Завръщането на Сокола без гръм, но с трясък

Като дълго сдържан въздух ( но не под външно налягане- защото беше напълно „забравен” от Борисов като обект на неговите предизборни закани), факторът „Доган” отново изригна предизборно.

Ключовата кодова дума за взривяването на информационното пространство като имплозия, засмукваща към себе си цялото внимание насред подготовката за референдум , този път не е „обръч” ( от фирми), нито ( раздаване на) „порциите” , а направо е АТЕНТАТ! Истински при това.
Истински?
Предстои да се изяснява, но може и да се изясни точно толкова, колкото смъртта на Ахмед Емин, един от най-приближените сътрудници на Доган, намерен прострелян в неговите боянски сараи и опозорен от Доган посмъртно с презрителни квалификации със сексуален подтекст. Защото официалното разследване остави по-скоро впечатлението за забърсване на кървавите следи, постановявайки, че става дума за самоубийство, което обаче никак не се връзва с изблика на необуздан гняв по адрес на покойника от страна на самия Доган.
Не знам дали това ще помогне на разследващите, но поне на вниманието на читателите на ivo.bg предлагам извадки от първите журналистически реакции, претендиращи да свидетелстват за едно и също събитие, за да илюстрирам до каква степен свидетелствата на очевидците се различават и дори си противоречат.
Обърнете внимание:
Според едни срещу Доган е произведен изстрел, а според други (повечето) пистолетът на нападателя е засякъл ( или той направо не е натиснал спусъка, защото бил обезвреден от самия Доган).
Според едни Доган се бил свлякъл сам, след като избил с лявата си ръка оръжието на нападателя, а според други (повечето) е бил повален от атентатора.

Според едни МВР не било предоставило охрана, но според други охраната е завардила „на секундата” всички изходи на НДК и пиле не можело да прехвръкне.
Vsekiden.com

Докато изнасяше дългоочаквания си доклад пред стотиците делегати на конгреса в НДК, Доган бе нападнат от стоящ на първите редове мъж, облечен с кожено яке и носещ на врата си акредитационна карта. Той се хвърли на трибуната срещу Доган, размахвайки пистолет пред лицето на партийния лидер. Сокола сам изби с лявата си ръка оръжието. Секунда след това лидерът на партията се свлече на пода, за да се защити.
Охранителите на конференцията повалиха на пода нападателя и го откъснаха от Доган. След секунди той бе изнесен от залата, когато гардовете успяха да го усмирят. Той обаче оказа силна съпротива, което принуди и охранителите да упражнят физическа сила върху него, за да не му позволят повторно да се доближи до Доган.
БГНЕС
Мъжът държеше пистолет в ръцете си и стреля по Доган. Мъжът насочи пистолет в главата на Доган. Пистолетът беше газов, явно засече. В този момент Доган изблъска ръката на мъжа, при което нападателят се нахвърли върху Доган и двамата паднаха на земята зад подиума.
В следващия момент симпатизанти и делегати на ДПС около 20 души се нахвърлиха срещу мъжа, опитал да стреля публично пред камерите техния лидер. Започнаха да го налагат с юмруци, ритници, кой с каквото може. След като бе смазан от бой, нападателят бе изведен от залата. След 2 минути зам.-председателят на ДПС Лютви Местан съобщи, че Доган не е ранен. Последваха викове в залата: “ДПС”. Обявена е 30-минутна почивка. Пистолетът се намира до подиума и Рамадан Аталай го пази до идването на полиция.
Днес+
„По средата на доклада му, докато Доган критикуваше настоящите политики на Европейския съюз и на управляващите на България, човек от публиката скочи и се затича към ДПС лидера с пистолет, насочен срещу него.
Неизвестният се качи на трибуната и преди да успее да стреля, част от делегатите успяха да го настигнат, спрат и с юмруци да го съборят на пода.”

„Стандарт”

„МВР не е осигурило охрана на форума, заявиха делегати от конгреса на ДПС. Организаторите казаха, че са изпратили писмо до Цветан Цветанов, в което са искали охрана, но не са получили отговор.”

