Гледна точка за Ненагледния

АВТОР: АТАНАС КОМАРОВ

Из Несъбрани съчинения “НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ПО-ПРОСТО НЕЩО НА ПО- ВИСОКО МЕСТО” в четири тома на

Б. Тодорживков Борисов

 

( Матрялите се пазат в трезора на ГЕРБ – Граждани за
Ехидно Реставриране на Болшевизма, етаж 0, стая 00.
Такса за използване: -0.25 €. НОСЕТЕ ТОЧНАТА СУМА.

НИЕ СЪС СТОТИНКИ НЕ РАБОТИМЕ! Постановил: Цв.Цв. Цецерон –

 партиен лидер и пазител на Оазиса.)

Том 1

Бил съм празна тиква,
герберист и тъпа мутра,
а не виждат и не знаят,
че съм прост комунист

♦ Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме.
♦ Първо, той се самоуби, много добре знаете. Второ, цял ден държа полицаи заложници и стреля с “Калашник” по тях. Като полицейски шеф, никога не съм допускал да се стреля по полицаи.
♦ И гледахме прасе, гледахме кокошки. Аз ги гледах лично. Обикалях по почивните станции на Банкя. И там имаше такива, с помия, казани, където се събираше, си вземах и си ходех и си хранех прасето, кокошките. За да има яйчица, сутринта да ми направи. Ядях по 12 яйца. Да, като дете и нито холестерол имах, нито нищо.
♦ Ако учителката по математика е тук, може да сметне, че съм около 29 пъти по-бърз от Станишев. Ние правим училище за една година, другите го започват и не го завършват 29 г…
♦ Готови сме да ви дадем целево от Министерство на образованието веднага пари, за да не изпуснем никакъв взрив на звезда при ядрения й синтез. Така че направете ми сметка допълнително колко ще ви отклони вниманието това, че ще се занимавате с тези два проекта и толкова пари ще ви дам допълнително през образованието, за да не пропуснем никоя звездичка в планетата, да сме на бойния си пост – нито астероид, нито звездичка. 10 хил. – 20 хил. – 30 хил. допълнително, колкото трябват целево ще ви ги дам, за да не пропуснем нещо в небето.

♦ Показвайте пътища, театри, аули, библиотеки, спортни зали и не коментирайте нищо.

♦ При построяването на трасето сме обърнали специално внимание на мантинелите, защото мостът е висок и сега мантинелите са глупакоустойчиви. Правех си тук експерименти, идвах събота – неделя и заставах там на задръстването да видя колко хора ще ме запсуват и трябва да ви кажа, че в моята социология нямаше нито един такъв случай.

♦ Щом така ви харесва, така да бъде. Никакви лобистки интереси няма при нас. Никакви.

♦* Законът за горите наистина е лобистки, но в полза на скиорите и сноубордистите – тези, които обичат зимните спортове и искат да спортуват на нормални съоръжения и без да се избиват на пистите. Лобистки са тези интереси, които в момента говорят срещу това…

♦ Гражданското обществото трябва да притиска власт имащите – така трябва иначе се отпускаме…

♦* Единствената ми молба към хората е да не затварят Орлов мост. Когато го затворят, полицията е длъжна да го отвори и веднага почват да се разхождат полицаи и младежи заедно в хватка, което ме ужасява.

♦** Ето – затварянето на” Орлов мост”. Това са едни от най-демократичните хора…

♦*** “Орлов мост” ни победи. Заради хиляда души, милион и половина няма да карат ски. Ако гражданското общество е това да блокираш “Орлов мост” и да спреш даден проект, то ние имаме много, много развито гражданско общество.

♦ Те ще ни пишат слаба оценка! Айде, бе! Хайде да видим за какво ще е критичен докладът? За това, че новият ВСС ще избира главния прокурор по възможно най-прозрачната процедура?

(Заб.: Членовете на ВСС избраха Сотир Цацаров за главен прокурор с 18 гласа “за”, трима “против” и трима “въздържал се” . Противоречивата процедура, по която той бе избран, дори не позволи да се стигне до гласуване на другите две кандидатури на Галина Тонева и на Борислав Сарафов. Какво казват съдиите:

“Приетите от ВСС правила, които отхвърлиха избор чрез интегрална бюлетина, гарантираща тайната на вота и постигаща едновременно участие на кандидатите при гласуването, както и действията на председателстващия заседанието – министъра на правосъдието, който подложи на гласуване само един от тримата кандидати, допуснати до участие в процедурата за назначаване на главен прокурор на България, доведоха до приемане на предложението от членовете на ВСС в грубо нарушение на чл. 131 от Конституцията, всички кандидати, допуснати до участие в процедурата по назначаване на нов главен прокурор, да бъдат подложени на тайно гласуване, защото конституционната разпоредба не подлежи на различно тълкуване.

