Нова порция недосегаемост в летящатата чиния на Доган

Часове след зрелищното нападение на едно българско бутафорно камикадзе от турски етнически произход, въоръжено с разоръжен пистолет, вярващите в автентичността на драма(тизация)та се броят на пръсти.

Политици от ляво и от дясно, но не и от центъра ( измислен като резерват на ДПС) в пристъп на рядка солидарност (включително и сред коментаторите в социалните мрежи) се обединиха на основата на елементарната логика в двуполюсното политическо разсъждаване, според която става дума за на полет на Сокола над кукувичето гнездо под номер „ 42-ро Народно събрание”.

Мъти се нов шантаж за излюпване на коалиции.

Не се радвайте на откритието за „броените на пръсти” на вярващите, че наистина е имало атентат. Бройте пръстите.

Световните агенции, доколкото обърнаха внимание на подвеждащата „сензация” с театъра в София , уточниха, че базата на ДПС се измерва с 12 процента от населението на България. Умножено по десет пръста на всеки гласуващ, това прави…

Е, бюлетините в урните няма да са чак толкова, но мобилизацията и мотивацията на сплотения на етнически принцип, но употребяван политически колектив, ще бъде далеч над която и да било друга предизборна активизация.

Доста са тези пръсти и това е целта- да бъдат събрани в юмрук за нуждите на предстоящия предизборен бой.

Юмрукът на доброволеца( ?) за (съмнителна) слава Октай, видя се по телевизията, е на трениран здравеняк в областта на бойните изкуства ( с характерните изпъкналости по кокалчетата), който би могъл да смачка с голи ръце дребничкия мой набор Доган. Атентаторът се извисяваше с една глава над оратора,но му посегна бавно като някакъв упоен Франкенщайн- аха, да му откъсне главата като във филм на ужасите, но дребосъкът се оказа победител в ръкопашния бой ( в отсъствието на охранители!) в холивудски стил , според който по сценарий героят винаги побеждава лично злодея в края на филма-за радост не просто на делегатите на партийното събрание но и, бъдете сигурни, на (на)електризирания електорат, призован да се наслади на този нов Давид в победата му над Голиат.

Иначе казано, Доган изпълни мечтата си да си купи летяща чиния.

„Ако имам възможност, ще си купя и летяща чиния. Това е моят живот. Аз веднъж съм се родил, искам да живея живота си, както аз го разбирам… и летяща чиния ще си купя, ако трябва, ама не мога…”

Това каза той в интервю за в. „Труд” преди 5 години. Но се оказа , че все пак е инвестирал достатъчно в далаверата на „прехода”, за да си купи летяща чиния за полет над правосъдието с помощта на онези, които му позволиха да се измъкне на орбитата на недосегаемите раздавачи на порции.

Доган се доказа като извънземен, извънсистемен играч, извън всякакви следователски, прокурорски и прочие плебейски процедури, на които подлежи обикновен жител на планетата България.

Ето така в демутрократичната ни най-нова история се роди „пожизнен” партиен вожд, герой от екшън в юмручна схватка в пряк телевизионен ефир с боец от две категории над него. Доган си поръча летяща чиния и нас за мезе.

Една “подробност”: сценаристите на хепиенда са подбрали за ролята на злодея такъв герой, че да е етнически коректен образа му и да не се прекрачва границата на противопоставянето между българи и турци, с което Доган многократно е заплашвал България в случай, че му случи нещо неприятно.

35 мнения за “Нова порция недосегаемост в летящатата чиния на Доган”

 1. А може би трябва да погледнем нещата от друг ъгъл?
  Нека помислим за това – една помпозна реч с едно единствено ясно послание – ББ да не си играе на плеймейкър защото ще провали играта на така наречената 10то ноемврийска “демокрация”, един “изпуснат” случайно луд, крещящ с халосни патрони че никой не е защитен от реферите в играта. И накрая – твърде семплата реакция на ББ.

 2. Здравейте г-н Инджев,

  Моят въпрос не е точно по темата, не не знам как по друг начин да се свържа с вас. Ще се радвам да прочета ваш коментар по повод информацията в това интервю:
  http://play.novatv.bg/play/296388/?autostart=true

  В България, за съжаление, няма много подготвени журналисти по въпросите на Близкия изток и някогашното ви предаване определено липсва. Ако разбира се, си имате причини да не коментирате, моля не приемайте включването ми като предизвикателство, а просто като проява на интерес. Благодаря!

