Шефа на БСП срещу колегата си Мартин Шулц за Хизбулах

Тъкмо се канех да попитам, дали председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев отразява гледната точка на тази фракция в Европейския парламент по казуса с Хизбулах и атентата в Бургас, когато самият шеф на институцията, социалдемократът Мартин Шулц, отговори косвено: НЕ, не отговаря и дори напротив!

Страсбург. Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц благодари на българите за професионалното разследване. Това написа в профила си в “Туитър” председателят на ЕП .

„Благодаря на българите за професионалното разследване на терористичната атака в Бургас. Извършителите трябва да бъдат изправени пред правосъдието, както е посочено.”

В същото време позицията на Станишев срещу посочването на Хизбулах като отговорна за атентата на летище Сарафово миналата година украси официалния сайт на …Хизбулах.

 

 

 

 

 

18 мнения за “Шефа на БСП срещу колегата си Мартин Шулц за Хизбулах”

 1. Посочването на Хизбула като извършител на атентата в Бургас не е партиен въпрос, а по обясними причини е въпрос на националната сигурност. Хизбула може да бъде уличен едва след като завърши следствието, а самият Главен прокурор на РБ заяви вчера по БТВ, че следствието още не е приключило и предстои най-важният следствен експеримент. Тогава как Боковото правителство е установило, че извършител на агентата е Хизбула?

 2. Председателят на БСП – за мнозина от нас, една открито проруска, клиентелистка формация – беше избран за водач на Партията на европейските социалисти. Това не е недоразумение. За Европа, моралните колизии на безкрайния, български преход са си наш, собствен проблем. Наша грижа е и фактът, че днес официалното лице на България пред света за мнозина от нас е една бивша “мутра”.
  Достойнството на страната се определя от моралния ръст на гражданите ѝ. Демокрацията, по принцип, предполага наличието на някакъв минимум гражданска съвест.
  Хизбула – една политическа формация, превърнала омразата към врага в свое верую – симпатизира на лидера на българските социалисти и това говори за вътрешното родство на техните политически фундаменти.
  За нас тази родствена връзка не е необяснима. Онова, което буди тревога е европейската толерантност към нашите, “вътрешни” проблеми.

 3. Времето за вашата компетентна помощ дойде Г-н Инджев, покажете че нация преминала ужасът на “освобождението” и хайдушкото(мутренско)време за тези 100 год не е възможно да се уплаши (заплаши) от проруско-хумейнишка банда, ние бяхме част от това, да не забравяме все пак 🙁

 4. Сергей Дмитриевич и Хизбула… Няма какво да се каже повече от заглавието на великолепната книга на Джейми Глазов “ОБЕДИНЕНИ В ОМРАЗАТА”.

 5. Забелязвате ли колко бързо Хизбулах измести Буда?!

 6. Има странна двойнственост в отношението спрямо Хизбула. От една страна това е една политико-благотворителна организация, нямаща нищо общо с тероризма. От друга – ако я ядосаме, си навличаме опасността от ужасни терористични актове, направо – война! При положение, че Хизбула е толкова невинна, кротка и миролюбива, кой ще извърши тези терористични актове? Може би добре обучените бойци от “спящите клетки” на UNICEF или WWF?

 7. От тоновете думи, които се изговориха и изписаха, може би най-важното остава настрани, а то е: доколко са отговорни (виновни?) българските власти за случилото се.

  Какво ни греят благодарствените думи на Шулц към управление напълно неспособно да решава проблемите със сигурността и престъпността в страната?!

  Ето какво пише „Ню Йорк Таймс“:

  Bulgaria was chosen as a target not only because of the Black Sea’s popularity with Israeli tourists, but also because security there was more lax than in other European countries, said a former senior Western official who spoke on the condition of anonymity.

  The European Commission, the union’s main administrative arm, has long slammed Bulgaria for its corrupt and inefficient judiciary. For years, the majority of contract killings in public places in Bulgaria, more than 150 since 2000, have gone unsolved. Mark Grey, a spokesman for the commission, was quoted by Bulgarian national radio on Tuesday as saying the commission expects “fundamental reform of the judicial system” here.

  http://www.nytimes.com/2013/02/06/world/europe/bulgaria-implicates-hezbollah-in-deadly-israeli-bus-blast.html?pagewanted=2

 8. Комунистите ще се съюзят с дявола, само и само да направят сечено на САЩ и съюзниците им. Винаги са подкрепяли терористи, тъй като тогава действаха предимно на Запад…

 9. Гневни са от признанието за участието на Хисбулах зад атентата в Бургас редовните посетители при бай си Путин – Станишев,/ че и Волен/. Нека се докаже пред цял свят и ги видят всички колко са “модерни” и “независими”.

