Борисов бушонира медийния бушон Пеевски

„Цинизмът, е че партията която контролира голяма част от медиите в България чрез своя депутат от ДПС г-н Пеевски, има нахалството да ни обвързва нас с медии”.

В същото време ДПС има цяла медийна група с ТЕЛЕВИЗИЯ  (курсивът мой- бел. ivo.bg) , с вестници, с какво ли не.”

ДПС е партията, която контролира голяма част от медиите в България – чрез Дилян Пеевски, има нахалството да ни обвърже с медии. Имат си цяла медийна група с телевизия и какво ли не”, заяви министър-председателят Бойко Борисов.”

Не придиряйте на несъвпадението на цитатите, явно записани „на слух” в изненаданите сайтове, от които препечатвам думите на премиера Борисов. По смисъл, обобщено казано,  в националния ефир се случи следното:

Премиерът Борисов, който се бори за политическото си оцеляване на предстоящите избори, откачи…Откачи важна част от своя управленски антураж, като се разграничи от главния си прислужник в контролирането на българските медии Дилян Пеевски, чиито услуги на изкуствено напомпан медиен бос, наследи от предишното правителство.

Откачиха видимо и началниците на сайтовете на Пеевски, напазарувани в интернет от година-две. Обикновено, особено при предварително записано и отдавна анонсирано интервю на своя Генерал, те изстрелват на секундата акценти от премиерските мисли, съображения, критики, препоръки и остроумия.

Но този път мълчат ( пиша тези редове часове след събитието).

В предаването „Панорама” на БНТ, в записано (и без съмнение
внимателно монтирано) интервю, премиерът Борисов хвърли тази вечер нещо като бомба, нещо като баласт зад борда, нещо като камък от шията си ( или поне така се надява) на медиен властелин. Тежат му вече на финала на мандата. Стават все по вредни за неговия накърнен имидж напазаруваните медии .

Интервюиращият Бойко Василев подхвърли репликата, че това интервю дълго ще се цитира. И ще бъде прав- ако то е начало на раздялата, дори и лицемерна, с империята на Пеевски, която Борисов пое като щафета от Станишев.

Някои от най-гъвкавите медии в интернет уловиха в петъчната вечер намека, че премиерът съблича употребеното си медийно бельо, което все по-неспасяаемо го очерня. Но истинската новина, която потвърждава, че има разместване на пластовете, се съдържа в мълчанието на говорителите на Пеевски и компания, платени за целта от банката с държа(в)ните депозити, която финансира далаверата с контрола над българската журналистика още от времето на тройната коалиция, преминала след това като плячка в обоза на Бойко Борисов.

Ако е вярно, че утрото е по-мъдро от вечерта, казаното от Борисов в петъчната вечер на 1-ви февруари 2013 г., е косвено признание за вредата от дългата нощ на пропадащата медийна свобода. Но дали вечерното откровение на премиера е признак на мъдрост или е обикновено мъдруване за печелене на време, ще узнаем от ефекта на думите му.
Ефектни подмятани в състояние на афект няма да заблудят никого.

33 мнения за “Борисов бушонира медийния бушон Пеевски”

 1. Е, не му трябва Пеевски, нали отново тръгна “Демокрация”-та.

 2. Всеки човек разсъждаващ с главата си, е разбрал отдавна, че нито Пеевски, нито майка му са реални собственици на тези медии. Дори без специално проучване, се стига до извода за държавните пари, чрез Кооперативна банка, които държат на повърхността тези вестници и телевизии. Опитът на Борисов да натовари системата, с цел да изгорят бушоните, е може би реакция за това, което предстои следващата седмица в европарламента. Поредна PR акция за изчистване на белия костюм на пожарникаря, който вече е сериозно лекьосан.

 3. Хаха, поредните фишеци на Бойко насочени към нискочелата му аудитория. Тоя човек е готов и от майка си да се отрече, сакън да не му се накърни имиджа. Само тъпаци могат да се вържат на цирковете му

 4. А може би чуваме скърцането от маневрите на третия етаж?

 5. На конференцията на ДПС, докато Филиз Хюсменова четеше доклада на Доган в частта, където се говореше за Диктатора и прислужните му медии, тв-камерите случайно или не, показаха лицето на Делян Пеевски, който седеше на първия ред. За кои медии говореше Доган в доклада така и никой не се осмели да попита…

 6. Абе този боко, “и под сянката си ще полази,
  поста си за да запази!”
  Нагъл тиквеник!

