БАН , начело с шефа си, оглави битката на БСП срещу Борисов ( с негово съгласие)

Управлението на ГЕРБ е пред своя залез, но май още не им е просветнало, че практическият отказ да изпълнят предизборното си обещание за възмездие и справедливост по отношение на грабежите от времето на тройната коалиция само доказа до каква степен Бойко Борисов и компанията му са част от неизменния пейзаж на посткомунизма, в който безнаказаните истински господари на България не само не са си „отивали”, но и вече откровено му се подиграват на безсилието.

А никой пеликан не се е награбил повече в близкото минало от накацалите край гьола в Белене!

Че пеликаните у нас са хищни птици, паразатиращи върху шараните, това е ясно. Но Борисов трябва да отговори на въпроса защо не посмя да ги пипне с пръст, а само периодично беззъбо им се зъби като за снимка пред строя в един парад, командван от могъщото енергийно ( и в частност- ядрено) лоби.

Ако не вярвате, че този абсурд е демонстративен, а не е някаква моя фикция, ето ви две доказателства за това как Борисов си затваря очите.

Нима той не знае, че начело на комитета на БСП стои самият шеф на БАН академик Стефан Воденичаров? Този комитет се казва именно така: „Комитет на Стефан Воденичаров” и в названието му „скромно” е пропуснато уведомлението за населението, че става дума за същия, за новия шеф на БАН от 3 декември насам, който, за разлика от каквито и да било други назначения на ключови постове от ерата „Бойко”, не просто няма нищо общо с ГЕРБ, а направо си е водач на лагера, който не крие своята враждебност към него по социалистическа линия.

Но Борисов не само се „прави на ударен” с кого си има работа, но и удари още едно рамо на комитета на БСП, приемайки демонстративно пред телевизионните камери академика . На заседание на Министерския съвет на 9 януари Борисов приветства Воденичаров на своя територия (територията на телевизионната пропагандна), обявявайки на всеослушание, че възлага на БАН да го посъветва как да си гради добросъседството с Македония. На любезността на Борисов водачът на уж вражеския комитет на БСП, агитиращ със „за” в кампанията за референдума, му отвърна със следните думи:

„Българската наука през последните 20 години не е получавала такава подкрепа, каквато получава днес”. “Повярвайте, че българските учени в скоро време ще ви зарадват с добри резултати”

И добрите резултати наистина не закъсняха. Днес на сайта на Булатом, който е мощният задкулисен генератор на лобирането за АЕЦ „Белене”, се появи следното съобщение за пропагандно „мероприятие”, за което БАН предоставя вече не само председателя си, но и най-представителното си помещение. Шеф на заверата е кой? Ами пак академикът, който е благодарен за грижите на това управление, но участва в опитите на БСП да го бламира чрез референдума .

„ Български Атомен Форум

съвместно с община Белене и Българската академия на науките

имат удоволствието да Ви поканят на еднодневна конференция

„ЗА ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА –

СИГУРНИ ДОСТАВКИ, РАБОТНИ МЕСТА И ПРОГНОЗИРУЕМИ ЦЕНИ ”

09:00 часа на 15.01.2013 г.

ГОЛЕМИЯ САЛОН НА БАН,

УЛ. “15 НОЕМВРИ”№1, ПЛ. НАРОДНО СЪБРАНИЕ”

Георги Първанов, очаквайки дисциплинираните червени избиратели да отидат до урните, за разлика от систематично разбиваните синеещи „авари” ( включително с бухалката на Борисов срещу Синята коалиция) и тотално обърканите от разнопосочните послания привърженици на ГЕРБ, вече прикани Борисов да си подаде оставката при успех на инициаторите за референдума.

Няма дим без огън, включително и при приятелския. Явно е дошло време да се вдигне димната завеса и старите зависимости на Борисов да бъдат употребени за неговото премълчаване на толкова очевиден факт, като подигравката със заигравката от мащаба на включването на БАН в партийната игра. И това дори не се прави тайно, а като демонстрация на сила!

34 мнения за “БАН , начело с шефа си, оглави битката на БСП срещу Борисов ( с негово съгласие)”

 1. криминалните социопати-социалисти вече вече рационализираха криминалните си идеи като ”висши” и ”научни” ,сертифицирани от БАН “;-))”? както винаги е било,когато публиката им го позволява .

