Аецка бламира Борисов за АЕЦ “Белене”, гласувайки с краката си

Не знам чисто юридически дали един личен блог попада в категорията „медии” и поради тази причина му е забранено днес да агитира как да се гласува на утрешния ядрен референдум. Знам поне, че ми позволено да размишлявам.
Размишлявайки в деня за размисъл около АЕЦ „Белене”, срещу която се съгласявам доброволно да не агитирам, избирам обаче да агитирам с „не” по отношение на Аецка Цачева. Така я нарекох отдавна- признавам, в разрез с добрия вкус, който повелява да не се заиграваме с имената на хората. Но Цецка Цачева си го „изпроси” с изявите си на ниво фабричен партиен секретар, агитирайки за АЕЦ „Белене” с примитивния аргумент, че била родом от онзи регион и искала работни места за съгражданите и съселяните си, сякаш става дума за някаква обикновена фабрика, а не за гигантски стратегически проект с трансгранично значение ( особено в случай на авария!), способен да навреди икономически или радиоактивно на милиони хора.
Цачева е еманация на цялата властова обърквация и в нейното бягство от гласуването се оглежда кадровата нищета на ГЕРБ, излъчил на върха на върховната власт, каквато е законодателната, недоразумение като нея.
Ето какво пише ( лоялният иначе към всяка власт, включително и към тази) в. „Стандрат”:
„Задгранична командировка спаси парламентарната шефка Цецка Цачева от референдума за ядрената енергетика. През уикенда тя ще е в Ирландия на 49-та сесия на Комисиите по европейските въпроси на националните парламенти на държавите-членки на Европейския съюз (КОСАК).
Така Цачева се измъква от неудобството да пусне бюлетина на 27-и. В края на миналата година тя публично обяви, че ще гласува с “Да” на референдума. След това обаче премиерът Бойко Борисов пусна директива на ГЕРБ да се гласува с “Не”.
Цялата администрация на Народното събрание е била впрегната да “намери подходящ форум за участието на Цачева в чужбина в деня на вота”, разказаха от ПГ на ГЕРБ запознати с организацията на пътуването на Цачева, пише БГНЕС.
На форума в Ирландия България ще бъде една от страните с най–високопоставено институционално присъствие. Сесиите на КОСАК се провеждат два пъти годишно в съответната страна, председателствуваща Съвета на ЕС, и всеки национален парламент е представен от 6 члена на парламента. Така не се изисква задължителното присъствие на председателят му. Повечето от страните ще бъдат представлявани от шефове на комисии по външните работи и европейските въпроси.
В официалната информация от парламента се казва, че “в деня на националния референдум на 27 януари 2013 г. Цачева ще упражни правото си на глас в избирателната секция към посолството на България в Ирландия“.
Ако трябва да обобщя, на практика излиза, че в лично качество Цачева агитира с поведението си срещу указанието на Бойко Борисов да се гласува с „не, не, не”. Гласувайки с краката си тя го бламира. Това не ми причинява болка, признавам ( второ признание тук!), но ме кара да се чудя с какво Цачева е толкова ценна, освен със своята удобна за изпъкващия лидер посредственост, че да не я последва съдбата на един Трайчо Трайков- ако не като прогонване от поста ( макар Борисов да е в състояние да нареди съответното гласуване на неговите си избранници , които редовно нарича „моите депутати”), то поне като някаква форма на публично порицание за нейното антипартийно поведение срещу ГЕРБ и в полза на БСП.

Въпросът има и своята формална страна. Цачева е в тройката на най-важните постове в държавата и изпраща послание за разнобоя в управлението по най-важния конкретен проблем в рамките на целия управленски мандат на ГЕРБ. Ако и това не е ясно, да го формулирам кратко: Цачева символизира провала на партията си на концептуално ниво. От „случая Цачева” най-ярко се вижда генезиса на раздвоеното съзнание на герберите между навиците на червената гравитация и дясната претенция, опакована в Борисовия целофан.

