Финтирането за демонтирането на съветския окупатор

Кошлуков се шегува в предаването „Фактора Кошлуков”, а Йорданка Фандъкова се „надява” ( сякаш нищо не зависи от нея) от екрана на проправителствената ТВ 7…

Това се разбра от техния разговор по темата за паметника на съветските окупатори, който стърчи над българската столица- и не това предизвикателно пъчене очевидно е проблемът в очите на управляващите, а „околното пространство”, за разкрасяването на което Фандъкова се „надява” да има международен конкурс. След което, може би, ще имаме все така застрашителен паметник на лъжата за благодарността ни за окупирането на България, но вече легитимиран от международно проектирани красоти.

Ех, Достоевски, Достоевски..Какво ли би казал, ако знаеше по какъв начин се спекулира днес у нас с твоето възклицание „красотата ще спаси света”- искат да я употребят за фон на доста грозни цели!

Както ще се убедите от цитатите, водещият Кошлуков (поне при прочита на текста, без да се долавя ироничната интонационна среда) звучи уж много сериозно , направо като съмишленик на инициаторите за демонтиране на паметника, но накрая приключва тирадата си с…”шегувам се, разбира, се”.

Ето шегаджийския разговор, цитиран от агенция „Фокус”:

Водещ: А какво е мнението ви за прословутата дискусия за Паметника на съветската армия, който е на пъпа на града и го виждаш ясно и красиво, най-високо от всички други в София. Има инициативни комитети – искат да бъде преместен, да бъде премахнат от там. Никой не говори да бъде унищожен, но очевидно има огромни спорове дали там му е мястото, дали трябва да има паметник на такава армия тук, в центъра.
Йорданка Фандъкова: Те споровете… Там случаят е по-различен, защото за НДК говорим за нещо, което на практика почти го няма вече…
Водещ: Да, но другият голям паметник, който дразни обществеността, е този.
Йорданка Фандъкова: Но при другия случай както има „за”, така има „против”. Но това, което общината направи – ние обявяваме един конкурс, който се надявам да бъде и международен конкурс за цялото пространство, за оформянето на княжеската градина…
Водещ: Около паметника, да.
Йорданка Фандъкова: … и очакваме да получим едни много модерни и съвременни, добри идеи.
Водещ: Но в този конкурс включва ли се преместване на паметника?
Йорданка Фандъкова: Не сме залагали такова условие, за да може всеки…
Водещ: Заложете на всяка цена, госпожо Фандъкова.
Йорданка Фандъкова: … всеки, който има идеи, да ги разработи с, без и това как вижда това пространство.
Водещ: Да ви кажа нещо – както и да го виждате, това е армия окупатори. Няма никакво място в центъра на София! Нищо хубаво не е дошло. Не е умрял един съветски войник, не са за паметник. Махайте ги тия от там! Това е моето мнение. ШЕГУВАМ СЕ, РАЗБИРА СЕ „

26 мнения за “Финтирането за демонтирането на съветския окупатор”

 1. Да ви кажа нещо – както и да го виждате, това е армия окупатори. Няма никакво място в центъра на София! Нищо хубаво не е дошло. Не е умрял един съветски войник, не са за паметник. Махайте ги тия от там! Това е моето мнение. ШЕГУВАМ СЕ, РАЗБИРА СЕ

  Ех Кошлуков, ех душице. Колко беше смел навремето. Дори и затвора лежа. А сега? Излезе ти от душата нещо. Изпусна го от екрана. Стресна се. Уплаши се и… “ШЕГУВАМ СЕ, РАЗБИРА СЕ”.

  От какво се уплаши?
  По-смело!
  Бъди мъж!

 2. Иво,стига с тоя паметник.Какъвто и смисъл да влагаш в него,той просто е част от историята.Ако всички постъпваха както ти искаш,то всяко поколение ще си има само и единствено своята история и нищо преди това.Ако този паметник е мрачен символ,то какъв е джамията в центъра на София?Всичко ли ще рушим?