 3. За Доган се било давало 2 000 000 лв. на година за охрана. Това били пари, които били се взимали от бюджета на БГ. Ако допуснем, че се охранява 365 дни, това прави 5 479 лв. и 45 стотинки на ден, което по курса на деня прави 3 752 $. Солидна дневна сума!!!
  Да обаче, този разход се дава, само докато Той е в политиката. А какво би било се случило, когато Той напусне политиката???
  Може ли Той да си направи НЕЩО, което да му позволи да си издейства пожизнена охрана подобно на Президент или Премиер??
  Защо пък да не може!!

 4. Съдбата на приказния герой винаги е трагична. Но в реалността може да се случи така, че “героят” да надживее легендата си.
  Когато силата на една “ръкотворна” легенда пресекне, “героят” е длъжен да напусне сцената. Най-често, това става като се реализира до край драмата на собствения му, героичен мит. Така – освободен от произвола на конкретността – митът за “героя” може да бъде употребен безопасно в актуалните жанрове на социалната драматургия.

  За щастие, каноните на класическата трагедия вече не са на мода. Днес в популярния екшън “добрите” винаги оцеляват.
  Бутафорният край на героичния мит за Доган ни връща към мъгливото му начало. Там, на фона на реалната историческа драма, се сътворяваха (от кал) бъдещите “герои” на прехода.

  Днес тайната на порочното им зачатие е известна на всички, но това не спира опитите за показното им канонизиране. Слава Богу, вчера, след разсейването на фалшивия, медиен дим, стана ясно, че няма реално пострадали.
  Остана само усещането, че с тъй лесно разиграния фарс, онези, които пазят истинските оръжия, ни казаха едно ясно и смразяващо: “засега!”.

 5. И каква стана тя? Пистолетът бил “звуково-сигнален”, първите два патрона били без заряд, а третият – със заряд от чер пипер “за разгонване на диви животни”. Ега ти нескопосаното театро, ега ти баламурниците!
  А “атентаторът” имал у себе си и два ножа, ама забравил да ги използва. Как няма да забрави, като срещу му връхлетя “левентът-Сокол”, вещ в бойните изкуства и полицейските хватки?!
  Сигурно идеолозите и сценаристите на т.н. атентат смятат и мюсюлманите и европейските представители за пърни идиоти, щом разчитат да им се хванат на тъпите номера.
  🙂

 6. Ченгетата отново решиха да стават артисти, но се оказа че не са нищо повече от участници на ДС драмсъстава. Няма край ей…

 7. Да бяха наели читалищен колектив
  “бодра смяна” от пенсионерски клуб в село гоорно нанадолнище да изиграе по профи сапунка “дързост и красота”.Турско синкаво в червен сос,понамирисва на свинарник от ТКЗС соцБГ кочинката,ма много намирисва та засмърдява на мърша вече от всейде.
  Ааа,чувам и някакъв референдум ,нова АЕЦъка щяло да се построява.Работна ръка щяло да се търси за пенсионерите,бригадирско движение соц баш да се върти манивела на смени и с лопатата да се хвърля в реакторчето от нов по модерен соц вид.Напред към светлото минало на развитиот соц.
  А пък това шантавото слънце съ збръкало,опако такова бега назапад от изток бега секи ден.То и пастървата срещу течението съ збръкала та плива се и часовник объркал посоките,на десно обърнасл да цъкцъка и върти стрелките .
  Пък аз така си мислех “дали не най добре вси да се спуснат сус 140,не с 240 по новите магистралки та цоп право в морето,Черното море”???!!!.Мислих,мислих,”цъ ,нестава ,шъ са истрови рибата и шъ стане Мъртво море (да не се дублира)”.
  Не бев,не ,чудех съ как да съ спести разходи на Бог по почистването,понеже нали дойде края на свето БГ и мъртво течение от мъртви душици само в териоторията ,пливат по дефолт,не срещу течението…
  Та какъв беше въпросЪт “Да бъдеш ил да Не бъдеш”,а да нещо като йод.
  Айде ,чъ съм са збръкал.
  От дупката,у лев мигач дето забравено,мигало ,мигало,пъ изгурела крушката и изгаснало та настанало мрак,непрогледен мрак (като…,а да не казвам).Как къде,Криводол де, “25 конгрес на КПСС” 13- от номер 2013-та година,тъмница (прокараха от новиятЪ ток ,тъ за тва)
  Електрификация + съветска влас.
  Пък Бог да си прави сметка как ще почиства в тая тъмница.А пък мен мъ няма,нали съ заеха та мъ довършиха другарите,тъ сБогомъ.
  Ааа,момент подстригах съ бе другари и избъснАл събех,е градината нисъм съм су уработил.нал съм негодяй квоа съ прай.Ми кът шъ са застроява у Беленето,де шъ съ изпращат тогвас таквис кат мен ?!…(Некуй западен шпион шъ да е подвел Партията,мъ пъ нали партията мисли,що пъ да съ затруднявъмеее да беее.,.)
  “Дабъдеш ил да небъдеш”
  Амин