Президентът на България издаде указ за назначаване на Сотир Цацаров за главен прокурор на Република България на 21.12.2012 г., без да упражни конституционното си правомощие да отклони предложението на ВСС съгласно чл. 129, ал. 2 от Конституцията. Според чл. 103, ал. 1 от Конституцията отговорността за назначаването на главния прокурор в нарушение на върховния закон е на президента, поради което именно неговият указ подлежи на проверка за съответствието му с Конституцията”.)

 

Том 2

Докторе, все един и същ сън имам: след мен тича Наполеон, да ми вземе автографа.Това неговото, мания за преследване ли е, мания за величие ли е, ама аз не мога да спя: събуждам се като бръкна в джоба и вместо писалка, изваждам ножица…

♦ Заедно с мен кметовете знаем по 2-3 езика.
♦ Поскарах се малко на държавите, които само искат пари от Германия, а в същото време – не си привеждат бюджетите и дефицитите в съответствие с Маастрихтските критерии.
♦Можем да запомним патриарх Максим като изключително свят човек, толкова пъти ми е пожелавал успехи…
♦ За 60 г. сме решили проблема. След 60, като сдадем властта, ще разширяваме…
♦ Ако Путин не дойде у нас, и аз няма да участвам в преговорите за “Южен поток”.
♦* Аз съм подписал най-важния договор за “Южен поток”. Само преди две седмици подписахме всички клаузи. Ние сме изпълнили стриктно ангажиментите си по “Южен поток“. ЗА МЕН ТОЙ Е ПРИКЛЮЧИЛ И ЩЕ СЕ СТРОИ. Ние сме приятели от векове и ще си останем такива“.

♦ Взехме правителствено решение да прекратим проекта АЕЦ “Белене” и да доплатим първи реактор, който октомври месец ще е окончателно готов.

♦ *Завчера в разговора с Путин стана ясно, че не ни отива да шикалкавим и да си разваляме отношенията заради проекта. Надявам се Путин да удържи думата си за дружеско излизане от проекта и да работим за “Козлодуй.

♦ Посочете ми името на някой премиер в света, който е отменил два от три проекта с Москва… Заслужаваме похвала за това. Не е лесно за малка страна като нашата, на Балканите, и където влиянието на руската общност е огромно, да отмени два от три големи проекта и да избере истинска диверсификация…

♦ *Надявам се Путин да удържи думата си за дружеско излизане от проекта и да работим за “Козлодуй”.

♦ Три пъти помолих госпожа Марковска и тя не разбра, че България, когато върви по своя европейски път, трябва да спазва това, което е поела като ангажименти за максимална прозрачност в съдебната система. След като беше казано от Брюксел, след като три пъти аз я помолих, мисля че президентът направи един изключително добър ход.

♦* Благодаря на г-жа Марковска, че най-накрая след третата ми молба излезе в пенсия и стана възможно в държавата да няма проблем.

♦ И президентът Обама, и най-вече Нетаняху, и сега британският премиер казват и имат основания и мнение, че е Хизбула, но българските служби не разполагат и не са получили такава информация и помолих Дейвид да ми я предостави, ако я имат, защото това са тежки обвинения.

♦ *Президентът Обама обеща, че американските специални служби ще заработят по-интензивно, за да имаме по-твърди доказателства срещу поръчителя и извършителя на атентата в Сарафово. И той знае, и аз знам кои са, но Обама се съгласи с мен, че за пред съда трябват твърди доказателства.

♦ Когато казвам “аз” – това е събирателен образ на партия, правителство, министри, проектанти, строители, екипи. Заслугата ми е, че съм ги събрал. Затова казвам “аз”. Нямам претенциите да съм всьо и вся… Нито съм монумент, нито съм паметник…

♦ *Даже оня ден дойде едно писмо от някви хора – чорапи да произвеждат с моето име. Написах им едно голямо “Не”… Не, как ще съм разрешил, като ме познаваш…

♦** Аз имам отбор – “Тигрите” на Бистрица са много приятни, в смисъл приятели са……с които, така, си чеша крастата, да го наречем на жаргон, и ми е предостатъчно.