 7. Иво,въведението на фалшивата княгиня българска,обаче точно на вчерашния ден в републиката ни, Е дори по-важно събитие в сравнение със случващото се в бълг.парламент ,в бълг. медийна среда и изобщо в бълг. общество ,в душите на българите ,които бяха безбожно излъгани именно от нейния баща-Симеон Втори ,който се отрече от царските си почести в името на спасението на българските си имоти ,за които така и не се разбира,че именно Симеон-Хасан небългарски ,роден от княгиня небългарска ще ги унаследява също толкова несправедливо ,колкото несправедливо е управлението на бодигарда на царя,толкова фалшив спрямо българския народ ,че България затъна в нищета.

 8. Едва ли има нормален човек, който може да си мисли, че Бойко и Цецо стават за министри !

  По-скоро бих казал, че изтрещяхме здраво всички!

  От как Т.Живков напусна в държавата няма грам здрав разум! Превърнали сме се в призрачен кораб без капитан!

 9. Нашият премиер е като второкласник – мисли си, че това, което става с другите на него ще му се размине. Работата е, че нито ще остане на власт, нито ще си запази влиянието, а най-лошото за него е, че май едва сега разбира, че е само маша, както и доста други като него. Като всички останали мутри от прехода и той се взе на сериозно и си помисли, че може да управлява истински. Горкият! Поне има късмет, че не го сполетя съдбата на многото други знайни и незнайни нови “бизнесмени”, които рано напуснаха този свят. И той като тях реши, че всичко се заключава в смяна на тоалета и на автомобила… и вече си нов. Но не става така. Предполагам, че до края на мандата му ще станем свидетели на още доста комични изказвания и ситуации. Лошото е, че всичко това се отразява на нас като българи – отношение към държавата, запазване на политическата и икономическа ситуация, продължаваща и всеобхващаща бедност и глупост (за последното мисля, че начинът на участие в референдума и отношението към закона за цигарите го доказват най-ясно).
  И да не забравя да напомня за всички “демократи” … но вие си знаете, затова сме все още на този хал!

 10. Гледаме пиесата ,но режисьора остава неизвестен.Медиите ще”сменят” собственика си,държавата ще смени министър председателя си. Сменят се изпълнителите,но постановката остава същата.

 11. Б.Б. е поувехнал герой на изтощително TV-риалити. Но този популярен формат в политиката тепърва ще се развива. Яне е новият тип ефирна звезда. Липсва му тъмния, мутренски чар – но нали за това са PR-ите – и ето ви коалиция “Ярешки”.
  Масивното “ляво” плаче за равностойна алтернатива и я създава в инкубатора на собствената си, медийна лаборатория. Концентрирайки медийна мощ с народни пари, Властта търси таланти за най-високите постове на държавата. Така популизмът се институциализира.

 12. @Илия, да разбирам ли, че здравия разум е бил изключителна заслуга и потенция на човека, за който съчиняваха стихчета от рода?
  Със гърбав нос
  без алаброс
  от село Превац
  голям дупедавец.
  Не мислиш ли, че това за изтрещяването, ако го приложиш с по-дълъг срок назад във времето може и да стигнеш до някакви по-реалистични отговори на мислите, които те терзаят?
  Защото по времето на тато за управленския му матрял имаше лафове от рода:
  “За Проблемите в селското стопанство в РСО* или За сушата, кишата и гришата”
  “След грешките на ръстежа в РСО дойде и ръстежа на грешките.”
  И между другото – капитана събира данъците. А до колкото ми е известно, данъчните не са закривани в близките 100 години.

  *РСО – развито социалистическо общество
  Обществото, в което ни учеха, че колелото на историята не може да бъде завъртяно в обратна посока, което означава, че след Капитализъма задължително идва Комунизъма, като между тях е Диктатурата на пролетариата и Социализъма.

 13. Ефектни подмятани в състояние на афект няма да заблудят никого.Пожарният маркуч е пробит и нещата безвъзвратно отиват към края си.

 14. Добре,ще изгоним ББ и кого ще докараме на власт?