 8. Мнението ми,лишено от журналистическо въображение е че “атентатът” не е организиран пряко от Остап Бендер.Той е дело на професионалисти. Момъкът е знаел, че няма да бъде съден за опит за убийство, а за хулиганство. По-скоро в “делото” е бил включен наследникът Лютфи Местан. Защото речта му след това беше добре премислена – да се иска изваждането на партията му от българското закнодателство и преминаването й под пряката юрисдикция на ЕС като рискова политическа формация… Много опасно внушение. Крачката до автономия и на регионите, където е представена една такава рискова партия е много малка…

 9. Туй че се е оттеглил в сянка, нищо не значи. Той и досега умело дърпаше конците като опитен кукловод, единствения провал беше епизода със (само)убийството на “секретарката” му. Докато зад него стои парамилиционерската структура на ДС, ще се прави на велик и ще продължава да заработва електорални проценти за тях. Вчера панаира беше нещо като промоция на новата версия на продукта ДПС, специално разработен за изборите и една евентуална четворна коалиция.

 10. Към eol11:

  Нищо ново не казва Абуаси, освен едно: за първи път го чувам ( може и да съм пропуснал?) ясно да признава връзките си с Хизбула ( за връзките си Хамас, което е почти същото, но не толкова явно проиранско в сунитския смисъл на думата, е давал да се разбере). Той направо се изяви като говорител на Хизбула в България, който заяви, че на българския външен министър няма как да му се размине “така лесно” ( каквото и да било).
  Това звучи доста заплашително от говорител на Хизбула, която е, без съмнение, достатъчно респектираща организация, свързана с атентатите срещу американските морски пехотинци и френските парашутисти в Бейрут през октомври 1983 г., довели да оттеглянето на военните части на 4 натовски държави от Ливан през март 1984-та ( веднага след което Хизбула превзе с лекота сунитската западна част на Бейрут) и днес на практика управлява Ливан за ужас на християнската общност, заради която Франция, страхувайки се от погром там ,не желае да се конфротира с противник, като проиранските милиции.
  И не е случайно, че Абуаси спомена уж мимоходом тъкмо Франция в контекста на разговора, намеквайки за френската позиция ( а тя е водеща в Европа без да го прокламира официално- поради което 99 на сто от българите не знаят това) срещу признаването на Хизбула за терористична организация- един вид Хизбула интригантства, противопоставяйки Франция и англасаксонците ( за израелците да не говорим) в негласната битка “за” и “против” българската връзка на Хизбула.
  Ако има нещо хубаво в случая, това е, че се изяснява кой и от какви позиции коментира най-опасната тема в и за България в момента!

 11. Дано този път прокуратурата и следствието си свършат добре работата, защото антибългарската декларация на Местан и линчуването на ‘атентатора’ са много сериозни действия, които не биват да оставят без последствия. Сигурна съм, че тази ситуация ще има и други ефекти, напр. върху делото срещу радикални ислямисти у нас. Не знам как някой политик би поздравил Местан с избора му за шеф на ДСП след тази негова публична антибългарска реч.

