Доган си отива, демократичната алтернатива се завръща

 

Искам да дам скромния си принос в разследването на сензационния терористичен ак(т) срещу Доган.

 

По метода на дедукцията знам кои са онези политици, които с абсолютна сигурност НЕ са го организирали, по простата причина, че трябва да са прекалено прости ( а са доказали, че на са), за да го направят зад димната завеса, спусната над важните новини след бутафорния „атентат” и така да се „самоубият” политически от гледна точка на медийния интерес:

 

Радан Кънев, Светослав Малинов, Надежда Нейнски, Иван Костов, Маргарита Бойчева, Христо Панчугов и Ваньо Шарков.

 

Тези лица бяха днес на трибуната при учредяването на платформата, която връща надеждата на хиляди демократично мислещи български граждани да имат платформа,върху която могат отново да се обединят. И за която до гласуват, намирайки своето политическо представителство на предстоящите парламентарни избори.

Платформата се нарича именно така: ЕДИННА ПЛАТФОРМА.

 

Съкращението е ЕП.

 

ЕП, като Европейска партия. А че проектът ще прерасне в партия, в това няма съмнение.

 

Ето описанието на истинската политическа новина, регистрирана от  Медиапул, потопена обаче новинарски в блатото на гнилата „сензация” с несъстоялото се  убийство с халосни патрони на един от патроните на мафиотизираната ни политика:

 

Надежда Нейнски и Иван Костов подписаха Единна платформа, с която се поставя началото на бъдещо общо политическо обединение между партия Демократи за силна България (ДСБ) и сдружение “Национален съюз Единство”. Двамата поставиха подписите си под документа в неделя и заявиха, че съзнават необходимостта от управление на силна реформаторска десница.

 

Предстои да бъдат изградени структури на национално и регионално ниво.

 

На днешния ден изразяваме желание за бъдещо обединяване, за заедно явяване на всички избори оттук нататък, каза евродепутатът Надежда Нейнски, която заедно с бившия лидер на СДС Мартин Димитров учреди сдружение “Единство” след решението на ръководството на СДС миналата година да разбие Синята коалиция. .
Лидерът на ДСБ Иван Костов добави, че към платформата могат да се присъединят всички, които не споделят политиката на ГЕРБ. Каним всички, които могат да припознаят себе си, защото това е политическа идентификация от най-висша форма, очакваме този старт да даде плодове, каза Костов.

 

“Независимо от възрастта ни, ние сме модерните хора на България,” допълни той.

Според Надежда Нейнски създаването на единна платформа е едно логично продължение на сближаването на позициите между “Единство” и ДСБ.

По принцип единна формация означава единна партия, уточни тя, но какво ще бъде името на новото сдружение и как ще се ръководи и регистрира в ЦИК за парламентарния вот ще бъде решено след дискусия сред привържениците и членовете на ДСБ и “Единство”. Първата задача е да бъдат изградени общи органи.
На свой ред от ДСБ заявиха готовност да отстъпят водачеството в листите в някои градове на своите партньори. В края на миналата година най-висшият партиен форум на ДСБ гласува водачите си на листи в повечето големи градове.
Ние сме сигурни участници в следващото управление, формата и начина ще се уточнят, в зависимост от отговора на хората, описа Костов бъдещето, според него, на новото обединение.
То изключва разговори със СДС, защото бившите вече съпъртийци на “Единство” и ДСБ имат дълбоки разминавания в ценностите с “Раковски” 134 в ценностите. От новото обединение упрекнаха СДС, че са стигнали дори по-далеч от сегашните управляващи от ГЕРБ в оценката си на правителството на ОДС.

 

Запитани какво бъдеще очаква Движението за права и свободи след оттегляното на Доган, двамата политици отказаха да коментират с обяснението, че не искат да стават част от една голяма провокация.

 

От падането на Берлинската стена до днес, ние, политиците от Демократи за силна България и Гражданско сдружение “Национален съюз Единство” представляваме активната, демократична, антикомунистическа част от българското общество, се казва в Единната платформа.

 

Двете формации поемат ангажимент да защитават десните избиратели, да осигурят устойчиво икономическо развитие, повишаване на пенсиите и заплатите, реформа в здравеопазването и съдебната система и да противодействат на едностранното
енергийно обвързване с Русия.
Според тях ГЕРБ е фалшивата десница. Двете формации заявяват, че са способни да изведат страната от кризата, да осигурят устойчиво икономическо развитие, увеличение на пенсиите и заплатите, реформа в здравеопазването и съдебната система, да премахнат монополните цени и да противодействат на едностранното енергийно обвързване с Русия.

 

“Ние съзнаваме необходимостта от управление на силна реформаторска десница днес, стъпила на основата на общата ни историческа същност, общите ни принципи и ценности, общите ни оценки за миналото и настоящето на страната и общите ни цели и задачи за бъдещето. Ние извършихме най-тежките и ключови реформи за модернизиране на България:

Върнахме заграбената земя и имоти на хората, проведохме мащабна касова приватизация, което стана условие за появата на 650 хиляди фирми на частното предприемачество в България. Създадохме днешния стабилен български лев след 1000-кратното му обезценяване, заявяват от ДСБ и “Единство”. Те посочват и че са укрепили банковата система след фалита на почти всички български частни банки.