♦ Вчера като се видяхме с Камерън, ми казва “Страшно играете”… Джокович му е идол, видял снимката ми с него и ми казва: “Ама ти познаваш тоя човек? Той е моят човек”.

♦ Думите отлитат, пътят остава.

 

Том 3

– Цецероне, какво е мнението на ЕНП за мен?

– Изключително, шефе, като за мен: Бихме били истински ястреби, ако глупостта можела да лети…

 

♦ Без АЕЦ “Белене” токът ще поскъпне 18 пъти.

♦* Ако не започнем да строим “Белене, след 15 години икономиката на България ще банкрутира.

♦** Белене е икономически необоснован проект.

♦*** Аз и ГЕРБ сме “за” да се подкрепи референдума.

♦**** Референдумът е безсмислен – ако толкова са искали АЕЦ “Белене”, да са я направили.

♦ По време на войната България в един момент е била обявила война на всички – на Съветския съюз, на Съединените щати, на съседите си…

♦ Остави я Нели Крус, питам те теб, вас – кой ви е задал въпрос или кой не ви е дал да ми зададете въпрос. Това е цензура, ако някой ви е казал – няма да го питаш или на тази тема няма да говориш. Кой от вас има връзка с мен. Ето това е цензура – че няма цензура, че има свобода на медиите и можете да стоите и да ме питате, каквото си поискате и да го излъчите в пълния му обем. Не се притеснявам, защото по-голяма прозрачност, по-голяма свобода на словото от това няма. Какво да направя повече.
♦ Нов извънреден мониторингов доклад на Брюксел след избора на Венета Марковска за конституционен съдия нямаше да има и Еврокомисията щеше да приеме тази кандидатура, но мониторингът е необходим на самата България, която има проблеми със съдебната система.

(Заб.: Б.Б. смята, че ЕК ще приеме за нормална процедура за избор на конституционен съдия от парламента, стартирала след уговорена номинация от премиера и при изричното нареждане, че депутатите от управляващото мнозинство до един ще гласуват за предложения кандидат. Не по съвест, а по нареждане на премиера.

[Марк Грей-говорителят на ЕК, на 5 ноември т.г. по повод дефектите в избора на Венета Марковска. “Ние няма да навлизаме в коментари за качествата на въпросната личност, сега от българските власти зависи да решат как ще продължат напред по този случай. За комисията е достатъчно да постави въпросите за процедурите, следвани от парламента…” “… извънреден доклад засега не е планиран, но такава възможност винаги съществува, в зависимост от ситуацията в България.”]

Мониторинговата комисия към Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) гласува с мнозинство т.нар. “постмониторингов диалог” със страната ни да продължи поне до 2014 г.)

♦ Една стотна от това, което е построил за България Тодор Живков и което е направено за тези години, да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко правителство.

♦* Страната ни е най-бедната в ЕС заради БКП. България тръгва от две изходни позиции – най-нисък брутен вътрешен продукт и най-бедна държава в Европейския съюз. Това е следствие от 100-годишното управление на социалистите, на БКП.

♦ И ако искаме да се превърнем в Италия – Монти днес подаде оставка, в Испания – дето се избиват хората по улиците, в Португалия, Ирландия… Ние трябва да продължим с фискалната дисциплина.

♦ Олигарх е богат човек, който не може да вечеря с премиера.

♦ Най-висшата форма на управление, която е наложена в света – това е управление на политическите партии… След като тази политическа партия спечели вота на народа, която и да е тя, тя има легитимното право да предлага премиер, вицепремиер, а съответно на дебатите в парламента – своите кандидати.

♦ България е готова да подпомогне закъсали държави в момента, в който заплатите и пенсиите там станат по-ниски от българските или достигнат техния размер.

♦ С мен може да живее само някоя, която да си седи в кухнята и да не излиза. И такива няма, защото аз не харесвам такива жени.

♦* Има една госпожица, която ми е по-близка. Милата, само да я обявя и ще я разкостят. Когато приключа с държавната работа, ще се оженя и ще си я прибера.

♦ Така разбирам управлението. Никой не ме кара насила. Правя го с удоволствие, защото виждам резултата.

♦* При мен целите идват вследствие събитията. Човек, ако си поставя цел да става някакъв, той обикновено не става. Виждате колко мераклии има за премиер и за кметове, за главни секретари. Ако почнеш да си поставяш такива цели, надали ще станат. Просто събитията са ме довеждали на постовете, които заемам.