BNews:

„Минути след като млад мъж се опита да застреля с пистолет лидера на ДПС Ахмед Доган
всички входове на НДК, където се провежда националната конференция на партията, бяха затворени.
И пиле не можеше да прехвръкне след като всички подстъпи към сградата бяха завардени от гардове на НСО и охраната на двореца. Достъпът до конференцията беше отрязан дори и за журналисти, които имат редовна акредитация за форума.”

Ето още малко странности, които се набиват на очи по пътя на логиката.
Нападателят е такъв супермен, че пробива всички нива на сигурността и не само се доближава до един от най-строго пазените ( и заплашвани) ключови български политици, но дори буквално му опира пистолет до слепоочието. Същият този толкова пробивен атентатор обаче се оказва пълен профан в осъществяването на намерението си във финалната фаза – или стреля от сантиметри ( според едни) и не улучва, или пък оръжието му засича. Кое от двете от образа на този здравеняк е вярното?
Валят въпросите. Например, доколко става дума за солова акция и дали тя изобщо е автентична или е бутафория с участието на зависим и направляван човек, който с действието си и със странното си бездействие в решаващия миг осигурява нов полет на Сокола, за да сграбчи отново инициативата броени месеци преди изборите?

Противник съм на теориите на конспирациите и не бих бързал със заключенията, но, както виждате,още в първите мигове след събитието въпросите извират, а противоречията се набиват на очи- поне на онези очи, които са видели доста безочие в българската публичност и по тази причина искат да погледнат критично на онова, което внушава на пръв поглед баталната сцена от конференцията на ДПС.

Едно е сигурно: Доган се завърна на върха на масовото любопитство с гръм и трясък. Очаквайте рикошетите от несъстоялия се срещу него изстрел.

И забележете: срещу кортежа на вътрешния министър Цветанов на 17-ти септември някакъв гражданин размаха пистолет. Самият премиер Борисов сподели пък наскоро, че му пратили някакви цветя, което на езика на мафията ( в превод от Борисов) означавало заплаха с убийство. Обаче само Доган се оказа истински заплашен и то пред погледа на света. Случи му се немислимото, направо „две в едно”: едновременно да го доближат със заредено оръжие на разстояние, от което и самоубийците се застрелват, но същевременно му се размина чудодейно.

Не знам за Коледата, но чудеса у нас явно се случват и по други поводи. Може и да узнаем истината, ама друг път.

И за финал, ето ви първата меродавна информация (меродавна, защото сайтът BNews e на Бареков, неофициалния телевизионен говорител на властта). Както виждате предположението за „нещо гнило” в биографията на нападателя, което го прави уязвим и предполагаемо управляем в подобна „самоубийствена” акция ( от която със сигурност не е имало път за отстъпление), буквално се потвърждава:
събота, 19 яну 2013 г. 13:10 ч.
Атентат срещу Доган
Стрелецът е 25-годишният Октай от Бургас

„Нападателят на Ахмед Доган е 25-годишният Октай Енимехмедов от Бургас,
съобщиха от СДВР специално за BNews.
Той е бил редовен делегат на конгреса, заявиха от полицията. Според участници във форума обаче официалната карта за пропуск на нападателя е на гост.
В 25-годишния мъж са били открити газов пистолет и два ножа.
Октай е регистриран в полицията за хулигански прояви, нанасяне на телесна повреда и грабеж. Той е откаран за преглед във ВМА след което ще бъде отведен за разпит в Четвърто РУП в столицата. Нападателят ще бъде в ареста за 24 часа, уточниха от СДВР.
Октай засега не е казал нищо за причините за опита си за покушение над лидера на ДПС.”

54 мнения за “Завръщането на Сокола без гръм, но с трясък”

 1. Vidimo rejisjorat e edin i sasht na tezi koito podpaliha bpartiinia dom i na “atentata sreshtu Dogan”. Kogato nomerata im ne minavat se hvashtat za orajiata!

 2. Затягане на редиците. На бас, че като излезе да си довърши доклада, Доган ще попита шеговито:
  – Има ли друг, някой?
  ..а залата ще аплодира на крака: – Доган, Доган, Доган.
  ДПС ще бъде в следващите няколко парламента.