“Стабилизирахме бюджета след годините на икономическа катастрофа, в резултат от управлението на БСП, и изведохме българската икономика само за 10 месеца към икономически растеж. Нашите реформи създадоха условията средната заплата да се повиши 4 пъти само за четири години, а пенсиите – 3,5 пъти. Започнахме реформите на пенсионното и социалното дело, на администрацията, здравеопазването и образованието. Създадохме нови професии и предпоставки за възникване на широка средна класа от лекари, юристи, преподаватели.

Превърнахме България от руски сателит в модерна европейска държава”, казва още двете партии.

“Започнахме преговори за присъединяване към ЕС и премахнахме шенгенските визи за българските граждани.

Като виждаме ясно днес неспособността на популистката партия ГЕРБ да проведе и довърши реформите и да изведе България от кризата; опитите им да подменят истината за демократичния преход; да реставрират тоталитарните практики, да реабилитират бившия комунистически режим и да подклаждат носталгия по неговите символи, обявяваме своята политическа платформа на твърди защитници на демократичните гаранции на правата и свободите на гражданите, на неприкосновеността на собствеността, на свободата на словото и на медиите, на алтернатива на популизма”, подчертават в платформата си партиите.

Те заявяват, че са готови да изведат страната от днешната криза. Готови са за управление, което преодолява кризата в икономиката и постига стабилен и устойчив растеж. Да реализират цялостна програма за повишаваме на заплатите, пенсиите и създаването на нови работни места; да спасят малката и средна българска икономика чрез решително отстраняване на злоупотребите с господстващо положение на пазара, премахване на монополните цени и гарантиране на честната конкуренция в интерес на потребителите;

“Готови сме да направим нови насърчения за предприемчивите семейства и земеделци, за малкия и среден бизнес, за да имат инициативните свободата да печелят от своя труд; Да изградим модерно европейско общество, основано на равенство на гражданите пред закона и държавата, на справедливост за всички, чрез радикални промени в съдебната система, прокуратурата, МВР и службите за сигурност; Решително да променим публичните сектори, за да създават качествени и достъпни публични услуги, да извадим образованието и здравеопазването от кризата, да създадем малки, но силни и ефективни институции, да възстановим гражданската солидарност, за справедлива социална защита и достойни старини; Да окажем категорична съпротива срещу всеки опит за реабилитация на лицата и символите на комунизма, за реанимиране или копиране на неговия зловещ тоталитарен експеримент; Да преодолеем днешната морална криза в обществото чрез възстановяване на вярната посока, ориентирана към ценностите на евроатлантическата цивилизация; Да противодействаме на едностранното ни обвързване с енергийни доставки от Русия чрез гарантиране на енергийна независимост и сигурност на нашата страна”, заявяват от двете партии.

Ние, от ДСБ и Гражданско сдружение “Национален съюз Единство”, обявяваме волята си да представляваме своите избиратели на всички бъдещи европейски, национални и местни избори като единна политическа формация. За целта ще започнем веднага изграждането на общи органи на политическо представителство и ръководство на национално и районно равнище. Каним партиите, организациите и гражданите, които споделят принципите на нашата Единна платформа, да се присъединят към нас като станат част от нас или наши политически партньори”, заявяват още от ДСБ и НС “Единство”.

 

 
 

 

 

71 мнения за “Доган си отива, демократичната алтернатива се завръща”

 1. ДАНО ХОРАТА НЕПОВЛИЯНИ ОТ ПОМИЯТА ДА ИМ ДАДАТ ДОВЕРИЕТО СИ И ДА ИМ ПОМАГАТ!!

 2. Е, добре.
  Не е точно това, което ми се иска да се случи, но е стъпка в желана посока.

 3. Стискам палци и се моля:

  ‘Превърнахме България от руски сателит в модерна европейска държава”, казва още двете партии.’

 4. Ето това вече е новина. Тъкмо бях се отчаял, че няма за кого да се гласува. Нека обаче да се знае: ако Костов отново предаде доверието ни, както преди 13 години, ще бъде изхвърлен на историческото бунище!

 5. Бях загубил вяра и “Надежда”!

  Милиони българи напуснаха Родината заради същото. А всяка промяна към добро започва с … вяра и надежда!

  Дано!

  Все пак ВСИЧКИ, дори и “червените бабички”, виждат разсипията дошла от “сполуката” на БКП и “европейското, ха-ха “развитие” на ГРОБ.

  Миналата година разговарях с мой колега – убеден десен гласоподавател, но жертва на ДС пропагандата и като такъв, много разочарован от това, че “Костов разби десницата”.
  Казах му:”Какъв беше изборът – да остане в СДС и да носи срама от безчинствата на внедрените агенти на ДС или да се опита да започне на чисто?”
  “Не, трябваше да остане и да се бори!”

  Е – вчера всички, които вярваха на просташката ДС пропаганда получиха своя отговор. Дори онези, които с Надежда останаха да се “борят” в СДС сега напуснаха и естествено …се обединиха с ДСБ. Да се бориш с прасе е цапащо и в крайна сметка безпредметно.
  СДС сега остана само и “блестящо” в политическата си кочинка – инструмент за заблуда и манипулация, какъвто е и “дясната” партия ГРОБ.