17 мнения за “Аецка бламира Борисов за АЕЦ “Белене”, гласувайки с краката си”

 1. Ако бях ТВ шеф , щях да пратя репортер да я “сгащи” и в Ирландия чак , на живо в посолството .

 2. Господин Инджев, понеже днес е ден за размисъл и не се агитира, като че ли в петък не ни се е налагало да размишляваме. Ще си позволя да цитирам във Вашия блог една дама и велик демократ.

  Из “Интервю с баронеса Маргарет Тачър” пред Светослав Малинов, главен редактор на “Разум”: Социалистите и комунистите са най-безсрамните хора на света. След като създадоха толкова много проблеми, те се опитват да прехвърлят върху нас вината за трудностите, възникващи при решаването на същите тези проблеми. Трябва да изтъкваме, че неприятните преживявания, които съпътстват реформите, са грешки на старата система, а не на новата. Но ние не трябва да се отказваме да се изправяме срещу някои от проблемите, които твърде често съпътстват икономическите реформи – най-вече корупцията в държавния апарат и беззаконието.

 3. “Ами сега,ами сега”ясно се разбра каква “дясна партия” била ГЕРБ.Ами то всеки средно статистически грамотен човек знае,че ГЕРБ е един от клановете/клон/ на БКП.А Цецка нивгаш нема на партията/БКП/ си да изневери,дори и когато тя/БКП/ согреши/по Хр.Радевски/А Цецка Аецка никогаш не греши!

 4. Специално за сегашните кадровите “бисери” и техния психологически профил /и оттам биографичен път/ е нужно специално внимание и “мониторингов комитет”.
  Не е ли самият Борисов един комунистически “франкейщайнов” продукт/”симбиоз”?

 5. Докато разсъждавах по темата ме осени стряскащото осъзнаване, че тезата ЗА АЕЦ Белене се защитава от социалистите и националистите или една коалиция, която с основание можем да наречем националсоциалисти.

 6. Много съм разочарован от факта че в подкрепа на идеята “БелеНЕ” имаше само един клип който видях само веднъж по телевизията.Аз съм противник на ядрената енергетика по принцип и нямам нужда от агитация но на този нещастен народ десетки години са му внушавани глупости за “мирен атом” и “братушки” и той има крещяща нужда от ограмотяване.Много слабо внимание бе обърнато и на факта че някъде в България ще се складират ядрени отпадъци.За разясняването на не само тези въпроси си струваше да се вложат малко повече пари за пропаганда.Просвещението ВИНАГИ си заслужава средствата! Ние дори не можем да си представим с какви пари разполага другата страна.

 7. Задачка – закачка:
  Дадено: Трима гласуващи на Референдума: 1. Текущ Председател на Парламента; 2. Шоумен на късно шоу в известна с турските си сериали телевизия; 3. Млад, впечатляващ специалист по информатика;
  Възможни въпроси за Референдум: 1. Съгласни ли сте да се развива българската атомна енергетика чрез построяване на нова АЕЦ?; 2. Съгласни ли сте, заради предполагаема всенародна далавера, да се построи АЕЦ, с руско оборудване и в руски интерес, в потенциален разрез с интересите на Европейския съюз, на когото сме член?
  Въпрос на задачката – на кой от въпросите отговорите на дадените гласуващи, каквито и да са те, биха били по-равностойни по значение?

