Мутрите с белите якички ни агитират за Белене чрез една мутра

Верни на себе си, ни плашат със себе си!
Това правят с (анти)рекламния клип, който се върти в националния телевизионен ефир с цел да убеди зрителя не просто да гласува на референдума, но и подкрепи АЕЦ „Белене”. И по каква причина да гласува „за”? Ами много просто, за да им е зле на мутрите, които иначе непременно ще се възползват от осиротяването ни без АЕЦ „Белене”!
Иначе казано, който не слугува на ядрената мафия, е за мутрите!
Измислили са го мутрите с белите якички. Нямам предвид конкретните сценаристи, които са угодили на вкуса на заявителя- напротив, те са го напипали напълно адекватно. Напълно логично- по тяхната мутренска логика- мутрата ( като конкурент на ядрената мафия) от клипа „се кефи” предварително на негативен резултат от референдума, от което се кани да спечели като вносител на ток от. И не откъде да е щял да внася, а от (омразните на мнозина зрители) Македония и Турция.
Чрез пародията на един монолог на една проста мутра, изиграна от актьор, внушаващ колко ще се радва мутрата да няма АЕЦ „Белене”, от БСП и компания се опитват да паразитират върху отвращението у хората срещу едно от наистина най-отвратителните явления, породено обаче от контролираното заместване на милиционерския тормоз от времето на комунизма с мутренския веднага след него. Защото след държавния рекет и бой по непослушните от времето на НРБ рязко настъпи времето на …същото, само че с други униформи: онези, които сега ни показват като типични за мутрите, въоръжени най-напред с бухалки,а после пременени и с всички останали атрибути на техните банди, възникнали по времето на първото правителство на БСП.

Мутризацията беше манипулирана в полза на онези, които трансформираха старата си абсолютна власт в „чисто нова” икономическа- толкова „чисто”,че успяха да предизвикат масовата омраза на хората към богатите и успелите поради демонстративния факт, че такива се оказаха някакви брутални човекоподни насилници, яхнали мощни джипове и половин България. А сега я употребяват именно онези, чийто политически генезис е в основата на дъното на бъчвата, от която извадиха тежи шупнали джибри на остатъчния социализъм- „осиротелите” яки момчета от спортните училища във фалираната НРБ, превърнати в дисциплинирана глутницата за всяване на страх сред населението, повярвало, че е дошло времето на свободата изобщо и на в предприемачеството в частност.

Този подход да ни плашат със себе си е класиката на пропагандата, която обича да заклеймява отделни противници и изобщо враговете, използвайки принципа: ти си комунист (и \или ченге) като мен, следователно си адски гаден тип!

Абсурдно е, но точно това правят вече второ десетилетие, когато нямат други аргументи в спора. Такъв беше и смисълът на идеята им, надявайки се да контролират напълно нейното изпълнение, с отварянето на досиетата по времето на последното правителство на БСП, маскирано като „тройна коалиция”. Задачата беше в кочината да бъдат дръпнати обратно всички, които-лицемерно или не- са я напуснали и дори са се осмелили да оспорят,че квиченето е истинската музика.Защото за пребиваващите и днес в кочината ( като спомен и носталгия по това минало и по отношение на обвързаностите с него) нямат какво да губят, а и не искат: на тях калта си им харесва. Защо да не дръпнат обратно и „предателите” на свинщината им, че да не се правят на много напредничави?

Колко (още) българи ще се хванат на този рекет, този път направо ядрен, предстои да видим на 27 януари.

37 мнения за “Мутрите с белите якички ни агитират за Белене чрез една мутра”

 1. Господин Инджев, рекламата си е на ниво. По-точно, нивото на русофилската простотия. А на 27 януари ще узнаем и точния брой на русофилската простотия от двата пола с математическа точност.