 2. Господин Инджев,
  Критикувал съм Ви понякога, но сега разбрах колко много загубихме от липсата Ви в “официалната” публицистика.

  Става дума за участието Ви в Панорама тази вечер!

 3. Диспутът беше разбиващ , стига аудиторията да можеше да схване мисълта на Иво Инджев . Браво ,Иво! Изявата Ви като представител на инициативния комитет ,, против ,, беше балсам за очите и музика за ушите

 4. Слава богу, че поне имаше един представител на каузата “НЕ” на Белене в предаването Панорама на БНТ. Един, ама в замяна на това с хъс и познания!
  Сега разбирате ли защо тези дето защитават тезата “Да” станаха милионери, и то за някакви 10 години… А такива като Инджев стоят безработни…А “книжниците” като М. Константинов не смеят да вземат ясна позиция… сакън, да не престанат да ги канят по ТV.
  Много пъти трябва да се повтаря приказката за разпнатия чрез референдум Христос. Дано влезе нещо в главите на хората.
  А за тия от института по ядрена физика на БАН , естествено каква ще им е каузата. И те са на хранилка от “ядрената мафия”… Няма ли някой да се сети че са заинтересована страна? Каква неутрална експертиза могже да дадат? А и на времето тази специалност бе само за хора с превилегии поради стратегическия характер на производството. АЕЦ бяха за производсво на материали за ядрено оръжие. Топлината и електриката бяха вторичен продукт. И затова там се приемаха само деца на проверени другари!

 5. Дискусията бе интересна, защото всички участници са интелигентни – томове от книги са зад гърма им.

  Или по-ясно – защото нямаше участници от ГЕРБ и липсваше типичната за тях простотия, злоба, омраза, лични нападки.
  А М.Константинов – той се усети, че е държавен служител на ГЕРБ и трябва да лицемери пред медиите, за да симулира обективност.
  А на изборите ще изпълни мръсната поръчка – бъдете сигурни.

 6. Иво, поздравления, за достойното участие в тазвечершната Панорама! БКП креатурата Корумбашев беше жалък с напъните си за индустриализация, когато сигурно “не нзае”, че Северо-Западна(ла) България, където се намира и АЕЦ “Козлодуй” е най-бедния регион в целия ЕС. Това е официална констатация на Евростат. Нова АЕЦ – още по-голяма бедност!

  А Райчев беше жалък. Не смееше да си покаже лицето пред камерата. Свръх грозна картина! Съзнаваше че лъже? Иначе как да си обясня криенето на лицето?

 7. Г-н Инджев,
  Поздравления за блестящото Ви представяне в “Панорама” на БНТ (най–стойностното и сериозно политическо телевизионно предаване)! Желая, все по-често да Ви виждам в такива предавания.

 8. Да направим референдум за това дали Вегетарианството да стане задължително и после да питаме месопроизводителите за експертно мнение.

  За участието на г-н Инджев в Панорама – Поздравления!

 9. Към Георги Котев:

  Малко след финала на предаването, в чийто край говорих за липсата на справедливост в България като основен проблем, си дадох сметка, че пропуснах да добавя за илюстрация: тъкмо липсата Георги Котев в това студио е сред доказателствата!

 10. Има ли “голяма игра” носеща една голяма лъжа относно изграждане на АЕЦ Белене??
  Има и за мен тя се състои в опита на банда търговци на ток, да си построят източник на ток, но не с техни пари, а с парите на българския народ.
  В “Панорама”, Корумбашев просто изплю камъчето. Той много ясно подчерта “колко евтина” била енергията от АЕЦ Козлодуй, т.е. той каза цената, на която ТЕ Я ИЗКУПУВАТ от АЕЦ-а и после я преподават на БГ гражданите и БГ бизнеса. Думите му бяха 6 ст за киловат. Продава се за около 20 ст., или с 200% ОТГОРЕ.
  Естествено, че такива търговци ще искат още един източник на електроенергия, който ДА СЕ ПОСТРОИ С ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА, НО ПОСЛЕ САМО ТЕ ДА МОГАТ ДА ПРОДАВАТ ТАЗИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ПАК НА ТОЗИ ДАНЪКОПЛАТЕЦ НО ВЕЧЕ НА ЦЕНА УМНОЖЕНА ПО ТРИ.
  В момента в БГ се развихря една огромна ДАЛАВЕРА.
  НЯКОЙ ИСКА ДА ПОСТРОИ БИЗНЕС С ЧУЖДИ ПАРИ/в случая с пари на БГ народа/, И СЛЕД ТОВА ДА ЕКСПЛОАТИРА ТОЗИ БИЗНЕС, ПРИБИРАЙКИ ПЕЧАЛБАТА САМО ЗА СЕБЕ СИ, КОЯТО ПЕЧАЛБА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ПАК ОТ ДЖОБА НА БГ-НАРОДА/продавайки му ток/.
  Ако Корумбашев/който е в бизнеса с ток/ и компания искат АЕЦ, за да продават повече и по евтин ток/по техни думи/, нека САМИ НАМЕРЯТ ТЕХНИ СИ ПАРИ, НЕКА ГИ ИНВЕСТИРАТ С ВСИЧКИ РИСКОВЕ И НЕКА СЛЕД ТОВА ПЕЧЕЛЯТ. ТАКА ПРАВЯТ ИСТИНСКИТЕ БИЗНЕСМЕНИ.
  Но искането ИМ, БГ-народа да инвестира в АЕЦ, и след това само ТЕ да продават продукта, си е ЧИСТА ФОРМА ИЗМАМА И СЕ НАРИЧА ДАЛАВЕРА.