 3. “Политзатворник”? осребрил и поради това забравил миналото си!

 4. Не му прави чест на Емил Кошлуков (политически затворник в годините на комунистическото робство) да се шегува с най-големия позор на посткомунистическа България! Колкото до Фандъковата с нея трябва да се занимае новият Главен прокурор, ако последният иска българите да му повярват, че е независим от Фалшификацията ГЕРБ. Фандъковата грубо наруши служебните си задължения, като не изпълни решението на Столичния общински съвет Паметникът на Окупаторите да бъде демонтиран и преместен. Фандъковата трябва да обясни на новия Главен прокурор защо не е изпълнила решението на СОС. Възможно е да има конфликт на интереси, защото Фандъковата е член на неокомунистическата Фалшификация ГЕРБ. Съмненията се засилват след измисления от нея международен конкурс за околното пространство на Паметника на Сталинските окупатори.

 5. Шутовска държава. Премиерът и той се шегува, че управлява. Да поставим на КПП-та надпис “Цирк България”, така всичко ще се изясни на европейците, а и бюджета ще попълваме от билети.
  Ама и аз съм един шегаджия…

 6. Ей так си вървим… по “дебелашката”…съжалявам господин Инджев… но скоро този паметник няма да мръдне от там явно според мен… както и паметника в моя град – альоша (нарочно с малки букви) …аргументацията ми е преклано голяма за просото едно мнение под статия…

  П.С. Празници са.. весело посрещане на новата година… любов и усмивки в семейството Ви:)

 7. Кошлуков никога не е бил докрай мъж. Винаги когато усети дебелия край на тоягата се огъва, винаги е готов да продаде душата си, и да изтъргува достойнството си. Още от затвора, където е бил най-удобната и предпочитана “мома”, та се мине през уплахата му и огъването пред малоумния прокурор Филчев, когато оглавяваното от него Ново Време, имаше реална възможност да свали Величеството, и се стигне до днес, когато за да се спаси от мизерията се умилква с подвита опашка около тъпите милиционери. За даскалицата по руски няма какво да говорим, освен да и честитим Белчин баня.

 8. Мазен подлизурко! Само излъга надеждите на младите хора. Възплзва се от ситуацията, за да отиде да учи в Сащ, а след това го видяхме на какво е способен и при Симеон и сега. Скапаняк! Гъзоблизец! Е това малко човече съвсем ми убива желанието да се гордея, че съм българин. Долна измет!…

 9. Голям “шегаджия” е този КошлукOOF!!
  Шегите му могат да се забележат и в представянето му пред зрителите на проправителствената ТВ7: ДИСИДЕНТ, ПОЛИТ.ЗАТВОРНИК, ПОЛИТОЛОГ, ПРОФЕСИОНАЛЕН РЕВОЛЮЦИОНЕР,ЛИДЕР НА ПАРТИЯ (в която можи би само той членува), БИВШ ДЕПУТАТ (царедворец и ренегат), АНТИКОСТОВИСТ (отявлен и подплатен с особенна омраза) и “ЛАКЕЙ и СЛУГА” (на властимащите, олигарсите и осребряващи “услугите му”).

 10. Нещастникът едва не си прехапа езика. Сега горко съжалява за сторения гаф. Но съм сигурен, че след време пак ще се изкара борец за правда и свобода.

 11. Ех, Кошлуков, Кошлуков, голям задник излезе…

 12. @?
  За каква история става въпрос. Този паметник не е част от българската история. Този паметник е една лъжа в услуга на руските окупатори, целяща да заблуди невежите и идващите поколания.

 13. Безличието Фандъкова е олицетворение на липсата на демокрация и концентрацията на власт в ръцете на боко-тиквата, който пък не смее да гъкне без путин, за да не го подразни. Не само демокрация няма в България/както се кле вчера пред Диков триста пъти, че имало…/, а суверенни решения не могат да бъдат изпълнявани, присъщи за една независима съвременна държава.