 15. @Пенчо, ти всичко разбираш 🙂

  Тодор Живков може да е бил всякакъв но едва ли някой може да го нарече безумец! Докато днешните “господа” , са си истински откачалки! Предполагам обаче че това е от задълбоченото четене на “трудовете” на Тодор Живков 🙂 🙂 🙂

 16. Не гледах интервюто на Борисов снощи. Самодоволната му физиономия я понасям все по-трудно. На три пъти се опитах да гледам и три пъти превключвах канала, съзнавайки, че това е неправилно от гледна точка на гражданското поведение. Би трябвало да наблюдавам, за да чуя поредните нелепости..

  Извън това – мисля си, че публичното лансиране в медиите на глупост, дебилщина и разбиване основите на здравия разум не идват случайно, а се насаждат от определена прослойка злостно-посредствени тарикати, които се страхуват от мисленето и логиката. И от съществуването на нормални хора, които се ползват от тях. Насаждат се само две неща – левичарско тъпоумие и политически цинизъм. Всеки ден медиите ни ръсят с анти-западен сантимент, про-руски идиотщини или пещерен социализъм. “Господин” Борисов в този смисъл е само едно невинно дете на природата, един “Noble savage” на мутренската простотия, изкушаван от далеч по-перфидни простаци.

  Тази сутрин в предаването /или прОдаването/ на Кошлуков главният Пи Ар и шеф на кабинета на “господин” Борисов Румяна Бъчварова ни обясни надлежно, че последователността и принципите били слабости в политиката, ползвайки един доста разбираем и ежедневен език. Явно в Герб наистина четат Макиавели /детското съкратено издание;)/, защото според тази Пи Ар женичка /казват, добра в рекламата и продажбата на стоки на едро/ последователността, лявото, дясното и политическите принципи не били важни. Особено, когато имало проблеми. Проблемите трябвало да се решават, и това ставало по някакъв друг начин.

  Интересно какъв е този начин? Обикновено има ляв и десен начин за справяне с нещо – можеш да отсечеш дърво от ляво или от дясно, като спазваш поне един принцип – да удряш с острото, и една последователност – да удряш в същото място. Но тази логика май не е на почит в главицата на шефката. Според нея важното е красиво да се замахва с брадвата, и публиката да ръкопляска. Това е същността на политиката!!

  Обяснимо става тогава откъде Борисов взаимства Пи Ар изцепките си и атаките срещу здравия разум…Не е само от учителя му бай Тошо! Учи се и от социолози!

  Но проблема е и в това, че глупостта е заразна. В друго предаване днес, един иначе уважаван разследващ журналист изтърси, че България преди девети била обявила война на СССР. След като бе поправен от водещия /слава богу, ето и водещ, който не е полуидиот/, той заедно с финансиста М. Бехар гневно заявиха, че британците в България били къде-къде по-лоши от българите в UK и знаете ли защо?! Защото българите там просто продавали пици, а злостните англичани /около 60 000 на брой/ купували селски имоти и КОНСУМИРАЛИ РАЗНИ НЕЩА ТУК ЕВТИНО!! Подлите мерзавци! А пък наивните аборигени черпели с ракия тез ехидни рожби на Албиона!..

  Като ниво тази медийна атмосфера напомня много на изобразената от Уди Алън “Всесъюзна Конференция на Селските Идиоти” провеждана ежегодно в съветска Русия. Само че съветският селски идиот поне е можел да напусне конференцията. А ние трябва да живеем в нея.

 17. SIR SVEN ,

  Не разбирам какво толкова му уважавате на въпросния “журналист” , пък и “разследващ” на всичкото отгоре , успял да “разследи” затворническия бит с телефон в затвора и лицето на жертвата по телевизора .

  Но ако Ви харесва да го уважавате – уважавайте си го , па било то и иначе .

 18. От двадесет години насам, ни(си) дават(ме) за храна боб, зеле и картоф. В тази или друга последователност. Омръзна ми от това еднообразие.
  Пожелавам на всички българи останали в тази зона, на следващите парламентарни избори, двадесет процента по- ниска активност от тази на последния референдум.

 19. @Илия
  Вероятно сте изпаднали в класическа социал-шизофрения, щом може да ме обвинявате, че съм се побъркал от четенето на уважавания от вас вожд на партията и народната република. Това противоречие в думите ви, не бива да ви подвежда в предположенията относно моите читателски наклонности.
  Ще завърша с един въпрос – ако сравняваме две злини, може ли да твърдим, че едната е добра, защото е по-приемлива от другата?