 2. “…Този подход да ни плашат със себе си е класиката на пропагандата, която обича да заклеймява отделни противници и изобщо враговете, използвайки принципа: ти си комунист (и \или ченге) като мен, следователно си адски гаден тип!…”
  Иво,подходът им е осъзнат и на подсъзнателно ниво ,дори ни спомнят вече чрез тв -за лагерите на смъртта под формата на разпит на изчадията ,които уж нищо подобно не са искали да има у нас.А целият свят научи за извращенията на комунистическия режим ,който е живата връзка на БСП -ГЕРБ в лицето на скачения съд:ББ-ЦЦ.Какво подобие на извратеност -живи хора да се скачават така,че сякаш не знаят как рано или късно Господ ще ги раздели :човек се ражда и умира сам.Безбожниците нямат страх от нищо ,което всъщност поражда гневът ,който ще се стовари върху тях рано или късно ,ако не се вразумят и не осъзнаят световната омраза ,тегнеща върху човеконенавистната-та империя на злото.Все още може да се види в бълг.парламент ,кой не иска засега отмяна на опорочения референдум,което е достатъчно основание за отказ от иначе добрата демократична практика -референдУМ.

 3. Това е ужасно. Още по-ужасно е, че актьори и сценаристи се продават за такива клипчета. Ако наистина вярват, че АЕЦ Белене е добре за България, как е възможно да са така неинформирани? Ако пък са наясно с нещата, но го правят заради някакви пари… повръща ми се.

 4. Социологически данни за това, колко глупави хора (ще) гласуват “За” Блеене има ли някъде?

 5. Предлагам да подкрепим мутрите. Все пак, поне на теория, те могат да бъдат спрени. За политическата енергийна мафия това не може да се каже. Затова: гласувайте “Не” на референдума и се надявайте да си изберем читаво правителство, което законно да ги спре. Иначе и мутрите няма да спрат, и “енергетиците” нямат наяждане.

 6. Поради пенсионерския статут и намаляване на предишни възможности активно да съдействаме за поумняването, поне можем да отидем на 27-ми и да кажем своето „НЕ” на това отвратително безумие.
  Да го направим!

 7. Много гневни думи за един толкова демократичен референдум.

 8. Към българин – Е, а ти като толкова си благ и човеколюбец, защо се гневиш? Или не ти удийсва на русофилското мозъче, че идиотизмът, който изповядваш, няма да мине.

 9. “Националистическото” послание в (анти)рекламата, сигурно е идва от “националистическите” патерици на БКП(БСП) – Атака и “ВМРО”.
  Но все пак иззад тях “прозира” и “творческия замисъл” на основния режисьор на мутренската “националистическа” бутафория , а именно от старите кремълски русИНТЕРнационалистически предатели от БКП(БСП) .
  Както се вижда от освен Турция и Македония ,които все пак могат да произвеждат “качествен” ток , който дори става и за КОНСЕРВИРАНЕ(?!?!?!?) в мутробуркани, то НЕ особено долюбваните и от цар Путин I Всемирний съперничащи му китайски комунокапиталисти, произвеждали “НЕкачествен” ток -МЕНТЕ.
  Дори това ,че и този ток-МЕНТЕ се произвежда от от атомна АЕЦ-МЕНТЕ ,която е СЪЩО рожба на СЪЩИЯ този русИНТЕРнационализъм ,както тази в БеляНЕ не може да отрезви БКП(БСП) от атомните й МЕНТЕ-мераци, водещи до поредния комунистически МЕНТЕ-референдум!

 10. Чудя се толкова ли не можа да се намери възможност за изработването и излъчването на едно подходящо контраклипче, в стил “Боро Зевзека”!
  Толкова лесно е! Толкова уязвими са позициите на ядрената мафия!
  Нима няма сред нашите единомишленици кадърни за нещо, звучащо достатъчно първосигнално, достатъчно очевадно, достатъчно саркастично?!
  Ако нещата опират до пари – давайте сметка да събираме!

 11. Не живея в България,но изгледах клипа сега.Аз съм от едно малко село и познавам хората-почти всички ще повярват.Те нямат никаква представа колко са опасни ядрените отпадъци.И все още ходят да гласуват,за да не им „спрат“ пенсиите.

