Русофобът Путин-автокрад на човешки права

Момичетата от руската пънк-група Pussy Riot са предложени за почетни граждани на Париж. Предложението е на френската партия „Европа Екология – Зелените”, част от управляващата коалиция на премиера Жан-Марк Еро и е в отговор на решението на руския президент Владимир Путин да даде руско гражданство на актьора Жерар Депардийо.
„Действията на Pussy Riot в защита на феминизма и демокрацията в Русия трябва да бъдат подкрепени и защитени от нашия град, защото отговарят на нашия политически избор”, се казва в комюнике на „Зелените”.
„Долната постъпка на Владимир Путин надхвърля авторитарните мерки, предприети срещу собствения му народ: отдавайки руско гражданство на Жерар Депардийо, той напада директно френската солидарност и подновява ангажимента си към парите. По този начин той оказва чест на френски актьор, защитавал чеченския президент Рамзан Кадиров и поддържащ близки връзки с дъщерята на узбекския диктатор Ислам Каримов”, се казва още в официалното изявление, предаде БЛИЦ.
Вчера президентът на Русия Владимир Путин разписа указа, с който се дава руско гражданство на френския актьор Жерар Депардийо. Преди месец той обяви, че е готов да се откаже от паспорта си на гражданин на Франция, заради високите данъци на свръх-богатите, наложени от кабинета на Жан-Марк Еро. (actualno.com)

Както се вижда, бурната реакция във Франция не е толкова срещу (бившия?) сънародник Жерар, а срещу лицемерието на руския автокраД Путин, който си въобразява, че е откраднал инициативата в обречената му война със Запада на собствената му територия, каквато е темата за правата на човека.

В скоби казано, единствената социалистическа по дух и съдържание българска реакция, която ми попадна до момента в публичното пространство ( няма да споменавам името на екстремисткия автор, който само това чака) напълно, буквално 100 процента потвърждава всичките ми споделени наблюдения, че за българските социалисти не е важно изобщо дали френските социалисти са прави да притискат данъчно богаташите, а е важно – направо го издигат на пиедестал- правото на Путин и неговата Русия да бъдат обичани от такива богаташи, като Депардийо, разсмял и едновременно ядосал вчера половината свят с епистоларното си преклонение пред „Великата руска демокрация“ на Путин, когото обичал в режим на взаимност.

Каквито и примери да дават вбесените поклонници на Путин за проблеми с правата на човека на Запад, това е до такава степен непропорционално стреляне с лък срещу тежката западна артилерия по въпроса, че е направо абсурдно продължение на съветската пропагандна практика да оправдава репресиите срещу милиони жертви на комунизма с това, че в САЩ „бият негрите“ ( факт, някои ги биеха, но именно бялото мнозинство ги защити и днес Америка има президент от малцинствена етническа група с различен цвят на кожата, което за една Русия дори не е пример за подражание, тъй като е просто немислим прецедент за търпимост, толерантност и Демокрация).

Апропо: дори лидерът на египетските Мюсюлмански братя Мохамед Морси призна, че има само една демокрация ( тази негова реплика се върти като рекламен клип на демокрацията но Си Ен Ен) и тя важи еднакво за всички по света, но руският т.н. елит продължава да се пъчи с изобретяването на някаква “руска демокрация”, която била различна, приложима специфично за Русия (разбирай-за нейните награбили се с власт и пари узурпатори)

 

Путин има изгледи да спечели тази своя комплексарска война срещу Запада за правата на човека точно толкова, колкото имаше Хрушчов с обещанията си да „закопае“ капиталистическия свят като го удари от земята по всички икономически показатели (най-късно през 1980-та година).

Несвободното, потиснатото общество на колективизма, с централизираната йерархична власт, раздаваща облаги и привилегии само на послушните й олигарси, но мачкащо несъгласните, не просто убива систематично духа на конкуренцията, а е обречено да служи за пример в световен мащаб как една баснословно богата- както никоя друга- огромна империя, не е в състояние да направи народа си проспериращ и щастлив поради факта, че го е приучила, накарала да уважава и търпи потисничеството на същата тази авторитарна държава.

На тази очевидност моите опоненти ми отговарят с безпомощното „ ти си русофоб“. С това те само подчертават, че не са в състояние да проумеят, че най-страшните русофоби са онези, които превръщат собствените сънародници в роби.

Ако оставим за момент конкретния пример с тикнатите в затвора руски пънкарки от „Пуси райът“, за чийто спорен или дори скандален външен имидж се хващат защитниците на руското фундаменталистко мракобесие, далеч по фрапиращ е контрастът между западния подход към човешките права и натрапения на руснаците автократизъм, възприемащ като лична обида към шефа в Кремъл забележките за нарушените човешки права, е приетият в края на миналата година в САЩ „закон Магтниски“.