 11. Г-н Инджев, понякога съм влизал в сериозен сблъсък с Вас. Но снощи бяхте на светлинни години над събеседниците си. Поздравявам Ви. Не мога да се сдържа обаче и да не Ви разкритикувам пак – не бива да сте крайно анти-руски настроен. Хората знаят, че сте руски възпитаник. Но те не знаят какво Вие сте научил там на место за руската жестокост и азиатщината им. Не се гледа с добро око на хора, получили добро образование някъде, а после да хулят страната, която ги е приела от крайни позиции…

 12. На г-н Инджев огромно благодаря за блестящата защитата на каузата Беля-НЕ. Той наистина блестеше на фона на останалите, особено на безмислиците на Курумбашев.

 13. Pornografski film s rezhisior, direktor i glaven geroi boiko borisov, tova e dnes izmislenata durzhava na bulgarite.

 14. Г-н Инджев, преди време когато обсъждахме на пърформансите на БПЦ и БГ-“медиите” бях постнал под една Ваша статия една ДЕФИНИЦИЯ (отворена за допълнения) за тези Блюдолизци на БКПстанското, Безскрупулно, Безпринципно, Бабаитско, Бандо-подобно, Бодигардовско, Бос-угодническо, Байкеро-имитиращо, Бета-дог-ориентирано, Бутафорно “Братство”.
  https://ivo.bg/2012/06/13/%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%BC%D1%83%D1%81-%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D1%82%D0%B2-7/
  Бях предложил и да основем-организираме своеобразен ПРИЗ за най-Безсрамен и Безскрупулен претендент за Бленуваните от тях Блаженство-оргазмо-носни “BITCH SEAT” на, като го наречем “BITCHкия на седмицата”, с връчване на черната фланелка с надпис “Аз съм падналата МАСТИЯ”.
  Моето предлжение не намери почва, никой “не прегърна идеята ми”, затова реших да отбележа това което представяте в статията си като самопредложа едно допълнение към ДЕФИНИЦИЯТА а и като коментар на статията.
  В Банано-републиканския Бъкащ от Будали и Балъци Безнадеждно Буренясал Батак, Банкянският Бухалко-държател, Буцата-Богатир и Бостано-плашител в Боричко-“конкуренцията” за БАШ-БЛИЗАЧ Благоволи да Бутне Бонус-Билетче за “BITCH SEAT” на Бъкащата от БСПарско-Бетоноглави, Беловласи Бумаго-производители, Буквоядци, Брейн-лесс Боклуци и Безгръбначно-Бездарници, BAN-достойната, Бунище-заслужаваща и Безидейно-Безплодна БАН за Безспирното Бясно Благославяне на Белене.
  Затова от мен на БАН – ПРИЗА на “BITCHкия на седмицата”, с връчване на черната фланелка с надпис “Аз съм падналата МАСТИЯ” (I’m the BITCH that fell off).
  Честито на Бившата, Бъдеща и Безсменна Брантия.

 15. Иво, поздравления и от мен за достойния отпор който снощи даде на добре платените слуги на червената олигархия. Жалко е, че тази олигархия с ограбените от всички нас пари захрани и наложи в политиката и медиите огромна глутница “политици” “журналисти”, “шоумени” които редовно да промиват мозъците на наивния овчедушен народ.
  Поклон пред онези будни българи които на 10-ти януари преди 16 г. направиха опит да накажат престъпниците!