 8. Позволявам си да не се съглася,че Цецето е бламирала Борисов на тема Беляне.Нищо подобно.Вчера Борисов заяви в прав текст,че ако се намери голям инвеститор за Беляне,строителството на централата ще продължи.Мимо:”не,не и не”на ядрената енергетика.Чудя се дали наистина в ЕС с всички изявления че подкрепят правителството относно 3хНЕ-то на тази Мутра,или всичко се свежда до показване на мускули ,със цялата си безпомощност.Нима на тези хора не им ясно,че играят играта на КОМУНИСТА Борисов,добре изучени от неговия модел-Правешкия хитрец и неговия наследник Мадридския мошенник??!Вероятно ще бъдем свидетели,как резултата от “референдума” ще отида за решване в НС ,където до края на април трябва да бъде решен казуса “ядрена енергетика”,респ-Беляне!И токувиж се намерил “голям инвеститор”,който да продължи делото на “големия шлем”.Очевидно това заиграване на Борисов е добре премислен ход с др.Путин.Та нали,само допреди няколко дни на оръжейниците в Сопот не бе казано от финансовия министър,че докато няма поръчки ,няма да има пари за заплати …И хоооп,намериха се 4 милиона левчета ,за да запушат устата на тези с златните пръстени на ръцете.Не че не съчувствам на тези хора,опрени до стената от безхаберието на вече 3 и половина управляващите,начело с тази камарила от комунисти,оглавявана от мутрата Борисов,Цачева и т.н…Така се случва с един народ загубил ценностна система ,точно определен от дядо Петко Славейков,с неговото: “не сме народ, а мърша…..”!

 9. Много и личи на Цецка, че е била комсомолска и партийна активистка.

 10. Posted by EVGENI :
  “Много и личи на Цецка, че е била комсомолска и партийна активистка.”
  А,личи !!
  В обърнатата надол с глава “приведена главица сабя не я сече” БГ риалити “елитно” всичко е
  Комунисти
  Комсомолци
  Пионеери
  сме в един и същи строй (на една софра от името и ФЪ името на “народа”).”Главата” и членат първият де (то и другите членове и глави збъркани по био чисто причини от позата…)
  На всеки колометър,от тук до кря на света БГ и околия !

 11. Никога НЕ трябва да забравяме, че след Чернобил другарят Тодор Живков забрани песента “Тих Бял Дунав” защото там се пее: “…и кога се там зададе Козлодуийски бряг – БУМ”…
  Тъп и несъстоятелен референдум, за да могат едни крадци да си оправдаят миналите и бъдещите комисионни.
  Много по-важни теми, а и належащи, биха били темите за промяна на Конституцията, за изцяло мажоритарен вот, за промени в съдебната система, както и за създаване на условия за насърчаване на бизнеса.
  Това с Белене е смешка, от която всички политици печелят, защото се изместват важните теми на деня.

 12. Бойко и партията му като цяло са куфар за Европа, но с двойно дъно. Днес научих, че тайните указанията от ГЕРБ били да не се гласува. Аецка вероятно ще служи като параван за демократизъм и свобода на вота в партия, а самото негласуване на членовете на партията пък ще свърши работа на комисионерите, какъвто несъмнено е Бойко.

 13. Хареса ми това
  “Нека накрая да си спомним думите на един от големите български интелектуалци, сатирици и карикатуристи Райко Алексиев, убит от комунистите след преврата им през 1944 г. В своя “Пътеводител за България – пътища и безпътие” преди своята гибел Райко Алексиев пише думи, които важат и днес: “За България може да се каже, че е свободна страна. Или по – правилно изразено България е странна свобода. По устройство е държава, в която всеки се устройства, както намери. Намира се на кръстопътя на дребните амбиции. Населението й се състои от бивши, сегашни и бъдещи министри. Занятието на всички се състои в това – сегашните министри да дават амнистия на бившите, а бъдещите да дават на сегашните. Страната е разделена на 14 окръга, 60 партии, 600 крила, 6000 групи и 6 млн. мнения, като всяко отделно мнение подлежи на разцепление. Разположена е между границите си, а разположените в нея не знаят никакви граници”… “

 14. С референдумчето Паднишеф,пак си направи безплатна рекламка с народна пара. Истината е, че централата ще струва над 400 милиарда рубли, сума която е нужна на внука на готвача на Сталин за олимпиадата в Сочи. Ех раз еще раз, Вова Путин пидарас…

 15. Към днешна дата, улица Райко Алексиев в София е със заличени табели. Замазани с блажна боя или изтръгнати.
  Така са от години и кой ще ги оправи,
  Лилавия “патладжан – министър” или хремавата кметица?
  Съботажите на комунягите продължават във всички сфери, включително и с днешното гласуване.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.