♦ **Да, самотата е кофти в личен план. Тежи ми зверски! Аз съм социален човек. Но пък толкова съм обсебен от желанието да успеем, че то компенсира другото.

♦ *** И разчитам да кажат, и аз, ако бях на тяхно място, щях да кажа: Ще го оставя този, поне да ги довърши тези работи, защото другите могат да ги объркат.

 

 

Том 4

/ЕПИТАФИЯ/

 

Господи, защо като искаш да накажеш глупавия, му даваш власт и пари:

Не постъпваш ли особено жестоко спрямо останалите…

 

Факти от управлението на Б. Тодорживков Борисов:

Позицията на България през 2012 година се влошава почти по всички показатели в изготвените през периода икономически класации в сравнение с другите страни от ЕС. Държавата  ни е най-корумпираната. При индекса за човешко развитие промяна няма – България е на дъното. На последно място по брутен вътрешен продукт на глава от населението, измерен през покупателната способност.

Най-печалното демографско събитие на 2012 година е намаляването на българското население под 7 милиона души, колкото е било през 1947 година.

По смъртност на населението (14,32‰) България заема първо място в Европа.

Повече от 1400 малки и средни фирми  прекратяват съществуването си изхвърлайки на улицата 97 хиляди безработни

Осъдени знакови фигури от организираната престъпност, изтърпяващи заслуженото наказание в затворите:

Няма!

Неосъдени:

Гоерги Седефчов Първанов (гоце– същество с крайно деградирал морал): комунистически лидер от типа “Брежнев”- добре изглеждащо безлично и кухо парвеню, задкулисен, злобен и отмъстителен; агент на Д.С.– клон на чуждестранен репресивен апарат (КГБ); немлад милионер; бракониер- стрелял по архари в Нуратинския резерват- Узбекистан, участвал в ловен излет (твърди, че не е стрелял, само носел пушките едва ли не) по време на национален траур.

Също така твърди, че : “не съм бил агент на Д.С.”; “не съм знаел, че съм работил за Д.С.”; “гордея се, че съм бил агент на Д.С.”.

Изключително властолюбив и лицемерен. Започна путинизирането на България (много му се искаше да приложи и модела “Медвепут”).  Нанесе непоправими вреди на държавността превръщайки медии и прокуратура в послушни палета на властта. Противоконституционно, с държавни средства и парите на българския данъкоплатец, по време на мандата си като (п)резидент, започна изграждането на своя партия добила популярност като “АБВ-Гоце”. Неуспешно. Веднага след приключване на мандата пожела да възседне Столетницата. Отново неуспя. Получи студен душ, който обаче едва ли е охладил напълно непомерните му властолюбиви мераци.

 

Ахмед Демир Доган: агент на Д.С.– клон на чуждестранен репресивен апарат (КГБ). Станал милионер експлоатирайки предимно страха на малко образовани български граждани, най-вече от турски етнически произход.

Получил 1 500 000 лв. хонорар като консултант за мегапроект без да има необходимите професионални умения, сертификати и дипломи.

Един от най-циничните български политици изживяващ се като недосегаем разпределител на държавните порции. Станал неудобен за кукловодите му е принуден  да се откаже (само на думи) от лидерския пост на ДПС. Случилият се псевдо-атентат показва безспорно едно: не е недосегаем (вече), беше доближен на една ръка разстояние от човек с пистолет, макар и бутафорен.

 

Сергей Димитриевич Станишев (Съргей- синът на Партията): отгледан и израсъл наистина в условия на обещавания на всички, но осъществен  само за единици комунизъм, изцяло под грижите на партията-майка.

Сключил скандален договор за изработка на новите паспорти на стойност 116 млн. евро, в пъти повече от нормалното заплащане за подобна услуга.

Получил като зестра, част от 1.5 млн. евро- също държавни пари, дадени на  австрийския лобист Петер Хохегер, срещу когото се води разследване за корупция.

 

. . .

 

Бойко Методиев Борисов ( Тиквата): комунист (син на комунист- служител на Софийско градско управление на МВР, което не му пречи да твърди, че е израсъл в най-бедното семейство) – отказал да се деполитизира и останал член на БКП. Неинтелигентен, некултурен, недоучил партиен лидер от типа “Тодор Живков”.

Неизпълнил нито едно от дадените обещания, които го доведоха на власт.

Съдружник на мафиотски фигури като Младен Михалев (Маджо) и Румен Николов (Пашата), свързани с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини.