 12. Много е прав г-н Тинков в “учудването” си защо контрираща реакция он страна на онези, които “уж” са против НЯМА! И работата не е до липса на пари, защото ТЕ получават всеки месец по 4000 лв. на глава депутат, пари ДАВАНИ от бюджета и НА опозиционните партии, за да имат средства да се “борят” с управляващите. Естествено че това може да се случи само Ако искат да се борят.
  Ако не искат, тези народни пари просто топлят партийните каси или партийните джобчета на Членовете.

 13. За много години на автор и почитатели на този чудесен блог! Да бъдат все така мъдри, спорни, та и финансово подсигурени (ако правителство и парламент го допуснат, де) /първо включване ми е за тази година/

  Давам линк към статия на Веселин Кандимиров, в която той много добре обосновава защо не трябва да се гласува на референдума : http://kandimirov.com/tekushti/272-yadrena-energetika-ili-da.html

 14. “На хората трябва честно да се обясни, че ако искат не просто да се развиват, а да запазят сегашния си статус и възможности, ядрената енергетика няма никаква алтернатива. Тя е единственият рационален отговор на магическите предложения, установи Дилов-син.”

  Бреййй как се обърнаха нещата от времето на бившето Ку-Ку! Тогава ни стряскаха с апокалиптични репортажи от АЕЦ-Козлодуй а сега … каква метаморфоза! Направо съм впечатлен от безочието на Дилов-син. Не го ли е срам въобще да се появява с тази наглост? Явно си мисли че хората са идиоти като него!

 15. Чакаме клипчето за тези мутри, които изнасят ток. Защо не се поменават? Кои са? Как вързват двата края?

 16. Китодар е талантлив актьор, но това не му пречи да дружи с мутрата Еленко Ангелов, който пък вярва, че Иван Костов е гущер, а следите в небето са отрови от натовски самолети:
  http://stopelenko.blogspot.com/2013/01/elenko-kitodar-aec.html

  Бас ловя, че Еленко Ангелов за 4 години е навъртял повече ефирно време отколкото Иво Инджев за целия си живот.

 17. За разлика от много тук четящи няма да гласувам с “Не” на референдума. Даже въобще няма да гласувам. Призовавам към това и всички останали. Причините са, най-общо казано, две.
  Първата е чисто математическа – при изискване за минимален брой гласували, за да е валиден референдума, колкото по-малко хора гласуват, толкова по-добре. Така автоматично проваляме плановете на управляващите. От друга страна при наше участие и гласуване с “Не” автоматично увеличаваме бройката гласували, а с това и вероятността референдумът да стане валиден. Като гледам колко много хора се тюхкат, че мнозинството тъпи или неиформирани ще гласува “За”, може изведнъж да се окаже накрая, че нашето “Не” всъщност е помогнало тяхното “Да” да надделее и да победи.
  Втората причина е изтъкната от Георги Котев – не искам да участвам в постановката на БСП и техните клонинги от ГЕРБ. Управляващите затова са избрани – за да взимат решения, а не да ги прехвърлят на некомпетентния, и поради това поддаващ се на емоции и манипулации като гореописаната, народ.
  Няма да им участвам в референдума! Направете го и вие! И призовавайте наред и други да не участват!
  Не на фалшивия референдум!