 12. ПРЕДАТОМНО ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКАТА ПУБЛИКА

  Скъпи български зрители и слушатели, скъпа Българска публика,
  Ние, които неуморно гледаме кино, телевизия, реалита, сериали всякакви и предимно Турски. Ходим на концертие на Лепа Брена, Веско – потното, Златките, Любе, Мадона, ансамблите на братските армии, флоти и други. Ходим и на театър и дори на опера! И слушаме доверчиво, какво ли не: собствения си глас, тайнствени предсказания или партийните доклади, вицове, слухове, сересета на флашки, радио, радиокасетрофони, ем-пе тройки и четворки, други всякакви плейъри и пайанейъри, понякога опера, даже и оперета! Позволете ми да се обърна към вас предядрено във връзка с последното реалити шоу, което ни предстои да гледаме, изгледаме и му се ненагледаме – така нареченият „Референдум за бъдещето на ядрената енергетика у нас“!
  Скъпи братя – зрители и слушатели, сигурно си мислите, че ще започна да ви агитирам да гласувате съобразно разни очертаващи се в най-скоро време или в не толкова далечно бъдеще енергийни апокалипсиси за цялата ни планета и в частност, но всъщност предимно за нас в България. За разни харчове, които сме направили и други много по-големи които предстои да направим. За опасности от земетресения, цунамита, нашествия на марсианци и всичко друго, за което се сетите от така добре познатите ни реалита и сериали. Нищо подобно, всичко това са технико-икономически шменти капели или непотвърдени слухове! Става въпрос за грандиозно представление в България. Не нещстната заличка в София нито новата „красавица“ на Бойко, а всичката България простираща се в центъра на Балканския полуостров! Огромна постановка с истински, реални декори, като „гьола“ в Белене, който от години се крои и прекроява, както и съспътстващите сцени въртящи се из цялата територия, като Козлодуй, „Мариците“ и прочие. Сценаристи и режисьори са немалък, а рекордно голям екип, в който участват всичките ни „политици“ и „бизнесмени“ от доста години насам. И други подобни „подгряващи“ постановки сме гледали, пак направени от същия екип. Всъщност гледаме ги на вички избори, които по същество са различните серии на един и същи чисто Български сериал – „Излъжи се сам!“ Но никога размахът не е бил толкова голям, колкото се подготвя сега на референдума!
  Скъпи колеги, братя, истината е една – опитват се да ни измамят! Драга публика, всички знаем, че всяко представление струва пари, които ние – зрителите плащаме, купувайки си билетчето за него. Дотук сценаристите и режисьорите на този най-голям по рода си перформанс по света и у нас са похарчили, както гласят официалните данни 838 милиона евро или 1.634 милиарда лева! Това са паричките, които сме платили за „консултантите“ на екипа на постановката, препоръчани от продуцентите в Кремъл, за сътворяване и прекрояване през годините на скъпите декори –„гьола“ в Белене, както и останалите съпътстващи сцени в Козлодуй и другаде. Тук дори не слагам няколкото нещастни милиончета за фъстъчките, семките и бонбонките на разпоредителките в залата от ЦИК, „освтителите“, охранителите, пожарникарите, отпечатването на рекламните материали, листовките и прочие. Братя, ние сме около 7.4 милиона зрители, от които само 4.3 милиона, имащи право на глас в залата са участници в представлението, докато останалите наблюдатели са или с детски билетчета, или са безплатно допуснати да се любуват и да се учат (каво да не правят), но както от опит знаем цената на това е включена в билетчетата на възрастните . 382 лева господа – това е минималната цената на билетчето! И какво ни е отредено да гледаме? Поредният сериал на „Излъжи се сам“! Срамота! За толкова скъп билет и пак същата безвкусица, кято дъвчем вече 23 гопдини! И вижте само как ни будалкат! Мерели си рейтингите за другите избори – „ големите“, за избор на бъдещия режисьорски екип. Каточе ли има нещо за избитране там, те от години са все същите. Нямало да бъде легитимен референдумът – представлението де, щото нямало да отидат достатъчно зрители. Демек няма нужда да ходите, нищо че сте си платили билетчето. Пък при това има едни 700 хиляди копринени чугуна, които поръчаха музиката и дето ще гласуват положително, и всеки заблуден инакъв глас само засилвал вероятността сценарият да продължава до безкрай! Или до пълната победа на комунизЪма, което си е пак същото! Даже и други съпътстващи и подгряващи, но всъщност отвличащи вниманието на така жадния за развлечения български зрител взеха да организират, както циркът с покушението срещу нашия етнически марсианец , пилотът на летящи чинии Доган, по-известен у нас, като агента на ДС – Сава. Признавам, че рефлексът на Джеимс Бонд, които изигра на сцената на НДК ме изненада. Надхвърли всички мои очаквания!
  Драга публика, не ви ли писна всичко това? Не искате ли най-после за толкова скъпи билети да гледаме нещо качествено ново? Тогава чуйте моя апел! Нека всички отидем масово и зашлевим по едно голямо „НЕ“ на цялата пошла история! Едно голямо и легитимно НЕ на всичката досегашна дивотия. Тогава бихме гледали нещо невиждано от никого и никога досега-шоуто „Български политик с пръст в устата“! Не мислите ли, че си струва за цената на билетите, която вече така и така сме платили? Такъв сценарий никой от досегашните наши сценаристи не е и помислял. Не могат да го измислят нито Ницше, нито Кафка, нито Самуел Бекет, нито Йонеску, нито дори и заедно да се съберат!
  Вие, които вярвате на какво ли не! На политици, врачки, гадатели, дори на тотото, но не вярвате на Господ – вервайте ми! Не се страхувайте от простуда иначе се минаваме! А това е по-лошо все пак, нали? Да спрем да бъдем само зрители на собствената си глупост и станем най-после граждани! Да отидем масово и да им зашлевим едно голямо „НЕ“ за да не ни припяват пак:
  „Нека шоуто да продължи – сега“!
  Михаил Иванов – редови зрител и слушател от публиката.