Дори и да не беше вярно, че руският адвокат Магнитски е арестуван по скалъпено след негово разкритие за огромна финансова кражба на приближени до Кремъл „бизнесмени“ ( и съден посмъртно за тази дързост), то все пак американските законодатели реагираха бурно по случая като на емблема за прословутата корупция в Русия, защитавайки на практика ( вместо това да направи руското правосъдие) самите руснаци от произвола.

 

Законът, гласуван в САЩ, е насочен срещу шепа руски лица, свързани с този конкретен казус, на които забраниха да влизат на американска територия. И толкоз- повече като солидарност не с други, а със самите руснаци, отколкото като предпазна мярка в една държава, наводнена от какви ли не имигранти, включително руски.

Едноличният началник на Русия обаче не може да понесе критика и подписа указ, с който наказа …хиляди руски сирачета. Типично! Цената на човешкия живот и страдание нямат значение в тази държава. Това е отколешна традиция. Тя така печели войните си, давейки в в собствена кръв враговете, както и войните на своите самодържци срещу собствения народ, имитирайки битка за престижа на Русия, от което той се срива още повече.

Сега злобният рикошет на Путин забранява на американци да осиновяват повече русначета, живеещи скотски в руските домове за изоставени деца, с което също разстреля и надеждите на доста бездетни, но достатъчно заможни американски родители да се сдобият с дете, способни по своя воля да измъкнат от мизерията на собствената му родина и да превърнат в човек. И защо? Ами защото един американски осиновител се отнесъл безотговорно към едно момченце и то починало- само че Кремъл не реагира тогава така, а трябваше да гръмне случаят с Магнитски, за да задейства своята отмъстителност ( към най-слабите и беззащитните в самата Русия).

Ето за такава русофобия става дума.

Не че българските русофили ще ме разберат- те се канят сега да издигнат паметник на руския генерал Гурко не другаде, а именно на софийската улица, наречена на най-изявения противник на руското мракобесие сред българските възрожденци Г.С. Раковски. Вярвате ли, че изборът на мястото е случаен?

Убеден съм, че да бъде съден посмъртно убитият в руския затвор Магнитски напук на Запада и на свободолюбивата част от руския народ, е част от същия перверзен начин на мислене, който наднича от идеята да бъде натрит посмъртно непоносимо гордият за русофилите нос на революционера, българския патриот Раковски, предупреждавал пламенно както никой друг какви опасности чакат България ако попадне под руско робство.

Нямам предвид освобожденската символика, личността на генерал Гурко, нито дори фактът, че за полския ( защо не братски?) народ той е нарицателно за масов убиец, душител на Варшавското въстание срещу руските окупатори на Полша. Посочвам единствено и само (пред)намереното петънце от картата на огромната София, избрано за съответната цел от инициаторите на такъв паметник- това е същият комитет, начело с министъра от антуража на Жан Виденов, др. Любомир Коларов, който тихомълком организира дублирането на един от големите руски паметници в столицата в Докторската градинка с подобен нов, само на метри от него, но именно в чест на посещението на Путин в София на 18 януари 2008 г. (както надлежно пише за назидание на невярващите в живата „дружба“ на самия монумент).

Ако в Докторската градинка е търсена онази символика на раболепието пред благоволението на Путин от 18 януари 2008 г., дали същите хора, организирали това типично удоволствие за себе си, са променили козината си 5 години по-късно с кукиша, който показват на Раковски?

Но след като Георги Първанов беше награден с медал на името на Стефан Стамболов от едноименна партия със същите, колкото неговите „заслуги“ да се кичи със славата на русофоба ( по принуда-накаран да стане такъв по патриотични подбуди като самозащита от руския натиск върху България) Стамболов, какво да се чудим…

Тук е така от времето, когато нашите завоеватели успяха да разчистят терена за своите своеволия до степен, че дори не се налагаше да държат собствени войски за охрана на тази част от съветския лагер, чиято бодлива ограда беше предназначена да спира бягащите от него.

32 мнения за “Русофобът Путин-автокрад на човешки права”

 1. Още един паметник на Гурко! Вот идея! Замечательната инициатива е на выдающегося болхаро-СССРского “журналиста” таваришча Любомира Каларава. Он беше забыл болхарский язык и гаворише на советско-болхарском. Очень популярен по Телевидението на Советската Болхарска Задунайка беше тов. Каларав, особенно когда през свистящи пули передаваше страшна перестрелка с никарагуанските контры… от декоративния сад на одна сафийская гостиница, но немножко беше включил и откраднатые никарагуански кадры от СиЭнЭн, ну, так как болхарыте тогда не могли смотреть американское телевидение, потому-что они тогда только СССРское телевидиние смотрели прямо из Останкино.Венсеремос!
  Но аз питам развълнуван? Защо само на Й.Гурко паметник?
  Защо нашите русофили не почетат с паметници например ген. И.Серов и полк. Л. Шварцман, които пристигат през 1946 в София, за да учат болхарските таварищи с каскетите на следствена работа-как се изтръгват нокти, как се чупят кости, какво е следователски конвейр и пр. мерки срещу “народните врагове”?
  Полша би трябвало да отзове в знак на протест посланика си от София защото Гурко е доказан изверг, на чиято съвест лежат 50000 поляци, избити зверски през въстанието от 1861 г. Я да си представим, че в Анкара издигнат паметник на Ахмед ага Барутанлията, макар че той като касапин на Батак е слаба ракия пред Гурко из цяла Полша-не го казвам аз сега, а Захарий Стоянов преди 120 години.