 18. Незабравко,поздравявам те за твоя справедлив,адекватен избор! Само ще допълня ,че този опорочен референдум е предизвикателство за нашите политици,които ни представляват в парламента и които са длъжни да ни представляват на такова ниво ,че да работят за следното :
  Първо те знаят ,че много граждани освен БСП подкрепиха подписката за референдум ,който трябваше да даде отговор на въпроса :да или не на аец Белене.Такъв отговор щеше да се получи ,че цялата одисея на този неосъществен -осъществен проект щеше да лъсне ,такава -каквато Е,а именно едно мазало ,за което са похарчени грешни народни пари,които остават на гърба на БСП-ГЕРБ,които всъщност са Не Нещо друго ,а превъплъщения на царски,либерални,социални,комунистически,тоталитарни,комунистически ,корупционни чужди и наши …подходи за ограбване на държавата ни респ.българския народ.
  Второ ,те знаят защо подмениха въпроса,който е смесица от нещо ,което съществува като пародия на ядрена енергетика у нас ,следствие от пародийната политика на цар и министър председател,която се унаследи от ГЕРБ и нещо ,което несъществува каквото е някаква си нова АЕЦ ,която само Господ знае в кои глави витае.
  Трето,те знаят ,че сегашния изборен процес за референдума е опорочен още на предишните избори и резултатът от гласуването ще го манипулират както им е угодно ,а по всичко личи ,че мазалото т.е.” Да,ама не “може да даде материал за още книги на автора на тази крилата фраза ,което означава ,че откъдето и да се погледне нищо добро не може да се очаква защото самото начало на този проект е твърде лошо и съмнително и това поражда тези лоши и съмнителни резултати.
  Правилното решение за намаляване дефицита на справедливост в обществото ни е да се изявят отново отговорните политици в парламента и да предложат ОТММЯНА НА ОПОРОЧЕНИЯ РЕФЕРЕНДУМ,който беше поставен на дневен ред от Президента,а той отдавна се доказа ,че действа необмислено ,но все пак България е парламентарна република и цялата отговорност за прецакването на гражданите у нас пада върху народните представители ,а не толкова върху президента и министър председателя.Е,къде са тогава нашите народни представители ,които добре знаят ,че желанието на гражданите да участват пряко в демократичния процес у нас е ОПОРОЧЕНО и какво очакват те от българските граждани не знам ,но който иска :да им ръкопляска !докато истинските осъзнати граждани у нас напускат основателно България и това без съмнение е справедлив избор -отговор на дефицита на справедливост в обществото ни.

 19. Неразбирко,Незабравко Е истински твой последовател и искрено вярвам ,че много хора у нас помнят и не са забравили комунистическите подходи в управлението на държавата ни 🙂

 20. @ Неразбирко & Елена

  Minimalniqt broi glasuva6ti 6TE BADE postignat – dori samo s 4ervenite glasove plyus tezi na malcinstvata, koito glasuvat tvardo ZA.
  A vie neglasuvaiki 6te im pomognete naistina da dostignat zavetnite 65% ZA, za koito ot sega jurnalisti i sociolozi govorqt, makar 4e sigurna prognoza e absolyutno nevazmojna poradi red pri4ini (naprimer izbornata aktivnost i naglasite sred simpatizantite na GERB).
  Pomislete o6te vednaj, imate vreme za tova.
  Ne dopuskaite nai-neosvedomenite i oblъ4enite da re6at za poreden pat vmesto vas sadboven za Balgariq vapros.

 21. Pomislete o6te vednaj, imate vreme za tova.
  Благодаря,BIV6 SEDESAR 🙂

 22. Съветска власт плюс електрификация на страната! Колко вярно….

 23. @ Неразбирко & Елена аз не мисля, че Неразбирко & Елена не разбират очевадната истина, която им обяснявате, по скоро лицемерно, по болшевишки, се опитват да постигнат това, което е угодно на българския филиал на коминтерна – БСП.

 24. Стана грешка: искам да се обърна към BIV6 SEDESAR !

 25. Живко Боев,наистина се вижда ,че неучастието в опорочения референдум е отговор на трите Не-та на Б.Б.-ПЪК: НЕ на НЕпочтеността на НЕдемократите ,което според мен е очевидно.Не на референдума ,означава ,че човек си дава сметка в каква държава живее.
  Поздрави !

 26. Току що получих имейл, който не мога да не споделя с посетителите на този блог:
  “Тези хора, които живеят около “Оборище” и “Черковна” са улеснини в избора си дали да ходят да гласуват на референдума. Списъците на секциите многозначително са залепени на витрината на погребална агенция! Връзката между ДА и погребалната агенция е ясна!”