  Върнето си надеждата и помислете какво може да направите ЛИЧНО вие за да няма на изборите отново победа на “здравите сили”!

  П.П. Много ми е интересно, ама истински, какъв ще е отгласът от това събитие в блога на Сугарев. Умен и честен мъж, който страда от толкова много заблуди!

  П.П.П. Сугарев призоваваше за подкрепа на НЕ-умния МВР “министър” в “борбата му” (ха-ха-хааа) с “престъпността”!

  Най-карткия виц за Цветанов: Като МВР министър той се “бори” с престъпността”.

 6. Съзнавам,че тук ще бъда охулен,но пък и мълчанието не е най-близко до самоуважението. Първо-лекари,юристи и преподаватели по никоя дефиниция не могат да бъдат наречени класи или класа.Това са прослойки или професионални групи на умствения труд.Такива има и много други-къде се забравят мениджъри,технократи,дейци на културата….Второ-ако това е опит за програма,то тя е много,много далеч от крайно острите проблеми на държава и общество.За повече от двадесет години те са прогнили от престъпления,грабителство и национално предателство.За тези неща трябват незабавни осъдителни присъди.Трето-нужно е незабавно премахване на монополите,а не намаляване на монополни цени и монополно положение-евфемизми,отбягващи ангажиране и задължаване.Четвърто-необходимо е не само да се преодолее едностранната енергийна зависимост от Русия,а бързото премахване многостранната ни-политическа,икономическа,културна и всякаква друга зависимост от тази страна,която само за наивници не е ясна.Пето-наложителен е изричен ангажимент,като част от образователна реформа,да се ревизира историята ни и да се пренапишат учебниците по история,което е най-важната част от политическото възпитание на нацията.И така нататък,и така нататък…До тук всичко е бла,бла!

 7. Добра новина!!!Сега е ред на интелектуалците да преоделеят партизанските си страсти и да подкрепят обединението!

 8. Съжалявам, но аз повече няма да си да гласа за ДСБ и Надежда. Само оправдания слущам от тях. Никола Филчев, Славчо Христов, липса на лустрация и т.н. и т.н. Смятам да гласувам за Зелените защото са наистина млади и интелигентни хора и защото са антикомунисти.

 9. В българската политика трябва да се върне нормалността и сблъсъка на идеи и визии за бъдещето на страната.Дано най-после българите започнат да гласуват с повече разум отколкото с емоции!

 10. Направо добра новина! Вече си мислих, че Кунева е единствената алтернатива 🙂 Дано не са толкова високомерни и да покажат някаква смислена програма

 11. Г-н Инджев, пуснах коментар кой то не се появи в полето на “awaiting moderation”.
  Моля проверете дали го има при Вас и да го отправям ли повторно.

 12. Към Захари Минков – Господин Минков, в белите държави, монополите се контролират от обществото чрез държавата. Не Ви охулвам, но бихте обяснили, как се премахват монополи, при това “незабавно”. Защото излиза, че точно Вие сте “бла,бла”. Това са приказки на едро, без смисъл, защото се чудите как да изкарате усилията на хората напразни. Тези хора, без значение какви са, дали са “лекари,юристи и преподаватели”, Вие искате да ги дефинирате като класа. Много отдавна мина времето на класово-партиният подход, на който Вие сте фен.

 13. Партията ДПС е партия за ограничаване на правата и свободите на мюсюлманите. Те трябва да могат да изразяват и други политически предпочитания освен либералните на партията ДПС и да членуват свободно и в други политически партии. Къде са мюсюлманите демократи, социалисти, консерватири, патриоти, зелени – няма ги в политическия живот.Неможе един милион мюсюлмани да имат еднакви политически пристрастия. Младежа Октай е изразител на всички мюсюлмани които искат правата си за своя собствен политически път на развитие.Този младеж е съвременен будител на мюсюлманите.

 14. Eто и нaй-подxoдящoтo прeдизбopнo мoтo зa тяx: “щe изпълним вcичко, коeтo ГEPБ oбeщaxa”. Пoжелaвaм уcпex нa демократичната алтернатива!

 15. Това обединение е най-положителното политическо събитие в България от 2001 година насам – отново имаме стабилна истински дясна алтернатива, поучила се от грешките си в минлаото, за която си струва да се гласува! Успех! 🙂

 16. @Фреди: интелектуалците не могат да подкрепят дясно обединение. или изобщо каквато и да е дясна структура.

 17. Споделям казаното от:
  Захари Минков | януари 21, 2013, 9:34
  и бих искал да добавя, че е необходимо да се заяви готовност за развитието на науката като належащ и траен ангажимент. Това ще бъде от полза за платформата/програмата и по-важното – за страната, разбира се.

 18. На нова партия и малко прасенце човек не трябва да се радва, че не се знае каква свиня ще стане. Шегата настрана – по делата им ще ги познаем, рано е да им се радваме. Дано повече хора разберат, че партиите не “оправят” нищо, те са просто инструмент. Ако гражданите не го контролират, всичко отива по дяволите. Все пак, новината е в графата “положителни”, няма много положителни новини в българската политика.