 2. А над нашия автокрад бб тегне двойно зло – и Путин, и дяволът. Същото важи за БСП, “Атака” и другите подлизурковци, които прокарват руска политика.
  За паметниците не се учудвам: след Пеко Таков и старческото обгрижване на паметника на червената армия всичко е възможно.
  Светослав Лучников и Радой Ралин доста им избождат очите. Не можаха да ги редуцират с размерите и положението на капак за шахта в калта зад пейка под гъсти клони, както успяха да направят с паметника на Георги Марков на площад “Журналист”.

 3. Nadali ima na sveta po-golemi shovenisti ot rusnacite. putin ne e nikakvo izkliuchenie ot kulturologichnia tipazh na rusnaka – te sa nai-veliki na sveta. pitam kato sa takiva veliki kakvo polezno sa dali na chovechestvoto vodkadzhiite izvun literatura i muzika. Pitam za neshta koito se polzvame v zhivota – primeri molia. vodkadzhiite mogat samo da vzimat, grabiat zashtoto sa unikalno nesposobni v svoiata suvokupnost prikrivaiki ia zad maniata si za velichie. Zamislete se samo dali ne e taka. S naselenie 3 puti po-goliamo ot tova na Ispania i s nai-goliamata i nai-bogata na polezni izkopaemi teritoria v sveta, muzhicite (po-tochno poleznite im izkopaemi) proizvezhdat tolkova (izrazeno v Bruten Vutreshen Produkt) kolkoto i edna Ispania. a za BG naselenieto purva radost e da se podlaga na botusha na ruskia “vanka” bez znachenie dali e brezhnev, putin, medvedev ili druga poredna otrepka. Ta nali vanka mu plashta na bulgarina, bilo toi sergei, goce ili borisov. bulgarina ne se nuzhdae ot demokracia, choveshki prava i prochie gluposti. za bulgarina e vazhno rublite da tekat, te plashtat za kupuvane na medii, za izbori, za rakia, kebapcheta, chalga i praznici za plebeite. Tolkoz.

 4. Странни тенденции и метаморфози протичат у нас,без да се организира и грам противодействие срещу тях.Ако си падате поне малко почитатели на родното минало,не може да не ви е направило впечатление,че едни от най-големите ни патриоти/националисти/,нямат гробове.По логична закономерност те всички не само не са обичали руския имперски експанзионизъм,но яростно са воювали против него.Няма обаче логично обяснение и причина да е неизвестен гробът на Левски например.Само пет години след смъртта му България е била свободна.Няма как да е нямало свидетели.Още повече,че циганинът,който му е надянал въжето и който най-вероятно го е погребал,или най-малко е бил участник в този тъжен ритуал/от край време по тези земи,независимо кой е господарят,циганите изкопават и заравят последните ни жилища/,е бил жив и е починал някъде около 1912 година.Не се знае и последното жилище на Ботев.Само две години след неговата смърт свободата е дошла.Могло е да бъде установено всичко,до най-малката подробност.Очевидно бездействието и неглижирането на това не са случайни.Срамни и недостойни неща се случват и с костите на Раковски.Още по-срамни и недостойни неща се случват и с гробът на Стамболов,който едвам е оцелял….Така,че не е странно,че на ул.”Раковски” освен един барелеф/или орелеф/,няма негов паметник,но ще има на ген.Гурко!Че са малко паметниците за руско-турската война или какво!Или вместо патриаршеска катедрала да е базиликата от зората на християнството-“Св.София”,то такава ни е църква на името на руски феодал,несврзан с нищо положително с българската история.И пак за странниците,които поглеждат в миналото,ще припомня/да се върна на темата Франция/,че през 1944 година американските части,напредващи към Париж,са спрени принудително от генерал Айзенхауер ,за да се даде възможност на частите на френският генерал Льоклерк пръв да влезе и да “освободи” града.Ето така се пази достойнството на друг и се отстоява свое.И по казуса с Депардийо не се съмнявам,че французите ще ни покажат достойнство.У нас,подчинени на отдавна фалиралия византийски източно-православен морал,което е пълна липса на морал/за кой ли в този блог това е изненада?/,ние бленуваме за достойнство.Няма как да се получи.Единственото,което се получава е още по-здравото обвързване с Русия и почти пълна реставрация на тоталитаризма,включително със старите трубадури и наследниците на старите велможи.

