, но явно съм сбъркала. Дори вече не си правят труда да предадат благоприлична форма на безобразията си. А защо трябва да го правят, след като народът и така си е добре, не протестира. Има да се смъкват още кожи от гърба на тоз народец, колкото е останало от него.
  Започва все повече да ме хваща яд и на Европата, и на Америката. Защото това става не само пред погледа, но и с активното им съдействие.
  Иво, гледах те по БНТ — та по повод несъстоялата се среща на свободните журналисти с Нели Круз, смятам, че Нели Круз е виновна и отговорна за това. Тя трябваше да приеме среща само журналистите, поискали срещата и с никои други; с всички можеше да има отделна среща. А това, което тя направи, прилича на измиване на ръцете. Един комисар винаги може да постави изисквания и да настоява те да бъдат изпълнени.
  Ти я беше започнал темата за двойните стандарти, но тя накак си остана на заден план. Не приемам аргумента, че европейските лидери и Обама щели да приемат всеки, който бил бил избран от българския народ. Питаме защо тези, дето окрадоха България, си живеят и нямат проблеми в Лондон, Виена и Ница, получават американско гражданство, и т.н. и отговор не поплучаваме. Дали не е време да питаме Европата и америката защо така се получава. Поради какви велики интереси толерират безобразията на властта в България.
  Къде толкова се бави тази истина и ще дойде ли някога при нас.
  Весела Коледа на всички.

 11. За някои хора, както каза по-горе Стефан Ацев, разликата между преди и сега е само наличието на интернет. Бих добавил още + СРС-та и GSM-и. Всички “избори”, както някога завършват с “пълно” болшинство за посочения (избран от НЕГО) кандидат! Пълен триумф на “демократическия централизъм! Звучи по европейски, НАЛИ! Поздрави, господин Инджев, приятни празници и много здраве през новата година! Не отстъпвайте от своите позиции! Ние мислим като вас и сме с вас!

 12. Е,и кво ши праим сега и след после,а?Сложиха си Цацата за гл. прокурор и хич не ги е еня герберите,кво пишем и кво искаме или си мислим на ум.Нека да си спомни само за миг,особено десни избиратели,чи вкупом подкрепихме ГЕРБ,а не СК и да спрем да се вайкаме, че тоз Костов или некои друг ни е виновен.Ха да видим, като как и за кого пак ши гласуваме и през новата 2013 година.Пак ли ши търсим некои кабаатлия за нашата простотия след после/демек, след изборите,де/

 13. Г-н Инджев, много моля ако е възножно предварително да ни уведомявате за бъдещи ваши тв-участия. Тъй като се намирам изван БГ и ми е трудно да следя бг-телевизийте.
  Също имам и молба когато някой изказва мнения по ваше тв-участие да посочва телевизията, кога и предаването в което е участвал г-н Инджев, за да мога да го гледам.
  Предварително Ви благодария.

  ВЕСЕЛА КОЛЕДА, ЗДРАВЕ И КУРАЖ ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА

 14. Първите “седем” могат и да се наваксат.
  Последните “двеста” – никога.!!!
  Да плюеш срещу вятъра…незавидно.
  Пък и контрапродуктивно…
  Право на Избор.

 15. Иво напиши нещо за btv и последните им изцепки.

  Поздрави.

 16. Иначе голямата работата беше свършена модерно: он лайн. Направо в целофан от гледна точка на прозрачността.Гениално? Не, просто е нахално. Защото ни правят на идиоти, каквито очевидно сме в техните очи, щом си въобразяват, че такава брутална имитация на плурализъм в началната фаза на заблуждаващата маневра, може да остане незабелязана при нейния предрешен край. Което с немигащ поглед на заклет комарджия Цветанов обясни по следния начин пред БНТ.Да ама не ….много смърди голямата работа.Цвък не можада го докара на смрад.

 17. Имате само една грешка, г-н Инджев, всичко останало е както винаги за “Отличен”.

  Грешите името на новия гл.прокурор. Той не се казва Цацаров.

  От няколко дни вече е с нова фамилия – Цецоров.

 18. Името му е Сотирис Цацарос-от Филипополис.Масон,протеже на свинар,човек на милицията,готов да услужи на “силните на деня”,гъвкав,многопластов,удобен.Както се казва,прагматик-демек без много да е чел,умее да се ориентира,да слуша и да се услушва,да се приспособява.Човек без убеждения-може да е и комунист(най-вероятно),а ако се наложи ще се изкара “демократ”,макар че едва ли може да даде дефиниция на понатието демокрация.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.