 19. Към Rossen Iordanov:

  Господин Йорданов, не съм спирал Ваш коментар и не знам защо не се е получило. Ако не Ви затруднява, пуснете го пак, моля.

 20. май ще се ходи пак на избори след 12 години пауза

 21. Аз лично виждам новата формация единствено като конструктивен коректив на ГЕРБ. За да няма излишни залитания.

  И много розово, и много обещания. Е, нямаше нужда от такава всеобхватност. Това програма ли е, що ли, или някакви мокри сънища.

  Това си е чисто и просто “ритуално самоубийство”.

  Избирателите не са вече невинна девица. Сега сме 2013 година.

  Аз лично очаквах доста повече конкретност, ако щете, доста по-малко, но по-реалистични и премислени послания.

  С две думи, прочетете по-внимателно какво казва малко по-горе в коментара си Захари Минков /януари 21, 2013, 9:34/

  Не мога да повярвам, че Иван Костов се е съгласил с тези бръщолевения. Бесен съм. А защо ли?

 22. Напълно очаквано и логично действие! Успех в предстоящите избори! С каквото можем ще помагаме!

 23. Това е най-хубавата и най-оптимистична новина от последните години – нека всички заедно сложим край на безвремието, обхванало страната ни!

 24. Най-после добра новина! Приветствам, подкрепям и пожелавам успех! И ако позволите няколко забележки:
  Добри или лоши други няма. Никой не е съвършен и всички правим грешки. Важното е да се поучаваме от грешките и да ги избягваме и поправяме в бъдеще. Стъпката е направена и е подадена ръка между по-раншни противници в името на голямата цел и това е положителното и оптимистичното. В конкретния случай вече е твърде късно за смазваща победа на изборите, за което всички мечтаем. Вероятността за това е също като тази да се получи легитимен вот на предстоящия референдум и той да е НЕ! Това е мечта, която всички искаме но е много малко вероятно да се случи. Но е твърде навреме за да се пресекат поне амбиции на сурогати, като Кунева и дава възможност за бърза преориентация на много от нейните симпатизанти и дори членове, отишли там от немай къде. В някаква макар и по-малка степен това важи и за ГЕРБ, РЗС и Атака. Това е най-положителното, което предвиждам да се случи. Добра стъпка би било и колаборация със зелените, ако може да се получи, но не на всяка цена. Първо защото повечето от тях са позеленели червени и второ защото по принцип екозащитниците са в контра особено на по-консервативни политики. Но може да се помисли по въпроса в по-прагматичен аспект при конкретната ситуация. Защото крайната ни цел е в максимално възможната степен на недопускане до властови ресурси на комунягите русофили – откровени предатели на България, и на кариеристи и простаци – гръбнак на мафията, от които сега гъмжи навсякъде по администрациите.
  По-нататък старите лидери трябва да разберат най-после, че колкото и да се чувстват модерни (на тоя фон всеки по-интелигентен човек би се чувствал модерен без никаква трудност)трябва да дадат път на младите да излязат на преден план. За да оцелее и се развие идеята трябва да има приемственост. Никой не е вечен, животът е кратък. Няма такава истинска демократична или друг тип голяма партия по света, която да зависи от лидерите си. Всички служат на идеята и я развиват. Противните случаи на партии от лидерски тип ги има в Русия и Севрна Корея. А ние се стремим към нещо точно обратно на това, нали? Да не стигаме до трагично комични ситуации, както ДПС наскоро с “атентата” срещу Доган! Ако всичко това се случи, на тези избори не, но на следващите ще имаме разгромяваща победа!
  Поздрави и успех!

 25. Това е ЕДИН ДОБЪР ДЕН ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ и лош ден за лъжедемократите и всички тези, които доволно потриваха ръце при “преврата” извършен в СДС. Но съм особенно доволен, че “разгрома” на СДС (за голямо огорчение и съжаление на сценаристите и режисьорите) не доведе до разбиване на СИНЯТА КОАЛИЦИЯ, а тъкмо напротив, до нейното укрепване и консолидация.

 26. Исках да постна следния линк и да изкажа моето мнение по въпроса.
  Оставям го без линка, като ключови думи, ако това е причината да не излиза. В браузъра на Гугъл с тях излиза и въпросната статия. Добавям и няколко други думи за да не е същият коментарът ми.

  Obamas envoy plans Moscow mission to revive the reset

 27. Г-н Инджев, колеги коментиращи и всички четящи този блог.
  Това е статия показваща каква ще е посоката на разговорите между САЩ и Русия, след като се смениха/потвърдиха лицата на най-висшите постове. На пръв поглед нищо особено, може би само аз си мисля че е специална, нека всеки си прецени.
  Нашият смърдящ политически фолклор се видя до какви гнусотии и какво падение може да достигне.
  В статията която съм прикачил е написано, че след полагането на клетвата на Обама, негови емисари ще отидат в Москва до края на месеца.
  Целта е съживяване на неговата идея/проект за “RESET” (т.нар. перезагрузка на руски) не дала никакви плодове досега. Това си е централен проблем за тях двете и за целия свят без изключение, но конкретно pf нас нищо особено, засягащо именно нас, останали по средата на сблъсъка между двамата големи не се прояснява.
  Обама беше обещал на руснаците навремето по време на едно негово посещение в Китай или там някъде в Далечния Изток да прояви повече “flexibility/гъвкавост”.
  “Flexibility/гъвкавост” ли е това или мекушавост е друг въпрос, сега главният въпрос за НАС е какво ще направим НИЕ, защото както го разбирам, на Русия и е даден карт бланш.

