Новият руснак Депардийо посети столицата на ГУЛАГ

Въоръжен вече с паспорт от „великата демокрация Русия” Жерар Депардийо, френският приятел на Путин, продължава нашествието си в световните новини с нов цирков номер, решавайки да предприеме първата си стъпка на новоизлюпена руска знаменитост не другаде, а в руската провинция Мордова. Който разбира руски ще ме разбере какво искам да кажа, доколкото думата „морда” илюстрира събитието…

 

Reuters

Не обаче набиващата се на очи смешка на семантично ниво е най-важна. В случая е по важен вторият план- а именно фактът, че тъкмо в Мордова, известна с гъстота на концлагерите от съветско време, излежава присъдата си една от осъдените пънкарки, дръзнала да се опълчи срещу Путин в московски православен храм.

Оказва се, че Депардийо е не само „ексцентричен” артист, готов да стане за смях в родината си и пред самите свободолюбиви руснаци, противопоставящи се на мракобесието в собствената си държава, но и е отмъстителен инструмент в ръцете на Кремъл. Защото мордовската акламация от поласканите туземци, приютили личната затворничка на самодържеца от Кремъл, вече не е проява на лош вкус, а чист слугинаж в полза на Путин, който явно подражава на навика на Сталин да кани западни писатели на режисирани обиколки в СССР и да ги омайва с красоти и лъжи, за да ги употребява после за пропагандата си.

До такава степен са се увлекли в употребата на своята пропагандна играчка, че на немия Депардийо ( нали от невъзможността да се разберат с тях поради езиковата бариера руснаците нарекли германците „немци”!) в Мордова най-сериозно предложили поста министър на културата.

Мислех си, че с доста неграмотно говорещия ( което със сигурност означава и пишещ) на български език Вежди Рашидов сме поставили световен рекорд да си имаме „особен” министър на културата, но ето че в Мордова направо могат да ни ударят от земята по този показател. Стига Путин да нареди да се задейства и този ритуал на внезапно разгорялата се френска връзка по пропагандна линия…

Представяте ли си ако ( хипотетично) модровският министър на културата Жерар Депардийо все пак се яви утре пред съда в Париж, където има повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние? Аз повече си представям, че той отново ще се изпикае презрително ( срещу вятъра), както направи пред смаяните пътници на пътеката в един самолет.

Да им е честит новият гражданин, който вече си поискал не какво да е, а да играе водач на селско въстание в руски филм!

А на нас, българчетата, можем да си пожелаем да крепне дружбата с Кремъл, магнит за русофилите, които се умиляват от приятелството между Жерар и неговия московски другар.

Апропо: нямам търпение шефът на европейските социалисти, роденият в съветска Украйна Сергей Дмитриевич, да направи избор ( и разбор) по въпроса за прогонения от френските социалисти и прегърнат от руските националисти Депардийо.

44 мнения за “Новият руснак Депардийо посети столицата на ГУЛАГ”

 1. Наистина, жалък шут! И цинизмът му наистина е безграничен, защото точно Мордова е предпочитаното място в съветския ГУЛАГ за въдворяване на интелектуалци. Най-големият познавач на Франсоа Рабле- световният учен М.М. Бахтин там прекарва по-голямата част от живота си, първо като зэк, а след “размразяването” като преподавател в Саранск, на когото е забранено да преподава другаде. Костите на свободолюбивите руснаци, които гният в разстрелните ями из мордовските блата се обръщат от резила на този лаком безобразник.

 2. Да, теорията и практиката на “полезния идиот” е развита именно в Русия от др.Улянов-Ленин.
  Пикаещият в самолети (и под масата, където често заспивал) другар Жерар е поредният полезен за поредния руски самодържец идиот.
  Да се готви и полезната идиотка баба Бардо…

  На някои хора старческото слабоумие им идва по-рано и инфантилизацията, която е негов резултат, дава своите обилни плодове.

  А че става дума за кагебистка пропаганда и силна провокация срещу Запада, спор няма – те в Азия ги умеят САМО тези неща.