 14. А по мое скромно мнение, явлението “Кошлуков” има генезис, аналогичен на явлението “Доган”.Помислете, не личи ли ясно почеркът на познатата ни “лаборатория”?
  Легендиран с бързо преминаване през затвора в подходящия момент, набутан да тушира студентските вълнения, после инфилтриран в СДС, светкавично изстрелване да следва в САЩ (по време, в което по финансови и ред други причини това беше непостижима мечта за простосмъртните), завръщане “на бял кон” и след поредица люспения, изстрелване в кохортата на Симо Сакса, ортак с Миро Севлиевски и сие, контакти с Доктора и други “оперативни лица”… и след пълно изчерпване – на топло в ТВ като “фактор” (ментор).
  Може би ще ме обвините в мнителност, но все си мисля, че някой ден …

 15. До “?”,
  За съжаление този паметник не е никаква история. Той е настояще от което се опитваме да се отървем. Когато го направим ще напишем история (за това русофилско настояще).
  А колкото до този нещастен “шегаджия” и шут Кошлуков, той нито може да прави история, нито ще остави някаква следа в историята! НЕ СЕ ШЕГУВАМ, РАЗБИРА СЕ!

 16. Дали пък следващата композиция “в крак с времето” не трябва да е бб вдигнал гордо наградата футболист на годината, зад него бюреков с кашон на който пише CNN пълен със значки от СССР и кошлуков облечен в моминска тракийска носия с препасана сабята от мъж на годината?
  Може да я кръстим “България – страната на сбъднатите мечти!”

 17. Илия Минев:
  „Комунизмът никога няма да тръгне по пътя на мира, той е антипът на свободата. Той не може да се откаже от революциите, иначе ще стане социалдемократизъм…”
  „Който и да управлява Русия, ако ще пак да дойдат монархистите на власт, те ще си имат своя империя. И тя ще е със своя си демокрация. Безспорно, няма да е като ленинската, но никога няма да бъде нито парламентарната англо-френска, нито президентската на САЩ. Защото в Русия си имат свой мисловен процес. Мистичен процес!”. „ Така че, ако някой смята, че там някога ще има истинска свобода, е в грешка”.
  „Нека не се обиждат господата социалистите и макрсисти-ленинци. От гледна точка на етиката и естетиката, двата основни двигателя в човешката психика, разграничаващи ни от животинското царство, те са получовеци.”
  „Често животинският инстинкт е по-силен и надмогва стремежа на общественика да бъде справедлив. В това отношение учението на Христос е най-възвишената духовна ценност не само на човечеството, но и на Космоса като цяло”.
  „Властта сама по себе си е необходимо зло. Държавата като философско, социално и юридическо създание, е жизнена необходимост за човека.”
  „Може някои да не обичат Ницше, но не могат да оборят мисълта му, че „духовно мъртвите никой не ще съживи”.
  „Бог изпраща страдания на своите любимци”.

 18. Това “ШЕГУВАМ СЕ, РАЗБИРА СЕ”
  е с много добро чувство за хумор.

 19. Кошлуков не е страхлив. Той просто е услужлив. работи по сценарий, пуснат отгоре. Затова му плащат.
  А сравнението на ПСА с джамията е тъпо. В България има милиони мохамедани и те имат право на своя храм. А паметник се вдига в памет на нещо. На какво точно. Червената окупация, “загиналите” съветски войни, натресения комунизъм, избития елит на България. Няма нормална държава, която да овековечава така колосално позора си. Всяка държава има своя позор. Той остава в историята, но не се вдигат паметници. Само ние извисихме в небето – и на армията и на Ленин.