  Г-жа Клинтън я няма вече на голямата политическа сцена и си отиде, отправяйки ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ към всички какво ни очаква – ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СЪВЕТИЗАЦИЯТА НА ИЗТОЧНА ЕВРОПА И ПОСТ-СЪВЕТСКОТО ПРОСТРАНСТВО, а руснаците я изпратиха, отвръщайки че “изразявала лично, персонално мнение и това не било официална позиция на САЩ” – една формулировка която сме чували вече неведнъж и от нашите политици и виждаме ясно до какво води. Води до шикалкавене и вечната разкрачена поза.
  Както се вижда пръв приоритет на САЩ са други области (в статията е написано – Азия) и поне аз разбирам че ВСИЧКО Е ОСТАВЕНО В НАШИ РЪЦЕ.
  НИКОЙ не може да помогне на България в момента, ОСВЕН САМИТЕ НЕЙНИ ГРАЖДАНИ!!!
  НОВИНАТА ЗА ОБЕДИНЕНИЕТО НА ДЕСНИЦАТА Е ПОВЕЧЕ ОТ ДОБРА !!!
  ВСЕКИ ОТ НАС ТРЯБВА ДА ОСЪЗНАЕ КЪДЕ ГО ВОДИ ТАЗИ ИЛИ ОНАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА!!!
  САЩ, чрез нейните най-висши държавни служители е изказала какви са перспективите пред нас, гражданите на Източна Европа, чрез “персонални” или не мнения.
  Перспективите са ДВЕ и няма трети вариант!!!
  Избирайте – мечешката прегръдка със съветизацията или СКЪСВАНЕ С ТЯХ!!!
  Всички вие знаете много добре коя политическа сила ще осигури едното и коя е тази която поне ще се опита с всичко което може да постигне другото.

 28. Дано,хората който бяха заблудени от хората и служителите на ДС и непрекъснатите атаки от агент
  Бор/Тощо Тощев/ и Бреза/Валерия Велева/ с останалата преса за управлението на ОДС.Мединия ком-
  форт които има бб сега е факт неоспорим.Гласивал съм от създаването на СДС за него,а след създа-
  ването на ДСБ съм гласувал за новосъздадената дясна формация без внедрени агенти на ДС,както бя-
  ха внедрени в създаденото от тях СДС. Успех!

 29. Вземам повод от заглавието на поста: демократичната алтернатива не се завръща, защото Доган си отива, просто тя винаги си е била пред очите ни. А дали Доган си отива “рано е да се каже”. Наистина сценката с “Многострадална Геновева” хвърли тежка сянка върху обединението, даже ми е чудно, че тази новинка успя да се промуши през параноичния водопад от конспиративни анализи. От друга страна обаче, дали обединението ще се състои, също е рано да се каже. Като имам предвид до каква степен инициаторите му са демонизирани – в пъти повече от Доган, мисля си, че не е рано да се каже – няма да стане. Между другото за демократична алтернатива се заговори и в доклада на Доган. Съдържанието му е прелюбопитно, но и то потъна в кашата на обтекаемото говорене. Какво означава “колега” премиер на чужда държава да оказва съдействие на премиера на нашата държаа? Можеше ли това да се случи при премиера Костов? Примерът със Строуб Талбод показва, че и у нас има хора /или човек/, способни да се подпрат сериозно на огромен политически натиск. Ако този “колега премиер”наистина има влияние в политиката ни, той ще си позволи ли лукса да получи в насрещност персонифицираната демократична алтернатива? А другият “колега” от Кремъл – дали и той ще седи безучастен; и нему новата алтернатива би припарила под краката. Стига ни тези двамата да не седят мирни, за да ни докарат размирица на главите…

 30. добре е че в БГ има опити за нормални демократични партии, но за съжаление това е по-скоро екзотика за БГ общество. Имаме още много път да извървим докато съзреем да изпитваме, като общество, нужда и необходимост от демократични ценности….

 31. Дано Радан Кънев оглави новата партия.След Костов само на него имам доверие.

 32. Ех, Иво,
  Пак химери и вярата в неосъществимото. Не проумнявам как умен и много информиран човек заема позиция, която ще го опровергае – Иван КОСТОВ и Нейнски не са вярната посока, защото , повтарят стереотипи от миналото , което е нашето тъжно настояще, моля не влизай в пистата на заблудите, което ще те срине като личност.
  Велик си, но позицията ти е прогнозируемо грешна. Хората не могат да излязат от самият живот. Синята мечта е унищожена от сценаристи на прехода.