 13. Та въпроса,които “виси със страшна сила”е,къде са били и какво са правили тия “безстрашни” юнаци от НСО,когато срещу охранявания от тях обект има насочен пистолет?Ами ако беше убит от нападателя,каква щеше да е тяхната отговорност.И защо не охраняваха “убиеца”от тия бабайти,които ритаха,блъскаха,ругаеха и псуваха на майка.Ще се потърси ли отговорност от Местан за неговото провокативно изказване?Всичко това навежда на извода,че всичко е подготвено предварително за да се отвлече общественото внимание от плачевното ни състояние в което оцеляваме,като хора.Ние,данъкоплатците,никога няма да узнаем истината.

 14. Атентат? Какъв атентат с халосни патрони. Де да бяха спретнали такъв атентат и на Джон Ленън преди години.
  Че цялата работа е едно театро е вън от всякакво съмнение. Че политиците няма какво да кажат, също е ясно – те прибягнаха до изтърканите клишета “атентат”, “европейски институции”, “застрашен етнически мир” и пр. и пр. а когато им се зададеше въпрос, различен от риториката, се отдалечаваха от снимащата ги камера. Жените (Мадам В и говорителката на ДПС) си показаха скъпоструващите прически, депесарката си мяткаше перчема и си даваше вид на много интелигентна, възмутена жена.
  Много ми е любопитно как ще реагира сега електората. Станишев, Местан и с-ие се упражняват в красноречие, но и за последната баба в последното село в родопите е ясно, че думите им са дрън, дрън, вятър. За мен много по-важна е реакцията на делегатите след “атентата”, както и защо не се обсъжда тяхното поведение. Отново политическа манипулация.

 15. Изводите в публикацията изглеждат напълно логични.
  Тази логика обаче може да се продължи. Щом от НСО и МВР явно не са си свършили работата, би могло да се предположи, че са го направили нарочно. Може би вече е договорена коалицията ДПС + (този, чиято поръчка са изпълнили службите). Най-логично е да се предположи, че този някоъ е този, коъто сега е на власт.

 16. Да, определено беше странно толкова открито заемане на политическа позиция от човек, който представя себе си за журналист. Вероятно е така, защото няма и кой да му задава по-задълбочени въпроси. Не знам да е говорил преди това за връзките си с Хизбула, но може и да е мой пропуск. Благодаря ви отново.

 17. Към Иво Инджев, относно за изявлението на Абуаси:

  За нас остава сами да си направим извода, че “покушението” срещу Доган може да е и жокер – какъв ще бъде отговорът на вдъхновителите на атентата в Бургас (а от там е вчерашният “атентатор”) , ако България открито заяви позицията си към Хизбула.

 18. Много точно казано г-н Инджев.
  Ще добавя само:
  Жалко за България.
  Докарана до 4-та национална катастрофа.

 19. Гледах предаването на Люба Кулезич /с отвращением/, тъй като обещаваше право на отговор от страна на Теди Москов, по повод случая “Пайнер”. И какво да видя и чуя – “суперменът”-специалист по БОП и атентатите – самият чутовен Ботьо Ботев едно към едно ни светна, че в замисъла и организацията на атентата срещу Доган той без колебание привижда ръката на турските тайни служби?!?! И си викам – разкапа се тази турска държава, едно свястно убийство не могат да организират тайните й служби! Току виж следващия път изпратили убиеца въоръжен с прашка!