 16. Към Георги Котев:

  Андрей Райчев има лек недъг – кривогледство, затова крие (неволно дори) лицето си. Няма конспирация в това.

  Ще се радвам Вас да излъчат като представител за втория дебат – има какво да кажете на масовия зрител. Определено! Не се сещам за по-подходящ човек.

 17. И от БАН са гушнали букета – от гербери, нали първо за тяхната база се огледа това правителство като дойде на власт, а отстъпки бб прави само срещу колаборация, в краен случай – срещу стреляне с халостни патрони в негова посока.

 18. За безумното подмазване на Стефан Воденичаров за подкрепата на науката от това правителство, на фона на огромния скандал с ФНИ, просто нямам думи.

 19. Към П.Петров:

  Искате да кажете, че “хората” не гледат с добро на Христо Ботев, руски (не)възпитаник по критериите на руското мракобесие, мразено единодушно от светлите умове на българското възраждане- от Раковски и Левски, през Каравелов, Захарий Стоянов и Стамболов???
  Не приемам съвети да се държа като пожизнен роб на бившите колонизатори, в чиято империя логично се обучаваха децата, родени в условията на съветската колонизация.
  И ще кажа за пореден път: не ме интересува какво мисли мнозинството ( ако приемем за истина, че “хората”- от чието име се изказвате, наистина са мнозинство).
  Не се кандидатирам за постове. Кандидат съм само за едното добро име на човек, които защитава позицията си в лично качество. А тя е такава, каквато я демонстрирам всеки ден. Дали ще спечеля от това, не ме интересува.
  Снощи един от участниците в “Панорама” ми подхвърли абсолютно същия намек: че нямало да се харесам на българите, за които думите “Русия” и “индустриализация” звучат добре. В гримьорната после му отговорих, че това изобщо не ме засяга и той беше искрено озадачен – явно не му беше хрумвало, че човек може да върши нещо без да има лична полза от това.

 20. Г-н Инджев,
  Поздравления за представянето Ви.
  Въпреки, че Райчев ми е много неприятна личност, трябва да призная, че беше прав за едно нещо – аргументът, че АЕЦ-а би бил руски, не работи в България, където болшинството хора все още се умиляват от всичко руско. Не трябва да се акцентира върху това, за съжаление има обратен ефект.

  А също съм разочарован от М. Константинов – като математик със сигурност знае колко икономически несъстоятелен е тоя проект, но не казва нищо..

 21. Г-н Инджев, поздравления за блестящото Ви представяне в диспута “ИСТИНАТА срещу ЛЪЖАТА”
  – Благодарности към Лили за дадената възможност /семейството ми не гледа българска телевизия, след отстраняването на Иво Инджев/.
  – А що се отнася до панорамното обобщение “всички участници са интелигентни – томове от книги са зад гърма им.” – при А.Райчев томовете не са много, имам лични впечатления, но са все отбрана маркс-ленинска литература, така че при него думата “интелигентност” е уместно да е в кавички! Намирам панорамното подменяне на думата продажност с “интелигентност” за неуместно!

 22. @ ХРИСТО ТОДОРОВ:

  “… аргументът, че АЕЦ-а би бил руски, не работи в България, където болшинството хора все още се умиляват от всичко руско. ”

  Г-н Тодоров, хората се умиляваХА предимно от руското оръжие и водка Столичная. Вече и това не е сигурно.

 23. Това че БСП изпрати точно субекта Курумбашев да защитава Белене (и ядрената енергетика изобщо) Е ВЪРХОВНА НАГЛОСТ! Не мога да повярвам, че никой не се сеща за “козлодуйския майтап” на едновремешното тв-предаване “Куку”, в което една от водещите фигури беше точно Курумбашев. Беше някъде в зората на демокрацията, т.е. в началото на 90-те. Майтапът се състоеше в това, че от “Куку” направиха фалшиви новинарски репортажи за голяма авария в АЕЦ-Козлодой, в които за по-голяма достоверност участваха истински водещи от новините (например “пъпеша” Цонев). По онова време още не беше избледнял споменът за Чернобил и хората наистина очакваха това всеки момент да се повтори. Така че напълно очаквано и предсказуемо, след предаването на куку-шегаджиите започна доста сериозна паника. Аз лично също се хванах в първия момент, а не бих казал че съм от най-наивните или глупавите. За този номер (на гърба на изплашеното население), на шегаджиите НЕ ИМ СЕ СЛУЧИ АБСОЛЮТНО НИЩО, а те после високомерно ни обясняваха от екрана, че това тяхното било същото като едновремешния номер на Орсън Уелс с марсианското нашествие. Само дето марсианското нашествие е фантастика, а авария в допотопна и безотговорно управлявана съвецка атомна централа е АБСОЛЮТНА РЕАЛНОСТ.