 20. predlagam da se posheguvame s drugarq koshlukov,kato go pratim na brigada v sibir,da stroi pametnici na dushmanite na Bylgarite,pri syshtite usloviq,pri koito sa rabotili nashite predci sled 1945.
  mnogo bih se radval,ako vzeme sys sebe si vsi4ki znajni i neznajni: miliovci,prostitutki,rublionki,matrioshki,serijni ubijci ot mediite,parlamenta,min. syvet,prokuratura,syd,zdraveopazvane,etc.,da ne zabravq: bi bilo ogromno udovolstvie ako mogat da si vzemat pametnicite i djamiite.
  taka naj-nakraq shte se sbydne neosyshtestvimata im me4ta da jiveqt v “razcveta na socializyma”.

  pozelavam im uspeh,zivot i zdrave,za da mogat da izpylnqt zada4ata si!

 21. Към г-н Инджев и колегите коментиращи
  Не се ли проточи твърде дълго подготовката и организацията на този “конкурс”? Вече две години се говори за това.
  Някой има ли информация дали са поканени за участие в него архитекти, монументалисти и художници от Естония, Грузия, Полша , Чехия и др. които имат доказан успешен опит в проекти с подобна тематика. Или ще бъдат допуснати само ДЕКОРАТОРИ НА СТРАХА.
  Темата не е никак шеговита, но щом са го ударили и на шеги – ами да поканят и известни шегаджии в областта.
  На мен би ми било много любопитно например как един Давид Черни би представил ПАДНАЛИТЕ ОТ ИЗПИТИЯ АЛКОХОЛ “освободители” на българска територия. Дори вече ми изплуват и някои асоциации.

  На всички – Честита Нова Година и Весели Празници!!!

 22. Публикувах коментара на ROSSEN IORDANOV във ФБ-групата за демонтиране на ПСА. Ето отговор от Валентина Маринова, председател на ИК на Гражданската инициатива:

  За съжаление не мога да коментирам от моя комп в блога на Иво отдавна и така не успявам да отговаря на някои въпроси. Но това, което пита Росен Йорданов, е напълно резонно. Последната среща на двама представители на ИК ЗА демонтирането с шефа на политическата група на ГЕРБ в СОС – Малина Едрева, беше в началото на декември, т.г. Т.е. отново среща на най-високо ниво, пак за конкурса. Разбира се, казала е, че ще има дискусии през януари, но това го знаем и се подготвяме за него още от март. Скоро ще стане една година, откакто на няколко пъти ни казваха, че ще има дискусии и няма нищо, разбира се. Моето мнение е, че ГЕРБ няма да обявят конкурс. Това е на ниво община. Хем са некомпетентни, хем са и злонамерени, така че с тази общинска администрация няма да се получи нищо. На ниво МС – все още нямаме отговор на две от писмата си по повод на МОЧА: едното до министъра на образованието и другото – до министъра на външ. работи. Няма и да ни отговорят. Нямам какво да кажа. Просто не очаквайте нищо до края на този мандат. Евентуално правим събития и се стремим да имат широко отразяване в медиите. Друго не можем да направим засега.

 23. F_ck-тopa пá` e пyшИл ниcкoкaчеcтвeна тpeвa, пpeди дa ceдне прeд камepитe…

 24. Конкурсът за околното пространство на Царската детска градина няма нищо общо с престъпното неизпълнение на служебните задължения на Кметицата Фандъкова, която без каквото и да е основание не изпълни решението на Столичния общински съвет за демонтиране и преместване на Паметника на Сталинските окупатори. При наличието на приетия от Народното събрание “Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен” само Главният прокурор може да прецени дали бездействието на Кметицата Фандъкова съставлява престъпление. Затова единственото нещо, което българските правозащитници и инакомислещи трябва да направят сега, е да сезират Главния прокурор за престъпните действия на Кметицата Фандъкова. Всякакви измишльотини и конкурси за околното пространство имат за цел да отклонят общественото внимание от престъпните действия на Кметицата Фандъкова. Ако Главният прокурор реши, че няма престъпление, въпросът може да бъде повдигнат пред Съда по човешки права в Страсбург.

 25. (към ВИКТОРИЯ) Браво! Това е един от най-смислените коментари, които съм чел тук в последно време. Поздравявам Ви!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.