 27. Активността на агитиращите за “да” на надвисналия референдум ми прилича на това, което се стараят да направят наркодилърите с нашите деца в училищата.

  Наркодилърите Овчаров и компания си знаят интереса, те използуват от откровени лъжи до майсторски направени клипове, те са неуморни, говорят за някаква добра кауза, те примамват с обещания колко приятно ще ни стане.

  А какво правят едни родители, които са разбрали, че детето им опитва дрога – те му говорят внимателно, миличко недей, това е лошо нещо.

  Аз лично съм втрещен, че се обсъждат клиповете с Китодар.

  И питам, КЪДЕ СА КЛИПОВЕТЕ “НЕ”?

  Теми има предостатъчно: например каква е далаверата на БСП, кой и колко се е приготвил да прибере наркодилъра Овчаров от размахванитев от него 200 милиарда лв. печалба, и т.н.

 28. Ядренокомпетентните иначе “другари” от новият IV-ти ПУТ(ИНтер)национал се готвят за пореден път НЕкомпетентно да похарчат(ОТКРАДНАТ) НЕ своите , а чуждите -т.е. НАШИТЕ пари.
  Когато спорим с ПУТ(ИНтер)националите , те все ни казват ,че сме НЕкомпетентни по въпросите за новата АЕЦ, НО въпреки това ни задават РЕФЕРЕНДУМен въпрос ,който не е в нашите компетенции.
  Дали ВСИЧКИ , бидейки все така ядреноНЕкомпетентни , НО гласувайки с ДА на референдума, според тях ще станем ядренокомпетентни , като тях, или само гласувайки с НЕ ,и когато оспорваме строежа на новата АЕЦ ,си оставаме ядреноНЕкомпетентни, пак според тях !!!
  И ако,това е така ,защо задават въпрос към ядреноНЕкомпетентни.
  И след ,като са толкова ядренокомпетентни, и са мислят за някакви ВСЕкомпетентни ВСЕзнайковци, да намерят начин ,да си финансират ТЯХНАТА си АЕЦ ли ,ЯЕЦ ли, ЯДЕЦ ли , НО БЕЗ НИКАКВИ ДЪРЖАВНИ ГАРАНЦИИ , нито на кредитирането , нито на изкупуването на “еФтиния” ток от бъдещата ЯДЕЦ!

 29. Възмутена съм от дъното на душата си! Аз мисля, че в България няма политици, които наистина да са ПРОТИВ АЕЦ Белене! Има някакви лицемерни инициативни групи, които уж са против.Как не намериха пари за един клип по телевизията. Постоянно сме облъчвани с “много оригинални” клипове в подкрепа на Белене. Сега гледах диспут по БНТ- от една страна Петър Корумпбашев с извинение, а от друга- Ваню Шарков с цялото ми уважение. Като изпечен демагог кротичко, спокойничко Корумбашев обясняваше колко е хубав проекта. Отсрещната страна не беше много на ниво- много го уважавам, но човека е лекар- не му е това силата.Така ли не намериха някой по- подготвен да му опонира.Ще си строша телевизора някой ден. С тази агресивна пропаганда не само кворум ще имат БСП ами и абсолютно мнозинство. Другият от БСП беше още по- важен и категоричен. И срещу него представителя на Мария Капон, на когото нито една мисъл не можах да хвана. Аз ще гласувам с НЕ, но много се страхувам, че ще бъдем недостатъчно.

 30. Така е, МЪРЦИ! Да виним комунягите-ядрени мафиоти, за провежданата от тях пропаганда е нелогично, безпредметно и дори смешно. Да се правим на изненадани и да се възмущаваме, че лъжат нагло, че са безскрупулни и безсрамни – също!
  Ами всички тези качества, това тяхно поведение са тяхната природа! Нима очакваме да са прями, честни и толерантни?! В битката за пари и власт техният девиз е: “Целта оправдава средствата! Всички средства!Без морални и всякакви други ограничения!”
  Стига сме се правили на изненадани!
  И аз питам – КЪДЕ СА НАШИТЕ КЛИПОВЕ, демаскиращи, осмиващи, заклеймяващи лъжата?! Простички, но ефектни, пърносигнални, пиперливи, като за баба Гицка и дядо Седефчо?