 33. Към критикуващите демократи-нали упреквахте разединението,а сега упреквате обединениението!Умните хора търсят основания,а посредствените-оправдания.Казвахте,че нямате за кого да гласувате-ето сега имате! А към г-жа Добрева – ДА,ТОЧНО ТЕ!Нима виждате някой друг,допренесъл повече за страната си от тях?! /Разбира се,ако се напънете да сте обективни/.

 34. Ех, Тодоров, защо си мислите, че вашето лично мнение, което ужасно поразително прилича на повтаряните до болка мантри на съсипаните откъм автентична идеология и липсващ морален кодекс в съзнанието си, “лидери” и продавачи на “политически марки” като СДС, както и на техните кукловоди, е най-меродавното по отношение на заявената Единна платформа? “Прогнозируемо грешно” е да се опитвате да продавате индулгенции за спасение и вкарване в “правия път”, именно на хора като г-н Инджев, доказали през годините, чрез журналистическото си перо и слово, както своята гражданска позиция, така и политически нюх за добро и зло!

 35. Кат по – невеж, много моля критикуващите, отричащите и не харесващите това обединение да посочат алтернативата! Все пак, ако не се гласува, нищо няма да се промени (другите си гласуват), а ако ще се гласува – за кого? Най – лесно е да се отрича. Просто това е за много умни хора, открили грешките на тези, които правят нещо. Аз се присъединявам към тези, които искат да променят нещо, казват какво и как ще го направят!!
  Успех за новото обединение!!!

 36. Беше сигурно, че възстановяване на СК ще предизвика паническа истерия в мераклиите да управляват обществения ни живот. Трескавите опити за интриги и отчаяни вопли “Тоя ли! Тая ли ! Те ли!”, потвърждават, бе това е най-неприятния за тях вариант. Ще се опитва освен това и изпитаното средство, да се показват “десни алтернативи”. Има няколко прости и ясен критерии за това, коя политическа платформа е наистина дясна и национално отговорна.
  Първият е отношението към референдума за АЕЦ Белене. Възстановяващите СК са последователни и борещи се за гласуване с “НЕ” . За разлика от тях платформата на Кунева е “бойкот” което, би дало основание на БСП да вика парадира с победа дори при набиране под 500 х. гласа , което е 1/8 от всички изискуеми гласове и ¼ от нужните за преразглеждане на решението. ГЕРБ – не водят последователна политика и въпреки решението си за спиране, не ангажираха достатачно ресурс за да обосноват безмислието на проекта. Мотивите за спирането, изглеждаха наистина като учтив реверанс: “Извинете, че не можем да ви отпуснем повече аванта, ама касичката е празна”. Защото проекта трябва да се спре не само защото е невъзможно скъп, а защото ще носи загуби , вреди и рискове, направо е гибелен за икономиката ни. За «консерватора земеделец» РЗС изобщо не си струва да говорим. СДС не дава признаци на живот след успешното покушение над него от Кобонезнам кой си и с-е.
  Така че остава Единство, ДСБ и присъедини към платформата им.
  Друг критерий , поне за мен, е отношението към случилото се в ДПС. Не от гледна точка на това дали е уйдурма/режисирано/ или не. Не дали е реанимация на сменящ орбитата си политически въжеиграч, претендиращ и опитващ се да клатушка етническите проблеми не само в България, но и в ЕС ! Не дали е опит за присламчване и прибиране на ДПС в бъдещо управление. Не и от гледна точка на невероятно гадната сцена с линчуването на вече обезвредения извършител от елита на движението «за права и свободи». Критерия е тълкуванието и отношението към станалото. Анализатори и журналисти , се надпреварваха да замитат под килима фактите и да се съгласяват, че това е «срам за България» като удобно пропускаха да кажат че това е срам за ТАЗИ ПАРТИЯ, която поощрява по този начин състава си (или показва на непослушните какво може да им се случи)! Види се ,че и ГЕРБ както БСП имат надежда и не желаят да изгубят напълно «балансьора» защото не се чу никаква остра реащция по този повод. Не се чу и от Кунева, която днес присъства на ТV екраните, но бе обгрижвана с удобни въпроси!
  Могат да се сочат още доста критерии, но според мен и един – първият е напълно достатъчен. Това, както и реакциите на някои изкопаеми, е причината да определя платформата на Единство, ДСБ и СК като навремена, положителна и привлекателна .

 37. Ех тодоров,
  жалко че има такива хора като теб (и в повечето случаи са мнозинство), които знаят “правилната посока” (и се опитват да наставляват и други да я следват) и която ни води към безисходица и пълно отчаяние (или безучастно приемане на статуквото).

 38. Бях изгубила всякаква надежда за прибиране в България…Дано успеем!

 39. @nitowa
  “много моля критикуващите, отричащите и не харесващите това обединение да посочат алтернативата! ”
  Казах вече – Зелените http://www.zelenite.bg
  Те единствени се осмелиха да излезнат на улиците и да се противопоставят на идиотщините на властта.

 40. @ ЗАХАРИ МИНКОВ, МЪРЦИ МЪРЦОВ
  Хайде недейте да търсите две телета под вола, де! Поне се задоволете да търсите едно.
  Когато настане пожар и страната почне да гори отвсякъде, локумите и лакърдиите, така забавни иначе, престават да вършат работа. Налага се някой т да извади живите въглени от огъня с голи ръце! Тогава идва
  ВРЕМЕТО НА ИВАН КОСТОВ!
  И ченгетата скърцайки със зъби подвиват опашки, оттеглят се в бандитските си бърлоги и почват да “мислят” нови мантри и интриги, които да настанят в съзнанията на родната простотия.
  Успех! С Бога напред!