 3. Господин Инджев, напълно съм съгласен с Вас, за това, че присъдата на момичетата е повлияна от това, че молитвата осквернила храма беше срещу Путин. Руският наказателен кодекс предвижда 7 години затвор за подобно деяние, а момичетата получиха по 2 понеже протестираха срещу Путин.

  Не харесвам Путин, харесвам Иво Инджев, но повече харесвам истината!

 4. Честит Имен Ден Иво. Да си жив и здрав.

 5. Пиздин явно не случайно го е изпратил в района,където са заточени 2 мацки от Pussy Riot.А тъпият френски мужик няма понятие от политика.А и не схваща,че ковчегът няма каса.

 6. Честит имен ден Иво.
  Искенни пожелания за здраве и щастие към теб и цялото семейство.
  Продължавай с мисията…
  От сем. Плачкови

 7. Какво ще направи Сергей Дмитриевич? Ами ще направи това, което направи и предния път по подобен повод, а гъзолизците от медиите ще се постараят всичко да остане скрито-покрито, както си му е редът в Комуностан! Не си спомням, точно за какво беше, но СерГЕЙ направи един коментар удобен за негово величество Путин, който беше разгласен у нас и в Русия, и един коментар за западните медии, който коментар беше угоднически прикрит в Комуностан.

 8. Поредното доказателство че в Европа идеите за свобода, равенство и братство стават на пух и прах когато стане въпрос за истински морален избор. Видяхме колко далеч може да стигне човек “за няколко милиона повече”. А имайте предвид че тоя е най-безобидния, даже комично-забавен случай в който пияницата Депърдийо ще го разходят като танцуваща мечка из цялата русь за прослава на силата и добротата на нейния владетел. Какви ли още изненади ни чакат от поданиците на “обединена Европа”? За това ли оцелявахме 45 години под руския ботуш? Срамота! Ако беше жив Де Гол щеше да се самоубие сам.

 9. ЧИД! И един ден да бъдеш в учебниците по журналистика – не само като пример, а и като благородно послание за величието и непримиримостта на човешкия дух!Нека Бог окриля трудолюбието, с което те е надарил!

 10. Не е ли право на всеки човек да избере къде да живее щом този актьор желае да зимува в Сибир, защо всички го нападат ?

 11. Това го видях в нета развесели ме.
  Та дано се посмеете и вие.
  Честит имен ден. Успешна година.

  Станах рано призори,
  пуснах телевизора и гледам-
  НЯМА БТВ.
  Разтърквам сънени очи,
  пак поглеждам-
  НЯМА БТВ.
  Кафето готово е нали,
  пийвам си, поглеждам телевизора-
  НЯМА БТВ.
  Работата днес ще ми спори,
  щото в ефира,
  НЯМА БТВ.
  Хората са по-усмихнати , добри,
  защото Булсат,
  НЕ ИЗЛЪЧВАТ БТВ
  Вечер пускам аз да гледам новини,
  с радост забелязвам, че
  НЯМА БТВ.
  Господ нека благослови,
  този, който
  ОТЪРВА МЕ ОТ БТВ.
  Стана късно, вече ми се спи
  телевизорът свети, но
  НЯМА БТВ.
  Заспивам. Сънувам сънища добри,
  защото днес,
  АЗ НЕ ГЛЕДАХ БТВ

 12. Честит имен ден Иво!
  Пожелавам на теб и цялото семейство здраве щастие и късмет в живота.
  Преди няколко дни се усъмних в наличието на молба за руско гражданство от Жерар Депардийо — Колко наивно от моя страна!И това след опита с Шродер!Аз го мислех за интелигентен човек – той се оказа обикновен пияндурник.Че и с дело за управление в пияно състояние..НЕАМ ДУМИ

 13. Г-н Инджев,честит имен ден!Бъдете жив и здрав!

