Някой замери София с близкоизточен с(к)андал

Парламентарна делегация на ХАМАС от трима депутати пристигна в България, съобщи един от делегатите, цитиран от Франс прес.
Това означава, че България е вкарана в пресен скандал с близкоизточен адрес и още преди да станат известни подробностите около него главният въпрос се очертава да е какви са тези сили, които са в състояние да го организират зад гърба на българските власти.
“Пристигнахме днес в България на първата си официална визита и ще се срещнем с официални представители, депутати от управляващата партия и от опозицията, за да обсъдим сътрудничеството и да обясним палестинската кауза”, заяви депутатът Исмаил ал-Ашкар по телефона от София, цитиран от френската агенция.
Ако се вярва на въпросния депутат за предстоящи срещи с „официални представители на управляващата пария” това трябва да означава, че правителство в София по някаква абсолютно ирационална причина доброволно се отказва от самата си същност в частта за „европейско развитие на България”. Защото ЕС смята ХАМАС, която контролира Ивицата Газа, за терористична организация.
АФП припомня, че членове на групировката посетиха миналата година Швейцария, която не е член на ЕС, за да присъстват на изслушване в местната Комисия за интерпарламентарен съюз. Това предизвика остри критики от Израел, а тогавашният външен министър Авигдор Либерман нарече поканата на комисията “пример за международно лицемерие”.
Макар около маршрута на изненадващата поява на тази делегация да цари мъгла най-вероятно ще се окаже, че нейните членове разполагат с шенгенска виза и са пристигнали в България именно от Швейцария.
Говорителят на Министерството на външните работи Весела Чернева заяви за Дарик, че такава официална визита на представители на „Хамас” в България, както и планирани срещи между български политици и дипломати няма. Което означава, че изобщо не става дума за”официално посещение”и тъкмо това озадачава и поставя въпроса: кой се разпорежда в България и за сметка на България.
София поддържа дипломатически отношения с палестинската автономия, признавайки нейното представителство в Рамала на Западния бряг на река Йордан и президента Махмуд Абас. Той няма власт на територията на Газа, завзета със сила от Хамас през 2007 година в братоубийствени боеве с фракцията Фатах, чиито членове бяха преследвани, малтретирани и дори избивани от бойците на ислямистката организация.

Франс прес цитира Ашкар да твърди, че представителите на ХАМАС поканени от „културни институции, които уредили няколко срещи, както и лекции в университети” . Ето това ще бъде наистина важно да се проследи, тъй като ще проличи какви сили и средства са мобилизирани, за да поставят България в твърде неудобното положение да стане първата страна от ЕС, която на практика нарушава солидарността в рамките на европейското и атлантическото сътрудничество по отношение на толкова взривоопасна тема, като общуването с организация, призната за терористична както в САЩ, така и в от ЕС.

25 мнения за “Някой замери София с близкоизточен с(к)андал”

 1. Е как какви „културни институции, които уредили няколко срещи, както и лекции в университети”!

  На другарката Шаренкова, на другаря Велко Вълканов – ей тези “културни институции”. Чичко Путя не си играе на дребно, опитва се и той да удари зад врата дебеловратия местен Буд(а)ьони, че сега му е паднало…

  Дребна и жалка Българийо, защо не умря при Гредетин?!

 2. Вие, Г-н Инджев, знаете отговорът. Аз също го знам и всички които харесваме блогът Ви, надявам се. Всеки би опитал да прегърне( и не само) една такава интересна държава( когато има инетерес). Просто нямам думи за да опиша случващото. Многократно се оказавахте прав в своите книги и дори слепците прогледнаха чрез тях, но не съм сигурен от коя страна на границата РБ, не съм.

 3. Без да знам нищо повече от това, което казва Иво, напомням как преди 9 години делегация на партията на Аркан, обвинена в ЕВропа за политическо крило на убийците на Зоран Джинджич, уж неофициално се срещна с Благовест Сендов в качеството му на парламентарист, със Сергей Станишев в качеството му на БСП-шеф и с 2-3 съветници на гоцэ сырыщныка. Имаше публикация в 24 часа по темата със снимки.Сега бас държа, че като домакини на Хамаските бандити ще изпъплят ноторни сесесерски агенти с професорски звания и с яки арабски мафиотски връзки като Захари Захариев, пардон!- той толкоз обича сладостта на рублите, че е хванал рубладжийски диабет и затова му казваме Диабет Диабетович ВсеМосковский Панславянский и КаГеБейский.Имам наум и още няколко като него.Иначе руската подлога Волен сигурно тръпне от умиление да посрещне тази хамаска тайфа и сигурно така му е разпоредил товарищ посолът Исаков, но кой знае…