 3. Ne vijdam smisala ot talkuvaniq na tozi cirk, koito prosto beleji oficialniq start na predizbornata kampaniq na tandema Dogan/Siderov.

 4. Цялата тази комедия се пука отвсякъде по шевовете. Единственият въпрос, който засега не е ясен, е чия работа е този нескопосан театър.

  Qui bono? – питат мъдрите римляни. Полза има разбира се на първо място самият Доган – очевидно номерата за сплотяване и капсулиране на нещастните му избиратели се изчерпват: след провъзгласяването му за единствен техен закрилник, след хвалбите с обръчите, след дуенето с разпределяните лично от него “порции”, вече явно е необходимо нещо по-драматично, по-величествено, за да продължи да държи стадото в обора. Какво по-сърцераздирателно от едно покушение срещу безценния му живот? “За щастие – неуспешно”, разбира се.

  На второ място полза има БСП – пълното и необяснимо бездействие на НСО, които иначе отдавна охраняват сокола точно поради разгласяваните от него заплахи за живота му, е звучен шамар за мутро-милиционерската шайка, която в момента управлява територията, все още наричана Република България.

  И, макар и на пръв поглед парадоксално, полза от този цирк имат лумпените на Сидеров и ченгето Каракачанов. Очакваният от страна на ДПС вой, тон за който даде Лютфи Местан с истерично-мелодраматичното си слово след “нападението”, удобно “подава топката” на патриотарската глутница.

  А вредите от това неумело режисирано и нескопосано изпълнено шоу остават изцяло за сметка на матр’яла и на международната представа на България. Жалко, много жалко…

 5. Слава на Алаха, Догането е живо и здраво! Е, най-много да е напълнило
  гащичките, но в такъв сюблимен за ДПС момент, на всеки може да се случи. Сега, най-вероятно,
  ще обвинят Костов, САЩ, Запада, ЕС и демокрацията, че те са подучили 25-годишния Октай Енимехмедов. Който пък се оказва криминално проявен!? Криминално проявен, пък делегат на конференция на ДПС. А ние си мислехе, че криминално проявените са на конфренциите на БСП.

 6. Прав си! Идат избори. А точната дума за случая е, завръщане със салтанати, щото изстрел и гръм (физически) все пак не е имало. А салтанатите ги помним още от сватбата на стадиона в Исперих.

 7. Според мен всичко беше абсолютна постановка с предизвестен край!Ха-ха-ха!Замириса на наближаващи избори в Бг!Ха-ха-ха!Да видим сега как ББ и ЦЦ ще излязат от тази идиотска ситуация.Очевидно на Доган му е тъпо да бъде встрани от центъра на развитие на политическите събития и така неговата партия ДПС реши да коригира това! Простотия и пародия на политически екстремизъм!Бедна, бедна Българийо – до къде те доведоха неадекватните действия на мутрополитиците!!!

 8. Продължение на размислите: Терористът беше застрелян от службите за сигурност и в ръката му е открит газов пистолет с празни патрони. За съжаление при стрелбата е ранен с опасност за животът лидерът на партията. По късно на път за Пирогов той е починал, форумът продължи своята деиност като бе отдадена минута мълчание за…

 9. Постановка или не,случилото се ще върне Доган на върха на ДПС.Вероятно оцеляването му ще се оценява като намеса на божията ръка,респ.-доказателство,че ТОЙ е все още необходим на ДПС.Така,че възможно е предполагаемата оставка на Сокола да бъде поотложена.До няколко часа,поне това ще бъде изяснено..

 10. Може ли някой да ми обясни защо бяха смъкнати панталаните на поваления човек и на екрана видяхме
  неприятни сцени.В европейка държава
  ли малтретират повален човек? И това на конференция на партия която има претенции да управлява.

 11. Коментара ако е генериран, монтирайте, ако не подобрете софтуера Защото заради неволно пропуснато поле нямам запазено написаното.
  Поздрави!

 12. Познавам лично Ахмед Доган. И съм сигурен, че това изцяло е негова постановка, режисура и извличане на дивидентите. Вие даже не можете да предположите какъв интелект и ерудиция притежава той! Всичко останало е за публиката…

 13. Завръщането на Доган в залата потвърди съмненията за предварителен сценарий на театрото. Заглавието на тази статия на Иво Инджев в този смисъл е повече от точно.