 14. Прощавайте, с риск да не съм права, все ми се струва, че този артист-скала, изиграл Жан Вължан, Граф Монте Кристо, Сирано де Бержерак, зъл руски мафиот и много други роли, артист, който може да нагнети момента с една единствена жилка от лицето си, все си мисля, че присъствието му там ще донесе добро, макар и на прескъпа за него цена.
  Путин – със или без Депардийо – си остава в списъка с най-жестоките сатрапи на човечеството и заради него и в този момент се лее кръв в Сирия и се трошат кокали на политически затворници и каторжници; а Депардийо и с тези си роли да остане, никой не може да го заличи. Вярвам, че Западът е неизмеримо по хитър, изобретателен и смел от гнусния диктатор. В заключение: това ми прилича на края на Путин или поне на край на някоя от най-зловещите му актуални злини.

 15. Горкият Жерар,от френския социализъм да избяга чак в съветския феодализъм!!!От Париж в Саранск!!!Това може да стане сюжет за комедия. Честит имен ден,Иво!

 16. Депардийо няма да получи в Русия ролята на Распутин – по-скоро той ще стане дресиран мечок на манежа, коментира „Дойче веле”.
  С радост и от чувство за благодарност за получаването на руско гражданство, френският киноактьор Жерар Депардийо писмено се обясни в любов на Русия и лично на президента Владимир Путин. „Обожавам вашата страна, руските хора, вашата история и вашите писатели”, пише в отворено писмо, изпратено от Депардийо до руските журналисти. Той даже е съобщил на френския президент Франсоа Оланд, че много харесва президента Путин и че това е взаимно. „Казах на Оланд, че Русия е демокрация. Това не е страна, в която премиерът може да нарече даден гражданин жалък или недостоен”, пише още в писмото. Именно по този начин френският премиер Жан-Марк Еро през декември миналата година нарече решението на актьора да се премести в Белгия, тъй като не иска да плаща данъци във Франция. На тези думи Депардийо обидено реагира като заяви, че иска да се откаже от френското си гражданство.
  Трябва ли актьорът да бъде бичуван? По-скоро той трябва да бъде съжален – Депардийо няма да влезе в царските покои като Григорий Распутин, а ще стане само цирков мечок на манежа на путинския държавен театър.

 17. Честит Имен Ден!На Вас и семейството Ви желая здраве,успехи и приятно прекарване!Колкото до този шут,Депардио,мого до кажа ,че за хора от неговата категория:без морал и скруполи в името на:”интереса клати феса”,не са единици не само във Франция,но и навсякъде по света,в тово число и България!За съжаление!

 18. Честит имен ден г-н Инджев, бъдете живи и здрави Вие и цялото Ви семейство.

 19. За много години, господин Инджев! Бъдете здрав и весел!

 20. Az mu pojelavam da ima samo rusko grajdanstvo i da visi pred posolstavata za vizi.

 21. Reshenieto na tozi smeshko e iarko dokazatelstvo na sentenciata che nikoga ne e kusno da se orezilish.

 22. Г-Н ИНДЖЕВ, ОТКЪДЕТО И ДА ГО ПОГЛЕДНЕМ, ВИЕ СТЕ ЕДИН ЩАСТЛИВ ЧОВЕК! Признавам, че макар и благородно Ви завиждам… за искрените пожелания, които не може да получи никой властник, за искреното уважение и значимост на това, което правите. Все така честно и смело напред! Поклон и пожелания за успехи!

 23. Никога не е късно да стане човек за резил…Да го развеждат като маймуна и да си правят реклама за негова сметка…Какво ли си мисли, че прави?

 24. Иво, възмутен съм от днешната пиар акция, на г-на Сидеров. Според него американците и англичаните са избили 4000 души, бомбардирайки определени обекти в България. Г-н Сидеров протестира за паметника на англо-американските пилоти загинали в борбата срещу нацизма, обявявайки ги за престъпници. В същото време, не протестира, че в центъра на София има паметник увековечаващ, престъпленията на комунизма, чиито носител е т.нар. Червена армия, поробител на народите.Срам ме е. Срам ме е, че живеем в общество, което допуска подобни типове, в общество, без изградена ценностна система.
  На 62 години, както изглежда, докато е време, трябва да съберем багажа и да поемем към Европа. Димитър Димов

 25. Искам, да добавя, семейството ми бе близко с дома Списаревски, уверявам, Вас г-н Инджев, Спайч би се бил с Червената армия. Извикайте Сидеров, да обясни изнасилените в Добруджа 1000 девойки от Червената армия. Във Варненско около 500, да не изброявам.

