Тук се стреля-време е за застраховка КАСКА

Пред Съдебната палата в София стрелят посред бял ден на месо! „Месото” не е какво да е, а е от тестото на най-спряганите имена в криминалните хроники. Пострадалият от стрелбата е подсъдимият за лидерство на наркогрупа Златомир Иванов- Златко Баретата, пронизан от няколко куршума ( с изходни рани откъм гърба). Което значи, че положението е направо…познато.

Понеже сред централните тема в държавата ни е една друга история с пистолет, опрян да главата на ключова политическа фигура в България пред безпомощната му охрана и телевизионните камери, имам основание да се замисля по въпроса за сигурността на всеки един от нас.

Щом пред Съдебната палата раздават улично куршумно правосъдие, а правосъдието не може да се начуди какво да прави с демонстративното пистолетно надмощие над МВР, НСО и частни охранители от едно отделно лице, самоотбраната се превръща отново в приоритет за т.н. обикновен човек в контекста на необикновените събития с още по-необикновени хора, чиято сигурност не може да бъде гарантирана на най-оживени и символични места в столицата ни.

По аналогия с грижата за сигурността на автомобилите ни, за които плащаме КАСКО ( главно като предпазна мярка срещу кражби, които зачестяват срещу незастраховани автомобили), предлагам на застрахователите да пуснат на пазара и услугата КАСКА. Много ще се харчи!

27 мнения за “Тук се стреля-време е за застраховка КАСКА”

 1. Другарят Барета ясно си казва кой е в едно интервю преди време по ьТВ с Миролюба Бенатова:

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2008/07/11/525213_zlatko_baretata_kakvo_se_plashi_durjavata_ot/

  Това, което нормалният ум не може да възприеме от интервюто, е в десетки пъти повече от допустимото. В прав текст се казва, че организираната престъпност е добра, защото тя организира, а държава няма, и затова всичко е дезорганизирано.
  А добрият чичко Златко (таен приятел на другаря Гоце), скромен баща на три деца, който просто оцелява, е всъщност Организаторът, и ние даже трябва да сме му благодарни……

  Безсилие ме обзема като си помисля какво направиха с живота ни тези червени боклуци, и как ние го позволихме. Сега си сърбаме попарата, в чието надробяване участвахме.

 2. За така надробената попара трябва да благодарим освен на Жельо Желев, Петър Стоянов и прочее “демократи”, така също и на на нашето чистосърдечно доверие, с което ги дарихме.

 3. Хванали са ни в грубите си червени лапи челични. Бог да пази почтените хора! Амин

 4. Как мога да коментирам такова изказване на фона на това, което се случва в България.

 5. Колко пари искаш да станеш комунистическа подлога? Кажи, куче! Само да кажеш, отварям моментално линия за събиране на смс-и!

 6. Сега ли го разбрахте? Обикновените хора сме на пангара. Доста умряха, без да пише никой за тях.

 7. Добре, изреждате ги “демократите”, ама защо все си мисля, че тоя Баретата май имаше общ “бизнес” с някой много голям днешен управник? Или бъркам?

 8. По повод на:
  едрото пикало
  georgi.peshev@abv.bg

  Ами почвай подписката. Улеснявам те, като публикувам мейла ти, за да се свържат с теб човекоподобните (ти) дарители?

 9. Само дето не мога да разбера защо напоследък така се изяловиха килърите?!
  Андрюша Карлович го екзекутираха в главата от упор. Безпогрешно! Илийчо мултака го препарираха с хирургическа точност, дори задължителният контролен не счетоха за нужен. Кюлевия го направиха с калашниците на дантела.
  А какво става сега? Демир-ага го гърмят със сигнален тапишник. Златко пък някакъв гламав “снайперист” от една плюнка разстояние взел да го трепе от кръста надолу. Щото, виждате ли, се съмнявал, че носи бронежилетка. Сигурно е решил, че в главата не бива, щото няма да е фотогеничен на поклонението.
  Очаквам при следващия опит за политическо, показно, емблематично, ритуално и пр. (все медийни определения) убийство да нападнат жертвата с прашка или да я замерят с торта.
  “Мъдри” народе, правят те на идиот! Онези със СПолуката! Вече те поведоха към урните (с “придружители”, които ще ти посочат “правилния” вот).

 10. Павел Тинков- Мисля, че уцели десятката. Ако си забелязал, такива провокации се случват все в определени подбрани моменти. Абе, осъзнават се хората, ама де да видим… кой кум, кой сват, кой на булката брат? По делата им ще ги познаете.

 11. До “едрото пикало” – Значи доста ви треперят мартинките, щом и нещастни/ по ваше соц. определение/блогъри се опитвате да купите!

