Рус(к)ият Ванка скочи във банка

Беше само въпрос на време в държавата, която може да бъде ръководена от младеж без трудов стаж ( Станишев), оглавена от наследствен монарх, който детронира завинаги монархизма с този акт, а след това и командвана от охранителя му, футболът да се превърне в поприще за изява на най-важния банкер на републиката досущ, както беше на подчинение на най-близкия другар на Живков в политбюро на ЦК на НРБ, др. Милко Балев.

Точно като Милко Балев определяше политиката на партията спрямо футбола, така и сега банкерската линия на пропагандата срещу посочения враг се чертае от шефа на Корпоративна търговска банка ( КТБ) Цветан Василев. В телевизията му ТВ 7 поведоха война с посочения от шефа конкурент- уж от свое име заради съдийство и телевизионни права. Но банкерът не се стърпя и лично се провикна с призив действащият шеф на футболния съюз да бъде махнат от поста му.

Въпросният шеф Михайлов може и да е някакъв голям грешник ( което не е тема на този коментар), но работа ли е на „икономиста на годината” ( 2011 ), купувача на медии и журналисти чрез подставени лица, да командори и футбола сякаш е част от медийната му империя?

Намесата на банкера се обосновава с факта, че си е напазарувал футболен отбор и като собственик има право да се обажда. По тази логика трябва безропотно да слушаме напътствията му за какво ли още не, но най-вече по отношение на медиите и комуникациите изобщо, над които простира апетита си с участие в придобиването на българския телеком в съдружие с руската външнотърговска банка.

Преди близо 20 години перифразирах възторга от едно българско комунистическо стихотворение във възхвала на СССР, в което радостта от прегазването на свободолюбивата Чехословакия през 1968 г. се обобщаваше с фразата „Русият Ванка скочи във танка”.
В България, където на танковете не се наложи да усложняват партийните боричкания за власт, се случи друго: „Руският Ванка скочи във банка”. И вече играе „ва банк”.

4 мнения за “Рус(к)ият Ванка скочи във банка”

  1. Уважаеми г-н Инджев, чувства се, че по някаква причина не сте чест посетител на спортните медии, за което искрено Ви завиждам. Там да видите какво лизане на Ванкови подметки (да не говоря за други части на “Ванковата” конфигурация) пада… Те са заприличали на арена за мерене на … – кой е по-, по-, най- “Ванков”, а спортът уморено се гуши някъде встрани.
    Весели празници, ако Ви звучи адекватно при подобна конюнктура!

  2. Обидно ми е когато употребявате понятието държава. Държавата – това сме всички ние, създали и издържащи институции, които по подразбиране трябва да ни служат и обслужват. А такива у нас няма. Напротив – институциите са ни враг и ни преследват и наказват. За 23 години, комунистите успяха да овладеят всички власти и лостове на управление, да притъпят и унищожат (почти) всяка форма на недоволство и изява на свобода, да задушат или купят инакомислието. Пропагандната машина продължи с промяната и пречупването на моралните ценности. И най-лошото (за мен поне) е , че няма алтернатива. И си припявам песента на Милена Славова “Защо?” – защо трябва да стоим някъде за порцийка храна?

  3. ванка,танка,станка,станко да дойде.ПРИПОМНИХ СИ ЕДНО ИНТЕРВЮ ПРЕДИ,ГОДИНИ,ий глей са забравих му името на журналиста,а коритаров сетих се, все пак,при него беше тоя паллин димитров беше полицейски шеф некъф тогава,водиха некъф делничен разговор,докато коритото не го попита,абе верно ли докато са го арестували коце маца на гръцката граница с него е имало бг депутат,помня как павлин пребледня тогава,схапа си устните и започна да мрънка!!!ПИША ГО НЕ ЗА ДРУГО А ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ МЕХАНИЗЪМА,КОЙ КАК И ЗАЩО Е В КОРУПЦИЯТА,И ЗАЩО НИКОЙ НИКОГА НЕ ГО ДОСТИГА,ОТ ВЛАСТИМАЩИТЕ ЗА ДА ГО НАКАЖЕ!!!та тоя тогава го беха погнали за некви камиони с контрабандни цигари,са глеам работата бая му е порастнала,спрягат го за един от най големите чернототаджии в световен мащаб,ТА ЗА БГ ДЕПУТАТА,да си дойда на темата,който ни лук ял ни…..и той голем шеф гледам го станал,И ТОЙ ЕДИН ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ШЕФОВЕ Въф футболният съюз обаче,и като знаеме всички за топлите отношения на тие двамата,са КО ПРАИМЕ ПИТАМ АЗ!!!ШЕФ В СЪЮЗА И ЧЕРНОТОТАДЖИЯ В БРАТСКА ПРЕГРЪДКА,А НИЕ ГИ ГОНИМЕ ОНИЯ ФУТБОЛИСТЧЕТАТА ДЕТО СИ ИГРАЛИ НА ВЪРЗАНО ТЕХ ДА ГИ ТАКОВАМЕ,айде сиктир.а и за послушкото който героически премълча някои истини тогава, щях да забравя,И ТОЙ ГОЛЕМ ШЕФ,са го направили,в една от най големите фирми в българия,И ГОЛЕМА ПЕНСИЯ И ГОЛЕМА ЗАПЛАТА,бих казал аз,И БИХ ДОБАВИЛ АШКОУЛСуН НА ТАКИВА УМНИ БЪЛГАРИ…….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.