  Иво, моля те, погрижи се при следващ дебат с участието на Курумбашев (а и без него), да бъде зададен въпросът: как се връзват шегите на младия Курумбашев (очевидно базирани на общоизвестния факт за опасността на съвецките ядрени чайници) с днешните приказки на същия Курумбашев за това колко са хубави и сигурни СЪЩИТЕ ТЕЗИ ЧАЙНИЦИ!

 24. Към кбожилов:

  “Пощадих” Корумбашев по няколко въпроса като му припомних единствено с точни дати негови стари нелепи изявления ( от 23 март 2011 г. в Парламента например), според които “никоя сериозна държава” не се била отказала от ядрената си енергетика и че разлом под дуанвската равнина, опасен за Белене, имало само в “главите на някои хора”.
  Беше много близо до това да ме накара да му отвърна на агресията, когато ми пожела нахално “бъдеще на овчар”, защото оспорих пропагандната теза на БСП за бъдещето ни на овчари без АЕЦ “Белене”. Прегрешенията му като циник в рамките на подигравката със страховете на българите при онова предаване “Ку-ку” са май-малкото…Много по-интересно е за публиката да знае, че пред нея говори един мултимилионер, станал такъв като политика след като прескочи от щаба на Петър Стоянов в щаба на Първанов ( със съответната отмъкната ценна информация)…При това за Корумбашев няма нужда да се доказва: той просто е едър собственик в енергетиката и това не е тайна- как ли биха почувствали този техен лобист бедните хорица, гласуващи за БСП?
  Спестих му тези “подробности” ( а има още много) , за да не играя играта на другарите, които обичат да ме провокират и да ми приписват агресивно поведение заради това, че не си оставям магарето в калта ( червената).

 25. Както спомена Иво Инджев, голяма част от читателите на блога живеят в странство и поради това, би им липсвала ТВ информация без хора, като Лили. Лили, благодарности и от мен!

  Интересно ми стана, че Корупбашев през цялото време повтаряше лъжата, че Белене е български проект, който прокарва българските национални интереси, както и това, че Германия няма да затваря на практика своите Atomkraftwerke. Послание, насочено към широката, неинформирана публика. Публика, за която границата между национални и руско-имперски интереси е силно размита и която не може да знае, че процеса на затваряне, на АЕЦ-овете в Германия е не само необратим, но и цялата, мощна индустрия работи с пълна пара в посока нови технологии за алтернативните енергийни източници.
  Там е бъдещето и както беше казал Горбачов(по друг повод), който закъснее, ще го накаже времето!

  Дискусията в “Панорама”, беше между “един бит син войник” и “трима небити лобиисти”. Резултата е в полза на истината!!

 26. Иво, според мен е време да обърнете дебелия край. Нещата вече стават отчайващи. Току-що разбрах че “Зелените” също са се опитали да регистрират инициативен комитет за гласуване с НЕ, обаче ЦИК им е отказал по някакви формални причини — част от 7000-те подписи се били дублирали и т.н. Такова заяждане на дребно е напълно в стила на ЦИК, обаче ако наистина подписите са били некачествени? Като се замислиш, как могат разумни хора да не са в състояние да съберат някакви си 7000 подписа, без да има дублиране и други дефекти? Освен ако просто ТОВА Е БИЛА ЦЕЛТА — след като са природозащитници, би било логично се опитат да регистрират комитет, но след като ЦИК им е отказал, какво по-добро оправдание фактически да не участват в кампанията? Ако съм прав, значи и “Зелените” са купени от ядрено-путиноидната мафия. Защото когато се искаше шистов мораториум, “Зелените” бяха много по-активни от сега… Казвам го с болка, защото имам познати в тази партия и им симпатизирам по много въпроси.