 5. Бих посъветвал нашите зомбирани русофили да си понапрегнат акъла (ако поне малко име останал) и се помъчат да проумеят как така само няколко години след освобождението българския народ в болшинството си не е русофилски настроен.
  Днешното интересчийско русофилство на безродници като Любо Коларов е ясно…

 6. Ето какво пищат и руските историци за Лев Аронович Шварцман- един от пренебрегнатите без паметник наши съветски освободители. Забележете, че някакъв си сесесерейски палач-полковник от НКВД нарежда на Червенков какво да прави.Това е едно от безбройните доказателства че БКП никога не е била партия, а терористична съветска агентура, воюваща срещу България и нейния народ.

  Наиболее результативной оказалась командировка Шварцмана в Болгарию. В первых числах июня 1949-го Сталиным было принято решение о направлении в Болгарию заместителей начальника следственной части МГБ М.Т. Лихачева и Шварцмана для помощи в расследовании дела члена Политбюро и секретаря ЦК Болгарской компартии Трайчо Костова. Прибыв в Софию, они 8 июня 1949-го направили свое первое сообщение в Москву. Из него следовало, что по делу «троцкистской группы, проводившей по заданию английской разведки подрывную работу в народном хозяйстве страны», арестовано уже 12 человек, и, согласно показаниям, один из участников группы был связан с Костовым. 20 июня Костов был арестован, и за него основательно взялись Лихачев и Шварцман. Через месяц, 28 июля, они прислали победный рапорт в Москву о наступившем в допросах Костова переломе: «Он более откровенно показывает о своей вражеской работе». В сообщении говорилось об оказанной болгарским следователям помощи, о проведенных двух совещаниях следователей «с разбором недостатков». На этом этапе Лихачев и Шварцман посчитали свою задачу выполненной.

  Подготовка показательного процесса по делу Костова требовала помощи из Москвы, и Сталин вновь посылает Шварцмана в Болгарию. Приехав в Софию, Шварцман доложил в Москву, что 19 сентября 1949-го имел встречу с Червенковым в присутствии Христозова и передал им указания Сталина по делу Костова — как вести следствие, главная задача которого «вскрытие преступных связей с кликой Тито». Также Шварцман передал болгарам предложение, несомненно, разработанное в Москве: пересмотреть все материалы на болгар, «особенно из числа македонцев», подозреваемых в тайных связях с Югославской миссией в Софии, а также выявить всех тех, кто подозревается, будто заброшен в Болгарию югославской разведкой. В Болгарии Шварцман пробыл до декабря 1949-го. В итоге состоялся громкий процесс, слепленный по канонам «московских процессов» 1930-х, на котором Костов и ряд других болгарских руководителей были приговорены к смерти

 7. Из дневника на Стефан Стамболов:
  ,,22.12.1886 г. Светият Синод се събира в София. Святите старци са дошли в столицата, но никой от тях не е дошъл да се представи пред регентството. Това го правят лукавите калугери с очевидната цел да дискредитират правителството и да станат приятни на московците. Те игнорират правителството,защото същото прави и руският цар. Аз и другите регенти сме крайно недоволни, задето Начович е свикал в сегашните критически и деликатни времена тия чернокапци на събрание, защото те ведно с опозицията могат да направят някой протест, от който да се възползва руското правителство.“
  ,,12.01.1887 г. Вчера има голямо тържество по повод на юбилея в памет на братя Миладинови. Ние отидохме на черква, дето калугерите и поповете около 10-15 пътя повтаряха и славославяха името на руския император. Това нещо като че нарочно се правеше от Климента и братята му. Страшно ми докривя и пот ма побиваше при всяко споменувание на името на императора, когото величаят с титлата ,,Благодетел“ и ,,Покровител“. Подобно светотатство в сегашните особени обстоятелства могат да направят само такива знаменити и патентовани подлеци като Климента. Като го гледах тоя безобразник, идеше ми да отида и да му измъкна гръцмуля. Ния се бориме до душици за нашата независимост и употребяваме хиляди хитрини, за да се спасиме от ноктите на бясната бяла мечка, а те, предателите чернокапци, ходят да я славославят и да показват на света, че ние сме готови да ближиме ЛАПАТА, която са е замахнала да ни пребие. Въобще в нас са е водворил един много лош обичай да са славославя при всяка служба и литургия рус. император и този обичай трябва без друго да се изкорени.
  На молебена Климента дойде да дава нафора. Аз и Муткуров си обърнахме гърба към тоя предател и не поискахме не само да вземеме нафора, но още и да видиме неговото подпухнало от пиянство и разврат лице.
  Речта на Климента в църквата беше повече от лоша. Тя не направи никомо добро впечатление. И тая крава с патрахил иска да мине за оратор!“

 8. Gospoding Indjev, sledite li gazovata revolucia v USA i posledvashtite subitia.
  Zapochva leka po leka proizvodstvoto da se vrushta v shtatite – reshorenow dot org. Veche na pazara sa dori kamioni na gaz, koito spestiavat po okolo 27,000 $ na godina ot gorivo.