  Не спря да пие този човек и това е!
  🙂

 20. Оставката на Доган седмица преди референдума срещу АЕЦ-а е като разместване на тектонски плочи – означава, че този електорат никога повече няма да може да бъде употребяван според сценариите на ДС-КГБ! Каквото и да се е случило в действителност, настъпи краят на една “епоха”, подобно на станалото на 10-ти ноември. Изкуствените им баражи, за тяхна изгода ограничаващи свободата на огромни групи хора, все някога не устояват на естествения ход на историята!

 21. Започвам да се страхувам, че Доган ще ни се струва като невинна мома, в сравние с Местан. Какво настървение, какъв плам! Предварително обмислени тези, имитация на емоции, нагъл изказ, абсолютно непремерено говорене. ТОЗИ ЧОВЕК Е БЪЛГАРСКИ НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ! Парадокс: ВЪОБЩЕ НЕ МУ ПУКА ЗА БЪЛГАРИЯ!

 22. Цирк “България” в пълния си блясък!
  По принцип съм против конспиративните теории, но в нашия случай няма никаква конспирация, а просто политическа игра на червените. Станишев обеща, че герберите ще си заминат от властта по всякакъв начин. Естествено най-лесно става с машата – с ДПС и Доган. Това доказа, че Доган никога не е бил “гениалният политик” за какъвто го обрисуват. Напротив, винаги е бил продукт на червените и като такъв е бил използван за маша. За мен доказателствата за това твърдение се крият в селективната дейност на Доган – никога не се е изявявал като принципен политик по злободневни проблеми, а е намирал изява във възлови за БСП и червената мафия ситуации. Сега, след като няма вътрешна подкрепа, загуби доверието на Турция и вече няма на кого да разчита, остана единствената карта – Европа, човешките права и демокрацията. Европейските шарани най кълват на такава стръв. Това дойде дюшеш на левите: Те ви демокрация, те ви етническа партия, те ви Европа. Всички бабички са сплотени. И ДПС-арските, и БСП-арските. Така че да идва референдумът, да идват изборите! Ние сме готови!
  От това, че всички имат полза, като изключим България и истинските демократични ценности, следва, че тази игра беше малобюджетен продукт на “Комунист Ентъртеймънт” с ясни сценаристи и режисьори. За тях е важен приходът. А в близък план приходът се определя от две неща:1. Възможност да се строи АЕЦ и 2. да се хване отново властта и да се замажат пропуските, довели до скандалите като “Писти”, “Заменки”, “Цигари”, “Дюни” и други подобни… и естествено да се продължи с нови.
  Но да не забравя да напомня: за всичко е виновен Иван Костов!

 23. Защо се сърдите бе?! Като няма пари поне Цирк да има! Видя се какви политици имаме! Клоуни от полицейската школа в Симеоново !Ето вече има достатъчно материал за пенсиите да плямпат по пейките! Както и хляб за любимите на властта журналисти. А пък може да се окаже че тоя цирк не е за нас !
  И един въпрос драги зрители , зашо толкова малко Българи участвуват или организират протести!? Искаме само да гледаме цирк а ?

 24. 3a прoтoкoлa: oт вчepa мeдиитe cи имaт нoвa дъвкa – квaзи-yбийcтвoтo нa бългapcкия JFK c пиcтoлeт-игpaчкa. A peфepeндyмa? A бягcтвoтo нa инициaтopa мy oт предpeфepeндyмни дeбaти? Who cares?…

 25. Към sin:

  Трият се и още как, когато някой се опитва да ме вкара в интрига, в която не желая на участвам. Намерете си друга трибуна за подобни упражнения.

 26. От форумите (леко прерабатено) :
  Съобщение от пресата на майчин език: Пишман бабаит с кьорфишек пищоф се назлъндиса да бастиса баш гьонсурат политикаджа ефенди. Бая кютек, бол сеир, хептен уйдурма!