 4. Как беше — не трябва да казваме че са терористи, за да не ни направят някой атентат, нали така? Голяма работа че тези вече дори и ЕС ги смята за терористи. Това, което има значение за нас е, че путиноидна Русия не смята Хамас за терористична организация, напротив — преди известно време делегация на Хамас беше в Москва и се срещна както с джуджето, така и с патриарха им. Хамас после върна жеста, като се нареди между няколкото “държави”, признали “независимостта” на окупираните от Русия грузински територии.

 5. Нищо ново под слънцето! От три и половина години българската територия се превърна в лудница с разграден двор. Никой не знае кой влиза и кой излиза от нея, както и никой не знае кой какво върши в нея.

 6. А може би са на гости на ТВ7? … на интервю! Какво толкова?

 7. А не е ли още по-малък скандал, че холандската позиция относно членството на Б-я в Шенген претъпя ПЪЛЕН обрат и сега държавата, която беше най-големия противник изведнъж реши, че сме готови за това?!!

  Колко грозно е само, че дори не се крият как изтъргашиха посочването на Хизбулла за нашето шенгенско членство.

  Остава да разберем (дай боже!) американците какво са обещали в замяна на това, че ни употребиха като носна кърпичка за геополитическите си конфликти и интереси. (Ако бяха последователни в борбата си с/у тероризма още други групировки, а и цели държави (освен Иран, вж. Уикилийкс http://goo.gl/i5ooz) щяха да са в списъците им на подкрепящи/изнасящи тероризъм.)

  От гнусно по-гнусно е търгашеството със смъртта на хора.

 8. @Петър Драгулев

  Българската държава, чрез говорителя на външното ни министерство, заяви, че не е канила никаква делегация на ХАМАС.

  Впрочем, ако това беше официална, парламентарна визита, то тя трябваше да бъде обявена като посещение на депутати от Палестинската автономия в България.

  Посещението, явно, е частно. А интересите на срамежливите организатори не са.

 9. Аз пък бих предложил на колегите този обширен материал с подробна статистика на “пърформансите” на ХАМАС през последните години.(за тези на които не са попадали на него).
  Не е лошо всеки който не е много на ти с английския да се пребори с текста или да си го преведе по някакъв начин за да разбере кой точно дойде в БГ.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_rocket_attacks_on_Israel

 10. Аз предлагам пък да дойдат и заедно с тези които са ги поканили да бъдат снимани и интервюирани от БНТ.

  Нека да се знае кой кани терористи в България.

 11. Който организира конференции за възхвала на върхушката на репресивния комунистически/терористичен апарат у нас, начело с тодор и людмила живкови, в нарушение на българското и европейското законодателство, от него може да се очаква ВСИЧКО.

 12. До ZO – Абе ти като си против “търгашеството със смъртта на хора”, защо си седнал да плачеш за терористите от Хизбула? Тебе няма как да те употребяват като “носна кърпичка”, защото си мръсен русофилски парцал. И друго, пише се дай Боже.

 13. ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ “КУЛТУРНИТЕ” ИНСТИТУЦИИ ПОКАНИЛИ НА ПОСЕЩЕНИЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ХАМАС:

  ДРУГАРЕ,
  ДЕРЗАЙТЕ ВСЕ ТАКА! И НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ДА ПОКАНИТЕ И АЛ-КАЙДА!
  НЕКА КРЕПНЕ ЕВРАЗИЙСКАТА НИ КУЛТУРА, НА ПУК НА БЕЗПРОСВЕТНАТА ЕВРОПА! ДА НЕ ПРОПУСНЕТЕ ВАЖНО КУЛТУРНО МЕРОПРИЯТИЕ, КАТО ПОСЕЩЕНИЕ НА СОПОТСКИТЕ ЗАВОДИ, КЪДЕТО ДА ВИДЯТ ИЗПЪЛНЕНИЯТА НА ЗАВОДСКИЯ ТАНЦОВ СЪСТАВ “КАТЮША”!
  НАПРЕД КЪМ ОЩЕ ПО-ВИСОКИ “КУЛТУРНИ” ПОСТИЖЕНИЯ!