 41. Щом дори в този блог се явиха дежурните за нашите географски ширини субекти дето се пишат “зелени” но от вътре са си напълно “червени” ( любеници имам предвид 🙂 ) – значи има шанс за тази формация. Успех и желая!

 42. Прекрасен и многообещаващ коментар, поздравления г-н Инджев! Но не ми се вярва, че Доган си отива. Не защото не ми се иска! За обединението – успех!

 43. От всички прочетени коментари разбрах ,че в БГ има наистина абсолютно заблудени,представители на бутикови партии,течащти лиги за Надежда,всякакви лизачи на бившото СДС,несретници за докопване на власт,измислени патриоти…..да не изброявам повече,че ми е отвратително от това,да коментирам статияна на Иво Инджев за новоно обединение на демократи и т.н.
  Съжелявам,че до този момент имах Удоволствието на Инджев да чета част от коментарите му ..но до тук.Просто от този момент нататък преставам да го чета,гледам в предавания,не вярвам на нищо ,което казва и това е ,защото виждам,че е от хората на Костов и Сие.
  Не съм членувал в нито една партия до сега и няма да членувам,но и никога няма да подкрепя ,някакво обединение на Костов,Надежда”Михайлова” и всички около тях.
  Искам само да Ви кажа ,че никога няма да спечелите и дори да влезете в ПАРАЛАМЕНТА.
  Не само не ви пожелавам успех,но и искам никога да не ви гледам по телевизия,да не чувам Ваши коментари и напътствия,които само ще настроят всеки българин против Вас.
  ОТТЕГЛЕТЕ СЕ ОТ ПОЛИТИКАТА С ДОСТОЙНСТВО-но то май Ви липсва.
  Облагите са по силни от здравия разум!

 44. @Тодоров

  Pi6ete, 4e Kostov i Neynski ne bili vqrnata posoka.
  A koi sa, ako ne te?!
  I kakvi “stereotipi ot minaloto povtarqt”, koito tolkova ne sa vi po vkusa?
  Na preskonferenciqta Kostov i Neynski samo pripomniha, 4e TE polojiha osnovite na Evropeisko Razvitie na Balgariq i obe6taha go prodaljat ako im glasuvame doverie.
  Tova e moqta SINQ IDEQ.
  A va6ata kakva e?

 45. “Създадохме нови професии и предпоставки за възникване на широка средна класа от лекари, юристи, преподаватели.”

  Открийте какво липсва сред изброените.
  Това изречение е диагнозата на българската болест!
  Това изречение обяснява защо любовта ни към сините е горчива!

 46. Ех, Нитова, Нитова, каква алтернатива търсите там където социалист е милионер а радикал е на барикадата, каква? Вие неможете да си отговорите защото, Вие влязохте в този сайт за да разберете своята безалтернативност за живот и своята безличност за алтернатива. Истината е безкрайно очевидна и ние безкрайно не желаем да вървим напред. Ние не вярваме че в БГ е роден индивидът който може да съживи умрелите идей за демокрация. Ние не вярваме в демокрацията защото в тези години, на нас ни манифистираха много видове демокрация, за съжаление Демокрацията е само една и за съжаление се индуциира в настоящият момент само от една партия.Ако Бие драга Нитова отговорите на въпросът: Коя е тази партия която пречупи лъжата за БГ-демокрацията? Аз, сърдечно ще разбера искреният ви опит да споделите вашето питащо съмнение. Ще се опитам с не плагиятстващо повторение да повторя съкралното дръзновение на новият ръководител на една стара религиозна партия – “След днешният ден БГ няма да бъде същата” който ръководител всъщност не разбра истината че тази БГ от известно време не е същата.

 47. Към versos:
  Е, аз не само не “съжелявам”, но се радвам на подобно разграничаване- достатъчно е човек да се насили да прочете това излияние, за да изпита облекчение от тази “раздяла” с някого, с когото няма как да е (бил или да е) съмишленик.

 48. Аз пък всъщност не разбрах ЩО иска да ни каже тоя ЛУКОВ. Изглежда, че логиката му е на нивото на правописа.

 49. Хората , които се готвят да гласуват за И.Костов , да очакват, ако не му харесат резултатите 2 плюс 2 години сърдито мълчание

 50. Много точен отговор на versos!:) Поздравления за Инджев! Поздравления и за написаното от ULTRA!
  Бях сигурен, че ще се мобилизира целия дежурен състав от “разочаровани” (разбирай командировани в този блог) за да уверяват, че не Тази платформа и не Единството е пътят! Явно възможността за възобновяване на СК въпреки покушението върху СДС от Кабанезнам кой си ги отдалечава от заветната им мечта, да не им се пречкат разни … Залагат на интриги и разединение, на история на разграничаванията, на изпитаните клишета и методи с които юркат народа от месия към юнак, от бкп към бсп. Не става, не им се получава, защото точмно тази тяхна реакция ми е най-сигурния показател. В моите си решения може и да съм се съмнявал, но в зле прикрита неприязън (меко казано) на командированите към всичко, което им пречи, не се съмнявам ни на йота! 🙂 )))

 51. Един въпрос с неОСОБЕННА тредност:
  По какво си приличат “versos”, “луков” и “politkovski”??…. Отговор: ПО ОБЩАТА ИМ НЕГРАМОТНОСТ и БЕТОНИРАНИТЕ МОЗЪЦИ!!!