 27. Г-дин Инджев,за втори път показахте своята висота по време на диспутите /първия път по Хоризонт и снощи в Панорама/.Позволете ми да Ви поздравя и да изкажа съжаление,че хора като Вас се броят на пръсти.

 28. Няма да кажа нищо ново, но БГ си остава страна доминирана от тотален комунизъм. Никой не може да ме убеди, че численото превъзходство в Панорама не беше осигурено преднамерено и целенасочено. И двамата герберасти, гъзолизеца Бойко Василев, и безличната личност и бойкоугоден професор, се държаха точно както повелява статута им, и каквито винаги са били – да бъдат прислуга на червенотиквениците. Ще запомним тази ситуация.

 29. @кбожилов
  Зелените досега, за 15-20 години, не са провели на НИТО ЕДНА кампания против ядрената енергетика.Мълчаха когато ВМРО събираше подписка срещу спирането на крайно опасните 1-ви и 2-ри блок на Козлодуй. А за шистите каква активност!?… Зелените от зараждането си у нас са в услуга на левите и тангират към тях. Това искане – да учредят организация отделно, е трик за включването им в разни дискусии и по този начин за отнемане на времето на подготвени хора в дискусиите. Най добрият начин за саботиране на една позиция е да бъде защитавана от неубеден и слаб опонент, който на всичкото отгоре си мисли, че защитава позиция. При тях такива, желаещи да се изявят, се намират много лесно. Мое мнение е, че каузата НЕ на БеленНЕ не губи от отказа за регистрация на организацията им. Ако наистина са “НЕ”, то могат да излязат с мотивирани материали в печата, медиите. Могат да се опитат да популяризират становището си… Но не съм чул нито едно тяхно мнение, че проблемът със съхраняването на отпадъците е най-важният и нерешен в света проблем. А само едно хранилище струва над 1 млд. Поддръжката му за хиляди години още повече. Еколози!? А не се обаждат ???
  Но хората са безотговорни и като нищо ще неглижират тази опасност. Виж за другата, че това е начин да обират и нас и деца и внуци чрез висока цена и изплащане на тия инвестиции , може и да им проработи чувството за самосъхранение… Трябва да се повтаря безспирно и навсякъде че това е проект за крадене а не за ток. И краденето ще стане чрез ПО-СКЪП ТОК и по-високи данъци! Няма откъде другаде да се изплаща !

 30. Най-практичното определение на леви и десни е “левите са членове на ПЕС, десните са членове на ЕНП”. Иначе ако гледаме политиките им в икономиката и делата им най-вече, ще изкараме че БСП е най-дясната партия в България, а ДСБ определено е по-лява от ГЕРБ. Губи по-точки именно заради масовата(а не касова)приватизация.

  Така че Иво да направи анализа си отново, и да получи верния отговор: Левите в България в момента са разбити “авари” тъй като едни 10% потенциалния им електорат, минава към националистите от НФСБ и Атака, а десните са сравнително консолидирани – има само 2-3% бягащи към малки маргинални партии.

 31. Към Lara Krof:

  Обикновено не правя разяснения за неразбиращите, особено когато ми говорят с надменен фамилиарен тон на много знаещи, но понеже половинчатата истина за левите и десните е сред любите мутации на най-приспиващия лозунг на прехода “всички са маскари”, обяснявам като за политически неграмотните: да, левите в Европа са по дефиниция срещу ядрената опасност от всякакъв вид. У нас обаче другарите и другарките винаги са били “за”- още от времето, когато бяха сталинисти, хрушчовисти и т.н. по простата причина, че ядреното зло идва от империята на злото, която за тях беше и продължава в днешния й руския вариант да възприемат като пътеводна петолъчка.Бяха си такива като крайно леви и продължават да са същите днес барабар с милионерите си, с плоския си данък, плоския си хумор ( за бъдещето ни на овчари без АЕЦ “Белене” “) и т.н.
  Колкото до десните у нас…Колко да са леви ( което им се приписва заради съпротива срещу “Белене”, присъща на левичари, но евлопейски, а не ориентираните на Изток нашенци)? Да са леви, да са леви колкото Меркел например, която без никакво притеснение от клишетата поведе Германия към спиране на ядрената й програма.
  Ако не съм ясен и този път на желаещите да се заяждат, нека тогава сами си правят анализа.

 32. Това LARA CROFT сигурно е от трагичния човешки потенциал на ГЕРБ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.