 26. Иво, прости, Честит Имен Ден. Бъди здрав, все така непоколебим, и обичан от хората, които те разбират.
  Димитър Димов

 27. През втората половина на 18 век френските просветители Волтер и Дидро които сипеха яростни критики срещу френската монархия,която всъщност в този момент след Англия е била най-напредничавата, не се посвениха да се хвърлят в прегръдките на пруския сатрап Фридрих ІІ и на руската “матушка” Екатерина ІІ, възхвалявайки ги за “мъдрото” им управление.Нещо повече-Волтер посещава Екатерина по нейна покана и дори си въобразява, че е много ценен от нея. По-късно в подарените и от него книги се срещат нейните бележки от рода на “Глупак !” и “Кой ти каза това ?!”. Дидро достига стига още по далеч-става платен представител на Екатерина, който има за задача да издирва и да закупува от нейно име произведения на изкуството в цяла Европа.Сумите от комисионните и присвояванията,които радетелят за равенство си туря в джоба са огромни.В израз на подмазвачески възторг той нарича Екатерина “Северната Семирамида”. Така Волтер и Дидро,които ненавиждат френската монархия,където обаче крепостничеството вече не съществува от близо от два века, стават обслужващ персонал на най-реакционната монархия в онова време Русия,където крепостните се продават като роби и се третират като животни чак до средата на 19 век. Така че -нищо ново под слънцето-на Франция и на Русия.

 28. Депардийо отдавна трябва да е паднал в очите на всеки мислещ французин и европеец, но едва ли той е самотна лястовица. Нямаше начин държавата на олигарските- съвременни робовладелци да не привлича такъв тип хора.

 29. У всеки има стремеж към собствения мау рай, така както го разбира. И Депардийо също се стреми към своя рай… на пияниците.

 30. не си създавай идоли за да не се разочароваш,това е само един егоцентрик,каквито са повечето артисти,просто изпълнител на роли,никой не е казал че е интелигентен или че е борец за демокрация

 31. Ну, чтожь, товарищ Депардийович сперва пописал в самолете, а теперь уже обосрался…Зато уже среди родньiх по душе (алькоголиков)!

 32. Това което направиха Депардийо и Б.Бардо си е водевил. Обаче като помисли човек, излиза че той е обиден точно за самата… Русия. Хората сме така устроени, че когато искаме да си върнем на някой, който жестоко ни е засегнал (в случая Френската държава), го сравняваме и съпоставяме с нещо долно и обидно.
  Ами точно това са направили Депардийо и Бардо; ако не беше така биха могли да направят много по-добър (икономически) избор.

  Не знам, в моите очи нещата изглеждат точно така…

 33. Честит Имен Ден!Желая Ви всичко най–хубаво на Вас и Вашите любими хора!

 34. Депардио и другиte полезни идиоти като него много обичаt комунизма (както самия той заявява) до момента, в който не им бърка в джоба. Когато социалиста Оланд поиска да му бръкне дълбоко в джобчето, за да почуства социалистическата солидарност, комуниста Депардио избяга и къде? Не в комунистическите Северна Корея или Куба, а в феодална Русия 🙂

 35. ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН!ДА НЕ СЕКВАТ СИЛАТА И ВОЛЯТА НА ТАЛАНТЛИВОТО ВИ ПЕРО.
  ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО НОВИЯ РУСНАК, ЧОВЕКЪТ ОЧЕВИДНО Е СЛАБОУМЕН. ЗА ТАКАВА ДИВОТИЯ НЕ Е ДОСТАТЪЧНА ОБИКНОВЕНА ГЛУПОСТ.
  КОСТАДИНКА ТЕРЗИЙСКА

 36. След милиони съветски емиганти във Франция,какъв е проблема,че и един франзузин емигрира в Русия. Нека и в историята на Русия да има такива случаи. Но много скоро човечецаще разбере,че е избрал най-нецивилизованата страна в света.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.