Далаверите в милата Родина, ах, те нямат край

Часове преди новогодишното обръщение на президента, към нацията се обърна…земеделският министър Мирослав Найденов. Явно му е наредено да се оправдае за разкритата далавера с ударното разкопаване на защитени от мрежата Натура 2000 пясъчни дюни в зоната Ахелой-Равда-Несебър.

Вандализмът беше оповестен от природозащитника Тома Белев, яростно нападан досега от проправителствената ТВ 7 като глава на „зелен октопод”, който мъти водата на близки до властта бизнесмени с апетит да газят законите заради плановете им да сторят ски писти.

Сайтът Биволъ допълни сигнала на Белев със собствено разследване и …о, чудо – багерите, изпратени да приложат любимата в мафиотската ни държавата тактика на свършените факти (справка – огромният руски комплекс в резервата „Камчия”, осветен лично от премиера Борисов на 9 септември! 2009 г.) бяха принудени да спрат бликналия насред коледните празници трудов ентусиазъм на собствениците на далаверата.

Пресеченото престъпление, както обикновено, моментално беше приписано от официозната пропаганда като личен актив на премиера, който наредил проверката.

Завъртяха се малките колелца на голямата далавера, която според Белев ощетява държавата най-малко с 3,5 млн. лева заради неизгодна сделка на министерството на Земеделието с продажба на 29 дка в дюните край Несебър като част от държавния горски фонд, продадени под данъчната оценка на самото министерство и моментално препродадени за …шест пъти по-голяма сума.

Оказва се , и Министерството Регионалното развитие не е осъществило достатъчно контрол за спазването на закона, който явно е нарушен по редица показатели. Така в полезрението на публиката влиза и любимката на Борисов, неизменното присъствие в обективите на пропагандата при рязане на лентички, министър Лиляна Павлова. От която наивниците ( в случая натиреният вече като шеф на парка Витоша тома Белев) очакват тя да е противодействала на безобразията на своя колега министър Найденов.

Ако „едната ръка не знае какво прави другата”, къде и къде е конкретно дясната ръка на премиера, вътрешният министър Цветанов, за да разкрие задействаното престъпление, вместо да научаваме за него от интернет?

Как къде е: на барикадата на протестиращите ( срещу възраженията на еколозите) в Банско, които искат нови писти. Оказа се, че вицепремиерът „случайно” се оказа на протест в ски курорта, където, също толкова „случайно” взе микрофона за защита на тази кауза и Цецка Цачева.

Кажете ми, малко преди да чуете „Мила родино”, мили сънародници: не е ли умилителна тази мила родна картинка в последните часове на 2012 г., когато вицепремиер и третият човек в държавната йерархия протестират срещу екологичните страхове на шепа загрижени за природата българи, а през това време тихомълком багери подготвят терена за поредното безобразие на близки до властта бизнесмени ( последният поред прекупвач на въпросния терен се оказва близкият до управляващите бизнесмен Чавдар Александров, и вероятно затова фирмата му бързо получава разрешително за строеж на новия ваканционен комплекс, пише “Бивол”).

„На 28 ноември 2012 г. имотът е препродаден на шест пъти по-висока цена – за над 4 млн. лв., става ясно от имотния регистър. Така на практика държавата е ощетена с 3.5 млн. лева. Новият собственик е фирмата “Сле Груп” ООД, зад която стои несебърският бос Чавдар Александров, показва справка в Търговския регистър. В изключително кратки срокове, за по-малко от месец, в последния работен ден преди коледните празници, фирмата получава от община Несебър разрешително за строеж. Върху терена ще се строи комплекс от двуетажни жилищни сгради. ДНСК в Бургас обеща проверка по случая на 2 януари.”, пише БГНЕС

Наистина милата ни Родина е земен рай за такива екземпляри. А те нямат, нямат край…

12 мнения за “Далаверите в милата Родина, ах, те нямат край”

 1. Трите най-големи изкушения, които предлага дявола на хората са храната, парите и славата. Съответно по реда на тези изкушения, в България най-изкушени се оказват фидосова, борисов и пак борисов. Всички останали сме подвластни на най-отвратителния смъртен грях-гордостта. Ето защо г-н Инджев е безмислено да се говори и пише за изкушените. Единственото, което трябва да правим е да се молим за тях и за всички нас. И да си изпием горчивата чаша със смирение и покаяние. И да не забравяме, че каквото посеем, това и ще ожънем. Ако сеем омраза, няма как да пожънем радост. Весели празници и Бог с вас!