 12. “Единство” вече поиска оставката на ЦвЦв и естествено герберастите отхвърлиха веднага искането,като пак се оправдаха с тройната коалиция. Ами нека тогава да се пусне подписка в интернет за оставката на тоя наглец, защото тоталната му некадърност вече преля чашата. Щом политиците не могат да го накарат да се пръждоса, нека ние гражданите го сторим.

 13. Мястото, от което е стреляно, доколкото разбрах, е с пряка видимост към маршрута, по който е минавал самият Б.Б. !!! Възможно е това да е нещо като онзи газов пистолет – да покаже, че МОЖЕ да се хване на мушката дори самият Б.Б. Или че вече е на мушката… А дали ще стрелят – това все още е въпрос на пазарлък.
  Имам и друго подозрение.Това може да е само повод за безчинствата, които ЦвъЦвъ е организирал за предизборната СИ кампания. Фасадата изглежда доста солидна.

 14. Много е някак си публична цялата акция с Баретата, пък и не съвсем успешна. Нещо много си прилича с ‘атентата’ срещу Доган. И като имаме предвид предизборната обстановка, реденето на нов Кабинет от Първанов и пр., нещата съвсем се навързат. Май октоподът се е развихрил отново, но не само в сауната и басейна на Правителствена болница, но и сред нас. Поредното ‘активно мероприятие’ както ги наричат тези безумия болните мозъци, които ги създават.

 15. “Атентата” срещу Доган, роди още същия ден една коалиция. Чухме как говореха и как се държаха всички леви социолози и политолози след станалото. Тази стрелба е с подобна цел – да се обоснове нуждата от фронт срещу ББ. Позната тактика на ония “с активните мероприятия”, ползват я основно пред избори. Преди време ни съветваха да внимаваме инапускаме заведения където влизат съмнителни и добре облечени бизнесмени, сега сигурно трябва да избягваме и улици от където минават. Къде можем да не внимаваме?

 16. Изстрелите са сериозни тоест не е пишман атентат, вижда се от щетите по Златко Баретата който може и да не оцелее, но стрелеца според мен е аматьор. Явно не е останала много дрога за преразпределяне….

 17. Аз си спомням времето, когато сегашният премиер беше главен секретар на МВР и по улиците на България се стреляха мафиоти. Противно на всяка логика, тогава рейтинга му скочи, като цената на долара при Жан Виденов. Какво ли са намислили сега кукловодите с тези показни размахвания на пистолети в НДК и стралба пред съдебната палата? Пожертваха си куклите на конци и ни готвят триумфалното завръщане на бездарните и безидейни Станишев и Местан?
  Кой беше казал:
  “Божеее, колко мъка има на тоя свят”?

 18. Единственното което не ми е ясно,е дали Станишев е в час какви ги върши партията му или поне някои кръгове в нея. Следвайки логиката на въпроса “Кой има сметка от това което се случва,” става ясно, че последните събития са режисирани от един и същи център. Определено Гоце е намесен и има роля в случващото се, защото изведнъж изплува на повърхността, да не кажа като какво и все да ръси акъл за редене на правителства и прочие. Определено е ясно, че времето на Бойко Борисов определено му от тези които го издигнаха изтича. Ясно е че Гоце и Бойко са лансирани от едни и същи лица. Лица свързани с Кремъл. Всичко което се случва, опира до Кремъл. Друг е въпроса, защо исторически има толкова много индивиди, готови за рубли да служат на интересите на една чужда държава. Бог да пази България!

 19. Към Павел Тинков,
  “Топло”, “топло”…! Те цял “референдум” направиха по подобен начин, пък ти сега за някакви си “покушения” с тапешници или дървени ножове! Илюзия Г-н Тинков, илюзия! Голямо нещо е илюзията – доставя радост (на публиката в цирка). А това дето самият Той (ни) управлява по-малка илюзия ли Ви се вижда? Лошото е обаче, че напоследък все повече се замислям ние живеем ли или това е най-голямата илюзия?

 20. @ MEDIA:
  Напразно се тревожите, Златко ще оцелее и още как.
  Колкото до “сериозността на изстрелите”, всеки що-годе читав новобранец, с калашник и 30 в пълнителя, от това разстояние (и “денивелация” – ха-ха-ха) и без оптика щеще да му отнесе главата и да го попилее целия.Страшно нещо е АК-7,62!
  Обърнете внимание и на друго – половината медии твърдят, че придружителите на Златко не носели оръжие, а останалите описват как един от гардовете завързал ожесточена престрелка и изпратил 13 куршума срещу похитителя.