 52. Къв veselin:

  Въпрос на ориентация- на хора, с обратната на моята, със сигурност съм неприятен.Само не разбирам защо човек трябва да парадира с нещо подобно без да го питат- при това анонимно.Или става дума за подсвирване като на улицата, по навик? Това сигурно е някакъв кеф, характерен за човек с обратните на моите наклонности.

 53. do ABPIK*

  Dobre e da se zapitate za6to neudobniqt na vlastta zhurnalist Ivo Indzhev pripoznava to4no Kostov & Neynski kato svoi sami6lenici, a ne va6ite lideri, koito i da sa te (uzh te vi 4ertaqt “vqrnata posoka”, a vi e neudobno da gi nazovete poimenno – za6to taka?!).

  Kolkoto do “zaplahata”, 4e nqma da vlizate pove4e v tozi blog – tova e hubavo obe6tanie, no – uvi! – neizpalnimo.

  *Aktivni Borci Protiv Ivan Kostov

 54. To4no tova imam predvid-sklonnostta vi da obijdate horata s razli4ni ot va6ite vijdaniya. Napisah go po povod na komentara vi kam Versos, a otgovorat na moya komentar samo go dokazva. Tova, 4e ste grozen otvan i otvatre edva li e dostata4en argument da me izkarate pederast. Znam,4e tezi redove nyama da vidyat byal svyat, no-tova ste vie. Pojelavam vi o6te mnogo milioni pose6teniya i hilyadi veli4ae6i vi postingi ot 100te 4itatelya na tozi blog!

 55. Към veselin:

  Един момент…
  Понеже налитате на бой без да си давате сметка за собствената си инфантилност…
  Правя си труда да ви отговоря, защото сте типичен случай- иначе с непознати субекти, подобни на вас, не разговарям без принуда.
  1. Не съм атакувал аз вашата (анонимна) личност във вашия личен блог- точно обратното се случи. Вие ме нападате зад ъгъла с бухалката с презрителни квалификации по примитивен начин, а после се жалвате като наритано пале.
  2. Това, че се разпознавате като ( цитирам ви) “педераст”, си е ваш проблем. Нищо подобно не съм твърдял, а и никога не съм споделял хомофобията ( за което съм бил заливан с помия от подобни на вас, анонимни примитиви).
  3. А че комплексарски се опитвате да ме уязвите колко съм грозен, е истинско удовлетворение за мен. Защото нямам нищо против да съм грозен в очите на такива като вас. Приемам безсилието ви да спорите по същество като признание за моята правота.

  И не ми пука да съм за комплексарите дебел, нисък, космат, черен и плешив. Важното за мен е, че не можете да ме опровергаете с някакви членоразделни аргументи. За което благодаря- просто сте прекалено прост, за да разберете, колко е просташко ( като самопризнание) да нападаш някого заради външността му, без да си в състояние да му опонираш в един разговор, за който се иска нещо повече от първосигналост в опитите да демонстрираш някаква мисъл.
  За сведение: познавам доста вътрешно красиви, изглеждащи за незрящите духом “грозници”: сбръчкани от старост, инвалиди,поразени от болести и т.н.,
  Но какво да обяснявам на мазолести мозъци, за които трябва особен педикюр ( ако разпознавате правилно смисъла, който не е в думичката “педи” и още по-малко в другата сричка, която би могла лъскателно за себе си да мерите в педи).

 56. Към Veselin

  Ставам сутрин рано, пия кана хубаво кафе и преглеждам ivo.bg. Taka започва обикновенно денят на един живеещ в странство българин, за когото е комплимент да бъде набутан в арогантните квалификации на вътрешно симпатичния, външно красивия и близък на вашата душа “versos”.
  Прочитайки толерантният, изискан и изключително мъдър Негов пасаж: “От всички прочетени коментари разбрах ,че в БГ има наистина абсолютно заблудени,представители на бутикови партии,течащти лиги за Надежда,всякакви лизачи на бившото СДС,несретници за докопване на власт,измислени патриоти…..да не изброявам повече,че ми е отвратително от това,да коментирам статияна на Иво Инджев за новоно обединение на демократи и т.н.”,… си помислих, че този защитен (от естет като Вас) вид, трябва да е също като Вас редовен читател на блога, редовно отвратен от автора и… хора, като мен.
  Признавам си, че аз лично си спестявам четенето на про-червени и про-борисови сайтове, защото нямам нужда от “сдъвкана и повърната храна” и се чудя, какво може да принуди видове(типове), като veselin и versos да четат до “гадене”, неприятна за тях материя. Имам и отговор, но няма да го напиша за да не отегчавам повече публиката.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.