  Bitkata e seriozna. Predi broeni dni pusnaha nov anti fracking film ( promised land ), v glavnata rolia Matt Damon – chastichno sponsoriran ot Abu Dhabi.. mislia che ima panika v stranite chlenki na opec.

  Misulta mi e che ako tova nabere sila, neminuemo shte dovede do spad v cenata na petrol, gaz. I ot tam Putin e zaguben. ( po malko propaganda i v Bulgaria )
  Spravka 1998 – 19 $ barel – Rusia – moratorium na vunshnia dulg.

  Spored men ako ima niakakva nadejda, tova e inovaciite i trudolubieto v USA.

 9. Четете “Русия и русите” на граф дйо Кюстен. Там всичко е казано и нищо няма да се промени в тази мрачна страна.Никога.
  Костадинка Терзийска

 10. Т. нар. демокрация е пълна измислица и балон, който постоянно се пука, но наглеците от САЩ и Европа постоянно го надуват. Истинският обществен строй е царството.
  А девойките от тази руска група ще си понесат много по-тежко наказание от затвора.

 11. Г-жо Терзийска, намирате се в пълна заблуда за Русия. Тази страна и този народ са ИЗБРАНИ. Не след дълго целия свят ще разбере това.

 12. За какво им се сърдим на днешните македонци. За това, че се държали недружелюбно, дори враждебно, спрямо нас българите от днешна България. Обвиняваме ги, че ни крадяли историята, че построили голям паметник на цар Самуил. Някой да е виждал паметник на цар Самуил в България. Къде са паметниците на българските царе. Къде е паметникът на основателят на Българската държава – хан Аспарух, на хан Крум, Борис I-ви – Покръстителят, на Симеон Велики, Калоян, Иван-Асен II и много други. Няма ги. Затова пък България е осеяна с паметниците на българските национални предатели като Георги Димитров, правешкия бай Тошо, на комунистически партизани-терористи. Осеяна е и с безброй руски и съветски паметници. В най-големите ни градове най-високите паметници са тези със шмайзерите, на окупаторите на България. Пред Българското народно събрание, Българският парламент, застрашително е застанал на кон руският цар Александър II , освободил с декрет от 3-ти март 1861 г. крепостните селяни в Русия от крепостническото им робство, за което получава прозвището “цар Освободител”. Неотдавна депутатът Лъчезар Тошев направи предложение, паметникът на цар Александър II пред Народното събрание да бъде преместен на друго място, а там да се постави паметник на основателя на българската държава – Хан Аспарух. За това негово “кощунствено” предложение щеше за малко да бъде разкъсан от разярените български “русофили”.
  Само в София, в която са седалищата на посолствата от цял свят, която се посещава почти всекидневно от чуждестранни представители и делегации, човек има чувството, че това не е български град – Руският паметник, бул. Руски, Руската църква, храм “Александър Невски”, бул. “Дондуков”, Паметник на Съветската армия “освободителка”.
  На българските русофили са необходими руските и съветски паметници за да могат да полагат цветя и венци на същия този чужд агресор, поробил България. За да празнуват колаборационистите, вечно благодарни на руския си господар, превърнал България в “задунайская губерния “, за охолния живот, подарен им за вярната им и раболепна 45-годишна служба. Живот, за какъвто те не смееха дори и да мечтаят.
  За днешна България си остава с пълна сила прозвището “Задунайская губерния”. България си остава една руска провинция.
  Затова македонците са решили не да крадат българската история, а да запазят и съхранят общата ни история, след като днешните българи са ѝ обърнали гръб. За да не стане тя един ден част от руската история, подарена на Русия от днешните българи.

 13. Parvanov niama li da iska rusko grajdanstvo. Shtoto apartamenta v Paris niama da mu stigne za frensko.
  Pak i drugo si e ruskoto. I dosta barzo se vzima. Gerard mu go dadoha za nikolko dni samo. A Paravanov stia zaslugi sha go vzeme za 24 chasa. Ama ne shte drugaria Parvanov mai rusko grajdanstvo…

 14. @ иван димов,
  да руснаците са ИЗБРАНИ да се напиват редовно с водка до несвяст!

 15. В отговор на Иван Димов 21:34:
  Захари Стоянов:
  Кой въстана срещу нашето свещено дело – съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навля¬зат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата сре¬щу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на него¬вата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Слив¬ница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на Бълга¬рия ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде
  в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?
  Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой поду¬чи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се поди¬гра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин – Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събра¬ние, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в Бълга¬рия безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: „Дойдете и ни спасете” – Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, христи¬янската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!
  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!