 2. Лично аз вече ДВЕ години се боря с администрацията и одобрявам ПУП и сменям статут на нива влязла преди 20 години в регулацията на града. Още не съм готов, но дай Боже ще стане, а тези за един месец всичко БРАВОС!

 3. Честита да е новата 2013 година!
  С пожелание за здраве и дано е по-успешна от предишната.
  А на Иво, да му е все така “остро перото” и да ни радва с анализите си!

 4. Поздравявам Иван Димов за жеста на графично презрение- да пише имената им с малки букви, както често съм призовавал в случая с гоцэ сырыщныка.

 5. Честита Нова година на всички! Здраве, щастие и дръзновение!
  За Иво – здраве и обич в семейството, и все така остро и непримиримо перо!

 6. А не мислите ли че тези 3.5 млн. лева разлика са предназначени за наскоро идващите избори. И дали няма да постъпят в черната каса на герб, понеже има доста гласове за купуван,е а те както и манипулирането на изборните резултати струват много пари.

 7. Те затова ГЕРБ/Граждани за Европейско Разграбване на България/ си избраха и
  поставиха за Главен прокурор човек ,който с жена си е извършвал имотни измами
  един ден когато си идат от власт/дай боже това да стане скоро/да не ги закача.
  На всички които посещават блога Ви г-н Инджев и на цилото семейство ЧНГ здраве,
  дано да бъде и щастлива и успешна година.

 8. И, да обобщим Коледно – Новогодишните новини:
  1. Цачева се оказва случайно на барикади в Банско.
  2. Цветанов също случайно се оказва на същите барикади в Банско. Двамата заедно обещават на скиорите по-лъзгави писти и др. неща.
  3. Някакъв странен тип изкупил някви смотани дюни в Несебър за нищо пари. На следващия ден ги продал на някаква странна фирма за 50 пъти повече пари.
  4. Червендалестото недоразумение, което се подвизава под прикритието на земеделски министър, осъди внезапно, но не особено рязко, странните случки от точка 3. И така също ни уведоми, че събитията, случили се в т.1 и т.2 са абсолютно случайни, но ние вече случайно се бяхме сетили.
  5. Разбрахме с какво се храни домашното бижу на г-жа Фидосия, че даже разбрахме, че му нахлузвала и джинси. За съжаление не разбрахме менюто на самата породиста нотариуска, но това не може да се отчете като пропуск, защото Червендалестият тип (не го бъркайте с Дядо Коледа или Дядо Мраз!) утре-другиден сигурно ще ни го каже.
  6. Пет минути преди 2013-та се появи на екрана Плевнелиев. Не стана ясно защо точно, но присъствието му в нещо наподобяващо Овалният кабинет и Библиотеката на Конгреса, ни накара да се замислим, дали не са го забравили в САЩ при последната визита. Е, оказа се, че спийча, които произнесе Президента на България, е подпури от спийч на Кенеди, 1961 година, ама – кой помни.
  7. Ден първи, 2013-та година. Танцуващият с вълци обяви, че се надява на политическа стабилност СЛЕД изборите. Преди изборите, четири години – било каквото било – оказа се, че и през тях сме живели с простотиите на Станишев…

 9. И са нагли, докато не ги изобличиш, си траят, ако мине номерът. А над всички е нагъл боко с аргументите, че ощетяването на държавата с милиони в този случай е нищо в сравнение с ощетяването по същия начин на държавата с милиарди от тройната коалиция.

 10. По радио Хоризонт казаха,че министъра си е нямал хал-хабер и е бил в чужбина,а сделката е подисана от неговата замесничка,но за нея тя е напълно редовна и не вижда нищо лошо да се е случило.И за селското стопанство е напълно нормално да не се усвоят европейските пари.

 11. Ами поредната калинка! Тея женички из министерствата или са много глупави или таланта им е някъде другаде! Ако става въпрос за първия случай, не им ли светна поне веднъж лампата с какви хора работят и че рано или късно ще ги изгербят като предпазни бушони, както става вече за n-ти път? Или за тях службичката в министерството е въпрос на живот и смърт и ще се държат за нея на всяка цена?
  Ако пък е втория случай, може би те ще се чувстват много по-добре в някоя частна фирма. Ако могат да броят до 1000, ще им препоръчам някои от монополистите: ЧЕЗ, ЕВН, ЕОН…
  Ако имат и външен вид защо да не се пробват в Пайнер например? И без това половината от държавните калинки са фенки на Митьо Пайнера и неговото масово производство.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.