 20. Коментарите на част от участниците в блога ме провокираха да изгледам (изтърпя) на запис “интервюто” на Бойко с Бойко. Според мен – поредната тъпотия. Дежа вю.
  Единственото,което ме впечатли (и развесели) беше твърдението на биг-Бойко, че ШВЕЙЦАРСКАТА фирма SKF произвежда лагери в Сопот. Малък Бойко слушаше внимателно и гледаше “умно”.
  Ще каже някой: “Е, много важно и двамата не са нито металурзи, нито машинни инженери.”
  Само, че фирмата SKF активно присъства у нас ако не се лъжа, от тридесетте години на миналия век. Пък и мисля, че изразът “ШВЕДСКА стомана”, придобил гражданственост и едва ли не емблематичност е по-скоро въпрос на обща култура.

 21. @Теодор Костадинов – е как кой? Нова тройна коалиция – Станишев – Доган – Кунева-Пръмова. Даже още отсега мога да ти кажа какво ще каже Станишев в изборната нощ: “Българската Социалистическа партия, доказа, че последователната политика винаги се е харесвала на българския народ…. Днес демокрацията победи… България и нейното европейско бъдеще…”
  След което най-вероятно ни очаква рестарт на проекта АЕЦ (ЯЕЦ) Белене и признаване на резултатите от референдума, както и спиране на всички европари, и спиране на строежа на магистралите. Увеличаване на външния и вътрешния дълг, още заменки и пр. и пр. Макар че, честно казано, евентуална победа на БСП на изборите е много малко вероятна, защото техния електорат го преброихме преди седмица.

 22. При над седем милиона избиратели за ББ не е никакъв прооблем да спечели изборите. Поне милион и половина преднина има от мъртвите души, още около милион от петдесетолевки, тамагочитата (макар и доста дефектирали на референдума) ще добавят около половин милион и ето ви готово мнозинство.
  Обаче има един проблем. Никой няма да повярва!

  Затова цялата работа, която трябва да свърши ББ до изборите, е да създаде ВНУШЕНИЕТО за мощна подкрепа. Затова са нужни няколко неща:
  – Шумни съдебни процеси и вкарани в затвора (без присъди, само на базата на прокурорски решения, както МНОГО СИЛНО настоява ББ) големи хора от доскорошното Му обкръжение. Така ще се създаде ВНУШЕНИЕ за вдигане на доверието към правораздаването. Игнатов може да настъпи мотиката, ако не е скрил силни козове в ръкава. Но има време и за някой друг. Дори ЦвЦв не е застрахован, след фиаското с борбата срещу орг. престъпност.
  – Откриване на фронт срещу някакъв много сериозен враг на народа. Популизмът винаги помага на политици, които залагат на глупоста на избирателите. Затова тези политици правят всичко възможно за тоталното изглупяване на хората с право на глас. Врагът засега се очертава външен, в лицето на ЕС и конкретно на Англия, но с вътрешен враг ще е много по-лесно да се “справи” и затова очаквам покрай собствеността на медиите да се разрази истинска война на думи. На думи! Така ще се създаде ВНУШЕНИЕ за повишаване на националното самосъзнание.
  – Сиромахомилство и соцносталгия в отвратителни количества по всички сладникави и предобедни предавания. На това ББ ще трябва само да не се противопставя и готово. Свобода е, демокрация е… Така ще се създаде ВНУШЕНИЕ за повишаване на чувството за свобода и демокрация.
  – Наслагване на мнение върху мнение в интернет за липсата на алтернатива. Дори и в този сайт вече минават… Така ще се създаде ВНУШЕНИЕТО за безалтернативността, като причина за гласуване за ББ.

  Това са само внушения, които трябва да послужат за доказателство, че ББ наистина е получил голяма подкрепа на предстоящите избори. Избори, които той вече е спечелил.