 16. @иван димов

  V Avstriq i 6veicariq sa go razbrali tova o6te predi godini, zatova vzimat merki da ograni4at broq ruski piqnici & nevazpitani novobogata6i, koito zadrastvat kitnite alpiiski kurorti i ostavqt sled sebe si ko4ina.

  Osnovniqt problem na Rusiq spored men e, 4e v jelanieto si da e ‘velika sila’ investira mnogo vav voennata si mo6t i malko v 4ove6kiq si resurs.
  Dokato tova e taka, tazi darjava nqma nikakav 6ans da bade 4ast ot civilizovaniq svqt.

 17. Комунистите от кога станаха такива поклонници на царска Русия ? По време на комунизма Трети март беше работен ден за да не засенчи “Истинското освобождение” -това през 1944. Сега невъзможността да честват любимите си комунистически празници и съветски “освободители” ги карат да се вкопчат като удавник за сламка за персонажи от предреволюционна “реакционна” Русия. Но тяхното русофилство е неискрено и е чист опортюнизъм. Ако режимът на Путин рухне и Русия поеме по демократичен път те първи ще се отрекат от всичко руско и ще се лепнат за онзи сатрап,който да им гарантира оцеляването. Още помня как по време на т.н. перестройка Живков изведнъж заяви как нашият път бил самостоятелен от този на СССР.Помня и как съветските вестници и списания, които до този момент ги натрапваха под път и над път, изведнъж станаха дефицитни. Помня и как в библиотеката където ходех бе невъзможно да се намерят речите и докладите на Горбачов. Така че русофилството на комунистите не е нищо друго, а жалко раболепие и поставяне в услуга на властниците на един ретрограден и античовечен режим.

 18. @ИВАН ДИМОВ

  Руската великодържавна олигархия, чийто представител е Путин, е паразитна мимикрия на съветската кагебистка номеклатура. Тя живее – както съветските си предци – чрез немилостиво изтощаване на природните богатства на огромната страна, без да е в състояние да реинвестира огромните си печалби поне отчасти в модернизиране и цивилизоване на Русия. Доказателство за това са потъващите прогнили кораби, падащите самолети, сателити и сонди от съветски тип, катастрофални потопи като Кубанския и цялата им прогнила феодална държава.
  Руската държава винаги е подтискала народа си, експлоатирала е го и го е поддържала, поддържа и сега в невежество, в полу-робско, и крайно бедно състояние въпреки природните богатства на страната. Затова пък винаги се е стремяла, стреми се и сега, да завоюва чужди народи и държави. Всички народи до които се е докопала и поробила тази държава я ненавиждат. Затова българите (с изключение на комуниститe, т.е. небългарите), а и не само българите, избягват Русия. А и заради събития като случая Ана Политковская.

 19. Толкова шум по повод един сдухан дядка… защо? Само защото е богат и гласът му се чува?
  Един от големите бичове на Запада е превъзнасянето на т.нар. авторско право, благодарение на което всякаква паплач печели милиони, грешка, милиарди на гърба на редовия читател, слушател, потребител и т.н., гладен за частичка култура (колебая се дали да я сложа в кавички).
  Нека домакинът да не ме разбира погрешно, проблемът не е в нежеланието да се отплатиш за нечий труд, нито имам намерение да отричам сляпо и всичко от т.нар. Запад, а в несъразмерността на стореното и полученото, както и в безбройните пиявици, съпътстващи всяко подобно авторство. Наистина ли стореното с топката от Роналдо струва 50 или 100 милиона евро годишно? 3.2 млн. евро хонорари на Депардийо за 2005 година? Има нещо сбъркано тук. И слава богу, същият този Запад и постиженията му все пак ми дава правото да кажа гласно, че е сбъркан. Не го забравям. Защото пък Изтокът дори не дава това право – там всеки бунт, дори и на три врещящи пАтки (не посмях да преведа изцяло името на групата) се наказва.

  Та, този изкуфял Жерар ще ми казва “аз се отказвам и ставам руски гражданин”, хаха. Добре, като недоволстваш от т.нар. Запад, върни парите, които спечели пак по правилата на този същия Запад. Вместо 75%, заработени с малко труд и много име, върни 100-те. Да видим тогава дали Путин ще те жадува и ще се фука с теб. Вземи си обикновена панелка в малък руски град, живей по стандарта им, запиши си внуците в руско училище, пазарувай от местния магазин и се оглеждай, като пресичаш, да не те сгази “новия руснак”. Плащай си сметките, с каквото изработиш с ръцете си и с главата си, а не с името си. Да познаем ли, че нищо такова няма да се случи, а просто ще се нанесе в поредното оградено с висок зид имение, зад които пресният “нов руснак” ще си създаде западен остров на източни грехове (или обратното) и нескромно ще дава приеми на други популярни незнайно с какво друзя. Да се готвят и другите 5-ма французи (от общо 12 носители) на награда “Станиславски”. http://en.wikipedia.org/wiki/Stanislavsky_Award