 10. Явно Станишев не е сам

  «В началото на заседанието Костов заяви, че президентът Росен Плевнелиев казва, че се разграничава от твърденията на вицепремиера Цветан Цветанов, че “може да се направи обосновано предположение” за принадлежност на двама от заподозрените към военното формирование на “Хизбула”. Президентът казва, че Цветанов е нарушил договорка между участниците в Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) и е споменал име на групировка на своя на глава, посочи Костов.»

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/02/07/1998250_gerb_othvurli_iskaneto_na_desnicata_borisov_da_bude/

 11. Ivo,твоите истински фенове разбират ,че за теб както и за милионите българи е от ясно по-ясно ,че червеното в пол.пространство остава запазен цвят за червените дяволи у нас 🙂 и по този повод пол.анализ на една червена г-жа ,Дончева ,която говори на осем очи със Сашо Диков ,наистина разкри съществено обстоятелство от политиката на Б.Б. ,което го прави неравностоен играч в пол.игра у нас в смисъл : слугуването на двама господари е едно ,а слугуването на десет и кой знае колко точно са господарите на ББ ,било направо крах за него.И като се замисли човек ,излиза на яве сегашното положение на бълг. премиер ,който наистина влезе в собствения си капан така:той разказа играта на РЗС,атака,ДПС,сините,червените,жълтите,зелените ,но и неговата участ е справедливо подобаваща: дори отвън великите сили,приятелите на България му дават ясен знак:да покаже – скачен съд ли са те ,двамата с Цветанов или поотделно са еднакво слаби респ. еднакво силни, а защо не и това ,че със силата си единият допринася за успеха на другия ,което откъдето и да се погледне налага тяхното разкачване и , което всъщност на практика се получава,благодарение намесата на Г.П.Той искаше оставката на премиера ,ако референдумът отчете червеното ДА ,но вместо оставка той получи подобаващ отговор- ДА ,именно ЗА новата си роля на главен консултант по руските ен.проекти.Живата връзка с президента ,който сега е дясната ръка на премира го БУТА ,Накланя го на ляво ,докато самият Цветанов се вижда ,че стои в ляво на премиера и в този смисъл е важно за България точно Станишев да удари едно ляво рамо на червения, стоящ отдясно на ББ , президен за да се освободи точно дясно пол.пространство и така нещата да си дойдат на мястото ,да се подредят и да се намали дефицитът на справедливост в обществото ни ,след толкова години на пол.промени у нас.Десните сини и Левите Червени са модерните партии на България и тяхната конкуренция както и демократичната им отчетност е важна за гражданите у нас ,които заслужават да живеят в демократично ,цивилизовано общество ,което всъщност е израз на политиките на традиционните -червена и синя пол.партии в днешна ,съвременна България съответно леви и десни пол.сили у нас.ББ си отива на мястото -без Цветанов !Изборът за бълг.граждани е прост:Каквото и да избере отделният гражданин винаги става дума за избор в син или червен цвят.Останалото е Ясно: Коалиция от две: лява и дясна също коалиции в съответен червен и син цвят в името на националното помирение ,за по- доброто управление в името на България и нейните незаменими, европейски граждани.Нека видим Кой ,в Коя коалиция ще се впише.НЕОБХОДИМОТО ВЪЗМОЖНО е истинско предизвикателство за опитните бълг.политици у нас,които са призвани да творят политика на високо,европейско и световно пол. ниво в името на България и по- добрия Стандарт на живот на нейните граждани.Успех!

 12. До ZO: Релацията, която правите във връзка с искането на Костов в парламента да бъде изслушан Борисов, е меко казано некоректна! Настояването на СК е най-вече и именно поради хаоса, несъгласуваността и непремерените становища на премиер, главен прокурор, вътрешен министър и назначен от тях президент!

 13. Чоко се опитва нещо (какво?) да направи по неясни причини(заради изборите или и той има досие за разработка), а Боко се крие…егати и държавата

 14. Stanishev e dreben oligofren, vsushtnost da go nareche taka chovek e da mu napravi kompliment. Po- strashnoto v sluchaia e che tozi sushtiat e lider na evropeiska partia. Kakuvto liderut takava i partiata – nevmeniaema. Bozhe, kolko muka…

 15. Станишев с думите си косвено потвърждава, чем Хизбула е опасна партия (организация). Защо иначе е застрашена националната сигурност. С такъв защитник не ти трябват врагове.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.