 23. В предизборната обстановка неизбежно ще има критики към ББ. Неговата работа е да ги дирижира и да докарва до истерия онези от тях, които са в негова полза. Например:
  – Критики за дясната Му политика. Дянков наистина води дясна политика и вероятно наистина Дянков е гениален макроикономист, щом успява да държи почти всички българи в най-удобните условия на бедност, които са достатъчно близко до онази мизерия, която би изкарала хората на улиците с тояги и лопати, но все пак са над нея. Да се задържа този баланс никак не е лесно. Така хем си имаме дясна политика – ето, хората са бедни, но свободни – хем ББ може да извлече огромен дивидент от критиките към тази политика. Това на практика ще означава, че го критикуват, защото все още не е стъпкал напълно свободата. През следващия мандат ще я стъпче напълно, със сигурност. Като нищо може да се обяви за новото ляво…
  – Критика към европейската ориентация на страната. Една Европа, която ни мрази и не ни иска, не заслужава нашето древно и премъдро сътрудничество! На този фронт ББ може да извлече грамадни дивиденти от яростна критика за проевропейската Му политика. В негов интерес ще е да го съсипят медийно, заради “отблъскването” на руските интереси у нас. На това трябва се даде широк отглас. Това на практика ще означава, че го критикуват, защото не е ограничил единственото ни реално право от всички права на ЕС – свободното придвижване. През следващия мандат ще го ограничи, със сигурност. Като нищо може да се обяви за най-заклет русофил…
  – Критика към прекалената свобода, която дава на министрите си. Ей го – Игнатов какви ги върши… Ами онези, на здравеопазването, на които дори имената не им запомнихме? Докъде го докараха здравеопазването… И разни такива неща, като например – всичко, което стигне до Него, се нарежда и се оправя. Трябва на висок глас да се повтаря, че липсата на централизация е голям Негов провал. ТОва на практика ще означава, че го критикуват, защото не е обсебил цялата власт. През следващия мандат ще я обсеби, със сигурност. Като нищо може да се абонира доживот, като Пудведев… Може да стане Борисонлиев, например.

 24. @ ЕМИЛ КАРАИВАНОВ /sorry, tuk niamam kirilitza/

  “В друго предаване днес, един иначе уважаван разследващ журналист изтърси, че България преди девети била обявила война на СССР” –

  H-mmm, sega prochetoh komentara si otnovo, i priznavam che sum dopusnal greshka – propusnal sum da napisha dumichkata “uzh”. Maj ste prav. Izrechenieto zvuchi po-dobre taka:

  “В друго предаване днес, един иначе уж уважаван разследващ журналист /Vasil Ivanov/ изтърси, че България преди девети била обявила война на СССР”

  Znaete li angliiskia izraz “The benefit of the doubt”? Opitvam se da buda gentleman i se otnasiam s horata, /i zhurnalistite/ koito ne poznavam, chrez printzipa da im davam kredit na doverie. No tezi, koito sum opoznal i uvazhavam, se broiat na prustite na ednata mi ruka…Vasil Ivanov ne e mezhdu tiah.

 25. @ Илия,
  Смяташ ли ,че да ликвидираш независимостта на суверенна държава и да я превърнеш де факто в 16 република на СССР ,те прави “гений” ,като преди това си искал и де юре да я присъединиш към господарите ти от Кремъл!
  Не ти трябва и “грам здрав разум”, за такова предателство, трябват ти съответния наклон на торса, и ГОЛЕМИ уши, за да не се оправдаваш ,след това ,че не си дочул господарските прищявки!

 26. към ИЛИЯ:Вашият Тодор Живков е абсолютен безумец,доказателство за което е безумната кампания за преименуване на българските турци.Освен това е палячо,карикатура на държавник,станал за посмешище на цивилизования свят и за присмех дори в соцлагера,диктатор ,докарал държавата до катастрофа и т.н.и т.н.Помнете го винаги с добро и изтрещявайте само в краен случай.

 27. SIR SWEN

  Сега вече го знам , благодаря !
  Без съмнение кредитът на доверие е ( би трябвало да бъде ) важен елемент в човешкото общуване . В нащето общество обаче , той си е жив недостатък ( практически ) , който няма как да поправим .
  Голям процент ( но под 100 , все пак ) от журналистите отдавна се справиха с него – едни бързо , дпуги по-продължително , в зависимост от персоналните задачи и личностните качества .
  Младите им колегид днес харчат кредита с лекота и на момента , не знам подборът ли е занемарен или поради годините и натрупания опит вече по-трудно се хващаме ( ще ни се ) . Но само да зинат…и моментът отлетял .

 28. Нали си напазари Труд и 24 часа с прилежащите издания. Сега те поемат топката.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.