 20. До ИВАН ДИМОВ:
  Ваня, не разбрах само според теб Русия царство ли е или демокрация. Щото Путин твърди, че е второто.
  А от 1917 до 1989 година СССР какво беше – демокрация или царство?
  И друго да ме светнеш – “тази страна и този народ” от кого са избрани и за какво?
  Аз като гледам единственото, на което са способни (ако цивилизованият свят го допусне), е да подпалят планетата (унищожавайки и себе си)! Нищо положително, нищо градивно!
  Другият вариант е, под “мъдрото” ръководство на извратеняци като Путин и поддържащата го КГБ-кохорта да досъсипят прекрасната си страна!
  Жал ми е за малкото надарени, талантливи, цивилизовани, разумни руснаци! За народа им от мужици не ми е жал!

 21. Глубокоуважаемый товарищ Иван Дымович!
  Мне совсем не понятно, что Вы с Вашими мужишкими взглядами делаете в форуме, который в основном читают самые яростные болгарские “руссофобы”? Так Вы обычным образом называете людей, которые ненавидят НКВД, ОГПУ, ГПУ, МГБ, КГБ, ГРУ, ГУЛАГ, ненавидят Ленина, Сталина, Брежнева, Путина, но об истории и настоящей русской культуре знают гораздо больше, чем Вы, дружок сердечный!
  Вървете на русофилските пляски край язовир “Копринка” и не се търкаляйте с глупостите си тук!
  Пошел на…Копринку, ако разбирате повече от руски!

 22. Искам само да покажа два коментара към руска статия относно откриването на паметник на борците за независимост на Литва по времето на Втората световна война. Звучи много, много познато…

  gusev-sa в 03:41 04 ноября 2012
  не надо скулить. Мне наплевать ,кто для них враги, кто друзья.Я русский и моя страна всгда права.
  Нам нужна была Литва и мы ее анексировали в 1940 г.,хотя ранее Литва входила в состав Российской империи и мы просто возвратили ее обратно.

  protc58 в 11:27 06 ноября 2012
  Вот ответ достойный русского фашиста! И так думает большинство в россии, следовательно Россия это фашистская империя, которая не может успокоится, что кто то может жить без ее гегемонии. Молодцы прибалты! И достойный ответ их МИДа. Освободитель это тот, кто освободил и ушел, и только оккупанты остаютсмя! Кто еще верит, что Россия белая и пушистая? Она -коричневая, и всегда такой была! Фашизм здесь процветает уж несколко веков! В современном мире такие государства не должны существовать! Это агрессоры по своей природе, ряженые в тогу миротворца! Думающие люди России это понимают и потому выступают против преступных планов царя Медведпутина

 23. Тоя Иван Димов сигурно е някой шегаджия. И си прави бъзик да дразни хората. Ако не е така, да потърси помоща на психиатър.

 24. И пак Захарий:
  “И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!
  Но в София, в столицата на България, гдето живеят най-голямото количество интелигенти и патриоти, един развратен до в черната си душа калугер излиза дързостно пред очите на всички и говори, че народът е признателен на своята освободителка! Не е крив той. Криво е онова стадо, което е стояло гологлаво отпреде му. То трябваше да запита мръсния калугер, да каже добро ли, зло ли е направила тая покровителка на България от две години насам, то трябваше да му предложи горните въпроси, изложени начело на нашата статия.
  Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място. Това учение трябва да се продължи дотогава, докогато в Петерсбург царствува Александър III.
  Защо московците не са десет или петдесет милиона? Колко любезно ще си решим и наредим аладжака!…”

 25. Борисов и БСП путиницират България. Путинизацията представлява политически процес, вследствие на който обществото се оказва плячка на авторитарен режим, създаден от офицери от политическата полиция на бившата комунистическа власт.
  Путинизация означава манипулиране и фалшифициране на избори. Подмяна на държавните институции чрез превръщането им в безлични иструменти за постигане благото на определен кръг от бивши агенти на КГБ (ДС) и номенклатурни кадри на КПСС (БКП /БСП/).
  Путинизация означава подчиняване на медиите от властта. Обезсилване на гражданското общество и на неговите институции. Подмяна на автетичните политически партии с тяхни имитации, покорни на властовите олигархични центрове. Липсата на яснота кому принадлежи собствеността. Овладяване на икономиката чрез политически лостове и подчиняване бизнеса на властта.
  Путинизация означава гражданите да бъдат поставени в икономическа, социална и жизнена зависимост от властта. Симбиоза на властта с организираната престъпност. Подмяна на конституционния и правов ред с властови произвол. Тотална корупция като начин за регулиране на обществените отношения.
  Путинизацията представлява развращаване и варваризиране на обществените нрави. Реабилитация на комунистическото минало, на неговите символи, агенти и най-вече на руската агентура в страните от бившия соц. лагер.
  Във външната политика путинизацията означава постоянна намеса във вътрешните работи на бившите съветски републики и сателити, използване на енергийните ресурси като инструмент за шантаж и за изпълнение на геополитически операции в „близката чужбина”. Неприкрит и нарастващ антиамериканизъм. Агресивна риторика и поведение спрямо Европа и евроатлантическите ценности.
  Путинизация означава съдебна, морална и физическа разправа с противниците на „новия” курс, на олигархията и на носталгията по „добрия стар” социализъм.
  През десетилетието, в което управлява Путин, в Русия са убити повече от 300 журналисти.