 14. Нещо много се активизараха напоследък всякакви мероприятия с близкоизточен адрес. Руснаци и американци си играят на котка и мишка не къде да е, а в нашия двор. Ако се питате защо е това размърдване, ето защо: американската база в Ново село е вече готова на 99% и скоро ще приюти 6 хиляди американски войници. Както и да я обявяват за (невинен) тренировъчен лагер, това е американска база! И нищо добро от това няма да излезе. Най-малко, една такава база автоматични прави България мишена за ирански ракети. А че Чичо Сам иска да се докопа до иранския петрол – в това едва ли някой се съмнява…
  А руските подлоги, докарали Хамас-аджиите в България на “официално” посещение би трябвало веднага да бъдат повикани в ДАНС. ДАНС обаче спи или “работи” по поредния противник на Боко, нищо че преди всичко би трябвало да работи по националната сигурност…

 15. @Zo
  Признавам, конспирацията е достойна за злия гений на Костов (както и за диагнозата шизофрения):
  ГЕРБ пускат предизборно едно атентатче на Хизбула и очароват Холандия; Израел има повод за атака срещу Иран и ето я крайната цел на злодея – трета световна война.
  Гласувахте за Борисов и получихте Костов. И трета световна война.
  На ви Шенген! 🙂

 16. Другарю ZO,
  тъй като явно не си запознат ,или си, но така си счел по неведоми пътища да твърдиш, ще те “светна” по въпроса с Холандия.
  Холандия има ново правителство!!!
  Там няма вече думата техният аналог на нашенската АТАКА, както беше преди няколко месеца!!
  Но явно въпреки ,че сме член на ЕС, не си запознат с политиката му, но виж с “политиката” на Кагебистания си много добре запознат, дотолкова ,че можеш да се самоупотребиш ,като нейна носна кърпичка.
  Колкото до Саудитска арабия , не я мисли все още , тя в момента не си изготвя ядрено оръжие, пък и е почти абсолютна монархия, и НЕ е социалистическа или “ислямска” “република” с глобални ядрени амбиции, ако усещаш намека ми?!?!?!

 17. Тези рубладжии!!! Тези продажници!!! Толкова подли и толкова долни същества! Безсрамни и нагли,във всеки един момент са готови да извършат и извършват държавно предателство по заповед от Москва.
  Мисля, че поради натиск от Москва, правителството бавеше обявяването на резултатите от разследването на терористичния акт. Сега гневът московски ще се излее в/у правителството – саботьорите са задействани, ще има да гледаме какви ли не пиески. Дали ще се огъне ББ, докога все ще сме на ръба?

 18. (към Б.ПАВЛОВ) Не се опитвайте по изтъркания Боковистки прийом да ми приписвате неща, които аз никога не съм казвал или писал! В настоящия случай изобщо не става въпрос кой е поканил представителите на обявената в целия Европейски съюз за терористична организация Хамас, а за отговорността на Боковото правителство. То е длъжно да знае чий представители влизат в България, за да реагира навреме, а не да получава информацията от Франс прес и да се държи като “наказано първолаче”.

 19. А “властите” споделиха ли с вас, изненадата си от поканата на “културните институти” – адвокати на терористи в България?
  И нищо не ви “приписвам”, вие сам защитавате тезите си в вещината на онези, от които тъй скучно се възмущавате.

 20. Точно за това става въпрос, кой от ваще е “поканил представителите на обявената в целия Европейски съюз за терористична организация Хамас”

 21. (към Тодор Тодоров и Б.ПАВЛОВ) Всеки може да разбере кой от нас е прав в този спор, след като прочете днешната статия на Иво Инджев – “Кучкарят Борисов превърна България в село без кучета”.

 22. Щом считате, че “спорът” ми с вас е дали харесвам Борисов и ГЕРБ, значи или сте бивш пожарникар, завиждащ на кариерата на колегата си, или сте член на задружната, пенсионерска дружинка на Кирил Добрев от кръжока по компютърно ограмотяване.

 23. Намирам за странно, че се дава гласност на коментари с откровени обиди, а отговорът ми към един от тях не мина, при условие, че не просто не съдържаше обидни квалификации, а беше чисто информативен.

  Чета блога и коментирам, макар и рядко, от самото му начало и смея да твърдя, че с нищо не съм прегрешил за тези 5 години.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.