 31. @ ЕЛЕНА Вижте, не само по въпроса за АЕЦ, но особено по него избягвайте всякакво позоваване на Тиквоний, за да не Ви помислят, че стЕ “ПРОСТИ” като него и затова се “РАЗБИРАТЕ”. Когато искате да разберете истината за нещата, които се случват в тази страна, вижте какво е казал по въпроса Иван Костов. Ако не веднага, то много скоро казаното ще се случи!
  Смисъла на казаното е следният:няма да излязат толкова гласоподаватели, че референдума да бъде валиден, 20-те% от имащите право на глас, обаче са гарантирани от симпатизантите на БСП, ДПС, АТАКА,ВМРО (доста странна коалиция от комунисти,турци, фашисти и националисти). Ако противниците на АЕЦ-а не окажат сериозен отпор, то ярката победа ще бъде размахвана от
  БСП като предизборна сопа.

 32. Живко Боев,летвата е смъкната толкова ниско,че тъй,и тъй ,всякак вече може човек да я прескочи и дори като се откаже от изгубеното добро-референдумът,който искахме / не опорочен/но и така можем , поне да се стремим към по-доброто ,което често пъти получаваме :НЕ-то на “простите”,които “разбираме”.
  Какво е това желание да се споделя безобразието на други вместо да се отстоява подобаващо в бълг. парламент демократичния европейски Стандарт за споделяне на отговорност ,наистина е неразбираемо .Не ,на опорочения референдум !изобщо не означава бойкот,а неТа-та на ББ-ПЪК са тъй ,и тъй,всичко нескрито ,което премиерът на България си позволява и няма кой да го спре.Поискана му Е/ от Г.П./ все пак -предварително оставката,което означава вероятно ,че хем няма да я получи ,хем ще сполучи в допитването.
  Хубава вечер !

 33. @ колегата Тинков: предлагам сюжет в отговор на този мутренски клип:

  (Сцена от недалечното бъдеще)

  1во действие: Представителите на четворната коалиция Борисов, Станишев, Кунева и Доган със строителни каски гледат доволно към наливащите се с бетон основи на АЕЦ Белене. Всички комисиони и проценти за участие от подизпълнителите са вече договорени по схемата 8-5-3-1 така че старите вражди и обиди от преди изборите са вече забравени и цари мир и разбирателство. Строителни работници бодро редят тухли, на прясноиззиданата стена край тях виси надпис “Строим за родината!”

  2ро действие: АЕЦ Белене вече е построена и захранва цяла южна Европа на дъмпингови цени за което ЕК леко се гневи но у нас никой не й обръща внимание. Произвеждания ток е толкова много че готвим експанзия и към северноафриканския пазар. Министърът на енергетиката Р. Овчаров поздравява енергетиците за предсрочното преизпълнение на петилетния план и ги призовава за в бъдеще да не се напъват много понеже в България потреблението на ток отдавна намаляло а и ставало все по-трудно да намират външни пазари за него.

  3то действие: След обявяването й в несъстоятелност, създадена специално за целта фирма „Хикс” ЕООД купува АЕЦ Белене от държавата за един лев, и в същия ден я прехвърля на друга офшорна фирма с основен предмет на дейност търговия със скрап. Станишев радостно информира медиите че по проекта за утилизацията на АЕЦ Белене ще бъдат наети два пъти повече работници отколкото докато тя е работила! Край на проблема с ромската безработица в региона! Това е втория голям успех на Станишев в социалната сфера, като много преди това е решен и проблема с безработните българи: те отдавна са емигрирали в страни от Западна Европа…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.