  Искам да припомня единствено няколко от встъпителните думи на Доган, които напълно подкрепям: че бъдещето е в зелените технологии и въглеродната революция. Мисля си, че това беше едно недвусмислено послание как да се гласува на референдума.

  Съвсем друга е приказката как тази позиция ще се търгува в близко бъдеще, след изборите.

 14. Много плосък сценарий за героизиране на Доган – братът на ‘атентатора’ получава едно ново Ферари от Слави, ПР-ът на Доган. Публично цената е платена предварително, а останалото естествено после. Всичките ни ‘известни’ мастити адвокати на престъпници ще се юрнат да защитават ‘престъпника’. Сигурно Доган ще го ‘помилва’ снизходително или ще го обяви за поредната мъжка секретарка. Нали му се размина с убиството на Емин в собствения му дом, що да не стане и сега. Като гледам форумите, никой не се връзва. Браво на Антон Кутев, който единствен от политиците директно каза това, което всички мислят но лицемерно скриват от мерак да се възползват покрай Доган и да всяват смут. Не понасям бсп-рите, но Кутев макар и от тях добре се справя засега по въпроса спин/БСП и атентата на/срещу Доган. Лошото е, че Европейските политици присъствали на конференцията се връзват и веднага застават на страната на псевдо-жертвата. Мисля обаче, яе скоро ще си променят мнението като научат фактите, които вече се публикуват. Май че това е начало краят на Доган, а не поредното му възраждане като Феникс, както е планирано.

 15. Според мен все повече хора започнаха да разбират, че ДПС и семейната фирма “Атака” са скачени съдове. На Ахмед Доган му трябва друг начин за консолидация на електората и това представление е опит за товал

 16. Най-страшното в тази инсценировка са щетите които тя нанася върху демокрацията и държавата ни.

  Все покрай избори агент Сава се оказва в центъра на събитията. Предните избори побутна едно рамо на другарчето си ББ с речта си за порциите, а сега консолидира своя електорат и най-вече затвърждава своето влияние в ДПС. Пред или зад кулисите и в двата случая една такава инсценировка потушава борбите за власт в ДПС в полза на Доган и определения от него наследник.
  Сега очакваме да разберем какво ще реши Доган за АЕЦ “Белене”, а можеше да се спестят тези разходи за референдум и просто да го попитат.

  Това което ме порази най-много бе не самия опит за “похищение”, а саморазправата след това.
  Депутати и делегати се надпреварваха да докажат преданноста си към Доган с ритници по поваления и задържан “похитител”.
  Законодатели предпочитат саморазправата пред закона!
  Ще има ли обвинения и присъди за саморазправа?

 17. Старите кадри на КДС, недоволни от техния колега Б.Б. му скроиха “кюлаф” с един “тапищник”. Следващата коалиция, която ще ни управлява е БСП – ДПС. Да ни е честито!

 18. Прозрачно и наивно като в турски сериал – не мога да подмина факта със срязването на колана и смъкването на панталона на похитителя! И с това лауреатът на доста по-голяма сума от нобеловите лауреати вече си осигури и ореол на мъченик в момента на оттеглянето си от поста на председател на едноличната му партия.
  Евалла!

 19. И така уважаеми свестни,наивни и честни членове и симпатизанти на ДПС,/има и такива/ не се връзвайте на този некадърен и бездарен цирк,който ви организираха некои членове на ръководството на ДПС!Те искат да са винаги на власт чрез ВАС-анадънму/разбрахте ли?/ Доган е заявявал на близкото си обръжение да не забравят,че е пандишчия,когато оспорват някои негови позиции.Я вижте как неговите апапи бият,ритат и псуват на майка “нападателя”-добре ги е обучил.

 20. Жалък театър организиран от “бивше” ченге!!!

 21. В тази постановка, сценариста е или глупак или мисли нас за глупаци.Как е възможно млад и здрав 25 годишен турчин да бъде повален от малкия Доган.