 26. „Руската държава представлява деструктивна имперска система (антисистема), равнозначна на злокачествено обществено образувание от типа на раковите тумори. Проявява присъщите на рака свойства, стройно и логично се вписва в термините и другите понятия от онкологията. Притежава присъщите на рака перспективи и аналогичен процес на лечение.
  Причина за устойчивите и повтарящи се деструктивни явления в руското общество е системният срив, наподобяващ кризите при раковоболен: злокачественият тумор се вгражда и паразитира точно там, където връзките и взаимодействието между елементите на системата (клетки и органи) са отслабени или са прекъснати. Тоест, налице е отчуждение. Ако система означава само-организация и строен ред сред обособените елементи, свързани с някакви отношения (идеи), антисистемата представлява самоорганизация на чужди, необособени елементи, принудени от материалните си интереси да съществуват заедно.
  Преодоляването на отчуждението е равнозначно на излекуване от злокачествените елементи, тоест, на преодоляване на радикалната деструктивност и паразитизма.” Ю. В. Кузнецов
  “Канцерократия”

 27. Из ненаписанного альбома
  группы «Аквариум»
  Я живу в России, которая не очень сильно изменилась за последнюю тысячу лет. Поэтому зачем ломаться и говорить: «Какой сейчас ужас…» Сейчас замечательный период. Он лучше, чем сталинский период, чем период первых русских революций. За последние сто лет у нас сейчас, наверное, самый свободный отрезок истории.

  Вот и настали славны годы,
  Лазурью залит окоем,
  И мы в условиях свободы
  Досель невиданной живем.
  Все, что на ум идет, городим,
  Все, что замыслили, творим,
  Пойдем направо – песнь заводим.
  Налево – сказку говорим.
  И верить искренне готовы
  Святою верой мудаков,
  Что пали тяжкие оковы
  Во веки вечные веков.
  Что снова свеж, румян и бодр,
  И полон планов громадья,
  Гуляет на свободе Ходор,
  С Платоном диалог ведя,
  Мол, демократия – лекарство,
  Пусть даже горькое оно,
  Но исцелить нам государство
  Иным лекарством не дано.
  И мудрый Путин им внимает,
  Таясь среди тенистых крон,
  Хотя прекрасно понимает,
  Что государство – это он.
  Повсюду вольности приметы
  Я без труда распознаю:
  Дают свободные поэты
  Кому попало интервью.
  В порыве неподдельной страсти,
  По зову сердца, не силком,
  Вылизывают орган власти
  Великим русским языком.
  Видать, в монастырях Тибета
  Духовных практик мастера
  Постигли тонкости минета,
  Чтоб здесь их выдать на-гора.
  И, как индийский бог, прекрасен,
  Весь в белом венчике из роз,
  Ведет полковник рока Васин
  Свой суверенный паровоз.
  Игорь ИРТЕНЬЕВ

 28. @Адриан

  Mnogo ste prav. Rusofil6tinata (az q nari4am rublofil6tina) neslu4aino izklyu4va li4nostta na Mihail Gorba4ov.

 29. Г-н Инджев,
  Нека организираме протест, ако трябва с жива верига да спрем монтирането на паметник на Гурко.

 30. Тавариш Димов, вие убеден ки сте , че монархията , още повече от КаГеБистки тип е ИСТИНАТА , според вас???
  Ако толкова желаете монарх , АЗ лично ,бих ви удовлетворил това ваше “съкровено” желание -станете мой ЛИЧЕН роб, от мен да мине!
  Тогава, това ,което си представяте за наказанието на пънкарките от Пуси Райът , ще ви се стори ,като пътешествие в страната на неограничените произволни “чудеса” ,наречена от самият вас “приказна” КаГеБепутландия.
  Ех…. мечти , но стига толкова, събудете се и идете лично да се представите пред владетеля на тази приказно “избрано” КаГеБецарство – Негово Всеизбрано КаГеБистко Нищожество Путин I Всеизбаний .
  Уверявам ви ,че симпатиите няма да са взаимни, все пак вие не сте Депардийов.
  Нито имате неговата “осанка”, нито носите на алкохол ,като него , освен това не сте толкова известен и не сте достигнали нивата на неговата пропутинска пропаганда.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.