  ——–

  В тази връзка :
  Изправени сме пред прецедент в бг наказателното право : Г-н прокурорът Кокинов отказва да повдигне обвинение срещу ДПСарите (ДСарите) побойници, твърдейки, че те са действали под въздействието на изненада и афект! Братя озлочестени българи от зулумите на политици, мутри и редови кокошкари – възползвайте се! От всекиго според силите му, на всичките тях според заслуженото! От днес нататък няма да бъдете преследвани наказателно. Нима ви предупреждават, когато ви ограбват с лобистките закони от парламентарната трибуна, или пък ви пребиват за стотинки в дома ви или на улицата? Нима не сте изненадани, че това ви се случва след 23 години демократичен “преход”? Нима не сте афектирани от факта, че простаци се разпореждат с имуществото, честа и достойството ви? На крак, о демократи презрени! Докажете им, че не само идеите могат да са посинени!

 27. Glavni klouni i zamestnik klouni – tova sa politicite v BG. No na BG naselenieto imenno takiva politici mu haresvat zashtoto drugo osven Cirkove kolektivniat bulgarski mantalitet ne usvoiava. Noviat cirk shte izliupi porednoto DS tvorenie na prehoda koeto kato feniks shte se okazhe za broeni meseci poredniat Mesia – spasitel na naciata. Samo stoite i gledaite, DS/KGB e hvanalo cakata na malounmoto v ogromnoto si mnozinstvo BG naselenie kato nikoi drug predi tova.

 28. Трябва обаче кютек като този на човекоподобните бойлери-делегати, че и по-як, да го изядат най-вече т.н. журналисти с Мадам В.алерия Велева начело. 20 години те се подмокряха, слушайки как Доган – нищо повече от едно подло ченге, полуинтелигентски тарикат и циничен хитрец-редеше онези лакърдии за “субординацията на трансцеденталната иманентност в херменевтичната експликация на социаллибералния вектор” и т.н. А после Мадам В.и подобните й стигаха до екстази и оргазми в заглавия “Соколът загадъчно мълчи”, “Доган отсече” и пр. Те, освен кукловодите, разбира се, направиха от този безочлив подлец полубог, за когото не важат. никакви закони.

 29. Тук някой спомена,че прокуратурата “дано да си свършела работата”.Че кога е ставала това в България?Побързаха да го обвинят нападателя в “хулиганство”,за което могат да му дадат наказание “пробация”.А това,че има два ножа в себе си?И пак под диктовката на един представящ се за “юрист” министър?!Ясно е,че българските власти няма да разкрият истинския поръчител и изобщо истината за атентата.Че кога се е разкривала истината и то в България?…В България истината не се цени-лъжата е на мода в най-изостаналата държава в Европа

 30. 20.1.2013, 22:06 h
  само два непълни дни и спонтанните реакции на обикновените българи, които винаги са били много чувствителен барометър за пресата на цинизма, затихнаха. като че ли започваме да се чувстваме глупаво, че сме заподозрели поредния цинизъм, вместо да пророним някоя и друга сълза – я за живота на сокола и българската демокрация, я за пребития “атентатор”. ей, хора, не се оставяйте да ви баламосват!!!

 31. @ STAMBO Не мога да се въздържа и да не споделя удовлетворението си от истинското разбиране на нещата!
  И отново да обърна внимание за добре познати но нетиражирани неща. От няколко века на тази територия наречена България има три доминанти:
  Руска, получила своята изява чрез наложения от българския филиал на Коминтерна референдум, контраизявата на турската доминанта, чрез театралната постановка, но къде е българската доминанта? Властта, институциите, политиците, всички се държат като шушумиги, изпускат инициативата, не смеят да назоват истинския режисор. Сал един Осман Октай се опита да го направи тази сутрин по NOVA tv, но го прекъснаха цинично, защото в студиото беше пристигнал някакъв разказвач на приказки от МВР.

 32. “Ясно е,че българските власти няма да разкрият истинския поръчител и изобщо истината за атентата.”

  И къде го видяхте този атентат?!?
  Аз видях някаква лошо изиграна театрална постановка.
  Впечатлих се от едно мнение във ФБ (преразказвам):
  На братята Енимехмедови не им върви. На единия Ферарито не запали, на другия пистолета не гръмна… 🙂

 33. Хайде някой да ми изтълкува изречението от доклада на “интелигента” Доган:
  “изместване на векторите на Властовата система на идеализираната национална държава, от гледна точка на необходимото доминиране на властовите вектори на ЕС”
  На Осман не му издържаха нервите от тези простотии и скочи на оратора. Това е причината.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.