 22. На сценария на това “покушение” биха завидели и мастити сценаристи. Но режисурата и актьорската издишаха. Абе, казано на чист български всичко беше БИЮК УЙДУРМА, ЧОК ГЮЗЕЛЬ УЙДУРМА . Евалла, машалла на Доган. Вече 23 години ни пре…цаква.

 23. Слаб театър с лош сценарист, който ни мисли за глупаци. Как е възможно млад и як 25 годишен турчин, да бъде повален от малкия Доган.

 24. След като не успяха от 2 метра с газов пистолет без пълнител, следващия път могат да опитат от 50 см с воден.
  Много слаб сценарий и режисура

 25. Факт е, че електоратът ДПС жестоко е набрал гняв срещу Доган, задето подмени вота им в полза на БСП, които са ненаказаните виновници за т.нар. “възродителен” процес, както и за небивалия грабеж спрямо това малцинство. Но че ще използват атентата, както им изнася – в това спор няма! Както и че нападателят е вече смазан!

 26. Ако атентата е инсцениран, то това не значи ли, че в сценария са включени гардовете на НСО, както и фирмата, охраняваща конференцията? Ако те си бяха гледали работата, това нямаше как да се случи, нали така? Значи или в този сценарий са били посветени твърде много хора, или просто един некадърен атентатор е успял да премине през една още по-некадърна охрана. Аз бих заложил на второто.

 27. And the OSCAR goes to…

  Интересно как не засича чадъра, с който ДС и КГБ стреля срещу Георги Марков или пистолета на Али Агджа предоставен пак от ДС и КГБ, за да се стреля срещу Папата…много интересно. Явно гарван гарвану оръжие не вади само ИГРАЧКА.

  Цяла България съжалява бития “атентатор”, а не целта на “атентата”…пак интересно ЗАЩО!?

 28. Политическият труп доган , потърси начин да излезе като герой от политиката, но безкрайно безуспешно и смешно.
  Българино не се връзвай. Гласувай за която поискаш БЪЛГАРСКА партия и всичко е наред. НИКОГА ПОВЕЧЕ ДПС ВЪВ ВЛАСТА.
  Всички партии не биха влезли в комбина с тях. БСП ДА .

 29. В цирка при такива опасни изпълнения оркестърът подсказва на публиката напрежението на ситуацията с туш, но пък евролибералите, гости на събитието, се вързаха на номера на Доган като лапнишарани, дори и без оркестър.

 30. Щом прибягват до такива елементарни трикове, които дори уж наивните и прости турци не могат излъга, значи много са отчаяни. Не знам колко ерудиран и интелигентен е доган, аз също съм много ерудиран и интелигентен, но на негово място бих инсценирал поне леко раняване или грандиозна борба между “атентатора” и “силите за сигурност” след произведени няколко изстрела. Можеше и местан да се хвърли между фюрера и изпълняващия ролята на граф фон Щауфенберг и да накара всички почитател(к)и на “Пленителката на сърцата” да хлъцнат. Лъжливото овчарче…

 31. Нима не виждате очебииното? Всеки бодигард има задължения при охрана на поверен субект които включват задължителна употреба на оръжие при явна заплаха за животът му и в случай че други мерки са неефективни. Бодигардовете не си свършиха работата и напълно разочароваха поръчителите. Задействан бе планът “Б” – бодигардове не разтрелват терористът.
  При по задълбочен анализ се забелязва че резервният план е отрепетиран с пропуски за които ще се закачи премиерът-слънце и ще се помъчи да дръпне девидент, като Матросов ще защити материала бащицата

 32. На мен най-силно ми направи впечатление оная част, в която се бяха струпали десетина човека около “похитителя” и всеки го риташе и млатеше кой където свари.

  Чудя се, дали не е възможно, организаторите на театъра да са си направили лошо сметките и да са разчитали на по-остра реакция от страна на НСО (да застрелят нападателя на място), с което да му затворят устата. И тъй като такава реакция не е последвала (и тук е интересно защо), са решили сами да потрошат нападателя, че да не ги изпее по-късно (най-вероятно пред самия Доган).
  Тъй като и това не стана, няма да се учудя, ако след ден-два го намерят мъртъв в килията си. Или след като го пуснат, го сгази трамвая примерно.
  Във всеки случай, тоя човек няма да живее дълго.