Наредил, като главен секретар на МВР, да бъде обстрелян с гранатомети барикадиралия се  в собствената си къща Тодор Димов Тодоров -Чакъра . Тялото на Чакъра е открито овъглено на последния етаж на сградата. Европейският съд за правата на човека в Страсбург (ЕСПЧ) категорично сочи, че отговорен за нарушеното право на живот на Тодоров е, лично генерал Б. Б.

11 мнения за “Гледна точка за Ненагледния”

 1. Брилянтно и точно- направо в десетката- това трябва да се сложи написано с големи букви в центъра на всеки град

 2. Новият Главен прокурор публично обеща да разследва доказаното (признато и от самия Боко) участие на Боко в показното убийство в Харманли на Тодор Димов Тодоров-Чакъра. Обръщам внимание на едно важно обстоятелство около това безпрецедентно политическо убийство. Причина за неистовата Бокова омраза към Тодор Димов Тодоров-Чакъра е обстоятелството, че последният е политически затворник от времето на комунизма.

 3. Поздравления!! Много забавно четиво! Смях се през сълзи…

 4. Смях през сълзи… Плаша се, като виждам как тая простотия уби всичко човешко у българина. Не гледам новинарски емисии, не чета вестници, страня от всички ежедневни инициирани сблъсъци, и пак, не мога да избягам от заобикалящата помия! Процесът е необратим, все повече са ястребите наоколо, глупостта не само лети, тя шофира, говори ти, гледа те… Живот в милиционерски виц! Време е да обявим за открит Психодиспансер България…

 5. Бих се смяла от сърце,но ми се плаче,защото това се случва в България.От години вече не живея там,но ми се иска да имам причина да се прибера.

 6. За мен изнесените тук печални факти изобщо не са четиво за “смях през сълзи”, защото те разкриват трагедията на посткомунистическа България. И сочат нещо много важно, а именно, че бруталното нарушаване на човешките права у нас започва с появата на Боко на българската политическа сцена. Никой не може да отрече, че след “Четвърти февруари” под ръководството на Съюза на демократичните сили България тръгна по пътя на СВОБОДАТА и ДЕМОКРАЦИЯТА. Само четири години по-късно на сцената излезе най-верният охранител на комунистическия престъпник Тодор Живков, пожарникарят член на БКП, който стана Главен секретар на МВР. С милиционерския си екип регистрира една партия без програма и постави началото на един непознат в цивилизования свят посткомунистически терор. Главните виновници за тази трагедия са българското общество и преди всичко неговата политическа класа, които до преди една година мълчаливо го подкрепяха и не разкриваха неговата истинска същност. Но най-страшното за България е, че все още прекалено много българи, оплетени в неговите политически интриги или служейки на дребнави свои сметки, продължават да подкрепят Боко. А политическите лидери, правейки своите коалиционни сметки, не искат да кажат на българския народ, че Боко е най-зловещата опасност за съвременна България.

 7. Изобщо не ми беше смешно и забавно, по-скоро ми беше тъжно като четях.Всички са маскари, г-н Инджев, а?
  Да вземем да я закрием тази държава България, какво ще кажете?Или имате по-добра идея?Ще ми бъде интересно да я споделите в блога си.Бъдете здрав!

 8. Много сте обидчива бре другаркЕ Нели Борисова / рода на Б.Б ???/

 9. И смешно, и страшно.Но повече страшно,защото това е свободният избор на българския народ и най-харесваният премиер след…….Тодор Живков май.

 10. Въпросът със закриването на държавата не е толкова елементарен и не може да се извърши от тесен кръг недоволни граждани. Ликвидацията на държавата е дело на политиците тип “Боко” (или друг болшевишки тертип). Днес два и половина милиона българи живеят извън България, а дори някои анализатори определят броя на емигрантите на три и половина милиона. Когато броят им се удвои, страната ни сама ще се зачеркне от демографската карта на Европа. Управлението на Боко и особено очертаващият се втори негов мандат дават основание да се твърди, че този ден съвсем не е далеч. Но много вероятен е и другият път за ликвидация на държавата ни. Днес в страната има милион безработни, т. е. всеки четвърти работоспособен гражданин е безработен. Когато броят на безработните се удвои, ще настъпят условия за “социална революция”, която би могла да помете държавата. Действително това е само предположение, но е твърде вероятно то да се случи, защото в последните две десетилетия в България не е открито нито едно крупно промишлено предприятие, а само Правителството на Боко е закрило над хиляда средни по обем индустриални обекти.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.