 21. Към GB:
  Ама пък много калпав илюзионист ни пробутват! Разваля половината удоволствие от сеанса. Да му стане обидно на човек!
  🙂

 22. Живне ли БСП стрелбата започва. Друг е въпросът, че вероятно сме единствената страна в света, в която мутрите са на почит. Тук в България мутрите се интервюират от т. нар. журналисти, които понякога също са мутри, телевизиите, чиито собственици са мутри, излъчват интервютатра, политици, които са близки или задължени на мутри, ни вменяват, че трябва да плащаме за да охраняваме мутрите и са прави защото т. нар. мутри са държавни служители, всички са ченгета от Държавна сигурност. Спокойно Българи Държавна сигурност се грижи за животът ви.

 23. ако са ИСКАЛИ да го убият- ЩЯХА. с изстрел в ГЛАВАТА. толкоз. пък сега- кръвозагуба, шок, неясен изход и прочия. личното ми скромно мнение е,че целта на тая стрелба е друга. и тя не е баретата. примерно- едни хора да станат за кашмер при визитата си в чужбина.единият от тия хора, многообичният ми цв.цв.- кога ще подаде оставка тоз человек??? КОГА???
  друга версия. някой казва, показва, демострира на останките от държава- ето на, можем да правим каквото си щем. насред съдебната палата. можем.
  а ако някой преминаващ гражданин беше отнесъл парче желязо, а? разсъждавам си само.
  инак, като човек, който стреля добре си задавам следният въпрос. ако си искал да убиеш човек и се предполага,че притежаваш професионалните качества за това- защо човекът някакси изглежда като покосен от случайна атака. и това е преднамерено. не са искали да го убият. за сега.
  а цв. цв. кога ще се върне във физкултурата????????

 24. @П.Тинков – ударната мощ на 7,62 на Калашника е твърде сериозна, за да се счита, че е опит за сплашване/инсценировка. Риска при инсценировка видно е голям предвид щетите.. Между другото, професионалист не би стрелял с такова оръжие.

 25. MEDIA, предвид ситуацията (оръжието трябва да остане някъде в сградата и да няма следи по него) АК 47 е най-подходящият избор. Не е лесно да се проследи – широко разпространен е (за разлика от повечето специализирани снайпери), лесно и бързо се разглобява и сглобява (за внасяне и подготовка за стрелба), изключително надеждно оръжие е (не засича, като някои газови пистолети), има сравнително точна стрелба от стотина метра (на300 м. добър стрелец поразява без проблеми мишена с големината на човешки торс, аз лично съм виждал седем от десет попадения на 500 м. от обикновен войник в позиция легнал), и не напоследно място – прекалено много хора могат да боравят с него, на практика всеки мъж, който е бил в казармата е заподозрян. Психологическият ефект от атака с Калашников е смазващ, особено за онези, които познават специфичния звук. Човек, който е наясно, че срещу него може да бъде открит огън от автомат Калашников, няма кой знае какъв избор, освен да бяга. Пистолет срещу АК 47 е като нож срещу самурайски меч. Пораженията са тежки, дори и да са в зони, от които не следва директна заплаха за живота на простреляния.
  Като се има предвид всичко това, аз също смятам, че целта не е била да се “пропусне” мишената. То и сега не е ясно, дали е пропусната… Фактът, обаче, че няма разсеян огън и много жертви (ако беше някой аматьор, щеше да изпразни пълнителя в групата и да убие все някого) показва, че стрелецът е знаел много точно какво прави. Изстрели в главата предполагат много голям риск от невинни жертви при евентуален пропуск или при преминаване на куршума през жертвата. Докато тялото е много по-сигурна мишена и ниските изстрели, дори да пропуснат, няма да уцелят нечия друга глава, тоест ще ранят някого, без да го оставят на място. Мисля, че стрелецът е искал да направи нужното внушение, като избегне невинни жертви, което го прави доста сериозен професионалист.
  Ето защо, пак повтарям, ми се струва, че целта е не да се убие на всяка цена Баретата, а да се покаже, че има хора, които са подготвени да стрелят с АК 47 на най-неочаквани места. И това са хора, които не си изпускат нервите в автоматична стрелба по тълпата, а вкарват точни попадения, зарязват оръжието и се измъкват като нинджи. Кой точно трябва да бъде предупреден – не мога да гадая.

 26. @ MEDIA:
  Тъкмо се наканих да оборя твърдението Ви и… К. Ганев ме изпреварил. За което, разбира се, му благодаря.
  Само да добавя още една грешка в разсъжденията Ви – Златко не е основна цел на активното мероприятие, а фигура от миманса.
  Ако “нинджите” (по К. Ганев) имаха за цел единствено да пречукат “черноработника” ние с Вас нямаше и да разберем, че са му светили маслото – тихичко, потайно, по тъмно, на безопасно място, безпогрешно и без риск (като Лука/но/вия Андрюша, или като Надя Дункин, или като …)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.