  Само се чудя – какво се целеше с всичко това. Кой има полза и каква е тя.

 33. Недоумявам само защо арестуваният нападател на Ахмет Доган (25-годишният Октай Енимехмедов от Бургас) бе откаран в Четвърто РПУ, след като и децата в София знаят, че политическите компромати се изготвят в Първо или Осмо РПУ-та. Да не би пък действително да става въпрос за някакъв атентат?

 34. Всъщност ДПС представлява не турците, а мюсюлманите. Т.е. това не е партия на етническа основа, а нещо още по-лошо – на религиозна. Напоследък са модерни опитите да се прави равенство между етнос или раса и религия. Примерно, всяка атака срещу исляма се квалифицира като расизъм, при условие, че няма ислямска раса и т.н. ДПС умело използва този похват в политиката. Видяхме го по процеса срещу ислямистите в Пазарджик. Ще го виждаме доста по-често вече. Докога обаче българското общество ще се възпитава в стил на политическа коректност и ще се убива свободата на словото? Докато спре да има общество ли?

 35. МІКА “Значи или в този сценарий са били посветени твърде много хора, или просто един некадърен атентатор е успял да премине през една още по-некадърна охрана”. Не ви ли направи впечатление, че жена екстрасенс преди дни буквално предвиди политическо убийство в България!? Този дребен факт, както и незабавната “правилна” реакция на журналисти – като Бреза на Местан и други от конгреса, накланят везните към първата версия. Но не е зъдължително да са знаели!!!
  При всички случаи не се вижда разумен мотив да се прави атентат на доган, след като всички от вчера знаеха, че се оттегля от ръководството. Освен ако е решил да не се оттегли. 😉
  Ясно е защо месеци наред баламосват зрителите на ТV с фамилни сериалчета – сапунки. За да могат по-лесно да повярват на “реалити” съпунката! 🙂

 36. Отвратитетелна, брутална сцена с побоя – и това са хора, които се готвят да управляват държвата. Разпознах един от биячите от Пловдив -Джамисет Джафер, а отстрани стоеше друг виден пловдивски турчин, обърнете внимание -лекар и не направи никакво усилие, дори една крачка да усмири побойниците. Сигурно, Доган ще раздава бонуси за това кой най-брутално е размазвал падналия човек. И при това е от техните!

 37. Shte vi razkaja edna istoria, koiato gledaiki na desettina hiliadi kilometra ot Sofia klipa pokazvasht atentata sreshtu Dogan, izpluva v saznanieto mi.
  Biah granichar. Zadarjaha dve momcheta ot Romania, koiato se opitaha da preminat v Gartzia.
  Obstanovkata svarshi, chakahme kamionite da ni izvoziat v podelenieto. Romanchetata biaha varzani v obora na zastavata. Nachalnik shtaba na podelenieto gi “razpitvashe” i kato izleze ot obora se obarna kam prisastvashtite s dumite “Koiato iska, more da vleze da gi bie.”
  Edin vlah do men se nadigna, no mu prosaskah, che shte mu skasam gaza ot gonka, ako pomradne oshte malko.
  Vliazoha niakolko voinika v obora mejdu drugoto.
  Ta tova si spomnih, gledaiki kak desettina kostiumirani maje ritat i prebivat bezzashtiten chovek.
  Absoliutno opravdana e upotrebata na fizicheska sila za izolirane i obezvrejdane na napadatel, no posledvaloto neopravdano nasilie me otvrati.
  Druga “supa” e tova, koe kolko e viarno i neviarno.
  Avtora na bloga kazva “Moje i da uznaem istinata, ama drug pat.”
  A Aisheto, po drug povod, izkazva smisala na gorniat tzitat s drugi dumi “Moje bi, ama nadali.”

 38. Moje li ti4a6 4ovek kam tribunata da ne privle4e pogleda na oratora??? Gledaite dobre zapisite;g-n Dogan se obra6ta kam mom4eto sled kato to ve4e si e protegnalo rakata kam nego.

 39. Няма да ви отнема от времето ако вметна съвсем никаква но съществена закачка – Някои ръководители на политически обиденения в мъките си да изглеждат забележителни и в родилните мъки да излъжат отново съратниците си, забравят че има и световна литература и нищо ново не е открито последните години освен новият-стар Балшои Театър.

 40. ” Изненада и изумление изразиха председателят на Европейските либерали и демократи Греъм Уотсън и президентът на Либералния интернационал и член на Европейския парламент Ханс Ван Бален, които бяпа официални гости на форума на ДПС.
  И Уотсън и Бален казаха, че продължават да имат пълно доверие и подкрепа на движението, което е член на партията на европейските либерали, и призоваха за бързо разкриване на нападението срещу лидера Ахмед Доган.
  “Благодаря на Бога, че Ахмед Доган е жив, наистина – благодаря на Бога. Ние сме зад вас, тази политическа партия е стабилна”, заяви Уотсън.
  Може би Уотсън и Бален би трябвало да “благодарят” и на онези обезумели от смелост Депутати от ДПС, които с ритници, ножове и юмруци обезвредиха “нападателя” професионално, по европейски либерално. Особени “благодарности” да изразат и към “момчето с блузата на раета”, което се опита и почти успя да свали панталона на вече падналият “нападател”. С каква ли цел???
  Простащината в БГ продължава да има пълна подкрепа от либерална Европа!!!

 41. Сега Бойко за да си възвърне поне част от турския електорат , който Цветанов му подготви при посещението си в Турция преди време , трябва да разнищи докрай лошата театрална постановка. Трябва детектор на лъжата за Доган и ,,атентатора,, .

 42. Само не подценявайте Доган – прекалено е хитър, за да го измисли толкова тъпо.Режисурата със сигурност не е негова…

 43. Вероятно съществуват множество причини да бъде убит доган от свой враг.
  Но за какво точно на “нападателя” му е необходимо да спука тъпанчетата на доган със звукови куршуми в максимално официална обстановка, пред телевизионните камери???

  Питам аз и отговор не ща!

 44. С. Борисов, не ви ли се струва странно, че някои ще искат да инсценират атентат и за целта ще използват газов пистолет и халосни патрони? Нали след щастливия край това няма как да не се разбере и ще компрометира цялото мероприятие.
  И какво толкова невероятно има, един неуравновесен човек да вземе на своя глава едно прибързано решение и без никаква подготовка и с налични средства да тръгне да го осъществява?
  Колкото до НСО, те показаха какво (не)могат.

 45. Всяко покушение срещу личността е престъпление.Аз съм потресена от реакцията на двайсетината активисти на ДПС,които ритаха,удряха,свалиха колана и гащите на нападателя.Примитивната реакция на “елита”на ДПС,защото делегатите на конференцията са бъдещи депутати,дори някои от тях депутати в ЕП.Какви хора лансира тази партия?

 46. Мисля, че това е един нов цирк. ДПС и ГЕРБ се готвят да управляват заедно след изборите, понеже ГЕРБ не могат да съставят самостоятелно правителство. Но Доган не трябва да е начело на ДПС. Затова се отказва./привидно/ Но, за да покаже на ББ, че той държи ДПС, се направи тази сценка.

 47. (към АНАДЕЛ) Едно денонощие след премиерното представление на “сценката” тезата на АНАДЕЛ, че сценаристи са Боко и Доган, продължава да е най-вероятната.

 48. Не е задължително сценарият да е съчинен в България. Може да е и външен. Все едно.
  Но определено става дума за пари.Когато сме пред референдум, на който ще се каже “ДА”, “НЕ” или “ДАНЕ”за открадването на няколко милиарда евро, едно неуспешно обгъзяване на когото и било е най-малката възможна излагация.
  Т.е. – скоро ще разберем със сигурност кой стои зад шоуто, който напълни джобовете с ония милиарди.
  Само ме е яд, че като не можаха да обгъзят Доган, защо не оставиха оня дето почти беше смъкнал гащите на обгъзвача, да го обгъзи пред Си Ен Ен и пред нас. Така щеше да погледаме на живо поне едно безплатно публично секс шоу. Сега за нас какво остана?..Да платим сметката без консумация.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.